אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
פעם הייתי באיזה מסיבה ביתית והיה שם DJ שהיתה לו קופסה שהוא עשה ששולטת במהירות של 3 אורות (יענו כמו VOLUME שהוא מגביר המעבר בין אור לאור יותר גדול). רציתי לדעת איך בונים דבר/מעגל כזה? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני לא מצליח להבין מהם שני המודים האלה, ומה ההבדל ביניהם. תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן עלה לי רעיון... אם יש לי עבר אלחוטי אני יכול להשתמש באינפרא שלו כדי לשלוח דברים למחשב מהפלאפון שלי?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש הבדל בין תא פוטו וולטאי לפוטו אלקטרי אוקיי נכון בשבבי ccd של היום יש סוגים רבים כאלו שמורכבים מהרכבים של התא הפוטווולטאי למי שלא יודע אפשר לשלוח לו סיכום בפרטי או שיחפש בויקדפיה או משהו ויש תאים פוטואלקטרים שמזה מורכב השבב ccd בעיקר אני יודע לכם מאוד אם תוכלו לענות לי אם יש תאים תאים פוטואלקטרים שעשויים משכבתה עליונה של גופרית ושכבה אמצעית של סיליקון ושכבה תחתונה של קדמיום או שרק המערכות לייזר מורכבות מזה ?!??!?! אם תענו לי על השאלה הספיציפית הזאת אני יודה לכם
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, פתחתי פה כמה פעמים אשכולות עזרה לגבי הספק שאני מנסה לבנות, וכל הזמן קיבלתי תשובות טובות, שאכן עזרו לי. זהו המעגל: קובץ מצורף "ספק" עכשיו, חיברתי את הכל ככה על המטריצה (השתדלתי כמה שיותר ברור בכל התמונות): קבצים מצורפים: "מטריצה 1" - "מטריצה 3" ופשוט שום מתח לא יוצא!!! אשמח אם תעזרו לי. עריכה: הLM317 תקין, בבקשה, אשמח אם תצלמו לי איך לחבר את המעגל על המטריצה, אני ממש נואש כבר! בתודה. בתודה.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי לוח אם שאין לו HEADER של USB3.0 אבל יש לו שני חיבורים בצד האחורי של הלוח ובנוסף יש לי מארז FRACTAL DESIGN R3 שיש לו חיבור USB3.0. הפכתי את כל EBAY ולא מצאתי מתאם מתאים. כרגע כבר יש לי כבל מאריך זכר-נקבה. המתאם שאני צריך זה שמצד אחד יהיה לו חיבור 20 פין זכר (יתחבר לנקבה של המארז) ומצד שני מחבר USB זכר סטנדרטי. אם מישהו נתקל אני אשמח לקישור. תודה !
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כל הזמן נתקלתי במוצרים נחותים ואפילו בדיל שלא שווה את הכסף שלו. יש לכם המלצה לחנות ספציפית וטובה לנושא?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
אחרי יותר מדי זמן שהאטום שלי יושב "עירום" הגיע הזמן לבחור בית אופציה 1 - "קוביה" w 185mm * h 85mm * d 185mm אופציה 2 - "מלבן" w 180mm * h 70mm * d 300mm
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר ספוילר למארז. הספוילר עצמו במידה 4 על 18 . הרגליים שלו בגובה 5 סנטימטר. הוא יהיה עשוי מאלומיניום צבוע בשחור. מה אתם אומרים סתכלו בתמונות עשיתי אותו מקרטון. ייצא טוב? או לשנות משהו בגודל? [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ביקשתי היום מאחותי שתקנה לי מהום סנטר דיסקיות לדרמל, בשביל לחתוך במארז 6A19, את הפילטרים המורכבים על המאוור האחורי+קדמי (גורמים לרעש שמשגע אותי!). הבעיה היא, שבהום סנטר לא הבינו על איזה מכשיר היא מדברת! אני גם זוכר, כשקניתי מהום סנטר את הדרמל לפני שנה, שהמוכר הבין על מה אני מדבר רק אחרי שהבאתי לו תמונה של המכשיר ביום שאחרי! אז איזה שמות נוספים יש בדיוק לדרמל, שיבינו כבר העובדים שם על איזה מכשיר מדובר?!
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חבר'ה מישהו יכול להגיד לי כמה עולה בית מנורה כמו שיש בממד רק של 1 (של מנורה 1) (המנורות הארוכות האלה) +- ליחידה מחיר של בית מנורה והמנורה עצמה תודה לעזורים
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
האם כבלים מעוגלים יכולים להשפיע לרעה על ביצועי המחשב בדרך כלשהי? והאם כדאי להעדיף חברה אחת שמייצרת כבלים כאלה על חברה אחרת. אם כאן אז איזה איהז כבלים מעוגלים כדאי לקנות (של איזה חברה). תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום האם יש ביטוי בסגנון של "this" ב-++C של ארדואינו? ובאותו אופן, גם את הביטוי "base", כדי לפנות לקלאס אבא? תודה card
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מאמין שחלקכם נתקלתם בכל הפרויקטים של pov עם לדים בצורות כאלו או אחרות. אני רוצה להשים שני מוטות עם לדים על גלגל אופניים, והם ידלקו בפרקי זמן קבועים. הבעיה שנתקלתי בה עכשיו היא כזו, אני רוצה לצרוב את התוכנה (הסקצ' של הארדואינו) לattiny85, הבעיה היא שאני משתמש בשבב tlc5940 על מנת לשלוט ב16 לדים עם אות pwm, אני יודע שיש ספריה לארדואינו לTLC, השאלה היא אם אני צורב את הסקצ' לattiny אז גם הספריה נצרבת עם התכנה? ואם לא, אז איך אני יכול לשלוט בtlc בעזרת פקודות "בסיסיות" של הארדואינו? למי שיש קצת ידע או הכוונה בנושא, אני אשמח. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שאלה: האם יש אפשרות להפוך הארד דיסק רגיל (חיבור IDE) להארד דיסק חיצוני, שיתחבר למחשב בחיבור USB? אם כן, אשמח לקבל הסבר או הפניה למדריך בנושא. אם לא, אז אשמח לקבל פתרונות אחרים לאותה הבעיה. תודה רבה ושבת שלום
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי את הספק כח הזה מעליאקספרס ב 32 דולר . הוא הצהיר עליו שהוא 6A , אבל כמו שניתו לראות בתמונה רשום 6 בעט ומתחתיו כנראה היה רשום 4A לא קריטי בשבילי כל כך ההפרש גם ארבע אמפר יספיק לי , על פי רוב הוא יצרוך משהו כמו 1-2 אמפר . רשום עליו שהוא מחברת SUNY , יש למישהו אולי קצת מידע על הספקים שלהם ? או שאולי מדובר בדראק טהור .. הנה התמונה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
חברי הפורום שלום, קיבלתי VCR שאינו מסוגל להוציא תמונה כמו שצריך, נכון שזה לא כל כך קשור למחשבים אבל אני ינסה בכול זאת.(אולי יש מישהו שיוכל לעזור) להלן סדר הפעולות שבוצעו: פתחתי את הוידאו שקיבלתי במטרה לזהות את הבעייה באופן ויזאולי אם קיימת, שמתי לב כי בגלגל השייניים(שמסובב את הקלטת) ישנו מן בידוד לבן ועליו חוט נחושת והוא קרוע. האם מישהו יודע מה תפקידו של חוט זה?(להלן התמונה) - לא מצאתי תשובה ברחבי הרשת. להלן התמונה: שאלה שנייה: בקשר לתמונה , הבנתי שהיחידה שאחראית לקרוא את המידע מהקלטת זה ה Head Drum השאלה היא מה אני צריך לעשות כדי שאני כן יוכל לראות תמונה כמו שצריך , להחליף את כל היחידה או לנקות אותה באיזהשהי דרך?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה כמה המלצות למאווררים עם לדים, אני רוצה מאוורר בכל הצבעים, אני צריך 2 חזקים שיכניסו למארז ואחד שיוציא, לא חייב להיות כל כך חזק. תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אם יש לי קירור למעבד(Tuniq Tower) שעל המאוורר שלו יש שליטה בעזרת פוטנציומטר משלו. ואני רוצה לקנות כזה: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=27664 האם אני אוכל לבצע איזה מוד קטנטן ולהחליף ביניהם את החוטים, ככה שהמאוורר החדש יקבל את השליטה והמאוורר הישן פשוט יהפוך לאחד רגיל? או שכבר עדיף להזמין איזה ראובאס זול מEBAY?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
מצאתי לפני שלושה ימים טיונר ישן של חברת S.G Electronics זו חברה ישראלית שהייתה מיבאת לארץ קיטים לבניה עצמית של ציוד אדיו מחו"ל באמצע שנות ה60. והחלטתי לפרק מהטיונר כמה דברים שיכולים לעזור לי במודינג של המארז, בין השאר יש שם שתי מד אנלוגים קטנים ותצוגה דיגיטלית של שלוש ספרות (ניראה לי קוראים לזה 7 סאג). השאלה שלי היא, איך אני יכול לבדוק על איזה תווחים של וולטים או אמפרים המדים האנלוגים עובדים? המד האנלוגי שימש לקביעת הסינגלים והטווחים של התדרים ברדיו, ניסיתי לבדוק עד איפה המחט תגיע עם אני יחבר לה בטריה של 1.2 וולט, והמחט יש זינקה לסוף הסקלה. מישהו אולי מכיר את הדגם הזה? תמונות: [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש רעיונות ? זה מסך של DELL עם כניסות SVIDEO ו RGB. יש איזה רכיב מוכר שמעביר בין חיבור כבל כבלים לאחד מהאפשרויות? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
למרות שאני מת לסיים את הפרויקט שלי, הגעתי למסקנה שכדאי להרים את הכפפה ולמצוא זמן כדי לפתוח כזה אשכול, בתקווה כמובן, לדרבן את משתמשי הפורום לעשות היכרות עם תחביב הסליבינג שהלך והתפתח מאד בשנתיים האחרונות בפורומים בחו"ל, אם זה Overclock.net, Xtreme Systems או פורומים אחרים טובים. זה תחביב כיפי ומאתגר מאד שנותן פרספקטיבה שונה וחדשה בבניית מערכת. אני מקווה שבסוף הפרוייקט שלי זה יקבל אפקט חזק יותר אפילו וידרבן אנשים נוספים למצוא עניין בנושא. סליבינג וכלים לסליבינג ניתן לרכוש בעלויות לא גדולות, ישנן חנויות רבות שמספקות סחורה, מזול ועד יקר. תלוי מה מתאים לכם בכיס. חנויות מומלצות: www.lutro0customs.com | www.mdpc-x.com כרגע ההמלצה החמה היא לקנות אספקה מ- "לוטרו קאסטומז". לוטרו…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, כבר זמן מה אני מנסה לתכנן מעגל משווה "חד פעמי" שברגע שמתח הכניסה עבר את מתח הסף מוצא המשווה ינעל ויחזיק את ערכו עד איפוס מתחים למעגל. אני מאוד חלוד בנושא אבל מאוד ברור לי שצריך משוב חיובי אך הממימוש מבלבל אותי, במיוחד עקב היות יציאת המשווה היא Open Collector. תודה מראש, מייק.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-