עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. איך אני מנקה את גוף הקירור של המעבד ??? יש אליו מין חומר מוזר כזה נדמה לי חלודה שגורם לצבא אפור לא נעים ואני מנסה להחזיר אותו למצב הראשוני שלו מה אוכל להסות נ.ב יש לי ZALMAN CPNS 9500

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. קודם כל אני רוצה לבצע רכישת חלקים דרך אריהב ראיתי את המחירים של הלדים הם לפי הדולר ויצא לי ש10 לדים 5 מ"מ בכמעט שבע שקל אחלה מחיר לעומת מה שאני קונה(שש שקל לכל לד 5מ"מ הכוונה היא ללד סופר) אבל הבעיה היא שרציתי גם לקנות את הרכיב של המקלט IR שמופיע במדריך זה עם השתי רגליים אבל שוטטתי באתר שם ולא מצאתי הרבה דברים כמו נגדים דיודות וכו' משהוא יודע איך אני מגיע לשאר הרכיבים שלא כתובים בסרגל כלים העליון של האתר כי אני רוצה לדעת גם את המחיר שלהם נ.ב. מה אתם אומרים על המסך הזה תצוגה 2X16 LCD, תאורה אחורית (באתר הוא מופיע שמאלי הכי עליון במחיר של 51 ש"ח ) הוא יכול להתחבר לי כמו במדריך שבאתר לחיבור מסכי LCD ? תודה רבה רבה מראש לעוזרים

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by yarkoni,

טוב אני לא יודע מה קרה איך מו מה ומי הייתי באמצע פרויקט וסביבת העבודה שלי לא הייתה מסודרת בכלל ואיבדתי את צייר 402 חיפשתי חיפוש של כ 5 שעות ופשוט לא מצאתי אותו עכשיו השאלה שלי היא מאיפה אפשר לירכוש את הציר וכמה הוא עולה? ועוד שאלה אני צריך קיט/סט/ערכה של דרמל שיש בא במיוחד דיסקיות וראשי שיוף עד 50 שקל וכמובן של חברת דרמל בלבד ועם אני יקנה ערכה אז הציר יגיע לי בערכה אז בעצם או שתמליצו לי על ערכה ב 50 שקל או על ציר ומאיפה אפשר ליקנות ובכמה ???

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by nimrods,

שלום לכולם מצאתי הארגז כילים שלי מסך LCD קטן האם אני יכול לעשות משהו בוא ואם כן יש לכם רעיונות בשבילי מה לעשות איתו תודה מראש לכול העוזרים ולרעיונות..!תמונות:

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by WarNet,

אני מחפש barcode wand לקנייה בחנות מסויימת בארץ חיפשתי בגוגל ולא מצאתי. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. היי אנשים אני בשלבים של להתארגן על מחשב חדש, יש מצב שגם אבנה לו מארז ביום מן הימים, אבל פרה פרה. קודם כל מאוד חשוב לי שכל החלקים הפנימיים של המחשב יהיו בצבע שחור. לבינתיים הזמנתי: Thermalright True 120 Black EVGA P55 SLi Corsair Dominator 4GB Corsair 400CX PSU XFX HD4650 - מגיע עם שני DVI שחשוב לי עכשיו חוץ מהבאג של הצבע אני גם רוצה שקט. ולכן אני רוצה להחליף את המאוורר של הכרטיס מסך לפתרון שקט. אבל הפתרון הזה חייב להיות שחור כמובן. ואני לא מוצא קירור פאסיבי בצבע שחור בשום מקום. כבר יש לי Accelero S2 ישן וחשבתי אולי ניתן לצבוע אותו. אבל כיצד? הרי צביעה בספריי צבע תבודד את יכולות הקירור שלו. צביעה באנודייז עד כמה שאני יודע תופסת רק לאלומיניום ובקירור הזה יש גם…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by spring2005,

קצת לא קשור לפורום אבל לא מצאתי מקום מתאים יותר. אני מתכוון לשפץ מברגה ישנה. אני מניח שאצטרך להחליף את הגריז בפנים. איזה גריז מתאים? האם יש סיווג לגריז כמו לשמנים? איפה ניתן לקנות גריז כזה בדרום? תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by MeTaLhAmMeR,

קניתי לפני שבוע קטודה של קולר מאסטר ובד"כ מגיע עם הקטודה מן אדפטר כזה קטן, עכשיו: הגעתי הביתה, כיביתי את המחשב וגם את המתג של הספק כח שלי, חיברתי את הנאון לפי ההוראות וכשהדלקתי את המחשב שמתי לב שבתוך האדפטר הקטן יש מן אור צהוב כזה, בהתחלה הייתי בטווח שזה משהו מגניב שאמור להיות אבל אז האדפטר עלה באש והתחיל להוציא עשן!! אז מהר מהר סגרתי את המתג של הספק... אתמול: קניתי נאון אחר של קולר מאסטר חיברתי אותו למחשב כמו שחיברתי את הראשון ואותו דבר קרה עם האדפטר הזה!! הוא גם נישרף! אז בשביל הניסיון עשיתי דבר כזה, יש לי ספק קטן שהיה לי עם נאון של טרמלטק, חיברתי אותו לנאון של קולר מאסטר, ומוזר לי שהספק הקטן של טרמלטק לא נישרף! הבעיה היא ששת'ה האדפטרים של קולר מאסטר נישרפו לי... מ…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by LIDOR_13,

היי קודם כל,הפרוייקט שלי זה מפסק כפיים לתאורה... השאלות הן: 1.האם ARDUINO NANO ו-SOUND SENSOR SHIELD http://www.ebay.com/itm/Sound-Sensor-Module-for-Arduino-Sensor-Shield-PIC-MCU-/150917251621?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item23235e8225 וכמובן ממסר,יתאימו לפרוייקט? 2.עם איזה שפות ארדואינו עובד? 3.האם אני יכול לחבר את כל זה לבטריות?הן יגמרו מהר(בשימוש 24/7?)?אני מעדיף את זה על שנאי.... 4.אם יש פרוייקט מוכן כזה אני אשמח לקבל קישור.... תודה...

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by Bar1234,

מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה ההבדל בין קטודה רגילה ?? לבין קטודה UV ?? אני מודה מאוד לכולם....

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by rsegoly,

אני חדש בארדוינו ומשחזר כישורי תכנות מלפני שנים בכל אופן, לקחתי דוגמה של TCP SERVER והיא עובדת מעולה בין הלוח לקליינט בווב אני שולח מחרוזות ומהן מגיעות ונשלחת הודעה בחזרה אך כאשר אני מנסה לזהות את המחרוזת כדי להגיב בהתאם לתכנה ההשוואה לא מצליחה למרות שהדפסתי ל DEBUG גם את שתי המחרוזות שאני משווה וגם את אורכן אשמח לעזרה (הטקסט שלי נצמד לא נכון בהמשך אך הוא נכון בסביבת הפיתוח) #include <SPI.h> #include <Ethernet.h> // Enter a MAC address, IP address and Portnumber for your Server below. // The IP address will be dependent on your local network: byte mac[] = { 0xDE, 0xAD, 0xBE, 0xEF, 0xFE, 0xED }; IPAddress serverIP(10,0,0,100); int serverPort=84; // Initializ…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. Started by shaks,

יש לי שילדה של מארז ואני רוצה לבנות מארז מפרספקס שקוף ויש כמה דברים שאני צריך עזרה בהם 1. כפתור הדלקה וכיבוי אך אני שם את זה כך שיהיה יפה על הפרספקס? 2. איזה סוג פרספקס צריך או שיש איזה חומר שיותר טוב בשביל זה? 3. האם אפשר לחתוך את הפרספקס עם הדיסקית חיתוך של הדרמל? (זה יצא אסטתי? יהיה צריך שיוף?...)) תודה לכל העוזרים

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by CyberBot,

אני צריל להחליף קבל ברדיו(נראה לי קשר) עכשיו יש בו משהו שונה שלא ממש יצא לי לי לראות בקבלים אחרים א.הוא בצבע שונה:חום והפסים של המינוס על הקבל בזהב ב.אני לא יודע אם זה עוד ערך שאמור להשפיע על בחרת הקבל אבל בנוסף למתח וקיבול יש 4W אני לא יודע אם זה הספק או סתם 4W הערכים שלו הם פחות או יותר אם אני זוכר נכון 16V 2200uF ג.איך אוכל לדעת אם זה קבל מיוחד או סתם רגיל? סורי אבל תמונה אין לי אני ינסה באינטרנט

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by SD Project,

אז ככה, אחרי המון זמן ותכנונים הגעתי להחלטה שאני עושה את זה !!! (לא מהמובן ה"כחול") אני רוצה להחליף את דלת הארון איפה שהמחשב נמצא, לדלת שעשויה מפרספקס, כדי שאני יוכל לעשות חורים למאוררים, חריטה ולדים... מי שיודע איפה אני יכול לקנות משטח פרספקס בגודל 64X37 באיזור ירושלים, או שאפשר להזמין באנטרנט שיודיע לי... תודה [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by werner,

שלום ותודה שנכנסתם. ימצאתי הארדיסק ישן בבית.. אין בו הרבה מקום. כל דיסק און קי ב10 שקל יותר שמושי ממנו, אבל רציתי אתגר (והדרמל שלי עדיין בתיקון אז אני לא יכול להתחיל עם המוד הרציני). יש בו חיבור מולקס זכר (פינים-תקע, לא שקעים לפינים), חיבור של עשרים פינים זהובים למעלה ו21 פינית שורה מתחת (הפין האמצעי של ה21 חסר בשורה למעלה, וזה בכוונה) של פינים זהובים, ועוד חיבור של שלושה פינים זהובים אחד ליד השני. אני בטוח שתמונה תועיל הרבה יותר, אבל אין לי דיגיטלית... ממ וזהו בעיקרון. יש דרך כלשהי לעשות מזה דיסק און קי (רק בסגנון), כלומר להלחים דברים ולגרום לזה לעבוד ב usb? מקווה שהבנתם אותי בכלל, ותודה שקראתם עד פה.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Gonk,

שלום אני מנסה לגרום לארדואינו לעבוד עם צ'יפ זכרון 93LC66. זהו צ'יפ זכרון של 4K, די ישן ובמקרה יש לי אותו. למי שמעוניין, זה ה datasheet שלו: http://ww1.microchip.com/downloads/en/devicedoc/21712b.pdf חיפשתי ברשת ובאופן לא מפתיע, עוד לא ניסו לבצע את החיבור הנ"ל לארדואינו, אך ישנן דוגמאות לשימוש בבקרים אחרים: 1. http://www.jimfranklin.info/microchipdatasheets/00560.pdf 2. http://www.eetasia.com/ARTICLES/2002MAR/2002MAR01_MEM_PL_AN.PDF?SOURCES=DOWNLOAD הקוד שלי טכנית זהה לקוד שלהם. עברתי על ה datasheet והוא ברור למדי. הבעיה מתחילה כאשר אני מנסה לקרוא מידע מהצ'יפ. כל החיבורים שלי נכונים, ואין לי בעיה בהגדרת הפרוטוקול (זה בעצם SPI, רק שאני לא משתמש בספריה של הארדואינו). את הרגל…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. שלום לכולם, אני באמצע מודינג למחשב, אני הופך פנטיום 3 500 לHTPC. יש לי וידאו ישן וכתוב עליו מאחורה שהוא מקבל 220V ומוציא 12V. האם אפשר (וכדאי?) לחבר אותו ללוח אם ולשאר הרכיבים במחשב? אם כן אני אשמח לשמוע הצעות.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by b-52,

יש לי ספק ישן פירקתי אותו והוצאתי את המאוורר יש לי 2 חוטים אדום ושחור ואני רוצה לדעת איך צריך לחבר אותך למולקס אני לא רוצה לחבר אותם לחיבור של ה פלופי כי אין לי עוד מקום בלוח אם בשביל מאווררים

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. היי לאחרונה בניתי מקלט IR שמתחבר לחיבור סיריאל במחשב. עקב כך חשבתי .שבמקום שלט יהי אפשר לחבר שלט בעל חיישן תנועה כמו ב WII האם זה אפשרי? האם יש תוכנה שתומכת בכך ? אשמח אם מישהו יודע לומר לי היכן קיים מדריך בנושא תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by sub_man,

תראו ביימר מישהו הראה משהו שהוא הכין עכשיו אני יביא כבר תמונות של מה שהוא הכין וישאל שאלות בסוף: שאלות: 1. האם הדבר הזה באמת שימושי? 2. דעה שכם על הרעיון והמחשב של הדבר הזה 3. רעיונות שלכם לשיפורים של זה... יאללה אם יהיה לי עוד שאלות אני יערוך תודה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by kkffiirr,

אני מחפש סוללה שתתאים לפרוייקט שתיתן הספק גבוה אבל מצד שני שהמתח ישאר יציב ככל האפשר כמו כן שתהיה קומפקטית. בהתחלה השתמשתי בסוללת 9V סטנדרטית, אבל העסק גומר אותה די מהר, וכעת כשהיא נותנת 7V נשרפו לי שני ULN2803 ואני חושש שזה קשור. בין אם זה קשור או לא, מה כדאי לקחת? יש בפרוייקט מגבר מתח מ9 ל20, שני דרייברים כאלו ומנוע קטן

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. Started by lion03,

דרמל של וולף+60 ראשים ב200 שקל שווה משהו?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by tk4,

הממ השאלה היא כזאת... הביאו לי הרבה מאווררים עם לדים אבל בלי חיבור מולקס אלא רק חיבור של שני חוטים... השאלה היא האם אפשר לקחת מפצל נגיד של מאוורר אחר שיש לי במארז ולחבר אליו את שני החוטים האלה ולהדביק עם נייר דבק? זתומרת כמו סלייבינג רק עם נייר דבק?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by rc_p,

שמעתי שאפשר להשיג מאוורר למארז שפועל במתח של 220V. יש לזה יתרון מאוד גבוה - מכיון שהוא חיצוני מהספק אתה חוסך רעש חשמלי משאר חלקי המחשב. הוא יותר אמין (תחושת בטן). אם הספק שלך חלש אתה חוסך כמה גרושים. ככל שיש פחות רעש אלקטרוני בסביבת המחשב, הזכרונות, והמעבד (AMD בעיקר) עובדים בצורה מהירה יותר, במיוחד בOC. השאלה היא איפה אפשר להשיג? כמה זה עולה? תודה לכולם.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by spide220,

מישהו יכול להביא לי מקומות שמוכרים בהן מסכי LCD??(אתרים) תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.