אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
החלטתי לעשות וולט מוד ל 9700 שקשיש שלי, קראתי כמה מדריכים והחלטתי לנסות. במדריך רשום שצריך להוריד את הלוחית אלומיניום שיושת על הבקרי מתח. אז לקחתי להב של סכין יפני וניסית להכניס אותה בין הלוחית לבקרי מתח כדי לפתוח את ההדבקה. לא ידעתי כמה בקרי מתח יש שם ואחרי שהפרדתי שלושה מהם הלוחית לא יצא אז כופפתי אותה טיפה פתאום הלוחית יצאף אך שמתי לב שהיה עליה ג'וק קטן . חשבתי לא בעיה, נלחים אותו חזרה. אבל אז ראיתי שכל הרגליים שלו נשארו על הלוח. אז לקחתי גידים של חוט חשמל והתחלתי להלחים. למזלי הכל עובד עכשיו אבל נגיעה קטנה במקום הזה והכל יתלש. אז על תנסו דברים לפני שאתם בטוחים ב100000% מה אתם עושים. [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי ראוטר אלחוטי של tp link עם 3 אנטנות ויש לי 4 קומות בבית. בקומה של הראוטר ובקומה שמעליה עובד מעולה. בקומה הרביעית {הראוטר בשנייה} זה עובד רק בחדר אחד מבין השניים שבקומה הזאת והם צמודים , אבל כנראה בגלל שהחדר הזה מעל לחדר שנמצא בו הראוטר {הבית שלי בנוי באלכסון 4 מעל חדר בקומה 2} אז שם קולטים את האינטרנט ממש טוב ובחדר השני לא קולטים כמעט ואי אפשר להשתמש שם כמעט באינטרנט. בקומה 1 הירידה מקומה 2 וזה קולט רק בהתחלה של הירידה, וזהו. אפשר לבנות משהו שיגביר את העוצמה ? {אפשר גם לקנות אם יהיה יותר שווה} ועוד שאלה , האם יש משהו כמו כרטיס רשת כזה ששמחברים עם usb למחשב שמחובר למודם ישירות והוא מפיץ אינטרנט דרך המחשב ? אני יודע שיש כזה אבל אני לא יודע איך קוראים לזה.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם זה משנה באיזה כבל להשתמש מאלה? למרות שכולם ב250V על ימני כתוב 10/16A ועל שמאלי כתוב 10A. זה משנה? שאלה אחרת בנוגע לתקעי זכר ונקבה: הם נפוצים או נדירים במדינה? מה שאני צריך זה חיבור זכר. איך קוראים לחיבור זה שאוכל לשאול עליו בחנות? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום כולם בגלל החום הטמפ של הלוח אם עולה עד ל52 מעלות, בנתיים שמתי שם מאוור (רגיל, של בית) מול המחשב אבל זה לא פיתרון רציני, הסידור מאוררים נכון לעכשיו הוא 2 מאחורה: 120 שמוצאים, עוד 1 מקדימה, גם הוא 120 מכניס, ו80 מלמעלה מוציא. חשבתי על כמה פתרונות לבעית החום: יש בדלת הצידית מקום למאורר 80 שאני רוצה להפוך ל120 ומקרוב יותר חשבתי להוציא את התושבת פלסטיק, לקדוח חורים ל120 ואז לחבר אותו NEXT עכשיו לחלק הקידמי: בתא הראשון יש צורב DVD, השני ריק, חשבתי להכניס שם פאן באס, השלישי, רביעי וחמישי תפוסים ע"י הכלוב של הHD (כלוב נפרד שנימצא בתוך הכלובים של הCD, ואפשר להזיז אותו לאיפה שרוצים) ויש שם מאוור של 120. מדדתי ויש מקום לעוד 2 מאוררים של 120, השאלה שלי, איך לחבר…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם האם מישהו מכיר אפשרות של חיבור ידני של חוטים בין ה IDE ל USB אני יודע שאפשר לקנות מתאם מוכן השאלה איך הם מחברים במתאם {חוץ מהמולקס} את חוטי הנתונים ב USB 4 פינים וההרדיסק 40\80 פינים האם יש איזה שירטוט לחיבור כזה ?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
למה כ"כ קשה להשיג מנורת לד?! רציתי היום לקנות זוג מנורות לד כחולות למארז שלי חיפשתי בחמש חנויות בחולון ואיןןןןןןןןןןןןן איפה אתם קונים?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי מצאתי את האתר הזה. הם מוכרים לדים בכל הצבעים ומכל הסוגים במחירים פשוט מצחיקים והם גם עושים משלוחים לכל העולם ממש ממש בזול כדאי לבדוק: http://www.lsdiodes.com
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני קורא על כל מיני רכיבים ובדרך כלל רואה תיאורים כמו: SOIC 8-lead DFN 20-lead ברור לי שזה לא עופרת במקרה הזה, אז מה הכוונה ב-lead? איך קוראים להם בעברית? תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
-
אני לא מכיר אותם ועוד לא הזמנתי מהם אבל אם מישהו מעוניין זו הכתובת שלהם www.farnellinone.co.il
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקיי אז השלב הראשון מאוד פשוט למי שמבין באלק' אבל אני לא מבין כלום אז אני שואל פה... אני רוצה להדליק מנורת LED בודדת ע"י בטריה קטנה ודקה (בסגנון של הבטריות שיש בשעון) מישהו יכול להגיד לי מה אני צריך לקנות איזה סוג של LED איזה חוטים איזה נגדים (אני שואל כי אני לא מבין בזה) אחרי שתהיה לי מנורה פשוטה דולקת, אני מעוניין לעשות את זה משוכלל יותר ולחבר אותה ל"מתג מגנטי" בעיקרון אני רוצה לשים מגנט אחד על המשקוף של הדלת כניסה בבית ומגנט נוסף על הדלת עצמה וברגע שהם מתרחקים אחד מהשני שידלק האור יש למישהו דרך לעזור לי לתכנן את הפרויקט הנ"ל (אם לא את כולו, אז אני בטוח שכולם פה ידעו לעזור לי עם החלק הראשון שלו: פשוט להדליק לד)
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי קונקטורים וכבל אני רק לא יודע איך להכין את הכבל שיעבוד מי יכול לעזור?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לרכוש קבלים של Sanyo או Nichicon (קיבולים של בין 330 ל-1500 מיקרופרד ומתחי עבודה של בין 6.3 ל-16 וולט). יש לי כוונה להשתמש בהם על מנת לתקן מספר לוחות אם ישנים.. האם למישהו יש מושג איפה אפשר להשיג קבלים של החברות האלו בארץ? אם אין זמין בארץ אשמח להצעות לגבי ספק טוב מחו"ל, והצעות איך ניתן למזער עלויות של מכס, דמי משלוח וכו' (אין לי כוונה לבזבז יותר ממאה דולר כולל הכל). תודה רבה מראש לכל העונים.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
תגידו לי אילו חנויות אלקטרוניקה אתם מכירים באזור הצפון? (לא חנויות של מחשבים. חנויות של לוחות, לדים וכאלה). תודה לכל העוזרים!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היום, בזמן ששוטטי באינטרנט נתקלתי במוד המטורף הזה: http://www.instructables.com/id/Privacy-monitor-made-from-an-old-LCD-Monitor/ מה שהם בעצם עשו זה להוריד את אחת השכבות שמסננן את האור שיוצא מהמסך והדביקו אותה לתוך משקפי שמש. ללא המסנן המסך ניראה לבן, אך אם מסתכלים בו דרך המסנן (שמודבק למשקפיים) רואים רגיל. מעניין אם האור הלבן מזיק לעיניים. אם היה לי מסך מיותר הייתי מנסה את זה.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מצאתי לפני כמה ימים לפטופ (מהאלה של פלאפון שחילקו למי שהצטרף לחבילה כלשהי) והוא לא עובד. באלי לפרק אותו אבל לא סתם ככה לשבור אז תהייתי מה אני יכול להוציא ממנו ולהרכיב מזה משהו אחר. רמקולים, לייזרים וכל דבר אחר, ככה ללמוד קצת אלקטרוניקה ולהתנסות.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני חושב שהוא התכוון יענו יש לי מחשב בתוך המוח זה הדבר היחדי שעולה לי בראש אבל אני פתוח להצעות [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חשבתי על רעיון מקורי לעשות חלון לסידי רום וככה עשיתי את זה : 1. ציירתי על הלוח מתכת העליון של הסידי רום את הגודל של הריבוע, אחרי שהוצאתי את הלוח מהסידי רום. 2. עברתי על הקווים על מסור דיסק כדי לנסר את המתכת. 3. מדדתי את הגודל של החלון ולקחתי שקופית, וחתכתי לפי המידה בגיליוטינה. 4. אחרי שהשקופית התאימה לחלון הדבקתי את הסיום שלה עם דבק חם איפה שהשוליים. אני ישמח לשמוע מה אתם חושבים !! צירפתי תמונה למטה .
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום,ברצוני לקנות מטען USB לרכב (לטעינת האייפון ומכשירים אחרים)האם כל מטען USB יתאים או שיכול להיות בעיות של מתחים? וגם אותה שאלה לגבי מטען קיר. תודה רבה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי , שמתי לב שאם אני מחבר כל דבר את ה+ לפין 1 דיגיטלי ואת ה- לאדמה הוא דולק חזק ללא שום פקודה. וגם אותו דבר עם פין 0 דיגיטלי רק ששם הוא נדלק קצת יותר חלש, מה לעשות ?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם מזמן לא העלתי שיפצור ;D תודו שהיתגעגעתם חח טוב בכול מקרה יש מארזים שבאים עם לד אולטרה ברייט לנורת הדלקה והארד דיסק אצלי זה לא בא ככה אני :-\ קבלתי אותו עם אחד אדום ואחד צהוב ירוק מבחיל כזה שכול מודר אמיתי פשוט שואל , למה לעזעזאל עשו לד בצבע ירוק צהוב מגעיל כזה?? אתמול שיניתי ושמתי שתי לדים אולטרה ברייט אחד לחשיבה כחול ואחד להדלקה אדום יצא נחמד והנה תמונה אך לא זה עיקר הכותרת הוא כמובן מהבהב אבל אני תפסתי אותו ברגע של עבודה שתוכלו ליראות http://img241.imageshack.us/my.php?image=0817082330mk9.jpg לאחד שעשיתי את זה בא לי חשק עז לשנות משהו בסידירום ולבנות לו גוף תאורה פצצתי נגשתי למטתי הנוחה הרמתי אותה ומתוך הכלים שיש בארגז שמה הוצאתי את המקדחה דרמל קונגו והשופ…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה יש לי את הסט הזה של TT ואני רוצה לעשות לו אפשרות כזאת שאני יוכל לסובב את המתג עד לרמה שהוא מכבה לי את המאוורר לחלוטין. איך אני יכול לעשות דבר כזה כי כרגע הוא מגיע עד לרמה המינימילית ואני חושש שפתיחת החסימה של המתג תהרוס אותו.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לא הבנתי מהמדריך איך עושים את זה כי לא רשום שם מה עושים אחרי שממקמים את השבלונה בבקשה תעזרו לי
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מסך lcd שאני רוצה להפעיל בבקשה תנסו אני חייב את המסך הזה [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
וונטק נקסוס 201 בצבע כסף עכשיו בפנדה במחיר 109ש"ח ושני מאוררי קולר מסטר אחד אם לד ניאון כחול ואחד אם אדום מוצרים טובים?? :) :)
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-