עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Dr__MIKO,

שלום לכולם מתחת למחשב יש לי תעלה ישנה עם כמה חוטי חשמל. עכשיו העברתי טלויזיה לחדר והחלפתי תעלה לתעלה הרבה יותר גדולה (עוד חוטים...) תוך כדי צץ לי רעיון- אני רוצה לעשות שורה של לדים בצע כחול (לפחות כרגע) על התעלה. מהבגרות בחשמל אני לא זוכר הרבה אז רציתי להתיעץ איתכם קצת- את הלדים אני אחבר במקביל כל אחד בניפרד לטרנספורמטור ישן. אם אני זוכר נכון אז המתח שאני מחפש הוא 1.5 אבל מה אם הזרם? אני ממש לא בטוח בקטע הזה (מישהו אמר לי שהטרנספורמטור משנה את הזרם אוטומטי אבל אני מעדיף לוודא איתכם). בכל מקרה לכל העסק אני אחבר מפסק ואולי אני אאלתר איזה משהו שידליק ויכבה אורות בקצב אבל זה יותר מאוחר. השאלה שלי- האם זה יעבוד? או שאני צריך נגדים או משהו אחר? ומה עם הזרם? תודה מראש תו…

• 19 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. Started by Psychedelic,

חשבתי לעצמי אם זה אפשרי לצבוע את פנים המארז הכלובים של הCD HD הכול.. צביעה רגילה + לקה שלא ישרט.. זה לא אמור להפריע לחומרה או משהוא נכון?

• 1 תגובה
    • 676 צפיות
  3. שלום לכולם! לפני הרבה זמן התחלתי לבצע מודינג על המארז שלי.. הדברים שעשיתי: צביעת המארז, הוספת חלון,עטיפת הכבלים באיזולירבנד אדום(חוסר כסף לקניית סליבינג) וצביעת מאוורר פשוט בכתום. אני מתכנן לבנות אלמנט תאורה ופאן באס לפי המדריכים באתר. מה שאני חושב לעשות זה לצבוע את הפאנלים שצבועים כרגע בכתום לצבע שחור/כחול ולבנות את אלמנט התאורה בשילוב של אדום וכחול או רק כחול תלוי באיזה צבע אצבע את הפאנלים. השבוע אני קונה מנעה מאוורר לדים כחול והוא יהיה בחלון. רציתי לדעת מה דעתכם? האם כדאי להשאיר ככה ולהתאים את התאורה לצבע הכתום?..אם יש לכם הצעות לשילוב אשמח לשמוע. האם כדאי ללכת על שילוב צבעים אחר לגמרי ממה שחשבתי? ד"א כרגע גג המארז והדלת השנייה ריקים ומשעממים אשמח לקבל הצעות…

• 4 תגובות
    • 836 צפיות
  4. Started by mp91,

יש לי בצד המארז סתם פתחים כאלה של חורים קטנים כאלה.... אין לי בצד המארז מאוורר. האם לסגור את החורים?

• 5 תגובות
    • 800 צפיות
  5. אתם בטח מכירים את מארז ה-Sunbeam Transformer שסיקרנו באתר. המארז הזה מגיע אם 2 מאווררים צדדיים ואחד עליון (שלושתם בגודל 80מ"מ) שניתן לראות בתמונות הבאות: ובצורה קצת ברורה יותר: אני לא עושה שימוש במאווררים הללו (120מ"מ מכניס אוויר ו-120מ"מ מוציא אוויר מספיקים לי) ואני רוצה לפרק את המאווררים והגרילים שיש כרגע ו-"לסתום" את הפתחים שנשארו עם פרספקס, פלסטיק או משהו אחר. כפי שאתם רואים, המאווררים והגרילים מחוברים למארז עם ברגים ואני רוצה לעשות שימוש בברגים אלו למקרה שבעתיד ארצה לעשות שימוש בפתחים להרכבת מאוורר (לכן, אטימת הפתח ע"י הדבקת פלסטיק או כל דבר אחר לא באה בחשבון). השאלה: האם ניתן לרכוש פלסטיק או מתכת מרובעת דקה בגודל 80מ"מ שמגיעה עם ארבעה חורים מוכנים מראש? רצו…

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by IG,

יש לי לוח של ג'יגה בייט (KT400...) ומארז ג'נרי (9950 ATX) רציתי לדעת אם מישהו ניסה להחליף את לד הPOWER (לד רגיל) ללד UB. השאלה שלי היא: האים הלוח נותן מתח\ זרם מספיקים (ולא גדולים מידי!) בשביל לד UB? ואני מבקש: תשובות ענייניות בלבד! שאלות של "למה..." לפרטי. תודה.

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by cold-fire,

יש לי מסך דגם ITM-1602 ואני רוצה לדעת איך אני יכול לחבר אותו למחשב??? תודה

8. Started by bbnbbn,

פעם הייתי באיזה מסיבה ביתית והיה שם DJ שהיתה לו קופסה שהוא עשה ששולטת במהירות של 3 אורות (יענו כמו VOLUME שהוא מגביר המעבר בין אור לאור יותר גדול). רציתי לדעת איך בונים דבר/מעגל כזה? תודה!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by ELiA,

הנה כבל 2.5 של אוזניות סטריאו של פלאפון עכשיו אני רוצה להכין ממנו מתאם ל-3.5 של אוזניות רגילות עכשיו גיליתי את החוטים ועם זה גיליתי שבכל כבל יש 2 כבלים ולעומת זאת בכבל נקבה של ה3.5 יש רק 2 כבלים ולא 4 אז מה מחברים למה?

• 6 תגובות
    • 855 צפיות
  10. Started by WhatUp,

מישהו יכול להסביר בצורה מפורטת מזה לעזאזל מודינג על כל פרטיו אבא שלי מבין אותי

• 3 תגובות
    • 876 צפיות
  11. Started by gigabot,

שלום אני רוצה לעשות שהכבל של הפלאפון גם יטעין אותו, אני צריך בשביל זה נגד ודיודה? מה אני צריך? איך אני עושה את זה? תודה

• 6 תגובות
    • 946 צפיות
  12. Started by Psychedelic,

שלום שלום היום ממש שיעמם לי אז התחלתי לעצב סקיצות למארז full tower שאמור להגיע אלי שבוע הבא... tzag full tower חרא ג'נרי טהור אבל זה מה שהתקציב מאפשר ...ועם זה נסתדר סקיצות : ( תסלחו לי רק היום התחלתי עם התוכנת תלת מימד הזאת זה עוד טיפה מסובך בשבילי..) צבע אדום ושחור http://img441.imageshack.us/my.php?image=1red0ns.jpg צהוב כתום http://img525.imageshack.us/my.php?image=1yellow1jz.jpg עיצוב החלון http://img134.imageshack.us/my.php?image=25rq1.jpg הפרונט בצהוב http://img525.imageshack.us/my.php?image=3yellow9ty.jpg איפה שכתוב USB אני הולך לעשות חור לUSB קדמי כי אני חושב שבמארז ככה אין.. אז סקיצה ראשונה שיש לי הולכת ככה - מארז בצבע צהוב כתום כולו , הבפנוכו שלו הכול שחור...…

• 28 תגובות
    • 4.3k צפיות
  13. מה עדיף לי לקחת? זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_633_1404&products_id=5820 או זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_926_1614&products_id=4943 ולמה? תודה מראש!

• 9 תגובות
    • 755 צפיות
  14. Started by megahertz88,

האם זה יעבוד לדעתכם או שזה מעמיס יותר מדי על המולקס? הנגדים ללדים (בהתחשב בזה שיקבלו מקסימום 12V) יספיקו (לד של 3V)? מטרת ה"Multiswitch" היא לכבות את כל הלדים בלילה. הפוטנציומטרים יחלישו את עוצמת המאווררים בין 7V ל12V, ואני מניח שהלדים יחלשו איתם, נכון? מטרת הפאנבס היא לדאוג לאפשרות החלשה של מאווררים, וגם לשלוט על התאורה במארז (כפתור אחד לכולה יספיק). עצות הצעות וכו' יתקבלו בברכה. [attachment deleted by admin]

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. יש לי רשימה של דברים לפרוייקט החדש שלי שמסתכמים לסכום לא קטן וחשבתי לנסות את האופציה של הזמנה מחו"ל כדי לצמצם עלויות. הבעיה שלי היא שאני לא יודע מאיפה להזמין ומאיפה אקבל את המחירים הכי טובים. אשמח לקבל המלצות, תודה.

• 5 תגובות
    • 868 צפיות
  16. Started by aviran_n,

אני זוכר שראיתי כבר כמה פעמים באינטרנט סוג של מקדח שהוא מעין "מחוגה" שעושה חורים עגולים לפי קוטר משתנה שקובעים לפני. זה ניראה כמו מקדח צלב כזה שיש עליו מין סכינים שניתנים להזזה לקביעת קוטר העיגול שיחתך. אני רוצה קצת מידע על זה (איזה חומרים זה מסוגר לחתוך וכו') ומה שאני הכי צריך, את השם של זה! ומי שיודע אז גם איפה אפשר להשיג ומהו טווח המחירים

• 5 תגובות
    • 775 צפיות
  17. Started by TheRedEye,

איך אני שם לוח קירור על זכרונות של כרטיס מסך? האם יש צורך במשחה תרמית? איך אני יכול להדביק את הלוח..? תודה...

• 2 תגובות
    • 885 צפיות
  18. יש לי מארז hec 69u6 ולוח אם של gigabyte k8n-sli אין לי מושג איזה מאווררים יש לי - אבל שני ה - 12 ס"מ (קדמי ואחורי) מרעישים לי יותר מדי... אפילו ניתן לשמוע אותם מחוץ לחדר מה ניתן לעשות? דיברתי עם התמיכה בחנות שבה קניתי (קיי אס פי) והם אמרו שאין לי אפשרות לשנות את מהירות המאווררים... הם המליצו לי לנתק מאוורר אחד כי יש לי מעבד 3200 64 ביט וגם ככה הטמפ' נמוכה (פחות מ-30 מעלות) כדאי לנתק? יש אפשרות אולי בכל זאת לשלוט במהירות המאווררים? הבנתי שיש אפשרות לשנות את המתח למאווררים ואז הם יהיו יותר איטיים (הבחור בחנות אמר שדרוש לי מתאם כלשהו) האם זה כדאי? אולי כדאי לקנות מאווררים שקטים יותר? איפה אפשר לקנות - בקי אס פי הוא אמר לי שאין להם... כמה הם יעלו? עריכה:: מה לגבי …

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום רציתי לקנות את הקומנדור7 שהמליצו לי.. אבל אין אותו בארץ פעם ב 4 חודש מזמינים אותו רק (בעעעעעעעעעעע) אז לא מצאתי פאן באס טוב ששולט מינימום ב 6 ערוצים מישהו מכיר וממליץ לי???? עדיף גם שיהיה עם LCD וכו..... תודהההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה זה די דחוף לי :yelclap: :xyxthumbs:

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  20. ראית ברשת בעבר מן גומיה עבה שתומכת ב HD ובולמת את הזעזועים שהוא מייצר ומרכיבים את ה HD באיזור של הכונני CD בגלל עובי הגומייה . מישהו מכיר מקום שאפשר להשיג כאלה ? ( אם מבינים למה אני מתכוון , אני יודע שההסבר הוא לא כזה ברור) תודה.

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. שלום לכם, ישבתי שיפרתי ושירטטתי וכעת אני מבקש חוות דעת אחרונה אם לא שכחתי משהו ואם הכל נראה סביר. המעגל מתוכנן ל5V DC ושני רגלי הבקרה משמאל למעלה יקבעו איזו שורה תהבהב. קצב ההבהוב יקבע ע"י הפוטנציומטר המחובר ל MC1455 שהוא תואם CMOS ל 555. Top_Gun, Big Foot, מישהו אחר שבעניינים, תנו איזו מילה. תודה. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 888 צפיות
  22. שלום לכולם שמי יוסי. אני בונה מערכת בקרה לאקווריום שמבוססת על PIC16F877 . בעזרת אלקטרודה אני מודד את חומציות המים , האלקטרודה מוציאה מתח(58mV לכל רמת חומציות ז"א מרמה 0 עד לרמה 14 שזה 14*58mV) בכדיי שהאלקטרודה תעביר את המתח אז היא צריכה מגבר עם אימפדנס כניסה מאוד גבוהה . מצאתי מגבר כזה והוא של Texas Instruments ושמו הוא INA118 הינה הלניק לדפיי הנתונים : http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/ina118.pdf לפני שחברתי את האלקטרודה למגבר החלטתי לראות אם בכלל המגבר עובד. ז"א התכוונתי להכניס מתח של 20mV ולהגביר אותו פי 5 (ע"י הוספת נגד של 12.5k כפי שכתוב בדפיי הנתונים) לתוצאות : אני רואה במוצא כל פעם מתח אחר וגם אם אני מוציא את הנגד אז אין שינוי של ממש. בכדיי להגביר את מתח פי 5 חברת…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by ab14,

התחלתי פרוייקט חדש עם מארז הפול טאוור שלי בתמונות יש את החור למאורר שעשיתי מקדימה ואת הגלגלים של המארז ששמתי ואחר כך אני כבר יעדכן [attachment deleted by admin]

• 30 תגובות
    • 3.9k צפיות
  24. אז ככה יש לי 2 קטודות ואני רוצה לעשות אותם דרך חיבור קבוע של 12V, אז חשבתי על מולקס עם אני מחבר רק את הפלוס מינוס - אדום ושחור ו2 החוטים של קטודה כשלהי אמור לעבוד ? בתודה איתי

• 4 תגובות
    • 748 צפיות
  25. Started by xgamer,

שלום. אני רוצה להחליף את הכבלים בלוח שלי epox 8rda+ הם נפוחים ויוצא מהם החומר שיש בהם. זה משפיע על המתחים של המעבד , אני לא מצליח למצוא לוח יד שנייה בעל יכולות ל OC לכן החלטתי להחליף את הקבלים. הייתי באריהב ואין להם קבלים בטמפ' של 105 יש לך משהו כמו 75 אם אני זוכר. איפה יש מקום ששם יש קבלים מחברות טובות, קניתם או שמעתם. תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 819 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.