אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
בקרוב אני מתכוון לבצע משלוח של לדים ונגדים מ - Lsdiodes , ורציתי לדעת איזה נגדים לקנות. אני מכיר את שיטת החישוב, אך כרגע חוץ מחריטה מוארת אין לי תכנונים ספציפיים ללדים, לכן רציתי לשאול אתכם מה הנגדים "הכי נפוצים" שאני אוכל להסתדר איתם לביצוע פרוייקטים עתידיים. אין לי בעיה לקנות 10 סוגי נגדים בחבילות של 5, אך חשוב שתציינו איזה נגדים הכי נפוצים ויתאימו לעתיד. אגב- המשלוח של lsdiodes הוא אווירי ?
-
- 4 תגובות
- 885 צפיות
-
-
קניתי את הדרמל של וולף, הזה שמגיע גם עם מקדחה נטענת (אני יודע שזה לא שווה הרבה, אבל בשביל 70 שקל מה אכפת לי) קיבלתי שקית של דיסקיות, והם כולן נראות שבירות ומעפניות כאלה. מישהו יכול לשים תמונה של הדיסקית שאני צריך בשביל לחתוך במתכת? עריכה: לפני שפניתי לפה, פתחתי והפעלתי את המנוע בשביל לראות שהכל עובד. עבד, סבבה, אבל נלחץ לי הכפתור של הנעילת דסקיות עכשיו הוא לא נלחץ בכלל, ולא רוצה לעשות כלום.. פשוט תקוע. מה לעשות?? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות למודינג שלי רשת ברזל אני רוצה לקדוח 4 חורים למאווררים שבעצם אני מתכוון לשים רק ב 2 מהחורים מאווררים אבל אני קודח 4 חורים כי זה יהייה יותר יפה. אז אני רוצה לשים ב 2 החורים הנותרים רשת ברשת כזאת לכסות אותם שיהייה יפה אז אני צריך רשת ברזל דקה וצפופה איפה אני יכול לקנות את זה? מישהו יודע?
-
- 4 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום ! רציתי לדעת אם זה אפשרי לחבר 3 (קטנים=כמו של כרטיס מסך) מאוורים ברצף לחיבור מולקס או משהו אחר ?? ואם זה אפשרי אז בבקשה תיעצו לי איך כי זה ממש חשוב !!! ורציתי לדעת אם כדאי לחבר 4 מאוורים של 80 מ"מ עם ספק של 400 וולט ????
-
- 4 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך לבנות מעגל צריבה לרכיב מסוג 8952 לצורך לצריבה ע"י יציאה מקבילית את התוכנה שלו אני רושם ב-C לכן אם יש למשהו אני צריך גם תוכנה שיכולה לקמפל את התיכנות שלי תודה לכל מי שיכול לעזור לי זה ממש חשוב לצורך פרויקט גמר שלי משה
-
- 4 תגובות
- 990 צפיות
-
-
שלום, אני עומד לקנות את המארז Sunbeam Transformer, ורציתי לרכוש לו קתודה או שתיים כחולות. אז דבר ראשון, כמה קתודות צריך כדי להאיר את כל המארז (כל החלל הפנימי)? דבר שני, איפה אפשר לקנות קתודות כחולות איכותיות אבל במחיר זול יחסית? תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 844 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות סוג של "קופסאת שליטה על המחשב" בה יהיו מתגים: כיבוי והפעלה, הפעלה מחדש, מתג כיבוי והפעלה של קתודות, מתג הוצאת מגש הדיסקים וכמה דברים אחרים. תוך כדי עיצוב המעגל נתקלתי בבעיה קטנה מכיוון שהידע שלי באלקטרוניקה הוא לא נרחב מספיק אני לא יודע איך לפתור אותה ולכן הייתי רוצה את עצתכם ועזרתכם. בעיקרון הקופסא אמורה להכיל שתי שורות של 4 מתגי הזזה (toggle switch) וכל שורה "ננעלת" על ידי מתג מפתח ולד שמציין אם השורה פעילה או לא צירפתי תמונה (בתמונה מתגים S1-4 לא מפעילים שום דבר כי אני עוד לא סגור מה כל מתג יעשה) של המעגל בצורה חלקית ולפי מה שהבנתי אני הוא לא יעבוד כל כך כי מתג המפתח (זה שנועל את המעגל[s5]) הוא מתג SPST ואני לא חושב שקיים מתג מפתח מסוג 5PST. איך אנ…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אפשרי? ראיתי שהפיוז שרוף לחלוטין. זה פיוז כזה שמגיע עם הפינים ישר עליו. אין לו מעמד או משהו, הוא מולחם ישירות לPCB. בחיבור למחשב הספק לא נדלק עם קיצור החוטים הירוק + השחור גם הוא לא מגיב. יש מה לעשות? משהו עוד נדפק חוץ מהפיוז? ספר ג'נרי 400W
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צריך כמה תמונות אחדות לא יותר,הסיבה שאולי אני יעשה אחד גם.(יש לי כמות לא קטנה של פרספקס ציבעוני בבית,בחלקים לא הכי גדולים אבל נסתדר) אגב איך כותבים פרספקס באנגלית ?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אם אני קונה לדוגמה את הלדים האלו- http://cgi.ebay.com/ebaymotors/24-LED-BLUE-Flexible-Strip-Waterproof-Car-Light-Bulb-/280729278408?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item415cc4d7c8#ht_2631wt_932 אני יכול לחבר את זה ישירות לחיבור צהוב ושחור של המולקס במחשב? או שיהיה בעיה עם זה?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקי, זה המוד השני שלי (הראשון היה עיגול כבלים) יש לי את הצורב DVD של סוני ומארז שחור, עכשיו הצורב לבן זה הפריע לי. אבא שלי היה בחדש ואמרתי שאני רוצה לצבוע אותו אז הוא יאללה, תביא נצבע. טוב, אחרי פירוק של הפלטה הקידמית יצאו לעבודה. השתמשנו בפריי לנעלים שחור שהוא מאוד איכותי וגם נצמד לפלסטיק אז הנה הפאנל שהצבע עוד רטוב והתוצאה הסופית לפניכם לשפוט: ותמונת בונוס: צורב סוני עירום
-
- 4 תגובות
- 929 צפיות
-
-
בעסק של סבא שלי יש מחרטה, השאלה שלי האם אפשר לחתוך את המארז במחרטה??? (רק מי שיודע שיגיד בבקשה...) וחוץ מזה ראיתי בכמה תוכניות בטלוויזיה שיש כמו דרמל רק שמתחבר לאוויר, מישהו ניסה לעבוד עם זה פעם???
-
- 4 תגובות
- 751 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות דרמל של דרמל ואני לא יודע אם לקנות את הנטען או לא. הנטען ניראה לי יותר נוח אבל זה בטח סמאטוחה שלמה עם הטעינות. בקיצר מה אתם חושבים?? וגם מה ההבדל בין הערכה של ה40 חלקים וה20 חלקים והאם ציר גמיש זה דבר הכרחי? איפה כדאי לקנות? נ.ב. בצעתי חיפוש יסודי בפורום ואין תשובות לשאלות האלו
-
- 4 תגובות
- 891 צפיות
-
-
יש 2 סוגים של חיבורים למאווררבמחשב : 3 פינים או 4 שזה לבן קטן שמתאים ללוח, ואפשרות שניה זה 4 פינים מולקס, עכשיו אני רוצה לבנות בקר, והשאלה שלי היא כל קאבל מה הוא מסמל ? נגיד בחיבור שיש בלוח הלבן, האדום הוא הזרימה החשמלית ככה אני יודע, אז אם תוכלו להביא לי לינק למשו שמסביר או לא יודע מה .. שיעזור לי =]
-
- 4 תגובות
- 990 צפיות
-
-
אני עושה חיתוך לחלון...ואני צריך לקנות דיסקיות חיתוך לדרמל,רק שאני ממש לא יודע איפה קונים. אז איפה קונים דסקיות כאלה? ואולי גם ראשי שיוף והחלקה אם צריך(אתם תגידו לי) אהה ויש להם שם?כדי שהמוכר יבין לפחות מה אני רוצה ממנו...
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי לכולם אז החלטתי שמחר אני הולך לעשות חור למאורר בדלת המארז - כדי לקרר את המעבד. אני הולך להשתמש בגי'גסו (מסור חשמלי) למישהו יש איזה מדריך טוב לתת לי ?? כי אני מצאתי באתר מדריךאחד לחור בדלת והוא גם לא השתמש בגיגסו.. בכל מקרה אם מישהו יכול להביא לי מדריך מפורט על עשיית חור במארז עם גיגסו אני ממש אשמח למישהו יש טיפים לתת לי בנוגע לזה??
-
- 4 תגובות
- 765 צפיות
-
-
אני רוצה לחבר חולן שצד שקוף למארז שלי ... איפה אני יכול להסיג אחד כזה ?
-
- 4 תגובות
- 844 צפיות
-
-
380 ש"ח מקורי בACE,אבל נעזוב את זה עכשיו לשאלה! איזה ראשים אני צריך לקנות בשביל חיתוך? כי מה שקיבלתי איתו כבר בזבזתי;D
-
- 4 תגובות
- 952 צפיות
-
-
שלום יש לי מיקרופון אלחוטי ישן ונאבד לי המקלט שלו כלומר יש לי את המיקרופון הוא משדר טוב רק אין לי את המקלט רציתי לדעת האם יש איזה דרך לקלוט את זה אולי זה עובד בFM או בדרך כל שהיא המיקרופון הוא techman tdm-308 תודה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש סרטוט של מתג אור שיהיה גם אינפרא אדום (עם שלט של אזעקה למכונית או משהו) וגם שיהיה במקום מתג איזה כפתור מגע נחמד.. זאת אומרת שיהיה אפשר להדליק/לכבות אותו מרחוק עם השלט וגם עם נגיעה בכפתור שעל הקיר. את החלקים שידרשו אני יוכל להשיג, אבל אין לי ידע באלקטרוניקה כדי ליצור את המעגל עצמו..
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אני עושה פרויקט שבו אני משתמש בחיישן טמפ'(דגם LM35) והבעיה היא שהוא לא יציב והוא כול הזמן קופץ לי ומשום מה הוא לא מגיעה לחום של 37 כנדרש(אשר אני נוגע בו) אז אני מחפש רכיב יותר מדויק ושאני יוכל למדוד בו בצורה טובה את חום הגוף של בן אדם תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש להשיג מגבר אות מוכן RETAIL/OEM או אפילו תרשימים לפנייה עצמית. אני מחפש מגבר אות אלחוטי 2.4Ghz שיגביר את עוצמת השידור ב30~33DBM. אני מודע לחוק האוסר על שידור בעוצמות כאלו (2W) בהתקני WI-FI וזהו פרוייקט ניסיוני ויופעל במרחק בטוח מהציבור. אני חיפשתי ברשת מגבר אשר יבצע את העבודה אך לא מצאתי אותו אחד אשר עומד בקרטריונים. אם מישהו מכיר חייה כזאת אנא הפנו אותי לאתר הרלוונטי. תודה מראש. עריכה: חשוב שהמגבר יהיה פעל פרופיל נמוך כמה שאפשר.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לסדר את הכבלים במחשב שלי.. אני רוצה לדעת אם הצורה שבה אני אסדר את הכבלים נכונה: 1) כיבוי המחשב 2) ניתוק המחשב מהחשמל 3) פתיחת צד המחשב 4) ניתוק הכבלים מלוח האם 5) ניקוי מאווררים 6) החזרת המאווררים למקומם 7) החזרת הכבלים למקומם 8) סגירת צד המחשב 9) הפעלת המחשב מחדש ועוד דבר: אני אצטרך להיכנס לביוס שוב אחרי זה?
-
- 4 תגובות
- 768 צפיות
-
-
שלום לכם.. אני החלטתי לעשות מודינג מטורף למארז (אף פעם לא ניסיתי אבל החלטתי לנסות) והתחלתי עם צביעה. הבאסה זה שזיינתי תמארז... הצבע היה לא טוב (היה לי כבר גימור לק אז זה לא נתפס) יצא ממש גרוע- כל נגיעה במארז קילפה חתיכות צבע. המארז נראה ממש מזוויע אז פשוט הורדתי את הצבע עם מדלל והוא הוריד גם חלק מהלק ומהצבע המקורי ככה שעדיין נראה ממש ממש לא טוב. עכשיו לשאלה שלי: האם יש כזה דבר צבע שיתפס לי על לק-צבע קיים? אם כן אז אם אפשר לדעת איך קוראים לו? אם יש כזה דבר אני מחר על הבוקר רץ לקנות תודה והמשך יום נעים.
-
- 4 תגובות
- 839 צפיות
-
-
אהלן, אני מתכנן לקנות דרמל או חיקוי בעל פונקציונליות זהה. התקציב הוא עד כ300 ש"ח. הבנתי שכל ביטים שמגיעים ביחד עם הדרמל הזול לא שווים הרבה ונשברים מהר. מישהו מכיר חנות שמוכרת דרמל זול לעבודות קלות יחסית וביטים\ראשים ? איפה ניתן למצוא ראש קטן (קוטר של כ0.5mm) לקדיחה ? אין לי בעיה לקנות מהאינטרנט ואם באמת שווה יש אופציה גם לקנות מחו"ל בהנחה שהמשלוח שווה את זה. ד"א, עד כמה גרוע הדרמל הזה ?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-