אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
היי אני מעוניין לדעת אם יש להפסיק את הלדים במאווררי הThunderblade של Tt? כלומר אם אני מחבר מפסק למעגל החשמלי של הלדים, אז לא אמור לקרות כלום למאוורר, נכון? תודה מראש install
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי את הספק כח הזה מעליאקספרס ב 32 דולר . הוא הצהיר עליו שהוא 6A , אבל כמו שניתו לראות בתמונה רשום 6 בעט ומתחתיו כנראה היה רשום 4A לא קריטי בשבילי כל כך ההפרש גם ארבע אמפר יספיק לי , על פי רוב הוא יצרוך משהו כמו 1-2 אמפר . רשום עליו שהוא מחברת SUNY , יש למישהו אולי קצת מידע על הספקים שלהם ? או שאולי מדובר בדראק טהור .. הנה התמונה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
קיבלתי מחשב החומרה בפנים בסדר הוצאתי אותה ואת המארז אני רוצה לתקן ולשנות דבר ראשון הכפתור לא עובד כי הכבל נקרע ואין את הקפיץ שמחזיר את הכפתור אחורה איזה כפתור אני צריך לקנות ולהחלים? אני רוצה לצבוע את המראז ככה שאני רוצה קודם כל לשייף את הצבע הישן התחלתי עם נייר זכוכית אם אני לא טועה נייר זכוכוית 150 איזה נייר זכוכית ממומלץ לדבר כזה? ומהי הדרך הכי טובה לצבוע שמעתי שכדאי לשייף את הצבע ואז לעשות שכבה ראשונית ואז נייר מים ואז עוד שיכבה או שיש דרך טובה יותר? תודה רבה מראש חגי.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! רציתי להתחיל יומן פרוייקט שבו אני אפרסם את התקדמות הפרוייקט שלי, יכלול גם הסברים מפורטים על סף המדריך. הפרוייקט שלי הוא בעצם שולחן קפה שמשולב בו המשחק פונג ובמקום ג'ויסטיקים משתמשים בכוסות קפה. בנתיים אני אפרסם את הבטא, הקוד שבו אני אשתמש רק ללא השילוב של השולחן עצמו. http://www.youtube.com/embed/MJGfzEpjpWQ
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הכרטיס נקנה כיד שנייה מאחד חברי הפורום ונשלח אליי בדואר, שהגיע אליי הכרטיס בצהריים אספתי אותו מהדואר והגעתי הביתה והתקנתי אותו על לוח מחוץ למארז. והוא סירב להפעיל את הכרטיס, בהסתכלות דרך זכוכית מגדלת זה מה שמצאתי. 3 קבלים נתלשו מהתושבת שלהם ביחד עם התושבת בדיל שנמצאת בתוך ה PCB. הקבלים האלה זאת לא בעיה הם זהים בכל הכרטיסים, והתפקיד שלהם לסנן רעשים וקפיצות מתח כאלה ואחרות... הם 1 מיקרו פאראד. מילא הרכיב עצמו היה נתלש והקצות נשארים... חצי נחמה, 10 דקות ריקודים עם מלחם וכרטיס מסך ששוכב בארון והכל בסדר, אבל הבעיה שלא נשאר מקום לאן להלחים... התקשרתי לבחור שממנו קניתי, הוא אמר שבשבוע הקרוב צריך להגיע עליו עוד כרטיס מסך כזה והוא ישלח לי אחד תקין ואני יחזיר לו את זה,מכיבן שזה …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים, החלטתי לנסות לבצע פרוייקט עם פרספקס (חריטה חדשה,בסגנון ה-High Couple שעשיתי). אני רוצה שהיא תואר גם ע"י לדים UB. היום הלכתי לחנות וקניתי 8 לדים UB - ארבעה כחולים וארבעה לבנים. יש לי אצלי בבית נגדים של 75 אום. מקור המתח למוד שיבוצע יהיה חיבור דרך USB,שנותן 5V . שאלתי - האם נגד של 75 אום יספיק למעגל של 4 לדים UB שיחוברו זה לזה,ושמקור המתח יהיה של 5V? אם בלבלתי במושגים,אני מתנצל - אני כותב אחרי משמרת לילה בביה"ח.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אם כבר התחלתי אז אני ימשיך לקבל המלצות מחברי הפורום ...לפני שבוע anatoli המליץ לי על רב מודד טוב Uni T UT61E וכבר הזמנתי מאיביי לפני כמה ימים כי בארץ זה לפחות 150 שקל יותר עכשיו אני רוצה לקנות בדיל איכותי ודק וגם פלאקס טוב נוזל או שפורפרת ( לא יודע מה עדיף ) ובכלל אני מעוניין לדעת מאיפה אפשר לשיג דברים טובים בזול בארץ אני מתכוון לדברים כמו חוטים להלחמות, מחברים עדינים למתח, ושרינקים... פערי המחיר בין קניה בארץ לקניה בחו"ל של כל הג'אנק הזה זה הבדל רציני?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, מצאתי בבית מין כבל עם יציאת בננה זכר רגילה (כמו של מיקרופון) שיוצא ממנו 4 לדים כחולים קטנים מחוברים ביחד.. מה זה אמור להיות?|: אני רק שואל כי משעמם לי ואני לא אוהב לזרוק דברים שאני לא יודע מהם הנה תמונות להמחשה: היציאה והלדים (בתוך קופסאות שחורות קטנות) הלד עצמו:
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שאלה בקשר לנגד, חיברתי נגד ללד, הנגד הוא 560 אוהם מ - 12 ל 2V בצורה שכזאת: עכשיו השאלה היא האם אני יכול לחבר עוד נגד, לנגד הקיים שיהיה נגד כפול מאותו הסוג כדי שיהיה ניתן לחבר את הלד ל 24V ראו תרשים: האם זה אפשרי? או שצריך לקנות נגד חזק יותר אם יש בכלל אחד מתאים
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתכננן לקנות קטודות למארז שלי (טרנספורמר) רציתי לדעת אם אלה טובים אם למישהו יש אותם אז יכול להגיד לי. VIZO Starlet Cold Cathode Light UV Dual http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947_2170&products_id=14302
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, הגיע לידיי מפסק מואר (עם לד מסביב למתג) אבל יש לו יותר מידי חיבורים מוזרים שאני לא מצליח להבין. 2 הגיוניים והם ה + וה - ביניהם יש את ה: NC1,NO1 ו-C1. מישהו יודע מה מחברים אליהם? אני מניח שה + וה - הם כדי לקבל מתח תמידי ללד מסביב למפסק אך מה השימוש לכל השאר? הכוונה היא לחבר אליהם פס לדים ועוד קופסא עם 4 לדים שלכל אחד מהם חוטי + ו - נפרדים. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי עכבר אופטי זול ורציתי לחבר לו 2 לדים UB אפשר בבקשה תרשים איך עושים את זה? זה בכלל אפשרי מבחינת מתח? תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחפש אתר (או גם אולי ספר) טוב ללימוד יסודות התקני מוליכים למחצה. זה כולל בין היתר אילוחים, זרמי דיפוזיה וסחיפה, נושאי רוב/מיעוט, איזורי מחסור, טרנזיסטורים BJT/JFET/MOSFET ושאר ירקות. יש המלצות ? אני לומד כרגע קורס כזה באוניברסיטה והמרצה לא מסביר כלל.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, יש לי את האוזניות האלא http://www.turtlebeach.com/products/ps3-gaming-headsets/ear-force-px5.aspx וכרגע אני משתמש בבטריות של דורסל שזה יקר ניסיתי את הבטריות הנטענות של GP וזה לא עבד כמו שצריך ורציתי לדעת אם יש בטריות אחרות שיותר זולות מדורסל ועדיין יעבדו כמו שצריך (עדיפות לבטריות נטענות אבל אם אין בטריון נטענות מספיק חזקות אני ישמח גם לבטריות רגילות יותר זולות מדורסל שעולות 3.2 שקל לבטריה) תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי לכולם! יש לי בעיה וגם שאלה... אני באמצע בניית בקר שליטה על מאווררים לבקר יהיו 2 מצבים מצב אחד, השליטה תיעשה על ידי פונציומטרים מצב שני, המאווררים יעברו לשליטת תוכנה דרך הלוח הבעיה-חיברתי מאוורר 3 חוטים ללוח (לא מאוורר מעבד) תוכנת SPEEDFAN מזהה אותו ומציגה את ה RPM אבל כשאני מוריד את האחוזים ב PMW המאוורר לא מוריד מהירות וגם בבדיקה על ידי מכשיר מתח, המתח נשאר קבוע על 11-12V יש לציין שמאוורר המעבד כן נשלט בהצלחה על ידי תוכנה ובביוס האופציה Q-FAN על מצב מאופשר... למישהו יש מושג מה הבעיה? ועכשיו השאלה-האם בחיבור ללוח, בעת שינוי רמת ה PMW מצב החוט השלילי נשאר קבוע ורק מצב חוט החיובי משתנה? אני שואל כי בבקר מאווררים שאני בונה אני רוצה שהמאווררים יחוברו קבוע …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הכותרת אומרת הכול והצעות שקצת קרובות לראשון יועילו במיוחד!!!!!!! אל תציעו לי להדביק 2 של 5 ....
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי , רציתי להמליץ לכם על ערכה של ראשי יהלככום לדרמל. הערכה מכילה 25 ראשים בציפוי אבקת יהלום . הדיסקיות בערכה הם רב פעמיות {לא יכולות להישבר} והם חותכות כל דבר אבל כל דבר. הערכה נקנתה מאייבי במחיר של 50 ש"ח בערך והיא הגיעה מאנגליה בשבוע בערך התשלום הוא בפאונדים הינה הקישור: http://www.ebay.com/itm/190556999619?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עיצוב מיוחד של דלת המארז כמו פה: http://www.bit-tech.net/modding/2007/05/29/project_logs_update_11/2 באיזה כלי משתמשים? דרמל?
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי חברים. אני דיי בטוח שזה לא הכי מתאים לכאן אבל נראה לי שרק כאן אשיג עזרה ממי שמבין בזה. אני מעוניין לרכוש מוצר באמזון US כשאלה הפרמטרים שלו: AC 110V 30/40/50/60/70/80/90/100W Wattage 30.00 watts Voltage: AC 110V Single-Phase Current: 0.25/0.28/0.465/0.495/0.545/0.615/0.628/0.821 A Power: 30/40/50/60/70/80/90/100W Speed (R P M)(50Hz): 3000 Speed (R P M) (60Hz): 3600 Force: 0.3/0.4/0.5/0.6/0.7/0.8/0.9/1.0 kN Frame No.: 30/40W Frame 1 50/60/70/80/90/100W Frame 2 אני צריך ממיר לשקע-תקע, US לישראל או EU ושמתי לב שיש ממירים עם אמפר ממש נמוך (או לפחות אלה שנתקלתי 15-16 היה הכי גבוה). ואני לא בטוח שזה משנה ולכן לא מסתכן, ומעדיף ל…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מעוניין לבנות מן מיני מקרר, מיני בר קטן. בקיצור צידנית קטנה עם אמצעי קירור משהו שיגיע ללפחות 6 מעלות. אני מעוניין לקרר פחיות שתייה. יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה למישהו יש מדריך?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! אני נמצא בממד בלי קליטה. במקרה מצאתי אתמול בין כל הבלאגן אנטנה ישנה שמיועדת להתקנה ברכב "אנטנה דואלית GSM\TDMA". חשבתי שזה יכול להיות שימושי אם אחבר אותה לטלפון ואשאיר אותה בחוץ. את האנטנטה אני מתכוון לחבר לסלולרי דרך המחבר האחורי. רק שאני לא מצליח להבין מה סוג החיבור הזה. הדבר היחיד שמצאתי זה כל מיני מתאמים במחירים מופרכים. מישהו יודע מה סוג המחבר הזה? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
עריכה:הונקטור שאני מחפש לקנות הוא קונקטור mini din-10b כזה https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/42/Pseudo_miniDIN-10b_Diagram.png את הנקבה מצאתי (אבל רק בקנית שישיה במחיר 5 דולר ככה שאם אתם מוצאים ביותר זול זה מעולה) ואת הזכר אני עדיין צריך תודה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי אני מעונין לבנות מטען לסוללת Li-ion 3.7 אחת , ושיהיה קטן ככל שניתן. יש כל מיני צ'יפים יעודיים כמו MAX1555 של MAXIM או MCP73831 של MICROCHIP ולפי מה שראיתי ברשת , המעגל הנדרש הוא מאד פשוט ( 3 נגדים במקרה אחד). אני מאמין שאוכל לבקש דוגמה (: . ואם יהיה לי מזל אז להשיג רכיבי IC קטנטנים . איפה ? אבל הבעיה היא אמינות מוכחת כמובן . לא משהו שעובד, אלא עבד יפה כמה חדשים. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אחים שלי אתם יכולים להביא לי איזה אתר עם שבלונות כגון ברק,אש :ylsuper:
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ערב טוב הגיעו לידיי שני מסכי LCD האחד הוא של חברת LG ומסך נוסך של חברה סינית לא מוכרת. הבעיות הן ככה : ה LG לא מגיב כלל להדלקה , לחיצה על הכפתור לא עושה כלום . המסך השני הסיני הלא מוכר בלחיצה על כפתור ההדלקה נראה שיש סימני חיים קלים- הנורה מהבהבת קלות ואז נכבת . פתחתי את הLG לבדוק שאולי אחד הכבלים בספק שלו נשרפו אבל הכל נראה תקין . אשמח לשמוע לדעתכם מה ניתןו לעשות בעניין- תודה ושבת שלום
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-