עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Asaf.Y,

שלום,יש לי מארז HOME MADE והוא כמעט כולו שקוף,אני מעוניין שהפרספקס יהיה שחור,אבל שיהיה אפשר לראות משהו מבפנים...מה אתם אומרים,כדיי להדביק על הפרספקס טפט שחור שקוף למחצה?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. אני צריך מספר קבלים ובנוסף גם מוספט מספר 40T03GP זה של מסך LCD יש קיטים כאלו לתיקון המסך באיביי, אבל אני קצר בזמן מישהו יודע איפה אני יכול להשיג את הרכיב? אפילו מפירוק, אם יש פה למישהו ויכול לשלוח לי בדואר גוביינא... אני אשמח

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום אנשים אני בחיים שלי לא עשיתי שום מודינג, ועכשיו אני רוצה לנסות משהו... יש לי את המארז Compucase 6A19: http://www.compucase-hec.co.uk/mainpages/product_detail.asp?pid=7 ויש לו בדלת תעלה כזאתי ישר למעבד. אז מה שרציתי לעשות זה לחתוך את החלק הזה של התעלה, ולהתקין שם מאוורר במקום, שיקרר את המעבד וכל הסביבה הזאת. עכשיו, מה שאני צריך זה הסבר ממש איך עושים הכל- אילו כלים בדיוק צריך (ואם אפשר את המחיר שלהם פחות או יותר), איך לעשות את זה בדיוק, ואיזה מאוורר כדאי לשים (120, 90...) וכו'.... וחוץ מזה יש לי גם שאלה- המארז שלי נמצא בתוך כונן עץ בספרייה שלי, שבעצם הוא די סגור בלוחות עץ משני צדדיו, אבל יש ככה רווח של איזה 6 ס"מ בין הדלת שלו לעץ, אז זה יהיה בסדר לחבר מאוורר נכ…

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. לא יודע אם הייתי צריך לשייך את זה לפורום כללי אבל בכל זאת.. תודה.

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. אפשר לקנות כזות מצית כולל החלק הפנימי http://www.ecar.co.il/index.php?item_r=24102 רק איך אני מחבר את זה לתוך המחשב עים מישהו יודע בבקשה תעזרו לי תודה מראש!!!

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by liorgadidi,

שלום.! ראיתי בהרבה מקומות שלש כזה על מתכות שונות כאילו שיופים בעיגולים... איך אני עושה את זה עם הדרמל שלי? אם מישהו לא הבין כל כך למה התכוונתי אני ינסה להסביר אחר כך... זה נראה כאלי לקחו נייר זכוכית לדוגמא ושייפו את המתכת בעיגולים או בכל צורה שרצו. אז מי שעשה את זה ויודע על מה אני מדבר שיגיד לי איך לעשות את זה נורמאלי...

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by yakirsh4,

יש לי נורה כזאת בחדר http://www.azpartsmaster.com/images/catalog/cshop/b300t3qc.jpg ועניין אותי מה זה העליה הזאת באמצע?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by mskso86,

התכנון זה מסך תצוגה צבעוני בפנאל למעלה של Corsair 800D מה אני צריך? איך לחבר ללוח ? מדריכים? ראיתי את זה : http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=53_70_293&products_id=22039 עכשיו השאלה אם אפשר לבנות משהוא לבד נגיד לקחת gps ישן ולחבר לו RCA לכרטיס מסך? או שזה הסתבכות עם כבלים וחיבורים ועדיף לקנות אחד מוכן? תודה לעוזרים ראיתי גם את אלה : http://www.ebay.com/itm/7inch-4-wire-tft-lcd-touch-panel-screen-with-USB-port-touch-panel-driver-/180833562988?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a1a85316c http://stores.ebay.com/chinatobby/_i.html?_fsub=485979119 מישהוא יכול להסביר לי את ההבדלים ואיזה נהם אני צריך ?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. נראה לי שאני הולך לקחת מהמחסן מקרר ישן בערך בגודל full tower. ואתה כל המחשב אני אשים בתוכו, אני אוציא את המאוורים ואכוון את המקרר לאיזזה 10 מעלות. כי אני רוצה שקט וגם יהיה נחמד להתלהב עם זה חחח וגישה נוחה כי פשוט פותחים דלת.. נראה לי אחלה רעיון מה אתם אומרים?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by D-Bang,

כחלק מהפרוייקט שלי אני בונה מעגל ואני זקוק לשבב שנקרא INA102KP זהו Low Power Instrumentation Amplifier הנה ה Data Sheet שלו: http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/ina102.pdf חיפשתי במס' מקומות ללא הועיל, איפה אפשר לחפש כזה דבר?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. אני זקוק לעזרה מעשית בקידוח פתח למאוורר 80 מ"מ מאחר ואין לי את הכלים המתאימים. אם אתם מכירים בית מלאכה באיזור ת"א שיכול לעזור אודה מאד.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. המסך שלי התחיל להידפק ואין אחריות, אם אני אזכור אותו לזבל יש איזה משהו שימושים שאפשר למצוא בתוכו?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. תודה מראש לכל העוזרים, למה זה בפורום הזה? כי זה ישמש למטרות מודינג

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. אני צריך תוכנה לשליטה על מנוע צעדים (step motor), החיבור מהמחשב הוא פרללי והוא הופך לקונקטור של 10 פינים שנכנס בלוח הבקרה של המנוע צעדים.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by what the fuck,

אני לא בטוח שככה קוראים לזה, הכוונה ל AC. אז נכון ב AC הזרם בעצם משתנה 50 פעמים בשנייה ואז מתחיל מחזור חדש ? (כי בארץ זה על 50hz) אז בשקע בבית שלי ראיתי שרשום 10\16A אז זה אומר הזרום משתנה מ 10 עד ל 16 כל שנייה ? יעני הזרום עולה ב 0.12 50 פעמים בשנייה ? ועוד משהו ההתנגדות גם עולה ויורדת או שגם הזרם עולה ויורד ביחד עם הזרם ? (כי לפי חוק אוהם אני חושב שאי אפשר שרק משהו אחד ישתנה בלי שאחד מהדברים האחרים ישתנה..) תודה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by liors13,

שלום, פרויקט הגמר שלי בתואר הוא ג'ויסטיק רגיש לחולי שבץ מוחי. המבנה הוא ארדואינו שמחובר לג'ויסטיק. בהמשך אחבר סוללה ובלוטוס אבל כרגע החיבור הוא בכבל USB למחשב. אני צריכה ליצור gui שבו יש מסך למשתמש - המטופל צריך לצייר בעזרת הג'ויסטיק קו, עיגול ומשולש. לאחר מכן יהיה עיבוד נתונים שמשווה בין מה שרציתי שהמטופל יעשה לבין מה שעשה בפועל וירשום לו כמה התקדם לעומת פעם קודמת. כרגע הג'ויסטיק מחובר ומראה פלט של נקודות איקס וואי ומכאן אני צריכה לגרום לכך שכשאני מזיזה את הג'ויסטיק יהיה על המסך מה שציירתי - עיגול קו או משולש. אולי צריך להכניס את הנתונים למטריצה , יכול להיות שזה הכיוון. מחפשת מישהו שיכול לעזור בחינם( סטודנטית לא עובדת...) או בתשלום אם אין ברירה או גם לשלוח …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. יש לי לדים שנראים ככה : http://www.positiveoffset.com/Parts/red-LED.jpg רק שקיצרתי אותם מאוד . איך אני יכול לבדוק איזה רגל היא רגל ה- ורגל ה+ ? אני רואה שבצד אחד של הלד יש בליטה כזאת ,איפה שהנורה עצמה , יש קשר? תודה מראש לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. יש לי מחשב פנטיום 3 עם לוח אם לא גדול ואני כבר מלא זמן רוצה לעשות לו איזה מארז אני מחפש רעיון למשהו יפה ולא יקר, אולי משהו מעץ, הקטע הוא שאני צריך רק את הצורה... בואו תפתחו תמוח היצירתי שלכם ותעזרו לחבר חשבתי על איזו קוביה מעץ שחור עם רשת וקטודה ירוקה, או מן משולש כזה, אולי אני אצייר בהמשך קיצור תעשו טובה תביאו לי רעיונות תודה עריכה: איך זה? מעץ שחור, קטודה ירוקה ומאוורר לדים ירוק מקדימה CD נסתר וכמו פה ממתכת מבריקה שיש לי, זה ישמש כידית להרמת הדלת (ראה ציר) יש לי גם רשת מגניבה ממתכת צפופה קצת, אפשר לשים אותה איפשהו וזה גם מאוורר וגם האור שיצא משם... פצצה ;D

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. הכרטיס הוא : Field Value Graphics Processor Properties Video Adapter nVIDIA GeForce 6200 AGP BIOS Version 5.44.A2.10 GPU Code Name NV44AGP PCI Device 10DE-0221 / 0000-0000 Transistors 77 million Process Technology 0.11 um Die Size 110 mm2 Bus Type AGP 8x @ 8x Memory Size 256 MB GPU Clock 351 MHz (original: 350 MHz) RAMDAC Clock 400 MHz Pixel Pipelines 4 TMU Per Pipeline 1 Vertex Shaders 3 (v3.0) Pixel Shaders 4 (v3.0) DirectX Hardware Support DirectX v9.0c Pixel Fillrate 1404 MPixel/s Texel Fillrate 1404 MTexel/s Memory Bus Properties Bus Type DDR Bus Width 64-bit Real Clock 199 MHz (DDR) (original: 200 MHz) Effective Clock 398 MHz Bandwidth 31…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by tamos,

אני רוצה לשים מאוורר בתקרה של המארז, עכשיו מה השיטה הממולצת ביותר לחתיכה? עם מקדח כוס?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by omri2423,

אהלן,בגלל שלא מופיע בסטיקי רציתי לשאול אם מישהו מכיר חנות אלקטרוניקה בנהריה?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by m83b4,

קודם כל, אני חייב לציין שאף פעם לא התעסקתי באלקטרוניקה או במודינג. אוקיי אז תקשיבו.. אני אוהב לחבר את המחשב לטלויזיה ולצפות בסרטים, אבל כאשר אני רוצה להפסיק, להעביר לסרט הבא ב Playlist להעביר אחורה/קדימה וכו' זה מעצבן לקום מהספה למחשב, תמיד נכנסים לחדר שלי בחופשיות ומפריעים לי (זה מה שקורה שאין לך בחדר מנעול...) אז השאלה שלי האם יש מדריך, או כבר שלט שקיים שיאפשר לי לשלוט על ה Media Player (אני מניח שאם קיים שלט כזה הוא יעבוד רק על התוכנה הזאת...) ? תודה מראש..

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. היי אני מתכנן לקנות את בקר המאווררים של ZALMAN ה- ZM-MFC1 ( ראו קישור- http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=1&code=017 ). לפי מדריך ההתקנה שבאתר, אם רוצים לחבר מאווררים למפסקים של ה- 0V,5V,12V, צריך לחתוך באמצע את הכבל האדום והשחור ולהכניס לאיזה חלק בבקר שאני לא יודע איך קוראים לו ( תראו בלינק שהבאתי סרטוט גדול ), עכשיו אני רוצה לחבר ל-2 המתגים האלה 2 קתודות, ובקתודה שיש לי ( אני אקנה עוד אחת ) אז יש רק 2 כבלים לבנים, איך אני מחבר את הקתודה לבקר תאורה??? שאלה נוספת- בעזרת ארבעת הפנציומטרים ( ככה קוראים למתגים שמסתובבים ושולטים על כמות המתח בדיוק, נכון? ) כמה מקסימום V אני יכול לתת למאווררים וכמה מינימום? אני יכול לתת מ-0V עד 12V??? ושאלה אחרונה, מה את…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אני נמצא כרגע בדילמה קשה אבא שלי נתן לי תקציב של 50$ להזמין מג'אב טק כולל משלוח עכשיו אני מתלבט אם לקנות כבלים רגישים לUV + 2 מאווררי UV + קטודת UV או לקנות קטודה רגיל + 2 מאווררי לדים + לייזר לד השאלה איזה מהם יתן לי אפקט יותר יפה תודה לכל מי שיעזור

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by psycho killer,

אני חייב עזרה בחיבור של לוח 7 סיגמנטים אין לי מושג מה לחבר למה אבל הבנתי שאפשר לחבר את זה דרך כבל LPT או USB יש לי כרגע 2 לוחות אחד עם 4 ספרות להציג את השעה והשני עם 11 שיציג נתונים תודה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.