עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by avimw,

כמו כן אין לי את הכילים הדרושים בשביל לחתוך מארז אז הלכתי למסגריה ויצא קצת הצבע מהחלון אם אני יצבע את זה זה לא יהיה אותו צבע, יש למישהו רעיון?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by Elad128,

שלום! אני נמצא בממד בלי קליטה. במקרה מצאתי אתמול בין כל הבלאגן אנטנה ישנה שמיועדת להתקנה ברכב "אנטנה דואלית GSM\TDMA". חשבתי שזה יכול להיות שימושי אם אחבר אותה לטלפון ואשאיר אותה בחוץ. את האנטנטה אני מתכוון לחבר לסלולרי דרך המחבר האחורי. רק שאני לא מצליח להבין מה סוג החיבור הזה. הדבר היחיד שמצאתי זה כל מיני מתאמים במחירים מופרכים. מישהו יודע מה סוג המחבר הזה? תודה

3. Started by Kriz,

קצת תעוזה.. קצת פלייר.. התוצאות לפניכם :

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  4. יש לי מכשיר שנקנה בחו"ל, אתמול השולחן בו הוא היה מונח נרטב קצת, וכשראיתי את המכשיר, כיבית אותו, פירקתי את הסוללה וכרטיסי הסים והזיכרון (היה מעט רטיבות שם באיזור)/ הנחתי אותו באורז למספר שעות. אחר כך כשהוצאתי אותו וידאתי שהוא יבש, והפעלתי, הוא עבד יופי לכמה זמן. אחרי כמה זמן מששמתי אותו להטען, ניסיתי להשתמש בו, אבל מאז הוא מת, אין תצוגה אין תגובה אין כלום גם המחשב לא מזהה אותו כUSB. ברור שיש כאן בעיה חשמלית, השאלה מה זה יכול להיות. מכיוון שהמכשיר נקנה בחו"ל מצד אחד, האפשרות של שליחתו לתיקון היא מורכבת יותר, מצד שני, הם הדביקו מדבקה על הבורג, השאלה אם יכול להיות שתיקון כזה יהיה אפשרי ויצדיק הסרת המדבקה

5. אורח voodooman
    Started by אורח voodooman,

וונטק נקסוס 201 בצבע כסף עכשיו בפנדה במחיר 109ש"ח ושני מאוררי קולר מסטר אחד אם לד ניאון כחול ואחד אם אדום מוצרים טובים?? :) :)

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. יש לי מחשב ישן, פנטיום 3, כמה מאות מגה של זיכרון, HD של 40GB מחשב ניסויים כזה. חשבתי להשתמש בו במרכז בקרה לחשמל בחדר. שאוכל בעזרתו לשלוט על מערכת החשמל, מהורדת החשמל לגמרי, וכולל לכבות את האור, מחשב מרכזי... וכדומה. אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי לאתר שדרכו אוכל לבנות\לקנות את הממסרים והמעגלים הדרושים לבניה של מוצר כזה. תודה

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. טוב אז ככה אני לא כזה גאון באלקטרוניקה ויש לי שאלות בקשר למדריך הזה.. http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/11/17/howto-external-winamp-control/ - למי שלא מכיר אז ככה קודם כל מאיפה אני יכול להשיג את החיבור הזה ? כל החוטים הירוקים האלה הם חוט ה- נכון ? לאן הם מתחברים לא ממש הבנתי זהוא נכון לעכשיו.. תודה לעוזרים..

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. יש לי שם שריטה על הפרספקט ורואים אותה. יש מישהו שמכיר חומר ששמים על חלון או זכוכית או פרספקט או פלסטיס שקוף שיעלים לי את השריטה ממנו?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by rock-night,

אני רוצה להגביר מתח נגיד שהיחס יהיה 1 וולט ל-1000 האם אני יכול לבנות בבית כזה שנאי? ואיך? עכשיו ... אני אגיד לכם למה אני רוצה כזה דבר אני רוצה פשוט מאוד ליצור ברק .... כן זה הכל שפשוט הזרם יפרוץ דרך האוויר במרחק לא גדול...נגיד 1-2 ס"מ אמרו לי שאני צריך כזה שנאי או יותר חזק. נ.ב אחרי הגבר המתח ואחרי שהזרם פרץ דרך האוויר אני צריך להחזיר את המתח לרמתו הרגילה (כמו במבוא)? אשמח לשמוע עצות תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by Alex2003,

אני רוצים להחליש את הלדים(הם מסנוורים) אז חשבתי לכניס נגד בין החיבור לספק לחיבור ללדים רק אני לא יודע איזה נגד תודה, אלכס

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by igendel,

חיברתי סנסור כלשהו לפין אנלוגי בארדואינו ושידרתי את הקלט בלולאה ל-Serial Monitor. הערכים הגולמיים נעים בין 100 ל-500, פלוס מינוס, כלומר 0.5 עד 2.4 וולט, נכון? כדי לשפר את הרזולוציה, חיברתי את פלט 3.3V של הארדואינו דרך נגד 10K אל פין AREF. המולטימטר הראה לי מתח של 2.8V לערך בקצה החוט הזה (כבר מוזר, לא?). בפונקציה Setup הגדרתי analogReference(EXTERNAL) והפעלתי שוב את התוכנית. עכשיו הערכים נעו בין משהו כמו 300 ל-1023, ואם היו יכולים היו עולים עוד יותר. איך זה יכול להיות? הרי המתח המקסימלי שמגיע מהסנסור הוא 2.4! מדדתי במולטימטר, במנותק מהארדואינו, את הפרש המתחים בין החוט שיוצא מהסנסור לחוט שנכנס ל-AREF, וקיבלתי ערכים הגיוניים לגמרי של 0.4-2.4. אז מה קורה פה? יכול להיות שהכתיב…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. טוב אז ככה.. היתערבתי עם לי שהסידור שלי יותר טוב אז החלטנו שגם אתם תגיבו על זה.. מה דעתכם..?! סידור שלי: והנה של לי : http://up80.siz.co.il/up2/wezzttq2a2zn.jpg http://up71.siz.co.il/img3/byzjlwum1net.jpg http://up80.siz.co.il/img2/1zm1wt1itimy.jpg מה דעתכם ? דעתכם מאוד מאוד חשובה לנו (:

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by ETB,

אני רוצה להוסיף מסך LCD מהסוג של 2X16 בלי תאורה, וחשבתי להוסיף לו תאורה משלי. השאלה האם אני יכול להוסיף לו תאורה, על ידי הדבקת לד אולטרה ברייט בצבע אדום או כחול מתחת למסך, ועם בכלל יראו את הכיתוב על המסך עם אני ישנה את הצבע.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by Gohan,

שלדוגמא שאני לוחץ אליו הוא יהיה כמו enter או משהו דומה(משהו שאני מגדיר) אני צריך גם את הצד החומרתי וגם את התוכנתי (הסברים או מדריך). תודה מראש.

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. הנה המאווררים מסודרים ככה: 1- מאוורר בצד המארז שמכוון למעבד 2- מאוורר בצד המארז שמקרר את הכרטיס מסך ואת הזכרונות וכל האזור ליד 3- מאוורר מאחורה במארז שמוציא אויר חם 4- מאוורר בחלק העליון של המארז שמוציא אויר חם (אי אפשר להוציא אותו משם, זה די מסובך) 5- ומאוורר של קירור סטוק פנטיום 4 שבעקרון דוחף אויר שבתוך המארז, אין חור למטה http://img95.imageshack.us/my.php?image=asdbq4.png

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by prexus,

I've been designing this LED lighting circle to connect to the Power Supply molex cable inside the PC. I will be using the 5mm blue LEDs from LSDiodes (http://www.lsdiodes.com/5mm/5mmblue.htm). Using na on=line resistor calculator, I figured I need a 100 Ohm resistor. Everything is going to by whelded in parallel way, with the only diffrence being that each side of the Electronics (the red bar and the black bar) being at a diffrent side of some sort of board to be mounted on. Thanks.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. שלום לכולם, אני תוהה האם יש צורך להפריד את האדמות במקרה הבא: אות אנלוגי נכנס מיציאת כרטיס הקול של המחשב, עובר דרך מגבר שרת ויוצא למעגלים דיגיטאלים (משווה לצורך העניין). קו היחוס של השמע הוא אינו עומד על 0v קבוע אלא יש לו איזה היסט של כמה עשרות מיליוולט (עד 200mv). האם זה חכם לחבר את נקודת היחוס של אות השמע לאדמה ישירות ? האם חיבור האדמות יחדיו דרך נגד יכול לשבש את פעולת המעגל ? אין לי הרבה חשיבות לדיוק האותות האנלוגים.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. אהלן.. יש לי בעיה של חיבורים.. (חוסר בכניסות) רציתי לדעת האם ניתן לבצע רעיון זה...: (אני יודע שתיאורטית זה אפשרי אבל אני לא יודע אם כל כבל כזה מכיל חוט אחד בפנים או כמה...) כמובן שכשאני ירצה להחליף בין השניים אני מוריד את שלושת המפסקים... **עריכה** בעקרון אני רוצה לדעת האם בכל חוט RCA ישנו חוט "מידע" אחד. (או אחד וארקה זה לא משנה...)

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by miki20008,

אבא שלי היה קבלן ואין לו דרמל היה לו הוא מת (הדרמל) יש לו מסור דיסק עים דיסקים יהלום או רגיל שחור כזה יש ג'קסון יש הכל וחשבתי לקחת מסור דיסק עים דיסק יהלום שזה חד ומדוייק ולחתוך אפשרי לא?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by man with no name,

שלום ראיתי שאפשר ליצור דברים אדירים בעזרת הטכנולוגיה הזאת אין לי ניסיון ואני מתחיל ממש ממש מהתחלה למישהו יש מדריכים או מאמרים שיכולים לשתף אותי?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. זה בדיוק מה שאני רוצה לעשות אבל איפה אני מוצא לוח אקרילי כזה בארץ?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. יש לאייפונים מגני מסך שהם מראה עד שמדליקים את התאורה של המסך ואז זה שקוף.. אני צריך להשיג איזה חתיכה כזאת של 30X30ס"מ למארז לשים על הפרספקס.. איך קוראים לדבר הזה.. (יעזור גם קישור לeBay). תודה. טל.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. היי, יש לי מסך JHD 162A שאי מחבר אותו לארדואינו ושם תוכנית שהמסך יראה לי טמפ' או מרחק אז לאחר כמה זמן של פעולה (נגיד אני בודק טמפרטורה במשך שעה) אז לאחר כמה זמן על המסך נהיה גיבריש ואז צריך לנתק את המתח מהארדואינו ולחבר אותו שוב הינה דוגמא לתוכנית שבודקת טמפרטורה: #include <LiquidCrystal.h> LiquidCrystal lcd(12, 11, 5, 4, 3, 2); int sensorPin = 0; void setup() { Serial.begin(9600); lcd.begin(16, 2); } void loop() { int reading = analogRead(sensorPin); float voltage = reading * 5.0; voltage /= 1024.0; float temperatureC = (voltage - 0.5) * 100 ; float tempC = (5.0 * reading * 100.0)/1024.0; lcd.print(tempC); Serial.print…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by Moty_p,

מה הסיכוי שהדבר הזה: http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=1329913 אמיתי כמו שזה נראה? כנ"ל לגבי זה: http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=1312874 זה אפילו לא מעגל סגור תכנסו לקישורים ותבינו לבד אותו הדבר בקשר לזה: http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=899877 (רק שזה לא קשור לאלקטרוניקה)

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by gals12,

שלום אני בונה מעגל אלקטרוני שיש בו ג'וק אחד וכל השאר נגדים וקבלים. לא שמתי לב, ועשיתי בטעות הלחמת תיקון אחת כשהג'וק מורכב לע המעגל (ז"א בתוך תושבת). מה הסיכוי ששרפתי את הג'וק והאם יש לי דרך לדעת אם הוא שרוף או לא, כי המעגל לא עובד מאז תודה רבה מראש

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.