אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום. התחדשתי בהארדיסק חדש. לאחר שכל המחשב שלי הלך. המארז שלי: http://cdn.overclock.net/2/2b/2bd8050a_vbattach112525.jpeg Cooler Master-STORM הספק שלי: Cooler Master GX-550W כמו שאתם רואים בתמונה הספק נמצא בתחתית המארז וכונני הדיסקים (מן הסתם) נמצאים למעלה. לספק יש 6 חיבורי SATA. החיבורים נראים כך הם לא נפרדים אלא בשלשות. חיבור אחד עובר מלמטה ומתחבר ל 3 הארדיסקים עכשיו אני צריך לחבר הארדיסק רביעי הארדיסק נוסף כמו שאמרתי החיבורים הם בשלשות. ישנם 6 חיבורים הבעייה היא שה 3 האחרים עולים למעלה ליחבור של כונן הדיסקים חשבתי להשתמש במתאם IDE אבל כל חיבורי ה IDE במחשב תפוסים ומשתמשים במאווררים. (לא הוספתי מאווריים יש במארז 4 מאווררים (כולל זה של המעבד). האם יש איז…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, כבר שנה ששוכבים אצלי רמקולי Z623 (למי שלא מכיר: http://hwzone.co.il/reviews/sound/mx6021_z623) שאספתי מחבר אחרי ש"שרף" אותם, ואיבד אחריות בגלל שניסה לתקן זאת בעצמו.החלטתי שהגיע הזמן לנסות ולתקן אותם. הבעיה די ידועה, והיא זהה למה שקורה בסרטון הבא: בדיון הזה אעדכן את התקדמותי בפרוייקט. 15.11.12 - פתחתי את הסאב שבתוכו נמצא המגבר, הוצאתי ממנו (בקושי) את מערך הכרטיסים (שהיה מודבק היטב לתיבת העץ) ווידאתי שעובד היטב גם אחרי ההתעללות הפיזית שחטף בעת ההוצאה.אותר כנראה המקור לבעיה, מדובר במגבר TDA7265 שכנראה הולך ל-2 הסטליטים, למרות שיש 2 מגברי זרם בנוסף (ועוד 4 שהולכים לסאב) אבל זה השבב הראשי ככל הנראה, לצערי אין לי זמן לבצע לו בדיקות אז אני מתכוון להחליף אותו באופן עי…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי DMX512 ואני מעוניין לחבר אליו רצועת לדים אדרסבילית (שניתן לשלוט על כל נורה בנפרד), הבנתי שעל מנת לחבר את הDMX לרצועות לדים רגילה צריך דיקודר אבל אני לא בטוח שזה המצב גם לרצועות האדרסביליות. האם אפשרי לשלוט בעזרת הDMX בסוג כזה של לדים? והאם יש לו הגבלה מבחינת כמות הנורות שהוא יכול לשלוט עליהם (אני לא מדבר על העומס, אלא על איך זה עובד מבחינת ערוצים)?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מתלבט בין Sansa e260 4GB לבין iAudio 6 ואני רוצה לקנות משהו כזה לרכב ואז לחבר אותם למישו יש ניסיון עם רדיו דיסק כזה???(למי שלא מבין למה אני מתכוון אז אני מדבר על כניסת usb) ולגבי הנגן איזה שווה יותר....
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי בהשראת המדריך שבאתר החלתי שהעכבר של המחשב בבסיס צריך להיות יותר זוהר כן גם משעמום נוראי אבל..... קיצר ישבתי עם חבר ועשינו חורים ממש יפים וגם צבענו את החלק העליון של העכבר בככחול מטאלי יצא פיצוץ עכשיו חיברתי לדים אבללל לא לדים פשוטים את הלדים הכחולים נראה לי "אולטא ברייט" הם עבדו ממש יפה חצי שעה ונשרפו זה לא היה מקרי גם שהחלפתי אותם הם נשרפו יש למישהוא פתרון ??
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
השאלה בכותרת, זה הכל.... חוץ מהדבק הכמו סלוטייפ-דו צדדי, כי כרגע פשוט אין לי, ולחנות ציוד משרדי פה בישוב גם אין רעיונות יתקבלו בברכה, תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ניקיתי היום את המחשב מבפנים ובמהלך הניקוי פגעתי בטעות (ובעדינות) בצלעות הקירור של הלוח האם, ושמתי לב שכמה מהם זזו במ"מ אחד או שניים. יש ממה לחשוש? תודה מראש, וכן אני יודע שאני פדנט. נ.ב הלוח-אם הוא DG35EC של אינטל אם זה משנה.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי את המארז nzxt apollo והוא מגיע עם פלסטיקים שחורים כאלה שמחזיקים את הכוננים של ה 5.25. ( Screwless Drive Bay) עכשיו אני רוצה לצבוע את המארז, והשאלה שלי היא איך אני אמור להוציא אותם? (פתחתי שאלה כזאת גם בפורום מארזים אבל שם לא ידעו כל כך לענות לי ואני בטוח שפה יש אנשים שיודעים) תודה מראש...
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי ספק של delta שכתוב אליו 100 mA ב 5vs. אני רוצה להשתמש איתו בפנטיום 3 שלוקח כ 330 mA החלפתי את הדיודה והוספתי קירור לרכיב מיתוג בחלק של ה stand by בדקתי אותו אל ידיי עומס ב 5vs ומדידת זרם / מתח + בדיקה אם מתחמם הספק עצמו לא מתחמם אבל בעומס של 330 mA הוא נותן משהוא כמו 2.8 v במקום 5 v המתח הזה לא תקין אבל - אם המחשב עדיין יעבוד איתו ניתן להשאיר את זה כך או יכול להיות נזק למחשב בטווח הארוך כתוצאה מהמתח הנמוך ?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! יש לי תמונה של הצורה של החיתוך שעשיתי בגג המארז, ואני רוצה להכניס אותה ל-sketchup כך שאני יוכל ממש ליצור ממנה חלון שקוף, ושהיא תהיה חלק מהמארז שסרטטתי.. כרגע הכנסתי אותה בשיטה של ה-insert->image ואז זה מכניס לי אותה כך שלא ניתן לערוך קוים/למלאות אותה בצבע, אלא רק לשנות את גודלה.. מישהו יודע איך עושים מה שאני רוצה? אני כמעט בטוח שאפשר כי לא הגיוני שבשביל לתכנן משהו יהיה צורך לשבת ולצייר את הצורה (הצורה שחתכתי ממש מורכבת.. ובעלת המון קוים עגולים כך זה יקח ימים לצייר אותה ידנית). מה שניסיתי לעשות זה לשמור את הצורה בפוטושופ בתור GIF כך שהרקע של שקוף אך זה לא עזר.. ה-sketchup הופכת את הרקע ללבן.. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מנסה להכין HTPC אוקיי אז השאלה שלי היא: יש לי עכבר+מקלדת אלחוטיים.. רציתי לשאול אם אני יכול להשתמש בשלט אונברסאלי כדי איך שהוא לשלוט על המחשב.. תודה רבה..
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, חתכתי היום את ככל הגרילים המובנים של המארז על מנת שתהיה זרימת אוויר טובה יותר... מקדימה הלך מצוין... מאחורה גם... ובתקרת המארז קרה משהו והתחרבש לי והמקדח כוס קילפ לי צבע ונוצר חור מגעיל כזה בקיצור התעקב שם ונהיה גועל נפש... ואז ניסיתי לשםפר עם מספרי פח וזה עזר אבל עדיין מכוער... אתם אומרים לחצוך את כל התיקרה כבר ולעשות חלון גדול? לא חובה גומי כהז של איטום? המדריך לחלון בתקרה שיש בראש הפורום לא מספיק טוב והוא לא יעיל... וזה גם לא חלון בגודל רציני... אז אני צריך עצות מה לעשות... תודה רבה רבה רבה מראש, ניר.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מכיוון שכל הדברים שיש לי הקשורים ללוגיטק , בצבע שחור , אז מעכשיו גם המצלמת אינטרנט שלי... פריימר + 2 שכבות צבע שחור הביאו לתוצאה בתמונות.. [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין במכשיר שיכול לקרוא מספר נקודות, לשמור אותן בזיכרון (מבחינת השם הייחודי), ואז לשמש כנקודה שאותה יקרא RFID Reader אחר, כאשר התוצאה תתן לי את אחת מהנקודות שסרקתי. אפשרי?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני בונה VU METER ועד עכשיו נתקלתי בשני שירטוטים שפועלים עם אותו שבב ואני לא יודע איזה מהם נכון? הראשון והשני מקשר לאתר שממנו לקחתי ת'שירטוט ושם יש גם את רשימת החלקים שצריך תודה לכל מי שיעזור
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מנסה לעשות את המדריך שיש באתר למקלט IR. יש לי רכיב LM7805 שהוא לא זהה בדיוק לרכיב שמתואר במדריך. חיפשתי את הdatasheet שלו באינטרנט וראיתי שהרגליים הפוכות ממה שמתואר במדריך. איך אני יכול לוודא שזה נכון? אם אני אחבר הפוך זה יכול לשרוף לי את המעגל? צירפתי תמונות של הרכיב. בנוסף על הרכיב כתוב: MC 7805ct nlax923 תודה מראש לכל המגיבים [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי קירור של מעבד פנטיום4 LGA775 והכרטיס מסך הוא 9500GT בגרסא הפאסיבית. הכרטיס מסך במנוחה על 55-50 מעלות ובמאמץ עולה מהר ובלי בעיה על 60-64. אז רציתי לשים איכשהו את המאוורר של הקירור סטוק של הפנטיום4 על הקירור של הכרטיס מסך שיקרר אותו הכי טוב. עוד איזה חצי שעה ככה אני יעלה תמונה אבל בעיקרון, איך הכי עדיף לחבר?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם שמי יוסי. אני בונה מערכת בקרה לאקווריום שמבוססת על PIC16F877 . בעזרת אלקטרודה אני מודד את חומציות המים , האלקטרודה מוציאה מתח(58mV לכל רמת חומציות ז"א מרמה 0 עד לרמה 14 שזה 14*58mV) בכדיי שהאלקטרודה תעביר את המתח אז היא צריכה מגבר עם אימפדנס כניסה מאוד גבוהה . מצאתי מגבר כזה והוא של Texas Instruments ושמו הוא INA118 הינה הלניק לדפיי הנתונים : http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/ina118.pdf לפני שחברתי את האלקטרודה למגבר החלטתי לראות אם בכלל המגבר עובד. ז"א התכוונתי להכניס מתח של 20mV ולהגביר אותו פי 5 (ע"י הוספת נגד של 12.5k כפי שכתוב בדפיי הנתונים) לתוצאות : אני רואה במוצא כל פעם מתח אחר וגם אם אני מוציא את הנגד אז אין שינוי של ממש. בכדיי להגביר את מתח פי 5 חברת…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי מסך LCD של נוקיה 3310 ומצאתי המון מדריכים איך לחבר אותו בחרתי במדריך הזה בגלל שהוא לא מסובך ואין הרבה חלקים http://www.mods4you.de/index.php?action=modds&zeige=4&code=Tm9raWEgMzMxMCBMQ0QgYW4gTFBU אני רוצה לדעת אם אני יכול לבטל את הלדים ואיזה קבל צריך? קרמי? אם אני אחבר קבל אלקטרוליטי שהמינוס יהיה בחיבור 18 -25 זה בסדר? רשום 1,0 uF ויש לי 1uF 50V יש הבדל? סליחה על החפירה אבל שאלה אחרונה האם להלחים את החבורים 18-25? או לחבר לאן שאני רוצה את המינוס
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להכין מד טמפ' בשביל הצ'יפסט, בעיקרון אני צריך מסך לד (כמו של מחשבון) בגודל 1' או אפילו 1.5' ואני כבר יסתדר . מה אני צריך לקנות ?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת האם אני מעביר בתעלה כבל של יס\הוט, כבל אינטרנט, כבל אודיו ווידיאו - האם האם ישפיעו אחד על השני והאם יהיו זליגות? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום , יש לי נקודת אינטרנט בבית שאני רוצה להפוך לטלויזיה ואחת של טלויזיה שאני רוצה להפוך לאינטרנט. איך אני יודע מהמרכזיה איזה כבל הולך לאן ואיך לשנות את החיבורים כדי שיגיע לשם אינטרנט ולא טלויזיה וההפך ?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה להזין 12V מהספק לשנאי של סוני, השנאי מיועד לעבוד מתוך שקע המצת ברכב. ברגע שאני פותח אותו יש על הכניסה שלו פיוז של 5A. השאלה שלי האם להשאיר את הפיוז במעגל או להעיף אותו (בהנחה שהשנאי ירוץ קבוע מתוך הספק)
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה המוד הראשון שלי מערכת לשליטה ב 4 מאווררים עם תאורה מתחלפת מאדום לירוק (זה ירוק לא יודע למה בתמונה זה נראה לבן ) הורדת המתח של המאווררים עד למצב של כיבוי אתם מוזמנים לתת דעה www.g2a2l2.pic.co.il
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צהרים טובים קוראים לי אודי ואני רוצה להתחיל בפרויקט PC CAR. אני מעוניין בפרויקט דל עלויות לכן אני משתדל להשתמש ברכיבים משומשים ולרוב, לא הכי מתאימים. אז נגיע לבעיה שלי.. פירקתי מסך מDVD נייד ואני מעוניין להשתמש בו. עכשיו הכבלים שיוצאים ממנו לא מוכרים בכלל. יש לי סבלנות (למרות שאין לי זמן בכלל) אבל זה תחביב בשבילי, אני מעוניין להמיר אותו לVGA או חיבור כלשהו שירצה אותי. יש על הרכיבים תרשים קצר על כל יציאה , אבל אין לי מושג איך אני מחבר את המסך למחשב ונותן לו גם מתח חשמל (ברור לי שהוא לא יעבוד רק על חיבור VGA) הינה כמה תמונות: http://jpg.co.il/view/50c34c0b8a01f.jpg/ http://jpg.co.il/view/50c34c0b8deb9.jpg/ http://jpg.co.il/view/50c34c0b9165d.jpg/ http://jpg.co.i…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-