עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by HL_HL,

שבת שלום! אחריי שהתסכלתי כאן על פרויקטיים ויצירות של אנשים החלטתי שגם אני רוצה לעשות מודינג. הבעיה היא שאני לא יודע איפה להתחיל,אין לי ידע במחשבים(רק אולי בבסיס שבבסיס). הייתי מעוניין לדעת איפה להתחיל,את הקטע של העיצוב ושאר הדברים הבנתי בכללי,אבל אין לי מושג בקטע של המחשב עצמו..למשל אני לא יודע איך כרטיס מסך נראה ואין לי מושג כמה מאוררים צריך ואם יש חשיבות לאיפה נמצא כל דבר.. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בנושא זה,לקחת אותי כפרויקט ולגדל אותי עד שאני אגיע לרמה המאוד גבוהה שיש פה בפורום..

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by kibub,

היי יש לי מארז ANTEC P-180 ואני רוצה להוסיף לו את כל המאוררים. אני יודע שהאחורי הוא להוציא, שני הקידמיים להכניס , אבל מה לגביי העליון מכניס או מוציא? יש לי גם ספק ENERMAX שיש בו מאורר 120 שמוציא במארז הוא יושב למטה לאיזה כיוון הוא צריך להוציא לריצפה או לכיוון מעלה על החוצץ? איך עדיף לסדר את המארז ההרדיסקים למטה יחד אם הספק ואז למעלה יהיה יותר פתוח להכניס אוויר?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  3. שלום, אני מנסה כבר פעמיים לשלוח מוד שהכנתי לגלריית מודינג ולא מעלים אותו לאתר !!!!!!!! אני מפרסם פה ע"מ שיעבירו את זה גלריית מודינג מחשב HTPC WOOD MOD חשבתי לעצב מארז שוכב דקורטיבי מעץ לקחתי מידות חתכתי את כל החורים הדרושים ללוח האם וספק כוח ועיצבתי מארז מעץ המחשב הוא מיועד לצפייה בסדרות וסרטים עם רזולוציה רגילה!!! המחשב מתחבר לטלוויזיה LCD 32 אינץ מה שמיוחד במחשב שהוא ללא DVD או CD ROM בחריץ הקידמי יש כניסת 2.0 USB ששם אני מחבר DISK ON KEY וצופה בכל תכני המדיה כל המדיה זורמת חלק ללא קירטועים מפרט המחשב פנטיום 3 800 לוח אם זיכרון 256 דיסק 80 כ.קול כ.מסך ספק כח מאוור קטן אחורי עכבר אופטי רגיל זהו מקווה שתהנו ביי יש תמונות מצורפות!!!!!!!!! בקובץ ראר [attachment deleted …

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by Bug2000,

סופסוף החלטתי לקנות את ה WOLF . נסעתי היום להום סנטר וקניתי במבצע את ה WOLF ב 110 שח הוא כולל 60 חלקים. תמונות : המזוודה : http://forums.ort.org.il/files/30/2039408/9272535.jpg הביפנוכה של המזוודה : http://forums.ort.org.il/files/30/2039410/8527661.jpg ה WOLF : http://forums.ort.org.il/files/30/2039411/1329007.jpg ה WOLF הייחס למחשבון מדעי : http://forums.ort.org.il/files/30/2039412/4805082.jpg הצינור (הגמיש) : http://forums.ort.org.il/files/30/2039414/4150846.jpg הדיסקיות : http://forums.ort.org.il/files/30/2039413/4176664.jpg אז מי שמהסס לדעתי המוצר שווה, רוצו לקנות עוד היום לפני שיגמר 8). בקרוב אני הולך לנסות אותו על מארז ישן שיש לי...

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by eegg,

קניתי בקר מאוורים אבל כשאני משתמש בו הלדים במאוורים flashing עם פחות מתח והם flash יותר מה לעשות

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  6. התכנון שלי הוא לבנות מפסק חיצוני שבערתו אני אוכל לאפס את הביוס מבלי לפתוח את המארז לשלוף את הקייג' של הדיסקים ואז רק לאפס מה אתם אומרים ?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by dany_tab16,

יש למישהו מדריך לסרטוט בsketchup ? אני רוצה לסרטט משהו אבל אני לא יודע איך עושים זוויות ואובייקטים שונים בזוויות שונות. תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  8. הדף הראשון: http://up3 53.s iz.co.il /u p2/4zxtmyc tmi zg.jpg הדף השני: http://up3 53.s iz.co.il /up1/mmy 1zyryldmu.jpg תורידו רווחים ! בבקשה תעזרו לי לפתור את התרגילים חברים : )

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by bluz,

כרגע סיימתי פאן באס נחמד והוספתי אותו לתאורה לפי קצב המוזיקה ולשלט ווינאמפ שלי אני הולך ליצור מקלט IR עוד מעט אין לי דרמל 1. האם שווה להשקיע בדרמל כדי לעשות מודינג? או שזה לא הכרחי בנתיים (כלומר, יש עוד דברים לעשות בלי זה)? 2. מה עוד אפשר להכין בלי דרמל? פרוייקטים באלקטרוניקה. תודה לעונים ;D[br]פורסם בתאריך: 25.03.2007 בשעה 18:47:38 אין שום דבר?תהיו יצירתיים :

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by eladh1992,

שלום. מכיוון שלא מצאתי את הלד אינפרא אדום מסוג osram SFH485P בארץ, אז אני עכשיו רוצה להמזין אותו מחנות מכוונת בחול. אני רוצה שתמליצו לי על חנות מחול טובה, זולה ובעיקר אמינה שיש לה את הלד אינפרא אדום osram SFH485P והיא עושה משלוחים לארץ. תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  11. Started by domri,

שלום יש לי בעיה יש לי מצלמה שנתקעת מידי פעם וכל פעם מחדש צריך להוציא אותה מהחשמל על מנת לאתחל אותה. עכשיו ככה בהתחלה חשבתי לבנות לה כרטיס קטן שיכיל נגד וקבל שייצור מין איזה השהייה אוטומטית למשך כל 4 שעות בערך (בהתאם לנגם והקבל שאני ישים) אבל הבעיה היא שאני לא יודע עם זה יעבוד כל כך ואפילו גם חשבתי לחבר שעון שבת אבל בכל פעם שהוא עושה ריסט הוא נח 15 דקות וזה לא טוב אני צריך שהמצלמה תתכבה רק לשניה או שתיים. מישהו יודע איך אני יכול לבנות למצלמה שלי מעגל שיכבה אותה כל 3 או 4 שעות למשך שניות אחדות וידליק אותה בחזרה? תודההה המצלמה עובדת על 24 וולט

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  12. שלום, הייתי רוצה לדעת איך בדיוק אני מחבר חיישן שיציג את הנתונים שלו במסך lcd אני יודע שיש מדריך באתר אבל כתוב בו רק איך לשאוב נתונים מהחיישן שנמצא במעבד או בלוח אבל לא מתוך חיישן חיצוני. חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי. בתודה עידו

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by ShayGTi,

נגיד ואני רוצה לחתוך בדלת צד צורה של עקרב ולהוסיף לדים כחולים יש חנות/עסק בארץ שעושה את זה בתשלום? או אולי בנאדם פרטי שמישהו מכיר שיש לו כשרון?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by Imtheman,

חברה אני יודע שזה לא הכי קשור לפה אבל אתם בטוח תדעו ... יש לי רדיו טייפ של KENWOOD עכשיו אני רוצה לחבר אותו אבל לא לרכב . מה שאני צריך זה מתח ורמקולים נכון?? אז אני אשמח אם תגידו לי מה מכל הפינים האלה אני צריך ?? (מצורפת תמונה...) [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  15. איך אפשר להדביק סינקים לזכרונות בגב הכרטיס http://img224.imageshack.us/img224/2393/dsc051817ngrc5.jpg אני לא רוצה להשתמש בדבק טרמי מפחד שהוא לא יצא אחר כך ויהרוס את הזכרונות (ואז האחריות תלך) מדבקות טרמיות אני לא מוצא בשום מקום משחה טרמית עם דבק חם יכול להיות טוב ? והאם אפשר למרוח משחה טרמית על ההלחמות של הזכרונות ?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  16. שלום לכולם אני חדש כאן בפורום נהנתי לראות מודינג של אנשים פשוט גאונים... יש לי בבית מסך של מחשב נייד בגודל 4.5 " השאלה שלי איך מחברים אותו למחשב שלי? איך בכלל אני יודע אם יש לי בכרטיס מסך שלי Dual Display ? ( יש לי רדון 9800 )? עיינתי במדריך שמופיע כיצד לחבר את המצג למחשב אבל לא הצלחתי להבין כלום אולי יש מדריך יותר עם סקירה על הנושא הזה אשמח אם תענו לי......

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by Demp,

אני לא יודע אם זה אפשרי בכלל.. אפשר לחבר LCD של מחשבון מדעי CASIO כמו שיש לכולם בבית ספר למחשב? אם כן אז איך? (אם למישהו יש מדריך טוב אז עוד יותר נחמד)

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by ariel-ro,

שלום ברצוני לעשות מוד קטן למארז(מפרט מלא בצד) ברצוני להוציא את כלוב ההארד דיסקים ולעשות סידור כבלים בלי להוציא כסף על זה דבר ראשון איך אני מוציא את הכלוב הזה?? הוא מחובר עם ניטים כאלה ואני לא יודע איך להוציא אותם, מישהו יכול להגיד לי איך להוציא את הניטים האלה? ואחרי שהוצאתי את הכלוב צריך לשים את ההארד דיסקים איפה שהכוננים(DVD) איך אני עושה את זה? ההארד דיסק יותר קטן מהכלוב כוננים! ובנוסף רציתי לעשות סידור כבלים למארז, אבל אני לא מצליח עם הספק הזה ועם המארז הזה! יש יותר מידי חוטים ואני לא מצליח "להחביא אותם" מישהו יכול להגיד לי איך עושים את זה? מצורפות תמונות של המארז. כמה הערות על התמונות: אני יודע שיש שם פלופי לא מחובר, פשוט אין לי את החלק הקדמי במארז שמחסה את ה…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by midnight8,

עכשיו שמסתכלים לי על המחשב לא מבינים מי נגד מי ומה הולך לאן אז אני רוצה לסדר אותו קצת עם איזה חומרים אתם חושבים שאפשר ??

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  20. אני זוכר שמישהו הביא פה פרוייקט מחו"ל שמישהו עשה מארז מפרספקס שרק שהוא מדליק את האור רואים את מה שהולך בפנים אז מצאתי פתרון ראיתי במלון אחד שהם שמו מין מדבקה שקופית כזאת שהוא עושה את החלון מראה, אבל שמתקרבים או מדליקים אור בטח, רואים דרך החלון מקווה שעזרתי למי שחיפש פעם אני מאמין שאפשר להשיג כזה מדבקה מאיפה שעושים למכוניות לחלונות שלהם

21. מישהוא יודע אולי מאיפה אני יכול להשיג את החלק הזה שיש פה במדריך? http://www.danielandrade.net/2005/12/06/howto-blinking-leds/ ואגב אם אני מחבר לד רגיל ל 12V אז נגד של כמה אום אני צריך להשים עליו?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by aviram20,

היי כולם אני צריך עזרה ואני לא גבטוח אם יש למישהוו.. אני צריך לדים 3 מ''מ בערך 10-15 ככה וממש לא שווה לי להזמין מאריהב כבר.. לכן אם למישהו יש אני מוכן לקנות אפילו .. נ.ב פעם שניה זה קורה לי טעות בפורום... מצטער

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by madix,

היי חבר'ה אני רוצה לבנות מערכת כמו שיש במשחקי שעשועונים, כלומר כאלו שיש בהם 3 כפתורים כאשר הראשון שלוחץ על כפתור אז שומעים קול, ונדלק אור ליד הכפתור, ואם לוחצים על כפתור אחר שניה אחרי זה אז שומעים קול, אבל לא נדלק האור של הכפתור (נשמע קצת מסובך שמנסים להסביר, אבל אני מאמין שכולם כאן יודעים על מה אני מדבר). יש למישהו רעיונות של איך לבנות מערכת כזאת? (אני לא רוצה שיהיו בה בקרים בתוכנה, אלה רק רכיבים אלקטרוניים בסיסיים)

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  24. שלום ושבוע טוב. רכשתי את המארז ביום חמישי. סידור הכבלים לא כל כך הלך לי. החבאתי את כל הכבלים מאחורה אבל כתוצאה מכך לא הצלחתי לסגור את הפנל האחורי ונאלצתי להעביר את כל הכבלים מקדימה מה שיצר ברוך מאוד גדול. הצעות לשיפור/עזרה יתקבלו בברכה.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  25. שלום לכולם,מצאתי בבית מפצל לUSB עם 4 יציאות ואיזה 10 מאווררים לא חיבור. חיברתי 4 מאווררים לכבל USB וחיברתי אותם למפצל. עכשיו הביעיה היא שהמתח של הUSB הוא רק 5V והמאווררים צריכים 12V. האם יש דרך כול שהיא לגרום להם להסתובב מהר יותר?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.