אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
חבר שלי החליט שהוא רוצה לקחת מיקרו ולעשות ממנו מארז. (לכו תבינו. אבל אחלה פרויקט) מיקרו אנחנו כבר משיגים. חלקים לניסוי? רכיבים של מחשב פנטיום אחד ישן. כלים? יש לי הכל חוץ מדרמל. נראה לי... אני צריך לשאול את אבא שלי. עכשיו מה שחשבתי לעשות הוא קודם כל להוציא את כל הרכיבים האלקטרוניים של המיקרו, אז אנחנו עוטף את כל הפנים של המיקרו במסקינג טייפ ליתר ביטחון. חבל לשרוף הכל על ההדלקה הראשונה. אז נקדח חור למאוורר 80MM ואת כל החורים הנחוצים לעכבר מקלדת מסך וכו'. בתוך הדלת של המיקרו נרכיב משני הצדדים של החלון השקוף קתודות. אחד ירוקה אחת כחולה בשביל אחלה אפקט. אז נרכיב את הלוח אם על הפלטה הזו שלו ויחבר את הפלטה לתקרה של המיקרו. זה החלק הכי קשה פה, אני מפחד שנשרוף את הלוח אם. ואין ל…
-
- 4 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום לכולם לפני כחצי שנה קניתי טלוויזית led של Sharp (32 אינץ' מדגם Aquos) ויש לה כנראה בעיה .. יש לי ממיר של Hot Magic HD + מחשב שמחובר לטלוויזיה הזאת .. כשאני צופה בטלוויזיה יש רעש סטטי שנשמע כ - 3 שניות ולאחר מכן נעלם לכמה שניות ושוב חוזר וכך חלילה .. החלפתי ממיר + יציאה בטלוויזיה וזה עדיין ממשיך .. כשאני משתמש בטלוויזיה כמסך מחשב זה לא קורה .. אני כבר לא יודע אם הבעיה בטלוויזיה או שהממיר גורם לבעיה הזאת .. כבר חשבתי אולי יש איזשהו פילטר שבעזרתו הרעש הזה נעלם ? מה דעתכם ? תודה מראש, משה
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. זאת שאלה מתוך סקרנות. במידה ואני מעביר את המתג החשמלי למצב ON (נאמר, במערך ספוטים ביתיים, כאשר מתג זה אמור להדליק 20 ספוטים), אך בפועל רק ספוט אחד מחובר למערך. האם 19 האחרים מבזבזים חשמל? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני צריך ממיר מתח לרכב, כדי לחבר מטען למחשב נייד. ראיתי את שני אלה: http://direct-israline.com/%D7%91%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%9C%D7%9E%D7%A6%D7%AA-%D7%90%D7%95-%D7%9C%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8-w300-%D7%9E%D7%9E%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%91%D7%94%D7%A1%D7%A4%D7%A7-%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A2.html http://www.sollan.co.il/sale.asp?pid=502&salenum=#topnews מה ההבדלים בניהם? האם עדיך לקחת את ה-300W?
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הגיע לידיי פאלם ישן של סוני מדגם PEG-S500C, המסך שלו נראה מאד מזמין להיכנס לתוך המארז החדש שמגיע אליי בימים הקרובים. אם למישהו על פני האדמה יש מושג מאיפה להתחיל בניסויי הפראנקנשטיין הזה (לחבר אותו כמסך מידע למחשב ) אני אשמח להכוונה.
-
- 4 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוון לבנות את המחשב שלי בקרוב ושל חבר שלי (הכוונה היא במו ידיי ;D ) ואני לא רוצה לקחת שום סיכונים לכן החלטתי לקנות רצועת הארקה הבעיה היא שאין לי משג איפה אני משיג אחת מישהוא יכול להפנות אותי לחנות מסוימת או אתר ברשת בבקשה? אודה לכם מראש, יוני.
-
- 4 תגובות
- 711 צפיות
-
-
יש לי מפצל USB לגרסה 1.1 כזה: יש דרך לגרום לו לעבוד כמו מפצל USB 2.0? או שבכלל עדיף לקנות מפצל חדש?
-
- 4 תגובות
- 844 צפיות
-
-
חברה למישהו יש מדריך לבניית מכשיר אשר מגביר קול שהוא קולט מרחוק? ומאפשר לשמוע בצורה טובה יותר וברורה ממרחק
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אפשר מדריך כלשהו? אבל שיהיה ברור (המדריך) - אין לי שום ידע וכמובן שאין ניסיון באלקטרוניקה..
-
- 4 תגובות
- 917 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות לדים מפה: http://www.marktechopto.com/Products/ultra-bright-leds-search-results.cfm?dd_pack=5mm אבל אני לא יודע כמה הם עולים ואם זה מגיע בחבילות אם זה אמין ומאיזה מדינה אני בכלל מזמין אני רוצה מפה כי ראיתי לד ירוק 34,000 mcd זה הלד הכי חזק שראיתי שקיים היום (תקנו אותי אם אני טועה) מה אתם אומרים?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. באתי לכן על מנת לחפש קצת עזרה בבנית הפרוייקט שלי לחלק מהקיץ והוא בניית intervalometer. מי שלא יודע מה זה, זה מכשיר שמשתמשים בו בעיקר בצילום והוא מאפשר קביעה מראש של מספר חשיפות וזמן חשיפות ועוד המון פונקציות נוספות. ערכתי מעט חיפושים ברשת ואני לא יכול להגיד שיש הרבה מידע על זה. מצאתי את האתר הזה (מתורגם לאנגלית) שנותן הסבר די בסיסי לאיך לבנות אחד כזה ומוסיף דיאגרמה ואת התוכנה. א. מכוון שאין לי ידע ראשוני באלקטרוניקה ובגלל שהדיאגרמה קטנה מאוד אני מבקש ממכם לעזור לי להבין מה כתוב בדיאגרמה. ב. מכוון שאני לא יודע איך להשתמש במיקרו מעבדים ולא יודע איך מתבצעת העברת הנתונים והתוכנה מהמחשב למיקרו מעבד אני מבקש ממכם לשתף אותי בידע או להעביר אותי למקור שמסביר נושא זה…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לחתוך ת'מארז שלי למעלה בגג כאילו לעשות חלון דיי גדול יש לכם המלצה לצורה או שבלונה ? בתודה איתי
-
- 4 תגובות
- 676 צפיות
-
-
יש לי לדים שנראים ככה : http://www.positiveoffset.com/Parts/red-LED.jpg רק שקיצרתי אותם מאוד . איך אני יכול לבדוק איזה רגל היא רגל ה- ורגל ה+ ? אני רואה שבצד אחד של הלד יש בליטה כזאת ,איפה שהנורה עצמה , יש קשר? תודה מראש לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עוד אף פעם לא בניתי חלון אבל אני מתכוון לבנות עכשיו עכשיו יש לי שאלה אני רוצה לעשות חלון בצורת ריבוע ואני רוצה לחבר אותו עם ברגים (פרספקס) עכשיו כאשר אני אחבר את הפרספקס עם הפח (דלת המארז, צדדי) יש הפרש גבהים ולא הבנתי איך עושים שלא יהיה http://www.pc-spot.co.il/gallery/displayimage.php?album=26&pos=0 ראיתי את זה ואני לא מבין...
-
- 4 תגובות
- 738 צפיות
-
-
שלום, אני מעונין במקלט מיניאטורי על צ'יפ שמסוגל לקלוט אות ממרחק של מאות מטרים או קילומטר שניים ולתת אינדיקציה שהאות נקלט. המטרה: שליטה בעזרת משדר תואם מרחוק בפונקציה .ON/OFF אני לא סגור בקשר לפרטים כמו תדר, העברת נתונים נוספים בין משדר למקלט וכדומה. כרגע אני פתוח להצעות. המגבלות היחידות הם: גודל - צ'יפ, יתכן עם כמה רכיבים תומכים מסביב. טווח - לא משהו של עשרות מטרים, לפחות מאות מטרים, רצוי קילומטר לפחות. מחיר - משהו שאוכל להרשות לעצמי, ובקיצור כמה שפחות ושיענה על הדרישות. תודה על העזרה.
-
- 4 תגובות
- 892 צפיות
-
-
שלום לכולם לא יכולתי לסבול את העניין שבP5N-D שלי, ה9600GT הראשון ב39 מעלות במנוחה והשני ב49 מעלות במנוחה! הכרטיס הראשון דחף את האוויר החם לגבו של הכרטיס השני ובכך הוסיף לו 10 מעלות! היום החלטתי שזהו, לאחר קריסתו בCRYSIS שיניתי את מיקום המאוורר שהיה ממילא דחוס על הTUNIQ והיה רק ליופי. לאחר נסיונות וטעיות החלטתי שהכי טוב יהיה להשים אותו כך שהוא יכניס אוויר על כרטיסי המסך. כמובן שהיה לזה גם חסרונות, החלון הפוך כרגע אבל לא ניתן לראות זאת, אז זה לא מפריע לי. עכשיו הכרטיס הראשון במנוחה 41 מעלות, כנראה בגלל הסירקולציה החדשה, אך הכרטיס השני ירד ל43!!! 6 מעלות הפרש מה49 הקודמת, בהחלט מרשים וכל זה משינוי מיקום המאוור, עכשיו הוא גם יפה וגם מועיל במאמץ הכרטיס הראשון נשאר ב…
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן חברים, רציתי להכין בחופש מארז פרספקס לפי המדריך ש(אני חושב) Pro modder הכין, ורציתי לדעת באיזה כלי אפשר לחתוך את הפרספקס? עד היום השתמשתי בדרמל אבל זה נראה כאילו הוא מורח את הפרספקס ולא ממש חותך אותו... באיזה כלי אני יכול להשתמש בנוסף לדרמל? תודה
-
- 4 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
המורה שלי דיי טיפשה היא מלמדת על רגל אחת והביאה לנו איזה שאלה שאין לי משוג מה היא רוצה רשמה ככה: Vo=F(Vin) וציירה לנו מגבר שרת עם נתונים מתחי הזנה של 14 וולט Vref 4v כשהוא נמצא על הפלוס ובעיקרון רשמה שזהו משווה בחוג פתוח לא נתנה שום דבר בקשר איך לפתור או מה לחשב וכו.. מישהו יודע? תודה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ברצוני לדעת האם ניתן לפרק את כפתור ההפעלה של המחשב {או לחלופין לחבר אחד אחר} ולעשות לו חוט מאריך שיצא מחלקו האחורי ושלבסוף יגיע עד השולחן מדובר על מרחק של 3 מטר לכל היותר
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
נגיד ואני רוצה לחבר 4 מאווררים של כל אחד 12V אבל אני רוצה שהם יתחברו ישירות לחשמל ולא למחשב איך אני עושה את זה ? שוב אני יסביר שלא יהיה אי הבנות אני מתכוון לקחת 4 מאווררים של 120MM ולחבר אותם בטור ככה שיצא 48V ואני רוצה לחבר את זה ליציאה של 220 של שקע ביתי איך אני עושה את זה איזה כלים אני צריך תודה מראש...
-
- 4 תגובות
- 995 צפיות
-
-
חיברתי את השקע של העכבר לתוך לד מאוד גרוע ממשחק ישן קבלו (מצטער על איכות התמונות [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 757 צפיות
-
-
אני בן 16,אני רוצה ללמוד את הבסיס לאלקטרוניקה וחשמל,וספר נראה לי הכי נוח(כמובן שבעברית). הספר הוא בשביל ללמוד לבד,בבית. יש לכם הצעות?אם לא אז אתם יודעים אולי את מי לשאול?למי לפנות? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני חושב על לעשות את המוד זה ורציתי לדעת כמה דברים כשאני קונה כוס: 1. כמה עולה? 2.האם זה מתאים לכל מקדחה? ועוד משהו כשאני קודח חובה להוציא את הלוח אם והכל? כי זה נראה לי קצת מסובך ומסוכן! או שאולי יש טריק יותר נוח? אני מתכנן לעשות החיתוך בשלדה של הפאנל הקדמי ובחלק האחורי. חוץ מזה יש לכם עוד טיפים?
-
- 4 תגובות
- 682 צפיות
-
-
טוב אם אתם לא זוכרים אותי עשיתי את PROJECT BASIC http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=204185.0 ושאלתי אם כדאי לעשות מאוורר למעלה אמרו לי תעשה טוב אז חשבתי לקחתי רעיונות ופחות או יותר תראו מה יש לי עד עכשיו (רציתי לעשות כזה טבעת כמו שאיזה מישהו יפה עשה) הנה המאוורר והטבעת (מאוור של TT 120MM טבעת אבי הכין יש לו בעבודה מכונה בשם פרייזר כזה ואתה שם במחשב את הצורה וזה חותך אז אני מכין לו מידות והוא מכין ד"א אני חייב לו הרבה תודות גם עם המודינג הזה וגם עם הקודם!) הנה גריל שהצלחתי להשיג ממישהו הנה הפח עצמו של הגג והנה פחות או יותר המבנה הפח בא באמצע לא שמתי כי הוא יסתיר: עכשיו לבעיה.. הגריל מגעיל שונא את הצורה הזאת ממש כיעור תנו לי איזה המלצה לצורה אני יכול…
-
- 4 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום! עלה בראשי רעיון לפרוייקט שאני רוצה לבצע, ואני צריך את עצתכם. הרעיון הוא ע"ב מוצר שקיים בשוק, אך אני מעוניין לבנות אותו בעצמי. הרעיון הוא Quadcopter או Hexacopter (במידת הצורך), אשר בתחתית שלו מחוברת מצלמה בסגנון הGoPro וניתן לשלוט עליו באמצעות שלט RF. כמובן ארצה לשפר ולהוסיף עוד רכיבים למסוק הנ"ל, כגון GPS, מד לחץ ברומטרי וכו'. השאלה הינה איזה לוח ארדואינו יתאים לדרישה - וחשוב שיהיה ורסטילי להוספת רכיבים נוספים מעבר למה שציינתי, בעתיד. אני מודע לכך שזו קפיצה למים העמוקים - אבל זו הדרך שאני מאמין בה. בשלב הזה אני בעיקר מחפש אילו לוחות יתאימו לי, והתקציב מהווה פחות בעיה. עריכה: כמו כן, בדקתי פרוייקטים בסגנון adrucopter וכו, כמובן אם מישהו יודע להמליץ על לוח ספציפי בסג…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-