עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני צריך די בדחיפות שירטוט של זה, עדיף בEWB תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. Started by Mike-,

אהלן, כבר זמן מה אני מנסה לתכנן מעגל משווה "חד פעמי" שברגע שמתח הכניסה עבר את מתח הסף מוצא המשווה ינעל ויחזיק את ערכו עד איפוס מתחים למעגל. אני מאוד חלוד בנושא אבל מאוד ברור לי שצריך משוב חיובי אך הממימוש מבלבל אותי, במיוחד עקב היות יציאת המשווה היא Open Collector. תודה מראש, מייק.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by crovei,

שלום.. השבוע ייצא לי להגיע לסנטר (דיסנגוף סנטר..), ובין המסלול הקבוע שלי החלטתי לקפוץ להום סנטר לראות אם יש שם משהו חדש.. (ואני מוכרח לציין שהסניף בדיזנגוף פשוט מבייש.. יחסית לשאר הסניפים הוא קטן ואי אפשר למצוא בו כלום..) בכל מקרה ראיתי שיש שם ב"מבצע השבוע" משור אנכי של וולף.. במחיר של 100 שקל.. שבא כמובן עם קיט שכולל 15 להבים משקפי מגן ועוד כל מני שטויות.. (שזה קצת מצחיק.. הם מוכרים שם בנפרד משקפי מגן ב-20 עד 40 שקל.. ואני במילא אקנה בהזדמנות משקפיים כאלה.. ככה שעם הערכה אני חוסך 20-30 שקל.. אז המחיק יורד אפילו עוד..) קיצור רציתי לדעת אם מישהו עבד איתו אי פעם או מכיר את המשור הזה.. (מהדרמל של וולף יש לי רק נחת ב"ה..), אבל בכל זאת אני אשמח לשמוע חוות דעת.. בכל מקרה יש לי …

• 8 תגובות
    • 6.7k צפיות
  4. Started by liav25,

היי. לאחותי יש וידאו בחדר שלה וחשבתי שאפשר לקחת מחשב ישן שיש לנו בבית (מלפני 5-6 שנים) ולהכניס את המחשב פנימה. אני כמובן מתכוון לצבוע את המארז, אבל מה שיותר מעניין אותי זה כפתורים וחיבורים. מאחורה יש רק חיבורי תצוגה לא מעניינים, ומקדימה הכניסה של הקלטות וכמה כפתורים. רציתי לשאול האם אני אהיה חייב לחתוך תמארז מאחורה ולשים כיסוי אחר במקומו או שיש דרך אחרת לארגן שהחיבורים של כל הדברים יסתדרו שם ? אם אני חייב לחתוך תמארז, איך אני אחרי זה מחבר אליו חתיכת מתכת חדשה עם חורים שאני צריך ? אותו הדבר מקדימה, אני צריך שיהיה לי כפתורי הדלקה וכיבוי, ואני גם נורא רוצה שהCD רום יישב במקום של הכניסת קלטות. אגב אין לי כלים מיוחדים לעבודה ואני לא חושב שבשביל דבר ראשוני כזה אני אקנה ציוד מתא…

• 1 תגובה
    • 920 צפיות
  5. Started by Mercury,

היה לי מאוורר על הצ'יפסט שנשרף ומת והחלפתי אותו באחד אחר שאני קניתי, אבל לצערי הרב הוא לא מחזיק על הלוח וממשיך ליפול אז עכשיו אני צריך לקנות משחה טרמית ולפי מה שהבנתי צריך לערבב בפנים פוקסי כדי שהמאוורר לא יפול, השאלה היא איך בדיוק עושים את זה ובמה בדיוק משתמשים? מה היחס בין המשחה לדבק? וכו'. מדריך קטן יכול לעזור כאן.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by icebreak,

http://instruct1.cit.cornell.edu/courses/eceprojectsland/STUDENTPROJ/2002to2003/lil2/ יש למטה סרטים ו MP3 שמדגימים את יכולת ה"ניגון" שלהם

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by Big_Guy7,

מישהו יודע איפה אפשר להשיג במחיר סביר?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. אני מחפש משטח עבודה אנטי סטטי מגומי, לצורך הלחמות אלקטרוניקה בעיקר. שאלתי בכמה חנויות, ומאלה שהיה להן מושג על מה אני מדבר, רק לטלמיר יש כזה, אבל בטלפון אמרו לי שזה עשוי מחומר שנראה כמו לינולאום (כששאלתי אם זה עשוי גומי, אמרו לי שוב שנראה כמו לינולאום...) ולכן אני חושד שהוא לא עשוי גומי ולכן יינזק מהמלחם או טיפות בדיל לוהט. יש מאיפה להשיג בארץ בגודל קטן? אני צריך רק משהו כמו 50X30 ס"מ. בואו נגיד שאני מוכן לשלם על גודל כזה עד 100 שקל (טלמיר אמרו שעל 100X50 ס"מ הם לוקחים בסביבות 100-120 ש"ח).

• 22 תגובות
    • 7.5k צפיות
  9. Started by mironbre,

שלום לכולם, לאחר ההצלחה שהייתה לי עם חריטת High Couple (עם כמה פ**** פה ושם),אמרתי לעצמי שהגיע הזמן גם לעשות משהו מקורי לעצמי... המחשבה הייתה שאני אעשה פד מפרספקס 5 מ"מ , עם תאורה של לדים UB,וחריטה אוריגינלית של tribal או משהו דומה. הציור הראשון שאמרתי שאני רוצה לחרוט הוא זה : ,מה גם שהלדים שחיברתי מתאימים בול לחריטה. אבל אז ראיתי את זה : ואת זה: שאלה לי אליכם - מה אתם ממליצים לי לחרוט? בינתיים,הלחמתי היום 8 לדים (ארבעה כחולים וארבעה לבנים) UB לכבל USB - [/url

• 10 תגובות
    • 3.7k צפיות
  10. Started by ballerum,

מישהו יודע מאיפה אפשר לקנות משטחי אלומיניום ומה המחיר

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  11. תודה מראש :smile1:

• 7 תגובות
    • 838 צפיות
  12. Started by Mike-,

אהלן, כרגע נתקלתי בזה: לכבוד הכריסמס Sparkfun מציאים יום אחד - 26/11/12- שבו המשלוח יהיה חינם (גם לחו"ל תלוי במשקל). עוד מידע פה. נשמע כמו דיל לא רע. אז מה אתם הולכים לקנות ?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by shmulik_miata,

אהלן חברה, אין לי מושג בתכנות, אין לי מושג באלקטרוניקה. אני בונה עמדת נהיגה (סימולטור) והשתעשעתי במחשבה שאתקין כפתור התנעה שידליק את החשמל בעמדה ותוך כדי ההדלקה יושמע צליל של התנעת מנוע (יגואר F type למשל). אני מעוניין שתהיה יציאה רצינית לרמקולים ולא ל-BUZZER קטן. דעתכם ? אם מתקדמים מכאן?

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  14. Started by nir_ofer,

רציתי לדעת מה משמעות 6 הפינים במפסק הנל ומה הוא מאפשר לי לעשות שאני לא יכול לעשות עם מפסק של 2-3 פינים רגיל. תודה מראש ניר [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. יש לי עכבר ישן שעדיין עם הגולה הזאת ובא לי לעשות איתו משהו חשבתי להוסיף שם לד ושזה יוציא אור בין המקשים האלה שעליו אבל ניתקלתי בבעיה של החשמל איך אני יחבר יש שם חיבור כלשהו שאין לי מושג איך אני יכול לחבר אליו הינה תמונות: (מצטער על האיכות-מצלמת אינטרנט)

• 8 תגובות
    • 905 צפיות
  16. Started by עמלתוש,

היי, איך קוראים למחבר מהסוג הזה? (ראו תמונה) -- הוא מחבר בין מאוורר לבין לוח אם, יש בו 4 פינים (כנראה עבור שליטה בסל"ד המאוורר). איפה קונים מחברים כאלה? ומחברי נקבה כאלה? הנקודה בלוח האם שאליה המאוורר מתחבר לא עובדת משום מה (המאורר עצמו תקין). חשבתי להזין אותו מאיזה מחבר SATA, ללא שליטה על הסל"ד, העיקר שיעבוד.

17. Started by fuck off,

איפה אני מביא כאלה? כי מקור הרעש היחיד במחשב זה הדיסק השקיח ואני רוצה לקנות עוד אחד, ככה שאני אשתגע.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by yaloner,

שלום לכולם, אני מעונין לחבר ספק חדש עם יציאה ללוח של 24 פינים ללוח-אם ישן עם כניסה של 20 פינים. ראיתי מתאמים הפוכים, מ-20 פינים ל-24 פינים (לאנשים שמשדרגים את הלוח אני משער) אבל לא מצאתי מה שאני צריך. אם מישהו יודע איפה אפשר להשיג מתאם כזה, או אם יש למישהו רעיון יצירתי אחר - אשמח לשמוע. תודה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. מתאם 3.5" ל5.25" להארד דיסק, מאיפה אפשר להשיג? אני צריך שניים (סטים) בשביל ההארד דיסקים שלי. תודה!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by Sarlula,

יש לי מאווררים עם יציאה של 4 פינים (מולקס) והריואובאס בא עם כניסות של 3 פינים. איך אני מתאם ביניהם?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by efiyak,

במתאם יש רק 4 חוטים בחיבור SATA יש 5 חוטים מה עם החוט הכתום? הוא מיותר? תודה [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  22. יש לי מתאם IrDA המתחבר לUSB שמעביר מידע מהפלאפון למחשב. אני רוצה להפוך אותו למקלט IR שיגיב לשלט רחוק. טכנית, יש אפשרות לעשות את זה? יש תוכנות מתאימות?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  23. אני שוקל לקנות את המוצר הבא: http://cgi.ebay.com/CF-mini-PCI-e-SSD-Adapter-ASUS-EEEPC-701-900-900A-/370396125671?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item563d5459e7 ולחבר לו כרטיס CF בגודל 32 ג'יגה שיהווה את המחיצה הראשית של המחשב עם מע' ההפעלה, בעיקר לצורך חיסכון בחשמל (נטבוק, סאמסונג NC10). האם זה יעבוד בכלל? ולאיזה קצב העברה אני אמור לצפות? אני מניח שזה יהיה יותר איטי מההארדיסק. או שאני טועה?

• 19 תגובות
    • 4.6k צפיות
  24. יש לי משאבה שמתחברת לחיבור 12V של האוטו החיבור הזה: http://img.diytrade.com/cdimg/1043988/17875698/0/1293428127/Dual_2_Port_USB_12V_Car_Charger_Adapter_for_Ipod_MP3_MP4.jpg ואני רוצה לחבר אותו לחיבור חשמל בביתי הבעיה היחידה שאני גם צריך את המשאבה באוטו ככה שאני לא רוצה לחתוך את הכבל ולהלחים חיבור חדש אלא למצוא מתאם בין החיבור 12V של האוטו לחיבור 220V של הבית שאלתי שלוש חנויות בעירי וחוץ מזה שהם אמרו שאין להם הם גם אמרו שמתאם כזה צריך להיות ספק גדול ויקר ולא מתאם קטן מה שדי הפליא אותי התחשב המוצר הבא שמצאתי בebay: http://www.ebay.com/itm/110V-220V-AC-to-12V-DC-EU-Car-Power-Adapter-Converter-/330609261230?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cf9d8faae#ht_2564wt_1397 השאלה…

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות
  25. רציתי לדעת האם תיאורטית ומעשית קיימת אפשרות לחבר את הפקס לחיבור 3.5MM סטנדרטי ישירות לפלאפון כך שאחרי החיוג (שיבוצע בפלאפון) הפקס יפקסס? באמצעות בקר אני מניח שזה אפשרי לבנות ממשק שידמה, השאלה אם שימוש בחיווט רגיל, ללא בקר, יספיק לפחות על מנת לשלוח פקסים

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים