עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by dany_tab,

אני רוצה לחתוך חלון במארז. אני חשבתי על לחתוך חלון שבאמצעו יהיה מקום למאוורר ככה: מקרוב המקום למאוורר: מה אתם אומרים? בר ביצוע? תציעו לי רעיונות בבקשה כל ביקורת תתקבל בברכה

• 6 תגובות
    • 734 צפיות
  2. Started by card,

שלום במברגים הנ"ל, הידית מפלסטיק, והראש קרמי. http://www.ebay.com/itm/2PCS-FM-Anti-jamming-034F-034G-Ceramic-Cross-SCREWDRIVER-Anti-static-Plastic-/130900239895 הראש שלהם לא יישבר בקלות?

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by uziya,

היי יש למישהו מושג אם המגבר Y148 Audio Amplifier Module טוב או לא טוב?

• 2 תגובות
    • 991 צפיות
  4. Started by midnight8,

דוד שלי הביא לי סנטר 100W בלי הגברה בכלל לסנטר עצמו יש רק כניסה אחת לחוטים פלוס ומינוס ולידה כתוב INPUT איך אני יכול להפעיל את זה עם המחשב לפי מה שהבנתי אני צריך מגבר אבל איזה ואיפה קונים כזה ?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Iko89,

אהלן ! ברשותי מגבר : http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180673254720&ssPageName=STRK:MEWNX:IT וברצוני לחברו לסוללה 12v : http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260810083936&ssPageName=STRK:MEWAX:IT האם יש איזהשהו חוסר חפיפות במתח או משהו כזה ? כלומר האם המגבר בסכנת חיים בעקבות מתח/זרם לא יציב ? אם כן מה ניתן לעשות ? ד"א, מה הסיכונים בסוללת ליון ? האם יש באמת סיכוי גבוה שהיא תתפוצץ בעוצמה ?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by טולה,

מישהו אי פעם בנה מגבר c-moy? מישהו יכול להביא מדריך אבל באמת מפורט לזה? ואולי אפילו מישהו יכתוב מדריך לבניית המגבר המדריכים שכבר ראיתי: http://headwize.com/projects/showfile.php?file=cmoy2_prj.htm http://tangentsoft.net/audio/cmoy-tutorial/

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by 1moshiko1,

שלום! יש לי בבית כבלים של HOT. הוספנו בבית עוד כמה נקודות לאנטנה ועכשיו לא רואים טוב בחלק מהתחנות בחלק מהטלויזיות, ובחלק אחר מהטלויזיות רואים "מושלג". איזה מגבר אני צריך בשביל שיראו טוב בטלויזיות? תודה

• 10 תגובות
    • 8.3k צפיות
  8. Started by aviran_n,

יש אחד באתר של אריהב.. התקשתי כדי להזמין ואמרו שאין אותו ולא יהיה... איפה אוכל למצוא סכמה + רשימת רכיבים של המגבר הזה / אחד דומה? תודה לעוזרים...

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. -כותרת- דגם- Luxman L30 המגבר מאד חשוב לי מכיוון שקיבלתי אותו בירושה.. בדקתי עם אוזניות והמחשב מוציא סאונד אבל המגבר לא .. המגבר נדלק (נדלקת הנורה) אבל לא שומעים שום דבר.. כשאני לוחץ על הכפתור הדלקה שלו אני שומע "פאק" מהרמקולים (נורמלי) מה שמעיד על זה שהם מחוברים כרגיל.. פתחתי אותו ואין שום קבל מפוצץ או פיוז שרוף.. לפני יומיים הדלקתי אותו ושמתי מוזיקה היתה מוזיקה לממש 2-3 שניות ואז נחלשה וכבתה ומאז לא שומעים כלום.. מה יכולה להיות הבעיה ?

• 20 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. יש לי שני רמקולים (6 אוהם כל אחד), של מערכת ישנה ששבקה חיים. ואני רוצה לחבר אותם למחשב. חיברתי אותם למחשב כפי שהם, והאיכות לא ממש, והעוצמה שווה בערך לעוצמה של אוזניות בפול ווליום כשעומדים 3 מטר מהם. השאלה שלי היא איזה מגבר אני צריך? 8 וואט יספיק? ואם מישהו יוכל לספק לי סכמה כל שהיא זה יהיה נחמד.

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. שלום לכולם שמי יוסי. אני בונה מערכת בקרה לאקווריום שמבוססת על PIC16F877 . בעזרת אלקטרודה אני מודד את חומציות המים , האלקטרודה מוציאה מתח(58mV לכל רמת חומציות ז"א מרמה 0 עד לרמה 14 שזה 14*58mV) בכדיי שהאלקטרודה תעביר את המתח אז היא צריכה מגבר עם אימפדנס כניסה מאוד גבוהה . מצאתי מגבר כזה והוא של Texas Instruments ושמו הוא INA118 הינה הלניק לדפיי הנתונים : http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/ina118.pdf לפני שחברתי את האלקטרודה למגבר החלטתי לראות אם בכלל המגבר עובד. ז"א התכוונתי להכניס מתח של 20mV ולהגביר אותו פי 5 (ע"י הוספת נגד של 12.5k כפי שכתוב בדפיי הנתונים) לתוצאות : אני רואה במוצא כל פעם מתח אחר וגם אם אני מוציא את הנגד אז אין שינוי של ממש. בכדיי להגביר את מתח פי 5 חברת…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Sildrow,

שלום אז ככה אני מתחיל לבנות רמקולים ואני צריך מגבר פנימי לרמקולים... ואני לא יודע איפו יש בארץ חנויות שמוכרות או מה לרשום באיבי.. אז אני צריך משהו בסגנון הזה ותודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. אהלן ברשותי מגבר של גיטרה ויש לו בעיה שמתרידה אותי כבר הרבה זמן, אין "קלין" למגבר, הכוונה היא שהוא לא מוציא צליל נקי, הייתי שמח לדעת ממה הבעיה יכולה להגרם ? אני מודע לזה שיש המון רכיבים על המעגל של המגבר אבל מה הדבר הראשון שכדאי שאני יבדוק במגבר. תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by darkman,

אני צריך את מספר הגוק של מגבר שרת תודה.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by Netanel o_0,

בשאלה הזאת.. נאמר והאמפליטודה של הV1 היא 5V, והמתח על V2 הוא 2V. כל עוד המתח בV1 גדול מבV2 אז: -הVout יהיה של הספק שמחובר לרגל התחתונה של המגבר? (כלומר 8V-) -הVout יהיה הספק שמחובר לרגל העליונה של המגבר? (8V) בקיצור: מה יהיה Vout כשV1 גדול מV2? מה יהיה Vout כשV2 גדול מV1? [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 684 צפיות
  16. לצורך עניין מסוים אני צריך מגבר שרת (op-amp) שיגביר הפרש מתחים של כמה מיליוולטים (כמה עשרות מיליוולטים לכל היותר) למתח של כמה וולטים. את התאוריה אני יודע, כלומר איך לבנות את המעגל בהנחה שהרכיבים אידאליים. בפועל, אני מתקשה להבין את מגבלות המגבר עצמו כפי שהן מופיעות במפרט הטכני מטעם היצרן. האם אני צריך מגבר מסוג high gain? low power/low voltage? ואולי בכלל general purpose יעשה את העבודה? האם מגבר שמסתדר עם מתח של כמה וולטים בכניסה\יציאה יצליח "לקרוא" מתחים נמוכים בדיוק סביר? אם אין אפשרות להסתפק במגבר יחיד גם כמה לולאות הגברה זה בסדר מבחינתי. למישהו יש נסיון ויכול לעזור?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by Bladiks,

שלום, השתתפתי בתחרות רובוטיקה וזכיתי ב-NXshield. יש ברשותי ערכה של EV3 האם אני יכול להתחיל לתכנת עם המגן ואם לא מה אני צריך?

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by rsegoly,

שלום יש לי שני מגינים BT שקניתי מהסוג הזה לא מצאתי שום מדריך טוב באינטרנט ואני די שובר שיניים אם כי מתקדם האם למישהו כאן יש נסיון? המגינים מולבשים כעת על שני לוחות. אני יכול לשלוח להם פקודת AT אך לא מצליח לחבר אותם מה שאני צריך בגדול זה אחד שיהיה MASTER שני SLAVE ושיעבירו ביניהם פקודה כלשהי. אני לא מבין מה DATASHEET איך מחברים אותם. אני מבין ש SLAVE מחכה ו MASTER יוזם, אך אני לא מוצא את הפקודות לכך תודה

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by noyseg,

שלום לכולם קניתי מחשב חדש כולל ציוד היקפי והומלץ לי לקנות לו הגנה מברקים אני מתלבט בין קנייה של מגן ברקים או מייצב מתח או שניהם? אשמח לתשובה בעניין והמלצות על חברות מומלצות עבור כל אחד מהם בנוסף הבנתי כי קייימת אפשרות לפגיעה ברכיבים של המחשב דרך כבל האינטרנט אשמח להמלצות גם בנושא זה תודה רבה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 936 צפיות
  20. Started by coben,

איזה מגן מומלץ למקרר חדש ? מצורפת תמונה של מה שהחברה ממליצה ב 250 ש"ח. אני מניח שהזולים של 3 במאה לא שווים הרבה. השאלה אם יש משהו כמו הנ"ל בזול יותר, או משהו מומלץ אחר. אולי זה: http://supco.co.il/pl_product~PIP~2~4.htm ? תודה.

21. Started by qstn1,

טכנאי מכונת כביסה התקין אצלי היום מכונת כביסה עם המגן B-GUARD (שאגב מכר לי ב-250 ש"ח במקום 100..). האם המגן הזה טוב לעומת מגנים שבאמת עולים 200 ש"ח או שכדאי להחליף אותו? אשמח מאוד לעזרה

22. נמאס לי מהשחור המשעמם של המארז. אני לא רואה את עצמי עושה שום דבר דרסטי אבל חשבתי לשים עליו כמה תמונות מגניבות שמודפסות על מגנט (כמו מגנטי מקרר רק גדולות יותר). על פניו זה נראה לי בלתי מזיק מה גם שמדובר במגנטים חלשים יחסית אבל העדפתי בכל זאת להתייעץ. אם אני מכסה דופן שלמה במגנטים האם זה עלול לפגוע ברכיבים אלקטרוניים בדגש על דיסק קשיח?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by OverclockedMyToaster,

חיברתי רשת נגד יתושים לדלת המארז על מנת להפחית את כמות האבק הנכנסת דרך מאוורר 23CM צדדי. החיבור נעשה בזרת ארבעה מגנטים (!) בגודל 3 ס"מ על 3 ס"מ. צד אחד שלהם הודבק לרשת, ואילו הצד השני חובר ישירות למתכת על המארז. האם פעולה זו יכולה לגרום לנזק או פעילות לא תקינה? תודה מראש.

• 24 תגובות
    • 3.3k צפיות
  24. Started by -casper-,

שלום אני רוצה לקנות מד טמפ' אך אני לא ידוע איפה לקנות? ואני גם לא ידוע איך לחבר אותו וכ'ו.. המד טמפ' במקרה הזה הוא לא למחשב.. אני צריך שימדוד לי את הטמפ' בכלוב של התוכית שלי... ככה שאני לא יכול לחבר אותו להרבה דברים נוספים ושיצאו ממנו הרבה כבלים.. אז מה אני צריך לעשות ואיך אני עושה את זה? תודה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 786 צפיות
  25. Started by Ancient1,

אני צריך מד טמפ' עם חיישן עם חוט . חיישן קשיח כמו מסמר לא מתאים. צריך למדוד טמפ' של צנרת נחושת, של מעבד , מים .. טמפ' מדויקות מאד לא חשובות ובאיזור חיפה אם ניתן. יש לי תרמיסטור על כבל , האם אפשר להשתמש בזה איכשהוא ?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים