עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום. נחתו בזרועותיי שני ספקים ישנים ובכל אחד מהם יש מאוורר די שמור שעובד מצויין! שאלתי היא איך אני יכול להפוך את המאוורר של הספק למאוורר רגיל שאוכל לחברו ללוח אם או דרך הספק שלי כדי שיאוורר את המארז שלי. *לפי המדריך באתר (שקראתי, אגב.) אומרים לחתוך את שני הכבלים (אדום שחור) מהלוח של הספק ואז לחתוך את חיבור המולקס (חשמל) של הכונן דיסקטים וממנו להשאיר רק את החוט האדום והשחור ואז לחבר את שני הקצוות ביחד ולחבר ללוח אם. עכשיו חשבתי למה לא לקחת חיבור מולקס רגיל (HD, סידירום וכו") ובו מתוך החוטים צהוב-שחור-שחור-אדום לחבר את החוטים שחור ואדום למאוורר וזהו זה, כך גם יהיה לי חיבור ארוך יותר ואני גם יוכל לחבר אותו ישר מהספק שלי (דרך חיבור מולקס תואם כלשהוא) האם זה אפשרי? דרך א…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by ETB,

היום מצאתי סוף סוף חנות אלקטורוניקה שיש בה הכול באזור התחנה, וקנתי 4 פוטנציומטר של100 Ohm בשביל הראו באס. הבעיה שהוא בעל צורה שונה מאוד מפוטנציומטר הרגילים שפגשתי. *יש הבדל מעותי בין השני הצורות האלו של הפוטנציומטר? *מה זה פוטנציומטר לינרי? *אפשר למצוא לפוטנציונר עם החוד המאורך והלא משונן כפתורים, כיוון שכל הכפתורים שנתקלתי במתאימים למשוננים. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. טוב. אני הולך היום לפרק את המחשב לגמריי כדי לעשות מוד. איפה הייה בטוח לשים את הלוח אמא ואת הכרטיס מסך? על השולחן? על מפה? או בשייש במטבח? או על הקרטון של הלוח אמא? איפה בוח לשים את החלקים?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by 114508534,

אני רוצה לבנות מעגל שיעבוד על 220 V ושנגיד ידליק מנורה במחיאת כף וכאלה דברים , בית טכנולוגי לעשות .

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by aviram20,

שלום יש לי עכבר שקוף וחמודי ואני רוצה לקנות לד RGB ולשים לו אחת בגולה מה אני צריך לקנות חוץ מהלד הזה ? הוא מחליף צבעים ישירות שמקבל מתח או שמא אני צריך ג'וק מיתנדנד או משהו ? תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. יש לי רעיון למוד שבו אצתרך צבע ספריי ירוק זוהר כמו זה : ופרספקס כחול שקוף השאלה היא איפה לקנות אותו ... פרספקס רגיל וספריי טיפוסי זה לא בעיה .. הבעיה היא שהם "מיוחדים" או להיפך ספריי כחול ופרספקס ירוק תודה

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום , אני מקווה שאני בפורום הנכון אז ככה : יש לי מארז שבניתי לו חלון צד שקוף חתכתי כימעט את כולו קניתי פרספקס והרכבתי עם גומיית H כמו במדריך באתר. יצא מדהים ! עכשיו הגיע הרגע של התאורה במארז ( כל חלון שקוף זקוק לקצת תאורה לא ? ) הבעיה היא שאני מתלבט איזה תאורה לשים במארז מבחינת צבעים מה אתם יכולים להציע? חשבתי על זוג קטודות כחולות + מאוורר 80MM בחלק האחורה של המארז עם לד אדום ( מתאים ? ) אם יש הצעות אחרות שאתם יכולים להציע אני אשמח תודה רבה.

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by La Chupacabra,

משהו יודע איך מעקמים פרספקט לצורה עגולה ? : ???

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. אז ככה...זה המארז שלי: עכשיו ככה...יש לי כמה רעיונות למודים. נתחיל מדברים בסיסיים. כמו הסתרת שני סי די ו ארגון של כל הכבלים בפנים הלאה זה מתפצל ל 2 אפשרויות: 1. אני בוחר בקירור אוויר והולך על SP94 עם מאוורר של DELTA במקרה הזה דברים נוספים יהיו מאוורר 92מ"מ מקדימה, 2 מאווררים של 80מ"מ למעלה ו עוד 92מ"מ בצד שמאלי למטה. ו אופציה להוספת חלון שקוף למעלה עם תאורה. 2. אני בוחר בקירור מים (יותר סביר) והולך על המערכת של EMP אבל עם בלוקים של WATERCHILL. במקרה כזה המוד יכלול: רדיאטור+ מאוורר 120מ"מ מקדימה שינוי מיקום של כפתור POWER ו RESET בחרתי במיכל היותר גדול של EMP שמתאים בסלוט של 5" במקרה כזה הוא יבוא מלמעלה מעל ה CD'S מעל המיכל אני יחתוך חלון שקוף + אופצ…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by Moshiko-N,

שלום לכולם אני חדש פה, זוהי הודעתי הראשונה. מאוד מעניין אותי כל התחום הזה של אלקטרוניקה ומודינג, אם כי אני עדיין לא ממש חזק בזה. (למרות שעשיתי קצת מודינג אצלי במחשב) טוב אז ככה, יש לי דיבורית של סאמסונג. פירקתי ממנה את הרמקול ואת המיקרופון. כעת אני רוצה לחבר אותם ביחד, כאשר אני אדבר במיקרופון ישמעו מה אני אומר דרך הרמקול. אני יודע שהרמקול (ואולי גם המיקרופון) צריכים להיות מחוברים למקור מתח כלשהו כדי לעבוד. אז איך אני מחבר את הכל כדי שיעבוד? יש איזה לוח אלקטרוני שאפשר לקנות/לבנות? ולאחר מכן איך אני מחבר את הרכיבים? תודה על עזרתכם.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by YTZ,

אהלן, ברשותי 2 מערכות של Z623 (לוג'יטק) וזה באמת מציק שצריך לשלוט על כל אחת בנפרד. ראיתי אנשים עם מערכות דומות (Z2300, Z5500) בחיבורים שפשוט שמים מפצל D-SUB (לא VGA! ב-VGA יש חיבורים חסרים וכאן כולם 100% נחוצים) שזה החיבור לקונטרולר ומחברים 2 מערכות לקונטרולר אחד. הבעיה היא שב-Z623 הקונטרולר הוא גם רמקול קדמי...אני חושש מה-OUTPUT הכפול שנכנס לרמקול ועוד סיבוכים שיכולים להיות בדרך המפצל הוא בחיבור מקבילי (מן הסתם) כך שאם מגיע זרם מ-2 מערכות, הרמקול אמור גם לקבל פי 2 יותר זרם (ולהיות ב-3db יותר חזק)? והבנתי שיש גם יציאה של 5 או 15V בשביל ה-LED וכל השאר, איך הקטע של הזרם הולך שם?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by GeForce,

האם זה אפשרי לחבר שני מאווררים על אותו חיבור על לוח האם?

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. אני מקווה שאני שואל במקום הנכון, כי זה מתאים לכמה פורומים. הקדמה: קיבלתי מחשב ישן של DELL. היה איטי והתקלקל הספק אז לא טרחו לתקן. חשבתי לנסות להחליף ספק כוח ולבדוק אם ניקוי המחשב יחזירו לחיים... מסתבר שב DELL המארז בנוי כך שספקי כוח רגילים לא מתאימים, אין גישה להכניס את כבל החשמל. החור של השקע נמצא במקום אחר, ורק הספק שהיה מתאים. עריכה: שימו לב, בתמונה ספק רגיל והספק מהמחשב דל בצמוד. מצאו את ההבדל במיקום השקע... ועכשיו לשאלות: 1. חשבתי לנסר ולהגדיל את החור במארז כך שיחשף המיקום של השקע של ספק הכוח. האם זו מחשבה נכונה או שיש עוד דברים שגורמים לזה שספק כוח רגיל לא יתאים? כל מיני הגדרות במחשב, או חיבורים לא סטנדרטיים אחרים? אם האפשרות לחתוך ולהגדיל הפתח זה הפתרון: 2. אני יכו…

14. איך עושים את זה: http://hwzone.co.il/gallery/wm2.php?pid=1239&mode=normal ראיתי שיש הרבה ילדים בגלריה שיש להם את זה. אז חשבתי אולי יש מדריך או משהו.. [move]תודה[/move]

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. אם יש איזה מדריך אשמח לקבל....

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by arkadur,

טוב, מכירים את המתקן שהופך את המולטיפרו לרוטר? אני מעוניין בו, או ברוטר "רגיל" השאלה המתבקשת היא כמה יעלה לי התענוג (רוטר רגיל עולה כ500 שקל ומעלה) הדרמל לבדו עולה כ370, מישהו יודע כמה עולה המתקן?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by shaks,

אני מחפש כל מיני שבלונות לצביעה, אודה אם מישהו יכול לתת לינק לאתר/הורדה של שבלונות כאלה.

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. למי שיש מאוורר של 120 מ"מ יכול בבקשה למדוד מה האורך שלו ומה הרוחב שלו? אני מתכוון לכל המאורר לא רק לחלק עם הכנפיים שמסתובבות, אלא לכל הריבוע עם הפלסטיק איפה שמחברים את המאוורר למארז. [זה צריך להיות 12X12 ס"מ?!] תמדדו בבקקשה ותגידו לי... תודה, טל

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום לכם תודה רבה קודם כל וסליחה אם אני שואל לא במקום.. (אני מנסה לסדר מעגל של מדפסת בחיפוש מצאתי עליה במקרה דיודה אחת שרופה לחלוטין ומעבירה לכל צד ב0 התנגדות. הפרדתי את החלק מהמעגל כדי להיות בטוח ובאמת זה מקצר כנ''ל.) רציתי לשאול אם מישהו יכול לומר לי עם איזה דיודה אני יכול להחליף אותה, (עם סדרה/שם /מספר/תמונה וכדו' או עוד פרט שיראה לי את הדרך..). המידות של הדיודה הם 4.5mm x 2mm העליתי תמונות על מה מדובר אבל הפורום לא נותן לי לשים את הלינקים.. . תודה רבה .

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. ברצוני לדעת האם ניתן לפרק את כפתור ההפעלה של המחשב {או לחלופין לחבר אחד אחר} ולעשות לו חוט מאריך שיצא מחלקו האחורי ושלבסוף יגיע עד השולחן מדובר על מרחק של 3 מטר לכל היותר

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by keisyjons,

שלום לכולם! אני מעוניין לבנות מסוק על שלט. הדבר היחידי שאני מסתבך איתו הוא השידור והקליטה, כלומר השלט והמקלט. אני מעוניין לקנות לוח משדר מקלט FM עם 4 או 6 או 8 ערוצים. אבל בפי שאלה והיא: איך כל הטיסנים למיניהם בעלי מנועי סרוו על הטיסן זזים בצורה סינכרונית לשלט? אני אסביר את עצמי- אם אני מזיז את הג'ויסטיק בשלט מעט קדימה הסרוו ינוע לדוגמא 20 מעלות, אם אוזיז את הג'ויסטיק בשלט יותר קדימה הסרוו יזוז עוד 20 מעלות, כלומר סה"כ 40 מעלות ועל כן הדרך. אז איך זה מתבצע- והרי אני יודע שעל ערוץ אחד ניתן לשדר או 1 לוגי או 0 לוגי. תודה לכול העוזרים!!!

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. לפני כמה ימים קניתי מארז קוברה ואני מצטער על כך לאללה כי הוא כבר בא עם מוד ועד עכשיו עשיתי כבר מלא מודים כמו מארז שקוף לגמרי וכ'ו . עכשיו אני מזה מבואס כי אני לא יכול כבר לעשות לו איזה סוג של מוד גם כי הוא חדש ואבא שלי לא יסכים לי וגם בגלל שכבר עשו לו ! אתם מציעים לי להחזיר את זה ולקנות אחד פשוט כי גם ככה קיבלתי איתו ספק ובאותו יום הוא נשרף וגם כי לא שווה לעשות לו מוד ! אם אני לא יחזיר מה אתם מציעים לי לעשות ? http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=2139&catcode=316

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by zniibidl,

יהיו ברשותי בימים הקרובים: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=950 עכשיו אני רוצה לחבר אותן לחשמל רגיל ולא לספק כוח מכיוון שאני לא צריך אותן במחשב אלא בשימוש אחר. השאלה שלי היא כזאת..האם ישנו ממיר או שאני אצטרך להכין אחד? אם להכין אז כיצד? האם ישנן קתודות קרות עם חיבור ישיר לחשמל? אם כן איפה אני יכול להשיג?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by gilibong,

אהלן חברים שמי גילי אני הסתכלי בגלריה של המודינג באתר ומאוד נלהבתי אבקש אם תוכלו לעזור לי איך אני יכול לעצב את המחשב שלי איך למקם את המאווררים במחשב ואו התאורה הםנימית ואת החוטים ואיך לעצב את המארז עצמו אם איזה חומרים להשתמש ואיזה צבעים ואיזה דברים בכלל אודה לכם מאוד אם תעזרו לי הנה תמונות של המארז שלי והמחשב עצמו [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. אני צריך כמה מארזים לפרוייקטים שנמצאים בתהליך, וזהו החלק הגדול ביותר שחסר לי. למגבר שבניתי עד היום השתמשתי במארזים של Hammond, אבל הם לא זולים ולא לגמרי מתאימים לי לפרוייקט הזה. אני צריך מארזים ממתכת (לא בהכרח אלומיניום, אבל בהחלט עדיף) שיהיו בסיסיים ללא כל צורך בעיצוב מיוחד, מארז תעשייתי יתאים לחלוטין. אני צריך אך ורק שהמארזים יהיו בעלי פאנלים בעובי של 2מ"מ או יותר, כי מתחת לזה אין שום יכולת או משמעות להברזה של החורים ולא אוכל להבריג את הרכיבים אל הקייס. למישהו יש רעיונות? עדיפות לארץ כמובן בכדי לחסוך עלויות שילוח. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.