אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
היי מצאתי את האתר הזה. הם מוכרים לדים בכל הצבעים ומכל הסוגים במחירים פשוט מצחיקים והם גם עושים משלוחים לכל העולם ממש ממש בזול כדאי לבדוק: http://www.lsdiodes.com
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אממ חיברתי את המאוורר למחשב והוא פעל ממש לאט ואז הסתכלתי וראיתי שחיברתי אותו על חוט מהספק שמחובר גם לדיסק קשיח גם לכונן תקליטונים וגם לצורב די וי די ואחרי זה חיברתי אותו על חוט אחר שמחובר רק לצורב ולדי וי די ויש לי עוד חוט שמחובר רק לדיסק קשיח ומאז שחיברתי אותו היו לי בעיות למחשב... והייתי צריך לעשות פירמוט אבל זה לא נראה לי בגללו אלא אני חושב שהיה לי וירוס מאיפה שהו אממ אז השאלה שלי היא לאיפה לחבר את המאוורר? כאילו לאיזה חוט? שיפעל נורמלי
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
אני רוצה לקנות דרמל כזה http://www.homecenter.co.il/142-he-p1897-v1898/HomeCenter.aspx ורציתי לדעת אם הוא יוכל לעשות חלון במארז ואם לא אז אולי משהו אחר עד 200 שקל ואם אני יכול לחתוך איתו פרפקס ואם לא אז אם מה כן
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב חברי המודרים אני פירקתי את המסך הנ"ל: [url=]http://planet.nana.co.il/davidy_1991/images/254813pic3.JPG אני תואה האם אפשר להשתמש בו ואני משער שכן אומנם במדריך היה רשום בקר כלשהו שלא התאים לשלי HD44780BO6
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, המפסק גם ידוע בשם "מפסק ארדוינו" ואמרו לי שניתן למצוא אותו בכל מחשב כי זה מפסק שמכבה ומפעיל מחשב. צירפתי תמונה. בחנויות מקומיות עברתי ולא מצאתי. גם לא מצאתי ב-ZAP. מצאתי ב-איביי כאן שנשלח מאוסטרליה וכאן שנשלח מאיטליה ומצאתי גם ב-DX כאן שנשלח מסין. אני צריך 7X7 מ"מ ומעניין גם אם 8.5X8.5 מ"מ יתאים... לפי צורה יתאים אבל מרווח בין פינים יכול להיות יותר גדול ואז שאלה אם אוכל להלחים. מאיזו מדינה לוקח למשלוח פחות זמן להגיע לארץ? משלוח רגיל ורשום כמובן. תודה
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לא מכיר אותם ועוד לא הזמנתי מהם אבל אם מישהו מעוניין זו הכתובת שלהם www.farnellinone.co.il
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מכשיר שנקנה בחו"ל, אתמול השולחן בו הוא היה מונח נרטב קצת, וכשראיתי את המכשיר, כיבית אותו, פירקתי את הסוללה וכרטיסי הסים והזיכרון (היה מעט רטיבות שם באיזור)/ הנחתי אותו באורז למספר שעות. אחר כך כשהוצאתי אותו וידאתי שהוא יבש, והפעלתי, הוא עבד יופי לכמה זמן. אחרי כמה זמן מששמתי אותו להטען, ניסיתי להשתמש בו, אבל מאז הוא מת, אין תצוגה אין תגובה אין כלום גם המחשב לא מזהה אותו כUSB. ברור שיש כאן בעיה חשמלית, השאלה מה זה יכול להיות. מכיוון שהמכשיר נקנה בחו"ל מצד אחד, האפשרות של שליחתו לתיקון היא מורכבת יותר, מצד שני, הם הדביקו מדבקה על הבורג, השאלה אם יכול להיות שתיקון כזה יהיה אפשרי ויצדיק הסרת המדבקה
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אני עובד עם מיקרו בקר אשר לא מוציא מספיק זרם לMOC ולכן אני צריך להשתמש עם טרנזיסטור שיגביר לי את הזרם.. עכשיו השאלת מיליון הדולר היא באיזה טרנזיסטור אני צריך להשתמש שיעשה את הפעולה הזו בצורה ההכי איכותית וטובה? איזה טרנזיסטורים מגברי זרם טובים אפשר להמליץ עליהם?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקיי אז השלב הראשון מאוד פשוט למי שמבין באלק' אבל אני לא מבין כלום אז אני שואל פה... אני רוצה להדליק מנורת LED בודדת ע"י בטריה קטנה ודקה (בסגנון של הבטריות שיש בשעון) מישהו יכול להגיד לי מה אני צריך לקנות איזה סוג של LED איזה חוטים איזה נגדים (אני שואל כי אני לא מבין בזה) אחרי שתהיה לי מנורה פשוטה דולקת, אני מעוניין לעשות את זה משוכלל יותר ולחבר אותה ל"מתג מגנטי" בעיקרון אני רוצה לשים מגנט אחד על המשקוף של הדלת כניסה בבית ומגנט נוסף על הדלת עצמה וברגע שהם מתרחקים אחד מהשני שידלק האור יש למישהו דרך לעזור לי לתכנן את הפרויקט הנ"ל (אם לא את כולו, אז אני בטוח שכולם פה ידעו לעזור לי עם החלק הראשון שלו: פשוט להדליק לד)
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כחלק ממודינג למארז אני רוצה ללחבר מאוורר נוסף מקדימה, אבל יש רק מקום אחד לחבר. הפתרון היחיד שאני רואה זה להזיז את הCD השני למעלה כך שיהיה שני מקומות ריקים למטה, לחתוך לחבר את המאוורר, אבל אני לא ממש בטוח איך לחבר אותו
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! תיכננתי לעשות מודינג קטן למארז-חלון וקצת תאורה. עכשיו מחיפוש קטן שערכתי הבנתי שאני צריך לדים UB 8000+ MCD - רציתי לשאול האם חמישה לדים כאלה יספיקו לי לתאורה נחמדה ודי חזקה? עכשיו רציתי לחבר את הלדים במקביל עם נגדים 460ohm (לפי הבנתי מהמדריך) ומצאתי את המדריך הזה - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70953.0 שבו מחברים את הלדים לפרספקס עם המחברים השחורים האלו. האם זו השיטה הכי טובה לחבר לדים לפרספקס או שיש עוד שיטות?? תודה על העזרה - מאוד חשוב לי
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
למי שיש מאוורר של 120 מ"מ יכול בבקשה למדוד מה האורך שלו ומה הרוחב שלו? אני מתכוון לכל המאורר לא רק לחלק עם הכנפיים שמסתובבות, אלא לכל הריבוע עם הפלסטיק איפה שמחברים את המאוורר למארז. [זה צריך להיות 12X12 ס"מ?!] תמדדו בבקקשה ותגידו לי... תודה, טל
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי אתמול צבעתי את המקלדת, יצא ממש יפה הנה המחשה: עכשיו השאלה שאלי אם יש חומר שיכול להוריד קצת את הרגשת הדביקות על השטח הצבוע מבלי לפגוע בצבע (השתמשתי בספריי רגיל) או שפשוט לתת לזה זמן תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מדריך לבנייה של אינטרקום קטן (בין חדרים) ומתקשה בלמצוא
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש עכשיו. בקודם הייתי כל חודש צריך לפתוח ולנקות אבק עד שהוא שבק חיים. מישהו עשה מארז אטום לאבק? יש אפשרות לדבר כזה בכלל? אם אני אקח פילטרים של מזגן למשל, ואאטום את כל הפתחים של המחשב, לא יהיה טוב? יהיה חם מדי בפנים? עניין האבק פשוט מטריף אותי. תודה על העזרה
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעונין לחבר ספק חדש עם יציאה ללוח של 24 פינים ללוח-אם ישן עם כניסה של 20 פינים. ראיתי מתאמים הפוכים, מ-20 פינים ל-24 פינים (לאנשים שמשדרגים את הלוח אני משער) אבל לא מצאתי מה שאני צריך. אם מישהו יודע איפה אפשר להשיג מתאם כזה, או אם יש למישהו רעיון יצירתי אחר - אשמח לשמוע. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! רציתי לדעת איך חותכים פרספקס? רציתי לדעת איך אני יכול לחתוך ולא מישהו מיקצועי תודה
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יהיו ברשותי בימים הקרובים: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=950 עכשיו אני רוצה לחבר אותן לחשמל רגיל ולא לספק כוח מכיוון שאני לא צריך אותן במחשב אלא בשימוש אחר. השאלה שלי היא כזאת..האם ישנו ממיר או שאני אצטרך להכין אחד? אם להכין אז כיצד? האם ישנן קתודות קרות עם חיבור ישיר לחשמל? אם כן איפה אני יכול להשיג?
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני מספר ימים נרטבו לי באופן מאסיבי כמה מכשירים חשמליים: מגבר-כוח, פרה-אמפ, אל-פסק, ממיר של יס וטלויזיה. כל זאת בעקבות נזילה מהשכנים מלמעלה. כמות המים הייתה גדולה וחדרה באופן יסודי לכל המכשירים, כך שהייתי צריך להפוך את המכשירים בכדי שמים יצאו החוצה וליבשם בשמש. למרבה הפלא, כל המכשירים עובדים כעת. מאחר והאשמה היא של השכן, והנזק הוא עליו, שאלתי היא האם יש חשש לנזק לטווח הארוך עליו כדאי שאדע? חלודה וכדומה? אני לא יודע כעת מה לדרוש על הנזק משום שהכל עובד. האם כדאי לקחת את המכשירים לבדיקה? תודה,
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עוד פרויקט של לדים אולטרה בריט הנה תמונות: [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך כמה מארזים לפרוייקטים שנמצאים בתהליך, וזהו החלק הגדול ביותר שחסר לי. למגבר שבניתי עד היום השתמשתי במארזים של Hammond, אבל הם לא זולים ולא לגמרי מתאימים לי לפרוייקט הזה. אני צריך מארזים ממתכת (לא בהכרח אלומיניום, אבל בהחלט עדיף) שיהיו בסיסיים ללא כל צורך בעיצוב מיוחד, מארז תעשייתי יתאים לחלוטין. אני צריך אך ורק שהמארזים יהיו בעלי פאנלים בעובי של 2מ"מ או יותר, כי מתחת לזה אין שום יכולת או משמעות להברזה של החורים ולא אוכל להבריג את הרכיבים אל הקייס. למישהו יש רעיונות? עדיפות לארץ כמובן בכדי לחסוך עלויות שילוח. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן.. יש לי בעיה של חיבורים.. (חוסר בכניסות) רציתי לדעת האם ניתן לבצע רעיון זה...: (אני יודע שתיאורטית זה אפשרי אבל אני לא יודע אם כל כבל כזה מכיל חוט אחד בפנים או כמה...) כמובן שכשאני ירצה להחליף בין השניים אני מוריד את שלושת המפסקים... **עריכה** בעקרון אני רוצה לדעת האם בכל חוט RCA ישנו חוט "מידע" אחד. (או אחד וארקה זה לא משנה...)
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לבקר על שלוש רכיבים חשמליים בעלי 3 מצבי פעולה (עבודה במצב 1, עבודה במצב 2, OFF). ניתן לשלוט ברכיבים אלו באמצעות מתן VCC קבוע ופעם חיבור לפין 1 (GND1) שמפעיל את הרכיב במצב עבודה 1 ופעם להפעיל פין 2 (GND2) שמפעיל אותו במצב עבודה 2, מצב נוסף הוא מצב OFF בו אף אחת מהאדמות לא מחוברת. (הVCC כל הזמן מחובר, המשחק הוא בין הGND1, GND2, OFF). כעת, קיימים שלושה רכיבים כאלו. השאלה שלי היא כזאת: איך אני יכול לשלוח מילה בינארית דרך הCOM ולקבל אותה במיקרו-בקר ולפי הגדרות קודמות של מילים, הבקר ידע באיזה פין להוציא "1" לוגי או "0" לוגי"? המיקרו הוא או AT162 או AT328. בתודה מראש, עמי.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתכנן למרוח משחה טרמית על המעבד וההיטסינק וקראתי מדריך אחד שכתבו באזור המדריכים על איך לעשות את זה. הכותב רשם שהוא מכין משטח אנטי סטטי או משהו בסגנון השאלה שלי בפירוט איך אילו אמצעים עלי לנקוט כדי לא לגרום לנזק בעת מריחת המשחה (האם יש אביזר הארקה או משהו בסגנון, האם הוא חיוני) כל דבר שיש לכם לומר על הנושא יתקבל בברכה תודה
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-