עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום לכולם מזמן לא העלתי שיפצור ;D תודו שהיתגעגעתם חח טוב בכול מקרה יש מארזים שבאים עם לד אולטרה ברייט לנורת הדלקה והארד דיסק אצלי זה לא בא ככה אני :-\ קבלתי אותו עם אחד אדום ואחד צהוב ירוק מבחיל כזה שכול מודר אמיתי פשוט שואל , למה לעזעזאל עשו לד בצבע ירוק צהוב מגעיל כזה?? אתמול שיניתי ושמתי שתי לדים אולטרה ברייט אחד לחשיבה כחול ואחד להדלקה אדום יצא נחמד והנה תמונה אך לא זה עיקר הכותרת הוא כמובן מהבהב אבל אני תפסתי אותו ברגע של עבודה שתוכלו ליראות http://img241.imageshack.us/my.php?image=0817082330mk9.jpg לאחד שעשיתי את זה בא לי חשק עז לשנות משהו בסידירום ולבנות לו גוף תאורה פצצתי נגשתי למטתי הנוחה הרמתי אותה ומתוך הכלים שיש בארגז שמה הוצאתי את המקדחה דרמל קונגו והשופ…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by ali,

שלום אני בונה כרגע מעגל לדים שמתחברים לספר בחיבור מקבילי הלדים בצבעים כתום וירוק מתחבר ל12V אני צריך עזרה בבחירת נגד

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. יש לי מאוורר 40 מ"מ (חחח) ונקרע ממנו 2 החוטים שמתחברים אל המולקס איך אני מחבר אותם חזרה? פתוח תמאוורר ומלחים או מה? אני לא יודע איך לפתוח אותו גם..

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. יש לי רעיון למוד שבו אצתרך צבע ספריי ירוק זוהר כמו זה : ופרספקס כחול שקוף השאלה היא איפה לקנות אותו ... פרספקס רגיל וספריי טיפוסי זה לא בעיה .. הבעיה היא שהם "מיוחדים" או להיפך ספריי כחול ופרספקס ירוק תודה

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by yaloner,

שלום לכולם, אני מעונין לחבר ספק חדש עם יציאה ללוח של 24 פינים ללוח-אם ישן עם כניסה של 20 פינים. ראיתי מתאמים הפוכים, מ-20 פינים ל-24 פינים (לאנשים שמשדרגים את הלוח אני משער) אבל לא מצאתי מה שאני צריך. אם מישהו יודע איפה אפשר להשיג מתאם כזה, או אם יש למישהו רעיון יצירתי אחר - אשמח לשמוע. תודה

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. אהלן.. יש לי בעיה של חיבורים.. (חוסר בכניסות) רציתי לדעת האם ניתן לבצע רעיון זה...: (אני יודע שתיאורטית זה אפשרי אבל אני לא יודע אם כל כבל כזה מכיל חוט אחד בפנים או כמה...) כמובן שכשאני ירצה להחליף בין השניים אני מוריד את שלושת המפסקים... **עריכה** בעקרון אני רוצה לדעת האם בכל חוט RCA ישנו חוט "מידע" אחד. (או אחד וארקה זה לא משנה...)

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by gad57,

אשמח לשמוע ביקורת/סייגים.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  8. טוב חברי המודרים אני פירקתי את המסך הנ"ל: [url=]http://planet.nana.co.il/davidy_1991/images/254813pic3.JPG אני תואה האם אפשר להשתמש בו ואני משער שכן אומנם במדריך היה רשום בקר כלשהו שלא התאים לשלי HD44780BO6

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. כרגע יש לי ת'כרטיס מסך הנ"ל ואני מעוניין לחבר לו מאורר בגודל של 80MM אני רוצה קודם להוריד ת'מאורר המעפן הקטן שיושב בהיטסינק ואז לשים ת'מאורר ה-80 על ההיטסינק כדי שייעשה ת'עבודה טוב יותר הנה תמונה: עכשיו כפי שאתם רואים החיבור הוא 2 פינים אבל יש לי מאורר שהוא רק 3 פינים השאלה שלי איך אני אחבר אותו בצורה טובה כדי שיעבוד? תודה מראש.

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. שלום. נחתו בזרועותיי שני ספקים ישנים ובכל אחד מהם יש מאוורר די שמור שעובד מצויין! שאלתי היא איך אני יכול להפוך את המאוורר של הספק למאוורר רגיל שאוכל לחברו ללוח אם או דרך הספק שלי כדי שיאוורר את המארז שלי. *לפי המדריך באתר (שקראתי, אגב.) אומרים לחתוך את שני הכבלים (אדום שחור) מהלוח של הספק ואז לחתוך את חיבור המולקס (חשמל) של הכונן דיסקטים וממנו להשאיר רק את החוט האדום והשחור ואז לחבר את שני הקצוות ביחד ולחבר ללוח אם. עכשיו חשבתי למה לא לקחת חיבור מולקס רגיל (HD, סידירום וכו") ובו מתוך החוטים צהוב-שחור-שחור-אדום לחבר את החוטים שחור ואדום למאוורר וזהו זה, כך גם יהיה לי חיבור ארוך יותר ואני גם יוכל לחבר אותו ישר מהספק שלי (דרך חיבור מולקס תואם כלשהוא) האם זה אפשרי? דרך א…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by דור788,

אממ חיברתי את המאוורר למחשב והוא פעל ממש לאט ואז הסתכלתי וראיתי שחיברתי אותו על חוט מהספק שמחובר גם לדיסק קשיח גם לכונן תקליטונים וגם לצורב די וי די ואחרי זה חיברתי אותו על חוט אחר שמחובר רק לצורב ולדי וי די ויש לי עוד חוט שמחובר רק לדיסק קשיח ומאז שחיברתי אותו היו לי בעיות למחשב... והייתי צריך לעשות פירמוט אבל זה לא נראה לי בגללו אלא אני חושב שהיה לי וירוס מאיפה שהו אממ אז השאלה שלי היא לאיפה לחבר את המאוורר? כאילו לאיזה חוט? שיפעל נורמלי

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by ktbnus,

כחלק ממודינג למארז אני רוצה ללחבר מאוורר נוסף מקדימה, אבל יש רק מקום אחד לחבר. הפתרון היחיד שאני רואה זה להזיז את הCD השני למעלה כך שיהיה שני מקומות ריקים למטה, לחתוך לחבר את המאוורר, אבל אני לא ממש בטוח איך לחבר אותו

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. למי שיש מאוורר של 120 מ"מ יכול בבקשה למדוד מה האורך שלו ומה הרוחב שלו? אני מתכוון לכל המאורר לא רק לחלק עם הכנפיים שמסתובבות, אלא לכל הריבוע עם הפלסטיק איפה שמחברים את המאוורר למארז. [זה צריך להיות 12X12 ס"מ?!] תמדדו בבקקשה ותגידו לי... תודה, טל

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. שלום, ראיתי את המדריך הזה: http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ כמה שאלות: 1.מה זה tip31? (אני יכול להגיד למוכר שיביא לי את זה והוא ידע שזה זה או שיש לזה שם אחר?) 2.p2 זה החיבור אוזניות\רמקולים כן? תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. אני רוצה לקנות דרמל כזה http://www.homecenter.co.il/142-he-p1897-v1898/HomeCenter.aspx ורציתי לדעת אם הוא יוכל לעשות חלון במארז ואם לא אז אולי משהו אחר עד 200 שקל ואם אני יכול לחתוך איתו פרפקס ואם לא אז אם מה כן

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by yakirsh4,

שלום, אני מחפש לקנות בארץ דברים מהסוג הזה: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=44_80&products_id=3207 http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=44_80&products_id=20613 לא דווקא את המוצרים האלא אבל משהו בסגנון הזה משהו שמחזיק את הכבלים לרצפה (או למתכת של המארז במקרה של המחשב) תודה.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. אוקיי אז השלב הראשון מאוד פשוט למי שמבין באלק' אבל אני לא מבין כלום אז אני שואל פה... אני רוצה להדליק מנורת LED בודדת ע"י בטריה קטנה ודקה (בסגנון של הבטריות שיש בשעון) מישהו יכול להגיד לי מה אני צריך לקנות איזה סוג של LED איזה חוטים איזה נגדים (אני שואל כי אני לא מבין בזה) אחרי שתהיה לי מנורה פשוטה דולקת, אני מעוניין לעשות את זה משוכלל יותר ולחבר אותה ל"מתג מגנטי" בעיקרון אני רוצה לשים מגנט אחד על המשקוף של הדלת כניסה בבית ומגנט נוסף על הדלת עצמה וברגע שהם מתרחקים אחד מהשני שידלק האור יש למישהו דרך לעזור לי לתכנן את הפרויקט הנ"ל (אם לא את כולו, אז אני בטוח שכולם פה ידעו לעזור לי עם החלק הראשון שלו: פשוט להדליק לד)

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by oamir1,

שלום אני מחפש מדריך לבנייה של אינטרקום קטן (בין חדרים) ומתקשה בלמצוא

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  19. שלום לכם תודה רבה קודם כל וסליחה אם אני שואל לא במקום.. (אני מנסה לסדר מעגל של מדפסת בחיפוש מצאתי עליה במקרה דיודה אחת שרופה לחלוטין ומעבירה לכל צד ב0 התנגדות. הפרדתי את החלק מהמעגל כדי להיות בטוח ובאמת זה מקצר כנ''ל.) רציתי לשאול אם מישהו יכול לומר לי עם איזה דיודה אני יכול להחליף אותה, (עם סדרה/שם /מספר/תמונה וכדו' או עוד פרט שיראה לי את הדרך..). המידות של הדיודה הם 4.5mm x 2mm העליתי תמונות על מה מדובר אבל הפורום לא נותן לי לשים את הלינקים.. . תודה רבה .

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. אני עובד עם מיקרו בקר אשר לא מוציא מספיק זרם לMOC ולכן אני צריך להשתמש עם טרנזיסטור שיגביר לי את הזרם.. עכשיו השאלת מיליון הדולר היא באיזה טרנזיסטור אני צריך להשתמש שיעשה את הפעולה הזו בצורה ההכי איכותית וטובה? איזה טרנזיסטורים מגברי זרם טובים אפשר להמליץ עליהם?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by LaHaV1,

שלום! רציתי לדעת איך חותכים פרספקס? רציתי לדעת איך אני יכול לחתוך ולא מישהו מיקצועי תודה

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by zniibidl,

יהיו ברשותי בימים הקרובים: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=950 עכשיו אני רוצה לחבר אותן לחשמל רגיל ולא לספק כוח מכיוון שאני לא צריך אותן במחשב אלא בשימוש אחר. השאלה שלי היא כזאת..האם ישנו ממיר או שאני אצטרך להכין אחד? אם להכין אז כיצד? האם ישנן קתודות קרות עם חיבור ישיר לחשמל? אם כן איפה אני יכול להשיג?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by xena,

שלום לכולם, לפני מספר ימים נרטבו לי באופן מאסיבי כמה מכשירים חשמליים: מגבר-כוח, פרה-אמפ, אל-פסק, ממיר של יס וטלויזיה. כל זאת בעקבות נזילה מהשכנים מלמעלה. כמות המים הייתה גדולה וחדרה באופן יסודי לכל המכשירים, כך שהייתי צריך להפוך את המכשירים בכדי שמים יצאו החוצה וליבשם בשמש. למרבה הפלא, כל המכשירים עובדים כעת. מאחר והאשמה היא של השכן, והנזק הוא עליו, שאלתי היא האם יש חשש לנזק לטווח הארוך עליו כדאי שאדע? חלודה וכדומה? אני לא יודע כעת מה לדרוש על הנזק משום שהכל עובד. האם כדאי לקחת את המכשירים לבדיקה? תודה,

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by Moty_p,

עוד פרויקט של לדים אולטרה בריט הנה תמונות: [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by card,

שלום אני סקרן לדעת מה העובי של 3 החוטים הבאים: התמונה הנ"ל מוגדלת מאד, לכן על פי התמונה יהיה קשה להעריך את העובי שלהם, אז אני אתן מידע נוסף: החוט הימני ביותר הוא חוט שפורק מכבל טלפון - כבל שנמצא בתוך הקיר בד"כ, עם ציפוי לבן. שני החוטים השמאליים הם חוטים שנקנו באריסטוק בהר-ציון, כאשר השמאלי הוא חוט Solid Core, והאמצעי הוא חוט שהוא גמיש כמו רב-גידי, אבל בפנים הוא בעצם כסוף מסולסל כזה. (תסתכלו בקצה העליון שלו שם רואים ברור. זה לא בדיל שהוספתי, ככה החוט בא. אגב יש לזה שם?). למרות שהשמאלי והאמצעי נראים מאד דומים, העובי שלהם לא דומה, והאמצעי טיפטיפה יותר דק. (גם מבחינה חיצונית כשכוללים את הבידוד, וגם מבחינת התוכן של החוט) מקווה שהמידע הנ"ל עוזר כדי לדעת את ה-AWG שלה…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים