אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום רב! אני מעוניין להתחיל בפרוייקט חדש של מודינג,אך לשם כך אני זקוק לחריטה מדוייקת,רצוי בלייזר , של לוחות שאת עיצובם תכננתי מראש במחשב. האם אתם מכירים מחרטות לייזר , או מחרטות טובות באזור המרכז,או בכל אזור של הארץ? אשמח לקבל גם טלפון או דרכי יצירת קשר עם המקום. תודה רבה מראש...
-
- 0 תגובות
- 638 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לבנות איזה מעגל עם רכיב 555,אין מעגל מיוחד אני פשוט אוהב אלקטרוניקה, יש לכם אולי רעיונות למה אפשר לבנות?(לא מסובך כל כך אבל שאני אלמד משהו) תודה נ.ב:יש לי ידע בסיסי אבל הוא תיאורטי,בגלל זה פתחי את הת'ראד כי לא היו לי רעיונות מה לבנות..
-
- 5 תגובות
- 5k צפיות
-
-
יש לי 2 פוטנציומטרים של 500 אוהם ואני רוצה לחבר כל אחד למאוורר של 12V איך אני עושה את זה? תודה,
-
- 5 תגובות
- 997 צפיות
-
-
החריטה מתבצעת על פלסטיק, במקרה שלנו: פרספקס, ע"י מלחם פשוט. כל אחד יכול לבצע אותה, והתוצאות יפות מאוד. אז נתחיל: הכלים: 1. מלחם: 2. סיכה: 3. משטח לחרוט עליו: שלב 1: לפתוח את הברגים הצמודים למלחם ע"י מברג פיליפס ולהשחיל את הראש טיפה החוצה: שלב 2: לדחוף את הסיכה למרוח שנוצר, ולהחזיר את ראש המלחם והסיכה פנימה: שלב 3: לחזק, ולסגור את הברגים: שלב 4: זה השלב הכיפי! החריטה! אפשר לחרוט כל מה שרוצים ע"פ כמה הנחיות: - לחרוט רק כשהמלחם חם בשיא. - החריטה הקלה והנוחה ביותר היא ע"י נקודות: לעשות נקודה, לעשות אחת צמודה לה, ושוב, עד שניווצרת צורה. ואז ע"י העברה של המלחם להפריד בין הנקודות עד שייווצר קו ישר ואחיד. - כדאי לחרוט בכתב מראה מכיוון שהצד היפה…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מחפש חלקים של מחשב לתוכנת sketchup לא חשוב איך הם נראים יותר במובנים של גדלים של הכל. אם מישהו יודע זה יעזור מאוד.
-
- 2 תגובות
- 723 צפיות
-
-
כותרת מצאתי את זה: http://www.coolaler.com/forum/showthread.php?t=123334 אבל זה בשפה זרה,וראיתי שם שלא סתם חיברו את החוט הצהוב ממקום למקום אלא לעוד מכשיר, הייתי שמח לדעת מה זה. תודה רבה לכולם!
-
- 6 תגובות
- 891 צפיות
-
-
ראיתי שיש באתר המון מדריכים לפאןבאס ואני רוצה לדעת איזה להכין או שאם יש אחד יותר טוב שאין באתר זה גם רעיון טוב.
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איך אני עושה מעגל של 4 לדים לחיבור למחשב?
-
- 25 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אנשיים!! היום,שחיפשתי את ספר התנך כדי להתכונן למבחן מחר,נגלה לעיני מסך הLCD של טושיבה שלי! על זה נאמר "הכל משמיים" כעת,אוכל לחבר אותו למחשב! רק שאני לא מוצא מדריך חיפשתי בגוגל ומצאתי אתר אחד נורמלי שבו אחד שואל אבל אף אחד לא עונה לו. האם תוכלו לעזור לי? הנה כל המידע שיש לי על המסך: Toshiba TLX-5156S-C3M lcd נראה ככה: http://members.lycos.nl/robbyentommy/forums/got/laptop/IMAGE0001.JPG.JPG http://members.lycos.nl/robbyentommy/forums/got/laptop/IMAGE0002.JPG.JPG http://members.lycos.co.uk/sbazel/PC/Image(033).jpg http://members.lycos.co.uk/sbazel/PC/Image(032).jpg http://members.lycos.co.uk/sbazel/PC/Image(031).jpg אין לי כבלים (זרקתי הכל :-[) יש ל…
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני עובד על איזה משהו במסגרת שירותי הצבאי ואני צריך לחשוב על שיטת שידור לבניית משדר ראה דוגמא גוייסטיק ומקלט שזה המוצר שיהיה אפשר להצפין את זה , כמובן לא רדיו ולא אינפרה אדום . רעיונות . תודה
-
- 3 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום רב לכולם, אני מתכנן לקנות מערכת חדשה, ובפרט את המארז Chieftec Mesh Black כאשר הספק יהיה או Liberty ELT500AWT 500W או ToughPower W0103 600W PFC בכל אופן, שני הספקים מגיעים עם מאוורר וגריל עליונים, ופולטים אוויר כלפי מעלה. שאלתי היא האם יש צורך בפתיחת פתח אוורור עליון במארז לשם כך? כך או כך, אשמח לקבל חוות דעת תודה מראש למגיבים
-
- 2 תגובות
- 688 צפיות
-
-
טוב ,את הפעם האחרונה ששלחתי פה הודעה אני ממש לא זוכר ,זה היה מזמן.אני מקווה שהפורום נשאר איכותי כמו שהיה בעבר,את זה הוותיקים כנראה יודעים. בכל זאת לעיניינינו,יש לי כרטיס מסך ישן יחסית RADEON 9600XT ,וכמו שאתם יודעים הוא מאוד מאוד חלש למשחקים של היום.ואני רוצה לעשות לו אוברקלוק רציני. כרגע לי לי יחסית מספיק צלעות קירור שהוצאתי ממעבדים (פנטיום 3) וצ'יפסטים ישנים.אני רוצה לחתוך אותם בהתאם ולשים אותם על הזיכרונות של הכרטיס,ואם יתאפשר אז גם על ליבת הכרטיס. השאלות: עם מה אני חותך את הצלעות קירור כדי להתאים אותם לגודל של הזיכרונות? איך אני מדביק את הצלעות אל הזיכרונות והליבה? יש לי משחה טרמית ננוטרם בלו 2 אבל אני לא חוזב שהיא תעזור כי היא לא מדביקה. בכל מקרה אם תעזרו לי אני אשמח…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
עברתי קצת על מדריכים בפורום ונתקלתי במשתמשת שפרסמה מדריכים תחת הנושא: "מודינג בשעה". ערכתי חיפוש ולא מצאתי את התארד. מישהו יודע משהו על זה?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש לי את המחשבון הנ"ל וראיתי שאפשר לתכנת אותו ולהוריד לו תוכניות אני לומד אלקטרוניקה (הנדסאי) ואמרנו לנו שמותר להשתמש בו מישהו בבקשה יכול להמליץ לי על תוכניות או פונקציות ו/או מקומות להורדה תודה
-
- 0 תגובות
- 794 צפיות
-
-
שלום אנשים! מישהו יכול להביא לי בבקשה את התרשים של איך בונים את המעגל עם הלדים וה7404? זה שהלדים רצים
-
- 2 תגובות
- 649 צפיות
-
-
התחלתי בבנית HTPC אני רוצה לשים את התוכנה Meedio Essentials האם זאתי תוכנה טובה? יש לי בעיה של מארז (אני חושב על וידאו ישן ) יש לכם טיפים לבניה או רעיונות למארז ? ואיזה רזולוציה מתאימה ל טלויזה 21 אינץ'?
-
- 1 תגובה
- 647 צפיות
-
-
-
בהמשך לthread הקודם, אני מקווה שזה מקום שאפשר לשאול בו שאלה כזו - אני מנסה לשלוט על מנוע בעזרת בקר ויכול לקנות דרייב או H-bridge. הבנתי שדרייב זה פשוט H-bridge עם עוד רכיב שאז אני לא צריך לשלוט בפולסים וזה יותר קל. זה נכון? או שיש עוד יתרונות לדרייב?
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
-
-
לפני שבוע נשרפו לי באופן מוזר כל המאוררים במחשב מקפיצת מתח . קניתי גוף קירור חדש ומאורר למעבד , לאחר מכן התחשק להתחיל במוד כולל למחשב. לפני ההחלפה אחרי ההחלפה כרגע הכנתי לדים לפי מוזיקה וחסר לי רק רכיב אחד. הלדים ימוקמו במפרץ הדיסקים (הרכיב בתמונה שניתן להחלפה הוא נשרף) קניתי כבר שתי קטודות ואני חושב אייך למקם,ואיזה צורה לעשות לחלון גם צריך לקבן איזה קירור לצפסט ולמערכת בכללי ] סלבינג וראובס כנראה בהמשך מטרות המוד הם בעיקר קירור ותאורה מינורית לא שהמארז יהיה יפה אולי אחר כך.
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
טוב יש לי IRIVER H340 שהתחיל לעשות בעיות חיי בטריה יחדו לחצי ולרבע ואחרי זה אם נשאר כמה שעות מכובה - אין סוללה ומכיוון שקניתי בחול אין אחריות דבר נוסף שקרה זה שמסך הטעינה לא מופיע אם חיבורו לחשמל או לUSB אבל אם אני מדליק ידנית - מסך טעינה מופיע טוב קראתי בפורומים וכו הזמנתי בטרייה מחול התקנתי ועובד אבל עדיין מסך טעינה לא מופיע ופריקה מהירה כשמכובה השארתי אותו כמה שבועות בעריסה ועכשיו הוא לא מחזיק יותר מ2 דקות ללא מתח יש למשהו רעיון אם זה בר תיקון, אם שווה בכלל לנסות לתקן הנגן עובד מצויין אבל רק אם חשמל
-
- 5 תגובות
- 903 צפיות
-
-
שלום, קודם כל,סליחה אם השאלה לא כל כך קשורה אבל אני יודע שיש כאן אנשים שמבינים משהו מהחיים שלהם, וזה הפורום שנראה לי הכי מתאים,אז ככה: יש לי קורקינט חשמלי עם מנוע 500W שפועל על 24V ו20.8AMP.רציתי לדעת,אם אני אקנה קונטרולר(מחשב) שנותן למנוע 36V ו 13A,האם הקורקינט יהיה מהיר יותר ויבזבז פחות כוח מהסוללה,או יסע יותר רחוק? ועוד שאלה: אחד הפחמים במנוע שלי(BRUSHED)הולך"להיגמר"(במרכאות כמובן),ניתן לתקן את זה? כי מנוע חדש זה 1200 שקל בערך.. תודה על התשובות , עומר עריכה [
-
- 12 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אולי בקרוב אני אתחיל בפרויקט מודינג שבו אכניס את המחשב שלי לוידיאו,אם רק ישחררו לי את הוידיאו בקיצור חשבתי על זה,מה בעצם עושה אותה אות אינפרא אדום שמגיעה מהשלט? אפשר אולי לחבר את המקלט ל2 החוטים של ההדלקה של המחשב ואז כפתור הON ידליק את המחשב? אם זה אפשרי אני אוכל להדליק את המחשב מהפלאפון ;D (ככה זה שיש סמביאן ) עריכה: בויקי כתוב רק איך השלט עובד ולא איך הוא גורם לוידיאו לעבוד,חבל.
-
- 19 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי שחשבתי הרבה על הנושא, הלכתי על העיניין לבנות אתר למודינג, מה באתר, המון מדריכים למודינג להמון דברים שהרוב יהיה שלכם פרסום עבודות שלכם וגלריית תמונות, עכשיו, זה לא יהיה ממש בקרוב, אני מאמין שרק עוד חודש מהיום אני יסיים את העבודה רק על הפינה הזאת וכמובן שיש לי עוד המון דברים לבנות שם הפורטל החדש שאני ימתכנת ברגעים אלה ממש הוא מלון פורטל אני רוצה לבקש אישור ממנהלים לפרסם מידע לגבי מדריכים מסוימים (כמו אלה שנמצאים בהודעות הנעוצות בפורום הנוכחי) ואני מבקש גם מכל הגולשים ומכל אלה שעשו מודינג מסוים למשהוא לשלוח כתגובה לשירשור (תרד) הזה את מה שהם עשו אני רוצה לכתוב מדריכים מאוד בסיסיים באלקטרוניקה כדי לעזור למשתמשים מתחילים וכל פעם ששואלים בפורום איך לעשות וכך וא…
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
הנה המספרים שיש על הפלאפון (כל השורה הזאת נמצאת על המסך) 0186633P01 2A 412TU05310 בבקשה תעזרו אם צריך עוד מספרים תגידו לי ואני יראה איפה הם תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 812 צפיות
-