עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by dj shay 30010,

קיבלתי מחבר מסך LCD graphics יש למישהו שירטוטים או מדריך אך אני מחבר אותו

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום לכם, יש לי שאלה קצת מאתגרת, מקווה שתוכלו לעזור: קניתי שלט אוניברסלי חכם שיודע ללמוד באמצעות אינפרה-רד שלטים אחרים (לוחצים על כפתור בשלט המקורי שנמצא מול השלט האוניברסלי, ואז לוחצים על כפתור בשלט האוניברסלי שלומד אותו). הבעיה היא שאחד השלטים שאני רוצה ללמד את השלט האוניברסלי עובד רק על בלוטוס, ולכן אני לא יכול ללמד אותו את השלט האוניברסלי. האם יש איזושהי דרך, להמיר את אות הבלוטוס מהשלט לאות אינפרה-רד, ואז אוכל ללמד את השלט האוניברסלי באמצעות האינפרה-רד? חשוב לציין שיש לי בטלפון הנייד אינפרה-רד, וחשבתי האם יש אפליקציית שלט כלשהי שאוכל להוריד לטלפון הנייד, ללמד אותה את אות הבלוטוס, ואז לשדר אותו כאות אינפרה-רד לשלט האוניבר…

3. Started by idb1,

ערב טוב אנשים .. טוב ככה יש לי בעיה קטנה בנוגע לאלקטרוניקה. קניתי השבוע 6 שקעים ו6 מפסקים לכל תקע כדי שאני יוכל ליצור לוח מיתוג שבו אני יוכל לשלוט על כל תקע אם אני רוצה שהוא ידלק או יכבה בהתאם לצרכים שלי. הבעיה שנוצרה לי היא כזאת (ניתן לראות תמונה) : המפסק (התחתון) עובר בו רק חוט אחד בעוד שלשקע עצמו צריכים להגיע 3 חוטים (כחול, צהוב וחום). מכיוון שאינני גאון בחשמל (אך יש הבנה מוטב לציין) אינני יודע איזה חוט אחד אמור לעבור (אחד או יותר..) דרך המפסק כדי שהמפסק בעצם יסגור ויפתח מעגל. בתמונה שמתי בעצם את המפסק ואת השקע כדי שתוכלו להבחין איך זה נראה. רואים שם שיש מקום רק לחוט אחד לעבור דרך המפסק בעוד לשקע עצמו נכנסים 3 חוטים. הריסוס הצהוב אלו בעצם הברגים. את עזרתכם הדחופ…

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by xyples,

1.רציתי לדעת איפה אפשר לקנות דיסקיות חיתוך לדרמל סוג 420 אם יש כאלו באייס/הום-סנטר ומה טווח המחירים ? 2.באילו אמצעי מיגון אתם משתמשים כאשר אתם חותכים מתכת בדרמל ? כל הקטע של חתיכות של דיסקיות שבורות עפות לכל עבר לא נשמע כיפי! 3. בהום-סנטר/אייס/אופיס דיפו יש פרספקס שקוף ? אם כן מה טווח המחירים שוב P: תודה רבה למגיבים! בין העונים נכונה יוגרל פרס :-*

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. אני רוצה לבנות איזשהו מעגל שבעצם יתפקד כמעין שילוב של פונציומטר ו RELAY, שאני יוכל לשלוט על העוצמה. למעשה, אני מנסה לבנות קירור למעבד, אבל אני לא רוצה שהוא יפעל כל הזמן במלוא העוצמה, אלא יעבוד ע"פ טמפ' הצ'יפסט, כלומר המטרה היא לקרר כמה שיותר חזק, אך בלי לרדת מתחת לטמפ' הצ'יפסט(שדומה מאוד לטמפ' החדר) בכדי למנוע עיבוי. רעיונות יתקבלו בברכה. בתודה מראש, RazorJunior ד.א. קראתי את התרד הזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=59997.0 אבל עדיין יש הרבה דברים שלא ברורים לי, כי המטרות פה הם מעט שונות...

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אני רוצה לדעת איפה אפשר לקנות את הגומי הזה שתופס את ה HD, ואם זה גומי רגיל כזה או שזה משהו מיוחד. תודה לעונים

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Tov_Tov,

שלום, יש לי מס' שאלות בקשר למודינג של מארז שאני הולך להתחיל בימים הקרובים. קודם כל המארז שלי הוא Raidmax Scorpio ( בצבע שחור ) אני יודע שאין הכי הרבה מה לעשות בו כי הוא כבר מארז ממודר, אבל בכל מקרה אני מצאתי דיי הרבה דברים לעשות לו! השאלות שלי הם : 1) אני רוצה לחתוך את הפח של מארז אבל אני מפחד להרוס את הצבע המבריק והיפה שבא איתו ממס' סיבות - אני מפחד שברגע שאני יחתוך הצבע יתקלף, וגם בנוסף הוא יקבל סריטות, מה אני יכול לעשות בנושא ? ואיך עם קורה משהו כזה אני מתקן את זה האם אני צריך להשתמש בספריים כלשהם ? והאם יש אפשרות למנוע מראש תהתקלפות ? ( בקשר לשריטות אני יודע שאני עושה את זה מהצד השני וזה לא משנה אבל עדיין אני רוצה לדעת מה לעשות עם יש לי סריטה בצבע ? ) 2) האם יש…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. אני עושה מנורת לבה של אבסולוט אבל אין לי אתם המנורה שלמט שמחממת ואני לא יודע איפו לימצוא!!! השאלה שלי אייך אני יכול ליבנות כזה או איפ אפשר ליקנות כזה... אני כמה סירטונים של וככה אולי תוכלו להגיד לי מה אפשר לעשות...

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by roeesnir,

פתחתי ראוטר מקרטע, וראיתי שהקבלים (5 במספר) נפוחים. אין לי בעיה להחליף. יש שם 1000uf 25V בשני גדלים שונים. - האם הגודל משנה? כי יש לי כמה קבלים כאלה בגודל אחיד. ויש שם 2 קבלים 2200uf 25V בערך 16 מ"מ על 16 מ"מ. לא הצלחתי למצוא גודל כזה בebay וקניתי גודל שונה. בקיצור - האם הגודל הפיזי של הקבלים משנה?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. צבע שנעשה בתנור (בעת ייצור המארז) +שכבת ספראיי צבע נוספת על זה... תודות נדב

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by mei,

יש לי את התוכנית המצ"ב.. האם הפקודה SWAP הופכת בין האחדות לעשרות באופן בינארי או שהיא הופכת "1" ל- "0" ? והאם לאחר ANL אני מקבל רק את ספרת האחדות ואז כאשר אני מציב אותו בתא החדש האם הוא דורס את הנתון או שהוא רושם את ספרת האחדות ליד העשרות של הקיים בתא אליו היא מועברת ? ומדוע ? תודה אנשים ! [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by KL-xXx,

היי לכולם. אני צריך עזרה בשינוי חיבור של מאוורר יש לי מאוורר של 12V אשר חיבורו מתאים לחיבור שעל הלוח אם, כלומר המאוורר עם 3 חוטים ומתחבר ללוח אם עם חיבור קטן ברצוני לשנות לו חיבור כך שאוכל לחבר אותו לספק ולא להעמיס על הלוח אם

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. דרוש שותף פעיל למשרד הנדסה מתחומים: אלקטרוניקה, עיצוב תעשיתי, עריכת פטנטים וכו' המטרה היא להרים פרוייקטים רב תחומיים ובהמשך לפתח מוצרים עצמיים. ראש פתוח, צעיר בנשמה, מקצוען וכלבויניק אמיתי - MUST 0526390965 .urg@asoltech.co.il www.asoltech.co.il George

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by dr computer,

קראתי את הכתבה על המארז החדש של קולר מאסטר(532) ועלה לי רעיון נחמד. לבנות מארז מאלומיניום או כל חומר אחר ולחורר את כולו כמו רשת שיש בחלונות בבית וכך זה ישפר את זרימת האוויר בהרבה אבל יש חיסרון גדול אחד: תוך שבוע המחשב יהיה אפור מרוב כמויות האבק שיכנסו למחשב כרגע אין לי את האמצעים לבנות את המארז הזה אבל אני מקווה שבעתיד אני יזכה לבנות אותו מה דעתכם על הרעיון שלי ותרגישו חופשי להגיד שהוא תותח או חרא

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by bneli,

אני צריך שירטוט של הפינים של הספק מודולי החדש שלי את רוב החיבורים שהייתי צריך לשנות בחוטים המוסלבים חיברתי (עברתי חוט חוט עם רב מודד מהצמה מקורית והעתקתי לצמה המקוסטמת אבל יש 2 חוטים שאני לא בטוח לגביהם.. עדי אולי אתה ? ;D

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אם אני קונה לדוגמה את הלדים האלו- http://cgi.ebay.com/ebaymotors/24-LED-BLUE-Flexible-Strip-Waterproof-Car-Light-Bulb-/280729278408?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item415cc4d7c8#ht_2631wt_932 אני יכול לחבר את זה ישירות לחיבור צהוב ושחור של המולקס במחשב? או שיהיה בעיה עם זה?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. אני רוצה להשתמש במקלט עם בתוכנה uice האם הוא יתאים ? תמונות למטה: המקלט נראה דומה למקלט בתראד המדריכים רק בלי מיצב מתח

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. התחלתי להתעניין במודינג לאחר קריאה מרובה באתרכם. אם אוכל לבקש שתסבירו לי מושג בטקסט הזה: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=caseled6.php המושג שברצוני לדעת את פירושו הוא: -מולקס לפי מיטב הבנתי זהו חלק כלשהו המתחבר לספק או סוג של מתאם. אודה מאוד אם ההסבר ילווה בתמונות בתודה רבה מראש, אלמוג

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום רציתי לדעת האם אני יכול לחבר 20 לדים (במקביל) למולקס אחד... כי אני יודע שלכל לד יש מספר A והספק נותן מספר A מוגבל לחיבור ה 12V במולקס... דרך אגב מדובר על לדים UV ו UB תודה עידכון: שאלה: יש לי עוד שאלה: האם אני יכול לחבר נגיד 5-10 לדים לשנאי רגיל? , אני צריך לעשות משהו מיוחד או שלחבר במקביל רגיל ואז לשנאי? והאם השני נותן בדיוק את סוג המתח שהלדים צריכים? (מבחינת AC - DC ) תודה

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. שימו לב יש לי פרספקס בצורה הבא: תמונה למעטה השאלה היא: נכון שהאור של הלד אכן יגיע בכיוון של הצים הירוקים ויגיע 100% לכיוון הפסים הירוקים השאלה היא האם האור יתפשט גם על כל שאר הפרספקס לפי החצים המסומנים באדום? מקרא: הדבר הכחול אם החוט השחור והחוט האדום זה לד הכחול זה פרספקס (שימו לב! זה לא פרספרס מלא זה מין מלבן אם חור באמצע!!) חצים כיוון התפשטות האור [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. עזרה במודינג שעשתי עם מסך LCD (פרטים בפנים) התקנתי את מסך LCD עם בקר HD44780 הכל טוב ויפה... אבל המחשב והתוכנות שהורדתי של הLCD לא מזהות אותו..... חיברתי הכל טוב והוא דולק במצב אתחול אבל עוד הפעם יש בעיה עם הזיהוי.... אחים שלי פלייז תעזרו לי אני נואש...:-\ קישור שאיתו נעזרתי בבניה של המסך: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=lcdguide תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. Started by -Blaze-,

אני רוצה לקנות מארז חדש (בלי ספק), שיהיה בסיס טוב למודינג, חשבתי על זה http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4178 איך הוא? מה שאני מחפש במארז - שיהיה יפה, גם בלי מודינג, שיהיה קר יחסית, ושלא יהיה FULL-TOWER! אני צריך גם - פאנל שליטה במאווררים+מאווררים צג LCD שמראה טמפרטורות וכו'... ומדריך לאיך להרכיב אותו

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by r1plet,

שלום, מצפה לי מחר מבחן מסכם באלקטרוניקה (כיתה י"א) וכרגע כל החומר שלי נמצא אצל חבר, האם יש מקור באינטרנט להסברים בנושאים הבאים? - טרנזיסטורים, מעגל טורי ומקביל ומגברי שרת. תודה רבה מראש!

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by alfa100,

שלום אני מתחיל אני יודע מה זה נגדים והכל ואיך להחלים וגם יש לי את כל הציוד אז רציתי לשאול אם יש לכם פרוייקט מגניב אבל פשוט דרך אגב היה לי אח בפורום אז הוא יכול לעזור לי מי שמכיר קוראים לו : phoenix boy תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by idanoh123,

היי חברה,ברצוני להתייעץ איתכם לגבי קניית מטען טוב וסוללות AA וגםAAA השימוש שלי הוא בחלקו יומי ובחלקו לעיתים רחוקות,זאת אומרת שלא כל הסוללות יעבדו ביום יום,אבל יהיו כאלה שכן. אני לא אדם שאוהב לקנות משהו זול,כשאני קונה משהו אני אוהב להשקיע ולהביא איכות. ראיתי כבר באייבי מטענים וסוללות למינהם,הסתכלתי מבחינת סוללות על Duracell ---- Eneloop -----gp recyko -----ENERGIZER ולגבי מטענים אני רוצה מטען שיטעין את שתי הדגמים,שוב גם פה חקרתי ובדקתי וראיתי כמה סוגים איכותיים. אבל אני מחכה להמלצות שלכם...(יש עדיפות לאייבי)תודה רבה. נ.ב ראיתי מטען אוניברסלי נראה נחמד http://www.ebay.com/itm/Nitecore-i4-Intellicharge-Universal-Battery-Charger-RCR123A-26650-18650-AA-AAA-/121132112356?pt=Ba…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים