אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אפשר לדעתכם לבנות ראדר שכזה שמגלה משטרה ואם כן, תוכלו לעזור לי עם שירטוטים וכ"ו ..... תודה
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מצאתי לנכון לפרסם את זה בפורום של אלקטרוניקה ומודינג לאור הרעיונות והכישרונות הנמצאים כאן אם אחד המנהלים רואה לנכון להזיז זאת אקבל בהבנה. ניגש לעניין... לפני קצת יותר מחצי שנה נולד אצלי הרעיון לשים מחשב מדיה בחדר השינה לטובת משיכת סרטים/סדרות/מוסיקה וכו'. המטרה היתה לעשות זאת בכמה שפחות כסף ובמכשיר כמה שיותר קטן. הפיתרון האולטימטיבי היה לקנות סטרימר ולפתור את הבעיה - אבל משום מה לא נמשכתי לרעיון הזה. ידוע לכולנו שרוב הכסף במדיה סנטר הולך על המארז המעוצב ועל האיוורור שלו = אז למה לא לבנות מחשב בשידה שנמצאת בחדר?? נעזרתי בחברי הפורום שפה על מנת שיבנו לי מפרט למחשב לפי הדרישות שציינתי ללא המארז. הסתכם באיזור ה- 1,500 שקל לפניכם כמה תמונות של הפרוייקט שכלל גם חציבה בקי…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! הגיע לידי מטען פשוט שלא ממש עובד. או שהוא לא מוציא מתח בכלל או שהוא כן.. וגם שהוא כן הלדים לא נדלקים. בדקתי את השנאי, מגעים, טרזיסטורים (הוצאתי אחד אחד ובדקתי כיוונים של מוליכות - זו בדיקה מספיקה?) וגם חלק מהדיודות, החלפתי את המייצב באחד תקין. תוך כדי הבדיקה, חשבתי שאולי הלדים נשרפו. במקביל אליהם חברתי לד אחר אבל בטעות בקוטביות ההפוכה. דבר זה גרם ללדים לדלוק חלש כל זמן שהשארתי את הלד מחובר.. מה זה יכול להיות? תמונות של המעגל: http://s14.postimg.org/rifpkw09t/image.jpg http://s23.postimg.org/ii9rq1t7f/image.jpg http://s23.postimg.org/l25ek5grf/image.jpg המייצב הוא LM317, הטרזניסטור שלידו bd675. שאר הטרזיסטורים הם s9013 אשמח לכל עזרה, תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם סיימתי עכשיו לעבוד על הספק השקוף שלי ועכשיו אני עובר לכיוון המארז אבל השאלה שלי כיצד אני יכול לחבר לוחות פרספקס אחד לשני כדי שיחזיקו חזק בדבק עם כן תגידו איזה. או אולי חשבתי עם ברגים אבל אני לא יכול סתם להבריג לתוך הפרספקס ברגים כמו בעץ אחרי הכל הוא יסדק. ותודה מראש לכל העוזרים.
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
המבחר בזאפ עלוב, גם המבחר באיביי דיי עלוב, ולגרילים שכן שווים יש דמי משלוח הזויים ממש... מישהו מכיר חנות עם מבחר יפה?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום... פרסמתי את הפרויקט לפני כמה זמן בגיימר. לא היו שם ביקורות מעניינות אז החלטתי לפרסם גם פה... אז קודם כל תודה לארז - סימלה שעזר לי מאד בהכל ולאבא שלי שעשה את רוב העבודה הקשה המפרט: AMD Athlon 64 3000+ ABit KV8 MAX3 Samsung 512MB PC3200 *1 Asus GeForce Ti4600 (Deluxe version) HDD1- Maxtor 40GB ATA HDD2- Maxtor 80GB SATA Case- Compucase 6919b Super MIDI-Tower הקירור על המעבד מKSP של ספייר מאווררים: שני LED Fans של קולרמסטר Neon LED שני SF2 של TT מאוורר 120mm אחד שקיבלתי עם המארז המוד: חלון ושני מאווררים עליו מאוורר בגג מאוורר על הפאנל הקדמי (המקום מובנה אבל קדחתי את הגריל שלו הוא חסם אוויר כאילו אין מחר) סליבים לכבלי המתח עיגול כבל IDE אחד שלא הג…
-
- 20 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
חיברתי רשת נגד יתושים לדלת המארז על מנת להפחית את כמות האבק הנכנסת דרך מאוורר 23CM צדדי. החיבור נעשה בזרת ארבעה מגנטים (!) בגודל 3 ס"מ על 3 ס"מ. צד אחד שלהם הודבק לרשת, ואילו הצד השני חובר ישירות למתכת על המארז. האם פעולה זו יכולה לגרום לנזק או פעילות לא תקינה? תודה מראש.
-
- 24 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות כבל EL זוהר כזה אבל אל של SATA או של כבל.. פשוט כבל EL זוהר בצבע כלשהוא שאני יוכל ללפף סביב משהו במארז שיאיר לי.. מכירים?
-
- 4 תגובות
- 5.8k צפיות
-
-
אז ככה... אני רוצה לעשות את החלון שלי כמו בתמונה שהעלתי אל תסתכלו על זה שתהתמונה עקומה ומכוערת... השחור אמור להיות לדים שחורים אני מקווה שיש דבר כזה.. והאדום מלדים אדומים... ושתיהם יהיו חלונות של פרספקס. האפור זה הפח של המחשב ובברק שעובר בין האדום לשחור תהיה מדבקה באדום שחור שיהיה רשום NA-C (כן גם אני בצופים חמשוש בנשיא ) אז זהו.. מה דעתכם על הרעיון? יש לדים שחורים? איפה אפשר להשיג? [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם (איזה באסה, כתבתי קודם הודעה ענקית, והיא לא נשלחה והכל נמחק, אז נתחיל לכתוב הכל מחדש ) אז ככה יש לי מחשב פשוט, "מחשב הורדות" המפרט בצד ימין, ואני הולך לדחוף אותו לתוך מארז מניאטורי, שהיה בעבר קומפקט דיסק של מערכת סטריאו. מצורף כאן, JPG של האופציות + קובץ SKP תלת מימדי את התוכנה אפשר להוריד ב http://www.google.com/sketchup/download/ ואת הקובץ המצורף http://rapidshare.com/files/146039489/modnew.skp.html מידות המארז 34.7 על 24.2 על 8. אז ככה, כפי שרואים יש 3 אופציות לבינתיים אופציה ראשונה: HD+שילוש+ספק. יתרונות: הרבה מקום פנוי, במיוחד אם השילוש יסובב ב90 מעלות, לכן אפשר לשים איזה מאוררים שרוצים איפה שרוצים, החיבורים מאחורה. חסרונות: אין מקום לכונן דיסק…
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי אני קונה את הפאן בס הזה https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=1871 עכשיו הוא שולט ב4 מאוורריםמ (לפי מה שהבנתי) : 1. CPU 2. VGA 3. HD 4. מאוורר אחד מהמארז עכשיו אני רוצה ב4 שהוא לא ישלוט רק על אחד אלה שהוא ישלוט על כל המאווררים של המארז ביחד זאת אומרת שאם אני מוריד לאחד אז לכולם (חוץ משל הCPU , VGA וHD ) יש לי מארז עם 5 מאווררים (SuperTalent) . למישהו יש רעיון איך לבצע את זה ? תודה.
-
- 1 תגובה
- 688 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 637 צפיות
-
-
שלום. יש לי מאוור שמקבל 12 וולט ואני רוצה לשים לו נגד בכדי שיוריד את הוולטים מ-12 ל-7 (המאוורר צורך 0.10 אמפר [AMP]).... ניסיתי להבין משהו מהמדריכים באתר וגם על ידי חיפוש אך לצערי לא מצאתי תשובה. אם אתם יכולים, תרשמו איך חישבתם כדי שאני אוכל ללמוד ולא אצתרך עזרה במקרה שאקנה מאוורר נוסף. תודה מראש!!
-
- 26 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
טוב קודם כל אני נוב רציני בחשמל אבל אני יכל לעשות כמעט הכל[ומה שלא אני אז אבא שלי] בתנאי שיהיה מובן ...אז לבעיה: יש לי לד ממנו יוצאה שני כבלים של 3 פינים, אני מחבר אתזה לקופסא כחולה שהיא מתאמת בין ה3 PIN ל2PIN, ה2NIP שיוצאה מהצד השני מחובר שני כבלים אורכים בשחור ואדום השחור הולך לחיבור הזה שמחברים לספק[4PIN] האדום מתחבר למתג עכשיו במתג יש גם חוט צהוב שהחוט הצהוב מחובר ל4PIN מה שמחברים לספק שמחוברים אליו החוט השחור. עד עכשיו זה עבד טוב אבל אחישהו הכבל הצהוב[במחובר למתג] יצאה לי. עכשיו אני זה לא עובד[לא ממש ניסתי אבל לא נראה לי שזה יעבוד] חשבתי על 3 אפשריות: א. לחבר את החוט האדום לצהוב ישירות ב. לחבר את החוט הצהבו ישרות ל4PIN [זה שנמתחבר לספק] ג. להלחים את החוט הז…
-
- 2 תגובות
- 683 צפיות
-
-
מישהו יודע (בוודאות) אם אפשר להציג עברית במסך LCD עם בקר HD44780, בהנחה כמובן שהמסך עצמו תומך בעברית. או אולי הייתי צריך לשאול : האם התוכנה יודעת להציג עברית ? * מבקש רק תגובות בדוקות, לא "נראה לי" או "אני חושב שכן", אלא רק מישהו שאצלו זה עובד ... תודה
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לכם איזה מדריך בעיברית איך משייפים פרספקס איזה עובי הוא המינימום לשיוף ? ועם איזה ראש אפשר לשייף בדרמל יש לי ערכה עם כל הראשים פשוט אני צריך תמונה ואם אפשר גם מספר למקרה שלא יהיה לי
-
- 25 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
האם רגליות המארז (שפורסמו עליהם סקירה כאן באתר) מתאימות גם למארזי ריידמקס? RAIDMAX Scorpio 868 THX
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
-
-
ביקשתי היום מאחותי שתקנה לי מהום סנטר דיסקיות לדרמל, בשביל לחתוך במארז 6A19, את הפילטרים המורכבים על המאוור האחורי+קדמי (גורמים לרעש שמשגע אותי!). הבעיה היא, שבהום סנטר לא הבינו על איזה מכשיר היא מדברת! אני גם זוכר, כשקניתי מהום סנטר את הדרמל לפני שנה, שהמוכר הבין על מה אני מדבר רק אחרי שהבאתי לו תמונה של המכשיר ביום שאחרי! אז איזה שמות נוספים יש בדיוק לדרמל, שיבינו כבר העובדים שם על איזה מכשיר מדובר?!
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
פירקתי כמה לדים מאיזה טלפון ישן, היה גם LCD אבל הבקר היה מולחם על הלוח, אז ויתרתי עליו. לקחתי כמה לדים, בעקרון בשביל לעשות את המוד של המולקסים הזוהרים.. אבל איך אני יודע אם הוא של 5V? האם יש דרך לבדוק? נדב.
-
- 2 תגובות
- 899 צפיות
-
-
שלום, ראיתי את הסרטון הבא באינטרנט: http://vimeo.com/96738184 האם לדעתכם האב טיפוס המודגם נראה לכם אמיתי או שזה תעלול? אם כן, האם אתם מצליחים לזהות את הרכיבים (ואת היצרן)? כמובן שאני לא מדבר על המתנד, הקבלים והנגדים שרואים שם אלא על הרכיבים המאסיביים יותר. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אנו שני סטודנטים שעוסקים בתיכנות מיקרו בקר PIC18 אשר עובד בשיטוף עם חיישן מרחק ומנוע סרבו (לצורכי פרויקט) אנו מחפסים מישהו שמתמחה בתחום זה ותמורת תשלום מוכן לעשות שיעורים פרטיים. אנו מ אזור הדרום(באר שבע) . מעוניים יכולים לפנות במאיל: rahalfred@walla.com תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
הבאיו לי מאוור של ספר + בלוק קירור ענקי! עכשיו המאוור בעל שלוש חוטים שחור אגום ולצהוב ובעל מתח של 12V איזה חוט הוא הוא RPM? ולאיפה ניתן לחבר אותו על מנת לבדוק האם הוא עובד? האם יש מקום על הלוח אם חוץ מחביור של המאוור של הספק שיש לי עכשיו?
-
- 9 תגובות
- 857 צפיות
-
-
אני מחפש משהו שיפעיל פין מסויםם למשך זמן מסויים לדגומא אני רוצה להפעיל נורה למשך 8 שעות ביום או בכללי בשעות מסוימות לפעיל תוכנית מסויימת
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן, הטיול השנתי שלי הולך וקרב, ויש לי נגן דיי טוב אבל שלא מסוגל להחזיק יותר מ20 שעות, ואני מתכוון לשמוע יותר מ20, עכשיו אני רוצה לבנות מטען חשמלי לMP, יש לי מטען ישן של פלאפון שמכניס 100-240V 50/60Hz 0.3A ומוציא 5V 700mA יש לי גם USB ישן שמתאים לנגן, השאלות שלי הם: 1. אם הנגן משתמש במחשב בתור מטען, ומשתמש ב5 וולט וחצי אמפר כמו של USB של מחשב, והמטען מוציא 700mA מה יהיה התוצאות? ישרף לי האמפי? לא יטען.. 2. מישהו פה כבר עשה משהו כזה בעבר?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-