עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by kkffiirr,

שוב קיבלתי מסך תקול, הפעם התקלה היא שונה, כל כמה שניות רואים תצוגה (יש בה "רעש" אבל באופן כללי זה נראה טוב) ואז זה נכבה לכמה שניות, וחוזר חלילה. פתחתי את המסך ושני הPCB, הן של הספק והן של יחידת התצוגה, היו נראים בסדר, אין קבלים נפוחים והכל נראה טוב. לבדוק במולטימטר אם הספק מבצע את תפקידו, אני מפחד, כי המרחק בין הפינים קטן ואני יכול לקצר. השאלה האם בטוח יש בעיה באחד מהקבלים, או סתם ביחידת הספק למרות שזה לא נראה לעין? (במידה ויש מד ESR אצלנו במעבדה אנסה לבדוק את הקבלים, איזו קריאה אני אמור לקבל? מעולם לא עבדתי עם מכשיר כזה?)

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by KF,

שלום יש לי ספק ישן שאני כבר לא צריך אותו.... הוצאתי ממנו את המאורר 120מ"מ עכשיו שמתי לב שיש לו חיבור קטן כזה עם 2 חורים...(חיבור שמתחבר ל2 פינים) עכשיו אני יודע שיש בלוח חיבור של 3 פינים... האם אני יכול לחבר אותו לחיבור הזה ? עכשיו יש עוד בעיה שבספק עצמו אין בכלל חוט עם חיבור של 3 פינים,אם היה חיבור כזה הייתי יכול לפחות לגזור אותו ולהלחים לחוט של המאורר ואז לחבר ישירות ללוח אם... מה עושים ? נ.ב אל תציעו לי לחבר את את המאורר למולקס כי כל הזמן החוטים יוצאים מהמולקס ואז המאורר מפסיק לפעול וגם אין לי מולקס פנוי בספק הנוכחי...

• 4 תגובות
    • 705 צפיות
  3. אם אני מחבר לפה 2 מכשיריי סלולר ועושה פליי בשניהם צד שני לרמקול. אני מקבל סאונד MIX בניהם. השאלה אם זה עשוי לגרום נזק למכשירים. ויותר מזה : אם אני מחבר את הדבר הזה לרמקולים ואת כל הסלון לזה - מחשב, טלפון, ממיר, DVD כל מה שצריך. האם יש בעיה כשמכשיר אחד (output) מקבל לתוכו פלט (input) ? דוגמה:

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. זאת הסכימה :

• 4 תגובות
    • 941 צפיות
  5. חשבתי להתחדש ברב מודד חדש, ה-ANENG שברשותי מתחיל להתפרק. אלו המתמודדים הרלוונטים לדעתי: FLUKE 15B+ בעלות של 72.46$ עכשיו ב-AliExpress איכות של Fluke, יקר יותר, כבלים לא משהו. UNI-T UT15B PRO דיי דומה בהגנות שלו לפלוק. פרובים עם ציפוי זהב. עלות 54$ ב-AliExpress. UNI-T UT61E+ רב מודד עם רזולוציה 22,000. יש עליו כמה ביקורות ביוטיוב. נראה דיי High-end ... https://www.aliexpress.com/item/1005001632283855.html גם מגיע עם פרובים טובים. לפי ביקורת של EEVBLOG הגנות פחות טובות. מה אתם חושבים? איזה כדאי?

6. Started by Rnold,

טוב אז החלטתי לבנות כזה, מצאתי מדריך: http://www.instructables.com/id/Music-LED-Light-Box/ זה המעגל: http://www.instructables.com/id/Music-LED-Light-Box/step6/Building-the-circuit/ פשוט וקל, אבל, במקום לחבר מספר לדים ולבנות מעליהם קופסא, חשבתי לקנות ולחבר פס/ רצועת לדים. והבעיה, רצועות הלדים שראיתי מתחברות בחיבור מולקס למחשב, אבל אני צריך שיהיה לרצועה שתי רגליים כמו ללד רגיל ובודד, כי אני לא יודע איך (אם בכלל אפשרי) לחבר את הרצועת לדים עם חיבור המולקס למעגל שאני צריך לבנות. איפה אפשר למצוא רצועת לדים עם חיבורים כמו של לד רגיל? יש דבר כזה? עריכה: מצאתי דבר כזה באיביי: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/LED-STRIP-48CM-HEAD-LIGHT-LAMP-BULB-SUPER-BRIGHT-ORANGE-_W0QQcmdZViewItemQQ…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by LIDOR_13,

אני רוצה להכין אחד כזה: איפה אני יכול למצוא פאנל סולארי מתאים? [עדיף בארץ] אם לא אפשר קישור לאיביי? הוא אומר שם שזה לא עולה הרבה[3$]

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by benasoor,

שלום לכם קיבלתי משטח פרספקס די גדול ואני רוצה לחתוך אותו ולכופף אותו לצורה של ח איך אני יכול לכופף אותו. דרך אגב שהייתי בבית ספר ממזמן היה לנו מכשר כזה עם חווט שמתחמם ואז הוא מחמם פס בלוח פרספקס ובעזרת החימום ניתן לכפל אם מישהו יכול להסביר לי איך להכין כזה (אם זה פשוט) אני ישמח מאוד? ואם לא אז באיזו דרך אחרת לכופף את הפרספקס? תודה לכל העוזרים?

• 4 תגובות
    • 7.8k צפיות
  9. אז ככה : יש לי בערך 200$ אם לא יותר לקנות מ eBay.com דברים למחשב חשבתי בהתחלה מארז אבל הרבה תלוי שמה ב Shipping אם רשום Worldwide או Asia\Europe אם אפשר בבקשה תמליצו לי משהו שיש שמה בתודה איתי

• 4 תגובות
    • 738 צפיות
  10. אז ככה, מה שאני רוצה זה לקחת שני סטים של חוטים (בכל סט פלוס אחד ומינוס אחד) לחבר אותם לסוויצ' שנשלט ע"י כל אחד משני שלטים אלחוטיים. רצוי, כמובן אם אפשרי, שהרכיב האחרון ששידר יקבע, כלומר אם עכשיו בשלט אחד העברתי למצב 1, ולקחתי את השלט השני והעברתי בו למצב 2 אז בסוויצ' יתקבל האות 2. רכיבי התקשורת רצוי שישתמשו בסוללות (כמה שיותר קטנות), אם הוא יוכל להשתמש ב-3.6V 800mAh של NiMH זה יהיה מושלם מבחינתי. מרחק התקשורת צריך להיות לפחות 15 מטר מהסוויצ' כולל קירות. זה אמור להיראות בערך ככה (תרשים): יש למישהו רעיונות? לפחות איזה רכיבי תקשורת כדאי להשתמש? לשירותי יש מערך של כל כלי העבודה שקיימים בעולם, ורכיבים אלקטרוניים מפה ועד הודעה חדשה, וכאלה שאין אפשר לקנות

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Money_Man,

שלום לכולם! חשבתי להחליף במארז את הכבלים לכבלים עגולים שזוהרים! רציתי לשאול נגיד אני רוצה קונה כבלים בצבע אדום כחול וירוק...אז האם כל כבל יזהר בצבע שלו בעזרת אותה קתודה UV? או שצריך לכל צבע קתודה UV משלו...? המידה וכן נגיד אני קונה קתודה UV ירוקה...מה יקרה לצבעים אדום וכחול? הם לא יזהרו? או שיזהרו בצבעים אחרים? אשמח לקבל תשובה!

12. Started by midnight8,

אני רוצה לחבר לרדיו דיסק פשוט של אוטו רמקולים של מחשב (אל תנסו לשכנע אותי לא לעשות את זה פתחתי על זה מספיק דיונים) איך אני עושה את זה אמרו לי שצריך לחתוך את היציאה הנורמאלית שמתחברת למחשב ולאמפי3 להפריד את החוטים ל?+ ו - ואז לדחוף מאחורה למקומות שלהם אני לא יודע אם ככה זה עובד אם אפשר קצת עזרה בנושא הזה דרך אגב את הרמקולים אני יחבר עם ממיר מתח כזה :http://www.sollan.co.il/sale.asp?pid=499

• 4 תגובות
    • 954 צפיות
  13. עם אני רוצה נגיד לשים מאורר בלמעלה של המארז..... איך אני עושה את זה... כאילו עם איזה מכשירים אני משתמש וכו.... תסבירו לי קצת על זה.. תודה לעוזרים =]

• 4 תגובות
    • 777 צפיות
  14. אחותי הגאונה הזאת ניתקה את המסך מהמחשב ואיכשהו עיקמה 5 פינים היא לא הסתפקה בזה והמשיכה לנסות לחבר וככה הפינים הלכו לעולמם....(נשברו) יש מה לעשות בנדון? אפשר להלחים אולי מחבר חדש? מוכרים את זה בכלל? *מישהו אמר לי פעם שמתי שדבר כזה קורה עדיף כבר לקנות מסך חדש כי התיקון יעלה כמעט חצי ממסך חדש הוא צדק?

15. לא סגור אם זה הפורום הנכון. בכל מקרה אני מחיה את המחשב הישן, וחסרים לו כל הכיסויי 5.25 וכיסוי אחד של 3.5. (בשני יש כונן דיסקטים...) חיפשתי בכל חור ולא מצאתי, לפחות לא משהו זול, כי דבר כזה לא אמור לעלות הרבה.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by Red Ninja,

יש כאן מישהו שניסה\הצליח לחבר מקלדת של מחשב (רגילה, 101-104 קלידים) למעגל אלקטרוני, ולתקשר איתה? אני מדבר על מערכים מבוססים מיקרו-בקר (דברים מסדרת 8081 לדוגמה) אשמח לשמוע אם מישהו כאן עשה זאת בעבר, כי אני דיי צריך עזרה בזה :-) תודה.

• 4 תגובות
    • 950 צפיות
  17. חבר'נ קראתי את האשכול הנעוץ של מסכי LCD אבל הבנתי שבפלאפונים זה שונה יש לי את המכשיר הזה ויש לו שמונה חיבורים אם משהוא מכיר את שם המכשיר או יש למשהוא קישור למדריך איך לחבר את זה למחשב אשמח מאוד עוד שאלה קטנה יש לי מכשיר גיים בוי עם מסך לא צבעוני וכשפתחתי אותו יש רצועה של חוטים ובתחילתם יש ריבוע שחור קטן שכתוב עליו 7460 אם אני זוכר נכון זה הבקר שלו או שהבקר זה משהוא יותר גדול בתמונה מוקף באדום

• 4 תגובות
    • 958 צפיות
  18. Started by bazooka joe,

כעקרון המעגל פשוט אבל קצת קשה להסביר, אני מקווה שתבינו. יש לי מנוע שאחראי על סגירה ופתיחה של מגירה. כאשר מחברים את הרגל החיבוית של המנוע להדק החיובי של המקור ואת הרגל השלילית להדר השליל המגירה נפתחת. כאשר מחברים הפוך היא נסגרת. אני יכול לעשות שיהו שני כפתורים שאחד יפתח ואחד יסגור, אבל אני לא רוצה ככה. אני רוצה כפתור אחד שלחיצה עליו תפתח ולחיצה שנייה תסגור. קצת נתונים על המעגל כרגע - כאשר המגירה סגורה יש מעגל שנסגר(נקרא לו מעגל A), כאשר היא פתחוה יש מעגל אחר שנסגר(נקרא לו מעגל B). בזמן שמהגירה בתהליך של יציאה\הכנסה שני המעגלים פתוחים. עכשיו לתכלס, אני רוצה לעשות שברגע שהמעגל B נסגר,המנוע מפסיק לעבוד וההדקים של המנוע מתחליפים. וגם כשמעגל A נסגר המנוע מפסיק לעבוד וההדקים ש…

• 4 תגובות
    • 771 צפיות
  19. Started by Elad128,

שלום! אני מעוניין לחבר דימר לשתי נורות לד עם תושבת MR16. משיטוט קצר באיביי הבחנתי שרוב הנורות שמוכרים הם ל 12v כשמשתמשים בשנאי אלקטרוני, מה הסדר שמחברים את הציוד? דימר -> שנאי -> לדים? או שאולי יש דרכים אחרות..? תודה

20. רוב המודינג שעושים כאן נועד לשם קבלת אסטטיקה משופרת אז יתכן שמה שאני הולך להגיד ישמע לכם הזוי ולכן אני מבקש שתקראו היטב ותחשבו לעומק לפני שאתם מגיבים. יש לי מארז compucase רגיל דגם 6A19 אם אני זוכר נכון. חיפשתי זמן רב מארז יותר נוח אולם לא מצאתי משהו שהוא שאפשר לומר שהוא שונה בצורה משמעותית מהמארז שלי. העניין הוא שיש לי מערכת עמוסה מאוד מבחינת כוננים קשיחים ואופטיים ,ובנוסף מורכבים אצלי במערכת הרבה כרטיסי הרחבה (כרטיס קול,טלויזיה,פקס מודם,בקר RAID,כרטיס רשת) שמחייבים אותי כל פעם מחדש לסובב את המארז הכבד על מנת להגיע לחלקו האחורי על מנת לאפשר לעצמי גישה לכל החיבורים של כרטיסי ההרחבה השונים. המצב הזה פשוט יצא לי מכל החורים ולכן החלטתי ללכת על פיתרון שהוא אולי קיצוני וממש …

• 4 תגובות
    • 914 צפיות
  21. Started by mei,

יש לי כאן תרגיל האם מישהו יכול לכתוב באופן מאוד מסודר את הפיתרון (צריך להיות מאוד קצר..) אני רוצה לראות פשוט האם דרך החשיבה שלי נכונה.. תודה ! [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by bneli,

שלום רציתי לשאול, יש ברשותי גוף תאורה T5 עם 2 מנורות 21W שהתקלקל לו הצ'וק עכשיו אני רוצה לסדר אותו ולהחליף בצ'וק כפול חדש (יכול להיות שיותר זול לקנות גוף חדש אבל הגוף הזה לא כל כך ישן והוא סט עם כל הבית) עכשיו מצאתי את הצ'וק הבא של אוסרם http://www.ebay.com/itm/OSRAM-Electronic-Ballast-1X14W-1X21W-1X28W-2X14W-2X28W-G5-base-T5-Tube-/170971145285?pt=US_Light_Bulbs&hash=item27ceaca445 לפי מה רשום יש לו צ'וק שתומך ב2 של 28W עכשיו זה אמור להתאים בתיאוריה לא? , ישאר הפרש של 14W אבל השאלה עם זה מהותי? (אני זוכר שבצ'וק רגיל של T8 חיברתי מנורה של25W עם צ'וק של 30W וזה עובד) שאלתי את המוכר מסין אבל הוא אמר לי שזה לא תומך אבל אני באמת לא מבין למה מישהו יכול להסביר לי? …

• 4 תגובות
    • 8.4k צפיות
  23. Started by reyrey_200,

המאוורר שווה? [דרך אגב הוא של אינטל] והרכיבים האחרים אני לא יודע למה הם

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  24. רוצה להסיר המאורר שבספק כוח מה עליי לעשות לשם כך? להוסיף הטסינקים ומה עוד? תדריכו אותיי .. כי המאורר כבר מרעיש ובכלל לא רוצה אותו... רוצה ספק שקט לחלוטין למי שמבין בזה... שידריך אותיי כי כפי שאני יודע רק 2-3 טרנזסיסטורים מתחממים בספק ...אז אם שיש למישהו ידע ומוכן לעזור לי בבקשההה כי בטוח שהרבה רוצים זאת תודה

• 4 תגובות
    • 851 צפיות
  25. Started by Devil Servant,

נגיד יש לי מארז.. ואני רוצה להוסיף מאוורר.. אז אני קודם אחתוך עיגול (חח העיגול לא יצא) אח"כ אני אשים את המאורר בצד הפנימי של המארז,ובצד השני את הגריל. ואחבר עם ברגים זה נכון? ככה אמורים לעשות? האם יש אפשרות לעשות שיצא יפה בלי גריל? האם זה יצא שקט? ואם זה מאורר צבעוני האור יצא אפילו שאין לי פרספקט?

• 4 תגובות
    • 980 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.