אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
בחור אחד מאיטליה התחיל פרוייקט של בניית מחשב שכל החלקים שלו כולל אפילו הברגים הקטנים ביותר יוצרו ב CNC. הפרוייקט התחיל לפני כ שנה וחצי ועכשיו מתקרב לסיומו. לי לקח כ 10 שעות רצופות לעבור דרך 80 עמודים של היומן שלו, כולל תגובות ואני בהחלט ממליץ גם לכם להציץ במה שיש לו להראות. אומנם אין כאן הרבה חבר'ה שיש להם גישה למכונות CNC אבל הפרוייקט הזה בהחלט נותן השראה ומראה מה אפשר לעשות אם קצת יצירתיות ומשאבים "כמעט" בלתי מוגבלים: http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=76374&page=1&pp=20
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי ארדואינו אונו ואני לא מצליח להפעיל אותו. הורדתי את התוכנה מהאתר ניסיתי דרך האתר צעד אחר צעד ואני לא מצליח למצוא את "Arduino UNO (COMxx)" ובמנהל ההתקנים חסר דרייבר. תודה לעוזרים אורן
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
( לבעלי ניסיון ) היי , לוח מעגל ישן שנשרפו לו דרכי החיווט צריך חידוש ואני חושב שהוא מקבל מתח משקע ביתי רגיל השאלה שלי האם אני יכול לגשר עם גידי טלפון ?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה להשתמש במחשב שלי כסקופ וכמחולל באמצעות תוכנה דוגמת audio city ביציאות המיקרופון והרמקול. יש לי מספר שאלות. מה המתחים האופייניים שרמקולים צורכים (היציאה מהמחשב) כדי לדעת כמה הגברה אני אצטרך עם מגבר שרת (או טרנזיסטור אם הוא מוציא זרם). איך המיקרופון פועל? האם על שינוי התנגדות וזרם קבוע או מתח קבוע? איך אוכל לחבר את הכניסה כדי לקבל את האות? מה הזרם המקסימאלי שאני אוכל לשים על הכניסה בלי לשרוף את הלוח אם? אם הרעיון הכללי הוא לגמרה אחר, האירו את עיני. תודה מראש לעוזרים!!!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם!!! רציתי לשאול האם מישהו יודע איך לבטל את המטען/החשמל הסטטי שנוצר במארז??? תודה .... :s05:
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי לוח אם שאין לו HEADER של USB3.0 אבל יש לו שני חיבורים בצד האחורי של הלוח ובנוסף יש לי מארז FRACTAL DESIGN R3 שיש לו חיבור USB3.0. הפכתי את כל EBAY ולא מצאתי מתאם מתאים. כרגע כבר יש לי כבל מאריך זכר-נקבה. המתאם שאני צריך זה שמצד אחד יהיה לו חיבור 20 פין זכר (יתחבר לנקבה של המארז) ומצד שני מחבר USB זכר סטנדרטי. אם מישהו נתקל אני אשמח לקישור. תודה !
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי, אני מחפש איזה מכשיר שיודע להקליט ממיקרופון של מחשב. זאת אומרת לחבר את היציאה של המיקרופון לכניסה של המכשיר והוא יתחיל להקליט, כמובן שאין ברשותי מחשב לעשות את זה אז אני צריך את המכשיר
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מסך קטן שיראה פרמטרים של המחשב, מסך כמו של שעונים מעוררים עם ספרות דיגיטליות בצבע אדום כזה מקווה שאתם מבינים מה אתן מתכוונים. אני רוצה לחבר אותו למחשב ולקבוע בעזרת תוכנה את הפרמטרים שהוא יראה, נגיד לראות באיזה מהירות אני מוריד משהו מסויים או אחוז התקדמות של משהו או כל מיני דברים כאלה. אפשר לעשות דבר כזה?
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מצאתי לפני שלושה ימים טיונר ישן של חברת S.G Electronics זו חברה ישראלית שהייתה מיבאת לארץ קיטים לבניה עצמית של ציוד אדיו מחו"ל באמצע שנות ה60. והחלטתי לפרק מהטיונר כמה דברים שיכולים לעזור לי במודינג של המארז, בין השאר יש שם שתי מד אנלוגים קטנים ותצוגה דיגיטלית של שלוש ספרות (ניראה לי קוראים לזה 7 סאג). השאלה שלי היא, איך אני יכול לבדוק על איזה תווחים של וולטים או אמפרים המדים האנלוגים עובדים? המד האנלוגי שימש לקביעת הסינגלים והטווחים של התדרים ברדיו, ניסיתי לבדוק עד איפה המחט תגיע עם אני יחבר לה בטריה של 1.2 וולט, והמחט יש זינקה לסוף הסקלה. מישהו אולי מכיר את הדגם הזה? תמונות: [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב ככה, נכנסתי לי לפנדה לבדוק את ההזמנה שלי וראיתי שם במקרה את המוצר הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=6630 עכשיו אני רוצה לדעת, האם זה יעיל? ואם כן, אז איך אפשר לעשות דבר כזה בעצמי בבית? ואם מישהו יכול להביא מדריך מפורט (אפילו באנגלית) זה יהיה מאוד נחמד מצידו (זאת הסיבה ששמתי את זה בפורום הזה,ולא בפורום קירור,אם המנהל חושב שמתאים,שיעביר)
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, נתקלתי בבעיה בפרויקט גמר באלקטרוניקה בו אני עושה שימוש בתקשורת בין 2 מיקרו בקרים מסוג PIC18f452. התקשורת הינה תקשורת RF ואני עושה שימוש במנגנון ה-USART. הבעיה שלי היא שהמידע המתקבל ברכיב הקולט לא זהה למידע המשודר מהרכיב שמשדר,כלומר כל פעם מקבלים מידע שהסיביות בו מוזזות.כמובן שה-boud rate וה-SPBRG זהה ברכיב המשדר והקולט.כמו כן ניסיתי לתת השהיות בין שידור אחד למשנהו, אך עדיין קיבלתי מידע שגוי במקלט.עלי להוסיף ש- BRGH=1. אשמח לכל עזרה בנושא כיון שאני ממש עובד עצות. תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך עזרה (שירטוט מעגל חשמלי + בקר ) בכדי לחבר ולשלוט על מנוע חשמלי 36v 800w איזה בקר הכי מומלץ ואיזה הגנות צריך וכדאי לשים כדי להגן את ארדואינו (UNO) מקצר או מתח גבוה מדי (מתכוון לחבר מצבר של רכב 12V)
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, בקרוב אני מתחיל את המודינג שלי במארז ויש לי כמה שאלות לגבי המפסקים: אני הולך לחבר 4 מפסקים לכיבוי והדלקה של המאוררים, עכשיו אני רוצה לחבר אותך ככה שיעבור זרם בין כל המפסקים - הכוונה עם כבל מולקס יחיד לתת זרם לכל ה4 מפסקים ומרגל אחרת של המפסק להוציא מולקס ולחבר אליו את המאורר (כאילו שהמאורר יתחבר למולקס שיצא מהמפסק). תודה !
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מארז עם דלת קדמית שמכסה את הכוננים אז אני צריך פאנבאס שלא בולט יותר מידי החוצה בשביל שהיא תסגר כמו שצריך. אני לא מחפש שיא היופי ככה שגם אין שום סיבה שהמוצר יהיה יותר מידי יקר. רק חשוב לי האמינות של המוצר ושיכנס בדלת כמו שצריך. אל תשלחו אותי להסתכל על תמונות כי אי אפשר לנחש למה יש כפתורים בולטים ולמה לא, קניתי כבר פאנל שלא מתאים למארז. והמימדים הרשומים באתרים הם כוללים את כל המוצר ולא רק מהפאנל החוצה, בגלל זה אני צריך לשמוע את המלצת בעלי הניסיון ובעלי הפאנלים. תודה רבה.
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אחרי הניסיון הכושל הקודם שלי... מצאתי סרטוט אחר... Part Total Qty. Description R1 1 39K 1/4 Watt Resistor C1,C2 2 10uf 25V Electrolytic Capacitor C3 1 100uf 25V Electrolytic Capacitor C4 1 47uf 25V Electrolytic Capacitor C5 1 0.1uf 25V Ceramic Capacitor C6 1 2200uf 25V Electrolytic Capacitor U1 1 TDA1554 Two Channel Audio Amp Chip MISC 1 Heatsink For U1, Binding Posts (For Output), RCA Jacks (For Input), Wire, Board אני צריך לדעת אם אפשר להחליף את הנגד הזה בנגד משתנה בשביל לשנות את הווליום
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו אולי יודע אל חנויות אלקטרוניקה בחולון אני רוצה לקנות לדים ועוד כמה דברים מישהו יודע משו?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם השנאי הבא https://docs.google.com/file/d/0B1i6anpmT3YEb2VHc1VFUURYR0E/edit?usp=sharing יתאים לשימוש עם ארדואינו UNO בחיבור USB
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מגבר וינטאג שבמעגל הקדם מגבר שלו 2 קבלים נזלו , ואני רוצה להחליף אותם . הקבל הוא 330Uf 63V ובחנות יש 330UF 50V האם זה יהיה בסדר או שיעשה בעיות ? תודה לעונים
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://instruct1.cit.cornell.edu/courses/eceprojectsland/STUDENTPROJ/2002to2003/lil2/ יש למטה סרטים ו MP3 שמדגימים את יכולת ה"ניגון" שלהם
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ראיתי ב-KSP את הערכה של Vantec מה יש בערכה? בעזרתה אני אוכל לעשות סליביהג לחוטי הספק? אגב איך אני בכלל עושה להם סליבינג? הרי הם תקועים בתוך הספק. אשמח להסבר ;D תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
האם עדיף לחתוך עם דרמל או פשוט מסור חשמלי?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בניתי מעגל לדים מקביל עם 5 לדים UB של 3V ועל כל לד שמתי נגד 470 אום... כמה שניות אחרי שאני מחבר את המעגל לחשמל הנגדים מתחממים מאוד!!!!!!! לטמפ' של 75 מעלות!!!!! האם נורמלי? אם לא מה קרה?....
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש מסך מחשב זהיר במיוחד להתקין על שרת, עקב חוסר מקום בארון השרתים והשימוש הדל במחשב זה... רצוי מסך שאפשר להתקין אותו בתוך מארז מחשב (מסך בגודל 3 כוננים 5.25") דומה למסכים שמגיעים עם מארזי ה HTPC, האם מישהו נתקל במסך כזה ? תודה מראש ובכבוד רב, זיו טל
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הסתובב כאן פעם אחד אבל אם אני זוכר הוא היה ברוסית,אני עדיין לא דובר את השפה... אני חושב שאין הרבה לוחות שיש להם ת'חיבור אז זאת היתה הפתעה לטובה.. תודה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-