אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
רציתי לשאול מה בד"כ הבעייה של מסכי LCD (במקרה שלי LG FLATRON WIDE 19 ) שלא נדלקים, אפילו לא האור הירוק של הPOWER.. ברור לי שכנראה משהו נשרף, האם זה מקרה אבוד או שפשוט יש שם איזה פיוז POWER כלשהו שצריך להחליף ואז כן שווה לתת אותו שבוע למעבדה ? אני שואל כאן כי פה יש יותר מקצוענים מהרמאים סגנון אמנון לוי שומר מסך שיש בשוק... שיגידו לי שאפשר לתקן ואז אחרי שבוע יגידו מצטערים-אי אפשר וזה סתם יעצבן תודה רבה !
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אוקיי יש לי הרד ATA100 ויש לי כבל מעוגל שהוא נראה לי ATA 133 או ATA אחר לא זוכר. לא תהיה לי בעיה אם אני יחבר אותו להרד שלי או שהכבל חייב להיות מותאם בדיוק למהירות הATA של ההרד שלי? תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://www.thebestcasescenario.com/forum/showthread.php?t=28 אשמח אם אחרים שמכירים פרוייקטים מוציאי עיניים כאלה יפרסמו אותם פה..
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הכנתי LCD לפי המדריך ואני דיי מבסוט אבל כתוב בו "אחרי שחיברנו למחשב" ואין לי מושג לאן חיברנו... אז תסבירו בבקשה עדיף גם לשים תמונה... תודה מראש!
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה להכין אחד כזה: איפה אני יכול למצוא פאנל סולארי מתאים? [עדיף בארץ] אם לא אפשר קישור לאיביי? הוא אומר שם שזה לא עולה הרבה[3$]
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי סוויצ' ישן שנדפק לו הספק כוח הפנימי. בתוך הקופסה יש את הלוח הגדול של הסויצ' עצמו ולוח קטן של הספק כוח. אל הספק כוח כתוב output 12V 1A 5V 2A כשאני מחבר את הסויצ' לספק של מחש הוא עובד. הוא גם עובד כשאני מחבר את החוט של ה 5V בלבד בלי ה 12V אם כך . . . לקחתי ספק כוח ג'נרי של מחשב (מהאלה הממש זולים) שבטבלת מתחים שלו כתוב 5VSB 3A. פירקתי מהמעגל שלו את כל הרכיבים של הספק הגדול והשארתי רק את אלה של ה 5VSB עכשו בצד של המתח גבוה יש רק טרנזיסטור אחד ולא 3 (מצאתי את ה PDF באינטרנט וזה טרנזיסטור NPN רגיל ולא מוספט) אז החלפתי לו לגוף קירור קטן יותר (לוחית אלומיניום בגודל 35X45 ממ) הספק המאולתר הזה עובד ונותן 5V. אבל אחריי כמה דקות עבוה אם הסוויצ' הגוף קירור של הטרנזיסטור חם בטמפ'…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
קודם כל אני רוצה לבצע רכישת חלקים דרך אריהב ראיתי את המחירים של הלדים הם לפי הדולר ויצא לי ש10 לדים 5 מ"מ בכמעט שבע שקל אחלה מחיר לעומת מה שאני קונה(שש שקל לכל לד 5מ"מ הכוונה היא ללד סופר) אבל הבעיה היא שרציתי גם לקנות את הרכיב של המקלט IR שמופיע במדריך זה עם השתי רגליים אבל שוטטתי באתר שם ולא מצאתי הרבה דברים כמו נגדים דיודות וכו' משהוא יודע איך אני מגיע לשאר הרכיבים שלא כתובים בסרגל כלים העליון של האתר כי אני רוצה לדעת גם את המחיר שלהם נ.ב. מה אתם אומרים על המסך הזה תצוגה 2X16 LCD, תאורה אחורית (באתר הוא מופיע שמאלי הכי עליון במחיר של 51 ש"ח ) הוא יכול להתחבר לי כמו במדריך שבאתר לחיבור מסכי LCD ? תודה רבה רבה מראש לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפי 4 פי 800 יש את ההכנה אבל חסר רק החיבור עצמו אתם חשבים שאני אוכל עם קצת[או הרבה] עבודה להפוך תלוח שלי לדלוקס מתפקד? שימו לב להבדלים: אם אני לא ראיתי משהו תודיעו לי... עריכה: עכשיו ראיתי בעצמי איפה טעיתי חסר צ'יפים ליד כל אחד מהרכיבים שהצבעתי עליהם [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, חופש שיעמום מודינג חח יש לי טרנספורמר יש לכם רעיונות? תודה
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. יש לי עבר אלחוטי של microsoft. אני רוצה לצבוע אותו,איך אפשר? צריך לפרק אותו? עם מה צובעים? אשמח אם תענו לי על שאלות אלה. תודה, עדן
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש בארץ מקומות טובים וזולים לקניים לדים Ultra Bright או שהכי משתלם פשוט להזמין מהאתר lsdiodes וזהו?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש לי מארז מכוער מה אני יכול לעשות כדי לשנות אות שיהיה יפה?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי. ברשותי מחשב נייד עם כרטיס רשת אלחוטי [מעאפן יש לציין] של realtek מדגם rtl8187l. הבעיה בכרטיס היא שאין לו חיבור לאנטנה נוספת [AUX] ככה שאיכות הקליטה בו לא משהו. רציתי לדעת אם ידועה לכם שיטה כלשהי לחיבור של האנטנה הנוספת כאשר יש רק חיבור אחד. תודה מראש. מצורפת תמונה: החיבור המוזהב שאתם רואים על הכרטיס זה החיבור לאנטנה הראשית, בדרך כלל יש שנים כאלה אחד בנוסף לחיבור אנטנה נוספת לקליטה יותר טובה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש סוללה שתתאים לפרוייקט שתיתן הספק גבוה אבל מצד שני שהמתח ישאר יציב ככל האפשר כמו כן שתהיה קומפקטית. בהתחלה השתמשתי בסוללת 9V סטנדרטית, אבל העסק גומר אותה די מהר, וכעת כשהיא נותנת 7V נשרפו לי שני ULN2803 ואני חושש שזה קשור. בין אם זה קשור או לא, מה כדאי לקחת? יש בפרוייקט מגבר מתח מ9 ל20, שני דרייברים כאלו ומנוע קטן
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
הי יש לי 2 מארזים ישנים כאלה של P1 ..... זוכרים יש לי גם לוח ומעבד של P2 400 MH אז חשבתי לבנות מזה איזה HTPC נחמד שיתבסס על המארז של ה P1 נראה לכם???? יש הצעות יותר טובות ???? כי אני חשבתי לבנות אבל יש לי מחסור בזמן (צבא וכאלה .. ) אז קיצר אם יש לכם הצעות שיכולות ליעל את לוח הזמנים (מבחינת בניה כן... ) אז תגיבו
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש לי זמזם שמחובר ל12 וולט שנותן לי צפצוף יחיד והייתי מעוניין שיצפצף בקצב מקוטע(1 0 1 0 1)איך אני עושה זאת?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אם אני יקח שני סוללות אני יחבר מכשיר חשמלי קטן בסוללה אחת להדק החיובי ובשניה לשלילי זה יפעל?
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, הכנתי לעצמי כזה משהו פשוט ON/OFF לשני מאווררים אחד בדלת ואחד בגג המארז.. יצא נחמד והכל אבל יש לי דלת כאזת בפרונט המארז ועכשיו היא לא נסגרת בגלל המפסקים... תמונות: למישהו יש רעיון מה אני יכול לעשות עם זה? תודה,
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחר אני הולך לקנות הרבה פרספקס (כדי לבנות מארז) כמה יעלו לי בערך 6 חתיכות בגודל 50X50 ס"מ בעובי 5 מ"מ?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הסיפור בקצרה: יש לי רכב קטן ונחמד, מחוברים אליו כיום 2 רמקולים מאחורה שעושים עבודה נאמנה. יש לי סאב-וופר בייתי שכולל מגבר מובנה, רצתי לדעת, אם אני יקנה מתאם מהחיבור של הסיגריות ברכב לכבל הרגיל של החשמל (220V) יש לי סיכוי לשרוף משהו? הסאב, הרכב או השנאי? תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד ישן 7 שנים הוא עדיין עובד יופי (מריץ XP כמו גדול) אבל קצת נמאס לי ממנו. יש למישהו הצעות מה לעשות לו?? תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אתמול חברתי לתומי לד UB אדום לחוטים של הרמקול וגיליתי להפתעתי שהלד נלדק לפי הבאסים החלטתי ללכת עד הסוף ולקדוח חור קטן במרכז הרמקול באמת שיצא יפה עד שהגברתי יותר מדיי והלד נשרף אם אני אחבר נגד בטור הנגד יוריד לגמרי את העוצמה של התאורה ויצא שאני צריך לפוצץ תבית בשביל לראות את הלד נדלק אני מחפש איזה משהו שיגרום ללד לדלוק אבל לא להשרף כשמגבירים יותר מדיי אני מנסה לחשוב על אפשרות שהלד ילדק כאשר המגבר פתוח (לא משנה אם יש סאונד או לא) הדרך היחדה שחשבתי עליה היא להעביר חוט מיתוך המגבר עצמו.. מה שכמובן לא בא בחשבון יש עצות ?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש משהו איכותי, עם כהמ שיותר אפשרויות מתח. שאפשר לחבר לו טיפים שונים כמובן. לא אכפת לי שיהיה מeBay. עד 300 ש"ח. על מה אתם ממליצים?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
של ATI יענו באדום עם חיתוך עם תאורה וממש הכל..מה דעתכם?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-