עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by shay360,

שלום חברים! שאלה קטנה באלקטרוניקה. יש לי רכיב אלטרה עם קוד צרוב עליו, השאלה שלי היא אם יש אפשרות כל שהיא להוריד את הקוד הזה למחשב ו/או לשכפל אותו לרכיב אלטרה אחר? כרגע אין לי מולי את הpart number שלו אבל יהיה לי מחר אם זה משנה. תודה מראש לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by דור 1111,

כיצד ניתן להפוך ספק מחשב למטען עד כמה שידוע לי זה אפשרי.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by matanyaniv,

אני עובד על חאיטה מסויימת, סימנתי את התמונה והתחלתי לחרוט(דרמל של וולף) אחרי חריטה של קו באורך 10 ס"מ נמס על הראש פלסטיק בעובי של בערך 3 מ"מ ככל שאני חורטה יותר ככה נמסה על הראש שכבה גדולה יותר של פלסטיק(מהפרספקס) וזה גורם להקטנת העומק של התעלה בהדרגה... יש משהו לעשות נגד זה?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. שלום לכולם. אני מצרף תמונה של הפינאווט של הספק כח שלי (asus thor 1200w) אני מדבר ספציפית על החלק של הGPU/PCIE עם 8 פינים (פינה שמאלית למטה) בצד של הספק יש 5 גראונד (שתופסים 4 פינים - יש חוט אחד כפול) + 4 של 12וולט בצד של הGPU יש 5 גראונד (שתופסים 5 פינים) + 3 של 12וולט (ללא חוטים כפולים) לאן בGPU אמור ללכת החוט הנוסף של ה12וולט שיוצא מהצד של הספק? אני מפספס פה משהו? יש פה טעות? תודה מראש לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by shimiger,

היי לכולם! אני דיי חדש פה ומודינג בישבילי גם דיי חדש אבל כבר עשיתי כמה שטויות על המארז עשיתי חיתוך Xבסיגנון Thermaltake בניתי פאן באס ועשיתי כבלים יפיפיים אז יש לי שתי שאלות... האחת היא מה גודל ה Potentiometer שאני צריך עם אני צריך לעשות אותו שיעביר בין 12V ל 6V (זה המינימום של המאוורים הג'נאריים היום עם אני לא טועה) והשניה היא - האם יש למישהו מושג איך אפשר לחבר מסך LCD של פלאפון????? אני פשוט נדהמתי לגלות אחרי שקיבלתי שתיים מחבר שיש לו סוג של לוח שקוף שעליו נמצאים 9 חיבורים שקופים בכל מקרה עם לא ימצא פתרון אני יצטרך להזמין מסך מEbay... דרך אגב - יותר שווה להזמין לדים מEbay מאשר לקנות בארץ סגרתי עסקה של 50 לדים כחולים 5000 MCD בגודל 5mm במחיר של 2.99 $ ומשלוח …

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by SpLiNtEr,

היי... תמונות: http://img157.imageshack.us/my.php?image=59260561nr2.jpg - המעגל לאחר הכל!... (לא עובד) http://img296.imageshack.us/my.php?image=52017426wk0.jpg - איך המעגל נראה כאשר הוא עובד. (מהצד) http://img441.imageshack.us/my.php?image=28654667gh8.jpg - איך נראה לוח ההלחמות מאחור. http://img250.imageshack.us/my.php?image=70554248nn1.jpg - עם מה אני מפעיל את המעגל. http://img187.imageshack.us/my.php?image=55wj3.jpg - איך הלדים מאירים ממרחק של כ-1.5 מטר. נו מה אתם אומרים?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by re5pect,

שלום! תראו את זה: 5 שורות, כל שורה 9 לדים. 2 שורות (2 צבעים) לדים כל לד 2 וולט 30 מילי אמפר 3 שורות (3 צבעים) לדים כל לד 3.6 וולט 30 מילי אמפר אז רציתי לחבר רק נגד אחד לכל שורה, ואני רוצה לדעת איך הכי כדאי לחבר..? ואיזה נגד יש לשים לכל שורה.. וכל זה יחובר למפסק 6 מצבים, רציתי לדעת איך כדאי לחבר את זה, תמונות\סכמות יתקבלו בברכה תודה מראש, re5pect

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by icebreak,

http://instruct1.cit.cornell.edu/courses/eceprojectsland/STUDENTPROJ/2002to2003/lil2/ יש למטה סרטים ו MP3 שמדגימים את יכולת ה"ניגון" שלהם

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by zivtal,

שלום רב, אני מחפש מסך מחשב זהיר במיוחד להתקין על שרת, עקב חוסר מקום בארון השרתים והשימוש הדל במחשב זה... רצוי מסך שאפשר להתקין אותו בתוך מארז מחשב (מסך בגודל 3 כוננים 5.25") דומה למסכים שמגיעים עם מארזי ה HTPC, האם מישהו נתקל במסך כזה ? תודה מראש ובכבוד רב, זיו טל

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by Red-AnGel,

הלכתי להום סנטר לקנות דיסקיות מחוזקות ואין להם הייתי צריך לקנות את כל החבילה (50 שקל) שבאה עם הדרמל רק בשביל 10 דיסקיות לא מחוזקות הייתי חייב כי נגמרו לי הרגילות מאיפה אני יכול לקנות דיסקיות מחוזקות? כי ראיתי שפה אמרו הוםסנטר אבל איך יכול להיות שאצלנו בעיר אין?

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. שלום רב, נתקלתי בבעיה בפרויקט גמר באלקטרוניקה בו אני עושה שימוש בתקשורת בין 2 מיקרו בקרים מסוג PIC18f452. התקשורת הינה תקשורת RF ואני עושה שימוש במנגנון ה-USART. הבעיה שלי היא שהמידע המתקבל ברכיב הקולט לא זהה למידע המשודר מהרכיב שמשדר,כלומר כל פעם מקבלים מידע שהסיביות בו מוזזות.כמובן שה-boud rate וה-SPBRG זהה ברכיב המשדר והקולט.כמו כן ניסיתי לתת השהיות בין שידור אחד למשנהו, אך עדיין קיבלתי מידע שגוי במקלט.עלי להוסיף ש- BRGH=1. אשמח לכל עזרה בנושא כיון שאני ממש עובד עצות. תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by tamos,

יש לי מאוורר PWM, אם אני אחבר אותו למולקס רגיל הוא יפעל? יש לו שתי חוטים בקונקטור, אחד אדום אחד שחור

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by bma,

היי יש לי מנוע DC ומצפן (LED435GT) ואני רוצה לרשום לו תוכנה שתגרום לגלגלים להסתובב 90 בעזרת המצפן כדי שיהיה ממש מדויק אפשר עזרה? תודה

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by aviram20,

טוב אז כול המעשנים בנינו בוודאי מכירים את המצית הזאת שלוחצים עלייה היא עושה אורות כמו הצ'קלקה של המשטרה מי שלא מכיר יש את המצית הזאת כמעט בכול קיוסק בארץ היא עולה 7 שקל בערך והיא ניראת ככה http://img146.imageshack.us/my.php?image=0916080341gx6.jpg אני ראיתי אותה וחשבתי מה לעשות עם אחת כזאת מתברר שבפנים יש בקר קטן עם שני לדים שלוחצים עליו הוא מזדעזע ופועל אז החלטתי לקחת אותו ולדחוף אותו בעכבר לפני הכול מצרכים: את המצת כמובן דבק חם מלחם ובדיל איזולירבנד מספיים מברג קטן ועכבר שקוף או עכבר שיש לו גולה זהורת עם לד או כול עכבר שבא לכם חח אני קניתי עכשיו של ג'י פי טי כמו שרואים במדריך עולה 30 שקל עושה ת'עבודה והוא גם שקוף טוב אז לוקחים את הבקר הקטנטן הזה ויש לו שני פינים כאל…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by אלעד6,

בניתי מעגל לדים מקביל עם 5 לדים UB של 3V ועל כל לד שמתי נגד 470 אום... כמה שניות אחרי שאני מחבר את המעגל לחשמל הנגדים מתחממים מאוד!!!!!!! לטמפ' של 75 מעלות!!!!! האם נורמלי? אם לא מה קרה?....

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by yotam.m,

אהלן יש לי מכונה של מוזר מדגם 1871 בהחלט מכונה ראויה וטובה שנמצאת איתי כבר כמה שנים. הספקתי לפתוח אותה בעבר ולהלחים לה סוללות חדשות החלפתי את הקיימות שהיו לדעתי 1000ב 2700 של gp מה שהפך אותה לכבדה אבל איפשר לי מרווח של חודשיים בין טעינות בכל מקרה הבעיה היא כזאת שכבר לא ניתן להשתמש בה בתצורת סוללות רק הפעם אני לא בטוח שהסוללות הן הבעיה המכונה נטענת למצב מלא אך מתפרקת תוך בקושי 2 שניות למרות שמראה טעינה מלאה. השאלה היא האם יש חיישן\מעגל שמווסת או יודע להגיד לי כמה טעינה נותרה במערכת מהסוג הזה? האם יכול להיות שהוא נדפק ולכן החיווי שלו שגוי תמידית? איך נראה רכיב כזה על מנת שאוכל לאתר אותו ואולי להחליף אם יהיה צורך? המכונה נהדרת ורגע לפני החלפתה החלטתי…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by singera,

מכירים את הTV של פיליפס עם המנורות שמקרינות על הקיר אז נכון ששם התאורה משתנה אבל זה מה שעשיתי ב66 ש"ח בעזרת קטודות ובד סקוטש המסכים הינם DELL E228

18. Started by dany_tab16,

הנה כאן יש את הנושא שבו אני חורט על הפרספקס. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=314627.0 את המארז חתחתי בסוף עם מסור ידני ולא עם דרמל. הוספתי 10 לדים UB מבפנים. וחיברתי את החלון עם ברגים. תראו את התוצאה[br]פורסם בתאריך: 23.01.2008 בשעה 23:08:48 :[attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. אהלן,אני צריך עזרה. יש לי כרסומת אבל זה לא יוצא כול כך מדוייק וזה הרבה תכנון בשביל גריל אחד. אז חשבתי לקנות מכונת CNC(לא רק בשביל זה) בגודל שיכולה לחתוך גריל עד 120MM. כמה דבר כזה יעלה לי? כי בדקתי פעם שעברה לפני כמה חודשים ואני כבר לא ממש זוכר מחירים.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by יעקבש,

שלום יש לי כננת להרמת משא לבית- אני גר בקומה רביעית ללא מעלית... כעת התקלקל לי השלט החוטי היחיד שיש לי- כפתור DOWN בלבד לא עובד. מצורף פה הדיאגרמה של השלט שלקחתי מאתר החברה השאלה שלי, האם אפשר לייצר קומבינציה של כפתורים תחליף לשלט? האם יש מקום שאוכל לרכוש שלט המתאים לכננת שלי ? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. שלום לכולם נושא הארדואינו מעניין אותי מאוד וחשבתי על האפשרות לשלוט על שער חשמלי, תאורה וכו' דרך הסמרטפון. בנושא חשמל ואלקטרוניקה אין לי בעיה, אבל בתכנות אין לי מושג. אני בטוח שמישהו מכיר איזושהי אפליקציה לאנדרואיד וכמובן קוד שבטח כבר קיים שאפשר להעתיק כמו שהוא. אז אם מישהו יכול לעזור...

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. אני מבין ש WATT זה עוצמה. VOLT זה מתח, וAMPER תכלס לא יודע מזה. אבל אם מישהו ירשום פה איזשהו הסבר נחמד שיבהיר לי אחת ולתמיד מה ההבדל אני אשמח מאוד תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by oren12,

אני צריך לספר של הפרוייקט מידע על פוטוטרנזיסטור הפכתי תאינטרנט לא מצאתי מצאתי באגלית כמה דברים אבל אין לי כח לתרגם אם מישהו יודע איפה אפשר למצוא מידע בעברית אני אשמח תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. שלום כולם ברצוני לבנות מערכת הגה,דוושות,הילוכים למחשב ואחרי מחקר קטן ברשת הבנתי שכל הצירים בעצם מבוססים על פוטנציומטרים וההילוכים הם מפסקים. מצאתי את השרטוט חיווט הבא http://www.sajuonline.com/Images/Articles/Gaming-Steering-wheel/h-shift-ckt-dgm-large.jpg האם יש מישהו שיוכל לעזור לי לפענח מספר דברים בשרטוט? יש מספר דברים שאני לא מצליח להבין בשביל מה הם או על מה מדובר בכלל. למשל, למה משמשים הטרנזיסטורים? מה הריבוע היריק בצד שמאל של השרטוט? האם מדבור בשני חיבורים למחשב במקביל? הגיימפורט והפארלל פורט? אם מישהו התנסה בפרוייקט דומה ויכול להסביר לי קצת בנושא התקשרות עם המחשב, אשמח מאוד לדבר איתו. תודה מראש, תום

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by mango,

שלום! אני יחסית חדש ב - אדרואינו אני מתכנת מ- visual studio ואני לא מצליח להפעיל את ה- dibugger ואת ה- breakpoint כמו שאני רגיל בתכנות לC או ל #C מדוע?, ברשותי כרטיס uno

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים