אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי את הרכיב הזה... איך אני יודע איפה זה: IN OUT COM ??? ועוד שאלה... אם אני מקצץ רגליים של נגד רגיל זה לא יעשה בעיות נכון? ושאלה אחרונה... מה מוריד יותר מתח נגד משתנה של 500אום או של 5קילו אום?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש מעגל יפה לבניה עם 7 סיגמנטים שהחלקים לא יעלו כלכך יקר עד גבול 50 שקל . חיפשתי בגוגל אבל לא מצאתי כלום אין לי בעיה שיהיה בו רכיב לצריבה עדיף מסוג pic תודה מראש, אילון.
-
- 0 תגובות
- 687 צפיות
-
-
כבל USB שפירקתי מעכבר של לוג'יטק בקצה אחד יש חיבור USB "זכר" ובקצה האחר יש חיבור שדומה לחיבורים שיש על פלופי עם חמישה גידים מחוברים: שחור-שחור-אדום-לבן-ירוק שימושי?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום יש לי FAN גדול רשום 12V 0.74 AMPERES מישהו אמר לי ליקנות נגד של 220 אוהם אבל זה לא מתאים אני רוצה להשאיר אותו דולק על 1000 סל"ד (הו 5500 סל"ד)
-
- 5 תגובות
- 905 צפיות
-
-
היי , התחלתי את הפרויקט שלי (הפעלת דוד חשמלי + שער חשמלי באמצעות הטלפון) אך אחת הבעיות שבהן נתקלתי שלמעשה הראוטר משנה כתובת IP בכל רגע שבו ישינה הפסקת חשמל זאת אומרת כתובת ה IP מתחלפת לי בכל פעם שאני מכבה ומדליק את הראוטר עכשיו השאלה היא האם אפשר באמצעות פקודה פשוטה לעקוף את זה? בכדי שאוכל להיכנס לאותה הכתובת וזה ישלח אותי ישירות לשרת של הארדוינו הרי מספיק שניה אחת ללא חשמל בבית והראוטר משנה לי כתובת IP וכאשר אני מחוץ לבית אין לי מושג האם הכתובת התחלפה או לא... מבחינה חשמלית אפשר לסדר את זה על ידי הוספת ממסר וUPS קטן אשר תמיד יתן מתח לראוטר ולא יתן לו לכבות ולמעשה אני פוטר את תקלה של הפסקת חשמל הממסר עובד בתור צ'יינג' אובר מגעים COMMON + NO (חברת חשמל) NC + COMMON (UPS הס…
-
- 12 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
האם כל ההתקנים פועלים על מתח נמוך עד סביבות ה12 וולט או שיש חלקים שפועלים גם על מתח ממש גבוה כמו 100?
-
- 2 תגובות
- 956 צפיות
-
-
יש לי מכשיר שנקנה בחו"ל, אתמול השולחן בו הוא היה מונח נרטב קצת, וכשראיתי את המכשיר, כיבית אותו, פירקתי את הסוללה וכרטיסי הסים והזיכרון (היה מעט רטיבות שם באיזור)/ הנחתי אותו באורז למספר שעות. אחר כך כשהוצאתי אותו וידאתי שהוא יבש, והפעלתי, הוא עבד יופי לכמה זמן. אחרי כמה זמן מששמתי אותו להטען, ניסיתי להשתמש בו, אבל מאז הוא מת, אין תצוגה אין תגובה אין כלום גם המחשב לא מזהה אותו כUSB. ברור שיש כאן בעיה חשמלית, השאלה מה זה יכול להיות. מכיוון שהמכשיר נקנה בחו"ל מצד אחד, האפשרות של שליחתו לתיקון היא מורכבת יותר, מצד שני, הם הדביקו מדבקה על הבורג, השאלה אם יכול להיות שתיקון כזה יהיה אפשרי ויצדיק הסרת המדבקה
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מעוניין לחבר את הלחצן למתח 12 וולט כאשר לחיצה עליו תעביר מתח למנעול חשמלי. זקוק לעזרתכם בשרטוט החיבור. אני מצרף תמונה של הלחצן (יש ארבע רגליים ועל זו שמספרתי כאחת מסומן פלוס, מעבר לזה אין כל סימון) ושרטוט שהופיע באתר ממנו הזמנתי את הלחצן. תודה.
-
- 0 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
http://www.electronics.up.co.il
-
- 3 תגובות
- 835 צפיות
-
-
אני רוצה להכין מתאם מהממיר שלי למסך מחשב שלי.. הכניסה היחידה שלו זו הכניסה הרגילה שיש בכל מחשב אם אני לא טועה VGA יש לי חיבור vga עם פינים חשופים שהוצאתי מכרטיס מסך ועכשיו הבעיה היא רק לדעת איזה חוטים לחבר מהיחבור הזה לכבל של הממיר.. אם מישהו יכול להסביר לי אני ישמח..תודהה
-
- 1 תגובה
- 836 צפיות
-
-
שלום , אני רוצה לעשות במבטח שלי בבית מערכת כאשר שאני פותח את המגירה נדלק לד שעושה תאורה על המגירה .. זאת אומרת כאשר המגירה סגורה המפסק לחוץ הלד כבוי כאשר המגירה נפתחת המפסק פתוח הלד נפתח אשמח לסירטוט חשמל והסבר איך אפשר לעשות כזה מעגל תודה מראש .. השאלה שלי אם כאלה מפסקים יכולים לעזור. http://www.ebay.com/itm/100pcs-Tactile-Pushbutton-Switch-Momentary-Tact-LCD-Screen-Monitor-4pin-6-6-5mm-/190967431877?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c768bc2c5 תודה מראש לעוזרים .
-
- 6 תגובות
- 4.4k צפיות
- 1 follower
-
-
חיפשתי הרבה בביט-טק ופה על איך אפשר לחבר לגריל או לכרטיס זיכרון (שלא בשימוש בנתיים) של הps2 לדים.... חלק הוציאו חוטים מהמכשיר עצמו מה שלא בא בדעתי חלק לקחו ספק כוח של atx... אז אני רוצה אולי איכשהו לחבר לסלוט של הכרטיס השני... אבל זה ממש קשה לבדוק את זה (ניסיתי עם מולטימטר) כי ה"דלת" של הסלוט נסגרת כל הזמן כי זה עם קפיץ.... אז למישהו יש לינק או משהו בקשר לוולטים בps2? גם רעיונות מוגינד אחרים יתקבלו בברכה!
-
- 0 תגובות
- 774 צפיות
-
-
שלום פירקתי סורק והוצאתי ממנו את המנורה. למנורה 3 צבעים אדום ירוק וכחול.. ראיתי בסרטון הזה: שהוא מרכיב מפסק ומתח של 9 וולט והוא שולט על כל צבע בנפרד.. עכשיו רציתי לדעת איך אני יידע במנורה שלי מה: ה + ה - אדום ירוק כחול יש לי את אותו סוג חיבור..(נראלי).. תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לגרום לשנאי אחד להתפצל ולהוציא את אותו המתח לכמה ראשים שיצאו ממנו.... פשוט יש לי כמה אפקטים לגיטרה ובמקום לקנות שנאי אחד לכל אפקט רציתי לחבר את כולם עם שנאי אחד... יש אפשרות לעשות דבר כזה מוכרים כאלה דברים .... מישהוא יודע איך אני יכולל לפצל את המתח לנגיד 6 יציאות ושכל אחד יתן לי בערך 200ma ו 9v איזה שנאי אני צריך ואיך אני עושה את זה??
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לא כלכך חדש פה, אבל זה המודינג הראשון שלי. אחרי שראיתי פה הרבה מארזים מסודרים ויפים רציתי גם לסדר את הכבלים במארז שלי, היה דיי קשה, המון אילתורים וגם כמה חתכתים . המארז NZXT Apollo וספק מודולרי Enermax MODU82+ 425W, שאר המפרט בצד.בתמונות יש 2 גיגה ראם אבל הוספתי מאז עוד 2 ויש לי 4גיגה עכשיו. טוב אז נתחיל עם תמונת הלפני, זה הסידור של KSP, אבל לא לגמרי שלהם כי שתי תמונות נמחקו לי בטעות, ובתמונת הלפני הזאת כבר סידרתי קצת את הכבל SATA הכתום, בהתחלה הוא לא היה מלופף סביב הכבלים השחורים של הכניסות במארז... לפני: הכלים החובבניים שלי בהתחלה העברתי את הכבלים של הדיסק קשיח ושל הצורב מאחורי המארז: גם הגדלתי קצת את החור הממנו יוצאים הכבלים, רואים עיקום ק…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מדריך לבנייה של אינטרקום קטן (בין חדרים) ומתקשה בלמצוא
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצא להשיג מס' לוחות פיירפקס למודינג מישהו יודע מהיכן,? איפה אפשר לחתוך אותם למי שאין כלים או האם ניתן לקנות כלים לחיתוך וניסור במחירים סבירים? האם בכל נגריה מוכנים לבצע חיתוך? האם מסור חשמלי רגיל מתאים? תודה מראש...
-
- 7 תגובות
- 792 צפיות
-
-
נכון יש את הסירתות אז יש לי שעלה קטנה יציע של LPT נותנת 5 וולט איך אני יכול לשפר נגיד ל 12?
-
- 6 תגובות
- 8.4k צפיות
-
-
יש לי מערכת שיש בה כפתור שמסובבים והוא שולט על הוויליום...יש את זה בכל מערכת... עכשיו אם אני רוצה לקחת פוטנציומטר שישמש לי כשולט על הוויליום זה אפשרי? וכמה התנגדות אני צריך שיהיה?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן חברה, לא כתבתי פה אף פעם, ואני דווקא צריך את עזרתכם לא בנושא של מחשבים אבל זה הפורום היחיד שמצאתי. אני מתופף, ואני רוצה לבנות מעגל עם מיקרופון קטן וכמה לדים, שישב בתוך התוף, וכשאני נותן מכה התוף יאיר. כמו כאן: יש לי המון ניסיון באלק' אבל פחות בבנית מעגלים ו"תאוריה". מישהו יכול לעזור לי? תודה דן
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הזמנתי לדים ונגדים לפני 4 ימים מהאתר הזה: http://www.arihav.com/products/led/index.asp זה כבר היה צריך להגיע אתמול תגידו זה אתר אמין או שסתם עבדו עלי?
-
- 4 תגובות
- 703 צפיות
-
-
מצאתי מסך lcd של מחשב ויש לו חיבור כמו של שנאי של 3-12 וולט השאלה אם זה הגיוני שהוא משתמש ב12 וולט? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי תופעה שכאשר המדחס של המזגן בחדר (מזגן קטן) מתחיל לעבוד המסך שלי נכבה ונדלק. התופעה קרתה כמעט תמיד בהפעלת המדחס כאשר המסך היה מחובר על אותו קו של המזגן, כעת המסך מחובר לקו אחר (שני מתגים שונים בארון חשמל) אך התופעה עדיין קיימת, אומנם לא באותה תדירות אבל קיימת. למישהו יש עוד רעיון איך אפשר לתקן? תודה, אסף.
-
- 2 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום. מכיוון שלא מצאתי את הלד אינפרא אדום מסוג osram SFH485P בארץ, אז אני עכשיו רוצה להמזין אותו מחנות מכוונת בחול. אני רוצה שתמליצו לי על חנות מחול טובה, זולה ובעיקר אמינה שיש לה את הלד אינפרא אדום osram SFH485P והיא עושה משלוחים לארץ. תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני בונה מקלט IR, איזה גודל של PCB להזמין לדעתכם ? נ.ב : נראה לכם יש לאריהב היט-שרינקים ? לא הרבה רק כדי לסגור את הסוף של הכבל
-
- 5 תגובות
- 986 צפיות
-