אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני רוצה לבנות מעגל שמתחבר לארדואינו התרשים של המעגל נמצא בקישור הזה : http://amblone.com/guide בפסקה השנייה בשל 1 (Step 1: Soldering and wiring) כתוב שם שהטרנזיסטור צריך להיות של 200mA ולא משנה איפה חיפשתי עם זה באיביי או באריהב או בכל חנות אלקטרוניקה בחול לא מצאתי את הטרנזיסטור הזה בגירסא של 200mA. אבקש אם מישה יוכל להסביר לי למה ביקשו 200mA ומה אפשר לשים במקום. תודה רבה שבוע טוב שקד
-
- 16 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם! מצאתי אצלי בבית קיט ישן אבל אין לי את ההוראות שלו. זה אמור להיות איזה מקלט אינפרא אדום. (מפעיל את האדומים בשרטוט) זאת רשימת החלקים שלו: נגדים: 220Ω 10Ω 470Ω 470kΩ קבלים: 47µF 1µF 100nF דיודות: 1N4148 1N75 לפי המראה החיצוני שערתי שהבחור עם שלושה ההדקים הוא TSOP17xx. להערכתי R4 = 220Ω C1 = 1µF C2 = 100nF C3 = 47µF לגבי השאר אני לא יודע. יש למישהו מושג איפה למקם אותם? http://s10.postimage.org/7dww39pvd/pcb.jpg תודה רבה ופסח שמח!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם אני יתאר לכם את הסיטואציה בקצרה יש לי GPS בפלאפון והמסך שלו קטן (יש לו TV-OUT) אני רוצה לקנות מסך בין 5-7 אינצ' לאוטו עם יציאת קומפוסייט פשוטה היכן אני יכול למצוא מסך כזה? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 878 צפיות
-
-
לפני יומיים קניתי לא מעט חלקי אלקטרוניקה בינהם קבלים, נגדים, מגברים, כניסות אודיו, ועוד. למצוא מה כל חלק לא היה ממש בעיה, אחרי שמצאתי את הטבלא של מציאת ערכי הנגדים לפי צבע, לעומת זאת, לקבלים אין צבעים, אלא מספרים ואותיות כגון 302 ACM מצד אחד ו101 A1J ומכוון שיש לי כמה עשרות סוגים מעורבבים, והמוכר בחנות לא טרח לרשום לי על כל קבל את הערך שלו, אני לא יודע איך אני יכול להבדיל בינהם ולדעת מה הוא מה. יש איזושהיא שיטה לבדוק את ערך הקבלים? אני יודע שיש מד קיבול, אבל זה טיפה יקר, ואין לי ממש איפה לקנות את זה פה. תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
אני חותך את הצד של המארז שלי היום ורציתי לדעת מאיפה אני יכול להשיג פלסטיק שיכסה את החתוך.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש איזה פרויקט שפורסם באתר המאזר היה בנוי מעץ והפאנל הקידמי היה מעץ בלזה זה מה שאני זוכר הוא היה אחד היפים פה תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
עריכה:הונקטור שאני מחפש לקנות הוא קונקטור mini din-10b כזה https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/42/Pseudo_miniDIN-10b_Diagram.png את הנקבה מצאתי (אבל רק בקנית שישיה במחיר 5 דולר ככה שאם אתם מוצאים ביותר זול זה מעולה) ואת הזכר אני עדיין צריך תודה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אונליין UPS נשרף, אני מנסה לתקן אותו מה קרה כשהוא נשרף : ה UPS עבד תקין, היו כמה קפיצות מתח מהירות ואחריהם הפסקת חשמל. המחשב המשיך לעבוד מ UPS החשמל חזר, ה UPS ממשיך לצפצף ולעבוד מסוללה. בארון חשמל יש מפסק C16 מכובה אני מרים את המפסק, יש פלאש כחול גדול במפסק (בטח כמה מאות A) והוא קופץ שוב אני מרים אותו פעם שניה, אין פלאש בכלל והמפסק עלה ללא בעיה. ה UPS עדיין מצפצף ועובד מסוללה. בשקע שאליו ה UPS מחובר יש חשמל בתוך ה UPS : (מעגל בתמונה) F1 ו F2 - שתיהם F10A - שרופים NTC1 - נראה לי תקין (2.5 אום ויורד אם אני מחמם אותו אם המלחם) SU1 (מנורת גז) - מראה נתק, נראה שלם מבחוץ D1 - מיישר BR106 (10A 600V). אחת מהדיודות בתוכו מקוצרת ב 2 הכיוונים D2 - דיודת זנר כלשהיא - אין לי שמץ מה כ…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, זה לא כל כך קשור אבל יש פה מביני עיניין שאולי יוכלו לעזור.. יש לי מצלמה דיגיטאלית, והיא נפלנ לי על בטון ממטר וחצי בערך בידיוק על הקנה צילום (או איך שקוראים לזה) לא עם הפנים אלה עם הצד, כך שהקנה התעקם לצד... המצלמה מגיבה כאשר אני מנסה לעשות משהו, ומנסה לסכוא את הקנה אבל הוא מעוקם ולא יכול להכנס פנימה... האם אני יכול לנסות לתקן את זה אם אני אפתח את זה ? או שיש סיכוי שיש גם תקלה טכנית בגלל הנפילה ? העיקום הוא לא גדול.. סך הכל כל הקנה הוא בערך 5 ס"מ אבל אני לא מצליח להזיז אותו בחזרה מבחות וחשבתי שאם אני אפרק את כל המצלמה ואגיע ממש לחישוקים האלה של הקנה (הוא מורכב מ 2) אני אוכל להפריד אותם ולישר אותם ? מה אתם אומרים ?
-
- 1 תגובה
- 726 צפיות
-
-
יש אפשרות לחבר מצלמת אינטרנט ישירות למסך איכשהו? שיציג לי ישר את התמונה בלי מחשב? דרך מעגל כלשהו? תודה. טל.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה אפשר לעשות איתה? אפשר להגיד שהיא כמעט חדשה כי היא משנת 2000 והשתמשתי בה מקסימום 10 שעות.... זה מה שנקרא made in japan..... לא חשבתי שהיא תתקלקל.... הצעות?(אל תחשבו שההצעות מתייחס למכירה, התכוונתי למודים אבל אם מישהו רוצה לקנות הוא מוזמן)
-
- 5 תגובות
- 816 צפיות
-
-
מעוניין לדעת מהיכן אפשר לקנות מצת לגריל גז או מנגל או מעוניין לדעת איך ליצור ניצוץ חזק ולהכניס את המכשיר לקופסא קטנה וניידת
-
- 10 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אנשים! עכשיו חזרתי מסיבוב בחנויות עשה זאת בעצמך ומקדח כוס עולה 170 שקל (הכי זול)!!!!! אני מעוניין לקדוח חור בחלק העליון של המארז ואין לי גם דרמל ומסור חשמלי אז חשבתי אוליי פשוט לקדוח כמה חורים גדולים במרכז המעגל של הסקיצה ואלה יהיו החורי ניקוז... מה דעתכם?
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
טוב אני רוצה לקדוח חורים במארז שלי, וכמובן קראתי את המדריך ואני לא מבין בזה כלום אז אל תצעקו עלי, אז אני מתכוון לעשות חור למאורר של 120 mm אז איזה מקדח כוס אני צריך, אני צריך את זה גם ביחד עם המקדח, וכמה זה עולה ואיפה אפשר למצוא? תודה לעוזרים! נ.ב:עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי תשובה מתאימה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני עובד על פרוייקט חדש עם המון קידוחים קטנים וגדולים. לקנות מקדח עמוד או מעמד לא מתאפשר לי ממש כרגע מישהו יודע איפה יש סדנא שאולי אני יכול להשתמש בכלים שלהם או אפילו להשכיר לשעה בשביל לסיים את כל הקידוחים ?
-
- 9 תגובות
- 6.5k צפיות
-
-
שלום לכולם...מחפש מקדחי כוס למתכת.. כל מה שמצאתי ברשתות הגדולות (ACE הוםסנטר וכו'..) הייה רק לחומרים רכים כמו פלסטיק.. אני מעוני לקדוח במארז... תודה!
-
- 1 תגובה
- 879 צפיות
-
-
שלום חברה, אני מעוניין לקנות מקדח 120 מ"מ בשביל לקדוח חור למאורר, איפה אפשר להשיג מקדחים בגודל כזה? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 863 צפיות
-
-
שלום,יש לי בבית פלטת פרספקס+קיט התקנה, שקניתי לפני שנתיים ב-PCH (ז"ל מי שזוכר),אבל אין לי כלים מתאימים לחיתוך דלת המארז בבית (יש לקרוב משפחה שלי ג'קסו אבל אחד שמיועדל חיתוך עץ בלבד). אני מחפש מקום (מסגריה,מקוםפ של עבודות בפח וכו') שיוכל לחתוך לי את החלון בדלת בצורה טובה ומדוייקת לפי מידות רצויות. עדיף באזור השרון. אשמח עם תעזרו לי בעניין,תודה.
-
- 1 תגובה
- 745 צפיות
-
-
חיפשתי בכמה אתרים של חנויות מחשבים מתאם כזה ולא מצאתי, מישהו מכיר חנות (בארץ) שאני יכול לקנות ממנה את המתאם הזה?
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה להחליף את הכבלים בלוח שלי epox 8rda+ הם נפוחים ויוצא מהם החומר שיש בהם. זה משפיע על המתחים של המעבד , אני לא מצליח למצוא לוח יד שנייה בעל יכולות ל OC לכן החלטתי להחליף את הקבלים. הייתי באריהב ואין להם קבלים בטמפ' של 105 יש לך משהו כמו 75 אם אני זוכר. איפה יש מקום ששם יש קבלים מחברות טובות, קניתם או שמעתם. תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום אנשים, אני שוקל לבצע הזמנה של פאנלים מאלומיניום למגברי אוזניות ניידים. לצורך קנייה קבוצתית שאולי תתבצע בעתיד הלא רחוק. רציתי לשאול אילו מקומות אתם ממליצים לבדוק באיזור השרון (נתניה, חדרה, בניימינה אם אפשר). מדובר על פאנלים דיי קטנים כאשר יש צורך בחורים מסוימים ובחריטות מסוימות. יש תוכניות מסודרות של הפאנלים, רק צריך למצוא מקום שיעשה את זה במחיר טוב ובאיכות טובה. Anatoli.
-
- 2 תגובות
- 920 צפיות
-
-
שלום, יש לי דרישה פשוטה למדי והיא לעשות חלון בדלת המארז בצורה מקצועית ונקיה, אין לי את הכלים והנסיון להתעסק בזה בעצמי. להיכן ניתן לפנות שיהיה במחיר שפוי וייעשה בצורה מקצועית ונקיה?
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי נייד של Hp סוג Pavilion Ze4949ea ויש לי 2 שאלות שמענינות אותי הם: 1.איפה אפשר לעשות מודינג ולקנות דברי מודינג לנייד? 2.אם אפשר להחליף כרטיס מסך לנייד שלי? אם כן תתנו לי מקורות לראות איפה אפשר לקנות?
-
- 6 תגובות
- 767 צפיות
-
-
שלום וברכה, אני מנסה ליצור מערכת הקלדה חד-ידנית באמצעות מקלדת אקורדית. האם מישהו יודע כיצד למפות במקלדת QWERTY רגילה (מערכת הפעלה חלונות - אך בלית ברירה, גם לינוקס יעבוד) יותר ממקש אחד לאות אחת. נאמר קומבינציה של "אבג" במקלדת הסטנדרטית שתניב את האות "ז"? לחלופין, מאחר ואין לי מושג ירוק באלקטרוניקה. האם מישהו יכול לבנות את המקלדת בלינק שלהלן? http://chorder.cs.vassar.edu/spiffchorder/2010-03-leather בתודה מראש שחר
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
החלטתי להוסיף לדים למקלדת, אחרי שחשפתי כמה חוטים בכבל חיברתי אותו שוב אבל הפעם המקלדת לא עובדת. לא הוספתי כלום לבנתיים מה שעשיתי היה להאריך את החוטים של החשמל (אדום ושחור), וחיברתי גם כבל אחר שלא נפגע באמצע אך עדיין אין תגובה מהמקלדת. אז למה המקלדת הפסיקה לעבוד? איך אני מוצא את הבעיה וכמובן איך אני פותר אותה? תודה!
-
- 11 תגובות
- 2.9k צפיות
-