עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Shay0600,

למישהו יצא להתנסות במולטימטר של זיקו ויכל לתת דעה עליהם במקרה הדגם שמעניין אותי זה ZI-9320

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by card,

שלום אני סקרן לדעת מה העובי של 3 החוטים הבאים: התמונה הנ"ל מוגדלת מאד, לכן על פי התמונה יהיה קשה להעריך את העובי שלהם, אז אני אתן מידע נוסף: החוט הימני ביותר הוא חוט שפורק מכבל טלפון - כבל שנמצא בתוך הקיר בד"כ, עם ציפוי לבן. שני החוטים השמאליים הם חוטים שנקנו באריסטוק בהר-ציון, כאשר השמאלי הוא חוט Solid Core, והאמצעי הוא חוט שהוא גמיש כמו רב-גידי, אבל בפנים הוא בעצם כסוף מסולסל כזה. (תסתכלו בקצה העליון שלו שם רואים ברור. זה לא בדיל שהוספתי, ככה החוט בא. אגב יש לזה שם?). למרות שהשמאלי והאמצעי נראים מאד דומים, העובי שלהם לא דומה, והאמצעי טיפטיפה יותר דק. (גם מבחינה חיצונית כשכוללים את הבידוד, וגם מבחינת התוכן של החוט) מקווה שהמידע הנ"ל עוזר כדי לדעת את ה-AWG שלה…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  3. Started by pyro_man,

אז ככה לפני זמן מסויים התחלתי בבניית מארז מפרספקט 5 מילימיטר שכל הכוונה שהוא יהיה כמו אקוורים הדלתות יהיו בנויות מדופן כפולה שבתוכה יכנסו מים ללא דגים אין מה לדאוג. אז ככה פרספקט לא חסר חסר מישו שיתכנן לי כי במהלך הבניה נתגלו הרבה שגיאות עקב העובי של הפרספקט המסויים שוב 5 מילימיטר ובנוסף להכל אני הייתי מעוניין בפתרונות מקוריים כיצד לחבר את החלקים השונים אחד לשני כי סילקון איך נגיד את זה זה אולי פתרון לאתימה אבל לא פתרון יעיל על מנת לחהחזיק את הפרספקט מחובר אחד לשני וברגים עושים חור ובואו נגיד ככה המים יוצאים מהחור. למי שיש את היכולת והכח והרצון הטוב לעזור לחבר קהילה יכול לנסות את מזלו ובסקטאפ לתכנן פשוט אני חרא של גרפיקאי בתוכנה הזאת למרות שהיא דיי פשוטה. אז מי ישכול שיע…

• 8 תגובות
    • 981 צפיות
  4. Started by volvo2005,

אני צריך ליבנות שעון שהעיקרון שלו בעצם הוא לעשות שכל שעה השעון יצפצף את מיספר השעה נגיד השעה 2 הוא יעשה שתי ציפצופים וכו..לפי עזרה של המורה שלי אני אמור להישתמש ברכיבים 74192 555 7 סגמנט ועוד.. אשמח מעוד אם תביאו לי רעויונות בבניית המעגל וחיבוריו..תודהה רבה!

• 5 תגובות
    • 815 צפיות
  5. Started by SHAKED286,

שלום לכולם אני חשד בקטע של המודינג ואני רוצה להתחיל לעשות מודינג אלב אני מתחיל ממארז ישן שיש לי בבית אז אני רוצה להתחיל בחיתוך חלון אני קונה מחר דרמל ועושה חלון, ובשל השני השני אני יצבע את המארז. אז יש לי כמה שאלות בנושא : איזה צבע הכי טוב בשביל צביעה של מארז? בחיפוש קצר שערכתי בפורום הבנתי שצריך לשייף ולצבוע בערך 5 שכבות זה נכון ? אם אני רוצה להגיע לאפקט מראה אז כמה שכבות בערך אני צריך לעשות ? כשאני רוצה לשייף את המארז בפעם הראשונה ובכלל אחרי כל צביעה אם איזה נייר שייוף אני צריך להשתמש ? תודה לעוזרים ושבוע טוב

• 15 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. שבת שלום, יש לי רמקולים ניידים לפלאפון, עכשיו החלפתי את הסוללה הקטנה המקורית לסוללה של מכשיר סלולרי של מוטורולה מכיון שהיא יותר חזקה והמערכת תפעל יותר זמן. חיברתי את המערכת לסוללה על ידי החיבור מינוס פלוס. בסוללה נשארו עוד 2 פינים שכנראה מיועדים להעברת מידע כל שהוא על הסוללה. המערכת פועלת כמו שצריך עד שלפעמים המערכת פתאום מתנתקת והפיתרון היחיד הוא לחבר אותה למטען. מספיק שנייה אחת והמערכת עובדת כרגיל. חשבתי אולי חיבור של קבל או כל רכיב אלקטרוני אחר ישמור על המתח עד שהסוללה תתרוקן. כי להסתובב עם מטען USB או משהו בסיגנון זה לא נוח אפילו אם זה מצבר 9V נייד. תודה רבה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by The Modder,

יש לי דרמל, ויש לי את הדיסקיות. הדרמל מבית Wolf. עכשיו יש לי בעיה, אין לי את הבורג שאמור להתברג על התושבת הארוכה מאלומניום. זה בורג קטן, מה אני יכול לעשות? אני לא יכול לחתוך אם אין לי את הבורג הקטן הזה. :-[

• 7 תגובות
    • 889 צפיות
  8. Started by miki26,

שלום יש לי מסך של מחשב נייד ויש לו מחבר כזה מלבני עם 20 פינים איך אני יכול להפוך אותו לחיבור רגיל? שאני יוכל לחבר אליו וידאו ? האם יש איזשהו מעגל שניתן לבנות שיתאים?

• 1 תגובה
    • 768 צפיות
  9. רני תי עכשיו מחשב חדש עם המארז הזה http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=2146 גם החלפתי לו שני מאוורירים של גליצ'טק = שקטים http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3035&Pname=GLACIALTECH רוצה מראש להימנע מאבק כמה שניתן מה ניתן להצמיד / להדביק בתוך המארז כדי לימנוע כניסת אבק? THX

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. האם אני יכול לגהץ על פרספרקטס נייר כזה שדפיסים עלייו ואז מגהצים לחולצות?

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by pixelsight,

שלום חברה מישהו אוליי מוכן לעזור לי . אני צריך סקיצה למאוורר 80מ'מ

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. א. יש חיה כזאת : ? ב. איפה אפשר להשיג וכמה יעלה ? THANX

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by mb74ever,

אני שם כ-6 לדים, יש לי מספיק נגדים.. השאלה מה עדיף בטור? או במקביל? ולמה? מה ההבדל?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. אני חדש פה כפי שאתם רואים....ראיתי כתבה במעריב ונדלקתי...גם לפני זה נדלקתי אבל עכשיו אני רוצה לעשות משהו בנידון... אני רוצה להתחיל לבנות כאלה דברים יפים....יש הרבה רעיונות...אבל אין ידע מספיק... אני לא מבין בחומרה של המחשב לא יודע איך לפרק ולבנות מחשב....וזה בטוח ידע בסיסי להתחיל לעשות מודים יפים... אז אפשר מאמרים כל מיני שרטוטים כתבות....כל מה שיש לכם אבל בעברית... לא נראה לי שאני יסתבך יותר מידי אם קצת עזרה... ואיזה מחשב אתם ממליצים לקנות לפירוק?! יאאלה תעזרו תודה!

• 13 תגובות
    • 882 צפיות
  15. Started by galh,

אהלן,מה קורה? טוב קראתי כמה מדריכים בפורום{ממש טובים} והייתי רוצה לדעת מאיפה אתם יודעים את זה{חוץ ממדריכים ברשת}?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by D@rk3y,

אני רוצה להוציא את הגג של המארז כדי לקדוח למאוורר, והבנתי שצריך לקדוח את הניטים ואז זה יוצא. עכשיו רציתי לדעת האם אני צריך להוציא את הHD בזמן שאני עושה את זה כדי למנוע ויברציות מיותרות, והאם צריך לכסות את הלוח אם כי עפים שבבים

• 5 תגובות
    • 861 צפיות
  17. Started by אור_1,

שלום אשמח אם תוכלו להפנות אותי למידע מפורט בנוגע לUSB שבו ניתן ללמוד על אופן העברת המידע דרך הפורט הזה המידע יכול להיות בעברית ובאנגלית תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 774 צפיות
  18. Started by rafi2391,

מצאתי באינטרט פיתרון זול לחבר את הממיר למסך מחשב שאין לו כניסה של SCART הנה התרשים החשמלי: עכשיו השאלות שלי,אם למישהו יש מושג האם זה עובד ושאלה שנייה האם כדאי לי לבנות את זה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. שלום לכולם, שאלה קצת מוזרה, אבל אני אשאל: יש לי מחשב ישן שקניתי לפני 7.5 שנים, מפרט מלא בצד. הבעיה איתו שחזית המארז (הפלסטיק) היה בצבע לבן לפני 7.5 שנים, ועכשיו הוא קצת הצהיב. האם יש חומר/ דרך כלשהיא להחזיר לו את הצבע המקורי, ולמה זה בעצם קורה? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 675 צפיות
  20. טוב אז מי שיודע ומי שלא אני בונה מארז למחשב הישן שלי מארז מפרספקס וכל רעיון יעזור כל רעיון לתמונה יעזור לי... התחלתי את הפרויקט אתמול 4.7.05 נהרס לי כרטיס הזיכרון אז מצטער היו כמה תמונות רישוניות אבל כבר אין אותן : \ טוב דבר ראשון קיבלתי את הפרספקס שלי התחלתי לחבר את הלוח אם שלי ראיתי שהוא קצת עקום אז עשיתי לו הרמה מתחת עם קוביות קטנות שעשיתי מפרספקס בעובי 0.5 ס"מ כדי לחבר את הלוח אם לפרספקס בצורה טובה.. מה שלמטה זה הפרספקס ויש את הקוביות שזאת ההגבהה הנה 7 נקודות החיבור בין הפרספקס ללוח אם הנה מאחורה... מצפה לתגובות תיקונים והערות תודה... --===עידכונים===-- ע"מ 3 תגובה 27 ע"מ 4 תגובה 38 ע"מ _ תגובה _ ע"מ _ תגובה _

• 65 תגובות
    • 8.3k צפיות
  21. Started by Adir Abelhk,

שלום חברים ההורים שלי שיפצו את הבית ותוך כדי השיפוץ עשו להם נזק בחדר שינה הנזק הוא שאין חיבור כבלים לממיר הוט כרגע ואי אפשר להשחיל חוט חדש (נסתם בבטון) אני מחפש מוצר שיכול להעביר את האות אלחוטית אם קיים מוצר כזה (קוקסיאלי) תודה רבה , המרחק קליטה לא יותר מ 15 מטר (קירות באמצע) דירת קרקע

22. אורח אור
    Started by אורח אור,

התקנתי פס לד תקין אבל לאחר קמה שעות כמה לדים החליפו צבעים למה זה קורה? מדובר על פס 2.5 מטר ושנאי 5A 12V.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  23. Started by moshedj2005,

שלום זה שוב אני יש לי מחשב פנטיום 4 2.4ghz עשיתי לו חלון עם פרספקס הוספתי נאון ומאוורר צבעוני האם אתם יכולם להציע לי מה עוד כדי לי לעשות??. בתודה d.j-m

• 12 תגובות
    • 904 צפיות
  24. Started by Asaf.Y,

שלום,יש לי מאוורר פשוט שאני רוצה לחבר אליו פונטציומטר. מה שכתוב על המאוורר זה: DC FAN D80SM-12A ----- DC 12V 0.14A 2 1 5 --- תודה לכל מי שיעזור לי! אסף.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. יש לי עכבר intellimouse explorer של מיקרוסופט והלד העיקרי שלו(זה שהחיישן קורא) נפגם במקום כלשהו אמרו לי שהלד הוא לד מיוחד שכולל גם אינפרה אדום אנד שיט למרות שזה לא ניראה לי הגיוני השאלה שלי היא איפה קונים כזה לד וכמה זה יעלה לי?? (להלחים אני יודע זאת לא הבעיה) בעיקרון רציתי באמת לדעת אם מי שאמר לי שהלד הוא גם אינפרא אדם שיקר או סתם לא הבין מהחיים שלו או שבאמת מדובר בלד מיוחד שעולה בהתאם?

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.