עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by dj shay 30010,

שלום לכולם יש לי צג LCD 20X4 אך אני חותך בדיוק במידות ובעזרת מה ??

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. OK שלום לכם זו הודעה ראשונה שלי בפורום מודינג אז ככה אחרי שקניתי את הטוניק טוואר וגיליתי שהוא לא מתאים לתושבת AM2 אלא רק עם קליפס שלא נמצא בארץ אלה בגרמניה החלטנו [אני ואבא שלי] לעשות משהו פיראטי. ם הטוניק מקבלים פלטתH האמורה להתאים בגודל לחורים של K8 שבכלל לא קיימים בלוח שלי הנה כדי שתבינו על מה אני מדבר: הנה: והנה: בקיצור החלטנו לעשות H משל עצמינו הנה כמה תמונות: חלק קדמי: חלק אחורי: מהצד: בעיקרון נשאר לנו רק דבר 1, לקדוח חור מדוייק ומזערי באמצע של ה H - הוא יחזיק את הטוניק שלא יזיז - לא שמאלה ולא ימינה [יש פין שיכנס לחור הזה על הסינק] מה דעתכם? מה להוסיף \ לתקן ? ד"א הוא מתאים בידיוק בידוק לחורים שקיימים אצלי על הלוח אתם יכולים לראות את ז…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by psycotix,

שלום רב, אני מחפש צג LCD למארז (עבור פרוייקט מודינג שאני מתחיל לעשות). הגודל -צריך שיתפוס שני ''5.25 במחשב. מצאתי באתר של CrystalFontz צג שנראה לי סביר - http://www.crystalfontz.com/products/634bracket/index.html השאלה - היכן ניתן להציג בארץ צג כזה או דומה? אשמח לעזרתכם.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by eegg,

מצאתי ldr נגד-לפי אור אבל כשבדקתי אותו עם לד גיליתי שבאור הלד דלוק ובחושך הוא מכובה אני רוצה ההפך, יש דרך ?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by zniibidl,

יהיו ברשותי בימים הקרובים: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=950 עכשיו אני רוצה לחבר אותן לחשמל רגיל ולא לספק כוח מכיוון שאני לא צריך אותן במחשב אלא בשימוש אחר. השאלה שלי היא כזאת..האם ישנו ממיר או שאני אצטרך להכין אחד? אם להכין אז כיצד? האם ישנן קתודות קרות עם חיבור ישיר לחשמל? אם כן איפה אני יכול להשיג?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. שלום לכולם מזמן לא העלתי שיפצור ;D תודו שהיתגעגעתם חח טוב בכול מקרה יש מארזים שבאים עם לד אולטרה ברייט לנורת הדלקה והארד דיסק אצלי זה לא בא ככה אני :-\ קבלתי אותו עם אחד אדום ואחד צהוב ירוק מבחיל כזה שכול מודר אמיתי פשוט שואל , למה לעזעזאל עשו לד בצבע ירוק צהוב מגעיל כזה?? אתמול שיניתי ושמתי שתי לדים אולטרה ברייט אחד לחשיבה כחול ואחד להדלקה אדום יצא נחמד והנה תמונה אך לא זה עיקר הכותרת הוא כמובן מהבהב אבל אני תפסתי אותו ברגע של עבודה שתוכלו ליראות http://img241.imageshack.us/my.php?image=0817082330mk9.jpg לאחד שעשיתי את זה בא לי חשק עז לשנות משהו בסידירום ולבנות לו גוף תאורה פצצתי נגשתי למטתי הנוחה הרמתי אותה ומתוך הכלים שיש בארגז שמה הוצאתי את המקדחה דרמל קונגו והשופ…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by OnlyOne,

שלום לכולם החלטתי להמשיך עם הפרוייקט אבל לקחת אותו לכיוון קצת אחר בכל מקרה אני מחפש בונדו המקורי עם התמונה של המכונית הישנה לפי מה שהבנתי יש באוטו דיפו ואין סניף שלהם שקרוב אליי אני מחפש אתר או חנות שאפשר להזמין משלוחים ותשלום דרך כרטיס אשראי האם יש בהום סנטר?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. אהלן חבר'ה יש לי חבר,שחבר שלו עשה בצבא משו מגניב הוא לקח רמקול של חברת SANYO משו מעץ ישן פתח אותו הביא מצבר נראה לי של 12 וולט חיבר את הרמקול למצבר הוציא מהרמקול בננה לחיבור לאמפי ודברים דומים וככה יצא רמקול נייד עם עוצמה כמו שמחבים רמקול למערכת... השאלה שלי היא אם מישו יכול לעזור לי בקניית המוצרים להרכבת דבר כזה ובכלל איך בדיוק לחבר את כל העסק הזה אחד לשני תודה לכל העוזרים!! אוראל

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by Mike-,

שלום לכולם, בדיוק הזמנתי נגן mp3 חדש שנטען בUSB, כשההסתכלתי על מטעני הUSB נדהמתי מהמחירים הגבוהים וחשבתי לשפצר אחד ממטען פלאפון. מצאתי באחת המגירות בבית מטען ישן של מוטורולה שמספק 5v ו0.7mA, הגדלים אמורים להספיק הרי ויציאת הUSB מוציאה 5.2-4.8v ועד 500mA. חיברתי את המטען לחשמל ומדדתי כ5.15v במוצא. השאלה שלי היא כזאת, איך מתבצעת הטעינה של הסוללה מהUSB ? האם מספיק המתח של ה5v ? או קיים גם צורך בפיני התקשורת DATA +- ? עריכה: הנגן הספציפי הוא Sansa Clip.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. האם ראש חריטה של דרמל יתאים למקדחה? אם כן מאיפה לקנות וכמה עולה? יש אפשרות לחבר את הממיר והhtpc ?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. טוב אז ככה.. היתערבתי עם לי שהסידור שלי יותר טוב אז החלטנו שגם אתם תגיבו על זה.. מה דעתכם..?! סידור שלי: והנה של לי : http://up80.siz.co.il/up2/wezzttq2a2zn.jpg http://up71.siz.co.il/img3/byzjlwum1net.jpg http://up80.siz.co.il/img2/1zm1wt1itimy.jpg מה דעתכם ? דעתכם מאוד מאוד חשובה לנו (:

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by xena,

שלום לכולם, לפני מספר ימים נרטבו לי באופן מאסיבי כמה מכשירים חשמליים: מגבר-כוח, פרה-אמפ, אל-פסק, ממיר של יס וטלויזיה. כל זאת בעקבות נזילה מהשכנים מלמעלה. כמות המים הייתה גדולה וחדרה באופן יסודי לכל המכשירים, כך שהייתי צריך להפוך את המכשירים בכדי שמים יצאו החוצה וליבשם בשמש. למרבה הפלא, כל המכשירים עובדים כעת. מאחר והאשמה היא של השכן, והנזק הוא עליו, שאלתי היא האם יש חשש לנזק לטווח הארוך עליו כדאי שאדע? חלודה וכדומה? אני לא יודע כעת מה לדרוש על הנזק משום שהכל עובד. האם כדאי לקחת את המכשירים לבדיקה? תודה,

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by prexus,

I've been designing this LED lighting circle to connect to the Power Supply molex cable inside the PC. I will be using the 5mm blue LEDs from LSDiodes (http://www.lsdiodes.com/5mm/5mmblue.htm). Using na on=line resistor calculator, I figured I need a 100 Ohm resistor. Everything is going to by whelded in parallel way, with the only diffrence being that each side of the Electronics (the red bar and the black bar) being at a diffrent side of some sort of board to be mounted on. Thanks.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. אני רוצה לקנות דרמל כזה http://www.homecenter.co.il/142-he-p1897-v1898/HomeCenter.aspx ורציתי לדעת אם הוא יוכל לעשות חלון במארז ואם לא אז אולי משהו אחר עד 200 שקל ואם אני יכול לחתוך איתו פרפקס ואם לא אז אם מה כן

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by carman6,

תגידו לי אילו חנויות אלקטרוניקה אתם מכירים באזור הצפון? (לא חנויות של מחשבים. חנויות של לוחות, לדים וכאלה). תודה לכל העוזרים!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by bezangeloo,

(http://www.physicsclassroom.com/class/sound/u11l4c.cfm) מה הדרך הפשוטה ביותר לגרום לאפקט הנחמד הזה בעזרת מקור מוזיקה (בחיבור אוזניות 'רגיל')? המטרה היא שבסופו של דבר יהיה לי רמקול שניתן לחבר למקור השמעה כלשהו שמחובר (הרמקול) לפלטת מתכת שכזו ומרקיד גרגרים להנאת \ השתוממות הצופה. תודה (:

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  17. Started by oren99,

קניתי מחשב חדש עכשיו. בקודם הייתי כל חודש צריך לפתוח ולנקות אבק עד שהוא שבק חיים. מישהו עשה מארז אטום לאבק? יש אפשרות לדבר כזה בכלל? אם אני אקח פילטרים של מזגן למשל, ואאטום את כל הפתחים של המחשב, לא יהיה טוב? יהיה חם מדי בפנים? עניין האבק פשוט מטריף אותי. תודה על העזרה

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שלום, רוצה לשים מצלמת הבטחה נסתרת במארז אלומיניום ולמקם על גבי ארון. לדעתי זה יקרר אותה טיפה יותר. אם תפרוץ אש האם מארז אלומיניום ימנע התפשטות שלה? מצלמה הבטחה: https://www.banggood.com/Xiaovv-1080P-WIFI-AP-USB-Mini-IP-Camera-140-Wide-Range-AI-Human-Body-Detection-V380-Pro-128G-SD-Card-Cloud-Storage-CCTV-for-Home-Secure-Surveillance-Camera-p-1784776.html

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  19. Started by Boris_yo,

האם זה משנה באיזה כבל להשתמש מאלה? למרות שכולם ב250V על ימני כתוב 10/16A ועל שמאלי כתוב 10A. זה משנה? שאלה אחרת בנוגע לתקעי זכר ונקבה: הם נפוצים או נדירים במדינה? מה שאני צריך זה חיבור זכר. איך קוראים לחיבור זה שאוכל לשאול עליו בחנות? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. שלום, חבר שלי לא מאמין שיש דבר כזה מודינג, ורציתי להראות לו כמה פרוייקטים. אודה לכם אם תשלחו לי קישורים לפרוייקטים שאהבתם. אני גם אראה לו את הגלריה כאן, לכן תשתדלו לשלוח לי קישורים לפרוייקטים לא ישראלים. תודה רבה רבה, אופיר.

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. שלום. נחתו בזרועותיי שני ספקים ישנים ובכל אחד מהם יש מאוורר די שמור שעובד מצויין! שאלתי היא איך אני יכול להפוך את המאוורר של הספק למאוורר רגיל שאוכל לחברו ללוח אם או דרך הספק שלי כדי שיאוורר את המארז שלי. *לפי המדריך באתר (שקראתי, אגב.) אומרים לחתוך את שני הכבלים (אדום שחור) מהלוח של הספק ואז לחתוך את חיבור המולקס (חשמל) של הכונן דיסקטים וממנו להשאיר רק את החוט האדום והשחור ואז לחבר את שני הקצוות ביחד ולחבר ללוח אם. עכשיו חשבתי למה לא לקחת חיבור מולקס רגיל (HD, סידירום וכו") ובו מתוך החוטים צהוב-שחור-שחור-אדום לחבר את החוטים שחור ואדום למאוורר וזהו זה, כך גם יהיה לי חיבור ארוך יותר ואני גם יוכל לחבר אותו ישר מהספק שלי (דרך חיבור מולקס תואם כלשהוא) האם זה אפשרי? דרך א…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. אני עובד עם מיקרו בקר אשר לא מוציא מספיק זרם לMOC ולכן אני צריך להשתמש עם טרנזיסטור שיגביר לי את הזרם.. עכשיו השאלת מיליון הדולר היא באיזה טרנזיסטור אני צריך להשתמש שיעשה את הפעולה הזו בצורה ההכי איכותית וטובה? איזה טרנזיסטורים מגברי זרם טובים אפשר להמליץ עליהם?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. אוקיי אז השלב הראשון מאוד פשוט למי שמבין באלק' אבל אני לא מבין כלום אז אני שואל פה... אני רוצה להדליק מנורת LED בודדת ע"י בטריה קטנה ודקה (בסגנון של הבטריות שיש בשעון) מישהו יכול להגיד לי מה אני צריך לקנות איזה סוג של LED איזה חוטים איזה נגדים (אני שואל כי אני לא מבין בזה) אחרי שתהיה לי מנורה פשוטה דולקת, אני מעוניין לעשות את זה משוכלל יותר ולחבר אותה ל"מתג מגנטי" בעיקרון אני רוצה לשים מגנט אחד על המשקוף של הדלת כניסה בבית ומגנט נוסף על הדלת עצמה וברגע שהם מתרחקים אחד מהשני שידלק האור יש למישהו דרך לעזור לי לתכנן את הפרויקט הנ"ל (אם לא את כולו, אז אני בטוח שכולם פה ידעו לעזור לי עם החלק הראשון שלו: פשוט להדליק לד)

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. יש לי מן מעמד כזה קטן לפלאפון ולמעמד הזה מחוברים שלושה לדים קטנים וכל פעם שיש איזה אות מהפלאפון הלדים מתחילים להדלק ולכבות באקראי... עכשיו, השאלות שלי הם איך אני יכול להחליף את הלדים שבמעמד? אני לא יהרוס את החיבור שם? כי אם כן אני מעדיף לא לנסות ולהשאיר את המעמד איך שהוא. שאלה נוספת, אפשר פשוט לצבוע את הלד? ז"א יתקבל צבע "מגניב" כמו לד חדש? לדוגמא, אם אני יצבע את הלד הקטן שבמעמד (צבע המקור שלו הוא אדום) בכחול אז ישאר אותו האפקט? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by harry,

חשבתי על רעיון מקורי לעשות חלון לסידי רום וככה עשיתי את זה : 1. ציירתי על הלוח מתכת העליון של הסידי רום את הגודל של הריבוע, אחרי שהוצאתי את הלוח מהסידי רום. 2. עברתי על הקווים על מסור דיסק כדי לנסר את המתכת. 3. מדדתי את הגודל של החלון ולקחתי שקופית, וחתכתי לפי המידה בגיליוטינה. 4. אחרי שהשקופית התאימה לחלון הדבקתי את הסיום שלה עם דבק חם איפה שהשוליים. אני ישמח לשמוע מה אתם חושבים !! צירפתי תמונה למטה .

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים