עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by פ י נ י,

אני חדש פה,, ונהנה לקרוא את האתר, התחלתי לעשות מודינג למארז ישן מודינג ראשון שלי אני מקווה לסיים תוך יום או יומיים, את התמונות אני יפרסם בכייף באתר,,, שיהיה לכולנו בוקר טוב וסוף שבוע רגוע.

• 6 תגובות
    • 858 צפיות
  2. http://www.thermaltake.com/accessories/a2167ycable/a2167ycable.htm אני מעוניין לקנות כבל כזה. זיגזג אמרו שלא יהיה להם בזמן הקרוב. יש לכם מושג בחנות שכן מוכרת את זה?? עדיף בארץ אבל אם לא אז גם בארה"ב.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by lesForce,

שלום, מכיוון שאני גר בירושלים ולא מוצא חנויות שמוכרות קתודות (אם מישהו מכיר חנות בירושלים שמוכרת קתודוות אני ממש אשמח לדעת איפה היא נמצאת) חשבתי אולי להזמין מהאתר הזה: http://www.moddersmart.com/ האתר נראה לי בסך הכל די בטוח כי הוא תומך בפייפאל וזה... אבל יש לי בכל זאת כמה שאלות אני מקווה שתעזרו לי (בעיקר מי שקנה משם בעבר ויש לו נסיון איתם) א - הדבר הכי חשוב , הם באמת אמינים? ב- בעזרה שם יש שאלה כזאת : Do you ship internationally? והתשובה: Yes. We proudly ship internationally but require extra documentation/information in order to reduce fraud. Please be prepared to submit copies of your credit card, photo ID, and signature. You may also be required to sign a shipping wai…

• 6 תגובות
    • 969 צפיות
  4. אוקי אנשים יש לי בחיתימה את מערכת הלינוקס רואים ? יופי עכשיו אני צריך בשבילה מארז חשבתי אם כבר אז נבנבה משהו שהיה כמה שיותר קטן זול עמיד יפה וכמובן שקט כי זה אמור להיות השרת של הבית שהיה פועל 24 שעות 7 ימים בשבוע 365 ימים בשנה non stop עכשיו יש לי כבר 2 מאוררים של טרמינל טייק שקטים בשביל זה עכשיו לסקיצה הלוח הוא atx רגיל אז עוד לא הבנתי איך כדאי היה לבנות את זה אמממ אני צריך גם אורר טוב בשביל העסק מה אתם חושבים אפשר לעשות ? תנו רעינות דברים שיכולים לעזור אולי פרויקטים שראיתם שפאשר לקחת מהם השראה כול דבר שיכול לעזור יתקבל בברכה ולכול המוכשרים פה שיודעים לצייר סקיצות משהו טוב אם לא אכפת לכם זה גם מאוד יעזור תודה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. האם יש דרך לשלוט על מהירות האוורר בעזרת החוט הצהוב, כמו שהלוח אם עושה...? :DJsmile:

• 6 תגובות
    • 952 צפיות
  6. Started by doreiny,

אני מעוניין לקנות אחד מהפריטים הנ"ל gatewatch: http://www.aerocool.com.tw/aerocool-files-v3/peripheral/gatewatch/gatewatch.htm L.I.S2: http://www.short-media.com/review.php?r=264&p=1 יתרונות של ה gatewatch לפי דעתי הם שהוא קורא את הנתונים שלו דרך חיישנים לעומת ה lis שקורא מהלוח...(גם פה זה קצת בעיתי כי אני לא יודע עד כמה אני יכול לסמוך על ה gatewatch שיעשה את העבודה הזאת) יתרונות של ה lis 2 הם : בעיקרון הlis 2 יותר חמוד מבחינה ויזואלית יש בו מלא שטויות וזה נחמד השאלה אם הוא שווה את זה ומתעלה על ה gatewatch בקיצור אני דיי מבולבל וצריך עזרה אם אתם יכולים לעזור לי..:\

• 6 תגובות
    • 951 צפיות
  7. Started by T-80,

שלום ! אני קראתי מאמר על התקנת תצוגת LCD אבל שם דרוש חיבור פרלל LPT ואין לי אותו יש דרכים נוספים לחיבור LCD תודה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by roeesnir,

יש לי נייד LG שצורך 19V 4.74A. ספק כח ( לא מקורי, אבל לא ג'נרי) נותן 19V 3.4A. בדקתי עם מולטימטר והוא אכן נותן 19V. מדוייק ויציב. לאחרונה המחשב לא מגיב כשמחברים את הספק. (לא נטען, לא נדלקת נורה, כלום.) יכול להיות שזה בגלל שהנתונים לא זהים?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by infer73,

טוב אני עקבתי אחרי המדריך הזה: http://www.twistedmods.com/article.php?artid=184 והכל הלך חלק הלדים עובדים ע"י שימוש במקור כוח חיצוני (בטריות למשל) וגם אם זה מחובר למחשב ואני עושה ריסטרט כל הלדים נדלקים למשך שנייה או שתיים (אני משער שהמחשב בודק או משהו את היציאה) אבל אני לא מצליח לגרום לזה לעבוד דרך וינאמפ! השתמשתי בתוכנה הזאת userport (יש לי XP) אבל זה משום מה עדיין לא עובד יש למישהו רעיון כלשהו?

• 6 תגובות
    • 898 צפיות
  10. Started by jeyjey,

ראיתי את זה: http://www.bit-tech.net/modding/2001/12/10/adding_fan_speed_control/1.html ואני לא כל כך טוב באנגלית, אז מישהו יכול להגיד לי איזה פוטנציומטר אני צריך? 20 או 50? תודה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by b-52,

יש לי ספק ישן פירקתי אותו והוצאתי את המאוורר יש לי 2 חוטים אדום ושחור ואני רוצה לדעת איך צריך לחבר אותך למולקס אני לא רוצה לחבר אותם לחיבור של ה פלופי כי אין לי עוד מקום בלוח אם בשביל מאווררים

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by liorgadidi,

שלום אני מעונין לקנות דרמל. לא משנה לי מאיזה חברה-שיהיה זול. הוא לא הולך להיות לשימוש חזק כאן חיתוך שם שיוף. מאיפה אני יכול לקנות ובכמה כסף זה יעלה? מי שיש לו כזה ויכול להגיב ולתת עליו דעה יעזור מאוד. מי שיש לו דרמל משומש למכור לי שיפנה אלי בפרטים או באיי סי קיו: 301149605

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by IlanF,

חבר אמר לי שאפשר להכין מעגל מודפס בבית, זה אפשרי? איך אפשר לעשות את זה? כמה עולה בכלל להזמין מעגל מודפס?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. השאלה בכותרת... פירוט: יש לי מכשירים סלולריים זרוקים בחוסר מעשה בסביבה וחשבתי אולי ניתן לעשות איתם משהו. האם זה אפשרי? כלומר, ראיתי מוד שמישהו חיבר מסך אבל אני לא יודע אם ניתן ממש לשלוט בו.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. אלהן כולם. יש לי צ'קלקלה (הדבר הזה של המשטרות) שפועל על 12 V וחשבתי אולי לחבר אותו למחשב, אבל אני לא רוצה שברגע שאני ידליק את המחשב הא תתחיל לפעול וברגע שאני יכבה היא תפסיק לפועל, אז חשבתי אם יש אפשרות לעשות שברגע שאני מפעיל את המחשב היא תפעל במשך 10 שניות סתם דוגמא, או לעשות שברגע שאני פותח את אחד הכוננים היא תפעל, בכלל אם יש לכם רעיונות מתי להפעיל אותה ולכמה זמן זה גם יהיה נחמד, אבל אני קודם רוצה לדעת אם יש לי אפשרות לבחור מתי היא תתחיל לפעול (באופן אוטומטי) ומתי היא תפסיק. תודה גיא.

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. עלה לי היום רעיון די מוזר אבל גאוני לדעתי שמערב אותי, מארז מסכן ומאוורר 250 מ"מ הבעיה היא שאני אצטרך להכין משהו מקרבון או פייבר צורה די מורכבת ולכן אני שואל איך עובדים איתם?

• 6 תגובות
    • 5.5k צפיות
  17. יש לי מארז CM690, ומי שמקיר יש למעלה כניסת SATA. אבל זה בכלל לא שימושי. אז הוצאתי אותו ויש לי שם חור. החור לא מפריע לי אבל חשבתי לסים שם משהו. ראיתי אצל משהו שיש לו שם בפתור on/off למאוורר, אבל מה זה נותן לי לכבות להדליק מאוורר בודד. לכן חשבתי: האם אני יכול לחבר כמה לדים לכפתור אחד ? אני יודע שככה אני לא אוכל לשלוט בכל אחד בנפרד - אני לא צריך את זה. כל מה שאני רוצה זה שהם יהיו מחוברים ללחצן שליטה אחד בעל 3 מצבים on/off/on - כבוי/דלוק/לפי מוזיקה. אז 2 שאלות: 1. עכשיו אני בדיוק בכיתה י' אבל לא בחרתי את מגמת האלקטרוניכה (אם הייתי מגלה את המודינג לפני, הייתי לוקח את המגמה), כך שאין לי שום ידע בזה, אבל האם בעזרת תרשים אני אוכל פשוט להכין את זה כמו תוכי ? פשוט לעשות את מה שכתוב…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by itaim,

נכון יש את אלה שמאירים את החריטות על הפרספקס? (לא יודע איך כותבים את זה) בקיצור יש הרבה אור שבורח בקצבות הפרספקס... הרעיון הוא שבקצבות אפשר לשים מראות או להדביק נייר מראה (יש כזה דבר) ככה רוב האור יחזור ויותר אור יאיר את החריטה עצמה וככה גם הפיזור של האור מסביב לכל החריטה יהיה יותר טוב (שלא יהיה צד, שהוא הצד של הלדים, מואר יותר מהשני) מה אתם אומרים על הרעיון??

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. שלום כולם!!!!! אני עושה עוד מעט את הפרויקט שלי סוף סוף! אחרי שאבא שלי יקנה פרספקט... עכשיו יש לי שתי שאלות 1. איפה כדאי לעשות תחיתוך? בצד הפנימי של הדלת או החיצוני? 2. איך אני עושה צורה של להבות????? יש לי תמונה ואני לא יודע איך אני חותך אותה על המארז(יש לי מארז סתמי שאני לא צריך אני מתאמן עליו בנתיים עד שאני יעשה על האמיתי) תודה לעוזרים!!!!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. 1)כמעט בטוח שזה אותו ציפ, חפש בדפי נתונים של היצרן (data sheet). 2)אין לי תשובה... 3)קבל של 100nf. 4)קל להשיג אותו בכל חנות לאלקטרוניקה (נורמלית). 5)אתה צריך את ה DIP, בשום אופן לא את ה SMD. מקווה שעזרתי, ומה זה הדבר הזה בכלל?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by kkffiirr,

היום הרכבתי מעגל שסימלצתי קודם בMULTISIM הבעיה שהוא לא פעל, החשש שלי הוא שאחד משני המוספטים שהכנסתי פגומים בבי פולארי בודקים תקינות על ידי בדיקת מתח בסיס אמיטר שיהיה באיזור 0.6, אבל כיצד בודקים האם מוספט תקין? תודה

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. ככה. יש לי מחשב נייד ACER ישן כלשהו. למחשב אני מחבר אוזניות, וכשהוא מחובר לחשמל אני מקבל זרם מהאוזניה הימנית. האוזניות הם אוזניות יקרות של סנהייזר, ואני מאוד אשמח להמשיך ולהשתמש בהן. הן גם גדולות ולא ניתן להלביש עליהן ספוג. חשוב לומר שבעבר הסרתי את קו הארקה של המטען, כדי לקבל חוט יותר דק עם שני גידים, ולא הכבל העצום המקורי. אני מניח שסוג של פתרון יהיה להשתמש בכבל עם הארקה, אבל אני מחפש משהו דק. הכבל המקורי היה קצת יותר גדול מכל המחשב :\

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. האם אפשר לחבר seven segment ליציאה פרללית?.. ולשלוט בו דרך המחשב?.. כמו עם LCD?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by aviaderi,

קראתי את הדיון הזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=102286.0 והרכבתי את המעגל. רציתי לדעת איך אני צריך לחבר את השקע (חיבור נקבה כמו שיש על הלוח אם) של ה-USB שיש לי, כלומר איזה פין זה + ואיזה זה -. אני רוצה לחבר את הנגן שיש לי כדי שיקבל מתח האוטו, אבל אני מפחד לשרוף אותו. חיפוש באינטרנט העלה את הסכמה הבאה: 4.שחור - אדמה 3. נתונים + 2. נתונים- 1. אדום 5V. מה שרציתי לדעת זה האם הסכמה הזו נכונה (תקראו אותה משמאל לימין)? כדי למנוע ממני בלבול מיותר ושאלות טיפשיות (שלי) אח"כ, כשאני אומר משמאל לימין אני מתכוון לזה שיש לי כבל USB שקניתי ואני מחזיק את השקע מולי כאשר הפלטה עם החיבורים נמצאת בחלק התחתון של השקע, והחיבורים עצמם פונים כלפי מעלה. תודה רבה לעוזרים, אביע…

• 6 תגובות
    • 980 צפיות
  25. Started by firelior,

תראו, אני מנסה לחבר מעגל חשמלי פשוט, אבל זה פשוט לא עובד. יש לי סוללה, 2 חוטים ונורה. הלחמתי את החוטים לנורה, ואז אני מחבר את החוטים ל+ ו- של הסוללה. הבעיה היא שהנורה לא נדלקת :s05: אני מרגיש שהחוטים חמים-ז"א שעובר זרם במעגל ז"א שהמעגל סגור. הבעיה היא שהמנורה פשוט לא נדלקת לא משנה כמה סוללות אני שם. ניסיתי את זה על כמה נורות שהמתח המקסימלי עליהם הוא 2.4V והזרם 0.5A.. הסוללות שלי הם 1.5V.. החלפתי חוטים, נורות, וסוללות..כלום לא עובד. יש הסבר? ???

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.