אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
כתבו פה שממחזרים מסכים או משהו כזה .. אם אני לוקח מסך CRT למעבדת אלקטרוניקה .. כמה הם ישלמו לי ?
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קודם כל שלום לכולם אחרי הרבה זמן שלא הייתי פה.! אז ככה יש לי לידים בצבוע כחול (כולם) עכשיו אני רוצה לבנות מגעל לדים לאופנוע אז ככה.. 1. הלדים שיש לי אני לא יודע כמה V הם איך אני יכול לדעת בשביל שלא תיהיה בעיה אחרי זה.? 2. המצבר 12V 3. אני צריך עזרה ממכם ליצור את המגעל וכל זה תודה לעוזרים.!
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
חבר'ה, המחשב הגיע, הכל טוב ויפה חוץ מהכלב שלי שעושה בעיות ! התחיל הקיץ ואיתו גם הנשירה שלו.... לפני שאני מדליק את המחשב אני צריך לעשות סבב מאווררים ולהוציא שיער.... ולכן, אשמח לכל רעיון שיש למישהו פה לגבי מוד כלשהו שאפשר להרכיב/להתקין על המארז (דלת צד, מאווררים תחתונים [ספק + מאוורר] ומאוורר להארד דיסק) יש לי גישה לפילטרים של מזגנים שאני יכול לחתוך, לגזור, לעצב איך שנוח, אבל מה שחשוב לי זה לעשות את זה קצת מושקע (אפילו שיעלה לי כמה עשרות שקלים ויקח איזה שבוע) אבל שהפילטרים יהיו נשלפים לניקוי נוח יותר. בתודה מראש, שי ביטון.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
קניתי לוח הלחמות חורים עגולים ואני לא מבין איך אפשר להלחים לדבר הזה משהוא בקושי הצלחתי וגם זה לא כל כך חזק אם זה אפילו נופל בטעות הבדיל יכול ליפול משם ומה הלוח השני הזה שיש משבצות?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב, רכשתי לפני כשבוע כרטיס מסך חדש - MSI GeForce 7600GS AGP דרך ebay (דגמי ה AGP עוד לא הגיעו לארץ). היום הגיעה החבילה ופניי נפלו כשפתחתי אותה וגיליתי מתרוצץ לו בניילון קבל מנותק. הייתי רוצה להימנע מלשלוח את הכרטיס חזרה...לחכות חודש ולהתפלל שיעבור שוב את המכס בלי תשלום נוסף. האם אתם מכירים מקום מקצועי שמטפל בדברים מסוג זה? לקבל הלכו הרגליים אז צריך אחד חדש, אבל בעיקר צריך מישהו מיקצועי שיש לו ניסיון בהלחמות מסוג זה...חבל לי על כרטיס חדש. הרבה תודה מראש!
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
המורה שלי דיי טיפשה היא מלמדת על רגל אחת והביאה לנו איזה שאלה שאין לי משוג מה היא רוצה רשמה ככה: Vo=F(Vin) וציירה לנו מגבר שרת עם נתונים מתחי הזנה של 14 וולט Vref 4v כשהוא נמצא על הפלוס ובעיקרון רשמה שזהו משווה בחוג פתוח לא נתנה שום דבר בקשר איך לפתור או מה לחשב וכו.. מישהו יודע? תודה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מארז למודינג עד 150 ש"ח. ומצאתי כמה הצעות: 1) http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=620&CatCode=91 2) http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=350 3) http://www.fixbuy.co.il/Product.aspx?prodID=42 עכשיו הראשון מבחינת מיקום הכי נוח לי אבל נראה לי שתיהיה לי בעיה עם המארז בגלל שעל הדלת יש את החורים האלה וזה נראה לי יפריע לי לעשות חלון בצורה שאני רוצה. השני נראה לי המארז הכי טוב למודינג בשבילי. הבעיה היא המחיר לא נראה לי ששוה כלכך . השלישי גם זול אבל לא נראה לי כלכך יפה. (ולאף אחד מהם אני לא צריך משלוח - אז אל תוסיפו למחיר את המשלוח). תודה לעונים.
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה ההצעה שלכם כדי לחתוך עם דרמל בצורה הכי ישרה?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
די מפליא אותי שלא מצאתי פה מדריכים בסיסיים באלקטרוניקה.. ועוד יותר הפליא אותי שלא מצאתי כלל באינטרנט(בעברית..) אז חשבתי להתנחם בספר שמסביר אלקטרוניקה בסיסית.. חישובית והיכרות עם מגוון רכיבים ואופן פעולתם. משהו מומלץ?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, יאני עובד עם Arduino UNO ו - Ethernet sheild אני מעוניין להוציא ממנו חיבור Serial (RS232) , כדי להתחבר לבקר אחר איך אני עושה את זה ? הבנתי שפינים 0,1 זה Rx,Tx אני רוצה להתחבר לבקר בפקודות At command ולקבל ממנו תגובות נניח - at!csq? הבקר יענה לי 99,99 ואני אני אדע שאין קליטה ויפעיל LED זה הרעיון הכי בסיסי, *** ברמת העיקרון אני לא צריך את הethernet shield - אם הוא מפריע ומסבך... תודה ,
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
יש לי מארז דומה לזה השחור .... בדיוק בדלת של המארז יש לי אותו דבר עיגול חורים למאוור של המעבד ולמטה קוביה .. יש לי 120 מאחרונה שתי מאוררים 80 מקדימה ביג טייפן מה אני יכול להוסיף ? אולי איזה מאורר למטה עם לד שמקרר תכרטיס מסך ויעשה לי אור יפה בלילה חחחחחחחח?! אני רוצה לעשות פוטנציומטר או משו כזה לשלוט על המהירות של המאוררים?! מד טמפ' .. אם אפשר קישורים או דברים אחרים לשפר תיוופי של המארז מבפנים להחליף כבלים למיוחדים כמו שיש לספק של טרמילטק חוט שחור כזה יפה
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
:s05: רציתי לדעת של כמה V הצמה הזאת ולמה בכלל מחברים אותה תודה.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, היום חזרתי הביתה והופתעתי לראות שהמחשב לא נדלק כלל. אחרי בירור קצר מסתבר שבבית הודלק דוד שמש + מזגן מרכזי + תנור וכניראה עקב צריכת זרם גבוהה מידי קפץ הממסר פחת הראשי. עוד לא יצא לי לבדוק לעומק אבל אני חושד שהספק לא שרד. כעת אני מנסה להבין איך וממה בדיוק השרף יכול להשרף. אני לא מבין כלל ברשת החשמל הביתית אבל התיאוריה שלי היא שעקב הפסקת המתח הפיתאומית יכול להיות שהספק נחשף למתח גבוה עקב חוק לנץ (Inductive kick), האם זה אפשרי ? מדובר בספק של HEC ישן במקצת (כ4-5 שנים כבר). עריכה: מצאתי קצת זמן לפתוח אותו ומבעד לאבק גיליתי כמה קבלים מנופחים מעט וחלקם ניראים כאילו נזלו. אני מתאר לעצמי שזרק כזה לא נגרם בבת אחת אלה לאט לאט כנזק מצתבר, או שאני טועה ? יכול להיות שנפילת…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם , חשבתי לעשות למארז של אחי מודינג , בנושא XXX חיפשתי בגוגל , ומצאתי את התמונה הבאה: http://www.terra.com/specials/xxx/img/xxx_wallpaper03.jpg אני חושב לעשות חיתוך לדלת המארז עם הצורה הזאת, לעשות פרפסקס רק לקטע עם הצורה הזאת ולשים קתודה אדומה... חשבתי גם לצבוע את גג המארז,אבל אין לי רעיונות ואני לא יודע בדיוק איך , לכן אשמח לקבל ממכם רעיונות וייעוץ מה כדאי לי לעשות ... בתודה , אביאל.
-
- 10 תגובות
- 999 צפיות
-
-
בפרויקט שלי אני צריך מקום לאכסון נתונים וחשבתי להשתמש בEEPROM של הארדואינו השאלה שלי היא איך אפשר לרשום מילים שלמות למקומות מסוימים לEEPROM ? לפי מה שהבנתי אפשר לכתוב לשם רק ביטים בודדים אבל לא הייתי בטוח, הכי בטוח לשאול פה תודה
-
- 2 תגובות
- 999 צפיות
-
-
קיצר לקחתי 4 דפי שיוף ,120 320 500 1500 . התוצאות האמת די מאכזבות נכון לעכשיו ,רואים שיש השתקפות של עיפרון עם מקרבים אותו ל HS אבל לא משהו מיוחד . יש המלצות כולשהם לשיפור ??? בהתחלה עשיתי את הפעולות למטה למעלה ולצדדים ,אחרי זה לקראת הסוף עבדתי רק על כיוון אחד למעלה למטה כי זה מביא השתקפות טובה יותר ,אולי עשיתי משהו לא בסדר ?ניקיתי את ה HS כל כמה זמן . עריכה :שמתי אחרי השיוף עם נייר ה 1500 ,משחה כזו שעושה הברקה לשטח פנים יצא ממש לא רע ,ממש רואים הכל
-
- 7 תגובות
- 999 צפיות
-
-
אני מחפש כבר די הרבה זמן מדריך או מעגל לבניית מערכת ראו-באס שעובדת על פוטנציומטר. בניתי כבר את המערכת הבאה: http://www.pc-spot.co.il/guides/reobusguide1.php אך יש בא מספר בעיות ונתקלתי בלא מעט קשיים. תודה מראש ניר
-
- 5 תגובות
- 999 צפיות
-
-
http://www.pokia.com/ אני מניח שהוא מחבר את זה כמו שמחברים דיבורית (לי בפלאפון אין חיבור לאוזניות ויש בתמונות שם חיבור ישיר לדיבורית גם) למישהו יש רעיון? נראה ממש מגניב אני רוצה להכין לעצמי אחד
-
- 2 תגובות
- 999 צפיות
-
-
קראתי שוב את המדריך באתר שמראה איך לעשות חור למאוורר 120MM. ראיתי שיש שם כמה שרטוטים שלפיהם אפשר לעשות חורים למאווררים 80,92,120MM. עכשיו, הורדתי את השרטוט והדפסתי אותו, אבל אני הורדתי שרטוט נוסף מאתר אחד של מודינג ויש בעיה: ארבעת החורים שלפיהם אני אמור לקדוח חורים לברגים של המאוורר לא תואמים בשני השרטוטים, אז לפי איזה שרטוט הכי כדאי לי לפעול?: לפי של האתר או לפי של האתר האחר? כי אני לא רוצה לקדוח ארבעה חורים לברגים של המאוורר ואז לגלות שמיקום החורים לא מתאים למיקום הברגים.
-
- 7 תגובות
- 999 צפיות
-
-
לחבר שלי יש רכב שטח על שלט (T-MAXX מי שמכיר). בשביל להפעיל אותו נדרשות הרבה סוללות: 10(12V) סוללות לשלט, 6(7.2V) בכדי לתת מתח לסטרטר ועוד 1(1.2V) לבוסטר (ועוד כמה ברכב עצמו). מידי פעם הוא שוכח להטעין אחד מהפריטים שהוזכרו לעיל (בעיקר הבטריות שנותנות מתח לסטרטר), ואז כשמגיעים לשטח להסיע פתאום... הסוללות ריקות. הצעתי לו פתרון פשוט: לחבר שני תנינים למצבר של הרכב שלו, ועל ידי קופסת פיקוד קטנה להפיל את המתח ל7.2V ול1.2V, כך שזה יחסוך לו הרבה בלאגן. השאלה היא איך אני מווסת את המתח, עם נגדים? ואם כן החיבור הוא כזה פשוט: מתח ראשי-->נגד (או שניים) ל7.2V לסטרטר, ועוד נגד(או כמה) מהמתח הראשי ל1.2V לבוסטר? או שצריך להוסיף עוד כמה חלקים ל"מערכת" כמו פיוזים וכ"ו?
-
- 5 תגובות
- 999 צפיות
-
-
יש לי מנורת אולטרה סגול שההספק שלה הוא 6w ונגיד אני קונה לה בית מנורה מחנות חשמל ואני רוצה לחבר למארז אז אני אמור לחבר את זה לאחד החוטים שיוצא מהספק, שבמולקס. השאלה שלי כמה מתח זה דורש?כי לא כתוב על זה במיליאמפר כדי שאני ידע לחשב כמה וולט צריך.....
-
- 3 תגובות
- 999 צפיות
-
-
יש לי קטודה צבעונית (RGB) שיש לה אפשרות להפעלה קולית הבעיה היא שקיבלתי אותה עם איזה מארז שקניתי יד שניה והמפסק ששולט על מצבי ה-OFF,ON,SOUND CONTROL לא היה ביחד עם הקטודה , בקונקטור של המפסק יש 5 פינים כמו ב"שרטוט"(מצורפת תמונה) ופשוט לקחתי ג'אמפר ובדקתי מה כל זוג פינים עושה, ולשאלה שלי: אני אכן צריך מפסק עם 6 פינים כדי לקבל שליטה על שלושת המצבים או שיש אפשרות אחרת? תודה מראש לכל העוזרים [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 999 צפיות
-
-
אז ככה אני רוצה לתחיל ללמוד אחד ממקצועות המחשבים שישמש גם כמקצוע של מחשבים שבה אני יעבוד.. איזה מקצוע הכי דרוש במחשבים ושיש הכי פחות אנשים שעוסקים במקצוע הזה?
-
- 2 תגובות
- 999 צפיות
-