עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by zxor,

אהלן, בניתי תאורה למארז שלי בעזרת לדים ונגים מתאימים, השתמשתי בנגד 470ohm 1/4W 5%, חיברתי למולקס ליציאה של ה12v, והנגדים מתחממים. כמובן שניתקתי את זה מיד כדי לא לגרום נזק ועכשיו אני שואל: מה עשיתי לא נכון? אגב חיברתי שם 4 לדים במקביל (זתומרת 4 נגדים) וכולם מתחממים... זה יכול להיות קשור לעובי החוט גם?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. עם המלחם שלי אבל המלחם לא מזיז לו הוא מסרב לצאת ?מה אני לא עושה נכון?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. עלה במוחי רעיון נחמד, השאלה היא האם אפשר לממש אותו. כדי לא להעמיס על ספק הכוח הראשי עם כל מיני מאווררים ותוספות מהצד, אני מעוניין לקנות ספק כוח נוסף (משהו זוך, אפילו ג'נרי) ולחבר אותו למחשב כדי שיעבוד במקביל עם המחשב, כלומר יפעל כאשר אני מפעיל את המחשב. לספק הכוח הנוסף אני אחבר הרבה מאווררים ופאנל לשליטה עליהם. האם זה אפשרי? 1. לחבר ספק כוח נוסף שיעבוד במקביל עם מחשב. 2. לחבר אליו הרבה מאווררים. במידה ואי אפשר שיעבוד במקביל עם המחשב, האם יש דרך כלשהי שפשוט אחבר אותו לחשמל ובעזרת כפתור כלשהו אפעיל אותו? תודה מראש, מיכאל!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. Started by amilo,

לילה טוב לכולם קודם אני ארצה לציין שלמדתי היטב את אופן חיבור הלדים וקראתי היטב את כל המדריכים שצריך לקרוא... אני מתכנן אלמנט תאורה קטן עכשיו יש לי שאלה- כל המדריכים שנתקלתי באתר מתוכננים לעבוד ב לדים עם אותם מתחים וזרמים(תקנו אותי אם אני טועה) בניתי לי מעגל קטן: http://img271.imageshack.us/my.php?image=circuit9ne.jpg הנתונים ללדים לפי האתר - ls diodes , איך אני מחשב את ההתנגדות של הנגדים ללדים השונים? אם אפשר הסבר על הדרך... תודה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. אני נמצא כרגע בדילמה קשה אבא שלי נתן לי תקציב של 50$ להזמין מג'אב טק כולל משלוח עכשיו אני מתלבט אם לקנות כבלים רגישים לUV + 2 מאווררי UV + קטודת UV או לקנות קטודה רגיל + 2 מאווררי לדים + לייזר לד השאלה איזה מהם יתן לי אפקט יותר יפה תודה לכל מי שיעזור

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by JohnClark,

היי... בקרוב אני הולך לעשות קצת קניות בפנדס: Zalman 7000AlCu (אני צריך קצת שקט) Antec Sl400P (אני רוצה להחליף כ.מסך) ובנוסף אני רוצה לשפצ"ר קצת את המראה של המחשב שלי... נמאס לי מהמולקסים המכוערים ומהסליבים השחורים המשעממים... אז אני רוצה לקנות קתודת UV של ונטק (יש לי כבר Inverter), סליבים רגישים לUV ומולקסים רגישים לUV ככה נראה המחשב שלי כרגע: עכשיו יש לי כמה שאלות: אני מתלבט איזה צבע של סליבים לקנות: אדום או ירוק? אני חשבתי יותר על ירוק שיוסיף עוד קצת צבע למוד שלי, אבל אדום יתאים יותר לצבעים הקיימים... איזה צבע של מולקסים לקנות: חשבתי לכיוון כחול... עכשיו יש עוד בעיה... אין לי הרבה מקומות לשים בהם את הקתודה. חשבתי על שני מקומות: בגג המארז (בדיוק כמו הכחולה רק…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by PhoenixBoy,

יש לי את הרכיב הזה... איך אני יודע איפה זה: IN OUT COM ??? ועוד שאלה... אם אני מקצץ רגליים של נגד רגיל זה לא יעשה בעיות נכון? ושאלה אחרונה... מה מוריד יותר מתח נגד משתנה של 500אום או של 5קילו אום?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. Started by davidreznic,

שלום. רציתי קצת עזרה מכם בנוגע לסידור הכבלים במארז. את הכבל IDE עיגלתי. יש צורך בסלסול ה SATA? כדאי לקדוח חורים במגש הלוח-אם או שלא צריך (האחריות על המארז לא נגמרה עדיין) עוד הצעות?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by julbo,

יש לי מחשב נייד ישן 7 שנים הוא עדיין עובד יופי (מריץ XP כמו גדול) אבל קצת נמאס לי ממנו. יש למישהו הצעות מה לעשות לו?? תודה מראש לכל העוזרים.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. יש לי מאוורר 12CM ג'נרי דיי רועש ואני רוצה לשים לו נגד משתנה, כמו שיש בווליום, כלומר שאני אשלוט על כמה מתח הוא יקבל. זאת לא אמורה ליהיות בעיה לא ? כולה תחוט תקבל ולשים בין שני הקצוות את הנגד לא ? איזה חוט צריך לחתוך ? את המינוס לא ? איזה צבע הוא ? תודה !

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום. גם אני נסחפתי לשגעון ה mini ובא לי לבנות מחשבון מאפס. אחרי שיטוטים ארוכים באינטרנט הגעתי למסכנה שכדאי ללכת על בורדים של via מכיוון שיש להם היצע הכי גדול ונסיון גדול בתחום. (http://www.mini-box.com/s.nl/c.ACCT127230/sc.8/category.15/.f) כנראה שיש אותם ב plonter. בנוגע ל cdrom ו hard disk, חשבתי להשיג כאלו של laptop בגלל הגודל וצריכת החשמל הנמוכה ובגלל שיש לי כבר ספק ממוזער. האם הם עובדים בסדר, האם יש משהו שאני צריך להזהר ממנו (התחממות, בלאי גבוה...)? תודה רבה מראש. אצרף תמונות כשיהיה מה לצלם.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by yarkoni,

טוב אני לא יודע מה קרה איך מו מה ומי הייתי באמצע פרויקט וסביבת העבודה שלי לא הייתה מסודרת בכלל ואיבדתי את צייר 402 חיפשתי חיפוש של כ 5 שעות ופשוט לא מצאתי אותו עכשיו השאלה שלי היא מאיפה אפשר לירכוש את הציר וכמה הוא עולה? ועוד שאלה אני צריך קיט/סט/ערכה של דרמל שיש בא במיוחד דיסקיות וראשי שיוף עד 50 שקל וכמובן של חברת דרמל בלבד ועם אני יקנה ערכה אז הציר יגיע לי בערכה אז בעצם או שתמליצו לי על ערכה ב 50 שקל או על ציר ומאיפה אפשר ליקנות ובכמה ???

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by ccc,

האם זה בטוח לצבוע את החלק אלומיניום שמחזיק את לוח האם כשצובעים מארז ? האם ה40 מעלות מהלוח מספיקים כדי לגרום להמסה כלשהי של הצבע ? תודה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by tehnodrom,

אני רוצה לעשות שם מאורר...אבל אני לא רוצה לפרק את המחשב....זתומרת את החלקים שבפנים איך אני יכול לעשות את וזה בלי לפרק את הלוח אם והחלקים??

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by yotam.m,

אהלן יש לי מכונה של מוזר מדגם 1871 בהחלט מכונה ראויה וטובה שנמצאת איתי כבר כמה שנים. הספקתי לפתוח אותה בעבר ולהלחים לה סוללות חדשות החלפתי את הקיימות שהיו לדעתי 1000ב 2700 של gp מה שהפך אותה לכבדה אבל איפשר לי מרווח של חודשיים בין טעינות בכל מקרה הבעיה היא כזאת שכבר לא ניתן להשתמש בה בתצורת סוללות רק הפעם אני לא בטוח שהסוללות הן הבעיה המכונה נטענת למצב מלא אך מתפרקת תוך בקושי 2 שניות למרות שמראה טעינה מלאה. השאלה היא האם יש חיישן\מעגל שמווסת או יודע להגיד לי כמה טעינה נותרה במערכת מהסוג הזה? האם יכול להיות שהוא נדפק ולכן החיווי שלו שגוי תמידית? איך נראה רכיב כזה על מנת שאוכל לאתר אותו ואולי להחליף אם יהיה צורך? המכונה נהדרת ורגע לפני החלפתה החלטתי…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by spring2005,

קצת לא קשור לפורום אבל לא מצאתי מקום מתאים יותר. אני מתכוון לשפץ מברגה ישנה. אני מניח שאצטרך להחליף את הגריז בפנים. איזה גריז מתאים? האם יש סיווג לגריז כמו לשמנים? איפה ניתן לקנות גריז כזה בדרום? תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. ראיתי באינטרנט כמה פרוייקטים שמבוססים על חיישני AVAGO מעכברים, למרות שבינתיים לא מצאתי חיישן מהחברה הזו אלא של MCS, אני מניח שפחות או יותר היכולות דומות. ראיתי פרוייקט של סורק נייד, מד מרחק, ומד מהירות רציתי לדעת האם יש אפשרות להשתמש בחיישן מהסוג הזה כמזהה משטח? נגיד שאני רוצה לבנות מכונית שתנוע רק על רצפה, ותזהה כשהיא יורדת ממנה, או יותר פשוט, תזוז רק על נייר שעל שולחן, וכשהיא תגלוש לשולחן היא תזהה זאת, האם זה החיישן המתאים לעניין? אם לא, מה יכול לעזור? תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by IG,

שלום. אני רוצה לחבר 4 לדים בטור למולקס (12V). הבנתי שהזרם אמור להיות 0.02 אמפר (ללד UB) וכל לד דורש 3V, אז איזה נגד אני צריך לקנות?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום! אני לומד בכיתה יב' ויש לי עבודת גמר להכין באלקטרוניקה. נשוא העבודה הוא תחומי התנגדות. אני צריך עזרה במציאת חומר בנושאים שונים ואלו הם: 1. הסבר סוגים שונים של מעגלים המשמשים לבדיקת התנגדות ברמה העקרונית. 2. הסבר עיקרון הפעולה של מקור זרם אידיאלי. 3. הסבר כיצד פועל מקור זרם המבוסס על טרנזיסטור דו נושאי. 4. דיודת זנר - ההבדלים בין דיודת צומת (צורן) לבין דיודת זנר, היכן משתמשים בדיודת צומת והיכן בדיודת זנר, מייצב מתח הכולל דיודת זנר. 5. מבנה ועיקרון פעולה של מגבר 741, הסבר סוגים שונים של מעגלים שונים המבוססים על מגבר שרת 741 בחוג סגור, הסבר ועיקרון פעולה ומאפיינים של מגברת שרת כמגבר עוקב. 6. הסבר ועיקרון פעולה של משווה ל10 רמות דגם 2113914. 7. הסבר כיצד ניתן לתכנן את המ…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. איך אני מנקה את גוף הקירור של המעבד ??? יש אליו מין חומר מוזר כזה נדמה לי חלודה שגורם לצבא אפור לא נעים ואני מנסה להחזיר אותו למצב הראשוני שלו מה אוכל להסות נ.ב יש לי ZALMAN CPNS 9500

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. אני מחפש משהו איכותי, עם כהמ שיותר אפשרויות מתח. שאפשר לחבר לו טיפים שונים כמובן. לא אכפת לי שיהיה מeBay. עד 300 ש"ח. על מה אתם ממליצים?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by segevgabay,

כזה שאפשר לעשות איתו מודינג שיראה טמפרטורות וכול מיני דברים..?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by IAF.ofek,

שלום 1.שקניתי את המחשב שלי בחרתי במאוורר יותר גדול וחזק למעבד ולכן קיבלתי עם כל המחשב והקופסאות גם את המאוורר למעבד המקורי של אינטל שבא עם פנטיום 4 חוץ מהמאוורר שבחרתי שהורכב כבר. עכשיו אני מעוניין ליצור תועלת במאוורר הזה אז הייתי רוצה לקבל ממכם רעיונות מה אני יכול לעשות איתו כדי לקרר את המארז 2.התחלתי היום לכין כבל IDE מעוגל,הייתי מעוניין לדעת איזה גודל של צינורית אני צריך כדי שכל הגידים שהפרדתי יכנסו יפה ומסודר בתוכו 3.המארז שלי בה בצידו עם חור למאוורר 80 מ"מ אך הוא בה עם מן תעלה שמובילה למאוורר של המעבד ומוציא את האוויר החם החוצה,רציתי לדעת האם עדיף לי להשאיר שם את התעלה או להוסיף מאוורר במקום?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by VBMaster,

פשוט לקחת אלומיניום ולשייף אותו עם נייר גס מאוד? או שיש דרכים יותר טובות? או משהו אחר...? תודה לכולם

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by tk4,

הממ השאלה היא כזאת... הביאו לי הרבה מאווררים עם לדים אבל בלי חיבור מולקס אלא רק חיבור של שני חוטים... השאלה היא האם אפשר לקחת מפצל נגיד של מאוורר אחר שיש לי במארז ולחבר אליו את שני החוטים האלה ולהדביק עם נייר דבק? זתומרת כמו סלייבינג רק עם נייר דבק?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.