עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Ash Binary,

במחשב ל חבר יש לוח דיי איכותי (MSI K9N NEO) אם southbridge בלבד (מהלוחות של AMD שאין להם northbridge). הציפ של NVIDIA והוא דיי מתחמם בזמן עבודה מתחת לציפ הזה (או באיזור שלו) יש הלחמה שבורה. הוא אמר שהמחשב לפעמים עובד לפעמים לא, אז באתי לבדוק הדלקנו את המחשב, קרענו אותו במשחקים, ראינו סרטים, הכול הלך חלק. ואז גלשנו סתם באינטרנט והמחשב קפא אחריי ריסט הוא צפצף 2 ארוכים ו 8 קצרים (תקלה בכרטיס מסך), הכרטיס מסך תקין וניסינו אם כרטיס מסך אחר. אחריי שהלוח התקרר הוא עדיין עושה את זה אם אני לוחץ אל הצלעות קירור של ה southbridge (אל הציפ כיאלו) המחשב עובד תקין, אם אני משחרר הוא קופא מסקנה - יש הלחמה שבורה מתחת לציפ - איך ניתן לתקן אותה ?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by noam_moshe,

שלום לכולם, אני לומד במגמת אלק' ויש לי שאלה לגבי חשמל בכלליות. נניח שיש נגד בתוך מעגל סגור. מה קורה לזרם ולמתח שהם עוברים דרכו? אני יודע שהמתח נחלש אחריו והזרם לא. אני אשמח לדעת למה, ומה קורה לזרם / מתח לפני ואחרי.

• 5 תגובות
    • 966 צפיות
  3. Started by nimrods,

שלום לכולם האם זה אפשרי לבנות רמקולים שישמעו מה ששמעים בפלאפון נגיד דרך הבלוטוס?? תודה מראש ....!?!!??!?

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by yaronberger,

שלום לכולם, אני מעוניין לעבוד עם הארדוינו דרך התוכנה MATLAB כדי לקבל קלט של טמפרטורה דרך חיישן DHT11 ולעבד את הנתונים במטלב. מצאתי הוראות לעבודה עם חיישן מסוג זה דרך הארדוינו באופן ישיר אבל לא בטוח איך לעבוד איתו דרך מטלב... אשמח לעזרה, תודה.

• 5 תגובות
    • 3.1k צפיות
  5. היי, ברשותי 2 מאווררי AC 0.13A הרועשים לטעמי... רציתי שתהיה אופציה לשלוט על מהירות הסיבוב שלהם (וכך על הרעש המופק מהם). ראיתי ב-25 שקלים מוצר שנקרא Zalman Fan Mate II שמחברים אותו ללוח אם ולמאוורר ואפשר לשלוט על מהירות הסיבוב. אך לפי מה שראיתי זה מתאים למאווררים של מעבדים. רציתי להתייעץ איתכם לפני הקניה -האם המוצר יתאים למאווררים אלו של AC 0.13A ? או שההתנגדות שלו לא מספיק חזקה? תודה, אורן.

• 5 תגובות
    • 750 צפיות
  6. Started by alfa100,

מה עדיף אני בונה orgamic leds ואני לא יודע אם להשתמש בfilm capacitor או radial capacitor מה כדאי? עזרה דחוף

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by guy3,

שלום אני מכין לי חלון במארז ואני צריך גומי U , יש למישהו כאן מושג איפה אני יכול להשיג גומי כזה?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by SpLiNtEr,

שלום!. אני לפני פרוייקט שדורש חיתוך מדוייק (והרבה חיתוך). רציתי לדעת האם דיסק חיתוך יהלום לדרמל יעיל, או שאחד רגיל יותר עדיף?. פשוט עבודת החיתוך היא מרובה,ויעלה לי הרבה הדיסקים. (מי שלא יודע למה אני מתכוון - http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=274&products_id=3246 )

• 5 תגובות
    • 2.9k צפיות
  9. מכירים את החברה? את הצבע? על המיכל רשום גם את זה new formula quick drying Acrylic Epoxy Automotive Finishes אם מישהוא יכול לעזור לי תרגישו חופשי האם הוא מתאים למתכת? פלסטיק? אבכטיח? ???

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by card,

שלום יש לי אובייקט מסוים, שאני מייצר פעם אחת, בתוכנית הראשית. האובייקט הוא אובייקט של קלאס OneWire, שישמש אותי לתקשורת עם כמה רכיבים שונים שיושבים על באס OneWire אחד. אני מייצר אותו כך: OneWire O_OneWire(Leg_OneWire); אני רוצה להעביר O_OneWire לכמה קלאסים אחרים. אני רוצה שההפנייה לאובייקט OneWire הזה תישמר בכל אחד מהקלאסים האחרים, כלומר כולם מפנים לאותו אובייקט אחד של OneWire. כיוון שהנושא של ה-& וה-* מאד מבלבל, השאלה שלי היא בעצם: 1) איך להגדיר את ה-field בקלאסים של הרכיבים, שאמורים לשמור הפנייה לאובייקט OneWire? 2) איך להגדיר את הפרמטר בקונסטרקטור של הקלאסים? ולבסוף: 3) איך לרשום את שורת ההשמה בתוך הקונסטרקטור, ששומרת מהפרמטר של ה-Ctor אל ה-field? תודה רבה card

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by Tom22,

אהלן, הלדים שהזמנתי הגיעו סוף סוף, וכל פעם שאני מחבר אותם לחיבור במחשב הם ישר מהבהבים בצבעם ומיד לאחר מכן הם נשרפים. מה הפתרון ? אני עכשיו יעלה תמונה.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. האם יכול להיות שהחלק העליון של המארז שלי לא מתפרק? קבלו תמונות, הוא מחובר עם ניטים לפי מה זה ניראה לי מה אתם אומרים כדאי לנסות לפרק את הניטים ולהחליף אותם בברגים ? [attachment deleted by admin]

13. אני עומד לקנות מחשב חדש בעוד שבוע בערך. עכשיו, אני נקלעתי לקשיים כספיים אז אני לא אוכל לקנות מארז. יש לי מארז ישן אז אני אצטרך להסתפק בו. הבעיה עם המארז הישן שהוא לא ניתן לשימוש ואין בו מקומות למאווררים חוץ ממקום אחד מאחור למאוורר 80MM. הדלת של המארז כולה עקומה ואי אפשר לסגור אותה. תמונה של המארז מהחנות (לא המארז שיש לי עכשיו): אני לא הרכבתי את המחשב הישן במארז הזה, אז בעצם אין לי את החתיכות פלסטיק שסוגרות את המקום של הסי.די.רום והפלופי. אז בעצם כרגע יש לי 3 מקומות פתוחים מקדימה במארז: המקום של הפלופי (אני לא קונה פלופי אז הוא עומד להישאר פתוח) ושני מקומות איפה ששמים את הצורב, סי די רום וכו'. אז אני אצטרך לסגור את המקומות האלה אבל אני לא יודע איך. ובנוגע לדלת …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by liorgadidi,

שלום. אני מחפש מה לעשות לפאנל שלי... ואני לא מוצא. יש לי את המארז: xpider2 ואני רוצה להשלים את הפרויקט שלי במודינג שלו. תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 744 צפיות
  15. אז ככה, אני רוצה לבנות אפקט תאורה שלם לכל המארז שמבוסס על המדריך הזה: http://www.twistedmods.com/article.php?artid=184&page=1 עכשיו, הבנתי שהיציאה עצמה לא מספיק חזקה לחיבור מספר לדים ביחד אז אני צריך עזרה בבניית מעגל מתאים לחיבור 22 לדים בכל צבע (22*4 מתוכנן). עוד משהו שהייתי רוצה לשלב זה (אם זה אפשרי) שתהיה אפשרות לנטרל את יציאת הLPT ולשלוט על הצבעים בעזרת מפסקים. אשמח אם תעזרו לי בבניית המעגל + הסברים לדברים שלא אבין. תודה מראש ***עריכה - תמונות של הפרוייקט שלי (לפחות ההתחלה שלו) תוכלו ליראות פה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=109211.0

• 5 תגובות
    • 688 צפיות
  16. Started by asi131,

שלום, יש לי מסך מחשב של HP כשאני מדליק אותו הוא נדלק באור ירוק כזה ונכבה ישר, פתחתי אותו והסתכלתי בפנים לראות האם אחת הקבלים שרוף או משו... אבל יש הרבה דברים שאני לא יודע איך לדעת האם הם מקצרים או לא? יש לי את כל הציוד לבדיקה הנדרשת. איך אני מזהה את הרכיב המקצר? תודה מראש:] ;D

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by doker,

אני רוצה לחבר סטריפ של לדים ומפעיל אותו על ידי המחשב רציתי לדעת איזה נגד אני צריך בהרבה מקומות ראיתי כתוב להשתמש בנגד הזה http://www.ebay.com/itm/2-2K-Ohm-1-4-Watt-5-Carbon-Film-Resistors-50pcs-/190586344194?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c5fd4d302#ht_1660wt_1306 2.2KOhm איפה אני יכול להזמין כאלה באינטרנט? אפשר לינק ישיר ששולחים את המוצר הזה לישראל? ראיתי אתר כמו http://il.farnell.com/ אבל זה נותן כל מיני נגדים בכל מיני תצורות ואין לי מושג מה ההבדל ביניהם אם יש הבדל או שאני יכול להשתמש בכל אחד http://il.farnell.com/jsp/search/browse.jsp?N=203968+110086712+110019895+110156680&No=0&locale=en_IL&appliedparametrics=true&getResults=true&divisionLo…

• 5 תגובות
    • 974 צפיות
  18. Started by tamos,

אני הולך לבנות את זה: http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ עכשיו איזה TIP31 לקחת: NPN power transistor,TIP31A 3A NPN power transistor,TIP31A 3A 50pcs NPN power transistor,TIP31A 3A TO-220 NPN power transistor,TIP31C 3A 50pcs NPN power transistor,TIP31C 3A TO-220 איזה לקחת מבין כל אלה?

• 5 תגובות
    • 710 צפיות
  19. מצאתי מדריך קל לבניית מקלט אינפרא אדום למחשב על ידי USB. אך יש את החלקים הנ"ל ורציתי לדעת כמה בערך הם יעלו בחנות פשוטה בישראל http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/modding/usb_ir_receiver/solder_usb_ir_receiver.html (בשרטוט של ההלחמה יש את שמות הרכיבים)

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by zoharbe,

אוקיי. החלטתי לעשות פרויקט קטן במגביל לספק כוח המשתנה שאני מכין עכשיו. להכין קופסאת ספקי כוח - 12V,5V,3V,1.5V הבעיה היחידה היא שאני לא מצליח לזהות פה מרכיב אחד: יש פה 4 נגדים,אלקטרוליט אחד,ועוד קבל רגיל. גשר,ו...דיודה כלשהיא. איזה סוג של דיודה זאתי?במקרה זנר?

• 5 תגובות
    • 2.9k צפיות
  21. האם כדאי לצבוע את המאווררים בצבע מטאלי כדי שיחזירו אור מלד? האם זה לא יאט אותם? האם זה לא יגרום להם לעשות יותר רעש?

• 5 תגובות
    • 823 צפיות
  22. Started by freerider,

שלום מה ההבדל בין הנורות הבאות: א. 15W - 6V ב. 15W - 12V לכאורה המתח שונה, אבל ההספק זהה. מה ייקרה במציאות ? יהיה הבדל בעוצמת האלומה ? אני בונה פנס מסויים, ומנסה להחליט באיזה סוללה להשתמש תודה

• 5 תגובות
    • 960 צפיות
  23. Started by Anonymics,

רצתי לדעת 2 דברים: 1.יש לי מסך של מחשב נייד שהמחשב הנייד מת (וואי באמת שחחרשו את השאלה הזאת פה..) אבל איך אני יודע איזה מהכבלים שיוצאים מהחיבור הזה מתאיימים לכבל של הRCA? (פשוט ראיתי תמונה שמישהו הלחים את החוטים של המסך הנייד לכבל RCA ) 2.איפה אני יכול לקנות את המדבקה הזאת שהופכת את המסך למסך מגע? תודה!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by ofir123,

שלום רב, ברשותי לוח של גיגה בייט 7VTXE ופנאל USB של ASUS A7V266 לגיגה בייט יש יציאות בלוח לפנאל אבל הבעיה שאין לי את הפנאל המקורי שלו ויש לי פנאל של אסוס, אבל החיבורים שלהם לא מתאימים. צירפתי שתי תמונות של החיבורים אחד באסוס ואחד בגיגה בייט בבקשה שתעזרו לי לחבר את הלוח לפנאל של אסוס ובאיזה כבלים אני צריך להשתמש. גיגה בייט: אסוס: עריכה: אחרי העזרה שלכם הצלחתי לבנות את הפנאל! חתכתי חוט חוט מחיבור בין הסידי לכרטיס כל ככה 3 כבלים ועכשיו הכל עובד טוב! תודה רבה! עכשיו חסר לי רק לקדוח במארז!

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  25. התחלנו עם הניקיונות לפסח ונתקלתי בשני ג'ויסטיקים ישנים שלי, יש להם חיבור 15 פינים בעוד במחשב יש לי חיבור של 9 פינים, רציתי לדעת אם זה אפשרי לבנות להם מתאם איכשהו. תודה לעוזרים. צירפתי תמונה של ה15פינים: http://www.pctip.co.il/gallery/albums/_-crew-_/CrashZone/nw/Private_uploads/sell004.jpg

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.