אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
-
היום הרסתי 5 דיסקיות חיתוך הם מתחממות ומיד מתרסקות מישהו יכול להמליץ על משהו עמיד יותר ? וגם איפה אפשר להשיג תודה לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
הי בזמן האחרון נורא נורא משעמם לי בבסיס אחרי העבודה אז חשבתי להתחיל לבנות כל מני דברים וחשבתי לעצמי אולי אני יבנה ספק כוח של מחשב בקיצור חפשתי שירטות ולא מצאתי :s05: אם מישהוא יכל להביא לי שירטות כזה זה יהיה נחמד נ.ב א. אני יודע שזה לא הכי בטוח ללוח אם וכל שאר רכיבי המחשב אני פשוט רוצה לבנות אחד כזה כי נורא משעמן לי ב. אני יודע שזה דורש התעסקות עם מתח הרשת זה בסדר אני חשמלאי מוסמך ג. אם יש למישהוא עוד כל מני רעיונות עם שירטותים של המעגל (של הרעיון) אני אשמח תודה תודה תודה לכל העוזרים :yelclap: :yelclap:
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מעגל של לדים שיהבהבו לפי גליי הקול של WINAMP אני יודע שזה אפשרי,יש לי מדריך אפילו אבל מה לעשות אין לי ידיים לאלקטרוניקה ואני לא מבין בזה כלום. אז כמה שאלות: -האם יש מישהו שמבין פחות או יותר באלקטרוניקה ויכול לבנות לי מעגל חשמלי של לדים כמו שנראה במדריך פה: ((פרטים במסרים)) http://www.twistedmods.com/article.php?artid=184&page=1 -האם מתאפשר להכניס יותר מ-8 לדים למעגל כזה?
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן ! אני מחפש Slip Ring או כל דבר דומה שמאפשר העברת אותות חשמליים מפלטפורמה סטטית לפלטפורמה מסתובבת. מישהו מכיר מקום שאפשר למצוא דבר כזה בארץ ?
-
- 5 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום אני קניתי את הערכה של הסילבנג עכשיו התחלתי לפרק את המולקס של חיבור חשמל של atx עכשיו הבעיה שלי היא כשמרכבים את זה בחזרה אז הולכים לפי המפה שצרייתי ועכשיו השאלה יש יותר מכבל אדום אחד ( דוגמא כי יש גם כמה שחורים) עכשיו זה משנה איפה להרכיב את כל אחד מהצבע המדובר או שכל הכבלים שבאותו צבע הם אותו דבר וזה לא משנה איפה להרכיב אותם כל עוד היה במקום הזה כבל בצבע דומה דחוף אני באמצע
-
- 20 תגובות
- 5k צפיות
-
-
אהלן,אני מחפש מד מתח (12V) ,מסך LCD קטן שיראה לי את המתח של המצבר ברכב בכל רגע נתון,אני לא מחפש שעון טעינה גדול יעודי לרכב אלא מסך LCD קטן,איפה אני יכול לקנות דבר כזה? תודה.
-
- 15 תגובות
- 7k צפיות
-
-
קודם כל יש לי את המארז 6A19 של קומפיוקייס, ואני ממש רוצה לעשות חור למאוורר בגג כדי שיוציא אוויר חם, עכשיו אני רוצה לדעת אם יש דרך כלשהי להוציא רק את החלק של הגג לעשות את החור ואז להחזיר? יש דרך לעשות את זה? כי הא תקוע חזק חזק ומאחורה יש לו מן ראשים כמו של בורג אבל עגול לגמרי בלי הברגה בכלל, שכחתי איך קוראים לזה. עזרה בבקשה...
-
- 27 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
יש לי טרנספורמר ורציתי לדעת אם ה זלמן ZM-MFC1 מתאים למארז ובמיוחד לדלת ולמחברים הtool less
-
- 2 תגובות
- 857 צפיות
-
-
שלום רב לכם אנשים יקרים ואף שימושיים!! אני עידן בן 16 מהמרכז דיי חדש כן בכל העסק לא מזמן אבא שלי הביא לי מחשב לפטופ שלא פועל (נשרפו הזכרונות ואין איפה להשיג) עכשיו אני כמובן פירקתי לו את האמא במטרה של עשיית שימוש בחלקים שלו (מאוורר ומסך) נתחיל עם המסך 15": המסך היה מחובר בצורה שעוד לא ניתקלתי בא בשום מדריך בפורום אז אני רוצה לדעת מה אני יכול לעשות שמעתי על מתאם שהוא ממש יקר (האם עדיף מתאם או מסך LCD דק חדש?) ושאפשר לחבר אותו לכריסי מסך מסויימים אבל אז הוא יעבוד רק בשמונה צבעיים (אני לא יודע עד כמה זה נכון) לי יש כרטיס gforce 2 ועכשיו למאוורר: המאוורר הוא אחד קטן מיוחד למחשבים נישאים המאוורר בכרטיס מסך שלי הפסיק לפעול עקב סיבה לא מוסברת וחשבתי להחליף אותו באחד …
-
- 24 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
יש לי שני מסכי CRT 17" ישנים שאין לי מושג מה לעשות איתם.. למישהו פה יש רעיון יצירתי לעשות משהו מגניב ויפה ?
-
- 3 תגובות
- 874 צפיות
-
-
נתקלתי בכמה אתרים בחו"ל בצבע שנקרא Vinyl Dye שנועד במיוחד לצביעת פלסטיק ללא כל הכנה מראש(כלומר ללא פריימר) יש לו תכונה של יבוש מהיר והכי חשוב שהוא מתחבר לפלסטיק "נמס לתוכו". ככה הצביעה נראת ומחזיקה הרבה יותר טוב מספריי רגיל. מישהו מכיר היכן ניתן להשיג את זה בארץ? אני חיפשתי אבל ללא הצלחה. הנה קישור למה שאני מתכוון: http://www.plastikote.com/plastikote/auto/template.jsp?searchcode=RES&product=UltraVinyl
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לכם רעיון איך אפשר לעשות מפצל לפליסטישן 2 שיהיה אפשר לחבר 4 ג'ויסטיקים...(נדי יש לי אתגר בשבילך<---) משהו שהחומרים בשבילו לא יעלו את ה50 ש"ח (לא דברים כמו מלחם בדיל וזה אלא כבל מאריך כמו שתום קנה למדריך של החיבור ג'ויסטיק של פליסטישן למחשב) האסטתיקה לא משנה כל כך כי תמיד אפשר להכניס את זה לפרספקס צבועני או שאני אצבע... מקווה שתעזרו לי..
-
- 1 תגובה
- 685 צפיות
-
-
קניתי לפני יומיים את הדרמל שבמבצע של הום-סנטר ורציתי לשאול כמה דברים ! בדרמל יש 2 כפתורים שיש בהם כמו חורים ישרים כאלה שברגע שאני לוחץ על 2 הכפתורים ביחד הדרמל מאט ! רציתי לדעת אם התפקיד שלהם הוא באמת להאט את הדרמל ? תודה לעונים !
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות קןפסאת שליטה למאוורים לפי המדריך הבא : http://hwzone.co.il/guides/fanbus_2 רק עם השינויים הבאים -יהיה אפשרות ל12V 9V 6V ומכובה -באותו פאנל יהיה מפסק נוסף שישלוט על מערכת לדים שבתוך המארז שלי (בתוך המארז מפוזרים לדים ירוקים אדומים וכחולים אז מטרת המפסק היא לגרום רק לכחולים לעבוד או רק לירוקים או רק לאדומים) למטה יש שרטוט של מה שאני מתכנן לעשות אז אני רוצה לדעת אם הוא נכון . האם חיבור של נגד 220OHM ל12V באמת יתן 9V ? והאם כמו שירטטתי למטה כאשר מחברים שני נגדים של 220OHM אחד אחרי השני יתן כאילו נגד של 440OHM ויתן בסוף כ6 V? הנה החומרים נגדי 220OHM http://cgi.ebay.com/100-pcs-220-Ohm-Resistors-1-4W-Ideal-for-5v-LEDs-220R_W0QQitemZ120427089830QQcmdZViewItemQQptZ…
-
- 1 תגובה
- 909 צפיות
-
-
הפרוייקט הזה הוא מתנת יום הולדת לחבר בשם אסי.. החלטתי לתרום לו את המחשב הישן שלי כי אין לו מחשב. קניתי מארז Chenbro חדש (דגם 61168), ובעזרת מכונת ה-WaterJet של אבא שלי חתכתי בו חלון עם הכינוי הישן של אסי - SilverBlade. הסמל במרכז החלון הוא הקעקוע של ג'ין מ-Tekken שאסי אוהב כל כך (וגם קיעקע על עצמו). הכנסתי לתוכו את המחשב הישן שלי, ניקיתי, שיפצרתי וסידרתי את כבלים בתוכו עם אזיקונים, הוספתי שתי קתודות כחולות של Sunbeam, ומאווררי Silent Anodized עם לדים שלהם גם כן - וקיבלנו את הזוהר הכחול עם כל ה-Bling Bling מאחורי המילה SilverBlade הדבקתי זכוכית כחולה שהיא קצת שקופה ומאחורי החלון המרכזי יש זכוכית שקופה. המפרט של המחשב אם זה מעניין מישהו: Intel P4 2.8Ghz Northwoo…
-
- 53 תגובות
- 17.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש ספק קטן (מינימום גודל), שאליו אני יוכל לחבר פלטייר חזק יחסית + מאוורר שיקרר את הצד החם של הפלטייר. היות ולא מדובר על מחשב, גודלו של ספק מחשב לא מתאים. יש המלצות למשהו שקל לחבר אליו פלטייר + מאוורר (מינימום "התעסקות" היות ואני לא מבין כזה גדול באלקטרוניקה. תודה מראש
-
- 26 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
תאמינו לי שבמציאות הוא הרבה יותר יפה !!! בקרוב מתוכננת מערכת קירור מים ועוד כמה דברים ! http://www.pictor.co.il/Content/CM/CMSharedMembersLogin.asp?AID=3o119586&pw=053968578
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת איך אני יכול ליצור מדבקות למארז שלי? תודה ???
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
איך הפאנל הזה? הוא שווה 220 שקל? יש פאנלים יותר טובים במחיר שלו? תודה.
-
- 1 תגובה
- 788 צפיות
-
-
שלום יש לי מולטימטר שאני מאד מרוצה ממנו, אבל הוא בצורה הסטנדרטית (מלבן, עם 2 פרובים שמחוברים אליו) אני מעוניין לקנות גם מולטימטר בצורה של עט, בסגנון הזה: חשוב לי אבל שזה יהיה מולימטר אמיתי, כלומר שיכלול גם מדידת זרם, ורצוי שלא יוגבל לזרמים ממש ממש נמוכים(משום מה הרבה מולטימטרים בצורה של עט הם ככה.. למה?). מקווה שמישהו מכיר תודה
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים. לאחר שביצעתי חיפוש בפורום לגבי חיווי טמפ' על ידי צג דיגיטלי, לא מצאתי את מבוקשי. אני עובד בתחום הרכב אך אוהב גם אלקטרוניקה ומחשבים. אני נמצא בתחום שיפורי הרכב כבר זמן מה. רציתי להנאתי לבנות מעגל אשר יכלול חיישן טמפ' שימדוד את כניסת האוויר למנוע (כן, קיים חיישן כזה כבר ברכב אך אם נתעסק איתו הוא יכול לתת קריאות לא נכונות למחשב הניהול ברכב) וייתן חיווי מספרי בצג דיגיטלי שיורכב בסביבת הנהג. אילו רכיבים אני צריך (אני מחפש בתחום המחירים הסביר) ואם אפשר שמישהו יעלה מעגל חשמלי אם הוא מכיר. אודה על העזרה! שמוליק
-
- 3 תגובות
- 885 צפיות
-
-
שלום כולם מכירים את זה: תקע 3 מגעים, שניתן לפרק ולחבר אליו כבל חשמל. אני זוכר שראיתי פעם משהו באותו סגנון, רק של 2 מגעים. אני לא מדבר על התקעי 2 מגעים שבאים יצוקים כבר על כבל, אלא משהו ממש באותו סגנון כמו זה: תקע פלסטיק, עם בורג, ואני מביא את הכבל. מישהו יודע איפה אפשר לקנות את זה? תודה
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי.. אני רוצה לקנות קתודה אדומה למחשב שלי וגם אני רוצה לקנות מאורר 120 מ"מ עם אורות כחולים.. מה אתם ממליצים?, איזה קתודה כדאי ואיזה מאורר הייתם ממליצים לי...(שקט) ואם כבר קותדה אז איך מחברים אותה לחשמל? תודה מראש,
-
- 14 תגובות
- 969 צפיות
-