עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by davidreznic,

שלום. רציתי קצת עזרה מכם בנוגע לסידור הכבלים במארז. את הכבל IDE עיגלתי. יש צורך בסלסול ה SATA? כדאי לקדוח חורים במגש הלוח-אם או שלא צריך (האחריות על המארז לא נגמרה עדיין) עוד הצעות?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by ccc,

האם זה בטוח לצבוע את החלק אלומיניום שמחזיק את לוח האם כשצובעים מארז ? האם ה40 מעלות מהלוח מספיקים כדי לגרום להמסה כלשהי של הצבע ? תודה

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. אני מתכונן ליקראת המארז החדש יש דבר אחד שברור יותר מהכל.. האורך חוטים של הספק שלי בחיים לא יספיקו אז אני מעוניין להאריך אותם ע"י גזירתם באמצע והוספת חוט ארוך.. עיקר הבעיה היא עם הכבל ATX.. פשוט בגלל הכמות חוטים שיש בו, קל לשים לב לעובדה שיש הרבה חוטים באותם צבעים . מה שאני שואל בעצם אם חוט בצבע כל שהו מזרים בידיוק את אותו מתח כמו הכבל (באותו צבע) שלידו ובעצם לא יקרה כלום אם יחליפו בינהם ? כנ"ל לגבי שני החוטים השחורים במולקס... תודה לעזרים

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. רציתי לשאול מה בד"כ הבעייה של מסכי LCD (במקרה שלי LG FLATRON WIDE 19 ) שלא נדלקים, אפילו לא האור הירוק של הPOWER.. ברור לי שכנראה משהו נשרף, האם זה מקרה אבוד או שפשוט יש שם איזה פיוז POWER כלשהו שצריך להחליף ואז כן שווה לתת אותו שבוע למעבדה ? אני שואל כאן כי פה יש יותר מקצוענים מהרמאים סגנון אמנון לוי שומר מסך שיש בשוק... שיגידו לי שאפשר לתקן ואז אחרי שבוע יגידו מצטערים-אי אפשר וזה סתם יעצבן תודה רבה !

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. אני מחפש משהו איכותי, עם כהמ שיותר אפשרויות מתח. שאפשר לחבר לו טיפים שונים כמובן. לא אכפת לי שיהיה מeBay. עד 300 ש"ח. על מה אתם ממליצים?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. קראתי שזה לא בעייה לא להוציא אצ החוטים המולוקס כאשר אני רוצה להלביש עליהם סליבים. ניסיתי עם הכל: מחט, סיכה וכ"ו, לוקח לי שעות להוציא אחד, (ויש המון) אני צארית את זה שמתלבש על הגודל הקטן (מהספק ללוח אם) את המולוקסים הגדלוים לא בעייה להוציא רק את זה עם הראש של ה20 פינים אני לא מצליח. ניתן לקנות בארץ כזה?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. http://www.thebestcasescenario.com/forum/showthread.php?t=28 אשמח אם אחרים שמכירים פרוייקטים מוציאי עיניים כאלה יפרסמו אותם פה..

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום לכולם, בשביל פרוייקט הנדסאים אני משתמש בערכת פיתוח החדשה של ATMEL ה EVK1100 שמבוססת על 32 ביט. התוכנה לכתיבה בC\C++ היא AVR32STUDIO. אני מנסה לתכנת את הערכה בעזרת הBootloader בUSB ולא בעזרת ה JTAGICE שהוא אימולטור. הבעיה היא שהתוכנה פשוט לא מאפשר לי לתכנת. קודם כל אני אשמח לדעת אם יש פה מישהו שבכלל מבין משהו ממה שכתבתי. ואני אשמח יותר אם יש מישהו שגם פגש את הערכה הנ"ל (היא יצאה לשוק בסמפטמבר אז אין הרבה שמבינים בה). אם יקרה הנס ויש מישהו שיכול או לפחות יכול לנסות לעזור לי אז הבעיה היא הפקודה שאני אמור להוסיף לתוכנית שלי כדי שהיא תועבר דרך הBootloader לשאר הזכרון? (כי על פי הברירת מחדל הדבר מבוצע דרך האימולטור שעולה כ400 דולר) האם יש למישהו פה ניסיון על תכנות …

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by Ash Binary,

יש לי סוויצ' ישן שנדפק לו הספק כוח הפנימי. בתוך הקופסה יש את הלוח הגדול של הסויצ' עצמו ולוח קטן של הספק כוח. אל הספק כוח כתוב output 12V 1A 5V 2A כשאני מחבר את הסויצ' לספק של מחש הוא עובד. הוא גם עובד כשאני מחבר את החוט של ה 5V בלבד בלי ה 12V אם כך . . . לקחתי ספק כוח ג'נרי של מחשב (מהאלה הממש זולים) שבטבלת מתחים שלו כתוב 5VSB 3A. פירקתי מהמעגל שלו את כל הרכיבים של הספק הגדול והשארתי רק את אלה של ה 5VSB עכשו בצד של המתח גבוה יש רק טרנזיסטור אחד ולא 3 (מצאתי את ה PDF באינטרנט וזה טרנזיסטור NPN רגיל ולא מוספט) אז החלפתי לו לגוף קירור קטן יותר (לוחית אלומיניום בגודל 35X45 ממ) הספק המאולתר הזה עובד ונותן 5V. אבל אחריי כמה דקות עבוה אם הסוויצ' הגוף קירור של הטרנזיסטור חם בטמפ'…

10. Started by spring2005,

קצת לא קשור לפורום אבל לא מצאתי מקום מתאים יותר. אני מתכוון לשפץ מברגה ישנה. אני מניח שאצטרך להחליף את הגריז בפנים. איזה גריז מתאים? האם יש סיווג לגריז כמו לשמנים? איפה ניתן לקנות גריז כזה בדרום? תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by shaks,

יש לי שילדה של מארז ואני רוצה לבנות מארז מפרספקס שקוף ויש כמה דברים שאני צריך עזרה בהם 1. כפתור הדלקה וכיבוי אך אני שם את זה כך שיהיה יפה על הפרספקס? 2. איזה סוג פרספקס צריך או שיש איזה חומר שיותר טוב בשביל זה? 3. האם אפשר לחתוך את הפרספקס עם הדיסקית חיתוך של הדרמל? (זה יצא אסטתי? יהיה צריך שיוף?...)) תודה לכל העוזרים

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by kkffiirr,

אני מחפש סוללה שתתאים לפרוייקט שתיתן הספק גבוה אבל מצד שני שהמתח ישאר יציב ככל האפשר כמו כן שתהיה קומפקטית. בהתחלה השתמשתי בסוללת 9V סטנדרטית, אבל העסק גומר אותה די מהר, וכעת כשהיא נותנת 7V נשרפו לי שני ULN2803 ואני חושש שזה קשור. בין אם זה קשור או לא, מה כדאי לקחת? יש בפרוייקט מגבר מתח מ9 ל20, שני דרייברים כאלו ומנוע קטן

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  13. Started by liorgan,

יש לי DMX512 ואני מעוניין לחבר אליו רצועת לדים אדרסבילית (שניתן לשלוט על כל נורה בנפרד), הבנתי שעל מנת לחבר את הDMX לרצועות לדים רגילה צריך דיקודר אבל אני לא בטוח שזה המצב גם לרצועות האדרסביליות. האם אפשרי לשלוט בעזרת הDMX בסוג כזה של לדים? והאם יש לו הגבלה מבחינת כמות הנורות שהוא יכול לשלוט עליהם (אני לא מדבר על העומס, אלא על איך זה עובד מבחינת ערוצים)?

14. שלום לכם היום קניתי משחזת ציר חדשה מהום סנטר מזוודה נחמדה 40 חלקים+ציר גמיש 150 שקלים קיבלתי אם המשחזה 2 סוגי דיסקיות אחת שממש לא צריך לעפיל כוח בשביל כאילו לשבור אותה והשנייה גם דיי חלשה אמרו לי שאפשר לחתוך איתה פח איך בדיוק ועוד שאלה אני לא יודע אילו ראשים משמשים למה ניסיתי לחתוך פרספקס בעובי 5 מ''מ עם הדיסקית שקבילתי בערכה החזרה מבניהם והיא נישברה אחרי דקה של עבודה [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by LIDOR_13,

היי קודם כל,הפרוייקט שלי זה מפסק כפיים לתאורה... השאלות הן: 1.האם ARDUINO NANO ו-SOUND SENSOR SHIELD http://www.ebay.com/itm/Sound-Sensor-Module-for-Arduino-Sensor-Shield-PIC-MCU-/150917251621?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item23235e8225 וכמובן ממסר,יתאימו לפרוייקט? 2.עם איזה שפות ארדואינו עובד? 3.האם אני יכול לחבר את כל זה לבטריות?הן יגמרו מהר(בשימוש 24/7?)?אני מעדיף את זה על שנאי.... 4.אם יש פרוייקט מוכן כזה אני אשמח לקבל קישור.... תודה...

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by BigTools,

הסיפור בקצרה: יש לי רכב קטן ונחמד, מחוברים אליו כיום 2 רמקולים מאחורה שעושים עבודה נאמנה. יש לי סאב-וופר בייתי שכולל מגבר מובנה, רצתי לדעת, אם אני יקנה מתאם מהחיבור של הסיגריות ברכב לכבל הרגיל של החשמל (220V) יש לי סיכוי לשרוף משהו? הסאב, הרכב או השנאי? תודה רבה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by julbo,

יש לי מחשב נייד ישן 7 שנים הוא עדיין עובד יופי (מריץ XP כמו גדול) אבל קצת נמאס לי ממנו. יש למישהו הצעות מה לעשות לו?? תודה מראש לכל העוזרים.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. אתמול חברתי לתומי לד UB אדום לחוטים של הרמקול וגיליתי להפתעתי שהלד נלדק לפי הבאסים החלטתי ללכת עד הסוף ולקדוח חור קטן במרכז הרמקול באמת שיצא יפה עד שהגברתי יותר מדיי והלד נשרף אם אני אחבר נגד בטור הנגד יוריד לגמרי את העוצמה של התאורה ויצא שאני צריך לפוצץ תבית בשביל לראות את הלד נדלק אני מחפש איזה משהו שיגרום ללד לדלוק אבל לא להשרף כשמגבירים יותר מדיי אני מנסה לחשוב על אפשרות שהלד ילדק כאשר המגבר פתוח (לא משנה אם יש סאונד או לא) הדרך היחדה שחשבתי עליה היא להעביר חוט מיתוך המגבר עצמו.. מה שכמובן לא בא בחשבון יש עצות ?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Gonk,

שלום אני מנסה לגרום לארדואינו לעבוד עם צ'יפ זכרון 93LC66. זהו צ'יפ זכרון של 4K, די ישן ובמקרה יש לי אותו. למי שמעוניין, זה ה datasheet שלו: http://ww1.microchip.com/downloads/en/devicedoc/21712b.pdf חיפשתי ברשת ובאופן לא מפתיע, עוד לא ניסו לבצע את החיבור הנ"ל לארדואינו, אך ישנן דוגמאות לשימוש בבקרים אחרים: 1. http://www.jimfranklin.info/microchipdatasheets/00560.pdf 2. http://www.eetasia.com/ARTICLES/2002MAR/2002MAR01_MEM_PL_AN.PDF?SOURCES=DOWNLOAD הקוד שלי טכנית זהה לקוד שלהם. עברתי על ה datasheet והוא ברור למדי. הבעיה מתחילה כאשר אני מנסה לקרוא מידע מהצ'יפ. כל החיבורים שלי נכונים, ואין לי בעיה בהגדרת הפרוטוקול (זה בעצם SPI, רק שאני לא משתמש בספריה של הארדואינו). את הרגל…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. קודם כל אני רוצה לבצע רכישת חלקים דרך אריהב ראיתי את המחירים של הלדים הם לפי הדולר ויצא לי ש10 לדים 5 מ"מ בכמעט שבע שקל אחלה מחיר לעומת מה שאני קונה(שש שקל לכל לד 5מ"מ הכוונה היא ללד סופר) אבל הבעיה היא שרציתי גם לקנות את הרכיב של המקלט IR שמופיע במדריך זה עם השתי רגליים אבל שוטטתי באתר שם ולא מצאתי הרבה דברים כמו נגדים דיודות וכו' משהוא יודע איך אני מגיע לשאר הרכיבים שלא כתובים בסרגל כלים העליון של האתר כי אני רוצה לדעת גם את המחיר שלהם נ.ב. מה אתם אומרים על המסך הזה תצוגה 2X16 LCD, תאורה אחורית (באתר הוא מופיע שמאלי הכי עליון במחיר של 51 ש"ח ) הוא יכול להתחבר לי כמו במדריך שבאתר לחיבור מסכי LCD ? תודה רבה רבה מראש לעוזרים

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by nehmia,

אם אני יקח שני סוללות אני יחבר מכשיר חשמלי קטן בסוללה אחת להדק החיובי ובשניה לשלילי זה יפעל?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by yarkoni,

טוב אני לא יודע מה קרה איך מו מה ומי הייתי באמצע פרויקט וסביבת העבודה שלי לא הייתה מסודרת בכלל ואיבדתי את צייר 402 חיפשתי חיפוש של כ 5 שעות ופשוט לא מצאתי אותו עכשיו השאלה שלי היא מאיפה אפשר לירכוש את הציר וכמה הוא עולה? ועוד שאלה אני צריך קיט/סט/ערכה של דרמל שיש בא במיוחד דיסקיות וראשי שיוף עד 50 שקל וכמובן של חברת דרמל בלבד ועם אני יקנה ערכה אז הציר יגיע לי בערכה אז בעצם או שתמליצו לי על ערכה ב 50 שקל או על ציר ומאיפה אפשר ליקנות ובכמה ???

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by SHAKED286,

שלום לכולם קראתי לי את הפרויקט ספיידי הנה קישור לפרויקט למי שלא זוכר http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=45325.290 ואם תסתכלו על העידכון שיש בעמוד 30 תיראו שהוא הכין כמו מין גריל כזה של ספיידי ורואים בו את העיינים זוהרות ועכשיו השאלה שלי היא איזה חומר זה ? תודהרבה ושבת שלום

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by MisterL,

....

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by N N C,

היי. ברשותי מחשב נייד עם כרטיס רשת אלחוטי [מעאפן יש לציין] של realtek מדגם rtl8187l. הבעיה בכרטיס היא שאין לו חיבור לאנטנה נוספת [AUX] ככה שאיכות הקליטה בו לא משהו. רציתי לדעת אם ידועה לכם שיטה כלשהי לחיבור של האנטנה הנוספת כאשר יש רק חיבור אחד. תודה מראש. מצורפת תמונה: החיבור המוזהב שאתם רואים על הכרטיס זה החיבור לאנטנה הראשית, בדרך כלל יש שנים כאלה אחד בנוסף לחיבור אנטנה נוספת לקליטה יותר טובה.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים