עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by HouseBoy,

הביאו לי את הפאנל הזה: http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=rhk-sa עכשיו יש לי כמה שאלות לגביו: איך אני מחבר אותו? פיזית אני יודע לחבר לפאנל 5.25 אבל הכבלים וזה.. :-[ האם הוא מתחבר גם למאוורר של הספק? הוא כ"כ מרעיש תודה

• 4 תגובות
    • 691 צפיות
  2. Started by arkadur,

קניתי מסך LCD יש בו 2 בקרים HD44780 (כמו שכתוב במדריך...) וגם HD44100 הבקר השני הוא לעברית? והאם יש תוכנות שתומכות בהצגת עברית? (כמובן שהמסך תומך...) ומה עוד אני צריך לדעת לפני שאני מרכיב אותו?

• 4 תגובות
    • 902 צפיות
  3. Started by dbzu,

שלום לכולם! אני צריך לעשות עבודה במדעים(אין לי מושג למה אני עושה אותה כי היא דבילית!)אני בכיתה ו ונתנו לנו עבודה כזאת משעעמת עכשיו יש המון חלקים ממעגלים קודמים יש לי נגדים קבלים ומהם יש לי המון מכל הסוגים הנה החלקים שאני משתמש בהם(למטה,אם אני צריך עוד חלקים רק תגידו) אני מתכן משהוא כזה יהיו 2 מנורות שיאירו את הצולפן ומנוע שיסובב גלגל שעלב יהי ספקטרום צבעי הקשת וכך שהמנוע יסתובב יראו צבע לבן , עכשיו מה שאני צריך זה שתעזרו לחבר הכל ביחד בלי שהכל יתפוץץ אני עובד עם בטריה 9v אני צריך שתגידו לי איזה נגדים אני צריך כדי שהמעגל לא יתפוץץ לי בפנים , לא אכפת לי מהמהירות של המנוע היא די בסדר אבל אני רוצה שבלחיצה אחת המנוע ידלק ולחיצה שניה הוא יכבה וכךגם עם המנורות. תודה אילון

• 4 תגובות
    • 823 צפיות
  4. Started by JonyPony,

נזכרתי פתאום שיש לי איפשהו מסך של GAMEGEAR ישן... יש מצב לנצל את הפיצי הזה למשהו? :s05:

• 4 תגובות
    • 939 צפיות
  5. לפני שבוע עשיתי צביעה לעכבר שלי.... פירקתי אותו לחלקים וצבעתי את 4 הלחצינים באדום וכל שאר העכבר בשחור (צבעתי בספריי שחור ואדום), מה שקרה זה שבכללי הצביעה יצא על הפנים, לא מקצועי לא כלום, וגם לאחר זמן מסויים שמחזיקים בעכבר מרגישים מאין דביקות כזו. השאלה שלי איך אני יכול להוציא את הצבע הנוכחי מהעכבר ולצבוע מחדש? ואיך בדיוק אני יכול לצבוע אותו בצורה המושלמת (שלא יהיה דביק והצבע ישמר)? אמרו לי גם לא להשתמש באצטון כי זה יהרוס לי את הפלסטיק.... בתודה אלעד....

6. איך אני יכול לשלוט על מהירות המאוררים במארז? יש לי 120 מאחורה וגם ביג טייפון מקדימה יש לי 2 של 80 שכולם עובדים ביחד זה עושה רעש אני רוצה לקנות איזה פוטציומטר לכוון תמאורר ה 120 שמוציא על חצי מהירות בלילה.. וגם אני רוצה להוסיף מתחתיון עוד מאורר 80 בדלת המאז יש לי מקום לשיםץ... מאיפה אפשר להשיג ( אני לא רוצה לבנות) תודה

• 4 תגובות
    • 692 צפיות
  7. Started by frenzel,

שלום לכולם, ברצוני לבנות מערכת רמקולים אלחוטית אשר תהיה בנויה מיחידה אשר תקלוט (מחיבור AUX) אות אנלוגי סטריאופוני להמיר אותו לדיגיטלי עם דוגם 16 ביט ולשלוח ל-2 רמקולים (אות ימין, אות שמאל) בצד השני יהיה מקלט וממיר דיגיטלי לאנלוגי. תדר הדגימה יהיה בסביבות 90KHZ (2 ערוצים) וקצב שידור בגלל הדוגם צריך להיות בסביבות 1.5MBPS ברצוני להתייעץ באיזה בקר להשתמש? האם כדאי להשתמש בארודואינו? או בקר אחר וכמו כן, באיזה משדר/מקלט להשתמש? אשמח לשמוע רעיונות והצעות. תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. http://tms.co.il/product/830 מזה בידיוק? איך זה עובד? לאן מחברים את זה? כמה חשמל זה צורך (ני מאמין שפחות ממאורר סטנרדתי אבל עדיין)??

• 4 תגובות
    • 948 צפיות
  9. Started by Anonymous1,

שלום רב, התפרק לי מלוח האם חלק שתמונתו מצורפת, הוא היה מחובר בשורה של שלושה כאלו ליד זה שנפל כתוב EC29 . ברצוני לדעת מה תפקידו של חלק זה. בתודה, הכותב. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 788 צפיות
  10. כבר נמאס לי,מתי שמתחשק לפחת הוא קופץ ומוריד לי את החשמל בבית,יש לי איזושהי זליגה ואני לא יודע איפה,יש אפשרות לבדוק זליגה שכזו ע"י מכשיר מסויים או לא משנה מה....משהו...

• 4 תגובות
    • 6.2k צפיות
  11. Started by dani,

אוקיי קודם כל חשבתי לצבוע בספריי (הכי קל לא?) אבל זה לא ישאר לי על היידים או משהו? צריך ללטש\לחרבש\למזמז? וגם בנוגע לכמה שכבות צריך וכמה זמן לחכות עד שיתבש... Microsoft InteliMouse Explorer...

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by Ash Binary,

אני רוצה לצבוע מארז בצבע שחור אטום לגמרי - כך שלא יבריק בכלל מה אני אמור לעשות שונה מהדרך הרגילה שבה צובעים מארז ? ניתן לוותר על שכבת ההגנה החיצונית ? (הצבע לא יישרט אם אני עושה כמה שכבות אם שיוף ביניהם) ?

• 4 תגובות
    • 961 צפיות
  13. Started by Imtheman,

מישהוא יודע איך לחבר את החוטים האלה מחדש ? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by -LosNir-,

שלום, יש לי כאן סטוק של המון לדים UB במלא צבעים (אדום, כחול, צהוב וכו'..) אני מתכנן למכור חלק מהלדים, על כל לד 2.5 ש"ח, יהיה מי שיקנה? תודה.

• 4 תגובות
    • 980 צפיות
  15. Started by CyberBot,

http://www.sendspace.com/file/5mb8jm חסר לי רק את החלק של הטריאק (BTA08-400) מאיפה אני יכול להשיג אותו? מישהו יכול להעיף מבט ולתת איזה חו"ד? אני מאוד אשמח ועוד משהו טעינת סוללות(nihm וליתיום למיניהן)איך המגעל טעינה שלהם פועל? CC או CV?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by nizans,

אני רוצה לקנות קטודה ויש לי כמה שאלות זה מתחבר לספק? צריך לקנות כבלים מיוחדים או משהו?? מה האורך של זה? זה מתחמם? איפה אפשר לקנות את זה? תודה..

• 4 תגובות
    • 823 צפיות
  17. Started by Psychogenik,

שלום לכולם, לאחר התעניינות ארוכת שנים באלקטרוניקה ובמודינג החלטתי ללמד את עצמי את הדברים הבסיסיים ולאחר חיפוש שנמשך לתוך הלילה נפל בחלקי המזל למצוא את הפורום הנפלא הזה. בגלל שאני צריך לקום עוד 3 שעות ללימודים אני יקפוץ ישר לכמה שאלות שאני ישמח אם תוכלו לענות: - אני מעונין לקנות מולטימטר בסיסי במחיר סבבה ותהיתי אם מישהו יוכל להמליץ על חנות באזור המרכז (עדיף באזור רחובות\ראשון). - לאחר ריפרוף במספר אתרים החלטתי להתחיל בערכת ARDUINO מכיוון שזה יאפשר לי להתנסות גם בתכנות וגם באלקטרוניקה, תהיתי אם מישהו יכול להמליץ על חנות (גם באזור המרכז) שאני יוכל לרכוש אחד מן הלוחות שלהם. בדקתי בשתי חנויות מומלצות (טלמיר וארהיב) אבל אין להם את הרכיב המדובר, החנות היחידה שמצאתי שמוכרת את רכי…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by coctail,

שלום, יש לי שאלה... אם יש לי מסגרת דיגיטלית עם יציאת av out ואני פותח תברגים ומחליף בין האדום לשחור ולהפך...תתקבל לי יציאת av in ??? ? תודה...

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. המארז שלי הוא Compucase 6A19 אני רוצה לסרטט צורה פשוטה על הדלת, אבל אני לא יודע איך, כי אם אני אדפיס זה יצא קטן מדי, וביד אני די עקום.. יש רעיונות? בנוסף הוצאתי את הפאנל פלסטיק ואני רוצה לשים פרספקס אבל אני לא יודע איך לחתוך את המקום לדיסקים ולUSB והכל, יש רעיונות? תודה

• 4 תגובות
    • 946 צפיות
  20. Started by roy261283,

יש סיבה להפרש הזה במחיר? באי ביי עולה אולי 20 שח http://www.ebay.com/itm/UNO-R3-ATmega328P-USB-Development-Board-CH340G-for-Arduino-with-USB-Cable-/191491260883?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c95c4c1d3 באתר הרשמי עולה 100 שח בערך http://store.arduino.cc/index.php?main_page=product_info&cPath=11&products_id=195

• 4 תגובות
    • 2.6k צפיות
  21. Started by aviram20,

יש לי ספק 400 W ממנו יוצאיםכול מני חוטים פין 20 מלוקסים ושאר חיבורים יש חוט שיוצא ממנו בצבע צהובשחור שבאמצע יש חיבור מלוקס ובסוף יש חיבור 3 פינים זה כמובן למאורר השאלה שלי היא כזאת אם אחבר שתי מאוררים לחיבור אחד של ה3 פינים כאילו משתי מאוררים אני יוציאי חיבור אחד זה בסדר? לא יעשה בעיות ? יעבדו כרגיל? לא יהיה עומס על הספק? תודה לעונים אבירם

• 4 תגובות
    • 928 צפיות
  22. גובה - 45 CM רוחב- 19.5 CM אני רוצה לקנות את זה- http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=4274 אבל אני חייב לגלות קודם איזה מארז יש לי, Tower, Mini Tower...

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. אני צריך כמה מארזים לפרוייקטים שנמצאים בתהליך, וזהו החלק הגדול ביותר שחסר לי. למגבר שבניתי עד היום השתמשתי במארזים של Hammond, אבל הם לא זולים ולא לגמרי מתאימים לי לפרוייקט הזה. אני צריך מארזים ממתכת (לא בהכרח אלומיניום, אבל בהחלט עדיף) שיהיו בסיסיים ללא כל צורך בעיצוב מיוחד, מארז תעשייתי יתאים לחלוטין. אני צריך אך ורק שהמארזים יהיו בעלי פאנלים בעובי של 2מ"מ או יותר, כי מתחת לזה אין שום יכולת או משמעות להברזה של החורים ולא אוכל להבריג את הרכיבים אל הקייס. למישהו יש רעיונות? עדיפות לארץ כמובן בכדי לחסוך עלויות שילוח. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. אני מעוניין להוסיף עוד מאווררים בכדי ליצור סירקולציית אוויר גדולה יותר וטובה יותר בשביל זה אני כנראה יצטרך לחתוך 'ריבועים' מהמארז בכדי להוסיף מאווררים האם הדבר הזה כדאי? מישהו ניסה את זה פעם? בכל מקרה, מדובר במארז הזה http://www.newegg.com/Product/ShowImage.aspx?CurImage=11-294-003-04.jpg&Image=11-294-003-15.jpg%2c11-294-003-03.jpg%2c11-294-003-04.jpg%2c11-294-003-05.jpg%2c11-294-003-06.jpg%2c11-294-003-07.jpg%2c11-294-003-08.jpg%2c11-294-003-09.jpg%2c11-294-003-10.jpg%2c11-294-003-11.jpg%2c11-294-003-12.jpg%2c11-294-003-13.jpg%2c11-294-003-14.jpg%2c11-294-003-16.jpg%2c11-294-003-02.jpg&S7ImageFlag=0&WaterMark=1&Item=N82E16811294003&Depa=1&Desc…

• 4 תגובות
    • 955 צפיות
  25. Started by War-Hammer,

אני רוצה להקיף את החלון במארז שלי בכבל EL שפועל לפי הקול. עכשיו מוכרים אותו במטר וחצי וההיקף של החלון שלי הוא כמעט 2 מטר, אז עכשיו, השאלה שלי אם אני אוכל לחבר לסטארטר שמקבלים עם הכבל שעובד לפי הקול עוד כבל EL (כמו בסטארטרים של קטודות)? או שיש שיטה אחרת? או שפשוט אני אקנה שני כבלים? הנה הסטארטר והכבל שאני מדבר עליהם: http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=1657&cat=62&page=1

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.