עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by aviran_n,

יש לי מקלט IR למחשב (בניתי לפי המדריך) והוא עובד והכל.. עכשיו רציתי לשאול מה הסיכויים שאני אצליח לבנות שלט.. אני רוצה לבנות שלט מותאם אישית בדיוק איך שאני רוצה! מה הסיכויים שאצליח לעשות דבר כזה?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. ~כותרת~ אגב אני כל הזמן מתבלבל, מה זה מולקס זכר ומה זה מולקס נקבה? (ז"א מה מהם מי?)

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  3. http://www.million-dollar-pc.com/ פשוט מדהים!!! כמעט כל אחד ממה שמופיע כאן תהנו

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. חבר'ה, המחשב הגיע, הכל טוב ויפה חוץ מהכלב שלי שעושה בעיות ! התחיל הקיץ ואיתו גם הנשירה שלו.... לפני שאני מדליק את המחשב אני צריך לעשות סבב מאווררים ולהוציא שיער.... ולכן, אשמח לכל רעיון שיש למישהו פה לגבי מוד כלשהו שאפשר להרכיב/להתקין על המארז (דלת צד, מאווררים תחתונים [ספק + מאוורר] ומאוורר להארד דיסק) יש לי גישה לפילטרים של מזגנים שאני יכול לחתוך, לגזור, לעצב איך שנוח, אבל מה שחשוב לי זה לעשות את זה קצת מושקע (אפילו שיעלה לי כמה עשרות שקלים ויקח איזה שבוע) אבל שהפילטרים יהיו נשלפים לניקוי נוח יותר. בתודה מראש, שי ביטון.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by PhoenixBoy,

אני מחפש מעגל של מכונית על שלט רחוק. אפשר פשוט ואפשר משהו מתקדם... אני צריך מעגל גם למכונית וגם לשלט.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  6. חיברתי את החוט האדום לפלוס ושחור למינוס וקרה פיצוץ מה יכולה להיות הסיבה (גוף 3W - שנאי 3Wׁׂׂׂׂׂ)?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. היי, אני מעוניין לבדוק את תקינותם של הרכיבים החשמליים על לוח האם של המחשב שלי ללא פירוקם של הרכיבים וזאת לאחר שבדקתי את תקינותם של המעבד זיכרון וכו ועשיתי BIOS FLASH'... אז שמתי לב שיש על לוח האם צ'יפים קטנים וגדולים,טרנספורמטורים,וקבלים... השאלה היא אילו כלים אני אמור לקנות בכדי למדוד ומהיא העלות הזולה ביותר של כלים כאלה... לגבי קבלים הבנתי שאפשר באמצעות esr meter כשהם עדיין נמצאים בתוך המעגל(ללא פירוק)... אז לסיכום אני צריך מחיר זול ביותר של הכלים+הוראות בדיקה ביי ושבוע טוב לכולם

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by uziya,

היי יש למישהו מושג אם המגבר Y148 Audio Amplifier Module טוב או לא טוב?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. לא סגור אם זה הפורום הנכון. בכל מקרה אני מחיה את המחשב הישן, וחסרים לו כל הכיסויי 5.25 וכיסוי אחד של 3.5. (בשני יש כונן דיסקטים...) חיפשתי בכל חור ולא מצאתי, לפחות לא משהו זול, כי דבר כזה לא אמור לעלות הרבה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. אני רוצה לשים פרקט למינציה בחדר והקציב שלי מוגבל כ1500 שקל ל9 מטר כולל עבודה. ורק על העבודה רוצים 450-500 שקל. אני אשמח אם משהו כאן יוכל להשאיל לי כלים תמורת פקדון. אני מאזור בת ים

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by fuck off,

מה דעתכם? לדעתי הגג יצא מ-כ-ו-ע-ר!!!! פשוט לא היה לי כוח לשייף ולשים כמה שכבות. :] יום יבוא ואני אעשה את זה. [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Wood-Elf,

אם אני משנה לד לעכבר - זה יכול להרוס אותו? (בהנחה שאני יודע להחליף לד, כמובן) כאילו, אני אני שם לד יותר חזק, בצבע כחול, לדוגמא (כרגע זה אדום) - זה יכול להשפיע על הקליטה של החיישן?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by IlanF,

פתחתי את המחשב של אמא שלי (נשרף לו הספק..), הוצאתי את הכרטיס מסך שהפריע לי להוציא את הספק, וגיליתי מראה מדהים! המפגר שקנינו ממנו את המחשב הזה, עשה "מוד" לקירור שעל הכרטיס מסך... הוא הדביק עם דבק חם קירור סטוק של מעבד אינטל על ההיט סינק של הכרטיס מסך! :lol: קצת תמונות: זה יכול לעשות משהו רע לכרטיס מסך? אני מניח שכדאי שאני אקנה מאוורר נורמלי לשים עליו...

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Iko89,

כתבו פה שממחזרים מסכים או משהו כזה .. אם אני לוקח מסך CRT למעבדת אלקטרוניקה .. כמה הם ישלמו לי ?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by eegg,

קניתי בקר מאוורים אבל כשאני משתמש בו הלדים במאוורים flashing עם פחות מתח והם flash יותר מה לעשות

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Jules Winnfield,

ערב טוב, יש לי ספק HEC 400W TRT והמאוורר הקטן שלו נורא מרעיש מה שאני רוצה לעשות זה להפוך אותו כמו לספק זה: כלומר, שיהייה כבר מאוורר 120 מ"מ למטה (כבר מוכן להתקנה) ולנתק את המאוורר 80 המרעיש ולעשות חורים מאחורה. כמה בעיות שיכולות לצוץ: כשאנתק את מאוורר ה80 האם הספק יקבל "התראה" ולא ידלק? והאם הקירור של מאוורר 120 מלמטה יספיק ויעשה את העבודה בצורה טובה. זה שהוא לא בנוי כמו ספק יעודי למאוורר 120 מלמטה לא יפגע בזרימת האוויר מתוך הספק? מה אתם אומרים?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Asaf.Y,

היי לכולם... מכירים ת'מאוורר הסטנדרטי של אינטל? השאלה שלי איזה חוט נותן מה? תודה לכל מי שיענה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by MaTaN~,

רציתי לדעת בבירור איך מרכיבים לדים למחשב. שיהיה הסבר מפורט וברור!!

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by spide220,

תיראו,אין לי דרמל או כלים מיוחדים,אז אפשר עם סכין יפנית או סכין מטבח אפילו לחרוט על הפרספקס? ושיהיה חריטה יפה ונקיה? וגם מאיפה אפשר לקנות גופי תאורה כרומים? http://imgsrv.pic4u.co.il/945db2522194cf84c647dc8ab4bdf1d0030000.aspx

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  20. Started by card,

שלום כשמפרקים מוצרים אלקטרוניים, למשל צעצועים, הרבה פעמים רואים בפנים לוח שמכיל עליו כל מיני רכיבים אלקטרוניים, ובינהם גם כמה ג'וקים חשמליים. ברוב המקרים הג'וקים החשמליים האלה הם בצורה מלבנית, שחורים, עם רגליים בצבע כסף, והרגליים מולחמות ללוח. כלומר הג'וק הוא ממש רכיב נפרד, שרגליו הולחמו אל הלוח, כמו שאר הרכיבים. אבל.. לפעמים, נתקלים במצב, שיש את הלוח, ואין עליו ג'וק חשמלי רגיל, כלומר צורה מלבנית, רגליים בצבע כסף, וכו', אלא, רואים כמו יציקה עגולה/אליפטית של חומר שחור וחזק, שאם מגרדים אותו(מספיק חזק, עם מברג למשל), אז רואים בפנים את הלוחית הקטנה, שמוצאים בתוך כל ג'וק חשמלי. (כשמפרקים ג'וק חשמלי. למי שניסה פעם) הלוחית הזו צמודה ללוח. השאלה שלי: איך נקרא הסוג השני הזה? תודה …

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by Mike-,

שלום לכולם, היום חזרתי הביתה והופתעתי לראות שהמחשב לא נדלק כלל. אחרי בירור קצר מסתבר שבבית הודלק דוד שמש + מזגן מרכזי + תנור וכניראה עקב צריכת זרם גבוהה מידי קפץ הממסר פחת הראשי. עוד לא יצא לי לבדוק לעומק אבל אני חושד שהספק לא שרד. כעת אני מנסה להבין איך וממה בדיוק השרף יכול להשרף. אני לא מבין כלל ברשת החשמל הביתית אבל התיאוריה שלי היא שעקב הפסקת המתח הפיתאומית יכול להיות שהספק נחשף למתח גבוה עקב חוק לנץ (Inductive kick), האם זה אפשרי ? מדובר בספק של HEC ישן במקצת (כ4-5 שנים כבר). עריכה: מצאתי קצת זמן לפתוח אותו ומבעד לאבק גיליתי כמה קבלים מנופחים מעט וחלקם ניראים כאילו נזלו. אני מתאר לעצמי שזרק כזה לא נגרם בבת אחת אלה לאט לאט כנזק מצתבר, או שאני טועה ? יכול להיות שנפילת…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. מצאתי נורית(ממש קטנה) שעובדת על 35W 12V שזה בידיוק מתאים. הבעייה היא שזאת נורית להט,ואני מפחד שהיא תחמם לי ת'מארז אז יש למישהו פיתרון? חשבתי אולי לחבר אותה ל5V במקום ל12 אבל... עכשיו מצאתי לה גם זכוכית שאני פשוט חייב לחבר לה אבל אני לא יודע איך,חשבתי על סיליקון או דבק 3 שניות אבל אני מפחד שהם ישרפו... פתרונות הצעות יתקבלו בברכה

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by OFIRZ,

אוקיי אני ראיתי פה מדריך לא מזמן לצביעת המארז אבל אני קודם רוצה להתחיל במקלדת פשוטה עכשיו יש לי כמה שאלות אליכם: 1. איך נקרא הצבע-ספריי שצובעים איתו וכמה הוא עולה? 2. כמה שכבות צבע צריך לעשות וכמה זמן לחכות לצביעה נוספת - שהצבע יהיה אחיד וישאר על המקלדת 3. מה צריך לעשות אחרי שצובעים? - ללטש - משהו? 4. האם לא מרגישים את הצבע אחרי זה ביד שמשתמשים במקלדת יענו האם שצובעים זה משנה רק את הצבע או שיהיה הרגשה שונה על הפלסטיק אחרי שצובעים? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום. מארז מסוג Corsair 800D, שיש בצבע קצת פיצוצים.... כיצד אוכל לתקן זאת? איזה צבע עלי לרכוש, ומאין? בנוסף על כך - בעקבות טמטום טהור, נשארו באחורי המארז שאריות הדבק מהמדבקות שבהם השתמשו לסידורי הכבלים. ואני לא מצליח כל כך להוריד את זה על ידי שטיפה במים או שימוש במטלית לחה. האם יש הצעות איך נפתרים משאריות הדבק האיום הזה?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. איך אפשר להדביק סינקים לזכרונות בגב הכרטיס http://img224.imageshack.us/img224/2393/dsc051817ngrc5.jpg אני לא רוצה להשתמש בדבק טרמי מפחד שהוא לא יצא אחר כך ויהרוס את הזכרונות (ואז האחריות תלך) מדבקות טרמיות אני לא מוצא בשום מקום משחה טרמית עם דבק חם יכול להיות טוב ? והאם אפשר למרוח משחה טרמית על ההלחמות של הזכרונות ?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים