עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by guy124,

קניתי לפני יומיים את הדרמל שבמבצע של הום-סנטר ורציתי לשאול כמה דברים ! בדרמל יש 2 כפתורים שיש בהם כמו חורים ישרים כאלה שברגע שאני לוחץ על 2 הכפתורים ביחד הדרמל מאט ! רציתי לדעת אם התפקיד שלהם הוא באמת להאט את הדרמל ? תודה לעונים !

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by dlogan,

אני רוצה לצבוע את האקסבוקס שלי (Xbox360) בצבע שחור ואין לי שום ידע קודם במודים אז יש טיפים עצות משהו שכדי לי לזכור?

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Cooler-Master,

שלום לכולם היום הלך לי הספק כח של המסך. מישהו יודע אולי איפה אני יכול למצוא ספק כח כזה? המסך הוא מה שרשום במפרט מחשב שלי.. עכשיו הנתונים היחידים שרשום על הספק הם 12וולט ו3.5 אמפר זה מה שהוא מוציא.. אז תודה מראש...

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by Rule The Pc,

אהלן עלה לי רעיון... אם יש לי עבר אלחוטי אני יכול להשתמש באינפרא שלו כדי לשלוח דברים למחשב מהפלאפון שלי?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by dany_tab16,

אני רוצה לחבר ספוילר למארז. הספוילר עצמו במידה 4 על 18 . הרגליים שלו בגובה 5 סנטימטר. הוא יהיה עשוי מאלומיניום צבוע בשחור. מה אתם אומרים סתכלו בתמונות עשיתי אותו מקרטון. ייצא טוב? או לשנות משהו בגודל? [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by TaMiRn2,

להחליף דיודה במעגל קטן זה סיפור או שפשוט מחליפים אותו? זה משנה איזה דיודה או שאפשר לשים במקום כל דיודה?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. אני צריך מישהו שיש לו רעיון איך אני יכול להרכיב מתאם של אוזניות 2.5{ של מוטורולה E398 } על גבי 3.5 אני מדגיש סטאריופוני { שלוש פסים } קניתי כבר מתאם אמיתי כזה וחשבתי שהוא יעובד אבל לא כמו שהתלוננו בהמון פורומים של 398 פשוט שומעים בואוזניה אחת ולמי שהיה נגישות לEBAY קנה אתה מתאם של סנהייזהר { יש לחברה הזאת שם של קצין נאצי עליו היו שלושה פסים } וכבל ארוך שבא איתו . והוא עובד או למי שיש את קוסלה של נוקיה ברח לי השם NG??? טוב הנה הקורבנות השחור זה המתאם שקניתי { אינו עובד טוב עם הטלפון} ואפור זה מתאם האוזניות האמיתי {האוזניות שלו החזירו את נשמותהם לבורא} מצטער על האיכות זה צולם במצלמת רשת אני פתוח לרעיונות איך אני הופך את ה2.5 שיעבוד עם 3.5

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by xgamer,

שלום רב, אני צריך למתג צרכן הפועל על 220 V, הצרכן לא עובר כנראה את ה 400 W, (מנורת פלורסט גדולה). עניין המיתוג יהיה בעזרת מתח של 5V. נתקלתי במספר גדול של סוגי ממסרים, SSR, TRIAC, וממה שמצאתי באריהב, אני מתבלבל קצת. אשמח לקצת הסבר, והאם כשקונים TRIAC צריך להרכיב סביבו מעגל? ראיתי שהוסיפו דיודות וקבלים באחד הסרטוטים. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by Reze,

לקחתי חוט USB וראיתי שיש בו חוט אחד ירוק אחד לבן אחד שחור אחד אדום ועוד מלא חוטי נחושת חסופים מישהו יכול להגיד לי איזה חוט מעביר 5V ואיזה חוט הוא המינוס

10. Started by aviman,

מה אני יכול לעשות עם המסך הבא? איך לחבר אם אפשר?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by Mr Gadget,

חברי הפורום שלום, קיבלתי VCR שאינו מסוגל להוציא תמונה כמו שצריך, נכון שזה לא כל כך קשור למחשבים אבל אני ינסה בכול זאת.(אולי יש מישהו שיוכל לעזור) להלן סדר הפעולות שבוצעו: פתחתי את הוידאו שקיבלתי במטרה לזהות את הבעייה באופן ויזאולי אם קיימת, שמתי לב כי בגלגל השייניים(שמסובב את הקלטת) ישנו מן בידוד לבן ועליו חוט נחושת והוא קרוע. האם מישהו יודע מה תפקידו של חוט זה?(להלן התמונה) - לא מצאתי תשובה ברחבי הרשת. להלן התמונה: שאלה שנייה: בקשר לתמונה , הבנתי שהיחידה שאחראית לקרוא את המידע מהקלטת זה ה Head Drum השאלה היא מה אני צריך לעשות כדי שאני כן יוכל לראות תמונה כמו שצריך , להחליף את כל היחידה או לנקות אותה באיזהשהי דרך?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by Blabber,

אם יש לי קירור למעבד(Tuniq Tower) שעל המאוורר שלו יש שליטה בעזרת פוטנציומטר משלו. ואני רוצה לקנות כזה: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=27664 האם אני אוכל לבצע איזה מוד קטנטן ולהחליף ביניהם את החוטים, ככה שהמאוורר החדש יקבל את השליטה והמאוורר הישן פשוט יהפוך לאחד רגיל? או שכבר עדיף להזמין איזה ראובאס זול מEBAY?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by gigabot,

שלום, אני רוצה לבנות פאן באס עם המתחים של הספק.. 5V ו 12V... עד כאן הכל יפה.. אני רוצה לעשות את זה עם מפסקי ON/OFF/ON בנוסף לזה 2 לדים UB על כל מפסק ירוק ל5V ואדום ל 12V איך אני עושה את זה?? שברתי תראש ואני כל הזמן נתקע במשהו חדש.. אשמח לשרטוט מפורט.. תודה

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by Lior4543,

שלום, נפל לידי מחשב IBM ישן, פירקתי אותו וראיתי כי הבקר שמתחבר למסך שבור, לי אין צורך במחשב הזה, הוא ישן ואיטי, האם יש דרך לקחת את המסך שלו (צירפתי תמונות), לקנות בקר אחר שיוכל להתחבר למסך ובצד השני שלו לVGA או DVI למחשב שלי? וכך אני אשתמש בו בתור עוד מסך? העניין הוא שאני לא יודע איזה רכיב צריך לקנות ואם אפשר בכלל.. http://upng.co.il/uploads/b9422f7d4d8e031b23e92af4fd77b94c.jpg http://upng.co.il/uploads/d1aa827b52d0e3ac674fc29dd3c93ca2.jpg http://upng.co.il/uploads/874f737ca29744499b0c12c615edaf90.jpg אשמח לעזרה, ליאור.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  15. שלום לכולם נושא הארדואינו מעניין אותי מאוד וחשבתי על האפשרות לשלוט על שער חשמלי, תאורה וכו' דרך הסמרטפון. בנושא חשמל ואלקטרוניקה אין לי בעיה, אבל בתכנות אין לי מושג. אני בטוח שמישהו מכיר איזושהי אפליקציה לאנדרואיד וכמובן קוד שבטח כבר קיים שאפשר להעתיק כמו שהוא. אז אם מישהו יכול לעזור...

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by oded6188,

האם כבלים מעוגלים יכולים להשפיע לרעה על ביצועי המחשב בדרך כלשהי? והאם כדאי להעדיף חברה אחת שמייצרת כבלים כאלה על חברה אחרת. אם כאן אז איזה איהז כבלים מעוגלים כדאי לקנות (של איזה חברה). תודה.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שלום,אני לא עוסק בתחום הזה ובאתי לפה כדי לשאול שאלה אני מקווה שתוכלו לעזור לי,קניתי אוזניות חדשות של נו פיר http://www.decomputerwinkel.nl/winkel/img/producten/Grunge_White.jpg כאלה. קניתי אותן אתמול כשהייתי באנגליה,ובטיסה בחזור ידידה שלי בטעות ישבה עליהן והתעקם הראש(החיבור,חח אני מאמין שאתם כבר יודעים אבל בכל מקרה) ועכשיו שומעים באייפוד שלי רק אם אני מחבר את הראש ומזיז אותו לזווית מסוימת עד שזה עובד,יש אפשרות לתקן את זה או להחליף את הראש?ואם כן כמה זה אמור לעלות? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by tamos,

יש לי מאוורר PWM, אם אני אחבר אותו למולקס רגיל הוא יפעל? יש לו שתי חוטים בקונקטור, אחד אדום אחד שחור

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום כולם ברצוני לבנות מערכת הגה,דוושות,הילוכים למחשב ואחרי מחקר קטן ברשת הבנתי שכל הצירים בעצם מבוססים על פוטנציומטרים וההילוכים הם מפסקים. מצאתי את השרטוט חיווט הבא http://www.sajuonline.com/Images/Articles/Gaming-Steering-wheel/h-shift-ckt-dgm-large.jpg האם יש מישהו שיוכל לעזור לי לפענח מספר דברים בשרטוט? יש מספר דברים שאני לא מצליח להבין בשביל מה הם או על מה מדובר בכלל. למשל, למה משמשים הטרנזיסטורים? מה הריבוע היריק בצד שמאל של השרטוט? האם מדבור בשני חיבורים למחשב במקביל? הגיימפורט והפארלל פורט? אם מישהו התנסה בפרוייקט דומה ויכול להסביר לי קצת בנושא התקשרות עם המחשב, אשמח מאוד לדבר איתו. תודה מראש, תום

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by bbnbbn,

פעם הייתי באיזה מסיבה ביתית והיה שם DJ שהיתה לו קופסה שהוא עשה ששולטת במהירות של 3 אורות (יענו כמו VOLUME שהוא מגביר המעבר בין אור לאור יותר גדול). רציתי לדעת איך בונים דבר/מעגל כזה? תודה!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. יש הבדל בין תא פוטו וולטאי לפוטו אלקטרי אוקיי נכון בשבבי ccd של היום יש סוגים רבים כאלו שמורכבים מהרכבים של התא הפוטווולטאי למי שלא יודע אפשר לשלוח לו סיכום בפרטי או שיחפש בויקדפיה או משהו ויש תאים פוטואלקטרים שמזה מורכב השבב ccd בעיקר אני יודע לכם מאוד אם תוכלו לענות לי אם יש תאים תאים פוטואלקטרים שעשויים משכבתה עליונה של גופרית ושכבה אמצעית של סיליקון ושכבה תחתונה של קדמיום או שרק המערכות לייזר מורכבות מזה ?!??!?! אם תענו לי על השאלה הספיציפית הזאת אני יודה לכם

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by EnterOC,

היי חבר'ה מישהו יכול להגיד לי כמה עולה בית מנורה כמו שיש בממד רק של 1 (של מנורה 1) (המנורות הארוכות האלה) +- ליחידה מחיר של בית מנורה והמנורה עצמה תודה לעזורים

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by zivM,

שלום לכם, לאחר התלבטות בין כמה חנויות החלטתי לרכוש מנעה מחשבים את האביזרים הבאים: 2 קתודות UV לייזר לד (3 מנורות) כבלים זוהרים UV מצלמת אינטרנט. עשיתי הזמנה מרוכזת,אבל....... הופתעתי מהשיחה של נציג השירות: "אין לנו כרגע שום דבר ממה שציינת במלאי,זה יכול לקחת כחודש עד שאני אזמין,תרצה לבטל או להשאיר את ההזמנה?" במילים האלו בדיוק אחד לאחד,אני הייתי בשוק,אמרתי לו למה כתוב אז באתר שיש במלאי ואתה אומר שאין? מילא מוצר אחד אבל הכול ???? אומר לי כן מצטער יש חוסר במלאי. לאחר בירור מעמיק עם כמה גורמים שעובדים עם החנות הזו,מסתבר שמנהל החנות מפרסם דברים על ימין ועל שמאל שבכלל אין וזה חלק משיטת השיווק שלו לדחוף דברים אחרים. לדוגמא: חבר שלי הזמין כרטיס מסך 7600 החדש. כמובן נחשו מה-אזל המ…

24. Started by Red-AnGel,

הלכתי להום סנטר לקנות דיסקיות מחוזקות ואין להם הייתי צריך לקנות את כל החבילה (50 שקל) שבאה עם הדרמל רק בשביל 10 דיסקיות לא מחוזקות הייתי חייב כי נגמרו לי הרגילות מאיפה אני יכול לקנות דיסקיות מחוזקות? כי ראיתי שפה אמרו הוםסנטר אבל איך יכול להיות שאצלנו בעיר אין?

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.