אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
לקחתי ממחשב יש את המסך הקטן שכותב HI ו LO עכשיו מאחורה יש 7 רגליים 5+ שזה החיבור המתח G אדמה H קובע שעל המסך יהיה כתוב HI L קובע שיהיה כתובLO C האדמה של H ו L ויש T+ ו T- מזה בכלל?
-
- 2 תגובות
- 872 צפיות
-
-
טוב אז ככה, אני למדתי פיסיקה ואחד הנושאים שלנו היה כמובן חשמל. אחרי שדיי התלהבתי ממה שאפשר לעשות עם חשמל, חשבתי סתם להשתגע ולעשות קישוט לעכבר. עם זאת, אני צריך לדעת מספר דברים : 1) פתחתי את העכבר של המחשב וראיתי שיש עליו 3 נגדים, כאשר שני הנגדים הם 820 אוהם (זה הגיוני בכלל) והאחר הוא 120 אוהם. את ההתנגדות של כל אחד מצאתי לפי הצבעים והסדר שהם מצויירים. בנוסף לזאת, היה שם קבל שהקיבול שלו הוא 10 מיקרו פאראד והוא יכול להכיל 25 וואלט. אני נרתע מלעשות שם משהו, מכיוון שאני חושש שאני אקבל זרם מהקבל. לכן, רציתי לדעת האם אני צריך לדאוג מהקבל? 2) במידה ואין צורך לדאוג מהקבל, האם אני אוכל לחבר במקביל לאחד הקבלים האלה נורה מתאימה, כמובן שאני אוכל להתאים את הזרם על הנורה במידה וצריך ע"…
-
- 12 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אהלן, אני קורא הרבה על ארדואינו בזמן האחרון וככה התחשק לי איזה פרוייקט קטן ונחמד והחלטתי שאני הולך על זה עד הסוף. הרעיון הכללי הוא כזה: מעיל בעל כפתור הפעלה בודד עם חיווי לד משתנה צבע בהתאם לעוצמת החימום למשל:10 מעלות - כחול 20- ירוק 30- אדום ולחיצה ארוכה- כיבוי ראיתי פרוייקט אחר בInstructables דומה בבסיס לרעיון שחשבתי עליו(עוד פרוייקט דומה) וקיבלתי השראה מהמעילים המחוממים של Columbia(והיקרים להחריד...) מיותר לציין שאין לי שמן של מוסך בתיכנות/שפת C ואלקטרוניקה ממש קצה הקרחון(נעזר בהנדסאי אלק' במהלך הפרוייקט) הייתי שמח לשמוע הצעות לרכיבים, חשבתי להתשתמש בארדואינו נאנו(אני רוצה למזער את הבקרה כמה שניתן) בשביל כפתור הפעלה חשבתי להשתמש ברכיב דק במיוחד על מנת לשמו…
-
- 7 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
היי יש לי תקע טרנספורמטור לקיר עם יציאה של USB, בלבד. זה תקע אמריקאי ( שני פינים שטוחים) במדבקה שעליו כתוב : INPUT : 100-240V/AC 50/60Hz 150mA OUTPUT : 5.0V == 500mA+-50mA מה שמונע ממני להכניס ( עם מתאם פיזי בלבד) לשקע בקיר , זה זרם הכניסה. כי נראה לי שהקיר נותן יותר ?!?! מה קורה פה ?
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
החלפתי קבל בגוף תאורה לקבל ישן אחר שהיה לי, הקבל של KAMA 14uF 250V הקבל מתחבר ישר לכניסת המתח 240V AC הקבל הקודם אין לי שמץ אם הוא היה מתחמם או לא (הוא פשוט התנתק מבפנים ולא עבד כמה שנים), אבל הקבל ה "חדש" חם אחריי כמה שעות של עבודה או פחות (משהוא כמו 40 - 50 C כשהסביבה של הקבל קרה לגמרי כלומר החום הוא מהקבל עצמו) זה תקין ?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מספר צ'יפים שאני צריך לברר מה הם . 1) BB724 NMC27CP1280 250 (2 TMS70COONL 1981 TI MAS 8549 0005502 PHILIPPINES (3 JAPAN 8520 HN58064P-30 R1000510 4) JAPAN 8548 HM6116ALP-20 00001990 הנה זה כל מה שהיה לי כוח להעתיק , זה בידיוק מה שרשופ על הצ'יפים , יש עוד צ'יפים אבל הם לא ממש נחוצים לי , בבקשה תעזרו לי לברר מה תפקידם . תודה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לפני שבוע נשרפו לי באופן מוזר כל המאוררים במחשב מקפיצת מתח . קניתי גוף קירור חדש ומאורר למעבד , לאחר מכן התחשק להתחיל במוד כולל למחשב. לפני ההחלפה אחרי ההחלפה כרגע הכנתי לדים לפי מוזיקה וחסר לי רק רכיב אחד. הלדים ימוקמו במפרץ הדיסקים (הרכיב בתמונה שניתן להחלפה הוא נשרף) קניתי כבר שתי קטודות ואני חושב אייך למקם,ואיזה צורה לעשות לחלון גם צריך לקבן איזה קירור לצפסט ולמערכת בכללי ] סלבינג וראובס כנראה בהמשך מטרות המוד הם בעיקר קירור ותאורה מינורית לא שהמארז יהיה יפה אולי אחר כך.
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי חתיכה ענקית של פרספקס והיא דיי מלאה שריטות עכשיו רציתי לדעת איך אני יכול להוריד ממנה את השריטות למה זה שרוט לגמרה ויהיה חבל לזרוק כזו חתיכה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חברה אני צבעתי את העכבר שלי בזהב ואחרי כמה זמן הוא הפך לירוק,מה הבעייה כאן וכיצד אפשר לפתור אותה?
-
- 8 תגובות
- 974 צפיות
-
-
ממארז פשוט למארז ששווה להכניס לחדר. [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן, אנחנו כרגע בתחילת פרוייקט שמצריך שימוש בArduino Uno/Galileo. 1) ברשותנו WIFI Shield וכרטיס WIFI לGalileo,אך אנו מתקשים בהפעלתו.ניסינו לעקוב אחר מספר מדריכים ברשת אך אנו עדיין מקבלים שגיאות כגון שלא כתוב כלום בSerial monitor או שכתוב WIFI shield not present כשאנו מריצים קטעי קוד מה wifi examples. האם יש למישהו מדריך פשוט-עדיפות לעבודה עם הגלילאו. 2)לאחר שנעקוף את בעייה 1,נרצה לדעת באיזו דרך נוכל ע״י קוד שכתבנו לגלאי IR לשלוח את הנתונים מהארדואינו לאתר שמתעדכן ע״ב נתונים אלו באינטרנט (מספיק אפילו לשלוח 0 או 1 במקרה של זיהוי בגלאי)? האם יש מישהו שמבין בעניין ויכול לעזור? תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בעבר אחי הכין אורגן אורות דיי פשוט זאת אומרת קופסא עם 5 מנורות בצבעים שונים (לא לד מנורות תקרה רגילות)שההאור עובר מאחד לשני לא לפי הקצב אלה פשוט אחד אחרי השני. הוא אמר לי שהוא השתמש בגוקים אבל עדיין לא מצאתי מדריך מפורט איך זה עובד ואיך אפשר לעשות את זה.. אתם יכולים לעזור לי? מה צריך לעשות?
-
- 6 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
הי לכולם, החלטנו במכללה על יצירת פרויקט של מחשב NAKED בתוך אקווריום של שמן מינרלי כרגע הבעיה העיקרית שלנו הוא להשיג שמן שכזה,האם מישהו מכיר מהיכן? נשמח
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מעגל חשמלי שיראה לי במידה והמאוור נעצר במיקרה שלי 8 סמ ן 9 סמ שיש להם רק שני חוטים + ו -
-
- 4 תגובות
- 790 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעשות חלון במארז שלי וגם לשים תאורה עכשיו בחיים שלי לא עשיתי מודינג ... 1. מאיפה אני מזמין את החלון (ואיך אני דואג שיתאים בידיוק) ? 2.בשביל לשים תאורה אני צריך לבדוק אם יש מספיק מתח מהספק? 3 איפה המקום הכי טוב לקנות את החומרים בארץ..? ושאלה אחרונה ראיתי מדריך לחריטה.. אם אני רוצה לעשות חריטה אני יכול להוסיך אחרי זה או ליפני שאני מרכיב את החלון?? תודה מראשש!!!!
-
- 3 תגובות
- 730 צפיות
-
-
לא ממש ראיתי בסטיקי איפה אפשר למצוא דרמל ואיזה עדיף לקנות, יש לי ג'יגסו אבל החלון האחרון שעשיתי איתו היה פחות ממושלם והבנתי שבלי קשר זה כלי מאוד יעיל שיהיה בבית, אז אני צריך לדעת רק איזה סוג או ערכה לקנות והאם יש בהום סנטר או אייס וכאלה.... אזור המרכז תודה!
-
- 5 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
(מקווה שזה מתאים לפורום-זה בערך מודינג אבל לא מחשבים, אבל חשבתי שיהיה מעניין לשמוע על זה) אז ככה, אחרי הרבה קריאות ולימודים באינטרנט החלטתי ללכת על זה ולהתחיל לבנות את הגיטרה. הגיטרה שאני רוצה לבנות היא גיטרה Gibson Les Paul Custom. הגיטרה הנוכחית שלי:(Epiphone Les Paul עץ מהגוני שקניתי לפני הדבקה: עץ מייפל גם לפני ההדבקה: וסרטוט בreal size של הדגם: אני מקווה שכבר השבוע אני ילך לנגר ויתחיל לעבוד על הגוף. עצות הצעות וכו' יתקבלו בשמחה!!
-
- 311 תגובות
- 119k צפיות
-
-
שלום לכולם. אז ככה: אני הולך לרכוש מחשב חדש. המחשב יוצב בסלון, ואני עובד בחדר. כל הכבלים כמו USB, DVI וכו' עוברים דרך חור בקיר (מרחק של כ-3 מטרים). מה אני מעוניין להשיג? 1. חיווי על הטמפרטורות של המחשב ועל המאווררים על צג חיצוני שנמצא אצלי בחדר. ממש כמו הבקרים והצגים שנכנסים לסלוט 5.25, אבל להבדיל - משהו שאפשר להציב מחוץ למחשב במרחק כמה מטרים. 2. חיקוי הפאנל הקדמי של המחשב אצלי בחדר - קרי: לחצני Power, Reset, נורות Power, HD. האם יש פיתרון כזה מוכן, או שעלי לבנות בעצמי? רעיונות?
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני אמור לקנות עוד כמה זמן מחשב וחדש ובחרתי את המארז הזה: http://www.thermaltake.com/product/Chassis/midtower/soprano/vb1000sws.asp. בחרתי לקנות לו את הספק כוח המואר הזה: http://tms.co.il/product_info.php?cPath=83_136_137&products_id=514. אני רוצה לקנות לו גם 3-4 מאווררים מוארים מכאן: http://tms.co.il/index.php?cPath=84_146_198 - אבל אני לא יודע איזה יתאימו למארז. ראיתי גם במלא תמונות שיש מין נוזל ירוק שעובר בתוך המחשב, תוכלו להסביר לי בבקשה מה זה והאם אני אוכל להשתמש בזה. גם ראיתי שיש מלא אנשים שמקבצים את כל הכבלים שיש להם במחשב ל"צמה" אחת גם עם צינור ירוק כזה - אפשר פרטים ? אשמח גם לדעת מה הדבר הזה: http://www.frozencpu.com/scan/se=Water%20Cooling/se=Fro…
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן. אני מחפש חיישן לחץ שיוכל לזהות לי נוכחות של פולס (דופק לב) בשרוול לחץ דם. אני רק צריך לזהות אם יש דופק או אין דופק - לא לחשב לחץ דם, לא לחשב ערכי דופק - רק נוכחות של דופק. חיפשתי קצת באינטרנט והלכתי לאיבוד כי יש חיישנים מ8 שקל עד 150 שקל שעל הנייר עושים את אותו הדבר. יש למישהו המלצה על חיישן לחץ אמין ויחסית זול בשבילי?
-
- 1 תגובה
- 3.1k צפיות
-
-
שלום מישהו יכול לתת המלצה למיקרובקר שכולל Ethernet בילט-אין? אני כרגע פתוח מבחינת ה"סוג", כלומר אם זה ארדואינו, או איזה ARM, או משהו אחר. העיקר שה-Ethernet יהיה כלול. כמו כן, חשוב שזה יהיה בקר, ולא מחשב. כלומר Raspberri Pi לא יתאים כאן, כי אני צריך משהו שמרגע שנותנים לו מתח, הוא מייד מסוגל לבצע את העבודה, ולא צריך לעלות, כמו מחשב. וכמובן, בשאיפה למחיר סביר ולא יקר. תודה רבה card
-
- 24 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום האם מישהו יודע אם ניתן להשיג בארץ "Velcro "Ultra Mate? אם כן מאיפה? החומר הוא סוג של סקוטש מצד אחד, ודבק מצד שני. אני רוצה להשתמש בו ל 'הדבקת' מאוורר לצד המארז (על החלון שלו), וראיתי שהחומר הזה הוא מעולה לזה. אם לא קיים בארץ, אולי מישהו יכול להציע לי חומר דומה שיעשה את העבודה? אני צריך משהו שיחזיק את המאוורר כמו שצריך. המאוורר יעבוד רצוף 24/7 אם זה משנה. לפני שתציעו... כמו ה Velcro, אני רוצה שהחומר יהיה ניתן להסרה (שלא יהיה מודבק קבוע או שישאיר סימנים אחרי ההסרה), כך שאוכל להוציא את המאוורר במקרה וארצה, ולהסיר את החומר 'הדבקה' בקלות שלא ישאיר לכלוך. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המוד נמצא בקישור לעיל רציתי לדעת איך האורות מתחלפים או בקיצור איך בונים דבר כזה (בלי המסך שהוא מראה שם לקראת הסוף)? תודה רבה מראש לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 812 צפיות
-
-
טוב רציתי לעשות מודינג די בסיסי כי המארז שלי היה ממש משעמם ( CENTURION 1 ) אז לקחתי כל מיני רעיונות והוספתי מאווררים סידרתי קצת כבלים קתודה חלון ומאוורר על החלון צביעה על הדלת העיקרון הוא כמה שפחות כסף להוציא והצלחתי לעמוד על זה די טוב 150 שקל (על כמה מאווררים הקתודה וכל החומרים) בקיצור זה מה שיצא : (אני לא עושה ממש יומן עם עידכונים כי כבר סיימתי הכל ואני מעדיף להציג עבודה בבת אחת) המאוורר TT 120MM אולי זה לא נראה בתמונה אבל הוא UV כחול הוא לא רגיל שחור מה אתם אומרים?
-
- 27 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום אני מצטער אם כבר דיברו על זה - חיפשתי ולא מצאתי תשובה כמו שאני צריך וגם בכל המדריכים לא בדיוק ברור לי, אז אני פשוט אשאל: אני רוצה לד ירוק שדולק כל פעם שאני סוגר מעגל ואני לא רוצה שיעשה יותר מדי אור, איזה לד אני צריך לקנות? באיזה ממתח? אני רוצה גם להאיר וולטמטר באור לבן לפי אתר שמצאתי פה בפורום. איזה לד אני צריך? UB? מה הממתח עבודה שלו? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 813 צפיות
-