אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני מתלבט בין Sansa e260 4GB לבין iAudio 6 ואני רוצה לקנות משהו כזה לרכב ואז לחבר אותם למישו יש ניסיון עם רדיו דיסק כזה???(למי שלא מבין למה אני מתכוון אז אני מדבר על כניסת usb) ולגבי הנגן איזה שווה יותר....
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי DMX512 ואני מעוניין לחבר אליו רצועת לדים אדרסבילית (שניתן לשלוט על כל נורה בנפרד), הבנתי שעל מנת לחבר את הDMX לרצועות לדים רגילה צריך דיקודר אבל אני לא בטוח שזה המצב גם לרצועות האדרסביליות. האם אפשרי לשלוט בעזרת הDMX בסוג כזה של לדים? והאם יש לו הגבלה מבחינת כמות הנורות שהוא יכול לשלוט עליהם (אני לא מדבר על העומס, אלא על איך זה עובד מבחינת ערוצים)?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
-
השאלה בכותרת, זה הכל.... חוץ מהדבק הכמו סלוטייפ-דו צדדי, כי כרגע פשוט אין לי, ולחנות ציוד משרדי פה בישוב גם אין רעיונות יתקבלו בברכה, תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תמיד זה קורה, הכפתור של העוצמה בשלט לא עובד כמו שצריך ותמיד אתה צריך ללחוץ כל כך חזק כדי שזה יעבוד עד שאתה כמעט שובר את השלט לגמרי מישהוא יודע איך אפשר לעשות תיקון לכפטור ספציפי אחד בשלט?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להכין מד טמפ' בשביל הצ'יפסט, בעיקרון אני צריך מסך לד (כמו של מחשבון) בגודל 1' או אפילו 1.5' ואני כבר יסתדר . מה אני צריך לקנות ?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לצבוע את המארז בשחור בוהק שיחזיר אור. עכשיו מה עדיף? ספרי שחור רגיל או צבע למתכת?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תיכננתי את המעגל הבא כך שזרם הבסיס וזרם הקולקטור יהיו כלהלן: (בדקתי ב-datasheet של הטרנזיסטור כי הגבר הזרם ברוויה הוא 10). שאלתי היא, מה קורה לזרם הקולקטור, אם המתח 2.7v בכניסה עולה כך שהזרם בכניסה יגדל ל-3mA? כפי שניתן לראות, לא ייתכן שזרם הקולקטור יגדל ל-30mA (כי זה יגרור שהדיודה תצא ממצב פעיל ותהווה נתק). תודה רבה.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי לד ואני מעונין לחבר אותו לשנאי. המטרה היא מנורת לילה הלד צורך: 3.2V MIN, 3.4V MAX 20mA השנאי: 9V 300mA 2.7VA זה מה שרשום על השנאי. האם אני יכול להכניס נגד תואם שיספוג 5.2V? כלומר המתח ללד יהיה 3.2V. האם אני יכול לעשות את זה? לא יקרה שום דבר ללד? ועוד משהו, מה מציין ה 300mA שרשום על השנאי?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם שמי יוסי. אני בונה מערכת בקרה לאקווריום שמבוססת על PIC16F877 . בעזרת אלקטרודה אני מודד את חומציות המים , האלקטרודה מוציאה מתח(58mV לכל רמת חומציות ז"א מרמה 0 עד לרמה 14 שזה 14*58mV) בכדיי שהאלקטרודה תעביר את המתח אז היא צריכה מגבר עם אימפדנס כניסה מאוד גבוהה . מצאתי מגבר כזה והוא של Texas Instruments ושמו הוא INA118 הינה הלניק לדפיי הנתונים : http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/ina118.pdf לפני שחברתי את האלקטרודה למגבר החלטתי לראות אם בכלל המגבר עובד. ז"א התכוונתי להכניס מתח של 20mV ולהגביר אותו פי 5 (ע"י הוספת נגד של 12.5k כפי שכתוב בדפיי הנתונים) לתוצאות : אני רואה במוצא כל פעם מתח אחר וגם אם אני מוציא את הנגד אז אין שינוי של ממש. בכדיי להגביר את מתח פי 5 חברת…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! יש לי תמונה של הצורה של החיתוך שעשיתי בגג המארז, ואני רוצה להכניס אותה ל-sketchup כך שאני יוכל ממש ליצור ממנה חלון שקוף, ושהיא תהיה חלק מהמארז שסרטטתי.. כרגע הכנסתי אותה בשיטה של ה-insert->image ואז זה מכניס לי אותה כך שלא ניתן לערוך קוים/למלאות אותה בצבע, אלא רק לשנות את גודלה.. מישהו יודע איך עושים מה שאני רוצה? אני כמעט בטוח שאפשר כי לא הגיוני שבשביל לתכנן משהו יהיה צורך לשבת ולצייר את הצורה (הצורה שחתכתי ממש מורכבת.. ובעלת המון קוים עגולים כך זה יקח ימים לצייר אותה ידנית). מה שניסיתי לעשות זה לשמור את הצורה בפוטושופ בתור GIF כך שהרקע של שקוף אך זה לא עזר.. ה-sketchup הופכת את הרקע ללבן.. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ראיתי באיזה מדריך\דף באתר מידע על חיבור מולוקס איך לחבר אליו דברים ואיך אני משיג ממנו 12\5 וולט אני מחפש את ההסברים ואם יש גם תמונה (אני בטוח שיש אבל לא מצאתי) בבקשה תביאו לי את הקישור תודה רבה רבה לכל העוזרים !
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי בהשראת המדריך שבאתר החלתי שהעכבר של המחשב בבסיס צריך להיות יותר זוהר כן גם משעמום נוראי אבל..... קיצר ישבתי עם חבר ועשינו חורים ממש יפים וגם צבענו את החלק העליון של העכבר בככחול מטאלי יצא פיצוץ עכשיו חיברתי לדים אבללל לא לדים פשוטים את הלדים הכחולים נראה לי "אולטא ברייט" הם עבדו ממש יפה חצי שעה ונשרפו זה לא היה מקרי גם שהחלפתי אותם הם נשרפו יש למישהוא פתרון ??
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי מסך LCD של נוקיה 3310 ומצאתי המון מדריכים איך לחבר אותו בחרתי במדריך הזה בגלל שהוא לא מסובך ואין הרבה חלקים http://www.mods4you.de/index.php?action=modds&zeige=4&code=Tm9raWEgMzMxMCBMQ0QgYW4gTFBU אני רוצה לדעת אם אני יכול לבטל את הלדים ואיזה קבל צריך? קרמי? אם אני אחבר קבל אלקטרוליטי שהמינוס יהיה בחיבור 18 -25 זה בסדר? רשום 1,0 uF ויש לי 1uF 50V יש הבדל? סליחה על החפירה אבל שאלה אחרונה האם להלחים את החבורים 18-25? או לחבר לאן שאני רוצה את המינוס
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני בונה מכונת ארקייד , איזה יופי חשבתי לא להתפשר ולשים PS2 אבל אני רוצה מקשים כמו במכונת ארקייד. אם מישהו יודע אם יש מקשים כאלה או אפשרות לפרק איזה ג'וייסטיק באיזה שיטה אני אשמח. תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפי 4 פי 800 יש את ההכנה אבל חסר רק החיבור עצמו אתם חשבים שאני אוכל עם קצת[או הרבה] עבודה להפוך תלוח שלי לדלוקס מתפקד? שימו לב להבדלים: אם אני לא ראיתי משהו תודיעו לי... עריכה: עכשיו ראיתי בעצמי איפה טעיתי חסר צ'יפים ליד כל אחד מהרכיבים שהצבעתי עליהם [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אז ככה אני צריך דבר כזה כמו לחצן ההדלקה והכיבוי של המחשב ז"א השנאי תמיד בחשמל ,כשאני לוחץ לחיצה רגעית על הלחצן נדלק הצרכן ברגע שמוציאים מהשקע ומחזירים בחזרה את השקע הצרכן לא נדלק עד הלחיצה על הכפתור נשמע פשוט... גם אני חשבתי ככה בהתחלה ,הסתובבתי קצת בשד' הר ציון בחנויות האלקטרוניקה ולאף אחד שם לא היה מושג מה אני רוצה או איזה רכיב אני צריך ... אז היום ישבתי חשבתי וחיפשתי והגעתי לבסוף למקנה שמה שאני צריך זה "ממסר לאצ' ". אבל הבנתי שיש גם אפשרות ליצור ממסר כזה משני ממסרים רגילים מישהו יודע אולי היכן אני יכול להשיג ממסר לאצ' או איך לקמבן שני ממסרים בשביל לקבל את אותה תוצאה ??? ממתין בציפיה לתשובתכם
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין במכשיר שיכול לקרוא מספר נקודות, לשמור אותן בזיכרון (מבחינת השם הייחודי), ואז לשמש כנקודה שאותה יקרא RFID Reader אחר, כאשר התוצאה תתן לי את אחת מהנקודות שסרקתי. אפשרי?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תראו יש לי מחשב לפני 2+ שנים עכשיו יש לי מאוור אחד שהוא בקדימה של המחשב נגיד איפה שמפעילים את המחשב אז שם הוא יושב והוא לא פועל אבל שמתי לב שהארתי עליו עם מנורה הוא התחיל לזוז מעט אז מה תפקידו? תמונות(מצטער על האיכות צולם במצלמת מחשב)
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
יש לי MP3 כזה: והוא די נדפק אז החלטתי לפרק אותו ולקחת את הLCD ואני לא מוצא מדריך שעוזר לי לחבר אותו למחשב מישהו יכול להסביר לי מה לחבר בדיוק?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי אתמול בהום סנטר דרמל של וולף בא עם הדרמל חוברת אבל בקושי כתוב שם משהו קראתי פה בפורום ובאתר של דרמל על שימושים של ראשים אבל הייתי רוצה לקבל טיפים או קישור לטיפים תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי כרגע מערכת מחשב שאני ישן לידה בלילה (ומעוניין להשאיר אותה פועלת מסיבותי האפלות), אני מצליח לישון, אבל היא עדיין די רועשת, על כרטיס המסך אני מצליח להשתלט בעזרת תוכנה, שמורידה את מהירות הסיבוב שלו למינימום ההכרחי, אבל המאוורר של המעבד מחרפן אותי, תהיתי אם באמצעות מודינג ניתן לשים בין מקור המתח למאוורר (לוח האם, למעשה) לבין המאוורר עצמו פוטנציומטר, ולהוציא אותו אל מחוץ למארז, ככה שכשאני ארצה להפעיל את המאורר על המקסימום (=ביום, כשלא איכפת לי מרעש), אני אוכל, וכשאני ארצה קצת שקט, אני אוריד את הפוטנציומטר למינימום האפשרי, ממילא המעבד ב-IDLE. השלב האחרון בפרויקט יהיה לשנות את הגדרות הביוס למאוורר מ-AUTO ל... טוב, לא זוכר איך זה נקרא, אבל זה אומר שהמאוורר מסתובב בפו…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. התחדשתי בהארדיסק חדש. לאחר שכל המחשב שלי הלך. המארז שלי: http://cdn.overclock.net/2/2b/2bd8050a_vbattach112525.jpeg Cooler Master-STORM הספק שלי: Cooler Master GX-550W כמו שאתם רואים בתמונה הספק נמצא בתחתית המארז וכונני הדיסקים (מן הסתם) נמצאים למעלה. לספק יש 6 חיבורי SATA. החיבורים נראים כך הם לא נפרדים אלא בשלשות. חיבור אחד עובר מלמטה ומתחבר ל 3 הארדיסקים עכשיו אני צריך לחבר הארדיסק רביעי הארדיסק נוסף כמו שאמרתי החיבורים הם בשלשות. ישנם 6 חיבורים הבעייה היא שה 3 האחרים עולים למעלה ליחבור של כונן הדיסקים חשבתי להשתמש במתאם IDE אבל כל חיבורי ה IDE במחשב תפוסים ומשתמשים במאווררים. (לא הוספתי מאווריים יש במארז 4 מאווררים (כולל זה של המעבד). האם יש איז…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אז אני רוצה לבנות HTPC ורציתי לשאול כמה שאחלות: 1.האם אני צריך לכרנות רכיבים מסויימים שהם מתאימים רק למחשב כזה? 2. כמה בערך עולה דבר כזה? 3. מה הרעיון בז כלומר מה הדבר הכלכך חיוני בזה שנותן תרצון לאנשי להכין? 4. האם יש מדריך מיוחד? שאלות אחרות יגיעו בהמשך..
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-