עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by yossik17,

שלום מצאתי לפניי כחודש מחשב נייד ישן הוא לא עבד ולכן זרקתי ונשאר הוסללה. הסוללה בנויה מ6 סוללות D שכל סוללה היא 1.8 וולט ומתח של 5200 מיליאמפר אבל השאלה עם כל סוללה זה 5200 מיליאמפר או שכל סוללה לפי חישוב זה 866.66 מילי אמפר? אוקיי עכשיו שתי שאלות. יש לי מכונית על שלט שהסוללה המקורית זה 4.6V ו600MAH עכשיו אם אני יחבר 3 סוללות של המחשב נייד אז זה ישרוף את זה לא?יעני 5.4V ו5200 מילי אמפר ישרוף את זה כי זה חזק מידי. אבל אני רציתי גם לחבר את הסוללה למערכת רמקולים הניידת שלי אבל שלא ישרוף אלא פשוט שישאר להרבה זמן..

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by gilboash,

אהלן אני רוצה להשתמש בממשק של cosm לשלוח נתונים לשרת שלהם, בעזרת כרטיס וויפיי של rn-xv שמחובר לארדואינו אונו שלי השתמשתי במדריך ובapi ש cosm מספקים באתר שלהם אבל אני נכשל בשליחת הנתונים האם מישהו פה בפורום התנסה בממשק מול cosm מתישהו ויכול לסייע לי? תודה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by WiseOne,

מישהו יודע איך אני בודק את הטמפ שהבידוד של החוטי ליפוף יכולים להחזיק? ואיך לחשב איזה זרם מקסימאלי לתת ע"מ לא לחרוג מהטמפ? :

4. Started by DaMn18,

לאחר שהסתנוורתי קשות מהלד הכחול החזק שבמחשב SB75G2 מבית SHUTTLE, החלטתי להחליפו.. השאלה היא - איפה אני יכול למצוא חנויות שמוכרות מגוון רחב של לדים באזור השרון/ תל אביב ? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום יש לי מארז מכוער מה אני יכול לעשות כדי לשנות אות שיהיה יפה?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. טוב אז ככה.. הייתה לי פעם מערכת עכשיו היא נהרסה קצת(הרבה), אז החלטתי להשתמש בה כמאין מגבר שיחובר למחשב..אגב זה מחשב נייד. קודם כל ה"מגבר" היה מחובר למחשב רגיל וגדול ושם העברתי את הכבל ל-aux של המערכת(auxiliary)-נראה לי שכותבים את זה ככה, וזה עבד לי טוב ויפה. כמו שאתה בטח יודעים אז ל-aux מועבר אלקטרוניקה ולא שמע רגיל. זאת אומרת שאני יכול לשמוע סטריאופוני. במחשב נייד אני לא מוצא את היציאה האלקטרונית אז לבינתיים כדי לשמוע חיברתי את זה מהיציאה לאוזניות במחשב לכניסה של המיקרופון במערכת ז"ל, וזה עובד אבל רק ברמקול אחד, כי המחשב נותן לו תדרים רק במישור אחד ולא בכמה. אני מנסה לחבר עוד רמקולים והם לא פועלים, רק מאחד. א. אני מקווה שהייתי ברור. ב. תקנו על טעויותי בבקשה אם יש. ג. יש …

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by mtnm,

הייי, אני רוצה לקנות לדים בשביל לעשות את המודינג הראשון שלי (משהו מאוד פשוט). עכשיו אני צריך לדים ואני רוצה שהם יהיו חזקים שיאירו טוב. הסתכלתי בebay וראיתי שמוכרים שם המון לדים במחירים מצחיקים (50 לדים של 5000mcd ב 5 דולר כולל משלוח לדוגמא). יש לי שתי שאלות: 1. האם אפשר לסמוך על ebay שישלוח לי את מה שהזמנתי ולא לא לדים מקולקלים או שונים? למישהו יש ניסיון בקניה דרך האתר? 2. האם לדים של 5000mcd חזקים מספיק? כדאי לי לקנות אותם או שיש יותר חזקים? מה יותר חזק ultrea bright או super bright? עשיתי חיפוש בפורום ומצאתי חומר על לדים אבל לא מצאתי תשובות לשאלות ששאלתי. תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by noam-r,

אני מעוניין להכין בקר שישלוט במנורות שיש לי בחדר (ברשת של ה220 V כמובן) למישהו יש מושג יפה להתחיל ???

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. אני מתכונן ליקראת המארז החדש יש דבר אחד שברור יותר מהכל.. האורך חוטים של הספק שלי בחיים לא יספיקו אז אני מעוניין להאריך אותם ע"י גזירתם באמצע והוספת חוט ארוך.. עיקר הבעיה היא עם הכבל ATX.. פשוט בגלל הכמות חוטים שיש בו, קל לשים לב לעובדה שיש הרבה חוטים באותם צבעים . מה שאני שואל בעצם אם חוט בצבע כל שהו מזרים בידיוק את אותו מתח כמו הכבל (באותו צבע) שלידו ובעצם לא יקרה כלום אם יחליפו בינהם ? כנ"ל לגבי שני החוטים השחורים במולקס... תודה לעזרים

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by IlanF,

יש לי מתאם שמעביר מחיבור USB לחיבור העגול הקטן הזה של המקלדת/עכבר... רציתי לדעת אם אפשר ליצור משהו דומה למתאם הזה רק שיהיה הפוך, מהחיבור הרגיל לUSB.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Moty_p,

אני רוצה לקנות לדים מפה: http://www.marktechopto.com/Products/ultra-bright-leds-search-results.cfm?dd_pack=5mm אבל אני לא יודע כמה הם עולים ואם זה מגיע בחבילות אם זה אמין ומאיזה מדינה אני בכלל מזמין אני רוצה מפה כי ראיתי לד ירוק 34,000 mcd זה הלד הכי חזק שראיתי שקיים היום (תקנו אותי אם אני טועה) מה אתם אומרים?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Ghosthunter,

כמה sleeving אני צריך לthermaltake batterfly (אורך ורוחב) כך שישאר לי הרבה עודף, כי עדיין לי ניסיתי את זה קודם ויכול להיות שיהיו כמה פשלות. וגם איך קוראים לדבר הזה שמוציא את הפינים מהמולקסים?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by eladh16,

שלום אני מעונין לקנות מגן ברקים כזה - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2125&CatCode=461 ויש לי שאלה. האם אני יכול לחבר אליו בזמן שהוא מחבור לחשמל, כמה מחשבים + כמה מסכים? האם אפשר לעשות דבר כזה? או שלא מומלץ... תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. [move]שלום![/move] אני חדש בפורום ובמודינג (עוד לא עשיתי שום עבודה). רציתי לדעת מה דעתכם על זה... יש לי מעבד E-Star בצבע תכלת (בהיר) / אפור (בהיר). חלק מן המארז מוסתר כך שאם מסתכלים מהדלת לכיוון המחשב , הוא בולט כ- 13 ס"מ החוצה... ב- 13 הס"מ האלו חשבתי לעשות כזה דבר עם קתודה של בועות אויר (כחולה / ירוקה / אדומה): הקתודה הנ"ל : כמובן שזה יהיה יותר מושקע מהתמונה הערוכה הזאת.. ורציתי לדעת מה דעתכם על זה... אני לא רוצה מודינג מסובך או משהו כזה אז אשמח לשמוע את המומחים או כל אחד אחר. וגם, האם חיבור קתודה כזאת מסובך או משהו (למרות שלא נראה לי, אני לא עשיתי שום דבר אפילו לא כזה... )?!?!??!? יאללה תגובות אנשים!

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by Ash Binary,

אני רוצה 330 mA מ +5VS בספק שנותן 100 mA (ספק קטן של delta) חשבתי אל - להחליף את הדיודת יציאה של ה 5 V לדיודה שמחזיקה 330 mA - להחליף את הקבל לקבל גדול יותר - להוסיף גוף קירור לרכיב מיתוג בצד מתח גבוה (הרכיב אמור לדעתי להחזיק יותר ויש לו לוח מתכת אם חור אבל הוא עומד עכשו באוויר ללא קירור) - השנאי הוא קצת יותר גדול ממה שיש בספקים גנריים אז אני חושב שהוא יחזיק כמו שהוא זה יעבוד ? איזה עוד רכיבים מגבילים את הזרם ב +5VS ? אם ה OCP של הספק יקפוץ איך אני משנה אותו ל 330 mA (או קצת יותר) ?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by m53242,
    • 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by K0sTa,

אני מעוניין לקנות ספריי שאם אני ארסס אותו על הכנפיים של מאוורר, או כל דבר אחר הם יזהרו בתגובה עם תאורת UV. - איפה אפשר להשיג ספריי כזה? - האם לד או קטודה UV תגיב בצורה טובה עם הספריי אם המאוורר אינו שקוף[מאורר TT כתום] *עדיף תגובות של אנשים שהתנסו. תודה ולילה טוב

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום, החלטתי לעשות מודינג ראשון וטוב (: אז ככה יש לי בבית Creative SBS 380 תמונה : יש לכם איזשהו רעיון מה אני יכול לעשות להם ?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by adir53,

יש לי אייפוד דור רביעי וכמו שאתם בטח יודעים אחרי שאתה עושה לי סינכרון אתה צריך להטעין אותו פעם אחת דרך המטען המקורי של אפל שהוא דרך החשמל ואז אפשר להטעין אותו רגיל דרך ה usb עכשיו הבעייה היא כזו אין לי את המטען הזה נתתי אותו למישהו ושחכתי למי ??? אז חשבתי מה כבר יכול להיות מסובך כלכך לפי מה שאני יודע ה ספק דרך החשמל נותן 5 v אם אני ייתן לו דרך שנאי לusb (כמובן דרך הכבל של האייפוד) 5 v הוא "יחשוב" שזה המטען המקורי יטעין אותו (עניין של 10 שניות) ואז אני אוכל להשתמש בו שוב..... אז רציתי לשאול אם זה נשמע הגיוני ולבקש את הסרטוט של ה usb כאילו איפה אני צריך לחבר את המתח של ה 5v טוב תודה רבה וסתם שאלה כמה וואט כניסת Usb מספקת תודה רבה http://www.sollan.co.il/Sale_…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by Roeebaeloha,

אהלן חברים כבר במשך כמה שנים שאני רוצה לעבור לשולחן בעל יכולת לכוון את הגובה ובמידת הרצון להפוך אותו לשולחן עמידה. כמובן שראיתי את כל השולחנות "המוכנים" אבל רציתי לדעת האם מישהו מכיר או יודע על שולחן שאני יכול להרכיב בעצמי? אני אסביר את הבעיה, נכון לעכשיו אני גר בדירה קטנה עם מקום מועט לשולחן מחשב (108 ס"מ) אבל בעתיד אני כניראה אעבור לדירה עם מקום לשולחן גדול יותר. לכן אני מחפש סט שאני יכול לשים עליו עכשיו פלטה (משטח שולחן?) בגודל שמתאים לי ובעתיד אני אוכל להחליף את הפלטה הזאת לגדולה יותר אבל להשתמש באותה "תשתית". אני מקווה שזה היה מספיק מובן ואשמח לשמוע הצעות ועזרה :)

21. Started by Dr__MIKO,

שלום אני צריך לבנות מעגל עם 9 לדים אולטרא ברייט (3V, 0.02I) מקור המתח שלי מספק 6V ו- 0.3I לכל לד אני מחבר בטור נגד R וכל הלדים מחוברים במקביל למקור המתח...(9 לדים ו-9 נגדים) יצא לי שכל נגד צריך להיות 2.25 אוהם... כלומר כל כך נמוך שלא צריך נגד בכלל?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by kinggil,

שלום! אממ אני חושב שהכנתי לא רע, הכול תוצרת בית. http://img58.imageshack.us/img58/1340/img00086ve.jpg

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. הביאו לי מקלדת ממש איכותית (leopold FC750R) , שנשפך עליה משקה וחלק מהמקשים לא עובדים. פתחתי, וראיתי שיש מספר דיודות שההדקים שלהם נראים כאילו יש עליהם קורוזיה. אחרי בדיקה במולטימטר - הדיודות מנותקות. איך אפשר לדעת מה הערך שלהם ? נ.ב: אני מניח שזה דיודות, כן ? כי לא נראה לי משהו אחר...

24. תראו יש לי מחשב לפני 2+ שנים עכשיו יש לי מאוור אחד שהוא בקדימה של המחשב נגיד איפה שמפעילים את המחשב אז שם הוא יושב והוא לא פועל אבל שמתי לב שהארתי עליו עם מנורה הוא התחיל לזוז מעט אז מה תפקידו? תמונות(מצטער על האיכות צולם במצלמת מחשב)

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by eyalll,

היי אני מעוניין להוסיף מנורות לד למארז שלי (אדומות). רציתי לדעת מאיפה ואיזה נורות אני אמור לקנות ואיך לחבר אותם. תודה לעוזרים

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.