עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום, יש לי 4 לדים שאני רוצה לחבר לספק המחשב של 12 וולט. הלד שיש לי הוא בדיוק זה- http://us.100y.com.tw/chanpin.asp?MNo=49684 לד אחד צורך 1.5 וולט, ו100mA. (זה מה שרשום באתר למעלה) אני רוצה לחבר בטור. החישוב שלי כדי למצוא איזה נגד אני צריך הוא כזה- 1.5*4=6 (המתח הדרוש להפעלת 4 הלדים) 12-6=6 (נגד שיקח 6 וולט). 6/0.1= 60 אוהם.(אני צריך נגד של 60 אוהם). החישוב שלי היה בסדר? כי באתר - http://ledcalc.com/ , שמתי את הפרטים לחישוב איזה נגד צריך לשים, והוא רשם לי נגד של 68 אוהם. אז לקנות נגד של 68 אוהם? או נגד של 60 אוהם(מה שאני חישבתי)? תודה רבה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by signed.incognito,

שלום, לא מזמן רכשתי לעצמי את הדרמל המקורי וכחלק מהערכה קיבלתי זרוע הערכבה וערכה קטנה של כלים לדרמל, בינהם היו גם סכיני חיתוך. לא מזמן יצא לי לחתוך קצת מתכת עם הדרמל, ויכול מאוד להיות שהחוסר ניסיון שלי תרם לשחיקת הדיסקיות(אם כי לא הפעלתי לחץ על הדיסקיות בזמן החיתוך) אבל התחושה שלי היא שהדיסקיות לא היו הכי איכותיות כי הן פשוט נשחקו מאוד מאוד מהר.. אני חתכתי דף מתעת מאוד דק. אני אשמח להמלצה לסוג דיסקיות טוב ועמיד לחיתוך מתכת ואיפה ניתן לרכוש(EBAY זו בהחלט אופציה). בתודה מראש לעונים.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by yoel14,

שלום, רציתי לשאול איך אני יכול לדעת אם כשאני אחבר מאוורר נוסף למחשב (-שיקבל מתח מהספק) איך אדע שאני לא גורם לספק להזרים יותר מידי זרם, שעלול לשרוף לי את הלוח\מעבד\... האם יש תכנה שיכולה לומר לי כמה זרם הוא מזרים, וכמה הוא אמור להוציא בתנאי עבודה רגילים כך שאוכל לחבר עוד מאוורר בראש שקט????? תודה מראש, יואל (נתוני ספק הכח: GYRO : SWITCHING POWER SUPPLY MODEL : LC-B500E)

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by assafz,

שלום לכולם אני מצטער שהשאלה קצת מטומטמת, אבל אני לא מצליח לקבוע בוודאות את הההתנגדות של הנגד הזה ואני לא יודע מה גודל הזרם שיכול לעבור דרכו או מה ההספק שהוא יכול לעמוד בו. הצבעים על הנגד הם: צהוב ירוק כתום כסוף שחור והנגד כולו צבוע באדום, ואני לא יודע מה זה אומר בכלל. אם חישבתי נכון אז הוא אמור להיות נגד של 50 אום בערך. [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. צבע שנעשה בתנור (בעת ייצור המארז) +שכבת ספראיי צבע נוספת על זה... תודות נדב

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. דרוש שותף פעיל למשרד הנדסה מתחומים: אלקטרוניקה, עיצוב תעשיתי, עריכת פטנטים וכו' המטרה היא להרים פרוייקטים רב תחומיים ובהמשך לפתח מוצרים עצמיים. ראש פתוח, צעיר בנשמה, מקצוען וכלבויניק אמיתי - MUST 0526390965 .urg@asoltech.co.il www.asoltech.co.il George

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by dr computer,

קראתי את הכתבה על המארז החדש של קולר מאסטר(532) ועלה לי רעיון נחמד. לבנות מארז מאלומיניום או כל חומר אחר ולחורר את כולו כמו רשת שיש בחלונות בבית וכך זה ישפר את זרימת האוויר בהרבה אבל יש חיסרון גדול אחד: תוך שבוע המחשב יהיה אפור מרוב כמויות האבק שיכנסו למחשב כרגע אין לי את האמצעים לבנות את המארז הזה אבל אני מקווה שבעתיד אני יזכה לבנות אותו מה דעתכם על הרעיון שלי ותרגישו חופשי להגיד שהוא תותח או חרא

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by Moty_p,

שלום לכולם, אני לא יודע בדיוק כיצד לשאול את השאלה שלי אז אני ינסח את זה כך: לנגד יש קיבלות שנמדד באוהם זאת אומרת שכמה שהאוהם גדול יותר ככה הוא מתנגד יותר לוולטים גבוהים יש לו עוד קיבולת של וואט אבל לא נכנס לזה עכשיו האם לדיותה יש גם קיבולת שבו היא נמדדת זאת אומרת אם אני הולך לחנות לקנות נגד המוכר יגיד לי כמה אוהם האם הוא ישאל אותי שאלה גם בקשר לדיותה כמה X לדוגמה? תודה מראש על התגובות

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by xyples,

1.רציתי לדעת איפה אפשר לקנות דיסקיות חיתוך לדרמל סוג 420 אם יש כאלו באייס/הום-סנטר ומה טווח המחירים ? 2.באילו אמצעי מיגון אתם משתמשים כאשר אתם חותכים מתכת בדרמל ? כל הקטע של חתיכות של דיסקיות שבורות עפות לכל עבר לא נשמע כיפי! 3. בהום-סנטר/אייס/אופיס דיפו יש פרספקס שקוף ? אם כן מה טווח המחירים שוב P: תודה רבה למגיבים! בין העונים נכונה יוגרל פרס :-*

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by kkffiirr,

הביאו לי לבדוק מטען מוטורולה spn5400a (דוגמא ניתן לראות כאן http://www.ebay.com/itm/New-OEM-Motorola-SPN5400A-Micro-USB-Rapid-Car-Charger-for-Droid-X-Bionic-Defy-/220881959359) הבעיה שאין ברגים, ואני לא יודע איך לפתוח אותו, יתכן ששני החלקים מודבקים, אך יתכן והמצב שונה. פעם טיפלתי במטען למחשב נייד שהיה נראה סגור כך, והפתרון המוצע באינטרנט היה מכות עם פטיש מצופה גומי, אני לא זוכר איך, אבל השתמשתי ברעיון ללא שימוש בפטיש גומי. השאלה אם גם כאן יש עסק עם שני חלקים מודבקים, ואם כן איך אתם מציעים להתמודד.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by AvlK,

חתכתי בדלת המארז שלי חלון ואני מתכנן לשים פרספקס כדי לסגור את החור שנוצר , ישנה אפשרות לקדוח חורים בפרספקס ובמארז ובעצם לחבר עם ברגים , אני מעדיף לנסות להדביק (הפרספקס גדול מהחור בדלת המארז ב 1 ס"מ בכל המסגרת) יש איזשהו דבק טוב מספיק בשביל זה או שאני חייב להשתמש בברגים? תודה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. התחלתי להתעניין במודינג לאחר קריאה מרובה באתרכם. אם אוכל לבקש שתסבירו לי מושג בטקסט הזה: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=caseled6.php המושג שברצוני לדעת את פירושו הוא: -מולקס לפי מיטב הבנתי זהו חלק כלשהו המתחבר לספק או סוג של מתאם. אודה מאוד אם ההסבר ילווה בתמונות בתודה רבה מראש, אלמוג

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. אני עושה מנורת לבה של אבסולוט אבל אין לי אתם המנורה שלמט שמחממת ואני לא יודע איפו לימצוא!!! השאלה שלי אייך אני יכול ליבנות כזה או איפ אפשר ליקנות כזה... אני כמה סירטונים של וככה אולי תוכלו להגיד לי מה אפשר לעשות...

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by alfa100,

שלום אני מתחיל אני יודע מה זה נגדים והכל ואיך להחלים וגם יש לי את כל הציוד אז רציתי לשאול אם יש לכם פרוייקט מגניב אבל פשוט דרך אגב היה לי אח בפורום אז הוא יכול לעזור לי מי שמכיר קוראים לו : phoenix boy תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. אני ממש לא מכיר חברות של קטודות ויש לא מעט הייתי רוצה לדעת איזה נחשבות הלוקסוס של הקטודות למארז? תודה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by MasterDK,

המוח שלי לא מבשל טוב אז חשבתי עכשיו בארוחת הערב בקשר לחיבור מאוורים לספק עכשיו חשבתי לעצמי "הרי יש איזה שהיא נקודת מקסמיום שהספק נותן איזה מתח מקסימלי שהוא יכול לתת לכל הרכיבים המחוברים עליו. הרי אני לא יכול לחבר אין סוף מאוורים מבלי שהספק ישרף או משו כזה" אז חשבתי איך אני מוצא את המתח המקסימלי שהספק יכול לתת? הרי אין מצב שאני יחבר 10-20 מאוורים בעלי 12V מכולם יעבדו!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. http://web.media.mit.edu/~ladyada/make/minty/index.html MINTY!!! The Minty MP3 player can be built from parts that are sold at Ye Olde Traditional electronics distributor (digikey/mouser/newark). Half of the parts can be sampled for free, for a minimal total cost of $25 for parts, and $25 for a PCB. And the case is soooo Minty!* * Do not eat MintyMP3 Fresh Breath and ATA+FAT16 Works with your favorite compact flash card, currently in trashy-revision v.1 mode. Amaze your friends! Upload files via stunningly slow 115kb/s. Or cannibalize the code for FAT16 handling (create/delete/read files) Exxxtras Unlike some other mp3 players, this one comes with a 3…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by DimRah,

היי, אני רוצה להכניס קצת אור לחיי, או יותר נכון למארז שלי. למארז הקודם שלי (Raidmax Sagitta Black) היו כבר שתי קתודות ניאון המופעלות ע"י קול בצבע ירוק וכחול, ודי נמאס לי השילוב של ירוק כחול. אני מחפש שילוב חדש של צבעים במארז, חשבתי ללכת בכיוון של כתום עם אדם, ואולי סגול, יש מצב גם ללבן. מה אתם מציעים? תודה!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by idb1,

ערב טוב אנשים .. טוב ככה יש לי בעיה קטנה בנוגע לאלקטרוניקה. קניתי השבוע 6 שקעים ו6 מפסקים לכל תקע כדי שאני יוכל ליצור לוח מיתוג שבו אני יוכל לשלוט על כל תקע אם אני רוצה שהוא ידלק או יכבה בהתאם לצרכים שלי. הבעיה שנוצרה לי היא כזאת (ניתן לראות תמונה) : המפסק (התחתון) עובר בו רק חוט אחד בעוד שלשקע עצמו צריכים להגיע 3 חוטים (כחול, צהוב וחום). מכיוון שאינני גאון בחשמל (אך יש הבנה מוטב לציין) אינני יודע איזה חוט אחד אמור לעבור (אחד או יותר..) דרך המפסק כדי שהמפסק בעצם יסגור ויפתח מעגל. בתמונה שמתי בעצם את המפסק ואת השקע כדי שתוכלו להבחין איך זה נראה. רואים שם שיש מקום רק לחוט אחד לעבור דרך המפסק בעוד לשקע עצמו נכנסים 3 חוטים. הריסוס הצהוב אלו בעצם הברגים. את עזרתכם הדחופ…

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by gal2576,

המארז שלי לא המארז הכי טוב ומאוורר בעולם אז חשבתי איך אני יכול לעשות קצת מודינג למארז ולהוסיף לו עוד מאווררים ולעשות אותו יותר מאוורר וטוב. בינתיים יש לי מאוורר 120 בקדימה של מארז מאוורר 120 מאחורה ועוד מאוורר 80 שאני יחבר לצד המארז בקדמת המארז איפה שיש את המקום לכונני דיסקים מעל הדיסק הקשיח, אז יש לי שם מקום בדיוק למאוורר 120 תמונה: http://www.fastup.co.il/images/11816608.jpg חשבתי לשים גם מאחורה מאוורר 80 שישב איפה ששמים את בקרי העוצמה של מאוורר ואיפה שהחיבורים של הכרטיס מסך תמונה: http://www.fastup.co.il/images/34345465.jpg אני גם רוצה לחתוך עם ג'קסון את גג המארז ולשים שם מאוורר 120 מה אתם אומרים על כל המודניג הזה? איך זה ילך ואמורות להיות בעיות? טופס: *גודל - כמו …

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. אני רוצה לבנות איזשהו מעגל שבעצם יתפקד כמעין שילוב של פונציומטר ו RELAY, שאני יוכל לשלוט על העוצמה. למעשה, אני מנסה לבנות קירור למעבד, אבל אני לא רוצה שהוא יפעל כל הזמן במלוא העוצמה, אלא יעבוד ע"פ טמפ' הצ'יפסט, כלומר המטרה היא לקרר כמה שיותר חזק, אך בלי לרדת מתחת לטמפ' הצ'יפסט(שדומה מאוד לטמפ' החדר) בכדי למנוע עיבוי. רעיונות יתקבלו בברכה. בתודה מראש, RazorJunior ד.א. קראתי את התרד הזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=59997.0 אבל עדיין יש הרבה דברים שלא ברורים לי, כי המטרות פה הם מעט שונות...

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום אני רוצה ללמוד קצת על הדרכים לשילוב צ'יפים דיודות וכל שאר המוליכים למחצה במעגל חשמלי. כמו כן,מה זה רכיב 555? מה הוא עושה? תודה (אם זה מעניין מישהו,אלקטרוניה זה סתם תחביב אני לא מתכנן לבנות משהו מסויים...)

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Mike-,

שלום לכולם, אני מחפש לקנות מכשיר עזר להלחמה/הרכבה, המכשיר בדרך כלל ידוע בשם Helping Thrid Hand. למישהו יש המלצה למכשיר ספציפי ? או המלצות ממה להמנע ? אני מניח שצריך משהו עם בסיס כבד ויציב, זה ניראה די על הפנים בקטע הזה. לינק לחיפוש באיבי לסוג המוצרים.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אני מניח שאף אחד לא צריך את הדברים הישנים האלה, אבל למקרה שמישהו צריך אחד מהם לפרוייקט כלשהו או בתור חלק חילוף במקום משהו אחר, אז יש לי כרגע כמה דברים שאני לא צריך (ייתכן שייתווספו דברים בהמשך, אני צריך לבדוק מה יש בשאר הקופסאות שלא ניקיתי ולראות אם אני לא צריך משהו מזה): intel p80c32 mt8816ae 2X mt8870ce NEC uPC1298v STK4152II

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. אני חייב פרספקס ו אין לי שמץ של מושג איפו להשיג פעם האיתי ב הום סנטר ולא היה להם ו עכשו אני מחפש . בקיצור תיתנו לי חנות קרובה אזור נתניה שמוחרים בה פרספקס בעובי 3 מ"מ ומה המחיר ? תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים