עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אז ככה. אני מתכנן מוד למארז שלי וברגע שיהיו בידי כל החומרים אני אף אפתח לוג. יש רק בעיה אחת שמרידה אותי ענין הצביעה. אני מתכוון לצבוע את פנים המארז. יש בידי ספרי בצבע המתאים בגוון שאני רוצה והכל שמותאם לצביעה על מתכת. מה שכן אני יודע שמומלץ לצבוע שכבה אחת פרמיר לפני. השאלה שלי היא מדוע? ענין של תוצאה טובהיותר או ענין של היתקלפות הצבע? כי אני קצת קצר בכסף ופרמיר של יעקבי שמצאתי עולה 60 שקלים.. שזה דיי הרבה יחסית לתקציב שלי. (כי ישנם עוד חלקים בתיכנון) אם אין בררה והצבע מתקלף (שזה מאוד מסוכן בתוך המארז) אז אני אקנה. אבל אם הענין הוא רק תוצאה חלקה יותר לדוגמא או משו כזה אני אעדיף לצבוע ללא פרמיר.. בקיצור השאלה היא מדוע צריך שכבת פרמיר?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by KL-xXx,

היי לכולם. אני צריך עזרה בשינוי חיבור של מאוורר יש לי מאוורר של 12V אשר חיבורו מתאים לחיבור שעל הלוח אם, כלומר המאוורר עם 3 חוטים ומתחבר ללוח אם עם חיבור קטן ברצוני לשנות לו חיבור כך שאוכל לחבר אותו לספק ולא להעמיס על הלוח אם

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. אז חברים וחברות (אם יש בכלל בפורום הזה O.0) החלטתי לבנות מארז מפרפקס עכשיו הבעיה אני לא יודע לעשות מתגי כיבוי משהו יכול להביא לי תרשים תודה! וכן אני יודע שאני אוהב להשתמש בסמיילים

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Mr Gadget,

חיפשתי כל מיני קטודות UV ומצאתי אולי רק אחת בצבע סגול האם אין כל כך הרבה מבחר בין קטודות UV? חיפשתי ב ZigZag PCH KSP(לא מצאתי שום דבר)

5. שלום,יש לי LCD של טושיבה שקניתי לפני איזה 3 שנים לחדר, טלוויזיה מעולהההה, בקושי עבדה אצלי כי אני בקושי בחדר - עבדה לא יותר מ-50 שעות שידור וגם זה אם אני מגזים.לפני שבוע בערך ניסיתי להדליק והיא עושה רעש של הדלקה רק מס' פעמים ולא באמת נדלקת, ניסיתי הכל - אין מה לעשות. כיביתי אותה לשבוע - והיום ניסיתי שוב - עבדה חלק, ראו מעולה (ואין סיבה שלא, היא חדשה!) כיביתי, באתי בערב - ושוב התופעה חזרה.אני מחפש לתקן אותה אצל מישהו אמין שלא ישר יגיד לי "הלך מסך, תיקון 2000 ₪" שהיום חדשה, 3D LED עולה בסביבות ה-6000, מישהו שיהיה אמין ויבין שמדובר במשהו קטן..מישהו מכיר מעבדה אמינה וטובה באיזור המרכז? ראשל"צ והסביבה. וחלילה אל תפנו אותי ל"פל מעבדות" היה לי איתם סיפור מטורף אני לא אתקרב בחיים …

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. צבע שנעשה בתנור (בעת ייצור המארז) +שכבת ספראיי צבע נוספת על זה... תודות נדב

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by tomer434,

הצד של המחשב שלי הוא שקוף ואין בו תאורה מה שכן יש בו הרבה מקום ^^ הוא גדול.... רציתי לדעת לגבי לדים איפה אפשר להשיג וכמה זה עולה....? וגם אם יש כמה לאדים במכה אחת למשל כמו 20 לדים ביחד בעיגול יפה שיש להם חיבור + וגם - שבמקום שזה 1 אז זה יהיה יותר במכה אחת שיחשב למנורה אחת. אמרו לי שמנורת לד לא לוקחת כמעט חשמל זה נכון בכלל? אני יודע איך לחבר למחשב אז אנשים בבקשה מי שיכול להגיד לי מאיפה אני קונה ותביאו הצעות.... (אני לא צריך מאוררים עם לדים כי יש לי 4 מאווררים במחשב....)

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by NiceShoTe123,

היי. קניתי לפני כמה ימים שעון קיר דיגיטלי כזה עם לדים כחולים (135ש"ח) זה מה שיש לי אבל שלי זה רק החלק העליון בלי השנה ותאריך. הוא באמת יפה מאוד, אבל יש לי בעיה: בלילה למרות שמעשר עד שבע התאורה נחלשת האור עדיין חזק מדי ומפריע לישון... אז אני צריך את היצירתיים שבכם לרעיונות איך או לעשות שבלילה (מעשר עד שבע - השעות שהוא נחלש) זה יחלש הרבה יותר או איך לעשות בכלל שהתאורה תהיה יותר חלשה. תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. שלום אני רוצה לעשות תמדריך הזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=55374.10 המדריך הראשון(של האורות על הפרספקס הכפול) עכשיו אני רוצה לבנות את המעגל הזה ולהוסיף לו שנגיד אני שמע מוזיקה זה יעשה תאורות בקצב של המוזיקה.. אממ עכשו א רוצ לבנות מעגל 3 מצבים אחד מכובה אחד דלוק שהאורות מהוהוים או איך שא כותבים את זה.. בקיצור לא דולקים רצוף ועוד אחד שהוא מאיר בקצב של המוזיקה אז תוסיפו לו את הפרטים שאני צריך (את החומרים שאני צרך לקנות בנוסף או חומרים שונים כאילו להחליף ) ואיך לבנות תמעגל הזה תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by r0yi,

http://i01.i.aliimg.com/img/pb/902/452/549/549452902_010.jpg בניתי מעכרת אני רוצה לחבר לה את הנגן USB שבתמונה רק רציתי לדעת שאני מחבר את זה נכון 12 V צד ימין כניסת אודיו צד שמאל השלושה יציאה AGND ,R OUT >>>> L OUT AGND אנטנה לרדיו צד שמאול רק לא הבנתי מזה ה VCC כך נראה הרמקול

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. אני עומד לקנות מחשב חדש בעוד שבוע בערך. עכשיו, אני נקלעתי לקשיים כספיים אז אני לא אוכל לקנות מארז. יש לי מארז ישן אז אני אצטרך להסתפק בו. הבעיה עם המארז הישן שהוא לא ניתן לשימוש ואין בו מקומות למאווררים חוץ ממקום אחד מאחור למאוורר 80MM. הדלת של המארז כולה עקומה ואי אפשר לסגור אותה. תמונה של המארז מהחנות (לא המארז שיש לי עכשיו): אני לא הרכבתי את המחשב הישן במארז הזה, אז בעצם אין לי את החתיכות פלסטיק שסוגרות את המקום של הסי.די.רום והפלופי. אז בעצם כרגע יש לי 3 מקומות פתוחים מקדימה במארז: המקום של הפלופי (אני לא קונה פלופי אז הוא עומד להישאר פתוח) ושני מקומות איפה ששמים את הצורב, סי די רום וכו'. אז אני אצטרך לסגור את המקומות האלה אבל אני לא יודע איך. ובנוגע לדלת …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by nehmia,

אם אני יקח שני סוללות אני יחבר מכשיר חשמלי קטן בסוללה אחת להדק החיובי ובשניה לשלילי זה יפעל?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום, יש לי 4 לדים שאני רוצה לחבר לספק המחשב של 12 וולט. הלד שיש לי הוא בדיוק זה- http://us.100y.com.tw/chanpin.asp?MNo=49684 לד אחד צורך 1.5 וולט, ו100mA. (זה מה שרשום באתר למעלה) אני רוצה לחבר בטור. החישוב שלי כדי למצוא איזה נגד אני צריך הוא כזה- 1.5*4=6 (המתח הדרוש להפעלת 4 הלדים) 12-6=6 (נגד שיקח 6 וולט). 6/0.1= 60 אוהם.(אני צריך נגד של 60 אוהם). החישוב שלי היה בסדר? כי באתר - http://ledcalc.com/ , שמתי את הפרטים לחישוב איזה נגד צריך לשים, והוא רשם לי נגד של 68 אוהם. אז לקנות נגד של 68 אוהם? או נגד של 60 אוהם(מה שאני חישבתי)? תודה רבה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. אני רוצה להשתמש במקלט עם בתוכנה uice האם הוא יתאים ? תמונות למטה: המקלט נראה דומה למקלט בתראד המדריכים רק בלי מיצב מתח

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by roeesnir,

פתחתי ראוטר מקרטע, וראיתי שהקבלים (5 במספר) נפוחים. אין לי בעיה להחליף. יש שם 1000uf 25V בשני גדלים שונים. - האם הגודל משנה? כי יש לי כמה קבלים כאלה בגודל אחיד. ויש שם 2 קבלים 2200uf 25V בערך 16 מ"מ על 16 מ"מ. לא הצלחתי למצוא גודל כזה בebay וקניתי גודל שונה. בקיצור - האם הגודל הפיזי של הקבלים משנה?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by May Silles,

שלום, יש לי 10 מכשירים עם מקלט gps דגם fastrax upatch 300 שנרכשו לפני 10 שנים . יש לי בעיה שבכל מכשיר אני קולט מספר שונה של לוונים באותו מקום ובאותו זמן . 1. מה הסיבה לכך ? 2. מה אורך חיים של מקלט מסוג זה? תודה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by DimRah,

היי, אני רוצה להכניס קצת אור לחיי, או יותר נכון למארז שלי. למארז הקודם שלי (Raidmax Sagitta Black) היו כבר שתי קתודות ניאון המופעלות ע"י קול בצבע ירוק וכחול, ודי נמאס לי השילוב של ירוק כחול. אני מחפש שילוב חדש של צבעים במארז, חשבתי ללכת בכיוון של כתום עם אדם, ואולי סגול, יש מצב גם ללבן. מה אתם מציעים? תודה!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by signed.incognito,

שלום, לא מזמן רכשתי לעצמי את הדרמל המקורי וכחלק מהערכה קיבלתי זרוע הערכבה וערכה קטנה של כלים לדרמל, בינהם היו גם סכיני חיתוך. לא מזמן יצא לי לחתוך קצת מתכת עם הדרמל, ויכול מאוד להיות שהחוסר ניסיון שלי תרם לשחיקת הדיסקיות(אם כי לא הפעלתי לחץ על הדיסקיות בזמן החיתוך) אבל התחושה שלי היא שהדיסקיות לא היו הכי איכותיות כי הן פשוט נשחקו מאוד מאוד מהר.. אני חתכתי דף מתעת מאוד דק. אני אשמח להמלצה לסוג דיסקיות טוב ועמיד לחיתוך מתכת ואיפה ניתן לרכוש(EBAY זו בהחלט אופציה). בתודה מראש לעונים.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. זאת לא מכבר התברר לי שברשותי כמות די רצינית של Garbage, בעיקר מארזים וחלקי מחשב. מכיוון ששני מחשבים כבר יש לי ואין מקום לעוד אחד חשבתי לעשות משהו שונה מאוד הפעם, בחרתי בשם המחשב המנימאליסטי וזאת משום שברצוני לחסוך בכל דבר החל ממקום ועד חלקים מיותרים. החלטתי לקחת מארז ישן סיני חסר שם בעל ספק כוח 300W גנרי לגמרי, לוח אם Chaintech NIF2 שהוא לוח MicroATX עם Geforce 4MX OnBoard ויציאת S-Video, מעבד AMD XP1700, צורב LG DVD, הרדיסק 40GB, וזיכרון 256MB DDR333 וזה פחות או יותר הכל ולבנות מחשב שאני יוכל לקחת אותו באמת לכל מקום ולא רק ישכב. חשבתי לקחת מידות של הלוח ולפיו לחתוך את המארז (יש לי את האביזרים המתאימים) אבל כעת אני נמצא בדילמה, האם להחשיב את הגובה של כרטיסי ההרחבה שגם ככה…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. שלום אנשים יקרים, לאחר שנים של פינטוזים וציפיות, סוף סוף יצא לי לבנות סטודיו ביתי ברמה גבוהה! אז ככה, מדובר בסטודיו מוזיקלי, וכפי הידוע, היום, הגברה אולפנית ו"כבדה" נהיו כבר אקטיביים מטעמי נוחות ואיכות, ובעקבות עובדה זו, ירד השימוש ברסיבר, כלומר, אין לי מקור לחבר הרבה מקורות ולברור בניהם, ולשלוט בווליום מהסיבה שכל מוניטור ורמקול נשלט בווליום בעצמו. בין היתר אני גם תקליטן, ומחזיק שני רמקולים של JBL בהספק 350וואט שבהם אני הולך להשתמש ל"לייב" ובעקבות המעבר, קניתי גם זוג מוניטורים של KRK שישמשו ל"קונטרול" אני לא מעוניין לקנות מיקסר מהסיבה שככה יכפה עליי להשתמש בפרה אמפים של המיקסר, שבשביל להשיג מיקסר אם פרה אמפים איכותיים יותר מאלה שבכרטיס קול שלי אצטרך לשלם סכום גבוהה מאד, א…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. תגידו זה הכבל שאני חושב שזה? זה עושה תעבודה לדעתכם? http://www.national-tech.com/catalog/vgatorcacomponentvideocable.htm בארץ אני רואה שמתחילים מ200 שקל או 250 שקל האם אפשר לעשות כזה בבית ביכלל? דרך אגב לפי מה שהבנתי זה מוציא 3 RCA של RGB או שאני טועה? האם אפשרי לבנות או להלחים כבל כזה? אני מניח שזה לא חיבור פשוט אבל עדיין האם זה אפשרי עם אמצעים ביתיים נגיד לדוגמא תיראו את זה. http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=41999&item=6740538297&rd=1 זה לא נראה כיאילו יש שם ממש לוח מודפס או מעגלים מכל סוג

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by jambo7,

שלום אני מחפש מידע על סיכוך מהו סיכוך. מה תפקידו. ממה הוא עשוי. כיצד הוא פועל. והאם יש לו תחליפים. לדוגמה אם יש לי כבל שאינו מסוכך ואני רוצה לעטוף אותו בסיכוך [ האם אפשר להשתמש בנייר אלומיניום מהסוג שעוטפים בו מזון וכד' ] ועוד מידע שאתם יכולים לתת. תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by CyberBot,

http://www.sendspace.com/file/5mb8jm חסר לי רק את החלק של הטריאק (BTA08-400) מאיפה אני יכול להשיג אותו? מישהו יכול להעיף מבט ולתת איזה חו"ד? אני מאוד אשמח ועוד משהו טעינת סוללות(nihm וליתיום למיניהן)איך המגעל טעינה שלהם פועל? CC או CV?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אז ככה, אני בונה פאן-באס למחשב החדש שלי, הפא באס ישב במפרץ של ה 5.25". רציתי לגעת אם יש דרך להוסיף לו חיבור אודיו קדמיים לאוזניות ומיקרופון. אני אשתמש בכרטיס קול שעל לוח האם. הכבלים לדבר כזה מגיעים עם המארז או הלוח-אם? ואיפה אפשר לקנות כאלה? עוד משהו - אם אני מחבר לדים של 3V ו 20mA לחיבור 12V - כמה אני אוכל לחבר ואם אילו נגדים?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by eyalgp,

מחיפושים רבים בגוגל אני רואה שיש פה ידע רב בנושא אינפרא אדום ואני מחפש מקלט irDa לצורך העלאת נתוני אימון משעון דופק פולאר f55 לתוכנת weblink קניתי שעון במאות שקלים רק בשביל לגלות שהוא מתקשר עם המחשב באינפרא. אם יש למישהו שמוכן למסור מקלט כזהusb או port במחיר סמלי אני ישמח גר באבן יהודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.