עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. יש לי בחוברת הסבר כזה ציור: עכשיו אני רוצה לדעת מה פירוש כל צירוף אותיות אני מניח ש-VCC זה החיובי (או אם למישהו יש ידע ויכול להגיד לי אפילו איזה צבע זה זה יעזור לי מאוד כי יש לי מקלט IR עם 5 כניסות בדיוק עם הצבעים לבן, אדום,ירוק ,צהוב ושחור (הארקה אני מניח)). אני מעוניין לבנות בלאסטר לשלט רחוק תודה לכל העוזרים.

• 4 תגובות
    • 742 צפיות
  2. יש לי פאן באס של enermax **** שאלות 1) האם חוץ מהמאווררים הרגילים במחשב כדאי גם לחבר את המאוורר של המעבד או להשאיר את החיבור ללוח? 2) יש לי שניי חיישנים אני רוצה אחד למעבד.. / הבנתי (אולי אני טועה) שצריך להדביק אותו מאחורי הלוח במיקום המעבד... א- יש פיתרון נוסף? ב- במידה ולא עם איזה סוג דבק להדביק? איזולורבנד? 3) היכן כדאי לשים את החיישן השני?

• 4 תגובות
    • 604 צפיות
  3. שלום, בניתי איזה של רמקולים ללא מגבר רציתי לשאול איך אני יכול לעשות הגברה 12V עלה לי רעיון לחבר את הרמקולים ולחבר להם גםן את החשל 12v אבל אני מפחד להרוס משהוא יש למישהוא רעיון?

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by ori793,

אהלן, אני מעוניין ליצור פאנל מפרספקט למחשב שלי איפה שמחוברים הסידירומים. כידוע לכולכם יש שם מעין מכסים כאלה מפלסטיק, חשבתי לאחד אותם למכסה אחד מפרספקס אשר עליו אני אוכל לשים כל מה שאני רוצה. בכל אופן אני צריך ליצור משהו כמו בתמונה, השאלה היא איך אני יוצר את זה מפרספקט. כל עזרה תתקבל בברכה. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 760 צפיות
  5. Started by igendel,

לפני כמה זמן הביאו לכאן קישור לכתבה על ארדואינו ב-ynet. ובכן, זו היתה הכתבה שלי, ואני שמח לראות שאני לא היחיד שמתלהב מהלוח הכחול והמרתק הזה! אמנם אינני מומחה לאלקטרוניקה או למיקרו-בקרים, אבל אשמח לחלוק ממעט הידע שלי וכמובן ללמוד מכם. מעבר לפורום, אתם מוזמנים גם לבלוג "הבייט הלבן" שלי שעוסק בתוכנה, חומרה והרבה ארדואינו: http://www.idogendel.com/whitebyte להתראות, עידו

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. 1. הפורום מאוד מאוד יפה 2. המדריכים שלכם חמודים אבל אין כמו מערכת מודל פלטיה לקרר את המחשב יש לי שאלה על חיבור בין התקן USB ל PS/2 איך אני מחבר בניהם והשאלה השנייה איך אני מחבר התקן PS/2 ל RS232 תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 743 צפיות
  7. Started by spide220,

מה ההבדל בין קתודה לבין קתודה UV?

• 4 תגובות
    • 819 צפיות
  8. Started by blackman10,

יש לי מקדח כוס עם כוסות בגדלים 75 ו-85. והם, לפי מה שהבנתי, מתאימים רק למאווררים בגדלים 80 ו-92 מ"מ. אבל אני מעוניין לעשות חור בגודל של 120 מ"מ ו-60 מ"מ. אז תגידו לי בבקשה כמה עולות הכוסות לגדלים כאלה? שוב, כבר יש לי את המקדח, אני מעוניין בכוס עצמה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by Gosha,

אני מתכנן את המודינג שלי כבר כמה ימים וקראתי בכמה מדריכים ליצירת אפקט בוהק (כמו מראה) וכתוב שם שצריך ספריי Premier. במדריך שקראתי צבעו את המארז בפריי שחור וה-Premier שהוא השתמש בו היה אפור. אני רוצה לצבוע את המארז באדום - איזה Premier אני צריך? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 752 צפיות
  10. Started by t0x1c,

יש לי MP3 כזה: והוא די נדפק אז החלטתי לפרק אותו ולקחת את הLCD ואני לא מוצא מדריך שעוזר לי לחבר אותו למחשב מישהו יכול להסביר לי מה לחבר בדיוק?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by card,

שלום קורה שיש לנו פונקציות שכתבנו, והן שימושיות לא רק בתוכנית אחת, אלא בכמה. לשם כך, כדאי להעתיק אותן לקובץ נפרד שיהווה ספרייה, ולספרייה הזו נעשה include בכל תוכנית שתצטרך אותה. עשיתי בדיקה, ויצרתי קובץ h. קטן, ושמתי בו סתם פונקציה אחת לדוגמא, כדי לראות שזה פועל. הפונקציה היא: int TestFunction(int N) { return 2*N; } שמרתי את זה בקובץ בשם "Library.h". אח"כ הלכתי לתוכנית ארדואינו כלשהי, ושם הוספתי: #include "D:\Folder\Library.h" והוספתי שורה שמשתמשת בפונקציה, לראות שאכן הכל עובד: Serial.println(TestFunction(80)); לחצתי Verify, ואכן עבר קומפילציה. לחצתי Upload והרצתי, ואכן הודפס לי בסריאל "160". נפלא - אפשר להתחיל ליצור ספריות לארדואינו ו…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by Mar_Garina,

שלום, יש לי מחשב פנטיום (קראתם טוב. נפלאות הלינוקס ), שיש לו ספק מאוד מרעיש. אני מעוניין להחליף אותו בחדש, אך אבוי - כל הספקים שמוכרים הם ספקי ATX, ובוודאי לא יתאימו ללוח המיושן שם. יש למישהו רעיון כיצד מחברים בכל זאת ספק חדש, או היכן משיגים ספקים ישנים של AT? תודה, - אורן

• 4 תגובות
    • 966 צפיות
  13. אהלן חבר'ה!! תקשיבו אני צריך תאורה נחמדה למארז "החדש" שלי (קניתי דלת שקופה עם מקום למאורר ) ואם אפשר אז גם איזה מאוררים שאתם מכירים ונראים לכם יפים שכדי לי לשים ואם יש לכם המלצות נוספות אתם רשאים לדווח.. תודה לכל העוזרים/עוזרות!! 8)

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  14. התמונה מדברת בעד עצמה: מישהי מוכרת שוט שמורכבת מכבלי רשת. לגיקים שאוהבים להתפרע... עוד הסבר כאן: http://www.geekologie.com/2011/05/kinky-computing-ethernet-cable-fetish-wh.php [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by gal1,

אפשר לחבר משהו שפועל על בטריות לספק המחשב?

• 4 תגובות
    • 733 צפיות
  16. Started by tamos,

היי, קודם כל אני רוצה לציין שאין לי שום מושג באלקטרוניקה וחשמל, אני רק בא להתייעץ פה לרכישה ואת העבודה אני ייתן כנראה לאיזה בעל מקצוע/מישהו שמבין. אז, הכרטיס המודבר הוא 8800GTS גרסת 320MB של חברת ASUS. בעת ההדלקה אני רואה ארטיפקטים בכל המסך, גם בווינדואס וגם בפוסט, אבל הכרטיס נדלק. ראיתי פה את הנושא של הבחור שהחליף קבל שנשרף ב6600 ועבד לו יופי. תמונות: http://img169.imageshack.us/g/img1697t.jpg/ בתמונה הראשנה קצת מעל 515. בתמונה השנייה רכיב מספר 560C-מה שאומר שהוא capacitor(קבל). חשוב לציין שהרכיבים לא נשרפו! פשוט הם קיבלו מכה אז הם נפלו. שתיהם נראים אותו הדבר רק שהC560 גדול יותר מבחינה פיזית, אבל מבחינת המראה אותו הדבר(צורה, צבע) יש איזו דרך לברר מהו הערך של הרכיב? הוא ש…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by nimrods,

משהו יודע אולי בעוד כמה זמן יתחילו למכור PlayStation 3 בארץ?? בארך כמה זמן

• 4 תגובות
    • 642 צפיות
  18. Started by pc student,

אתמול קנו לי דרמל מבית היודאי האם הוא טוב וגם סוף סוף צבעתי את המחשב בזהב אחרי לטוש חול

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by the_king00,

ראיתי את הדבר הזה http://www.unoid.net/9600pro/power.html וחשבתי למה שאני לא יעשה כזה דבר, רק לצורכי המודינג, אבל מה הסיכוי שזה ישרוף לי את הכרטיס? יש איפושהוא מדריך יותר מפורט לזה?

• 4 תגובות
    • 791 צפיות
  20. Started by shkup,

היי, אני צריך להשיג פוטנציומטר למאוורר מארז. לפי החישוב שעשיתי דרוש פוטנציומטר 150 אוהם, 2W. החישוב לפי: 12V/0.08A לגבי הסוג נראה לי שמדובר בלינארי אבל אני לא בטוח. השאלה היא איפה אפשר להשיג ואיזה סוג אני צריך? אודה על כל תשובה. ניסיתי לקרוא הרבה לפני שפרסמתי את השאלה ואני כבר מיואש... ב-EBAY אני רואה רק עם K שלהבנתי מסמן 1000 כך שזה ממש מחוץ לטווח. זה קצת מוזר כי בתמונות אלו לא נראים פוטנציומטרים כאלו מאסיביים אבל קטונתי...

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. האם קיימת שפת Assembly לבקרי Arduino לקהל הרחב? או תכנות מתבצע בסביבת C בלבד? מי שירצה לבנות קוד אופטימלי לפי תזמון המתנד, חייב את האפשרות של תכנות ב-Assembly. באוניברסיטה עבדתי עם PIC18, שבו ניתן בקומפיילר של C לכתוב גם קוד Assemby, שלא עובר אופטימיזציה.

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by tzolerguy,

האם ניתן להכין מתאם אשר אני אוכל לחבר לאחד מהUSB של המחשב ולחבר לו COM כי יש לי במחשב יציאת COM אחת ואיזה 10 יצאות USB

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by almog1620,

הנה טיפ ממש קטן שיכול לשדרג את יופי המאווררים במארז: אם יש לכם מארז עם חלון ומאוורר המעבד לא מואר ונראה לכם משעמם, אפשר להדביק מדבקה מגניבה במרכזו, או אפילו מדבקה לבנה שעליה הוספתם ציור צבעוני. כאשר המאוורר מסתובב המדבקה תראה כמו ספירלה מעניית סליחה על איכות הירודה של התמונה

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. Started by infer73,

טוב ככה, נכנסתי לי לפנדה לבדוק את ההזמנה שלי וראיתי שם במקרה את המוצר הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=6630 עכשיו אני רוצה לדעת, האם זה יעיל? ואם כן, אז איך אפשר לעשות דבר כזה בעצמי בבית? ואם מישהו יכול להביא מדריך מפורט (אפילו באנגלית) זה יהיה מאוד נחמד מצידו (זאת הסיבה ששמתי את זה בפורום הזה,ולא בפורום קירור,אם המנהל חושב שמתאים,שיעביר)

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by nehmia,

השאלה בכותרת...

• 4 תגובות
    • 849 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.