אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
בחור אחד מאיטליה התחיל פרוייקט של בניית מחשב שכל החלקים שלו כולל אפילו הברגים הקטנים ביותר יוצרו ב CNC. הפרוייקט התחיל לפני כ שנה וחצי ועכשיו מתקרב לסיומו. לי לקח כ 10 שעות רצופות לעבור דרך 80 עמודים של היומן שלו, כולל תגובות ואני בהחלט ממליץ גם לכם להציץ במה שיש לו להראות. אומנם אין כאן הרבה חבר'ה שיש להם גישה למכונות CNC אבל הפרוייקט הזה בהחלט נותן השראה ומראה מה אפשר לעשות אם קצת יצירתיות ומשאבים "כמעט" בלתי מוגבלים: http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=76374&page=1&pp=20
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתכנן מארז קומפלט מאפס כך שהיד חופשית. אני צריך רעיונות כללי לסידור החומרה בתוך המחשב ומשם אני אמשיך. המארז שאני רוצה להכין הוא שוכב ולא עמוד כמו מארזים סטנדרטיים. מצורפות כמה תמונות המחשה לגודל של כל רכיב חומרה ביחס לאחר. 4 מלבנים צהובים - HD מלבן צהוב גדול - DVD לוח סגול - לוח אם לוח חום - תושבת עליו יתפס לוח האם ירוק - ספק כח ורוד - "אמבטיית" הכרטיסים מאחור אם יש לכם גם תמונות של כלמני מארזים שמסודרים טוב אשמח לראות ואולי אקבל משם עוד רעיונות. תודה.
-
- 27 תגובות
- 6.8k צפיות
-
-
יש לו 3 נוספים בנושא שניים על הבניה ואחד כמה הוא שקט. כמה רעיונות מאד מענינים. לוח אם שמתאים ( x16 קרוב לקצה ) ספק ללא מכסה - מאד מסוכן .
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
-
אז ככה גדול שחור וכסוף (מתקלף) על גלגלים בלי דלתות צד ועם פאנל קדמי מעפן והכי חשוב עצות לגבי מכסה עליון פעם הוצע ל SSR לעשות חלק עליון כזה : נורא אהבתי את העיצוב אבל יש לי בעיה מתחת למכסה יש עוד מתכת כזה (תמונות מצורפות) כך שאני לא אוכל להכניס לשם את המאורר וכבר יש לי חריצים למאוורר (אגב האם זה בסדר אם אממש את העיצוב ? ) דבר ראשון כל המכסה ישתייף יהיה נקי מכל מזיק מחפש להוריד את שאר הצבע מהמארז .. פתרון נחמד יהיה לזרוק את כולו למיכל טרמפנטין (בעיה שאין לי כזה) כנראה שאצתרך לפרק את כולו ולשייף את הכל הרבה פריימר וצבע וגם לקה אם צריך תודה לכל המייעצים [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 871 צפיות
-
-
אוקיי, אני מעוניין לבנות מארז מעץ מה החסרונות? איזה עץ עדיף? איזה עובי? תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם יש איזה שהם השלכות (קירור, הולכה וכו) כאשר בונים מארז שכולו מעץ? האם למישהו יש נסיון ו/או המלצות לעבודה נכונה עם עץ? כל משוב יתקבל בחיוב.
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
יש לי חבר קונה עכשיו מחשב חדש E8400, GTX 250 3GB DDR3 קיצר משהו טוב, עכשיו הקמצן הזה לא רוצה לקנות מארז אז הוא הולך להרכיב את המחשב בארון מעץ, הוא ירכיב בדלת 4 מאווררים שיכנסו אוויר ובאחד המחיצות של הארון עוד 4 מאווררים שיוציאו אוויר. אני והוא רוצים לדעת אם יש סיכון כל שהוא של טמפרטורות גבוהות/הרס של רכיבים? עוד שאלה, מישהו מכיר חנות לרכיבים אלקטרונים בכפר-סבא או הוד השרון? תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתכוון להכין מארז (HTPC) שיתאים לריהוט בבית שלי ואני מתכנן להכין אותו מפרספקס (את הדפנות) שיחזיק את הכל ומבחוץ דיקט בציפוי עץ, כמו שאמרתי- כדי שיתאים לנוף, במארז עצמו יהיו שלושה מאווררים: אחד בדופן שליד המעבד- יכניס אויר ומעל המאוורר של המעבד חריצים כדי שהאויר החם ייצא. השני מעל הספק כוח (ספק מפורק- בלי בית)- שיוציא אויר. השלישי ליד הHD שיכניס אויר וגם ייתן אויר חדש לספק. כמובן (או שלא), אני מתכוון למאווררי 80 מ"מ. אז מה אתם אומרים ? נ.ב. הציפוי עץ נשאר בכל מקרה השאלה היא האם לעשות מפרספקס או ממשהו אחר- מעדיף כמה שיותר זול....
-
- 0 תגובות
- 708 צפיות
-
-
יש לי רעיון לבנות מארז מקלטות וידאו -יש לי המון קלטות ישנות שאני כבר לא צריך אז אולי ניתך לעשות איתם משהו... מה אתם מציעים? ותנו רעיונות תאורה או דרכים לביצוע הרעיון מעניין אותי איך להדביק אותם אחד לשני?
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
קניתי מארז עם שתי אורות נאון בחזית,רציתי לדעת האם יש דרך לכבות אותם,דרך הביוס אולי?
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קבלו את המאז הזה שראיתי בדיון בגיימר שגם שם כל אחד נתן חוות דעת. תנו חוות דעת אם יש דברים טובים,רעים דברים חיוביים ושליליים, תודה. לדעתי זה יכול לשמש כמכשיר לניקוי הבית-כל האבק בבית ייכנס לשם לא צמריך יותר לנקות אבק חחח
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ישנם הרבה מארזים אבל אני נדלקתי על אלה עם המאוורר הענקי בדלת. מאוורר בגודל 25ס"מ! נראה טוב. מסתובב 600 RPM ככה שהוא לא עושה הרבה רעש ועושה המון רוח (בסביבות 90 CFM). האם כדאי לקנות ב 250 שח? או שעדיף לקבל מהחנות סתם אחד עם ידית נשיאה. או שעדיף סתם לשים 12ס"מ בדלת? תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני אומנם חדש פה אבל יצא לי להעזר באתר לא מעט לכל מני שטויות שבניתי קניתי או שדרגתי בעבר, אז תודה (: השטות החדשה היא מארז מסוגנן מעץ מלא. המזנון אצלי עשוי מעץ עם לקה שקופה "טבעי" והמארז הלבן והישן נראה עליו רע! למזלי עומד לרשותי מפעל עץ עם כל המיכון הנדרש + חומרים ופרזול כך שהעלות היא שולית והפוטנצאיל הוא אין סופי. התוכנית שאני מצרף היא סקיצה ראשונית של המארז כמו שאני מקווה לייצר אותו, הוא אמור לשמש כ HTPC עם לוח GIGABYTE GA-880GM מעבד AMD Athlon II X3 3.2GHz ועוד פינוקים כאלה ואחרים. ולשאלת השאלות... האם כדאי/ אפשרי להתקין הארד דיסק על צידו? לא מצאתי אף אחד שעשה את זה ברשת. הבעיה במארז שלי הוא שהוא מתוכנן להיות קטן מאוד, כדי להתאים למזנון בצורה יפה והארד דיסק שוכב…
-
- 47 תגובות
- 21.2k צפיות
-
-
יש לי שילדה של מארז ואני רוצה לבנות מארז מפרספקס שקוף ויש כמה דברים שאני צריך עזרה בהם 1. כפתור הדלקה וכיבוי אך אני שם את זה כך שיהיה יפה על הפרספקס? 2. איזה סוג פרספקס צריך או שיש איזה חומר שיותר טוב בשביל זה? 3. האם אפשר לחתוך את הפרספקס עם הדיסקית חיתוך של הדרמל? (זה יצא אסטתי? יהיה צריך שיוף?...)) תודה לכל העוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
החודש אני קונה מחשב חדש מ- KSP ואני רוצה מארז פשוט שאני אוכל לעשות עליו מודינג. יש לי כבר הכל משורטט + כל הרכיבים חוץ מקטודה. איזה לקחת? אני רוצה שהוא יהיה פשוט ומתאים למודינג :ס ד"א, שמתי את הנושא פה כי אני הולך לעשות מודינג רצחני ואני צריך מארז שמודר השתמש בו ויכול להמליץ עליו D:
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לפני כמה ימים קניתי מארז קוברה ואני מצטער על כך לאללה כי הוא כבר בא עם מוד ועד עכשיו עשיתי כבר מלא מודים כמו מארז שקוף לגמרי וכ'ו . עכשיו אני מזה מבואס כי אני לא יכול כבר לעשות לו איזה סוג של מוד גם כי הוא חדש ואבא שלי לא יסכים לי וגם בגלל שכבר עשו לו ! אתם מציעים לי להחזיר את זה ולקנות אחד פשוט כי גם ככה קיבלתי איתו ספק ובאותו יום הוא נשרף וגם כי לא שווה לעשות לו מוד ! אם אני לא יחזיר מה אתם מציעים לי לעשות ? http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=2139&catcode=316
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי מארז קומפיוקייס 6A19 ( כמו בתמונה ) ורציתי לשאול שאם במידה ואני אשים מאוורר לדים בפרונט של המארז, האם יראו את האור דרך החריצים בפלסטיק? ( מסומן )
-
- 2 תגובות
- 787 צפיות
-
-
קיבלתי אחד כזה, פנטיום 2 (עם אופציה לשני מעבדים), בהמה במשקל של 27 ק"ג. למישהו יש רעיונות יצירתיים מה אפשר לעשות עם כזה? או לחילופין, איך לשדך לו לוח אם מתקדם יותר? בתודה מראש עומר
-
- 6 תגובות
- 897 צפיות
-
-
זה יהיה ארוך אבל אני מקווה שזה יעזור לאלו מכם שנתקלו באותן בעיות כמוני... עקב צפיפות (פיזית בחדר ואחסונית בדיסקים) וחוסר גישה נוחה לרכיבי המחשבים החלטתי לבנות ארון ובו ליצור סביבה המורכבת מ-3 מערכות עיקריות: 1. שרת Storage 2. שרת מארח למכונות וירטואליות 3. תחנת עבודה ומשחקים בעיקרון הארון עשוי מאלומיניום (רגליים, קורות ורשת) והמדפים לקוחים מארון תקשורת. לוחות האם מוברגים ל-Test Beds (שנלקחו ממארזים ישנים) שבתורם מוברגים למדפים (שניתן למשוך החוצה כאשר פותחים את הדופן הקדמית) הנמצאים על הקורות. הארון ומערכת החשמל (מפצל עם 10 שקעים, 2 מכשירי אל-פסק) ניצבים על עגלה שעשויה מ-4 קורות ו-4 גלגלים. המחשבים מחוברים ל-KVM, מסך 26" יחיד. מתג 1 Gbit לתקשורת פנימית, נתב 1Gbit …
-
- 16 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
פשוט מדהים...איזה יצירתיות יש לאנשים http://www.gobossy.com/computer-cases/ אני כמובן נידלקתי לחלוטין על מחשב בתוך גיטרה אקוסטית
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
במקרה נתקלתי בזה. http://www.gizmowatch.com/entry/8-best-pc-case-mods-money-can-buy/ תהנו.
-
- 0 תגובות
- 820 צפיות
-
-
http://www.thebestcasescenario.com/toxic/toxic1.html http://www.thebestcasescenario.com/pics/html/case_side.html http://www.thebestcasescenario.com/pics/html/front.html http://www.thebestcasescenario.com/Matrix%20Pics/rebirth_1.html
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מחפש מאריך לכבל שמגיע מהספק ללוח אם. איפה אפשר להשיג כזה ומה המחיר?
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי הספק שלי יושב בתחתית המראז והכבלים של ה 4 פין שמתחברים ללוח בנוסף ל24 מאוד קצרים איפה אוכל להשיג כבל הארכה כזה? אם אפשר בארץ.. בחו''ל או מאיביי לא עוזר לי תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 911 צפיות
-