עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. היי אף פעם לא עשיתי מודינג למחשב שלי ועכשיו אני מתכנן להתחיל אבל כמובן על המחשב הישן של אחותי לפני שאני מתחיל יש לי כמה שאלות פשוטות ואני אשמח אם תענו לי עליהם אבל לפני הכול אני רק צריך שתדעו שאני גר בראשון כך שאם יש שאלה שקשורה לחנות אז שתהיה קרובה : 1) איפה אפשר לקנות או להזמין מקדח כוס למקדחה ביתית שאני אוכל לעשות איתה חור, בגדלים של 120mm ו-80mm? וכמה בערך זה עולה? 2) איפה אני יכול לקנות או להזמין פרספקס, והאם אפשר להזמין בגודל מסוים שאני רוצה או שאני חייב לחתוך בעצמי? וכמה גם זה יעלה לי? 3) איפה אפשר לקנות או להזמין גומי בצורת H שמחבר בין דלת המארז לחלון? וכמה זה יעלה לי? 4) מאיפה ניתן לקנות או להזמין ראשי חריטה? ראשי החריטה שאני רוצה אפשר לראות, בפורום הזה ש…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by nati27,

איזה חומר משתמשים לבידוד רעש הדיסק ואיפה אפשר לקנות

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by stingeR-,

אוקיי , חבר שלי(daemonshlomo), יש לו R9700PRO של ATI מקורי , לפני חודש-חודשיים , הוא הלך למסיבת רשת , ובדרך חזרה , כנראה שהמונית\אוטו קפצו , והR9700PRO היה עליו קירור של זלמן , וזה כנראה הפיל כמה נגדים\חלקים מהכרטיס(זה מה שהוא חושב) , הוא חזר הביתה ושהוא הדליק את המחשב המסך היה מלא בארטיפקטים(בביוס) , והכרטיס לא עבד בכלל בוינדוס(הראה מסך שחור עם קווים אנכיים) , הכרטיס הגיע אלי היום , אותם התופעות בידיוק , רק מה , שהקווים רק אנכיים והכרטיס גם לא נתקע... , מה שאומר , שאין מספיק מתח לזיכרונות כנראה , עכשיו , הכרטיס עובד! , המאורר מסתובב והכל.. , אבל כנראה שאיזהשהוא נגד שאחראי על סיפוק מתח לזיכרונות נפל , וזה מה שלא נותן לו לעבוד , חשוב לציין שניסיתי להוריד לו את מהירויות השע…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. אז אני חדש בכל העסק של אלקטרוניקה ומודינג ואני רוצה לנסות להתחיל , אני מתכנן לעשות חור במארז - שזה יהיה החלק היותר קל כי לא צריך ידע לגעת בחומרה של המחשב - ולא יכול להיגרם נזק ריצני. אחרי שאני יעשה את החלון אני רוצה לקנות את המאווררים האלה באיביי http://cgi.ebay.com/2-x-80mm-Logisys-Computer-Case-Blue-LED-Fan-3pin-4pin_W0QQitemZ310074609511QQihZ021QQcategoryZ80147QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem או http://cgi.ebay.com/4-LOTS-BLUE-QUAD-LED-NEON-CLEAR-MOD-80MM-PC-CASE-Fan_W0QQitemZ170249888767QQihZ007QQcategoryZ51064QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem או משהו בסגנון(זה משנה הסוג והכוח איורור או הכל אותו דבר בגודל של 80 MM ? וזה מתאים למחשב שנקנה בארץ?-אני שואל למען ה…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by טולה,

מישהו אי פעם בנה מגבר c-moy? מישהו יכול להביא מדריך אבל באמת מפורט לזה? ואולי אפילו מישהו יכתוב מדריך לבניית המגבר המדריכים שכבר ראיתי: http://headwize.com/projects/showfile.php?file=cmoy2_prj.htm http://tangentsoft.net/audio/cmoy-tutorial/

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by PhoenixBoy,

יש לי את הרכיב הזה... איך אני יודע איפה זה: IN OUT COM ??? ועוד שאלה... אם אני מקצץ רגליים של נגד רגיל זה לא יעשה בעיות נכון? ושאלה אחרונה... מה מוריד יותר מתח נגד משתנה של 500אום או של 5קילו אום?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  7. Started by amilo,

לילה טוב לכולם קודם אני ארצה לציין שלמדתי היטב את אופן חיבור הלדים וקראתי היטב את כל המדריכים שצריך לקרוא... אני מתכנן אלמנט תאורה קטן עכשיו יש לי שאלה- כל המדריכים שנתקלתי באתר מתוכננים לעבוד ב לדים עם אותם מתחים וזרמים(תקנו אותי אם אני טועה) בניתי לי מעגל קטן: http://img271.imageshack.us/my.php?image=circuit9ne.jpg הנתונים ללדים לפי האתר - ls diodes , איך אני מחשב את ההתנגדות של הנגדים ללדים השונים? אם אפשר הסבר על הדרך... תודה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by Elad128,

שלום! הגיע לידי מטען פשוט שלא ממש עובד. או שהוא לא מוציא מתח בכלל או שהוא כן.. וגם שהוא כן הלדים לא נדלקים. בדקתי את השנאי, מגעים, טרזיסטורים (הוצאתי אחד אחד ובדקתי כיוונים של מוליכות - זו בדיקה מספיקה?) וגם חלק מהדיודות, החלפתי את המייצב באחד תקין. תוך כדי הבדיקה, חשבתי שאולי הלדים נשרפו. במקביל אליהם חברתי לד אחר אבל בטעות בקוטביות ההפוכה. דבר זה גרם ללדים לדלוק חלש כל זמן שהשארתי את הלד מחובר.. מה זה יכול להיות? תמונות של המעגל: http://s14.postimg.org/rifpkw09t/image.jpg http://s23.postimg.org/ii9rq1t7f/image.jpg http://s23.postimg.org/l25ek5grf/image.jpg המייצב הוא LM317, הטרזניסטור שלידו bd675. שאר הטרזיסטורים הם s9013 אשמח לכל עזרה, תודה!

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. השאלה בכותרת... פירוט: יש לי מכשירים סלולריים זרוקים בחוסר מעשה בסביבה וחשבתי אולי ניתן לעשות איתם משהו. האם זה אפשרי? כלומר, ראיתי מוד שמישהו חיבר מסך אבל אני לא יודע אם ניתן ממש לשלוט בו.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. היי אנשים אני בשלבים של להתארגן על מחשב חדש, יש מצב שגם אבנה לו מארז ביום מן הימים, אבל פרה פרה. קודם כל מאוד חשוב לי שכל החלקים הפנימיים של המחשב יהיו בצבע שחור. לבינתיים הזמנתי: Thermalright True 120 Black EVGA P55 SLi Corsair Dominator 4GB Corsair 400CX PSU XFX HD4650 - מגיע עם שני DVI שחשוב לי עכשיו חוץ מהבאג של הצבע אני גם רוצה שקט. ולכן אני רוצה להחליף את המאוורר של הכרטיס מסך לפתרון שקט. אבל הפתרון הזה חייב להיות שחור כמובן. ואני לא מוצא קירור פאסיבי בצבע שחור בשום מקום. כבר יש לי Accelero S2 ישן וחשבתי אולי ניתן לצבוע אותו. אבל כיצד? הרי צביעה בספריי צבע תבודד את יכולות הקירור שלו. צביעה באנודייז עד כמה שאני יודע תופסת רק לאלומיניום ובקירור הזה יש גם…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by MaC_MaN,

מישהו אולי יודע כמה וולט יש בשקע טלפון? זה DC/AC? ועל איזה פינים במתאם ADSL יש את המתח?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  12. ראיתי באינטרנט כמה פרוייקטים שמבוססים על חיישני AVAGO מעכברים, למרות שבינתיים לא מצאתי חיישן מהחברה הזו אלא של MCS, אני מניח שפחות או יותר היכולות דומות. ראיתי פרוייקט של סורק נייד, מד מרחק, ומד מהירות רציתי לדעת האם יש אפשרות להשתמש בחיישן מהסוג הזה כמזהה משטח? נגיד שאני רוצה לבנות מכונית שתנוע רק על רצפה, ותזהה כשהיא יורדת ממנה, או יותר פשוט, תזוז רק על נייר שעל שולחן, וכשהיא תגלוש לשולחן היא תזהה זאת, האם זה החיישן המתאים לעניין? אם לא, מה יכול לעזור? תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by eegg,

אני רוצה לשלוט על משהו דרך הusb אז רציתי לדעת אם יש דרך לשלוט על משהו (לד) (לא החשמל אלא כמפסק דרך תוכנה או משהו)

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by the_king00,

מצטער על הספאם, זה דחוף... יש לי לד UV הנה הפרטים שלו http://www.lsdiodes.com/5mm/5mmuv.htm אני רוצה לחבר אותו ל5V באיזה צבעים של נגד אני צריך להשתמש? תודה רבה..

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by Jules Winnfield,

שלום, יש לי כונן 40gb ממחשב ישן בעל חיבור IDE וכמובן מולקס 4 פינים. יש אפשרות להפוך את הכונן לנייד? כלומר להפוך את כניסת הIDE לUSB והמולקס לחיבור לחשמל?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by tulicooli,

אם תגידו לי למחוק אני ימחוק אוקי... אז רציתי להציע לעשות כזה דבר תחרות של מי שעושה את החריטה על הפרספקט הכי יפה . אתם מביאים ציור וכל אחד ממשתתפי התחרות צריך לחרוט את הציור בדרך הכי יפה (ולשלב את זה במארז וכל מיני דברים) ואז משתמשי הפורום יצביעו למי שעשה את העבודה הכי יפה...

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by moshe_S_m,

יש לי מסך של מכשיר סלולרי (אם אני זוכר נכון זה Telit של רשת פלאפון), מה שרשום עליו זה: (בשחור): G 40415 ?(בלבן): CG128128-S401D ?(בצד על הפלסטיק) LF29S401-C-N מאחורה יש לו חיבורים (מגעים) על לוח מודפס גמיש כל מה שיש בו זה המסך כמה רכיבים (נגדים דיודות או קבלים, בטוח שלא מעגלים משולבים-ג'וקים) ו2 לדים אשמח אם משהו יכול לעזור לי איתו אני ממש רוצה לעשות משהו יפה עם המחשב שלי והמסך חלק מזה, אשתדל לצלפ תמונה ברורה שלו ולהעלות לאתר, נ.ב יש לו 25 מגעים שוב תודה מראש משה

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by spide220,

מישהו יכול להביא לי מקומות שמוכרים בהן מסכי LCD??(אתרים) תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. השאלה בכותרת

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. מישהו אולי יודע כיצד אפשר ליצור מתח של 12V עם 5 עד 15 אמפר ? ממתח של 220V. תודה

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום, ראיתי מספר תרשימים שמראים שאפשר לחבר כפתורים לLPT שעליו מחובר המסך ובעזרת תוכנה מתאימה להשתמש בהם, כגון התרשים הזה: , השאלה שלי האם ניתן להוסיף עוד כפתורים לפינים הנוספים שפנויים? אצלי פנויים הפינים 10-13 15 ו17. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. היי, מאז שהתחלתי פה אני עוד זוכר את הפעם הראשונה ששאלתי מה אפשר לעשות עם המאזר שלי וישר אמרו לי "המארז צועק לצבע!!!" וכמובן שצבעתי אך לא הייתי מרוצה כי זה לא היה עם חריטות ועיניינים (למרות שגם עכשיו אין חריטות)! טוב בלי הרבה דיבורים קבלוווווו את המארז שלי: מצטער על איכות התמונות פשוט המצלמה שלי הלכה לטייל בסין עם דוד שלי,(משווק דברים לארץ).. בקרוב יבוא פאן באס ותאורה... תודה רבה ל...: אני חייב תודה ענקית ל-super guhan שהייה סובלני אלי מאוד בבנית המפסקי on off K למאוררים!!! סוף שבוע טוב וחג שבועות שמח!!!

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Moty_p,

שלום לכולם, הרבה זמן שאני כבר חושב לעשות חור בגג המארז שלי ולהשים שם מאברר הבעיה היא שאני לא בטוח מזה נותן ולעשות שהרוח תיהיה כלפי חוץ או כלפי פנים והבעיה הנוספת היא האבק אם אני עושה חור במארז כדי להשים מאברר עלי לדעוג שהחור לא יהיה ענק מפלצתי כזה כדי שלא יכנב אבק עלי להשתמש עם איזה שהוא גריל ואין לי אני לא סם הרבה מאבררים במארז רק בגלל הבעיה הזאת של האבק זה לא להאמין פשוט כל איזה חצי שנה צריך לפרק את המחשב ולנקות טונה של אבק (עם הפאן (על קר כמובן)) יש לי רק מאברר אחד שהוא כלפי חוץ שנמצא בגב המארז עוד אחד על הכרטיס מסך (מודבק בסיליקון (מין מודינג שכזה)) וחוץ מזה יש את המאברר של הספק כוח וזהוא דאגתי לכך שהמאבררים האלו היו שקטים כל האפשר גם אם זה יעלה יקר מהרגיל ועכשיו אני …

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by Big_Guy7,

איך עושים את המודינג הזהה?!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by IAF.ofek,

שלום 1.שקניתי את המחשב שלי בחרתי במאוורר יותר גדול וחזק למעבד ולכן קיבלתי עם כל המחשב והקופסאות גם את המאוורר למעבד המקורי של אינטל שבא עם פנטיום 4 חוץ מהמאוורר שבחרתי שהורכב כבר. עכשיו אני מעוניין ליצור תועלת במאוורר הזה אז הייתי רוצה לקבל ממכם רעיונות מה אני יכול לעשות איתו כדי לקרר את המארז 2.התחלתי היום לכין כבל IDE מעוגל,הייתי מעוניין לדעת איזה גודל של צינורית אני צריך כדי שכל הגידים שהפרדתי יכנסו יפה ומסודר בתוכו 3.המארז שלי בה בצידו עם חור למאוורר 80 מ"מ אך הוא בה עם מן תעלה שמובילה למאוורר של המעבד ומוציא את האוויר החם החוצה,רציתי לדעת האם עדיף לי להשאיר שם את התעלה או להוסיף מאוורר במקום?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים