עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. המסך שלי התחיל להידפק ואין אחריות, אם אני אזכור אותו לזבל יש איזה משהו שימושים שאפשר למצוא בתוכו?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. היי אני מתכנן לקנות את בקר המאווררים של ZALMAN ה- ZM-MFC1 ( ראו קישור- http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=1&code=017 ). לפי מדריך ההתקנה שבאתר, אם רוצים לחבר מאווררים למפסקים של ה- 0V,5V,12V, צריך לחתוך באמצע את הכבל האדום והשחור ולהכניס לאיזה חלק בבקר שאני לא יודע איך קוראים לו ( תראו בלינק שהבאתי סרטוט גדול ), עכשיו אני רוצה לחבר ל-2 המתגים האלה 2 קתודות, ובקתודה שיש לי ( אני אקנה עוד אחת ) אז יש רק 2 כבלים לבנים, איך אני מחבר את הקתודה לבקר תאורה??? שאלה נוספת- בעזרת ארבעת הפנציומטרים ( ככה קוראים למתגים שמסתובבים ושולטים על כמות המתח בדיוק, נכון? ) כמה מקסימום V אני יכול לתת למאווררים וכמה מינימום? אני יכול לתת מ-0V עד 12V??? ושאלה אחרונה, מה את…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by mskso86,

התכנון זה מסך תצוגה צבעוני בפנאל למעלה של Corsair 800D מה אני צריך? איך לחבר ללוח ? מדריכים? ראיתי את זה : http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=53_70_293&products_id=22039 עכשיו השאלה אם אפשר לבנות משהוא לבד נגיד לקחת gps ישן ולחבר לו RCA לכרטיס מסך? או שזה הסתבכות עם כבלים וחיבורים ועדיף לקנות אחד מוכן? תודה לעוזרים ראיתי גם את אלה : http://www.ebay.com/itm/7inch-4-wire-tft-lcd-touch-panel-screen-with-USB-port-touch-panel-driver-/180833562988?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a1a85316c http://stores.ebay.com/chinatobby/_i.html?_fsub=485979119 מישהוא יכול להסביר לי את ההבדלים ואיזה נהם אני צריך ?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. נראה לי שאני הולך לקחת מהמחסן מקרר ישן בערך בגודל full tower. ואתה כל המחשב אני אשים בתוכו, אני אוציא את המאוורים ואכוון את המקרר לאיזזה 10 מעלות. כי אני רוצה שקט וגם יהיה נחמד להתלהב עם זה חחח וגישה נוחה כי פשוט פותחים דלת.. נראה לי אחלה רעיון מה אתם אומרים?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. אני צריך תוכנה לשליטה על מנוע צעדים (step motor), החיבור מהמחשב הוא פרללי והוא הופך לקונקטור של 10 פינים שנכנס בלוח הבקרה של המנוע צעדים.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by urinka,

הי בזמן האחרון נורא נורא משעמם לי בבסיס אחרי העבודה אז חשבתי להתחיל לבנות כל מני דברים וחשבתי לעצמי אולי אני יבנה ספק כוח של מחשב בקיצור חפשתי שירטות ולא מצאתי :s05: אם מישהוא יכל להביא לי שירטות כזה זה יהיה נחמד נ.ב א. אני יודע שזה לא הכי בטוח ללוח אם וכל שאר רכיבי המחשב אני פשוט רוצה לבנות אחד כזה כי נורא משעמן לי ב. אני יודע שזה דורש התעסקות עם מתח הרשת זה בסדר אני חשמלאי מוסמך ג. אם יש למישהוא עוד כל מני רעיונות עם שירטותים של המעגל (של הרעיון) אני אשמח תודה תודה תודה לכל העוזרים :yelclap: :yelclap:

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by kkffiirr,

הגיע לידי ספק כוח של HIPRO שהיה תקין עד שחבר שלי החליט לאלתר ולהבריג אותו תוך שימוש בחורי האיוורור, אחרי זה הספק הפסיק לעבוד בדיקה גילתה שהבורג השתפשף בPCB וגרם לנתק במסילות המוליכים (אם אני זוכר נכון ניתקו שם בערך 3 מוליכים). האם יש דרך פשוטה לתיקון הדבר? האם כדאי להשקיע? (הספק הגיע עם מחשב מותג עסקי של IBM, אז נראה שהוא אמור להיות איכותי) או לשלוח אותו לסל החלפים? תודה

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by liorgadidi,

שלום.! ראיתי בהרבה מקומות שלש כזה על מתכות שונות כאילו שיופים בעיגולים... איך אני עושה את זה עם הדרמל שלי? אם מישהו לא הבין כל כך למה התכוונתי אני ינסה להסביר אחר כך... זה נראה כאלי לקחו נייר זכוכית לדוגמא ושייפו את המתכת בעיגולים או בכל צורה שרצו. אז מי שעשה את זה ויודע על מה אני מדבר שיגיד לי איך לעשות את זה נורמאלי...

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by Alex Kidd,

תקשיבו אני קורא פה על אנשים עם 6 מאווררים 8 מאווררים לאן לעזאזל הם מחברים אותם? אני חייב לדעת אולי אני אחבר גם איזה 8 מאווררים

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by D-Bang,

כחלק מהפרוייקט שלי אני בונה מעגל ואני זקוק לשבב שנקרא INA102KP זהו Low Power Instrumentation Amplifier הנה ה Data Sheet שלו: http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/ina102.pdf חיפשתי במס' מקומות ללא הועיל, איפה אפשר לחפש כזה דבר?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by SUB-ZIRO,

חבר'ה משהוא נותן לי במתנה אפשרות לקנות רכיבים אלקטרונים ב200 ש"ח ורציתי לשאול אותכם איזה רכיבים בדרך כלל משתמשים למודינג חוץ מלדים ונגדים כמובן על איזה עוד חלקים הייתם ממליצים לי לקנות מפסקים וכו' רעיונות יתקבלו בברכה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by CyberBot,

איך אני בודק את התקינות של המטען?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  13. Started by Asaf.Y,

שלום,יש לי מארז HOME MADE והוא כמעט כולו שקוף,אני מעוניין שהפרספקס יהיה שחור,אבל שיהיה אפשר לראות משהו מבפנים...מה אתם אומרים,כדיי להדביק על הפרספקס טפט שחור שקוף למחצה?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by omri2423,

אהלן,בגלל שלא מופיע בסטיקי רציתי לשאול אם מישהו מכיר חנות אלקטרוניקה בנהריה?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by Psychedelic,

שלום, אני אתמול צבעתי את הדלת של המארז שלי בשחור לפני זה היא הייתה משוייפת לגמרי ראו את הפח. צבעתי פרימרי ואז שחור מט, ואז התחרטתי |: אני קצת בעיתי בהחלטות והשאלה שלי זה אם אני חייב לשייף שוב עד שיראו את הפח או שאני יכול לצבוע על השחור מט אדום מט...?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by tamos,

אני רוצה לשים מאוורר בתקרה של המארז, עכשיו מה השיטה הממולצת ביותר לחתיכה? עם מקדח כוס?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by roi286,

חברים יקרים, ערב טוב! יש לי שאלה : במכונת התספורת שלי יש סוללת ניקל קדמיום שכנראה סיימה את חייה, ( לא מצליחה להיטען כלל) , יש לי העדפה אישית למכונה ובגלל זה אני לא מתעד להיפטר ממנה. לעצם שאלתי לא מצאתי אחד לאחד את אותה סוללה ( המכונה כבר לא צעירה ) מה שכן מצאתי זה את אותה סוללה ( מתח , הספק ) בניקל מטאל, אפשרי להחליף ? מכרים טכנאי טוב באזור חיפה ? המון תודה. רועי.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by m83b4,

קודם כל, אני חייב לציין שאף פעם לא התעסקתי באלקטרוניקה או במודינג. אוקיי אז תקשיבו.. אני אוהב לחבר את המחשב לטלויזיה ולצפות בסרטים, אבל כאשר אני רוצה להפסיק, להעביר לסרט הבא ב Playlist להעביר אחורה/קדימה וכו' זה מעצבן לקום מהספה למחשב, תמיד נכנסים לחדר שלי בחופשיות ומפריעים לי (זה מה שקורה שאין לך בחדר מנעול...) אז השאלה שלי האם יש מדריך, או כבר שלט שקיים שיאפשר לי לשלוט על ה Media Player (אני מניח שאם קיים שלט כזה הוא יעבוד רק על התוכנה הזאת...) ? תודה מראש..

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום, קודם כל אני לא בטוח שזה הפורום הנכון אבל, זה נראה לי המקום הכי טוב לפתוח נושא כזה. אז ככה, יש לי מחשב שאני לא משתמש בו, יש בו 512 מגה זיכרון DDR המחשב שאני משתמש בו כרגע יש בו 512 מגה זיכרון DDR גם. אני רוצה להעביר מהמחשב שאני לא משתמש בו את ה- 512 מגה למחשב הזה, כך שיהיה לי 1 ג'יגה. אני רוצה שפחות או יותר תדריכו אותי מה לעשות, איך לעשות איך נראה הזיכרון, איך אני מוציא אותו מהמחשב שאני לא משתמש בו ושם אותו במחשב שאני משתמש בו, בקיצור את כל הפרטים על זה. תודה מראש, ויום נעים.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by גוגומגוג,

שלום ... קניתי סמרט פאן 2 של טרמלטייק ויש בוא אפשרות של עבודה לפי פוטנציומטר או לפי חיישן טמפרטורה ואני משתמש בפוטנציומור. אני רוצה לחבר את החיישן כדי לראות את הטמפרטורה על המחשב. איך אני עושה את זה ? זה חיבור 2 פינים

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by xgamer,

שלום לכם. יש לי בלוח כמה קבלים לא טובים שלפי מה שקראתי יכולים לגרום לבעיה שיש לי עכשיו (VCORE לא יציב) חיפשתי קצת בגוגל על זה מצאתי אתר דיי טוב. אני ידע להחליף קבל אבל ראיתי שכתוב שצריך לחבר איזה חתיכת מתכת ללוח. זה נראה לי כדי לפרוק את הלוח אבל איך אני עושה את זה. לא הבנתי כל כך ממה שכתוב.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Moty_p,

שלום לכם ראיתי את המוצר הבא באיבי: http://www.ebay.com/itm/New-3-Ways-ON-OFF-220V-240V-Light-Digital-Wireless-Wall-Switch-Remote-Control-/271233592662?pt=US_Lighting_Parts_and_Accessories&hash=item3f26c82d56 רציתי לשאול אני רוצה לחבר לזה מנורה להדליק ולכבות אותה עם השלט האם זה מתאים לחשמל בארץ? מה ההבדל בין זה למוצר הזה: http://www.ebay.com/itm/220V-240V-3-Channels-Digital-Wireless-Wall-Switch-Splitter-Box-Remote-Control-/221248817323?pt=UK_DIY_Materials_Plumbing_MJ&hash=item33837508ab ומה כדי להזמין תודה לכל העונים מראש..

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. Started by ggg456,

שלום לכולם, יש ברשותי מחשב נייד IBM THINKPAD T30 עם מקלט IR מובנה. ברצוני לשאול האם ניתן להשתלט עליו ( להשתמש בו לצורכי שלט-רחוק) דרך תוכנת UICE 2.34? אני יודע שיש לתוכנה אפשרויות רבות, אך אני לא יודע באיזו אפשרות לבחור כשיש מקלט מובנה כזה (בדרך כלל אני בונה מקלט רגיל ובוחר basic l lirc deviceאבל הכוונה פה היא להשתמש במקלט של המחשב ולא באחד חיצוני) אם מישהו נתקל בבעיה בעבר ויודע מה לעשות, בבקשה תעזרו. המקלט הוא מדגם: אם יהיה צורך בעוד פרטים, כי למשל במקלט B כתוב משהו עם SIR..... תודה לעוזרים!!!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by psycho killer,

אני חייב עזרה בחיבור של לוח 7 סיגמנטים אין לי מושג מה לחבר למה אבל הבנתי שאפשר לחבר את זה דרך כבל LPT או USB יש לי כרגע 2 לוחות אחד עם 4 ספרות להציג את השעה והשני עם 11 שיציג נתונים תודה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. אהלן ברשותי מגבר של גיטרה ויש לו בעיה שמתרידה אותי כבר הרבה זמן, אין "קלין" למגבר, הכוונה היא שהוא לא מוציא צליל נקי, הייתי שמח לדעת ממה הבעיה יכולה להגרם ? אני מודע לזה שיש המון רכיבים על המעגל של המגבר אבל מה הדבר הראשון שכדאי שאני יבדוק במגבר. תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.