אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אממ יש לי שניי מאווריים ישנים של סוקט 478 פלוס שניי הגופי קירור שלהם הגדולים האלה... אני מחפש דרך לנצל אותם... מישהו יכול להמליץ לי על משהו שאני יכול לעשות איתם?? תודה,
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה להכין אחד כזה: איפה אני יכול למצוא פאנל סולארי מתאים? [עדיף בארץ] אם לא אפשר קישור לאיביי? הוא אומר שם שזה לא עולה הרבה[3$]
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה ההבדל בין מאוורר שמכניס אוויר לבין מאוורר שמוציא אוויר? זה קשור בכיוון של המאוורר זווית וצדדים...? וכמה עולה כזה שמכניס וכמה עולה כזה שמוציא
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי סוויצ' ישן שנדפק לו הספק כוח הפנימי. בתוך הקופסה יש את הלוח הגדול של הסויצ' עצמו ולוח קטן של הספק כוח. אל הספק כוח כתוב output 12V 1A 5V 2A כשאני מחבר את הסויצ' לספק של מחש הוא עובד. הוא גם עובד כשאני מחבר את החוט של ה 5V בלבד בלי ה 12V אם כך . . . לקחתי ספק כוח ג'נרי של מחשב (מהאלה הממש זולים) שבטבלת מתחים שלו כתוב 5VSB 3A. פירקתי מהמעגל שלו את כל הרכיבים של הספק הגדול והשארתי רק את אלה של ה 5VSB עכשו בצד של המתח גבוה יש רק טרנזיסטור אחד ולא 3 (מצאתי את ה PDF באינטרנט וזה טרנזיסטור NPN רגיל ולא מוספט) אז החלפתי לו לגוף קירור קטן יותר (לוחית אלומיניום בגודל 35X45 ממ) הספק המאולתר הזה עובד ונותן 5V. אבל אחריי כמה דקות עבוה אם הסוויצ' הגוף קירור של הטרנזיסטור חם בטמפ'…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
זה המוד הראשון שלי מערכת לשליטה ב 4 מאווררים עם תאורה מתחלפת מאדום לירוק (זה ירוק לא יודע למה בתמונה זה נראה לבן ) הורדת המתח של המאווררים עד למצב של כיבוי אתם מוזמנים לתת דעה www.g2a2l2.pic.co.il
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רציתי לשאול מה בד"כ הבעייה של מסכי LCD (במקרה שלי LG FLATRON WIDE 19 ) שלא נדלקים, אפילו לא האור הירוק של הPOWER.. ברור לי שכנראה משהו נשרף, האם זה מקרה אבוד או שפשוט יש שם איזה פיוז POWER כלשהו שצריך להחליף ואז כן שווה לתת אותו שבוע למעבדה ? אני שואל כאן כי פה יש יותר מקצוענים מהרמאים סגנון אמנון לוי שומר מסך שיש בשוק... שיגידו לי שאפשר לתקן ואז אחרי שבוע יגידו מצטערים-אי אפשר וזה סתם יעצבן תודה רבה !
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני חדש... כבר אמרתי. בקיצר היה לי מחשב IBM נייד דפוק אז נמאס לי ממנו ופירקתי אותו הוא היה די זבל אז זרקתי אותו לזבל... סתם הוא בארון שלי החלק היחיד השימושי בו זה מסך 12 אינץ נחמד ואני רוצה לנצל אותו חשבתי לחבר אותו למקלדת... עם קבל ארוך למחשב ואז להסתובב בבית איתו זה רעיון הכי דפוק שהיה לי באותו רגע בראש אבל לחבר אותו למחשב לפחות יהיה טוב אבל אני מתאבד איתו ועם החוטים שלו ואני לא ממש מצליך איתו אני חיפשתי באינטרנט מדריכים אבל לא מצאתי אני לא משהו באלקטרוניקה אבל קולט מהר לול אז חשבתי לפנות אליכם בתקווה לעזרה לא בא לי לזרוק אותו ומי צריך לקנות דרך אגב הוא די חדש (משנת 97) :D הוא צבעוני מסך סבבה אני מכווה שתעזרו לי לחבר אותו... הנה הדגם: 46H358…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אנשים,מצ'עמם בחופש אז ככה,יש לי שלט ישן של פלסטיישן 2 ואני רוצה לחבר אותו למחשב,אני לא רוצה לקנות מתאם ואין לי בעיה לחתוך את הכבל אם צריך איך אפשר לחבר אותו למחשב?ומאיפה אפשר להוריד תוכנה בשביל להשתמש בו? תודה מראש לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתכנן פרויקט "קטן" שיצריך שימוש בפרספקס אבל אני יודע שיש עוד חומרים כאלה (שקופים) אך יותר חזקים פוליקארב משהוא הייתי רוצה לדעת מה המחירים של החומרים הללו ואת התכונות שלהם תודה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי יש לי 2 מארזים ישנים כאלה של P1 ..... זוכרים יש לי גם לוח ומעבד של P2 400 MH אז חשבתי לבנות מזה איזה HTPC נחמד שיתבסס על המארז של ה P1 נראה לכם???? יש הצעות יותר טובות ???? כי אני חשבתי לבנות אבל יש לי מחסור בזמן (צבא וכאלה .. ) אז קיצר אם יש לכם הצעות שיכולות ליעל את לוח הזמנים (מבחינת בניה כן... ) אז תגיבו
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כזה שאפשר לעשות איתו מודינג שיראה טמפרטורות וכול מיני דברים..?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, רציתי להוסיף מאוורר הבעיה היא שהלוח אם החיבור של FAN הוא ל4 פינים והמאוורר שלי הוא ל2 לכן לקחתי חיבור של 4 הפשלתי לו את החוטים אותו דבר למאוורר לפיפתי את החוטי נחושת האלה. הבעיה היא שהמאוורר לא מקבל חשמל מישהו יכול לעזור לי? אני חושב שלא לפיפתי את החוטים נכון
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לילה טוב לכולם קודם אני ארצה לציין שלמדתי היטב את אופן חיבור הלדים וקראתי היטב את כל המדריכים שצריך לקרוא... אני מתכנן אלמנט תאורה קטן עכשיו יש לי שאלה- כל המדריכים שנתקלתי באתר מתוכננים לעבוד ב לדים עם אותם מתחים וזרמים(תקנו אותי אם אני טועה) בניתי לי מעגל קטן: http://img271.imageshack.us/my.php?image=circuit9ne.jpg הנתונים ללדים לפי האתר - ls diodes , איך אני מחשב את ההתנגדות של הנגדים ללדים השונים? אם אפשר הסבר על הדרך... תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, יש לי מארז של צ'יפטק, ניתקתי את הגג שלו, העובי של הפח ממש מטורף! אני רגיל לג'נריים שאפשר לחתוך עם השיניים (: יש לי רדיאטור כפול שאני רוצה להצמיד אליו. הייתי שמח לקבל עצות לפני, איך לשרטט שיצא טוב, איך לחבר בינהם, עם מה לחתוך וכו וכו. אני לא מודר בדמי ואין לי כשרון מולד לזה, אז כל טיפ יתקבל בברכה ובאהבה (: תודה רבה, רועי. לא שזה ממש משנה, אבל זה המארז: http://tinyurl.com/yvh6w2 וזה הרדיאטור: http://tinyurl.com/yp5lu7
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, קיבלתי זוג רמקולים ישנים של aiwa (אלה מהמערכות הישנות שלהם ) והצבתי אחד מהם ממש ליד המחשב (מרווח של 20 ס"מ) האם זה בסדר? הרמקולים לא יכולים להזיק למחשב? אני לא מבין גדול ברמקולים אבל הבנתי שיש מין מגנט בתוך הרמקול-הוא יכול להזיק למחשב? תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד ישן 7 שנים הוא עדיין עובד יופי (מריץ XP כמו גדול) אבל קצת נמאס לי ממנו. יש למישהו הצעות מה לעשות לו?? תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, חשבתי לקנות קטודה נחמדה, יש משהו שצריך לשים לב אליו שקונים קטודה? הבנתי שחייבים מתאם כדי שהוא יעבוד? אגב לאן הקטודה מתחברת? http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=950&catcode=96 או אם יש לך המלצות אחרות, בגבול ה80 שקל. תודה, אור. יש לי מארז אקספיידר כסוף אם זה משנה - הקטודה צריכה להיות כחולה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
עלה במוחי רעיון נחמד, השאלה היא האם אפשר לממש אותו. כדי לא להעמיס על ספק הכוח הראשי עם כל מיני מאווררים ותוספות מהצד, אני מעוניין לקנות ספק כוח נוסף (משהו זוך, אפילו ג'נרי) ולחבר אותו למחשב כדי שיעבוד במקביל עם המחשב, כלומר יפעל כאשר אני מפעיל את המחשב. לספק הכוח הנוסף אני אחבר הרבה מאווררים ופאנל לשליטה עליהם. האם זה אפשרי? 1. לחבר ספק כוח נוסף שיעבוד במקביל עם מחשב. 2. לחבר אליו הרבה מאווררים. במידה ואי אפשר שיעבוד במקביל עם המחשב, האם יש דרך כלשהי שפשוט אחבר אותו לחשמל ובעזרת כפתור כלשהו אפעיל אותו? תודה מראש, מיכאל!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. רציתי קצת עזרה מכם בנוגע לסידור הכבלים במארז. את הכבל IDE עיגלתי. יש צורך בסלסול ה SATA? כדאי לקדוח חורים במגש הלוח-אם או שלא צריך (האחריות על המארז לא נגמרה עדיין) עוד הצעות?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
פשוט לקחת אלומיניום ולשייף אותו עם נייר גס מאוד? או שיש דרכים יותר טובות? או משהו אחר...? תודה לכולם
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. גם אני נסחפתי לשגעון ה mini ובא לי לבנות מחשבון מאפס. אחרי שיטוטים ארוכים באינטרנט הגעתי למסכנה שכדאי ללכת על בורדים של via מכיוון שיש להם היצע הכי גדול ונסיון גדול בתחום. (http://www.mini-box.com/s.nl/c.ACCT127230/sc.8/category.15/.f) כנראה שיש אותם ב plonter. בנוגע ל cdrom ו hard disk, חשבתי להשיג כאלו של laptop בגלל הגודל וצריכת החשמל הנמוכה ובגלל שיש לי כבר ספק ממוזער. האם הם עובדים בסדר, האם יש משהו שאני צריך להזהר ממנו (התחממות, בלאי גבוה...)? תודה רבה מראש. אצרף תמונות כשיהיה מה לצלם.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לחבר 4 לדים בטור למולקס (12V). הבנתי שהזרם אמור להיות 0.02 אמפר (ללד UB) וכל לד דורש 3V, אז איזה נגד אני צריך לקנות?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני גר בבת ים ואני רוצה לקנות תגומי U הזה! כי אני עושה חלון במארז =] אהה ואיך קוראים לזה באמת? גומי U? O_O
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הכנתי LCD לפי המדריך ואני דיי מבסוט אבל כתוב בו "אחרי שחיברנו למחשב" ואין לי מושג לאן חיברנו... אז תסבירו בבקשה עדיף גם לשים תמונה... תודה מראש!
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מתעסק הרבה עם גאדג'טים ותכנות (מתכנת ברמה בינונית בשביל הכיף), רק היום נחשפתי לארדואינו וזה ממש הלהיב אותי והייתי רוצה לנסות לעשות כמה דברים אשמח לדעת מה אני צריך בשביל התחלה, חוץ מהרכיב עצמו, כמובן. אשמח לפירוט או להפנייה, מה דרוש שיהיה לי על המחשב ואיזה רכיב הכי שימושי (ראיתי שיש מלא סוגים). תודה, והמשך יום טוב!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-