אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי צורב וסידירום בצבע בז'-לבן מסורתי ומגעיל.. אני קונה כנראה את המארז xpider השחור, ולכן אני רוצה לצבוע אותם בשחור, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת, והאם יש סיכוי לגרימת נזק?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום וברכה, אני מנסה ליצור מערכת הקלדה חד-ידנית באמצעות מקלדת אקורדית. האם מישהו יודע כיצד למפות במקלדת QWERTY רגילה (מערכת הפעלה חלונות - אך בלית ברירה, גם לינוקס יעבוד) יותר ממקש אחד לאות אחת. נאמר קומבינציה של "אבג" במקלדת הסטנדרטית שתניב את האות "ז"? לחלופין, מאחר ואין לי מושג ירוק באלקטרוניקה. האם מישהו יכול לבנות את המקלדת בלינק שלהלן? http://chorder.cs.vassar.edu/spiffchorder/2010-03-leather בתודה מראש שחר
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
בACE זה כזה סט כולל עוד 50 חלקים או שכדאי לי לחפש במקומות אחרים
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חשוב שזה יהיה בית עסק אמין ואיכותי כי זה חומר רגיש שיכול להסדק בקלות (אחרת הייתי סתם נכנס לכל בית מלאכה באיזור וזהו). בחיפה (לא במפרץ\קריות), עדיפות לעיר התחתית (איזור הימאים וכל הקו הזה של החוף יהיה לי מצויין). יש לי את הבלוק הזה: שמותאם ל-939\940, אבל כל מה שמפריע לי להתאים אותו לצ'יפסט\כ.מסך זה המיקום של החורים (הפלטה שמעליו לא יותר מידי גדולה אז לא מפריעה במיקום באיזורים עמוסים בקבלים\סלילים). השאלה אם יש איזשהו סיכון לקדוח בחומר הזה בעצמי, או שזה יכול לגרום לסדק (מה שכמובן לא מומלץ בבלוק קירור מים). אם יש איזשהו סיכון אני מעדיף לוותר על התענוג ולקחת את זה למישהו אמין ומקצועי שמתעסק בזה בחיפה (לא קריות, לא מפרץ). אגב, מה ההמלצות שלכם? לעשות כמה חורים במרווח של…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום כשאני עושה File/Open או File/New זה מריץ לי עוד עותק של הסביבת פיתוח, במקום לפתוח עוד Tab בחלון הקיים כבר. האם אפשר איכשהו לשנות את זה, כדי שזה יפתח כמה Tabs בחלון הקיים? תודה card
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בטעות הופעל המיקרוגל עם כלי מתכת. היו ניצוצות וכו' האזור של קצה המגנטרון חרוך. גם הדפנות של המכשיר מפוייחות. שמעתי שבמצב כזה אורכי הגל של המגנטרון משתנים ויש סכנה בריאותית להשתמש במכשיר. יש אמת בזה? דבר נוסף, הכיסוי קרטון של פתח המגנטרון אבד. האם זה קריטי? תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי דרמל של חברת דרמל ורציתי לדעת איזה דיסקית מתאימה לחיתוך במארז יש לי את דיסקית מספר 409 האם היא תספיק? תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://www.kevinrose.com/index.php/weblog/comments/191/
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
-
http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ עשיתי הכל. מה שמוזר הוא שהמתג פועל, כלומר כשאני מזיז אותו האור נכבה / נדלק. אבל זה לא מאיר לפי הקצב. תסתכלו רגע בסכמה הזאת: לפי ההבנה שלי, חיברתי את כל הסכמה גם לMOLEX, וגם לP2.. פשוט לא הבנתי איך אחרת..
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חיפשתי היום בשד' הר ציון בת"א ולא מצאתי כזה דבר. האם מישהו יודע איפה ניתן להשיג דבר כזה?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי הלכה לי הנורה של הפנס 2XAA .. אז אני רוצה לבנות נורת לד . ראיתי באיביי נורות לד 10מ"מ : 220,000 MCD ( זה משהו כמו 100 LUMEN !! ) 3.4-3.6V 100mah ~ מצאתי מידע על מגבר מתח שנקרא Joule Thief . ולמרות שבדרך כלל משתמשים בסוללה אחת של AA/AAA ולד UB 20mah . נראה לי שאוכל להשתמש בJT עם 2 סוללות . הבעיה היא טורואיד וסליל (לא יודע איך זה נקרא) מספיק גדול עבור 0.35Wh שזה פי 6 ממה ש UB צורכת. אני גם מעונין בדרך לעשות אופטימיזציה למעגל , עם המולטימטר שיש לי. אולי טרימר במקום נגד קבוע וכזה ? בנוסף , יש לי 18650 3.7 . ואני סבור שאין בעיה להפעיל לד עם נגד , בתנאי שיש מעגל בקרה לסוללה. האם אפשר לבנות מטען ? יש הוראות ברשת ?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, לעיתים קרובות אני מעוניין ללמוד על רכיבים ותופעות באלקטרוניקה (למשל מהתקופה האחרונה, relay, crosstalk, analog & digital grounds), ואני לא מרוצה מהמידע שויקיפדיה מספקת מאחר והם מתארים באופן מתמצת מידי לטעמי את הנושא מבלי לרדת לעומק הבעיה ולהציע דרכים שונות לפתרון. אשמח לקבל מכם אתרים (באנגלית) שניתן למצוא בהם מאמרים מקצועיים על נושאים שונים באלקטרוניקה. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, ודאי ראיתם את המדריך המסביר כיצד מסירים ציפוי אנודי ממארז מחשב והופכים אותו למבריק כמראה. אם לא כנסו ל: http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/shinyshuttle/index_eng האם מישהו פה יודע מאיפה ניתן להשיג את החומר הזה בארץ ?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
סה"כ החלפתי את המאוורר למעבד המארז : המאוורר שהחלפתי : שני מאווררים : מאוורר מסכן של אינטל...מקרר את הספק לא היה לי איפה לשים אותו... חחחחחחחחח סרטון קטן שמראה את המארז... http://members.lycos.co.uk/asafy01/my%20computer/new_cpu_fan.WMV [glow=black,2,300]תגובות בבקשה!!! ;D [/glow]
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אז ככה יש לי יומים פנויים וחשבתי להתחיל בפרוייקט לבניית מארז כעיקרון הבסיס שבו אני משתמש הוא מסגרת של מארז ישן שהורדתי ממנו את כל הפלסטיקה ומה שנשאר זוהי מסגרת אלומיניום עכשיו מתחיל השלב הקשה אני מתכנן שבמארז יהיו 4 מאווררים 3 של 120 ואחד של 80מ"מ 120 בגג בחזית ובדופן ו80 מאחור בכוונתי לבנות לו מסגרת מעץ וחלון שקוף בדופן כאשר הדופן עם החלון תשב על ציר שנפתח כמו דלת עכשיו הבעיות איזה סוג עץ ממומלץ חשבתי על סיבית אבל הוא נראה לי בעייתי כי הוא עלול להתפורר בדפנות כתוצאה מבלי של פרוק והרכבה במשך השנים וגם תהיה בעיה במקרה של שידרוגים קידוחים וכו' לכן נראה לי שעדיף עץ מלא אך השאלה היא איך תהיה האטימות שלו לרעשים אני מעוניין ליצור מערכת שקטה ככל האפשר???? דב…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום האם יש ביטוי בסגנון של "this" ב-++C של ארדואינו? ובאותו אופן, גם את הביטוי "base", כדי לפנות לקלאס אבא? תודה card
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש חנויות זולות שימכרו לדים בצורה סיטונאית לדים פשוטים 3mm כמות קרוב ל 200-250 לדים... יש הצעות?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המאווררים שלי עושים מלא רעש + אחד מהם עם לד והכפתרוים של המארז עם לד. אני רוצה לשלוט עם הפאן באס במאווררים שלא מחוברים ללוח אם, וגם בתאורה של המאוורר ובתאורה של הכפתורי מארז. האם פאו באס יודע לעשות את זה? האם זה שימושי פאן באס? אפשר המלצות לפאן באס לא יקר, אסתטי וטוב? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, מצאתי היום במדפסת ישנה רכיב מעניין- מדובר במעין שפופרת ריק קטנה מזכוכית (עם הצ'ופצ'יק המסורתי בקצה הזכוכית), אבל יש לה שתי רגליים. בפנים, מה שיש זה שני מוטות קטנים ממתכת כסופה כלשהי, ניצבים לקרקע ומקבילים זה לזה, על תושבת לבנה של פלסטיק או קרמיקה. הם אינם מחוברים בקצותיהם. אני חושד שמדובר בקבל כלשהו, אבל חוץ מחשדות לא ממש מבוססים, אני לא יכול לקבוע מה הוא במדויק. פעם ראשונה שנתקלתי ברכיב כזה. אני באמת סקרן, ולכן אני שואל נ.ב.: אני אעלה תמונות בקרוב. אני יודע שזה לא כל כך ברור רק מקריאה.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
נמאס לי שהזרת נגררת על הפאד של העכבר ולא בא לי להוציא 600 ש"ח על עכבר כמו R.A.T 7 או Func MS-3 כדי לפתור את זה. רעיונות? עריכה: משהו כזה יכול להיות נחמד, גם אם לא מאוד אסתטי.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני חדש בכל המודינג...עשיתי חלון בעצמי ואני רוצה לשים תאורה במחשב.. מישהו יודע איפה אני יכול לקנות קטודה כולל מתאם שתעלה בסביבות 50 שקל? או שמישהו יודע אם יש חנות שמוכרת כאלה דברים באזור ירושלים... תודה מראש... הינה החלון שעשיתי יצא נחמד לפעם ראשונה... וגם עשיתי סמל מקדימה כזה... [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
למה לא נראה לי שדבק טרמי הוא אשכרה דבק שיכול ממש להדביק דברים חזק. אני רוצה להדביק גוף קירור עם מאוור לגוף קירור אחר אשר נמצא על כרטיס מסך כאשר הגוף קירור שאליו אני רוצה להדביק את זה פונה כלפי מטה כך שללא הדבקה חזקה הגוף קירור השני פשוט יפול. חשבתי על הלחמה שזה פיתרון סביר אבל איך למשל אני יכול לחבר גוף קירור לצ'יפים של כרטיסי זיכרון, ואני חייב משחה טרמית במקרים בהם גוף הקירור בא במגע עם החלקים המתחממים (כרטיסים, צ'יפים ETC).
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה לפני שאומרים לי פה לחפש.. כבר חיפשתי ולא מצאתי שום דבר בנושא.. אשמח אם מישהו שיודע יוכל לאמר איפה לקנות עכשיו ראיתי פה בכמה מן ההודעות על הזמנה מארה"ב אשמח לדעת איך זה עובד וכאלה.. בתודה מראש..
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני חדש בפורום ובנושא האמבילייט בכללי, אם טעיתי בפורום, מצטער אשמח לקבל עזרתכם בנושא האמבילייט לטלויזיה שרכשתי בגודל 40 אינץ. יש לי מספר שאלות בנושא: 1. האם היום אפשר להשיג אמבילייט לטלויזיה עצמה שלא דרך המחשב? 2. במידה ולא האם קיימת דרך שבא ניתן לגרום לאמבילייט לפענח את התמונה של הטלוויזיה דרך המחשב? (חשבתי אולי אפשר לחבר את הממיר למחשב עם כרטיס טלוויזיה ובחזרה לטלויזיה, פה נכנסת האלה אם זה עלול לפגוע באיכות שידור ערוצי HD, כמובן עם כרטיס טלויזיה שארכוש בהתאם.) 3. יש דרך לעשות זאת עצמאית? הבנתי גם קיימים ערוצים (צדדים של הטלויזיה) וסטריפים של לדים מהם המחירים של ה30 ו60? במידה וקיים אופציה להרכבה עצמית ישירות לטלויזיה אשמח אם תספקו לי את הלינקים לרכישה של החלקי…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-