עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by neogod,

יש לי 2 נגדים משתנים של 2 קילו אוהם(אינ יכול להשיג עוד) ואני רוצה כמה וואט הם! כתוב עליהם VRN 8052 HAITI 961-20 2K אם מישהו יכול למצוא עליהם פרטים? או להגיד איך אני יכול לבדוק באיזה עומס הם יכולים לעמוד מבלי לשרוף אותם! תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by aviram20,

אריהב הקוקסינלים האלו שלחו לי לדים ארג'יבי חלק מהם מחליפים אוטומטי אורות הם עם אנודה אחת וקתודה אחת וגם שלחו לי כמה שהם עם 3 אנודות וקתודה אחת ... בישביל לחבר כזה דבר ממה שהבנתי אני צריך ג'וק מתנדנד.... אני נימצא בבעיה ולא יודע איפה לחפש.. אני רוצה מאוד לחבר אותו לעכבר השקוף שברשותי ... אך כמו שאמרתי .. אין לי בקר שיחליף לו צבעים הלד עם 4 רגליים שזה אומר מחליף 3 צבעים.. אם למישהו יש רעיון או יוכל לעזור לי קצת הנושא הזה אני ישמח מאוד תודה לעוזרים ..

• 24 תגובות
    • 2.9k צפיות
  3. אחרי שעבדתי בחופש קניתי כמה דברים נישארת עם בעך 500 שקל אני רוצה לעשות מודינג וזה המודיגנ הראשון שלי אני כתבתי בפורום ואמרו לי שהטמפ' של המעבד שלי סבירות וקצת גבוהות http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=87543.0 אז אני קירור יותר חזק וגם שקט מצד שני כי יש לי מאוורר ג'נרי מעצבן שמרעיש ומארז די מעאפן http://www.pbase.com/baluta/image/34573638יש לי תקציב של 500 שקל בערך אני רוצה לדאוג לקירור יותר טוב ויותר שקט לקנות מאווררים וכל זה אולי גם מארז פשוט לבן אם יכנס לי בתקציב. אין לי דרמל בבית יש לי רק מסור ג'יגסו. יש מבצע עכשיו בהום סנטר על הדרמל ואני לא יודע אם לקנות. על המעבד יש לי מאוורר סטוק שקיבלתי עם המעבד. יש לי מאווררים ג'נרים ואת הblower של cooler …

• 2 תגובות
    • 828 צפיות
  4. מישהו יודע למה משמש החלק הזה ומה יקרה אם אני יפרק אותו? http://img18.imageshack.us/img18/3249/img11228mn.jpg http://img18.imageshack.us/img18/2696/img11136ef.jpg

• 8 תגובות
    • 761 צפיות
  5. Started by spinchicken,

בהמשך לthread הקודם, אני מקווה שזה מקום שאפשר לשאול בו שאלה כזו - אני מנסה לשלוט על מנוע בעזרת בקר ויכול לקנות דרייב או H-bridge. הבנתי שדרייב זה פשוט H-bridge עם עוד רכיב שאז אני לא צריך לשלוט בפולסים וזה יותר קל. זה נכון? או שיש עוד יתרונות לדרייב?

• 0 תגובות
    • 715 צפיות
  6. Started by sashakrik,

שלום ! יש לי מארז ג'נרי מאוד ישן ומכוער שאני רוצה לעשות לו קצת מודינג. השלב הראשון יהיה יצירת חלון בדלת המארז ולהדביק לשם פרספקס. ראיתי שרבים מרכיבים פרספקס באמצעות ברגים ולא ע"י הדבקה אבל אני הייתי רוצה לעשות זאת ע"י הדבקה כי לטעמי זה יותר אסטטי. שתי שאלות: 1. באיזה עובי פרספקס מומלץ להשתמש ? 2. איזה דבק מומלץ כך שידביק חזק את לוח הפרספקס לדלת המארז המתכתית ? תודה

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. האם אני יוכל ליצור כבל שיחבר את חיבור ה-VGA של הכרטיס מסך אל יציאת COMPONENT? אני מצאתי את האתר (הזה) ואני רוצה לדעת מה אתם חושבים... אני יוכל לחבר כרטיס מסך ישן מאד לטלוויזיה (כמובן שהיא תומכת ב-COMPONENT)? יש למישהו רעיון אחר איך לעשות את זה או כבלים אחרים או כל דבר...

• 0 תגובות
    • 746 צפיות
  8. Started by Aviko,

אני בטוח שהרבה מהוותיקים פה זוכרים אותי מהפרויקט הישן שלי, הוותיק והלא גמור הלא הוא ה FireBall Project. אז קודם כל, לכל העצבניים, הפרויקט הישן לא יסתיים לצערי בגלל אילוצים אישיים של אותו חבר שבשילו נועד הפרויקט. ועכשיו לפרויקט החדש: אני גיטריסט (לא מקצוען ממש), לאחרונה, בעקבות חזרות רבות של הלהקה והעובדה שאני צריך לסחוב את הגיטרה ב2-3 אוטובים, שמתי לב בחסרונות של מארזים לא קשיחים לגיטרה, אלה שעשויים מבד. הגיטרה יוצאת מכיוון, המיתרים נשחקים מהר וכו'. לכן החלטתי לבנות מארז (סוג של ארגז עץ) לגיטרה שלי. הגיטרה היא Epiphone Les Paul, אני יודע שיש כאלה שיגידו שבשביל אחת כזאת לא שווה להשקיע כל כך הרבה מאמץ, אבל לגיטרה הזאת יש ערך מאוד סנטימנטלי עבורי, ובקרוב אחליף גיטרה לא…

• 21 תגובות
    • 4.2k צפיות
  9. ד"א לכל המעוניין לדעת את החור אוורור אני ואופק עשינו עם אותו מקדח כוס 76mm ויצא אחלה בחלה ... אז לעניינינו .... החלטתי להעתיק מחברי הטוב ולעשות גם כן פתח אוורור בחלקו העליון של המארז (לא קשה במיוחד לכל המעוניינים...) ולאחר קדיחת החור רציתי להוסיף קצת פלפל למארז והחלטתי לכסות את גג המארז עם פסים של איזולירבאנד שחור...(מה אתם אומרים????) והנה מצורפת תמונה של המארז לאחר המודינג כדי שלא תשתעממו.. וכמובן שבת שלום לכולם!!!! [attachment deleted by admin]

10. ראשית אני מדבר על הסירטוט הזה http://www.hobbycnc.hu/CNC/VezerloProfi/PCBV41/Profi1V4.1E.pdf הדבר הראשון שלא הבנתי אז ככה (צילמתי חלקים מהסכמה כדי שיהיה יותר ברור על מה אני מתכוון http://www.siz.co.il/up.php?i=yjmnhdmyj5mr.jpg בריבוע הגדול מה אמור לעשות החלק הנ"ל והאם זו הכניסה והיא למעשה של 220 וולט? בריבוע הבנוני מה הפירוש RX ן TX ? בריבוע הקטן מה זה VCC ? התמונה השניה http://www.siz.co.il/up.php?i=y2uwvmxyn2mw.jpg מה מסמל הפלוס הכחול? שם בצהוב כתוב דברים אחרים מה פירושם? בלינק הראשון שהבאתי שהוא הסכמה המלאה יש בחלק העליון מצד שמאל תרשים שהוא לא מחובר לכולם מה הוא? ועוד שאלה אחרונה בסכמה מופיע חיבור פררלי שהוא של 36 חיבורים שייך דבר כזה? אגב הסכמה עוסקת…

• 24 תגובות
    • 3.3k צפיות
  11. Started by RENESANSE,

אני לא ממש בטוח שזה קשור לפורום הזה... אבל ראיתי אלקטרוניקה אז חשבתי ששווה לנסות... אז ככה... יש לי שני ספקי כוח... אחד נמצא בשימוש והשני לא... השאלה שלי אם אני יכול לחבר אותם? איך זה ישפיע על המחשב? והאם זה יסכן לי משהו?

• 6 תגובות
    • 931 צפיות
  12. Started by STi,

האם אפשר להשתמש במסך שלו למוד למארז,להציג טמפ' וכל זה

• 5 תגובות
    • 927 צפיות
  13. Started by Iko89,

אני רוצה להלחים שתי פאקים של סוללות 7.2 אך יש מס' בעיות כבר הרסתי כמה בטריות בכך שניסתי להלחים אותם ללא הצלחה. בעיכבות כך אני מבקש מימכם עזרה. יש ברשותי עמדת הלחמה אני יכול לבחור את הטמפ' שאני רוצה החל מ200 ועד 480 מעלות צלזיוס. יש לי בדיל איכותי ובימים הקרובים אני יקנה משכת הלחמה. זה הפאק הראשון שאני רוצה לפרק ולהרכיב מחדש: http://cgi.ebay.com/7-2V-800mAh-NiMH-Helicopter-RC-Rechargeable-7-2-Battery_W0QQitemZ270290742396QQcmdZViewItemQQptZRadio_Control_Parts_Accessories?hash=item270290742396&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2|65%3A15|39%3A1|240%3A1318 אני רוצה שזה יצא ככה, 3 סטיקים של 2 בטריות אחת אחרי השניה כש2 סטיקים מחוברים ואחד קצת מורחק. הבנתי שהסוללות האל…

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. חזרתי ובגדול בפרוייקט הזה , שהוא שלב שני (אחרי המוד הראשון והתלבטות רבה אם לעשות או לא ) בשפצור המארז. יהיה לי מאוד קשה לשפר כבר את המצב הקיים , אבל לא מזמן התבשלו הרבה רעיונות שויתרתי עלייהם ועכשיו הם חוזרים ומציקים ומתבקשים להתבצע. לכן , לא יכלתי נגד הסטיה (לעשות מודינג) והחלטתי למצות עד תום את המארז הזה , ואת האפשרויות שיש לי. אז מה יהיה לנו כאן? צבע לחוץ המארז (אחורה) צבע לפנים המארז פנאל עם הרבה הרבה בונדו סליבינג חדש לספק (ככל הניראה) לוגו מואר של OCZ לספק (בסימן שאלה עדיין מטלבט לגבי העיצוב) החלפת מאוררים + גרילים שאני יכין קדיחת חורים במארז- הוספת מאוררים החלפת הרשת הקיימת (עיגולים) לרשת משושים (ככל כניראה אעבור טלאות עד שהיא תגיע אליי) החלפת המאורר…

• 107 תגובות
    • 32.2k צפיות
  15. שלום לכולם! אומנם אני יודע שלא קשור למודינג, אך עדיין קשור לפורום זה. למדתי פיזיקה 5 יחידות בתיכון וכמובן יחד עם זה למדתי חשמל. אך יחד עם זאת, לא הבנתי לעומק את חוק אוהם, התגדות זרם וכו'. יש לי המון שאלות בנושא וחורים לא סגורים, כמו, איך האלקטרונים מחליטים לשחרר רק אנרגיה מסוימת על נגד בתלות בכמות הנגדים במעגל? איך האלקטרונים בוחרים כיצד לזרום בצומת? ועוד מליון שאלות עמוקות... קראתי את ההסבר הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=59725.0 הוא אנלוגי יפה, נחמד ומובן אבל אני מחפש הסבר \ הרצאה אינטרנטית ברמה הכי גבוהה שיש, ברמת האלקטרונים, הזרימה, הכוחות הפועלים, הסבר מה קורה בנגד עצמו (חשוב מאוד) שינוי הזרם בכל נקודה, האנרגיה באלקטרון, התלות של זרם במתח, ועוד...…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by D-Bang,

כחלק מהפרוייקט שלי אני בונה מעגל ואני זקוק לשבב שנקרא INA102KP זהו Low Power Instrumentation Amplifier הנה ה Data Sheet שלו: http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/ina102.pdf חיפשתי במס' מקומות ללא הועיל, איפה אפשר לחפש כזה דבר?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by דור 1111,

כיצד ניתן להפוך ספק מחשב למטען עד כמה שידוע לי זה אפשרי.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. שלום, חבר שלי לא מאמין שיש דבר כזה מודינג, ורציתי להראות לו כמה פרוייקטים. אודה לכם אם תשלחו לי קישורים לפרוייקטים שאהבתם. אני גם אראה לו את הגלריה כאן, לכן תשתדלו לשלוח לי קישורים לפרוייקטים לא ישראלים. תודה רבה רבה, אופיר.

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. המארז שלי הוא בצבע שחור גדול יחסית ואני רוצה לעשות איתו משהו צבע יפה תנו עצות או יותר נכון תגידו מה לעשות כי אני לא יודע כלום

• 7 תגובות
    • 826 צפיות
  20. Started by DJPOWER,

אני רוצה להטעין מצבר אם שנאי ואני לא צריך שהוא יטען תוך 6-7 שעות אפשר גם יום שלם(24 שעות) האם שנאי 2-1.5 אמפר יתאים אם כן כמה הוא עולה בערך?? תודה מראש יונתן

• 3 תגובות
    • 990 צפיות
  21. Started by Pure-Gold,

טוב, זה לא ממש פרויקט שקשור לאלקטרוניקה או למחשבים באופן ישיר אבל זה עדיין סוג של פרויקט קטן קבלו את הפצצה של ביבי: http://tovilevis.com/index.php?cat=projects⊂=project_content&id=4

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  22. Started by renan,

אני רוצה לעשות חור בגג של המארז אבל יש לי בעיה קטנה: גג המארז מחובר בניטים ולא בברגים כך שלא ניתן להסירו ולעבוד עליו בנפרד, וממש לא בא לי לפרק את כל המחשב (כרטיסים, לוח, כוננים וכו'). מה עושים?

• 2 תגובות
    • 564 צפיות
  23. עוד איזה חודשיים אני קונה מחשב חדש(אני אוגר כסף) ואין לי כסף למסך שטוח ובמקרה יש לי מחשב נייד ישן עם מסך דיי גדול,יש אפשרות לחבר אותו איכשהו למחשב? תודה....

• 0 תגובות
    • 722 צפיות
  24. Started by e-d-a,

חיברתי את כל המאווררים שלי אליו (120+ג'נרי ערוץ ראשון, 120 ערוץ שני, מאורר לדים+ ג'נרי ערוץ שלישי, 2 ג'נרי ערוץ רביעי) הכל עובד יפה וטוב בערך שבוע וחצי עכשיו שיחקתי שם עם החוטים (בשביל שלא יראו אותם חלק מהפרוייקט שלי ליצור מחשב קר ושקט בטירוף! ואוברקלוקינג הרוב קנוי אבל עדיין הרבה השקעה) בכל מקרה המאורר לדים אחד מהמולקסים שלו ניתקתי ונשארו שם פין צהוב חשוף ופין אדום חסוף ושמתי עליהם איזורילבנד אבל כנראה שנגעתי האיזורילבנד ירד והם נגעו אחד בשני עכשיו המאורר ההוא בכלל לא עובד והמאוורר שהיה איתו על אותו ערוץ עובד רק שאני שם על 7 וולט אבל זה לא מה שמפריע לי לא איכפת לי מהמאווררים, הקטע הוא שאני מזיז את העיגול של הוולט למעל 7 בsunbeam אז המנורה לא מתחלפת לכחול. יכול להיות שהתק…

• 19 תגובות
    • 4.3k צפיות
  25. Started by ~Bulldog~,

קיבלתי אחד כזה, פנטיום 2 (עם אופציה לשני מעבדים), בהמה במשקל של 27 ק"ג. למישהו יש רעיונות יצירתיים מה אפשר לעשות עם כזה? או לחילופין, איך לשדך לו לוח אם מתקדם יותר? בתודה מראש עומר

• 6 תגובות
    • 915 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.