אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום מצאתי לפניי כחודש מחשב נייד ישן הוא לא עבד ולכן זרקתי ונשאר הוסללה. הסוללה בנויה מ6 סוללות D שכל סוללה היא 1.8 וולט ומתח של 5200 מיליאמפר אבל השאלה עם כל סוללה זה 5200 מיליאמפר או שכל סוללה לפי חישוב זה 866.66 מילי אמפר? אוקיי עכשיו שתי שאלות. יש לי מכונית על שלט שהסוללה המקורית זה 4.6V ו600MAH עכשיו אם אני יחבר 3 סוללות של המחשב נייד אז זה ישרוף את זה לא?יעני 5.4V ו5200 מילי אמפר ישרוף את זה כי זה חזק מידי. אבל אני רציתי גם לחבר את הסוללה למערכת רמקולים הניידת שלי אבל שלא ישרוף אלא פשוט שישאר להרבה זמן..
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי כונן 40gb ממחשב ישן בעל חיבור IDE וכמובן מולקס 4 פינים. יש אפשרות להפוך את הכונן לנייד? כלומר להפוך את כניסת הIDE לUSB והמולקס לחיבור לחשמל?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישהו יודע איך אני בודק את הטמפ שהבידוד של החוטי ליפוף יכולים להחזיק? ואיך לחשב איזה זרם מקסימאלי לתת ע"מ לא לחרוג מהטמפ? :
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי אנשים אני בשלבים של להתארגן על מחשב חדש, יש מצב שגם אבנה לו מארז ביום מן הימים, אבל פרה פרה. קודם כל מאוד חשוב לי שכל החלקים הפנימיים של המחשב יהיו בצבע שחור. לבינתיים הזמנתי: Thermalright True 120 Black EVGA P55 SLi Corsair Dominator 4GB Corsair 400CX PSU XFX HD4650 - מגיע עם שני DVI שחשוב לי עכשיו חוץ מהבאג של הצבע אני גם רוצה שקט. ולכן אני רוצה להחליף את המאוורר של הכרטיס מסך לפתרון שקט. אבל הפתרון הזה חייב להיות שחור כמובן. ואני לא מוצא קירור פאסיבי בצבע שחור בשום מקום. כבר יש לי Accelero S2 ישן וחשבתי אולי ניתן לצבוע אותו. אבל כיצד? הרי צביעה בספריי צבע תבודד את יכולות הקירור שלו. צביעה באנודייז עד כמה שאני יודע תופסת רק לאלומיניום ובקירור הזה יש גם…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום כולם, אני ושותף שלי רוצים להתחיל פרוייקט. הפרוייקט משלב אלקטרוניקה, ובגלל זה החלטנו שהפתרון ה"זול והנכון" מבחינת תוכנה הוא לקנות לוח ארדואינו. אז אחרי שבחרנו בדרך הארדואינו, אנחנו צריכים לבחור דגם מסויים. הדרישות שאנחנו רוצים מהלוח הן: - 2 יציאות usb - שיוכל להעביר כמות חשמל מספיק גדולה בשביל להטעין פאלפון (דרך הusb) - שיוכל להתחבר אליו חיישן משקל -שנוכל לשלוט ב-האם עובר כרגע חשמל לכל אחד מהusb בעזרת התוכנה. זה כל מה שאנחנו צריכים. אנחנו מחפשים לוח כמה שיותר זול וכמה שיותר קומפקטי. ד"א- אני לא מבין בתחום הזה בכלל. אני מבקש מכם עזרה בבחירת הלוח וסומך עליכם שאתם יודעים מה אתם אומרים. ממש תודה לכל מי שיעזור hingedemu.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מגבר מסדרת GALI הידועה (SMT) העונה לדרישות הבאות: טווח תדרים לא משנה לי, העיקר שיכיל את הטווח 900-960 מגה הרץ הגבר: בין 20 ל 30 DB ספרת רחש: לא קריטי, רצוי נמוכה כמובן IP3: רצוי כמה שיותר גבוה והנתון הכי חשוב - 1DBCP: שיהיה לפחות 27-30 DB אני לא מצליח למצוא אתר בו אוכל להשוות בין המגברים לכן אשמח אפילו אם תוכלו להפנות אליי לאתר המרכז את מגברי GALI. תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה 330 mA מ +5VS בספק שנותן 100 mA (ספק קטן של delta) חשבתי אל - להחליף את הדיודת יציאה של ה 5 V לדיודה שמחזיקה 330 mA - להחליף את הקבל לקבל גדול יותר - להוסיף גוף קירור לרכיב מיתוג בצד מתח גבוה (הרכיב אמור לדעתי להחזיק יותר ויש לו לוח מתכת אם חור אבל הוא עומד עכשו באוויר ללא קירור) - השנאי הוא קצת יותר גדול ממה שיש בספקים גנריים אז אני חושב שהוא יחזיק כמו שהוא זה יעבוד ? איזה עוד רכיבים מגבילים את הזרם ב +5VS ? אם ה OCP של הספק יקפוץ איך אני משנה אותו ל 330 mA (או קצת יותר) ?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות ספריי שאם אני ארסס אותו על הכנפיים של מאוורר, או כל דבר אחר הם יזהרו בתגובה עם תאורת UV. - איפה אפשר להשיג ספריי כזה? - האם לד או קטודה UV תגיב בצורה טובה עם הספריי אם המאוורר אינו שקוף[מאורר TT כתום] *עדיף תגובות של אנשים שהתנסו. תודה ולילה טוב
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מתאם שמעביר מחיבור USB לחיבור העגול הקטן הזה של המקלדת/עכבר... רציתי לדעת אם אפשר ליצור משהו דומה למתאם הזה רק שיהיה הפוך, מהחיבור הרגיל לUSB.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כי אין ישרכארט לקנות באתרים ואין אוטו כדי לנסוע למקומות מחוץ לבאר שבע אז אולי מישהו מכיר מקום שמוכר דברים כאלה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין להכין בקר שישלוט במנורות שיש לי בחדר (ברשת של ה220 V כמובן) למישהו יש מושג יפה להתחיל ???
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב למי שלא יודע,KVM זאת קופסא כזאת שמחברים אליה 2 מחשבים אך רק עכבר,מקלדת ומסך אחד ואז בעזרת מתג או משהו (תלוי בKVM) אפשר לעבור בין מחשב למחשב בתצוגה ובשליטה עכשיו אני מעוניין לבנות KVM כזה,למישהו יש רעיון איך אפשר? אגב,שלא יהיה על USB אלא על PS2 (ואם אפשר תוספת גם לפורט פרללי למדפסת זה יהיה נחמד) אגב, ערכתי חיפוש בפורום ולא מצאתי כלום, אם היה דיון אני מצטער מראש ואם אפשר לינק לדיון שהיה אני אשמח תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם סקרנות טכנית, כיצד נראה המעגל האלקטרוני לבחירת הזנת ה USB HUB מהמחשב או מספק חיצוני. תודה ישראל
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם היום קניתי משחזת ציר חדשה מהום סנטר מזוודה נחמדה 40 חלקים+ציר גמיש 150 שקלים קיבלתי אם המשחזה 2 סוגי דיסקיות אחת שממש לא צריך לעפיל כוח בשביל כאילו לשבור אותה והשנייה גם דיי חלשה אמרו לי שאפשר לחתוך איתה פח איך בדיוק ועוד שאלה אני לא יודע אילו ראשים משמשים למה ניסיתי לחתוך פרספקס בעובי 5 מ''מ עם הדיסקית שקבילתי בערכה החזרה מבניהם והיא נישברה אחרי דקה של עבודה [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי אייפוד דור רביעי וכמו שאתם בטח יודעים אחרי שאתה עושה לי סינכרון אתה צריך להטעין אותו פעם אחת דרך המטען המקורי של אפל שהוא דרך החשמל ואז אפשר להטעין אותו רגיל דרך ה usb עכשיו הבעייה היא כזו אין לי את המטען הזה נתתי אותו למישהו ושחכתי למי ??? אז חשבתי מה כבר יכול להיות מסובך כלכך לפי מה שאני יודע ה ספק דרך החשמל נותן 5 v אם אני ייתן לו דרך שנאי לusb (כמובן דרך הכבל של האייפוד) 5 v הוא "יחשוב" שזה המטען המקורי יטעין אותו (עניין של 10 שניות) ואז אני אוכל להשתמש בו שוב..... אז רציתי לשאול אם זה נשמע הגיוני ולבקש את הסרטוט של ה usb כאילו איפה אני צריך לחבר את המתח של ה 5v טוב תודה רבה וסתם שאלה כמה וואט כניסת Usb מספקת תודה רבה http://www.sollan.co.il/Sale_…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, רציתי לבנות בהתחלה פאן באס אבל לא רציתי להכנס לזה כי אני לא כל כך מבין באלקטרוניקה ולכן רציתי לקנות... מישהו יןדע איפה קונים ומה הסכום? מעדיף שלא יהיה באינטרנט.. תודה,וגם לקראת ההודעה המאה שלי אני מתכנן משהו גדול!!!!!
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! אממ אני חושב שהכנתי לא רע, הכול תוצרת בית. http://img58.imageshack.us/img58/1340/img00086ve.jpg
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום לשם מטרה לבניית פרויקט אשמח לקבל עזרה בקשר לארדואינו ומנוע סרבו. אין לי ניסיון לכן אשמח לדעת מה לקנות המטרה שלי היא לגרום למספר של רובי מים פשוטים (עובדים לפי מנגנון של משאבה עם לחץ אוויר, הכל פשוט) לעבוד לבד ביחד כל כמה שניות בלי שאדם יצטרך ללחוץ על ההדק בכל פעם אשמח לקבל עזרה בקשר למה לקנות ואיזה סוג, הבנתי שיש כמה מנועי סרבו תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
עושים חלון במארז, ואז צריכים לחבר את הפרקפקט לחלון. יש איזשהי דרך שלא יהיה את הפרשי הגבהים של ה2mm האלו?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאחר שהסתנוורתי קשות מהלד הכחול החזק שבמחשב SB75G2 מבית SHUTTLE, החלטתי להחליפו.. השאלה היא - איפה אני יכול למצוא חנויות שמוכרות מגוון רחב של לדים באזור השרון/ תל אביב ? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני יודע שהעלו את הנושא הזה פה מלא פעמים וכל פעם אמרו שצריך בקר מיוחד אבל נראה לי שבמסך הזה יש לי את הבקר שלו מובנה למסך.. ולא מתחבר לכרטיס מסך במחשב הנייד זה היה מחשב נייד 386 IBM המסך הוא איזה 10" שחור לבן יש לי מדבקות עם פרטים עליו: LRS1751-R1AE LS0350LG ZD-03-0235 זה היה מסך של מחשב IBM PERSONAL SYSTEM/2 L40 SX אם תרצו אני אוכל להעלות תמונות שלו והכל אבל זה ייקרה רק עוד שבועיים (סוגר שבת) למישהו יש מושג אם אפשר לעשות עם המסך משהו? מוד לחיבור למחשב.. משהו מעניין?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Hey , I Got Myself a nice LCD screen 2x20, yet it has 20 pin connector :s05: and not a 16 as was described in the DIY section here. it processor # is 5p00a085-05 made by "FUTABA corp" i'v added some Pics of it's model and overall look - if my little screen is familiar to someone help PLZ ;D [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אי רוצה לבנות מכשיר כזה שיהיה בו איקוליזר ושאני יוכל לשלוט על העוצמה של כל הרמקולים(front,rear,center,sub,afe) ובכלל על הוליום הכללי של המחשב...איך אפשר לבנות כזה דבר? זה יקר?מסובך?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חיפשתי בגוגל וגם כאן, אבל לא מצאתי אתרים שיש בהם שבלונות לחיתוך המארז, מישהו מכיר?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-