אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
יש לי שילדה של מארז ואני רוצה לבנות מארז מפרספקס שקוף ויש כמה דברים שאני צריך עזרה בהם 1. כפתור הדלקה וכיבוי אך אני שם את זה כך שיהיה יפה על הפרספקס? 2. איזה סוג פרספקס צריך או שיש איזה חומר שיותר טוב בשביל זה? 3. האם אפשר לחתוך את הפרספקס עם הדיסקית חיתוך של הדרמל? (זה יצא אסטתי? יהיה צריך שיוף?...)) תודה לכל העוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
דרמל של וולף+60 ראשים ב200 שקל שווה משהו?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, חופש שיעמום מודינג חח יש לי טרנספורמר יש לכם רעיונות? תודה
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי מארז מכוער מה אני יכול לעשות כדי לשנות אות שיהיה יפה?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן אנשים לא מזמן מישהו שאל מה לעשות עם מאוורר והציעו לו לבנות מתקן קירור כוס פלסטיק עם מים. נדלקתי על הרעיון אבל רציתי להוסיף משהו מגניב.. כפתור שישלוט על הקירור full speed-----fast cooling medium speed-----cooling low speed------low/slow cooling מגניב לא..... ;D הקטע שאני לא יודע איך לחבר שזה ישלוט וזה... הנה שירטוט תעזרו לי...
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מנסה לגרום לארדואינו לעבוד עם צ'יפ זכרון 93LC66. זהו צ'יפ זכרון של 4K, די ישן ובמקרה יש לי אותו. למי שמעוניין, זה ה datasheet שלו: http://ww1.microchip.com/downloads/en/devicedoc/21712b.pdf חיפשתי ברשת ובאופן לא מפתיע, עוד לא ניסו לבצע את החיבור הנ"ל לארדואינו, אך ישנן דוגמאות לשימוש בבקרים אחרים: 1. http://www.jimfranklin.info/microchipdatasheets/00560.pdf 2. http://www.eetasia.com/ARTICLES/2002MAR/2002MAR01_MEM_PL_AN.PDF?SOURCES=DOWNLOAD הקוד שלי טכנית זהה לקוד שלהם. עברתי על ה datasheet והוא ברור למדי. הבעיה מתחילה כאשר אני מנסה לקרוא מידע מהצ'יפ. כל החיבורים שלי נכונים, ואין לי בעיה בהגדרת הפרוטוקול (זה בעצם SPI, רק שאני לא משתמש בספריה של הארדואינו). את הרגל…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני חדש בארדוינו ומשחזר כישורי תכנות מלפני שנים בכל אופן, לקחתי דוגמה של TCP SERVER והיא עובדת מעולה בין הלוח לקליינט בווב אני שולח מחרוזות ומהן מגיעות ונשלחת הודעה בחזרה אך כאשר אני מנסה לזהות את המחרוזת כדי להגיב בהתאם לתכנה ההשוואה לא מצליחה למרות שהדפסתי ל DEBUG גם את שתי המחרוזות שאני משווה וגם את אורכן אשמח לעזרה (הטקסט שלי נצמד לא נכון בהמשך אך הוא נכון בסביבת הפיתוח) #include <SPI.h> #include <Ethernet.h> // Enter a MAC address, IP address and Portnumber for your Server below. // The IP address will be dependent on your local network: byte mac[] = { 0xDE, 0xAD, 0xBE, 0xEF, 0xFE, 0xED }; IPAddress serverIP(10,0,0,100); int serverPort=84; // Initializ…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש סוללה שתתאים לפרוייקט שתיתן הספק גבוה אבל מצד שני שהמתח ישאר יציב ככל האפשר כמו כן שתהיה קומפקטית. בהתחלה השתמשתי בסוללת 9V סטנדרטית, אבל העסק גומר אותה די מהר, וכעת כשהיא נותנת 7V נשרפו לי שני ULN2803 ואני חושש שזה קשור. בין אם זה קשור או לא, מה כדאי לקחת? יש בפרוייקט מגבר מתח מ9 ל20, שני דרייברים כאלו ומנוע קטן
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי קודם כל,הפרוייקט שלי זה מפסק כפיים לתאורה... השאלות הן: 1.האם ARDUINO NANO ו-SOUND SENSOR SHIELD http://www.ebay.com/itm/Sound-Sensor-Module-for-Arduino-Sensor-Shield-PIC-MCU-/150917251621?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item23235e8225 וכמובן ממסר,יתאימו לפרוייקט? 2.עם איזה שפות ארדואינו עובד? 3.האם אני יכול לחבר את כל זה לבטריות?הן יגמרו מהר(בשימוש 24/7?)?אני מעדיף את זה על שנאי.... 4.אם יש פרוייקט מוכן כזה אני אשמח לקבל קישור.... תודה...
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות שם מאורר...אבל אני לא רוצה לפרק את המחשב....זתומרת את החלקים שבפנים איך אני יכול לעשות את וזה בלי לפרק את הלוח אם והחלקים??
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי. ברשותי מחשב נייד עם כרטיס רשת אלחוטי [מעאפן יש לציין] של realtek מדגם rtl8187l. הבעיה בכרטיס היא שאין לו חיבור לאנטנה נוספת [AUX] ככה שאיכות הקליטה בו לא משהו. רציתי לדעת אם ידועה לכם שיטה כלשהי לחיבור של האנטנה הנוספת כאשר יש רק חיבור אחד. תודה מראש. מצורפת תמונה: החיבור המוזהב שאתם רואים על הכרטיס זה החיבור לאנטנה הראשית, בדרך כלל יש שנים כאלה אחד בנוסף לחיבור אנטנה נוספת לקליטה יותר טובה.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אתמול חברתי לתומי לד UB אדום לחוטים של הרמקול וגיליתי להפתעתי שהלד נלדק לפי הבאסים החלטתי ללכת עד הסוף ולקדוח חור קטן במרכז הרמקול באמת שיצא יפה עד שהגברתי יותר מדיי והלד נשרף אם אני אחבר נגד בטור הנגד יוריד לגמרי את העוצמה של התאורה ויצא שאני צריך לפוצץ תבית בשביל לראות את הלד נדלק אני מחפש איזה משהו שיגרום ללד לדלוק אבל לא להשרף כשמגבירים יותר מדיי אני מנסה לחשוב על אפשרות שהלד ילדק כאשר המגבר פתוח (לא משנה אם יש סאונד או לא) הדרך היחדה שחשבתי עליה היא להעביר חוט מיתוך המגבר עצמו.. מה שכמובן לא בא בחשבון יש עצות ?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי זמזם שמחובר ל12 וולט שנותן לי צפצוף יחיד והייתי מעוניין שיצפצף בקצב מקוטע(1 0 1 0 1)איך אני עושה זאת?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, בשביל פרוייקט הנדסאים אני משתמש בערכת פיתוח החדשה של ATMEL ה EVK1100 שמבוססת על 32 ביט. התוכנה לכתיבה בC\C++ היא AVR32STUDIO. אני מנסה לתכנת את הערכה בעזרת הBootloader בUSB ולא בעזרת ה JTAGICE שהוא אימולטור. הבעיה היא שהתוכנה פשוט לא מאפשר לי לתכנת. קודם כל אני אשמח לדעת אם יש פה מישהו שבכלל מבין משהו ממה שכתבתי. ואני אשמח יותר אם יש מישהו שגם פגש את הערכה הנ"ל (היא יצאה לשוק בסמפטמבר אז אין הרבה שמבינים בה). אם יקרה הנס ויש מישהו שיכול או לפחות יכול לנסות לעזור לי אז הבעיה היא הפקודה שאני אמור להוסיף לתוכנית שלי כדי שהיא תועבר דרך הBootloader לשאר הזכרון? (כי על פי הברירת מחדל הדבר מבוצע דרך האימולטור שעולה כ400 דולר) האם יש למישהו פה ניסיון על תכנות …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, סוף סוף (!) אני הצלחתי לגייס כסף מספיק להתחלת הפרויקט (החלומי) שלי. אבל מכיוון שאין לי נסיון רב במודינג אני פונה אליכם: המודרים המקצועיים לקבלת עזרה . דבר ראשון: אני רוצה להסליב ספק כוח, HX1050 מבלי לפתוח אותו, התכנית: את הכבלים הלא מודולריים להסליב רחוק ככל שאוכל ולעטוף הכל בשרינק גדול (MDPC-X ג'מבו יספיק?) הבעיה: אין לי מושג כמה סליב להזמין (MDPC) וגם אני לא בטוח לגבי קונפיגורציית הצבעים והסדר ("ערכת הנושא של הבנייה תהיה כחול ו-UV) כמובן שאני לא מתכוון להסליב את כל הספק אלא רק את הכבלים ה-לא מודולריים (24 פין, 8 פין וזוג PCI-E 6 פלוס 2) ועוד ארבעה PCI-E (שני ראשים על הספק) וזהו (אין לי כוח להסליב את ה-SATA, זה נראה מתיש. גם ככה קורסאיר עושים עבודה מעולה עם הכ…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קצת לא קשור לפורום אבל לא מצאתי מקום מתאים יותר. אני מתכוון לשפץ מברגה ישנה. אני מניח שאצטרך להחליף את הגריז בפנים. איזה גריז מתאים? האם יש סיווג לגריז כמו לשמנים? איפה ניתן לקנות גריז כזה בדרום? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אני לא יודע מה קרה איך מו מה ומי הייתי באמצע פרויקט וסביבת העבודה שלי לא הייתה מסודרת בכלל ואיבדתי את צייר 402 חיפשתי חיפוש של כ 5 שעות ופשוט לא מצאתי אותו עכשיו השאלה שלי היא מאיפה אפשר לירכוש את הציר וכמה הוא עולה? ועוד שאלה אני צריך קיט/סט/ערכה של דרמל שיש בא במיוחד דיסקיות וראשי שיוף עד 50 שקל וכמובן של חברת דרמל בלבד ועם אני יקנה ערכה אז הציר יגיע לי בערכה אז בעצם או שתמליצו לי על ערכה ב 50 שקל או על ציר ומאיפה אפשר ליקנות ובכמה ???
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רציתי לשאול מה בד"כ הבעייה של מסכי LCD (במקרה שלי LG FLATRON WIDE 19 ) שלא נדלקים, אפילו לא האור הירוק של הPOWER.. ברור לי שכנראה משהו נשרף, האם זה מקרה אבוד או שפשוט יש שם איזה פיוז POWER כלשהו שצריך להחליף ואז כן שווה לתת אותו שבוע למעבדה ? אני שואל כאן כי פה יש יותר מקצוענים מהרמאים סגנון אמנון לוי שומר מסך שיש בשוק... שיגידו לי שאפשר לתקן ואז אחרי שבוע יגידו מצטערים-אי אפשר וזה סתם יעצבן תודה רבה !
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש משהו איכותי, עם כהמ שיותר אפשרויות מתח. שאפשר לחבר לו טיפים שונים כמובן. לא אכפת לי שיהיה מeBay. עד 300 ש"ח. על מה אתם ממליצים?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש בארץ מקומות טובים וזולים לקניים לדים Ultra Bright או שהכי משתלם פשוט להזמין מהאתר lsdiodes וזהו?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איפה ניתן להשיג אחד כזה? ואפשר לעשות שהוא יפעיל את המצלמה כאשר הוא מגלה שיש אור? (יתן אות למצלמת הWEBCAM להתחיל להקליט למחשב) תודה לכולם
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני גר בבת ים ואני רוצה לקנות תגומי U הזה! כי אני עושה חלון במארז =] אהה ואיך קוראים לזה באמת? גומי U? O_O
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב למי שלא יודע,KVM זאת קופסא כזאת שמחברים אליה 2 מחשבים אך רק עכבר,מקלדת ומסך אחד ואז בעזרת מתג או משהו (תלוי בKVM) אפשר לעבור בין מחשב למחשב בתצוגה ובשליטה עכשיו אני מעוניין לבנות KVM כזה,למישהו יש רעיון איך אפשר? אגב,שלא יהיה על USB אלא על PS2 (ואם אפשר תוספת גם לפורט פרללי למדפסת זה יהיה נחמד) אגב, ערכתי חיפוש בפורום ולא מצאתי כלום, אם היה דיון אני מצטער מראש ואם אפשר לינק לדיון שהיה אני אשמח תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איך אני מנקה את גוף הקירור של המעבד ??? יש אליו מין חומר מוזר כזה נדמה לי חלודה שגורם לצבא אפור לא נעים ואני מנסה להחזיר אותו למצב הראשוני שלו מה אוכל להסות נ.ב יש לי ZALMAN CPNS 9500
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תראו ביימר מישהו הראה משהו שהוא הכין עכשיו אני יביא כבר תמונות של מה שהוא הכין וישאל שאלות בסוף: שאלות: 1. האם הדבר הזה באמת שימושי? 2. דעה שכם על הרעיון והמחשב של הדבר הזה 3. רעיונות שלכם לשיפורים של זה... יאללה אם יהיה לי עוד שאלות אני יערוך תודה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-