אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, החלטתי לנסות לבצע פרוייקט עם פרספקס (חריטה חדשה,בסגנון ה-High Couple שעשיתי). אני רוצה שהיא תואר גם ע"י לדים UB. היום הלכתי לחנות וקניתי 8 לדים UB - ארבעה כחולים וארבעה לבנים. יש לי אצלי בבית נגדים של 75 אום. מקור המתח למוד שיבוצע יהיה חיבור דרך USB,שנותן 5V . שאלתי - האם נגד של 75 אום יספיק למעגל של 4 לדים UB שיחוברו זה לזה,ושמקור המתח יהיה של 5V? אם בלבלתי במושגים,אני מתנצל - אני כותב אחרי משמרת לילה בביה"ח.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני ממש חדש במודינג הידע היחידי שלי הוא מקריאת פרויקטים וכמה מדריכים. יש לי מחשב סבבה. אני רוצה לעשות מודינג יחסית פשוט.: פתיחת חלון אני לא החלתתי אם רגיל או קצת יותר מסובך. תאורת לדים. ולסדר את הרעש של המאורר הוא נשמע לפעמים כמו טרקטור! יש לי דארמל. ואת שאר הציוד לדים וכו אני לא ממש יודע איך לבנות. אני השמח להצעות בקשר לחלון. וגם לאלקטרוניקה. ראיתי ת'מדריך של הלדים הבסיסי ויש כמה דברים שלא הבנתי. כגון להן מחברים ת'לדים ומאיםה לוקחים ת'חשמל. אני ישמח לעזרה ויעוץ. תודה אייל.
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני מקווה שהפעם אני אזכה לתשובה, כי אני יודע שיש כאלו שיודעים את התשובה בפורום הזה.. היום עשיתי קצת קניות, קניתי את מתקן "היד השלישית" ומסך LCD, וגם 17 לדים UB, מפסקים, נגדים, מבודדים ושטויות.. אני אתמקד עכשיו בLCD. הLCD הוא קטן כזה, כמו שיש במדריך, עם תאורה פנימית. יש לו 6 רגליים. הוא צריך להיות פנימי, אבל אני רוצה לשלוט בו עם תוכנה, שהנתונים לא יהיו סטטים אלא שאני אוכל לשנות אותם מדי פעם (את המשתנים). אז השאלה המרכזית היא איך אני יכול לחבר LCD למחשב, בחיבור פנימי? LPT לא טוב לי. מצורפות תמונות של היד השלישית ושל מסך הLCD למי שבא להסתכל, תודה לעונים. נ.ב, cjori שאלתי אותו והוא אמר שיש לו TIP31C. אז הבעיה היא אצלך.. [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה להכין מעגל שיאפשר לי לקרוא את הפולסים של הארדיסק ולחבר במקום לד 1 2 לדים לבנים מצאתי את זה ואני רוצה לדעת אם אפשר להשיג את החלק הזה בארץ 4N25או 4N35 -איזה מהם יהיה יותר טוב? ואם אפשרי להוציא את הקבל? אני רוצה שהיבהוב יהיה מדויק בלי השהייה
-
- 7 תגובות
- 970 צפיות
-
-
-
אני עומד להתחיל בקרוב את המודינג הראשון שלי והוא יהיה מחשב מפרספקט אז רציתי לדעת איך מחברים את הפרספקט בצורה אסטטית כמו במארזי פרספקט תודה,דניאל.
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום קוראים לי אייל. אני חדש בכל הנושא של המודינג והאלקטרוניקה. בידיוק הזמנתי מחשב חדש ואני ישמח לשים לו לדים וכו. אולי אני נישמע מתומטם אבל איפה אתם לומדים את זה ומגיעים לרמה כל כך גבוהה. אם אתם מכירים מדריכים למתחילים אני השמח אם תישלחו לי לינקים. אני ממש מקוה להיות חלק מהפורום והתחביב ולהתקדם בנושא.
-
- 2 תגובות
- 524 צפיות
-
-
שמעו אני משתמש במדריך הזה לבניית לדים לפי מוזיקה http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ עכשיו איזה מספר טרנזיסטור(tpi31) ואיזה מספר נגדים לשים? כי אני יודע שיש הרבה מספרים לזה
-
- 7 תגובות
- 943 צפיות
-
-
שלום' אני רוצה לחבר gps לרדיו דיסק שלי באוטו 1. האם קדי לחבר אותו לרמקולים הקידמיים או האחוריים(=שהם עם מגבר) 2. איך אני יכול להפעיל את ה Tel Mute Wire ? (כאשר ה GPS מדבר הוא משתיק את הרדיו דיסק)?
-
- 0 תגובות
- 605 צפיות
-
-
איפה אני יכול למצוא חנות באזור ראשון-לציון שמוכרת את הדברים הבאים: לדים 3V חיבור P2 (שלוש פינים) מפסק 2 מצבים (שלוש פינים למטה) TIP31
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
http://www.arihav.com/products/sales/SNP.asp?id=43&DataBaseTable=Sales למישהו יש אותו? הוא טוב? איך בא הפאנל שלו? אסטטי? איך אפשר לחבר אותו למחשב? 20X4 זה מספיק? נכנס שם לוח אם,מעבד,ספק? אפשר לכתוב איזה שיר מושמע עכשיו ושורה אישית? עם איזה תוכנה זה עובד?
-
- 6 תגובות
- 946 צפיות
-
-
-
טוב אז ככה רציתי לקנות מחשב חדש החלטתי (כמו כולם) לבדוק מה הולך באינטרנט לגבי מפרטים והגעתי לפורום הזה ראיתי את המודינג ונדלקתי על זה אז קניתי מארז את המארז הכי פשוט של אייבורי והתחלתי לעבוד עליו חתכתי לו את כל הקדימה חוץ מהחלק של הכונן דיסקטים (מצטער אין לי תמונה) שמתי לו מבפנים קלקר ומיליתי את כל החלק התחתון בשכבה עבה של בונדו הכנתי לו מקלט IR והיום שמתי שכבה של איפוקסי דבק שפכטל עם פיברגלס השבוע אני ישייף את האיפוקסי אחרי שהוא יתיבש ויעשה לו קצת פינישים ושוב קצת שיוף רציתם תמונות....הנה לכם קצת אם יש עוד משהו ספציפי שאתם רוצים שאני יצלם רק תגידו פנים המארז (סליחה על הצילום הגרוע) http://img252.imageshack.us/img252/451/img0502zb6.jpg קדמת המארז…
-
- 88 תגובות
- 16.7k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך לעשות עבודה במדעים(אין לי מושג למה אני עושה אותה כי היא דבילית!)אני בכיתה ו ונתנו לנו עבודה כזאת משעעמת עכשיו יש המון חלקים ממעגלים קודמים יש לי נגדים קבלים ומהם יש לי המון מכל הסוגים הנה החלקים שאני משתמש בהם(למטה,אם אני צריך עוד חלקים רק תגידו) אני מתכן משהוא כזה יהיו 2 מנורות שיאירו את הצולפן ומנוע שיסובב גלגל שעלב יהי ספקטרום צבעי הקשת וכך שהמנוע יסתובב יראו צבע לבן , עכשיו מה שאני צריך זה שתעזרו לחבר הכל ביחד בלי שהכל יתפוץץ אני עובד עם בטריה 9v אני צריך שתגידו לי איזה נגדים אני צריך כדי שהמעגל לא יתפוץץ לי בפנים , לא אכפת לי מהמהירות של המנוע היא די בסדר אבל אני רוצה שבלחיצה אחת המנוע ידלק ולחיצה שניה הוא יכבה וכךגם עם המנורות. תודה אילון
-
- 4 תגובות
- 807 צפיות
-
-
יש למישהו רעיון יפה? יש לי מלא בקבוקים.
-
- 22 תגובות
- 3k צפיות
-
-
על הלוח יש את הפינים לחיבור הUSB אבל איזה כבל הולך לאיזה פין? תודה מראש SA_KA
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מכונה קומפקטית וזולה שתנביט לי אוטומטית זרעונים יש לי קישור למכונה אמיתית שכרגע הולכת בשוק אך מחירה מאוד גבוה ורציתי לבנות מכשיר כזה שיעשה לי את העבודה הינה המכשיר http://www.newhorizon.co.il/sprouter_buyers_guide.php?language=he האם אני יכול לבנות משהו בסיגנון והאם מישהו יכול לעזור לי בתיכנון מעגל ורכיבים תודה ויום טוב לכם
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מישהו רצה לראות פה את המעגל הזה.. אז העלתי ליוטיוב אותו. צילמתי את זה עם הפאן באס (זה יושב לי למעלה במחשב) ועם החלון בצד.. אז מי שזה מעניין אותו, שיסתכל. ושוב, בלי שום קשר: אני חייב לדעת את זה -הסרטון פועל עכשיו
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום כבר פתחתי את הדיון ועדיין לא הבנתי שאלתי 3 אנשים שונים וזה עדיין לא מובן לי.. לתוהים ביניכם, אני לא אוטיסט. מהו מתח? מה ההבדל בין מתח לוואט?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לפני בערך חודש הגיע לי המחשב החדש, עם המארז CI-6A19-400. אני רוצה להתחיל לעשות לו מודינג - חשוב להבהיר שאין לי שום ניסיון בדבר הזה. יש לכם רעיונות מה לעשות למארז? לדעתי יש לו פוטנציאל ענק... אם צריך כסף ובטח צריך בשביל זה, אז יש לי עד 200 ש"ח להשקיע... מקווה שיספיק.
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי סידירום ישן שהיה מורכב בפנטיום 2.. ובסידירום יש כפתור אחד שמוצאיאים את הדיסק ומכניסים ושקע של אוזניות עכשיו השאלה היא איך אפשר להכניס דיסק של שירים ולשמוע? כי אין כפתור של PLAY יש רק כפתור אחד של להכניס ולהוציא את הדיסק ושקע של אוזניות..? אני לא צריך את זה בשביל לישמוע שירים יש לי מחשב חחח אני סתם שואל איך עשו דבר כזה בלי כפתור PLAY הנה תמונה מגוגל איך עכשיו לוחצים PLAY כדי להפעיל את הדיסק? http://it.pedf.cuni.cz/prakcin/imag...s/hw/CD-ROM.JPG איך מפעילים את השירים?
-
- 2 תגובות
- 763 צפיות
-
-
שלום! עלה לי רעיון למוד קטן ויפה למארז. אני הולך לקנות את המארז APOLLO ומקדימה יש פלסטיק כהה עם שקיפות שנועדה כדי לראות את המסכים בלי לפתוח את דלת המארז. תמונות באתר המוצר: http://www.nzxt.com/products/apollo/ הרעיון שלי הוא לשים אייקונים מוארים של המותגים של חלקי המחשב. איך אני הולך לעשות את זה? כך: ולהדביק את זה מאחורי הפלסטיק. אל תתיחסו לזה שציירתי בצייר. (המחשב שלי בתיקון ואני משתמש כרגע במחשב אחר בבית שאין לי בו פוטו. מה אתם חושבים? הערות הצעות? הכל יתקבל בברכה. עוד משהו אני חייב את המדריך בשביל לעשות את זה והתמונות במדריך של האתר מחוקות. אשמח אם מישהו מהמנהלים יחדש את התמונות או שהחבר'ה פה יתנו לי מדריך איך לחבר כמה לדים לספק כוח. (נראה לי צריך משהו שמורי…
-
- 2 תגובות
- 843 צפיות
-
-
חקרתי קצת את הנושא באינטרנט והבנתי שבסופו של דבר ניתן לומר ש-1VA שווה ל-1Watt לעומת זאת ראיתי בכמה אתרים שבעצם יחידת ה-VA היא הספק מדומה ולא הספק ממשי. יכול להיות שברוב המקרים אין באמת הבדל אבל אני מאמין שבגנרטורים יש הבדל משמעותי. אחרת למה לרשום על גנרטור 2.2kVA ולא 2.2KW? ועכשיו לשאלה האמיתית: אכן יש ברשותי גנרטור בנזין שעובד בתצורת AC וכתוב עליו הספק של: 2.2kVA כלומר, 2200 וולט-אמפר. אני רוצה להגביר איתו רמקולים (יש ברשותי מגבר 1000W R.M.S) אבל אין לי מושג איך אני ממיר את היחידות הללו ליחידות וואט רגילות. תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 57.4k צפיות
-
-
האם זה בכלל מוריד טמפ' משמעותית? יש לי 120 מקדימה, 70 על ההארדיסק, 92 מוציא מאחורה. חייב לקדוח על הניטים או שיש דרך יותר טובה לעשות חור?
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם לקראת החופש הגדול אני קונה מחשב חדש. עכשיו אני רוצה לקנות קטודות וכו'... שיהיו לי למחשב החדש. אני רוצה לקנות היום כי עם אני יקנה עם המחשב זה יוריד לי מהתקציב. אני מוכן להשקיע 100-200 שקל גג לא יותר מיזה. אני רוצה תאורה יפה למחשב בכמה צבאים אפילו. רוב הסיכוים שזה המארז שאני יקנה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_993&products_id=5508 אז איזה יתאים? קטודות? לדים? הצעות תודה מראש
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-