אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום אני מנסה לגרום לארדואינו לעבוד עם צ'יפ זכרון 93LC66. זהו צ'יפ זכרון של 4K, די ישן ובמקרה יש לי אותו. למי שמעוניין, זה ה datasheet שלו: http://ww1.microchip.com/downloads/en/devicedoc/21712b.pdf חיפשתי ברשת ובאופן לא מפתיע, עוד לא ניסו לבצע את החיבור הנ"ל לארדואינו, אך ישנן דוגמאות לשימוש בבקרים אחרים: 1. http://www.jimfranklin.info/microchipdatasheets/00560.pdf 2. http://www.eetasia.com/ARTICLES/2002MAR/2002MAR01_MEM_PL_AN.PDF?SOURCES=DOWNLOAD הקוד שלי טכנית זהה לקוד שלהם. עברתי על ה datasheet והוא ברור למדי. הבעיה מתחילה כאשר אני מנסה לקרוא מידע מהצ'יפ. כל החיבורים שלי נכונים, ואין לי בעיה בהגדרת הפרוטוקול (זה בעצם SPI, רק שאני לא משתמש בספריה של הארדואינו). את הרגל…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי ספק ישן פירקתי אותו והוצאתי את המאוורר יש לי 2 חוטים אדום ושחור ואני רוצה לדעת איך צריך לחבר אותך למולקס אני לא רוצה לחבר אותם לחיבור של ה פלופי כי אין לי עוד מקום בלוח אם בשביל מאווררים
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חברים ברשותי טלוויזיה של 55 אינץ' של חברת מולר (לא באחריות) לאחרונה במהלך צפייה בטלוויזה, פתאום הטלוויזיה מתחילה להפעיל צבעים ירוק אדום לבן וכחול. אחד אחרי השני. לאחר ניתוק מהחשמל למספר רב של דקות. הכל מסתדר בהדלקה ולאחר מכן זה יכול להופיע שוב.. שמתי לב שברגע שנוגעים בפאנל למטה איפה שיש את הכפתורים של ההדלקה וכו' הטלוויזיה נכנסת למצב הזה. גם נגיעה בכבל מתח מכניס אותה למצב הזה. כנראה שיש בעיה עם הפאנל או עם הכבל הזה? אשמח לעזרתכם.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי לפני שבוע קטודה של קולר מאסטר ובד"כ מגיע עם הקטודה מן אדפטר כזה קטן, עכשיו: הגעתי הביתה, כיביתי את המחשב וגם את המתג של הספק כח שלי, חיברתי את הנאון לפי ההוראות וכשהדלקתי את המחשב שמתי לב שבתוך האדפטר הקטן יש מן אור צהוב כזה, בהתחלה הייתי בטווח שזה משהו מגניב שאמור להיות אבל אז האדפטר עלה באש והתחיל להוציא עשן!! אז מהר מהר סגרתי את המתג של הספק... אתמול: קניתי נאון אחר של קולר מאסטר חיברתי אותו למחשב כמו שחיברתי את הראשון ואותו דבר קרה עם האדפטר הזה!! הוא גם נישרף! אז בשביל הניסיון עשיתי דבר כזה, יש לי ספק קטן שהיה לי עם נאון של טרמלטק, חיברתי אותו לנאון של קולר מאסטר, ומוזר לי שהספק הקטן של טרמלטק לא נישרף! הבעיה היא ששת'ה האדפטרים של קולר מאסטר נישרפו לי... מ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אני לא יודע מה קרה איך מו מה ומי הייתי באמצע פרויקט וסביבת העבודה שלי לא הייתה מסודרת בכלל ואיבדתי את צייר 402 חיפשתי חיפוש של כ 5 שעות ופשוט לא מצאתי אותו עכשיו השאלה שלי היא מאיפה אפשר לירכוש את הציר וכמה הוא עולה? ועוד שאלה אני צריך קיט/סט/ערכה של דרמל שיש בא במיוחד דיסקיות וראשי שיוף עד 50 שקל וכמובן של חברת דרמל בלבד ועם אני יקנה ערכה אז הציר יגיע לי בערכה אז בעצם או שתמליצו לי על ערכה ב 50 שקל או על ציר ומאיפה אפשר ליקנות ובכמה ???
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שמעתי שאפשר להשיג מאוורר למארז שפועל במתח של 220V. יש לזה יתרון מאוד גבוה - מכיון שהוא חיצוני מהספק אתה חוסך רעש חשמלי משאר חלקי המחשב. הוא יותר אמין (תחושת בטן). אם הספק שלך חלש אתה חוסך כמה גרושים. ככל שיש פחות רעש אלקטרוני בסביבת המחשב, הזכרונות, והמעבד (AMD בעיקר) עובדים בצורה מהירה יותר, במיוחד בOC. השאלה היא איפה אפשר להשיג? כמה זה עולה? תודה לכולם.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, בשביל פרוייקט הנדסאים אני משתמש בערכת פיתוח החדשה של ATMEL ה EVK1100 שמבוססת על 32 ביט. התוכנה לכתיבה בC\C++ היא AVR32STUDIO. אני מנסה לתכנת את הערכה בעזרת הBootloader בUSB ולא בעזרת ה JTAGICE שהוא אימולטור. הבעיה היא שהתוכנה פשוט לא מאפשר לי לתכנת. קודם כל אני אשמח לדעת אם יש פה מישהו שבכלל מבין משהו ממה שכתבתי. ואני אשמח יותר אם יש מישהו שגם פגש את הערכה הנ"ל (היא יצאה לשוק בסמפטמבר אז אין הרבה שמבינים בה). אם יקרה הנס ויש מישהו שיכול או לפחות יכול לנסות לעזור לי אז הבעיה היא הפקודה שאני אמור להוסיף לתוכנית שלי כדי שהיא תועבר דרך הBootloader לשאר הזכרון? (כי על פי הברירת מחדל הדבר מבוצע דרך האימולטור שעולה כ400 דולר) האם יש למישהו פה ניסיון על תכנות …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איך אני מנקה את גוף הקירור של המעבד ??? יש אליו מין חומר מוזר כזה נדמה לי חלודה שגורם לצבא אפור לא נעים ואני מנסה להחזיר אותו למצב הראשוני שלו מה אוכל להסות נ.ב יש לי ZALMAN CPNS 9500
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי לאחרונה בניתי מקלט IR שמתחבר לחיבור סיריאל במחשב. עקב כך חשבתי .שבמקום שלט יהי אפשר לחבר שלט בעל חיישן תנועה כמו ב WII האם זה אפשרי? האם יש תוכנה שתומכת בכך ? אשמח אם מישהו יודע לומר לי היכן קיים מדריך בנושא תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לעשות איתו כדי שאני יקח דברים למחשב מודינג באלגנים תביאו רעיונות
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Raspberry Pi חדש עם Model B מחובר לרשת הביתית דרך LAN ומריץ XBMC בגירסתו האחרונה, כאשר בקובץ הקונפיגורציה ה Overclock mode settings מכוון ל High. אני מנסה לנגן הסרטות שבוצעו במצלמת ווידאו ביתית HD של Canon דגם HG20 שנרכשה לפני 4 שנים, הסרטים נשמרים בסיומת m2ts ועבור כל דקת הסרטה נשמרים כ 160 מגה. הבעיה היא שהניגון מאוד מקרטע, בכל חצי דקה/דקה הסרט נתקע למשך מספר שניות (ולעיתים יותר מכך) ואז ממשיך. רעיונות?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, חופש שיעמום מודינג חח יש לי טרנספורמר יש לכם רעיונות? תודה
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קראתי שזה לא בעייה לא להוציא אצ החוטים המולוקס כאשר אני רוצה להלביש עליהם סליבים. ניסיתי עם הכל: מחט, סיכה וכ"ו, לוקח לי שעות להוציא אחד, (ויש המון) אני צארית את זה שמתלבש על הגודל הקטן (מהספק ללוח אם) את המולוקסים הגדלוים לא בעייה להוציא רק את זה עם הראש של ה20 פינים אני לא מצליח. ניתן לקנות בארץ כזה?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש barcode wand לקנייה בחנות מסויימת בארץ חיפשתי בגוגל ולא מצאתי. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריל להחליף קבל ברדיו(נראה לי קשר) עכשיו יש בו משהו שונה שלא ממש יצא לי לי לראות בקבלים אחרים א.הוא בצבע שונה:חום והפסים של המינוס על הקבל בזהב ב.אני לא יודע אם זה עוד ערך שאמור להשפיע על בחרת הקבל אבל בנוסף למתח וקיבול יש 4W אני לא יודע אם זה הספק או סתם 4W הערכים שלו הם פחות או יותר אם אני זוכר נכון 16V 2200uF ג.איך אוכל לדעת אם זה קבל מיוחד או סתם רגיל? סורי אבל תמונה אין לי אני ינסה באינטרנט
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תראו יש לי מחשב לפני 2+ שנים עכשיו יש לי מאוור אחד שהוא בקדימה של המחשב נגיד איפה שמפעילים את המחשב אז שם הוא יושב והוא לא פועל אבל שמתי לב שהארתי עליו עם מנורה הוא התחיל לזוז מעט אז מה תפקידו? תמונות(מצטער על האיכות צולם במצלמת מחשב)
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתכונן ליקראת המארז החדש יש דבר אחד שברור יותר מהכל.. האורך חוטים של הספק שלי בחיים לא יספיקו אז אני מעוניין להאריך אותם ע"י גזירתם באמצע והוספת חוט ארוך.. עיקר הבעיה היא עם הכבל ATX.. פשוט בגלל הכמות חוטים שיש בו, קל לשים לב לעובדה שיש הרבה חוטים באותם צבעים . מה שאני שואל בעצם אם חוט בצבע כל שהו מזרים בידיוק את אותו מתח כמו הכבל (באותו צבע) שלידו ובעצם לא יקרה כלום אם יחליפו בינהם ? כנ"ל לגבי שני החוטים השחורים במולקס... תודה לעזרים
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה, אני מחפש לקנות פאנל שליטה... אני מקווה שזה הפורום נכון הוא צריך להיות מסוגל להחזיק את המאווררים שיש לHAF 932 וגם SFLEX 1900 אני צריך עם לפחות 5 יציאות... אפשר להמליץ על אחד מארה"ב (כל עוד הוא יגיע תוך שבוע וחצי ככה לכתובת שאני יתן בארה"ב והוא אמין כי לא תיהיה לי אחריות בארץ) חשבתי על הNZXT SENTRY 2 אבל מקצת גוגלינג ראיתי שלמרות מה שכתוב עליו הוא לא כ"כ מחזיק את המאווררים של הHAF במהירות מלאה... אני צריך משהו שיוכל להוציא את כל המיץ מהמאווררים שלי... מסך מגע? נחמד, לא חובה בכלל.. חיישני חום? זה כבר יותר מגניב, אבל גם לא חובה, אבל זה בהחלט אקסטרה מחיר? אנלא יודע... צריך משהו איכותי אבל לא יקר מידי, אני פשוט לא מכיר את המחירים ברכיבים האלה.. תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם קראתי לי את הפרויקט ספיידי הנה קישור לפרויקט למי שלא זוכר http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=45325.290 ואם תסתכלו על העידכון שיש בעמוד 30 תיראו שהוא הכין כמו מין גריל כזה של ספיידי ורואים בו את העיינים זוהרות ועכשיו השאלה שלי היא איזה חומר זה ? תודהרבה ושבת שלום
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש בארץ מקומות טובים וזולים לקניים לדים Ultra Bright או שהכי משתלם פשוט להזמין מהאתר lsdiodes וזהו?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עכשיו... בא לי רצח לעשות שיפצורים של יופי (לא שהוא ניראה רע אבל כמה שיותר יותר טוב :-)) הינה ביקורת על המארז כולוווווו קיצר הינה תמונות של המארז: זה בכללי ... עכשיו קניתי לו מאוור 120MM מאיר לידים וUV ... סבבה עכשיו כל שיפצור שעולה לכם לראש בבקשה תיזרקו לי!!! תודה רבה תמונות באיכות גובה ויותר תמונות תימצאו פה: http://hwzone.co.il/reviews/SunbeamTransformer/
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
מישהו אי פעם בנה מגבר c-moy? מישהו יכול להביא מדריך אבל באמת מפורט לזה? ואולי אפילו מישהו יכתוב מדריך לבניית המגבר המדריכים שכבר ראיתי: http://headwize.com/projects/showfile.php?file=cmoy2_prj.htm http://tangentsoft.net/audio/cmoy-tutorial/
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני באמצע מודינג למחשב, אני הופך פנטיום 3 500 לHTPC. יש לי וידאו ישן וכתוב עליו מאחורה שהוא מקבל 220V ומוציא 12V. האם אפשר (וכדאי?) לחבר אותו ללוח אם ולשאר הרכיבים במחשב? אם כן אני אשמח לשמוע הצעות.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין להכין בקר שישלוט במנורות שיש לי בחדר (ברשת של ה220 V כמובן) למישהו יש מושג יפה להתחיל ???
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-