אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
היי, חיברתי לוח פיתוח למחשב דרך USB ו-serial port. אני פועל דרך Virtual machine, עליה נמצא windows XP, אם זה משנה משהו. ה-VM מזהה את ה-USB, ואני מצליח לצרוב דרכו תוכנה אל הלוח. הבעיה שהיא לא מזהה את ה-serial port, דרכו אני אמור להשדר פקודות מהמחשב אל הלוח. על ה-serial port עצמו (לא הכבל שלו) רשום רק CON עם מן סמל מסחרי קטן ליד, ו-UR (עם R הפוכה). איני יודע כיצד לחפש דרייבר של ה-serial port על פי המידע המצומצם הזה. מישהו יודע כיצד ניתן לפתור את הבעיה? תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מתח: 12V הלד: כחול UB - אני חושב 3 וולט לא בטוח CURRENT: לא יודע.. מתחבר למולקס צהוב איזה נגד צריך? זה היה מחובר עד עכשיו ל5V עם נגד של 21 אום :-\
-
- 4 תגובות
- 624 צפיות
-
-
א. מה יותר משתלם לבנות - מארז מעץ או מפח? ב. איפה ניתן לקנות פח לפי מידות? ג. במקרה של קצר העץ יכול להדלק? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 609 צפיות
-
-
יש לי קבל שוכב שלא רשום עליו פלוס ומינוס רק צד אחד צבע בשחור וצד שני לא צבוע הצד השחור הוא המינוס ? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שאאאללום אני בקרוב אתחיל איזשהו פרוייקט מודינג קטן לאח שלי ורציתי כמה מעגלי לדים נחמדים ופשוטים כאלה , לא מסובכים . יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה .. הו, ואם אפשר ,שזה יהיה טיפה מהר,אני רוצה לקנות מחר את הרכיבים תודה רבה רבה מראש :]
-
- 4 תגובות
- 900 צפיות
-
-
אני בטוח שכולם קראו את המדריך באתר על מקלט IR (אינפרא-אדום)...השאלה שלי היא כזאת...האם אני יכול לקחת במקום הרכיב של המאינפרא עצמו, מקלט (רק הרכיב..) של RF (גלי רדיו), הוא יעבוד כמו האינפרא...? עם אותם רכיבים (נגד 4.7KOH, קבל 4.7mf ומייצב מתח LM7805...) אם זה כן יעבוד... האם אני אוכל גם להשתמש בכל שלט כדי לשלוט עליו? ועם איזה תוכנה? תודה רבה לכל מי שעוזר...
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לא ידוע אם זה כל מתאים לפה אבל עדיין בגלל שזו קהילת מודינג אז הרשתי לעצמי בכל מקרה, קנינו היום רכב חדש מיד שניה ובעל הרכב הקודם הדביק דבק דו-צדדי על הדאש, אחרי זה הוא הוריד את זה ונשאר סימן עקשן שלא יורד. קראתי שאפשר להסיר את זה עם מים חמים ומגבת, לא הולך. שמעתי שגם ניתן להסיר את בעזרת WD40, לא ניסיתי אני צריך לנסות. יש עוד משהו?
-
- 4 תגובות
- 20.2k צפיות
-
-
שלום שאלה קצת מוזרה אבל מי שהוא יכול להסביר לי ממש מה אומר הנתון "count per inch" או CPI בעכברים אופטים? ???
-
- 4 תגובות
- 7.8k צפיות
-
-
אני רוצה להשתמש במקלט עם בתוכנה uice האם הוא יתאים ? תמונות למטה: המקלט נראה דומה למקלט בתראד המדריכים רק בלי מיצב מתח
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היום נתקלתי בדבר הבא: אני תוהה איך זה עובד, זה ניראה כאילו זה מבוסס על הקיבול של הגוף.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לאבא שלי יש בעבודה מקדח כוס. אבל יש לו כוסות רק בגודלים של 75 ו-85 MM. אני יודע שאפשר לקנות בזול כוס 80 ממ מחנות אבל הכוסות שלאבא שלי יש הם ממש איכותיות, מהסוג שעולה 300 ש"ח, ומשמשים אנשים שעובדים בהם במקצוע שלהם. אז אם אני אעשה חור עם מקדח 75 או 85 ממ זה יתאים למאוורר 80ממ? ועוד משהו: אני הורדתי את השרטוט המוכן שיש במדריך האתר של מאוורר 80MM, והוא לא עגול!!!!!! למה הוא לא עגול? (השרטוט שלפיו אני אמור לחתוך את חור הכוונה)
-
- 4 תגובות
- 977 צפיות
-
-
דרמל של וולף+60 ראשים ב200 שקל שווה משהו?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חשבתי שזה יהיה אולי נחמד להחליש/לחזק את האור של הקתודה ע"י ראוסטט. האם זה אפשרי..? זה לא יפגע בקתודה? בכוונתי להשתמש בראוסטט הזה: אשר יבוא לי עם מאורר שאני אקנה... מה דעתכם?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
שלום חיברתי לCD שלי מולקס חתוך,ואני רוצה להפעיל אותו משנאי איזה חוט לחבר לאיזה צבע? ועל כמה לשים את הוולט?
-
- 4 תגובות
- 900 צפיות
-
-
האם יש הבדל בין כבל קוקסיאלי שמחברים אותו לטלויזיה לבין זה של האינטרנט ? או שזה כבל אותו דבר בידיוק ?
-
- 4 תגובות
- 995 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי דיוידי נייד ששבק חיים (הוא חדל מלקרוא דיסקים) אז החלטתי לקחת את המסך שלו ולעשות בו שימוש. יש דרך לחבר את המסך לvga או לrca? תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, למישהו יש המלצה על אתר איכותי להזמנת רכיבים מחו"ל בסגנון של tayda electronics? ועדיף כזה שלא שוחט על דמי משלוח תודה!
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני לא בטוח שזה המקום הכי מתאים לשאול זה אבל אני אנסה בכל מקרה. מה אני צריך בשביל להכניס למחשב מידע שמתקבל מחיישן דרך פתח USB. לדוגמא: אני רוצה שחיישן טמפרטורה יעביר את הקריאה שלו למחשב דרך כבל USB, איזה רכיבים אלקטרונים מינימאלים אני צריך כדי שאני אוכל בסופו של דבר לקבל את קריאת הטמפרטורה על הצג (לא מבחינת תוכנה). תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, איך אני יכול להשתמש בתקשורת טורית (סריאל פורט) באמצעות Bluetooth כדי לשלוח נתונים? אני צריך לשלוח נתונים טוריים (serial) דרך מכשיר אנדרואיד למודל בלוטות' (BlueSMiRF silver) (שמחובר ללוח Arduino). אני כבר יושב שלושה ימים מנסה להבין איך לעשות את זה.... אז בבקשה אל תתנו לי לי קישורים מגוגל כי כבר ניסיתי הכל. אני צריך קוד (לאנדרואיד). תודה רבה מראש...
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש איזה מדריך בעניין של לדים שנדלקים לפי המוזיקה ושם כתוב שצריך רכיב בשם TIP31 ושאלתי היא האם רכיב זה הוא רכיב מייצב מתח MC 7805CT? ואם זה לא אותו הרכיב מה אני צריך לומר למוכר כדי לקנות ממנו את הרכיב TIP31? תודה מראש לעונים
-
- 4 תגובות
- 857 צפיות
-
-
שלום לכולם...ניכנסתי למדריך של חיתוך המארז באתר..(כמו שיעצו לי..)..ורשום במדריך שצריכים גומי חיפוי U או הגומי H....אז סבבה הלכתי וחיפשתי מאיפה אני משיג את זה....חלק אמרו לי בחנויות של עבודות אלומיניום וכזה הלכתי ואין להם את זה....אז השאלה שלי מאיפה אני משיג את זה??.....כי כבר חתכתי וזה ניראה נורא ככה....לראות שפיצים ועיקומים......אז עם מישהו מוכן לומר לי מאיפה אני משיג את זה..זה יעזור המווןןן... תודה לכולם.. --------------------------------------------------------------------------------------------------------- עריכה: אאאא כן אני יודע שאפשר לשייף הבעיה שאין לי את הכלים האלה......אין לי שופיין או דיסק שיוף...(נייר כסף לא נידמה לי יעזור כל כך..)..אני חתכתי את המארז עם מקדח…
-
- 4 תגובות
- 699 צפיות
-
-
יש דרך כלשהי לחבר דיסק קשיח USB ואני לא מתכוון לקנות משהו
-
- 4 תגובות
- 895 צפיות
-
-
מה המתח היוצא ממחבר DSUB 9 PIN ? זה המחבר של העכברים השינים למי שלא יודע. מה המתח שמה? 5V?
-
- 4 תגובות
- 843 צפיות
-
-
היי קניתי את המסך וחיברתי למדפסת ואני רוצה לעשות למסך תוכנית בשפת אסמבלי ואני מבין באסמבלי אני לא יודע מה הפורט של המדפסת בhex ואם מישהו יכול לעשות לי תוכנית פשוטה שאני אוכל ללמוד ממנה תודה מראש נ.ב אני מכיר את הקודים של הlcd כמו נקה מסך וכו ???
-
- 4 תגובות
- 925 צפיות
-