אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מנסה לכתוב ל - LCD שלי דרך המפתח המקבילי ואני ניתקל בבעיה שהתווים (ב - LCD) קופצים משורה ראשונה לשלישית , אח"כ לשנייה ולבסוף לרביעית. האם מישהו נתקל בבעיה דומה ויש לו פתרון, אשמח לקבל עצות, תודה מראש, BigT
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני אמור לקבל השבוע מחשב שאני לא יודע מה הנתונים שלו, אבל אני לוקח אותו רק למודינג תיכננתי לצבוע את כל המארז בשחור ולשים קטודה ירוקה/כחולה UV עם דלת פרספקס ולצבוע את הלוח אם עם הטושים הזוהרים בUV רציתי לדעת את שלבי הצביעה של המארז, מאיזה נייר לקנות ועד כמה לחכות בין כל צביעה לצביעה, ורציתי לדעת איפה אפשר להשיג את הטושים שניתן בעזרתם לצבוע את הלוח אם, וזה לא יורד? תודה
-
- 9 תגובות
- 973 צפיות
-
-
אני מחפש מישהו שרוצה לעשות הזמנה ביחד מאתר DFrobotsולהתחלק בעלות המשלוח . ראיתי רכיבים כמו חיישן מרחק, מנועים, וחלקים אחרים שאני רוצה להזמין בגלל שההזמנה שלי היא קטנה לא כדאי לי לעשות משלוחלכן אני מחפש מישהו שרוצה לעשות גם הזמנה ולהתחלק במשלוח
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום כולם, אני ושותף שלי רוצים להתחיל פרוייקט. הפרוייקט משלב אלקטרוניקה, ובגלל זה החלטנו שהפתרון ה"זול והנכון" מבחינת תוכנה הוא לקנות לוח ארדואינו. אז אחרי שבחרנו בדרך הארדואינו, אנחנו צריכים לבחור דגם מסויים. הדרישות שאנחנו רוצים מהלוח הן: - 2 יציאות usb - שיוכל להעביר כמות חשמל מספיק גדולה בשביל להטעין פאלפון (דרך הusb) - שיוכל להתחבר אליו חיישן משקל -שנוכל לשלוט ב-האם עובר כרגע חשמל לכל אחד מהusb בעזרת התוכנה. זה כל מה שאנחנו צריכים. אנחנו מחפשים לוח כמה שיותר זול וכמה שיותר קומפקטי. ד"א- אני לא מבין בתחום הזה בכלל. אני מבקש מכם עזרה בבחירת הלוח וסומך עליכם שאתם יודעים מה אתם אומרים. ממש תודה לכל מי שיעזור hingedemu.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מי לא קרה לו לפחות פעם אחת באינטרנת אלחוטי שהיה טקלה מעצבנת ? בימיוחד לאלו אשר גרים בבית פרטי ויש חלקים שהם גבס וקורות בטון לי זה קרה הרבה אני גר בבית פרטי והמרחק בין האנטנה לראוטר הוא בסביבות ה8 מטרים והוא עובר קורות בטון ואף חלקי גבס ואבן אז ככה קודם כל תמונות ואז אני יסביר כמו שאתם אוהבים תמונות (רק חבל שלא היה לי אחת יותר איכותית ככה היתי מצלם באיכות בגבוהה יותר (ויש לי אחת)) זה אחת אני כבר יעלה עוד כמה טוב כרגיל תקלה קלה של האלחוטי אז נדבר מחר או יותר מאוחר ! בינתים אני יסביר ההזמנה היא מחוץ לארץ דרך חברה שנימצאת בארץ אז ככה 100 מטר או 150 אני לא זוכר בידיוק (החבילה אצלי כבר כמה חודשים ונמאס לי לחכות איתה הקבלה אצל אבא שלי ) 20 ראשים מתכת של כבל …
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מאתיים ש"ח שאני רוצה להוציא על המארז היפה שלי אני מחפש דברים כמו ערכות סליוינג וכו וכ"ו אז תתנו לי הצעות לדברים יפים (מאוד)שישפרו את מראה המארז ורצוי גם שיעזרו בקירור המארז (תמונה של המארז תצורף עוד 10 דקות)
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ראיתי כמה פרוייקטים וגלריות של מודינג וחשבתי לקחת מחשב ישן לעשות לו טיפה מודינג אז ראיתי כל מני רעיונות למודינג ונזכרתי במכונית של הענק הירוק ממהיר ועצבני 3 http://4.bp.blogspot.com/_fdEH4VdySjg/SdZrS4GIdKI/AAAAAAAAA4U/_GagFo7XuWQ/s1600-h/ff3-2.jpg השאלה היא כזאת יש לכם רעיון איך לעשות בפח צורה קעורה כמו היידים של הענק הירוק בתמונה? ואם זה בעייתי עם פח ויש לכם רעיון לעשות את זה עם פרספקס אני אשמח לדעת תודה מראש חגי.[br]פורסם בתאריך: 1.09.2009 בשעה 16:47:57 אחרי בירור קצר האפשריות שיש זה או מחבש זכר ונקבה או יציקה או גוש בCNC כל דבר מהרשימה יעלה פה הרבה כסף ככה שאם אני לא ימצא פיתרון זול יחסית אז כנראה אני אוותר על הרעיון הזה.
-
- 0 תגובות
- 754 צפיות
-
-
שלום לכולם!! רציתי לשאול האם זה אפשרי לחבר למארז החדש שקניתי 4 גלגלים עם סטופרים כך שהוא יהייה נייד?? תודה.......
-
- 9 תגובות
- 988 צפיות
-
-
לחבר שלי נפל המחשב בעת צפייה בסרט, אחרי הנפילה המחשב המשיך לתפקד כאילו כלום לא קרה, אחרי כיבוי המחשב הוא לא נדלק יותר, אין אפילו חיווי של טעינת סוללה. פירקתי אותו ומדדתי שמגיע מתח בכניסה. יש אולי כיוונים מה לחפש? דבר ששמתי לב אליו, סוללת הCMOS ריקה, האם יכול להיות שהיא גורמת לזה בצירוף מקרים מוזר? הנה התמונות
-
- 22 תגובות
- 5.3k צפיות
- 1 follower
-
-
מה אני צריך בשביל לבנות סאב? יענו חלקים, מגברים, מעבירי נמוכים, סלילים וכו'... אני צריך הוראות איך מגדירים הגדרות לסאב והאם מספרי הרכיבים משנים את ההגדרות של הסאב.. קיצר, מה הרכיבים, איך עושים הגדרות, והוראות, עם יש.. תודה רבה לעוזרים!
-
- 5 תגובות
- 897 צפיות
-
-
שלום לכולם, יצאתי אהבל וכנראה דפקתי לעצמי את המטען של מבשרת השיניים החשמלית שלי, היות ולא השתמשתי בשנאי שממיר ממתח אמריקאי לישראלי הוא היה מחובר לחשמל כמה שעות טובות, הטעין את המברשת אך בשלב מסוים הפסיק לעבוד. מה הסיכוי ששרפתי אותו? האם מישהו מכיר מקום שמסוגל לתקן מטען כזה בירושלים/ת"א? האם יש טעם לקנות שנאי מתח מתאים ולנסות להטעין או שמה שעשיתי השמיד אותו באופן וודאי? כתוב עליו 100-120V AC 50-60hz 2W
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום יש לי בלבקרי 9700, ויש לי מתאם USB שמכניסים אותו לשקע בקיר ואליו מחברים כבל USB ואז אפשר להטעין איתו מכשירים. עכשיו אני מפחד שהוא מוציא מתחים גבוהים יותר או נמוכים יותר והוא יהרוס לי את המכשיר כי היא לא מקורי של בלבקרי, אני ארשום לכם את סוגי המתחים שהוא מוציא ואת סוגי המתחים שמטענים לבלקברי מוצאים(כפי שראיתי באיביי) ותגידו לי בבקשה אם יהיה בטוח להטעין אותו במתאם שיש לי. אז ככה, המתאם שלי מוציא את המתחים והזרמים הבאים: מתאם שלי: in 100-240 v ac 50/60 hz 150 mA out 5 DC 1 A הנתונים של המטען במיוחד לבלקברי: Input: AC 100V-240V 50/60Hz Output: DC 5V 500mA ההבדל הוא בmA - במטען שלי הוא 150 ובמטען השני הוא 500, האם זה מסוכן? מה זה mA בכלל? תודה רבה ושבת שלום
-
- 3 תגובות
- 813 צפיות
-
-
אני לא רוצה שבלונות של אש...אלא שבלונות כללי....בגוגל הבאתם רק של אש ואני מסתבך עם גוגל מה שיש באתר לא טוב לי....מישהו יכול לעזור לי ולהביא לי שבלונות מגוונות?
-
- 2 תגובות
- 971 צפיות
-
-
צריך לחבר את פינים 18-25 של הפרללי לGROUND (הארקה, -) של החשמל או שזה לא חובה (להשאיר אותם פתוחים וחשופים עם היט-שרינקים בקצה)?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי .. גיליתי לאחרונה את ארדואינו והחלטתי שאני רוצה לפתח לעצמי פרויקט , אני הנדסאי אלק' אז לא תהיה לי בעיה עם החומרה .. אבל כמה שאלות1) איך מחברים רכיבים אלקטרונים לארדואינו , כלומר אם אני רוצה לחבר מצלמה דיגיטלית לארדואינו , ולגרום לכך שהמצלמה תעביר לי נתונים לארדואינו, איך אני עושה את זה .. שהרי למצלמה יש מעגל מודפס משל עצמה והוא מעגל סגור ...2) איזה אופציות יש לי אם אני רוצה לחבר את הארדואינו שלי לשרת ברשת .. יש אופציות חוץ מWIFI ? 3)איך מתחילים ? איזה ארדואינו כדאי לקנות ? כרגע הפרויקט שלי זה לחבר מצלמה לארדואינו ואני רוצה שבלחיצת כפתור תעלה סרט מסוים או תמונות מסויימות של המצלמה לרשת ... תודה
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
כל נגד 300 אום, מה ההתנגדות הכוללת ואיך אני מחשב אותה ? http://up404.siz.co.il/up2/3tmcyuyjgyzm.png' alt='3tmcyuyjgyzm.png'>
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
טכנאי מכונת כביסה התקין אצלי היום מכונת כביסה עם המגן B-GUARD (שאגב מכר לי ב-250 ש"ח במקום 100..). האם המגן הזה טוב לעומת מגנים שבאמת עולים 200 ש"ח או שכדאי להחליף אותו? אשמח מאוד לעזרה
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
פעם היה באתר הזה ציור כזה שאפשר להדפיס אותו ואז לדעת איפה צריך לעשות חורים. מישהו יודע איפה זה נמצא ? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 884 צפיות
-
-
במסגרת נסיונותי הדי נואשים להתקין גוף קירור לכרטיס המסך (ואפילו פתחתי על זה ת'רד בפורום אוברקלוק) גרמתי לאחד הרכיבים ליפול מהכרטיס... אני לא מבין בגדול באלקטרוניקה אבל אבא שלי אומר שזה קבל. הכרטיס היה כמובן מחוץ למחשב כשזה קרה ומן הסתם גם לא החזרתי אותו, צירפתי כאן קישור לתמונה שמראה איזה רכיב נפל, בתמונה הוא עוד ישנו כי היא נלקחה לפני זה אבל סימנתי את מה שנפל. חשבתי מחר לקחת את הכרטיס לאיזה מעבדת טלוויזיות או משהו כדי שילחימו לי אותו בחזרה עם הכלים המתאימים, לדעתכם, מה הסיכוי שהוא יפעל אח"כ? הנה הלינק לתמונה: http://img362.imageshack.us/img362/6767/missingpartxu9.jpg
-
- 6 תגובות
- 952 צפיות
-
-
אני עדיין לא יודע איך המארז נראה אבל כבר התחלתי בתכנון של איך הוא יראה. (אני מחכה עד שסבא שלי ימצא אותו). 1) מאיזה חומר עשוי החלון שמרכיבים על דלת המארז? מה מחירו הממוצע? והאם ניתן להשיג אותו בכל חנות לחומרי בניה? 2) האם דיסקית חיתוך טובה לחיתוך המארז? 3) זקוק לעזרתכם בבחירת העיצוב של החלון (מה יראה יותר טוב?) שרטוט 1 - חלון עגול עם מאורר במרכזו. שרטוט 2 - חלון בצורת "ר" עם מאורר בצד שמאל למטה. תנסו לחשוב איך זה יראה במציאות.. 4) איך הסידור הבא של המאוררים: 2 מאוררים מקדימה להכנסת אויר 1 מאורר בצד שיזרוק אויר על הלוח/כרטיס מסך. 1 מאורר מאחור שיוציא את האויר 1 מאורר למעלה שיוציא גם את האויר. 5) איזה שילובי צבעים ממולצים? אני חשבתי על שחור + כתום שהשחור יו…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מצטער אם הכותרת לא משהו פשוט לא היה לי משהו הגיוני אחר לכתוב בכל מקרה השאלה שלי היא כזאת... יש לי מתח 12V וזרם מסויים שמאוורר צורך לצורך העיניין 0.14MA עכשיו איך אני יכול לעשות את החשבון שנגיד אני לוקח נגד כלשהו לדוגמר 100 אוהם לאיזה מתח הוא יוריד? אם אני לוקח נגד של 1K איזה מתח אני יקבל? יש נוסחה או משהו לדבר הזה? ניסיתי לחשב אבל לא הצלחתי... מקווה שהשאלה מובנת!
-
- 11 תגובות
- 998 צפיות
-
-
יש לי לד שקוף כשמדליקים אותו הוא עושה אור כחול מאוד חזק (מסוגל להאיר חדר שלם) הוצאתי אותו ממחזיק מפתחות והוא היה מחובר לסוללה 4.5V עכשיו רציתי לשאול עם אפשר לחבר אותו לחיבור מולקס במארז (12V) ולא יקרה לו כלום? כלומר הלד יכול לישרף בגלל זה?
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
קניתי Dimmer שנשלט ע"י שלט רחוק מ DX. איך אני מחבר אותו? אני מצרף תמונה ברוזולוצה גבוהה של המעגל. תמונה. תודה ;D
-
- 18 תגובות
- 11.3k צפיות
-
-