עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Rיה,

כרגע אין לי מחשב אז אני רוצה לעשות לאחת מהמקלדות שלי קיבוע עם פרספקט או משהו ושיהיה מואר

• 1 תגובה
    • 707 צפיות
  2. Started by blacklfag,

אני רוצה שלט רחוק למחשב, כדי שאני אוכל לשלוט במוזיקה ובסרטים. הייתי מעדיף לקנות אבל הכי זול שמצאתי הוא ב200+ שקל ואני תחת תקציב מוגבל. בעקבות חיפוש בפורום הבנתי שאפשר לחבר מקלט אינפרה אדום למחשב ובעזרת תוכנה מתאימה אפשר להשתמש בכל שלט שיש לי בבית. ראיתי את המדריכים לבניה עצמית של המקלט, הבעיה היא שאין לי ממש מושג איפה קונים את הרכיבים וגם אין לי כל כך הרבה זמן לבנות אותו. אבל מצד שני גם לא הצלחתי למצוא מקלט מוכן. איפה קונים מקלט כזה בארץ? ואם זה לא אפשרי, אז איפה אפשר לקנות את הרכיבים באזור חיפה/נשר (עדיף מקום כלשהו שאפשר להגיע אליו באוטובוס). נ.ב. מצאתי רק מדריכים באנגלית, אם מישהו מכיר אחד כזה בעברית אני אשמח ללינק.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by AMIT_MEG,

אני רוצה לבנות מקלט IR, מי מגבר שפירקתי ומצאתי את כול החלקים חוץ מהמיצב מתח (אבל יש שם כמה סוגים ואני לא יודע עם אני יכול לעשים אותם) ואני רוצה לדעת עם אני יכול לישתמש במיצב אחר :s05: :s05: :s05: תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 982 צפיות
  4. Started by AMIT_MEG,

יש לי מקטל ir שמחובר לכרטיס טלויזיה tv2000 xp rm ועכשוו רציתי לדעת אם אני יכול לדעת קוד של שלט אחר באמצעות המקלט של הכרטיס טלויזיה בישביל שהשלט של hot ישלוט לי על הטלויזיה תודה רבה עוזרים

• 0 תגובות
    • 669 צפיות
  5. Started by RoNeR,

במדריך מבקשים את הדיודה 1N4148... יש לי שקית עם כמה דיודות.. אני לא מבין גדול באלקטרוניקה הדיודה היחידה שהצלחתי לזהות היא 1N4001 שלא ניראלי תתאים יש בשקית עוד כמה דיודות שקופות עם פס צהוב וחלק עם פס שחור הדיודה היחידה שהיה כתוב עליה משו מלבד 1N4001 היו כתובים עליה 3 ספרות 784 למישו יש מושג איך מזהים את הדיודיות ?!?

• 2 תגובות
    • 759 צפיות
  6. Started by ggg456,

שלום לכולם, היום הייתי בשדרות הר ציון (תל אביב) והצגתי לו את הרשימה של הרכיבים כדי לבנות את המקלט IR מהמדריך הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.0 (זה ככה באמצע העמוד) קיבלתי ממנו את כל החלקים כמובן, חוץ מהמקלט IR שנראה שונה ממה שיש בתמונה (מה שדורשים במדריך הוא עם שתי ברזלים כאלה). כשהגעתי הבייתה הבנתי ששכחתי לשאול אותו לאן מתחברת כל רגל, ולכן אני פונה אליכם. תמונות: עוד תמונה: למעלה כתוב כך: 131 19 TK 2838 חיפשתי את זה בגוגל ולא מצאתי משהו רלוונטי (אין לי נסיון בחיפוש datasheet) דחוףף אני צריך לבנות את המקלט היום !! תודה רבה רבה לעוזרים

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by bluz,

קודם כל עבדתי עם PCB אומלל וקטן. עכשיו יש כמה דברים: -ההלחמות נעשו בצורה רשלנית למדי, מלחם מגושם. האם בדיל מוליך? -הדיודה שמבקשים במדריך נשברה אז השתמשתי בדיודה אחרת. זה משנה משהו? כמו כן הקבל האלקטרוליטי הורכב בהנחה שהרגל הארוכה זה ה+. גם בגלל שמעל הרגל השניה (-) היה פס אפור שמן לאורך הקבל. חוץ מזה, השתמשתי במקלט IR ושמתי אותו כמו בציור - הוא נראה לי 100% כמו שבתמונה. מה הבעיה :s05:

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by yakir1111,

שלום אני הלחמתי מקלט אינפרא ושחיברתי אותו למחשה הוא לא עבד המקלט ... במדריך יש עינית של מקלט שונה משלי אז חשבתי אולי בעינית של המקלט שלי הצורת חיבור של הרגליים שונה איך אני אמור לדעת מה הGND ומה הVCC ומה הTX איך אפשר לדעת כי כמו שאמרתי שלי לא כמו במדריך זה קצת שונה הנה תמונה של העינית שלי... ותעזרו לי בבקשה:

• 1 תגובה
    • 603 צפיות
  9. Started by seladlev,

היי בניתי מקלט IR לפי המדריך באתר אך הוא אינו עובד עברתי על כל הסכימה הרבה פעמים והכל מחובר לפי הכתוב יכול להיות שהשרטוט לא תקין ?

• 1 תגובה
    • 899 צפיות
  10. Started by shmulik_1,

שלום אני חדש פה, ורציתי לדעת לגבי המקלט IR שיש עליו מדריך פה באתר, האם אני יכול לקשר בין המחשב לפלאפון בעזרת המקלט הזה? אם כן אני יכול גם לשלוח וגם לקבל קבצים מהפלאפון למחשב או רק לקבל? בתודה מראש לכל הטורחים והעוזרים, שמוליק.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Mr Gadget,

מקלט IR זו לא בעייה לבנות אבל איך לבנות שיתאים למכשיר פלאפון האם ישנה תוכנה מיוחדת?

• 1 תגובה
    • 958 צפיות
  12. Started by Lirux,

יש אפשרות לבנות מקלט IR למחשב שיעבוד עם שלט של HOT (האדום החדש, אם זה חשוב) ? אין לי חיבור com אבל יש לי parallel.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by ggg456,

שלום לכולם, יש ברשותי מחשב נייד IBM THINKPAD T30 עם מקלט IR מובנה. ברצוני לשאול האם ניתן להשתלט עליו ( להשתמש בו לצורכי שלט-רחוק) דרך תוכנת UICE 2.34? אני יודע שיש לתוכנה אפשרויות רבות, אך אני לא יודע באיזו אפשרות לבחור כשיש מקלט מובנה כזה (בדרך כלל אני בונה מקלט רגיל ובוחר basic l lirc deviceאבל הכוונה פה היא להשתמש במקלט של המחשב ולא באחד חיצוני) אם מישהו נתקל בבעיה בעבר ויודע מה לעשות, בבקשה תעזרו. המקלט הוא מדגם: אם יהיה צורך בעוד פרטים, כי למשל במקלט B כתוב משהו עם SIR..... תודה לעוזרים!!!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by IlanF,

יש אפשרות לבנות מקלט אינפרא אדום בשביל שאני יוכל לחבר את הפלאפון שלי למחשב? איפה אני יכול להשיג מעגל לכזה מקלט?

• 5 תגובות
    • 996 צפיות
  15. Started by eegg,

בניתי את המקלט לפי המדריך באתר קבלו תמונות: הפתח למקלט: העכבר פתוח: השתמשתי בקו טלפון כדי שאני יוכל לנתק את הכבר בלי להוציא את הכבל מהמחשב: המקלט לצד העכבר שלי:

• 7 תגובות
    • 828 צפיות
  16. יש לי כאן שתי סרטוטים של מקלט אינפרא אדום רק שהרגליים אצלהם מראות אחרת.... מה מהשרטוטים נכון?! ועוד בקשה... מישהו יכול בבקשה להביא לי את המדריך של HEETSEEKERZ להכנת מקלט אינפרא אדום? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by dbzu,

מה אתם אומרים על זה? זה יעבוד? זה מחובר ל usb , שלט רגיל יקלוט את זה? [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 651 צפיות
  18. אני רוצה להשתמש במקלט עם בתוכנה uice האם הוא יתאים ? תמונות למטה: המקלט נראה דומה למקלט בתראד המדריכים רק בלי מיצב מתח

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by Dr__MIKO,

היי יש לי בעיה כללית מישהו יכול לעזור לי לבנות משדר שיכול לשדר לכמה מקלטים בצורה כזאת שיוכל להפעיל כל אחד מהם בצורה שונה? (אני מניח שהוא פשוט יוכל לשדר בטווח של תדרים ולכל מקלט יהיה התדר שלו...) אני יודע שזה כאב ראש רציני אבל עדיין... יש למישהו רעיונות?

• 2 תגובות
    • 803 צפיות
  20. Started by לד,

דחוף היום הוספתי זכרון למחשב ובטעות (נראה לי לא בטוח) התנתק לי כבל יש למטה תמונה שלו אתם יכולים לאמר לי לאיפה לחבר את זה?? תודה רבה לכםם http://img209.imageshack.us/img209/6446/005kq3.jpg

• 3 תגובות
    • 748 צפיות
  21. סוף סוף גמרתי לסדר חוטים באתי לסגור ת'מארז,כמובן עם הנאחס שלי...יש שני מאווררים שלא "מקשיבים" למתג שלהם(זה שתיים שמחוברים כאחד...),כל השאר ילדים טובים ודווקא שתי אלא נדלקים רק ישירות(מולקס...). פעם שעברה,מה שקרה הוא שכשעברתי עם אזיקונים החוט שלהם המשוורול נקרע,מה שגרם דרך אגב לביטול כוח מוחלט לכל המחשב ולפניקה רצינית, עכשיו עברתי על הכל ואין שום חתך,אני לא מבין כל כך למה זה קורה,לא נראה לי הגיוני שמתג יהרס... help needed! ד"א,לעלות תמונות טיפים,הסברים וכו'?(תגידו I ככן,אם יהיו 5 ככה אני אעלה...)

22. היי לכולם. איני מבין גדול בחשמל(ידע בסיסי), יש משהו שלא הסתדר לי היום. אשתי טלפנה אלי בצהריים וטענה שהמקרר הפסיק לעבוד, ביקשתי ממנה לנתק את התקע ולחבר אותי לשקע אחר עם מאריך והמקרר עבד. הגעתי הביתה ולקחתי טסטר, מכניס בחור הימני היכן שאמורה להיות הפאזה והטסטר לא נדלק, הלכתי לשקע אחר כדי לבדוק אם הבעיה בטסטר והוא נדלק. חזרתי לשקע הבעייתי ודחפתי את הטסטר לחור השני האפס(לא התחתון הארקה) ושוב לא נדלק, פירקתי את השקע, שיחקתי עם המגעים ועדיין הטסטר לא נדלק, פתאום אני בכלל מבחין שחיברו את הפאזה ~ למקום של האפס N, החלפתי בינייהם ושוב בדקתי את שנייהם עםהטסטר ולא נדלק, אמרתי אולי יש נתק בתוך הקיר, מנסה למשוך את החוטים להרגיש משהו וכלום, בודק עם הטסטר ולא נדלק. חיברתי את המקרר והמקר…

23. Started by eegg,

ראיתי באיזה פורום שמקקרים שתיה עם פלטייר peltier ורציתי לדעת איפה מוכרים בארץ?

• 3 תגובות
    • 898 צפיות
  24. Started by arkadur,

החלטתי לפתח יותר את הפרוייקט שלי עכשיו רציתי לדעת קצת יותר על מקש מגע (לא לחיצה!) מוכרים דבר כזה (ממש אין לי מושג) מישהו יכול להסביר לי איך זה עובד? בכל אופן - התחלתי לפתח משהו קטן משלי נגיד יהיה חיישן אור המקום יהיה מואר בלד - וכאשר אני אגע באצבעי - אני אסתיר את האור - והמעגל ייסגר זה טוב להפעלת המחשב אבל אם אני רוצה משהו קבוע (דו מצבי ולא דימר) איך אני עושה את זה? הצעות?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום רציתי לדעת איך בידיוק מחובר מרים חלונות, לחלון, ואיך בידיוק זה עובד ? הוא מחובר ישר למנוע של החלון ? או פשוט לכפתור ששולט על העלאה של החלון ? מישהו יכול להסביר ביותר פרטים ? תודה....

• 11 תגובות
    • 19.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים