אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, לא יודע אם זה הפורום המתאים אך אנסה את מזלי בכל מקרה, נפל לידי המנוע שבתמונה אני מעוניין לקנות לו בקר מתאים, אשמח לעזרה במציאת אחד כזה. תודה רבה ויום טוב.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני חדש בכל המודינג...עשיתי חלון בעצמי ואני רוצה לשים תאורה במחשב.. מישהו יודע איפה אני יכול לקנות קטודה כולל מתאם שתעלה בסביבות 50 שקל? או שמישהו יודע אם יש חנות שמוכרת כאלה דברים באזור ירושלים... תודה מראש... הינה החלון שעשיתי יצא נחמד לפעם ראשונה... וגם עשיתי סמל מקדימה כזה... [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, לעיתים קרובות אני מעוניין ללמוד על רכיבים ותופעות באלקטרוניקה (למשל מהתקופה האחרונה, relay, crosstalk, analog & digital grounds), ואני לא מרוצה מהמידע שויקיפדיה מספקת מאחר והם מתארים באופן מתמצת מידי לטעמי את הנושא מבלי לרדת לעומק הבעיה ולהציע דרכים שונות לפתרון. אשמח לקבל מכם אתרים (באנגלית) שניתן למצוא בהם מאמרים מקצועיים על נושאים שונים באלקטרוניקה. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות בחנות בארץ(עדיף במרכז) 100% Teflon בעובי של 0.5mm. תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אז ככה יש לי יומים פנויים וחשבתי להתחיל בפרוייקט לבניית מארז כעיקרון הבסיס שבו אני משתמש הוא מסגרת של מארז ישן שהורדתי ממנו את כל הפלסטיקה ומה שנשאר זוהי מסגרת אלומיניום עכשיו מתחיל השלב הקשה אני מתכנן שבמארז יהיו 4 מאווררים 3 של 120 ואחד של 80מ"מ 120 בגג בחזית ובדופן ו80 מאחור בכוונתי לבנות לו מסגרת מעץ וחלון שקוף בדופן כאשר הדופן עם החלון תשב על ציר שנפתח כמו דלת עכשיו הבעיות איזה סוג עץ ממומלץ חשבתי על סיבית אבל הוא נראה לי בעייתי כי הוא עלול להתפורר בדפנות כתוצאה מבלי של פרוק והרכבה במשך השנים וגם תהיה בעיה במקרה של שידרוגים קידוחים וכו' לכן נראה לי שעדיף עץ מלא אך השאלה היא איך תהיה האטימות שלו לרעשים אני מעוניין ליצור מערכת שקטה ככל האפשר???? דב…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש צג LCD למארז (עבור פרוייקט מודינג שאני מתחיל לעשות). הגודל -צריך שיתפוס שני ''5.25 במחשב. מצאתי באתר של CrystalFontz צג שנראה לי סביר - http://www.crystalfontz.com/products/634bracket/index.html השאלה - היכן ניתן להציג בארץ צג כזה או דומה? אשמח לעזרתכם.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! איך כדאי לסדר את זה???? ואיפה להכניס מאוורר שמכניס אוויר http://www.pbase.com/image/31437240 *המאוורר המסומן באדום משמש ב-"אגזוז" ;) ;)
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
טוב ככה, אני בניתי את המוד הזה בשביל 8 לדים רצים לפי וינאמפ: http://www.twistedmods.com/article.php?artid=184 עכשיו השאלה שלי היא האם (ואיך) אני יכול לעשות שיהיה לי מפסק 3 מצבים, מצב אחד שיקבע שהלדים כולם יהיו כבויים השני יקבע שהלדים ירוצו אחד אחד (כאילו כל פעם אחד נדלק והקודם נכבה) והשלישי יקבע שהלדים יהיו לפי הוינאמפ מישהו בבקשה יכול להגיד לי אם זה אפשרי, ואם כן איך אפשר לעשות את זה? ואם אפשר להביא שרטוט ברור של המעגל שצריך לבנות בשביל זה (לא אכפת לי אם צריך לעשות את המוד של הלדים הרצים מחדש,שכן אני כנראה אעשה את זה בכל מקרה עם לדים חדשים)
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
למה לא נראה לי שדבק טרמי הוא אשכרה דבק שיכול ממש להדביק דברים חזק. אני רוצה להדביק גוף קירור עם מאוור לגוף קירור אחר אשר נמצא על כרטיס מסך כאשר הגוף קירור שאליו אני רוצה להדביק את זה פונה כלפי מטה כך שללא הדבקה חזקה הגוף קירור השני פשוט יפול. חשבתי על הלחמה שזה פיתרון סביר אבל איך למשל אני יכול לחבר גוף קירור לצ'יפים של כרטיסי זיכרון, ואני חייב משחה טרמית במקרים בהם גוף הקירור בא במגע עם החלקים המתחממים (כרטיסים, צ'יפים ETC).
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ עשיתי הכל. מה שמוזר הוא שהמתג פועל, כלומר כשאני מזיז אותו האור נכבה / נדלק. אבל זה לא מאיר לפי הקצב. תסתכלו רגע בסכמה הזאת: לפי ההבנה שלי, חיברתי את כל הסכמה גם לMOLEX, וגם לP2.. פשוט לא הבנתי איך אחרת..
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום האם יש ביטוי בסגנון של "this" ב-++C של ארדואינו? ובאותו אופן, גם את הביטוי "base", כדי לפנות לקלאס אבא? תודה card
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאבא של חבר שלי יש סנוקר ויש לו כוורת עם הרבה בקבוקים (בר) זה ניראה ככה: http://img822.imageshack.us/img822/3453/img2012120800376.jpg בתוך התאים של הכוורת, בגב הכוורת יש מראות.. ככה שזה יכל להשתלב עם לדים או ניאונים מצויין ! אני רוצה לעשות תאורה לכל תא ותא .. לפני כמה זמן קניתי 20חתיכות של 9 לדים על כל חתיכה מחוברים 9 לדים (אפשר לראות כאן). דבר כזה יכל לעשות את העבודה ? כמובן עם ספק כוח מתאים.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המאווררים שלי עושים מלא רעש + אחד מהם עם לד והכפתרוים של המארז עם לד. אני רוצה לשלוט עם הפאן באס במאווררים שלא מחוברים ללוח אם, וגם בתאורה של המאוורר ובתאורה של הכפתורי מארז. האם פאו באס יודע לעשות את זה? האם זה שימושי פאן באס? אפשר המלצות לפאן באס לא יקר, אסתטי וטוב? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם..! פרקטי אתמול מדפסת epson stylus cx3200 הוצאתי לה את המסך את המנורת אור של הסריקה ועוד כמה דברים האם אני יכול לעשות מהמסך תצוגת טמפ'..? ואם כן מאיפה אני מסיג תוכנה.? ואני צריך רעיונות בקשר למנורה..?? תודה מראש...! [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, מצאתי היום במדפסת ישנה רכיב מעניין- מדובר במעין שפופרת ריק קטנה מזכוכית (עם הצ'ופצ'יק המסורתי בקצה הזכוכית), אבל יש לה שתי רגליים. בפנים, מה שיש זה שני מוטות קטנים ממתכת כסופה כלשהי, ניצבים לקרקע ומקבילים זה לזה, על תושבת לבנה של פלסטיק או קרמיקה. הם אינם מחוברים בקצותיהם. אני חושד שמדובר בקבל כלשהו, אבל חוץ מחשדות לא ממש מבוססים, אני לא יכול לקבוע מה הוא במדויק. פעם ראשונה שנתקלתי ברכיב כזה. אני באמת סקרן, ולכן אני שואל נ.ב.: אני אעלה תמונות בקרוב. אני יודע שזה לא כל כך ברור רק מקריאה.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום כשאני עושה File/Open או File/New זה מריץ לי עוד עותק של הסביבת פיתוח, במקום לפתוח עוד Tab בחלון הקיים כבר. האם אפשר איכשהו לשנות את זה, כדי שזה יפתח כמה Tabs בחלון הקיים? תודה card
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
אני רוצה שלט רחוק למחשב, כדי שאני אוכל לשלוט במוזיקה ובסרטים. הייתי מעדיף לקנות אבל הכי זול שמצאתי הוא ב200+ שקל ואני תחת תקציב מוגבל. בעקבות חיפוש בפורום הבנתי שאפשר לחבר מקלט אינפרה אדום למחשב ובעזרת תוכנה מתאימה אפשר להשתמש בכל שלט שיש לי בבית. ראיתי את המדריכים לבניה עצמית של המקלט, הבעיה היא שאין לי ממש מושג איפה קונים את הרכיבים וגם אין לי כל כך הרבה זמן לבנות אותו. אבל מצד שני גם לא הצלחתי למצוא מקלט מוכן. איפה קונים מקלט כזה בארץ? ואם זה לא אפשרי, אז איפה אפשר לקנות את הרכיבים באזור חיפה/נשר (עדיף מקום כלשהו שאפשר להגיע אליו באוטובוס). נ.ב. מצאתי רק מדריכים באנגלית, אם מישהו מכיר אחד כזה בעברית אני אשמח ללינק.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה אפשרי לחבר rca (החיבור הצהוב) לcomponent? ואם כן איך?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
[table][tr][td] <blockquote>שלום לכולם. אני מעוניין לבנות תרמוסטט מדויק עד לרמה של 0.1 מעלה צלסיוס. אני מבין שהחלק הכי חשוב זה החיישן טמפרטורה ובחלק הזה אני צריך עזרה. המטרה למדוד טמפרטורה של אוויר, רמת הדיוק חשובה כמו שהזכרתי וגם זמן "התגובה" של החיישן, כלומר כמה זמן ייקח לו "להתעדכן" לשינוי טמפרטורה. מה שאני צריך זה הצעות לחיישן כזה, להשתדל לשמור על מחיר נמוך ומאיפה ניתן לקנות (אין לי בעיה להזמין גם דרך האינטרנט). תודה רבה לעוזרים.</blockquote>[/td][/tr][/table]
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני חדש בפורום ובנושא האמבילייט בכללי, אם טעיתי בפורום, מצטער אשמח לקבל עזרתכם בנושא האמבילייט לטלויזיה שרכשתי בגודל 40 אינץ. יש לי מספר שאלות בנושא: 1. האם היום אפשר להשיג אמבילייט לטלויזיה עצמה שלא דרך המחשב? 2. במידה ולא האם קיימת דרך שבא ניתן לגרום לאמבילייט לפענח את התמונה של הטלוויזיה דרך המחשב? (חשבתי אולי אפשר לחבר את הממיר למחשב עם כרטיס טלוויזיה ובחזרה לטלויזיה, פה נכנסת האלה אם זה עלול לפגוע באיכות שידור ערוצי HD, כמובן עם כרטיס טלויזיה שארכוש בהתאם.) 3. יש דרך לעשות זאת עצמאית? הבנתי גם קיימים ערוצים (צדדים של הטלויזיה) וסטריפים של לדים מהם המחירים של ה30 ו60? במידה וקיים אופציה להרכבה עצמית ישירות לטלויזיה אשמח אם תספקו לי את הלינקים לרכישה של החלקי…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש חנויות זולות שימכרו לדים בצורה סיטונאית לדים פשוטים 3mm כמות קרוב ל 200-250 לדים... יש הצעות?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
כיצד ניתן להפוך ספק מחשב למטען ? אשמח לכל תשובה או תגובה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-