עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני עובד עם מיקרו בקר אשר לא מוציא מספיק זרם לMOC ולכן אני צריך להשתמש עם טרנזיסטור שיגביר לי את הזרם.. עכשיו השאלת מיליון הדולר היא באיזה טרנזיסטור אני צריך להשתמש שיעשה את הפעולה הזו בצורה ההכי איכותית וטובה? איזה טרנזיסטורים מגברי זרם טובים אפשר להמליץ עליהם?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by דור788,

אממ חיברתי את המאוורר למחשב והוא פעל ממש לאט ואז הסתכלתי וראיתי שחיברתי אותו על חוט מהספק שמחובר גם לדיסק קשיח גם לכונן תקליטונים וגם לצורב די וי די ואחרי זה חיברתי אותו על חוט אחר שמחובר רק לצורב ולדי וי די ויש לי עוד חוט שמחובר רק לדיסק קשיח ומאז שחיברתי אותו היו לי בעיות למחשב... והייתי צריך לעשות פירמוט אבל זה לא נראה לי בגללו אלא אני חושב שהיה לי וירוס מאיפה שהו אממ אז השאלה שלי היא לאיפה לחבר את המאוורר? כאילו לאיזה חוט? שיפעל נורמלי

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by -Blaze-,

טוב, אז ככה, יש לי 200 שקל ואני רוצה לעשות מודינג. מה שאני רוצה לעשות זה: 1) להחליף את הדלת של המארז בפרספקס (לא לפתוח חלון, להחליף את כל הדלת! 2) לשים מאווררים עם לדים (המארז הזה לא מקורר בגרוש!!!) 3) לעשות עוד כל מיני דברים מגניבים (תביאו הצעות!) ועשכיו זה מה שאני צריך לדעת - 1) כמה עולה בערך מטר על מטר של פרספקס? 2) כמה ייעלה לי מאוורר לד טוב (ושקט! זה ממש חשוב לי!) 3) האם זה בכלל רעיון טוב להחליף את כל הדלת בפרספקס? יש לציין שהמודינג ייעשה על המחשב הישן של אחותי ולא על שלי.

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by ben007,

היי אתמול צבעתי את המקלדת, יצא ממש יפה הנה המחשה: עכשיו השאלה שאלי אם יש חומר שיכול להוריד קצת את הרגשת הדביקות על השטח הצבוע מבלי לפגוע בצבע (השתמשתי בספריי רגיל) או שפשוט לתת לזה זמן תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by gad57,

אשמח לשמוע ביקורת/סייגים.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  6. שלום החלפתי את המעבד שלי למעבד 64 ביט,ולכן התקנתי windows x64. ברשותי winlirc reciver שנבנה על פי המדריך באתר. הרסיבר עבד מצויין עם תוכנת UICE תחת winxp 32-bit. כעת אני לא מוצא תוכנה שתעבוד טוב עם מערכת ההפעלה חדשה... winlirc ה"מקורי" נטען עם שגיאות,מזהה את האותות אך לא מסוגל ללמוד מקשים... uice-לא עובד מראה הודעת שגיאה. ir assistant- מראה שגיאה ולא עובד אף הוא... היחיד שקצת עובד הוא PC REMOTE CONTROL http://www.pcremotecontrol.com/ אבל הוא מסורבל נתקע ומרשה רק מספר מצומצם שלפקודות. חיפשתי בפורום אך אין תשובה עדכנית(או שלא מצאתי אותה). ניתן לשלוח הודעות בפרטי :....

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. אני מעוניין לבקר על שלוש רכיבים חשמליים בעלי 3 מצבי פעולה (עבודה במצב 1, עבודה במצב 2, OFF). ניתן לשלוט ברכיבים אלו באמצעות מתן VCC קבוע ופעם חיבור לפין 1 (GND1) שמפעיל את הרכיב במצב עבודה 1 ופעם להפעיל פין 2 (GND2) שמפעיל אותו במצב עבודה 2, מצב נוסף הוא מצב OFF בו אף אחת מהאדמות לא מחוברת. (הVCC כל הזמן מחובר, המשחק הוא בין הGND1, GND2, OFF). כעת, קיימים שלושה רכיבים כאלו. השאלה שלי היא כזאת: איך אני יכול לשלוח מילה בינארית דרך הCOM ולקבל אותה במיקרו-בקר ולפי הגדרות קודמות של מילים, הבקר ידע באיזה פין להוציא "1" לוגי או "0" לוגי"? המיקרו הוא או AT162 או AT328. בתודה מראש, עמי.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  8. Started by Boris_yo,

האם זה משנה באיזה כבל להשתמש מאלה? למרות שכולם ב250V על ימני כתוב 10/16A ועל שמאלי כתוב 10A. זה משנה? שאלה אחרת בנוגע לתקעי זכר ונקבה: הם נפוצים או נדירים במדינה? מה שאני צריך זה חיבור זכר. איך קוראים לחיבור זה שאוכל לשאול עליו בחנות? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by Moty_p,

עוד פרויקט של לדים אולטרה בריט הנה תמונות: [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by tzolerguy,

אני לא מכיר אותם ועוד לא הזמנתי מהם אבל אם מישהו מעוניין זו הכתובת שלהם www.farnellinone.co.il

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by Mike-,

שלום לכולם, בדיוק הזמנתי נגן mp3 חדש שנטען בUSB, כשההסתכלתי על מטעני הUSB נדהמתי מהמחירים הגבוהים וחשבתי לשפצר אחד ממטען פלאפון. מצאתי באחת המגירות בבית מטען ישן של מוטורולה שמספק 5v ו0.7mA, הגדלים אמורים להספיק הרי ויציאת הUSB מוציאה 5.2-4.8v ועד 500mA. חיברתי את המטען לחשמל ומדדתי כ5.15v במוצא. השאלה שלי היא כזאת, איך מתבצעת הטעינה של הסוללה מהUSB ? האם מספיק המתח של ה5v ? או קיים גם צורך בפיני התקשורת DATA +- ? עריכה: הנגן הספציפי הוא Sansa Clip.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. יש לי מאוורר 40 מ"מ (חחח) ונקרע ממנו 2 החוטים שמתחברים אל המולקס איך אני מחבר אותם חזרה? פתוח תמאוורר ומלחים או מה? אני לא יודע איך לפתוח אותו גם..

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. שלום אנו שני סטודנטים שעוסקים בתיכנות מיקרו בקר PIC18 אשר עובד בשיטוף עם חיישן מרחק ומנוע סרבו (לצורכי פרויקט) אנו מחפסים מישהו שמתמחה בתחום זה ותמורת תשלום מוכן לעשות שיעורים פרטיים. אנו מ אזור הדרום(באר שבע) . מעוניים יכולים לפנות במאיל: rahalfred@walla.com תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by almor12,

אני מחפש בד אקוסטי שיוכל להשתיק כמה שאפשר את הסאונד של המאווררים במארז. בגדול אני מחפש בערך אורך של 1M, ראיתי בד אקוסטי שמוכרים בTMS, אבל אחרי בירור אין במלאי. אחרי חיפוש בגוגל ראיתי חברה שנקראת AcoustiPack שמוכרים בד אקוסטי, אבל אין משלוח לארץ. אשמח להמלצות ועזרה,

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  15. Started by shimi-sh,

יש לי לוח אם matx והכרטיס מסך שלי חוסם סלוט אחד של PCI, וסלוט נוסף מאוד צמוד לכרטיס, כך שאני לא יכול להשתמש בהם, ואין לי סלוטים נוספים. האם אפשר לקחת את הפלסטיק של החיבור PCI מלוח אם במחשב ישן, לשים אותו על משטח שיהיה מחובר ללוח אם מלמטה ויאריך אותו, ולחבר אותו עם חוטים ל-PCI המוסתר?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by ShowstoppeR,

היי מצאתי את האתר הזה. הם מוכרים לדים בכל הצבעים ומכל הסוגים במחירים פשוט מצחיקים והם גם עושים משלוחים לכל העולם ממש ממש בזול כדאי לבדוק: http://www.lsdiodes.com

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by OnlyOne,

שלום לכולם החלטתי להמשיך עם הפרוייקט אבל לקחת אותו לכיוון קצת אחר בכל מקרה אני מחפש בונדו המקורי עם התמונה של המכונית הישנה לפי מה שהבנתי יש באוטו דיפו ואין סניף שלהם שקרוב אליי אני מחפש אתר או חנות שאפשר להזמין משלוחים ותשלום דרך כרטיס אשראי האם יש בהום סנטר?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by yaloner,

שלום לכולם, אני מעונין לחבר ספק חדש עם יציאה ללוח של 24 פינים ללוח-אם ישן עם כניסה של 20 פינים. ראיתי מתאמים הפוכים, מ-20 פינים ל-24 פינים (לאנשים שמשדרגים את הלוח אני משער) אבל לא מצאתי מה שאני צריך. אם מישהו יודע איפה אפשר להשיג מתאם כזה, או אם יש למישהו רעיון יצירתי אחר - אשמח לשמוע. תודה

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום לכולם מזמן לא העלתי שיפצור ;D תודו שהיתגעגעתם חח טוב בכול מקרה יש מארזים שבאים עם לד אולטרה ברייט לנורת הדלקה והארד דיסק אצלי זה לא בא ככה אני :-\ קבלתי אותו עם אחד אדום ואחד צהוב ירוק מבחיל כזה שכול מודר אמיתי פשוט שואל , למה לעזעזאל עשו לד בצבע ירוק צהוב מגעיל כזה?? אתמול שיניתי ושמתי שתי לדים אולטרה ברייט אחד לחשיבה כחול ואחד להדלקה אדום יצא נחמד והנה תמונה אך לא זה עיקר הכותרת הוא כמובן מהבהב אבל אני תפסתי אותו ברגע של עבודה שתוכלו ליראות http://img241.imageshack.us/my.php?image=0817082330mk9.jpg לאחד שעשיתי את זה בא לי חשק עז לשנות משהו בסידירום ולבנות לו גוף תאורה פצצתי נגשתי למטתי הנוחה הרמתי אותה ומתוך הכלים שיש בארגז שמה הוצאתי את המקדחה דרמל קונגו והשופ…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by מר שאלה 2007,

יש לי לד פשוט בצבע כחול(בגודל 3MM אני חושב) אך אני מחבר אותו למולקסים במחשב? חיפשתי ואני לא מוצא שום דבר על זה אז תודה D: יש למישהו מדריך אם תמונות?? נ.ב אני צריך לחבר רק אחד כמה שנשמע דפוק רק כי יש מקום אחד שיראו אור כחול ואחד יספיק בשביל המקום הזה

21. Started by lior12,

יש לי ראוטר אלחוטי של tp link עם 3 אנטנות ויש לי 4 קומות בבית. בקומה של הראוטר ובקומה שמעליה עובד מעולה. בקומה הרביעית {הראוטר בשנייה} זה עובד רק בחדר אחד מבין השניים שבקומה הזאת והם צמודים , אבל כנראה בגלל שהחדר הזה מעל לחדר שנמצא בו הראוטר {הבית שלי בנוי באלכסון 4 מעל חדר בקומה 2} אז שם קולטים את האינטרנט ממש טוב ובחדר השני לא קולטים כמעט ואי אפשר להשתמש שם כמעט באינטרנט. בקומה 1 הירידה מקומה 2 וזה קולט רק בהתחלה של הירידה, וזהו. אפשר לבנות משהו שיגביר את העוצמה ? {אפשר גם לקנות אם יהיה יותר שווה} ועוד שאלה , האם יש משהו כמו כרטיס רשת כזה ששמחברים עם usb למחשב שמחובר למודם ישירות והוא מפיץ אינטרנט דרך המחשב ? אני יודע שיש כזה אבל אני לא יודע איך קוראים לזה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by MODI,

למה כ"כ קשה להשיג מנורת לד?! רציתי היום לקנות זוג מנורות לד כחולות למארז שלי חיפשתי בחמש חנויות בחולון ואיןןןןןןןןןןןןן איפה אתם קונים?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. שלום כולם בגלל החום הטמפ של הלוח אם עולה עד ל52 מעלות, בנתיים שמתי שם מאוור (רגיל, של בית) מול המחשב אבל זה לא פיתרון רציני, הסידור מאוררים נכון לעכשיו הוא 2 מאחורה: 120 שמוצאים, עוד 1 מקדימה, גם הוא 120 מכניס, ו80 מלמעלה מוציא. חשבתי על כמה פתרונות לבעית החום: יש בדלת הצידית מקום למאורר 80 שאני רוצה להפוך ל120 ומקרוב יותר חשבתי להוציא את התושבת פלסטיק, לקדוח חורים ל120 ואז לחבר אותו NEXT עכשיו לחלק הקידמי: בתא הראשון יש צורב DVD, השני ריק, חשבתי להכניס שם פאן באס, השלישי, רביעי וחמישי תפוסים ע"י הכלוב של הHD (כלוב נפרד שנימצא בתוך הכלובים של הCD, ואפשר להזיז אותו לאיפה שרוצים) ויש שם מאוור של 120. מדדתי ויש מקום לעוד 2 מאוררים של 120, השאלה שלי, איך לחבר…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by carman6,

תגידו לי אילו חנויות אלקטרוניקה אתם מכירים באזור הצפון? (לא חנויות של מחשבים. חנויות של לוחות, לדים וכאלה). תודה לכל העוזרים!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. שלום יש לי מכשיר שמודד קבלים הוספתי תמונה מי שיכול שיראה אותה השאלה שלי כזאת: יש לי ברב מודד כל מיני אופציות (בחירה) אני סך הכל רוצה לדעת ממש בפשטות איך אני בודק קבל אם למשל לצורך העניין יש לי בבית קבל מסוג 10V 2200UF איך לפי הרב מודד שיש לי בבית אני יכול לדעת אם הקבל תקין? תודה לכל העוזרים ואנא מימכם מי שלא רוצה או לא יודע להסביר שלא יתן הערות למה אני מחפש בגוגול ובפורם הזה מידע קרוב לחודש ימים ולא מוצא!אני דיי מייואש!!!אז תעזרו לי! [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.