אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
יש לי כרטיס מסך שלא עולה ואני מעוניים לבדוק אולי אחד הרכיבים שרוף בכדי שאוכל להחליפו
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
http://www.engadget.com/entry/1234000607029725/
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה כל אחד מן החיבורים בפלאג USB מייצגים? מהם החוטים המעבירים מידע? ואילו מעבירים מתח? תמונה תועיל
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
במקום לעשות את כל העבודה (הרי חלק מכם עושים את זה רק כדי להשוויץ מול החברים והכל) אז במקום להכין את כל הפאן קונטרול תכינו כמו פאן קונטרול אבל שלא ישלוט במאווררים תעשות את זה עם נורות LED (כרגיל כמו שבונים פאן באס) אבל אל תחברו את המאווררים חברים שלכם לא ידעו שזה באמת לא פוע הם יחשבו שזה כן פועל ויתלהבו אני אישית מעדיף עם מאווררים
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם , יש את הצילצול של הבית ספר, אז יוצא מהרמקול שם 2 חוטים . אפשר לעשות משהוא (כאילו לחבר איזה משהוא לחוטים) , ונגיד לשים כפתור ואז שאני ילחץ על הכפתור זה יצלצל ? או שזה מערכת סגורה כזאת שאפשר להפעיל רק ע"י המרכזיה שלו? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ עשיתי הכל. מה שמוזר הוא שהמתג פועל, כלומר כשאני מזיז אותו האור נכבה / נדלק. אבל זה לא מאיר לפי הקצב. תסתכלו רגע בסכמה הזאת: לפי ההבנה שלי, חיברתי את כל הסכמה גם לMOLEX, וגם לP2.. פשוט לא הבנתי איך אחרת..
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! צבעתי את פנים המארז שלי בפריי שחור מאט של חברת בונדו. כזה : עכשיו לא שמתי פריימר ולא שייפתי , כי גם ככה פנים המארז חלק ואין עליו שריטות אז צבעתי ישר . צבעתי איזה 3-4 שכבות וכמובן ייבשתי . עכשיו על כל נגיעה קטנה עם מברג \ ציפורן הצבע מתקלף. מה צריך לעשות? חשבתי שלקה אולי תפטור את הבעיה אבל אבא שלי טוען שזה לא יעזור. מה הפתרון? תודה רבה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לא יודע אם זה המקום המתאים..אבל יש לי הרגשה שזה קשור ללוח אם כי הכל מחובר אליו . יש תוכנה או משהו כזה שאוכל לבדוק ? יש לי ep43-ds3l
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות בחנות בארץ(עדיף במרכז) 100% Teflon בעובי של 0.5mm. תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
[table][tr][td] <blockquote>שלום לכולם. אני מעוניין לבנות תרמוסטט מדויק עד לרמה של 0.1 מעלה צלסיוס. אני מבין שהחלק הכי חשוב זה החיישן טמפרטורה ובחלק הזה אני צריך עזרה. המטרה למדוד טמפרטורה של אוויר, רמת הדיוק חשובה כמו שהזכרתי וגם זמן "התגובה" של החיישן, כלומר כמה זמן ייקח לו "להתעדכן" לשינוי טמפרטורה. מה שאני צריך זה הצעות לחיישן כזה, להשתדל לשמור על מחיר נמוך ומאיפה ניתן לקנות (אין לי בעיה להזמין גם דרך האינטרנט). תודה רבה לעוזרים.</blockquote>[/td][/tr][/table]
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום כשאני עושה File/Open או File/New זה מריץ לי עוד עותק של הסביבת פיתוח, במקום לפתוח עוד Tab בחלון הקיים כבר. האם אפשר איכשהו לשנות את זה, כדי שזה יפתח כמה Tabs בחלון הקיים? תודה card
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי דרמל של חברת דרמל ורציתי לדעת איזה דיסקית מתאימה לחיתוך במארז יש לי את דיסקית מספר 409 האם היא תספיק? תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני זוכר שהיה דיון ממזמן שהוזכר בו מקדח כזה.. הוא נראה ככה: הוא יעיל בחיתןך פלסטיק (פרספקס).. איפה אפשר למצוא אותו? (הום סנטר/אייס?)
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום הנכבדים, יש לי מערכת עם מספר סולונואידים שאני מעוניין לתת להם פיקוד דרך המחשב כמובן בעזרת ממסרים. הסולונואידים צריכים לקבל 24V. אשמח אם תוכלו לעזור לי ב: 1. איזה סוג של ממסרים, רכיבים, והאם יש מעגל כזה באינטרנט מוכן? 2. האם אפשרי לעשות זאת באמצעות יציאת תקשורת (COM) או יציאת המדפסת (LPT). 3. את התוכנה שתנהל את העסק אני אבנה ב-VB.NET, יש משהו מיוחד שאני צריך לדעת? יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה, ידע בתכנות. אם אתם זקוקים לעוד מידע רק תבקשו. תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
למה לא נראה לי שדבק טרמי הוא אשכרה דבק שיכול ממש להדביק דברים חזק. אני רוצה להדביק גוף קירור עם מאוור לגוף קירור אחר אשר נמצא על כרטיס מסך כאשר הגוף קירור שאליו אני רוצה להדביק את זה פונה כלפי מטה כך שללא הדבקה חזקה הגוף קירור השני פשוט יפול. חשבתי על הלחמה שזה פיתרון סביר אבל איך למשל אני יכול לחבר גוף קירור לצ'יפים של כרטיסי זיכרון, ואני חייב משחה טרמית במקרים בהם גוף הקירור בא במגע עם החלקים המתחממים (כרטיסים, צ'יפים ETC).
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, לצורך עבודה בארדואינו, דרוש מתכנת עם ניסיון. את פרטי הפרויקט אני אתן אם יהיה עניין, זאת עבודה חד פעמית, ואני מקווה שלא תקרעו במחיר. למעוניינים, שלחו לי הודעה פרטית.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש מס' מושגים שמשתמשים בהם הרבה באלקטרוניקה והם מתח, זרם, הספק. את ההתנגדות, אני אעזוב בצד כרגע. בשל ההגדרות המופשטות שלהם, קשה לי להבדיל או להבין באמת מה כל אחד מהם. ונעבור לתכלס. מה מגיע אל כל אחד לשקע החשמל בבית? זרם? הספק? מתח? אני זוכר שפעם הסבירו לי שזרם זורם ומתח שורר בין 2 נקודות. אני לא מבין איך מכל המושגים האלו מכשירים יכולים לעבוד.... כמו כן, ואולי זה לא קשור, איך רב-שקע לא גורם לירידה בעוצמה של מה שהוא מעביר (מתח או זרם?) וניתן לחבר מפצל של 8 שקעים בלי להרגיש בהבדל, בניגוד לחיבור מפצל USB שנותן ביצועים נמוכים יותר מחיבור בודד? תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה שלט רחוק למחשב, כדי שאני אוכל לשלוט במוזיקה ובסרטים. הייתי מעדיף לקנות אבל הכי זול שמצאתי הוא ב200+ שקל ואני תחת תקציב מוגבל. בעקבות חיפוש בפורום הבנתי שאפשר לחבר מקלט אינפרה אדום למחשב ובעזרת תוכנה מתאימה אפשר להשתמש בכל שלט שיש לי בבית. ראיתי את המדריכים לבניה עצמית של המקלט, הבעיה היא שאין לי ממש מושג איפה קונים את הרכיבים וגם אין לי כל כך הרבה זמן לבנות אותו. אבל מצד שני גם לא הצלחתי למצוא מקלט מוכן. איפה קונים מקלט כזה בארץ? ואם זה לא אפשרי, אז איפה אפשר לקנות את הרכיבים באזור חיפה/נשר (עדיף מקום כלשהו שאפשר להגיע אליו באוטובוס). נ.ב. מצאתי רק מדריכים באנגלית, אם מישהו מכיר אחד כזה בעברית אני אשמח ללינק.
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום לכולם אז ככה יש לי יומים פנויים וחשבתי להתחיל בפרוייקט לבניית מארז כעיקרון הבסיס שבו אני משתמש הוא מסגרת של מארז ישן שהורדתי ממנו את כל הפלסטיקה ומה שנשאר זוהי מסגרת אלומיניום עכשיו מתחיל השלב הקשה אני מתכנן שבמארז יהיו 4 מאווררים 3 של 120 ואחד של 80מ"מ 120 בגג בחזית ובדופן ו80 מאחור בכוונתי לבנות לו מסגרת מעץ וחלון שקוף בדופן כאשר הדופן עם החלון תשב על ציר שנפתח כמו דלת עכשיו הבעיות איזה סוג עץ ממומלץ חשבתי על סיבית אבל הוא נראה לי בעייתי כי הוא עלול להתפורר בדפנות כתוצאה מבלי של פרוק והרכבה במשך השנים וגם תהיה בעיה במקרה של שידרוגים קידוחים וכו' לכן נראה לי שעדיף עץ מלא אך השאלה היא איך תהיה האטימות שלו לרעשים אני מעוניין ליצור מערכת שקטה ככל האפשר???? דב…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב ככה, אני בניתי את המוד הזה בשביל 8 לדים רצים לפי וינאמפ: http://www.twistedmods.com/article.php?artid=184 עכשיו השאלה שלי היא האם (ואיך) אני יכול לעשות שיהיה לי מפסק 3 מצבים, מצב אחד שיקבע שהלדים כולם יהיו כבויים השני יקבע שהלדים ירוצו אחד אחד (כאילו כל פעם אחד נדלק והקודם נכבה) והשלישי יקבע שהלדים יהיו לפי הוינאמפ מישהו בבקשה יכול להגיד לי אם זה אפשרי, ואם כן איך אפשר לעשות את זה? ואם אפשר להביא שרטוט ברור של המעגל שצריך לבנות בשביל זה (לא אכפת לי אם צריך לעשות את המוד של הלדים הרצים מחדש,שכן אני כנראה אעשה את זה בכל מקרה עם לדים חדשים)
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז אני שוב חזרתי להציק לכם קצת, תקשיבו, אני מנסה לבנות אלמנט תאורה עם לדים אדומים, עכשיו כשקיבלתי את החבילה קיבלתי נגדים ללדים אדומים ונגדים לכל השאר, מה שאומר שללדים יש צריכה שונה ? בכל אופן, בניתי אלמנט תאורה עם לדים ירוקים כדי לראות אם הבעיה היא באמת אצלי והפעם לא עשיתי את זה בטור אלה התייחסתי לכל לד באופן אישי (הכוונה היא שלכל לד חיברתי נגד ולא נגד אחד לכל הלדים כמו מקודם) והכל עבד יופי טופי, הבעיה הגיעה כניסיתי לפעול באותה הדרך על הלדים האדומים (כמובן נגדים שונים), שוב פעם, רק לד אחד עובד כשמקודם עם הלדים הירוקים שתי הלדים עבדו. מה הבעיה ? אלה לדים חדשים למניעת שאלות מיותרות (הכוונה גם שאני לא השתמשתי באותם הלדים שהשתמשתי מקודם). אני כבר חסר אונים
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום האם יש ביטוי בסגנון של "this" ב-++C של ארדואינו? ובאותו אופן, גם את הביטוי "base", כדי לפנות לקלאס אבא? תודה card
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאבא של חבר שלי יש סנוקר ויש לו כוורת עם הרבה בקבוקים (בר) זה ניראה ככה: http://img822.imageshack.us/img822/3453/img2012120800376.jpg בתוך התאים של הכוורת, בגב הכוורת יש מראות.. ככה שזה יכל להשתלב עם לדים או ניאונים מצויין ! אני רוצה לעשות תאורה לכל תא ותא .. לפני כמה זמן קניתי 20חתיכות של 9 לדים על כל חתיכה מחוברים 9 לדים (אפשר לראות כאן). דבר כזה יכל לעשות את העבודה ? כמובן עם ספק כוח מתאים.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-