עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Ancient1,

היי אני מעונין לבנות מטען לסוללת Li-ion 3.7 אחת , ושיהיה קטן ככל שניתן. יש כל מיני צ'יפים יעודיים כמו MAX1555 של MAXIM או MCP73831 של MICROCHIP ולפי מה שראיתי ברשת , המעגל הנדרש הוא מאד פשוט ( 3 נגדים במקרה אחד). אני מאמין שאוכל לבקש דוגמה (: . ואם יהיה לי מזל אז להשיג רכיבי IC קטנטנים . איפה ? אבל הבעיה היא אמינות מוכחת כמובן . לא משהו שעובד, אלא עבד יפה כמה חדשים. תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by SHAKED286,

איזה חנויחות מודינג יש בחו"ל ששולחות לארץ ? אני צריך שהם יהו מגוונים מאוד ודי זוליםן (יחסית לחנויות אחרות) תןדה רבה שקד

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by g2a2l2,

כדי לחבר מסך חייב להשתמש בRibbon Cable או שאפשר לחבר את זה עם החוטים של הכבל של המספסת ? ועם כן אז צריך לחבר את זה ישירות לפינים ? והאם יש הגבלה לאורך הכבל ? לא הסברתי את עצמי נכון אני מדבר על חיבור של מסך lcd קטן ועם כבר מדברים על זה שאלתי שאלה על חיבור מסך של מכשיר roland canvas sc-8850 על המסך כתוב hd 66206te ונראה לי שהוא מדגם pwb51026a-vo של חברת optrex

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by yotam.m,

אהלן, הגיע לידיי מפסק מואר (עם לד מסביב למתג) אבל יש לו יותר מידי חיבורים מוזרים שאני לא מצליח להבין. 2 הגיוניים והם ה + וה - ביניהם יש את ה: NC1,NO1 ו-C1. מישהו יודע מה מחברים אליהם? אני מניח שה + וה - הם כדי לקבל מתח תמידי ללד מסביב למפסק אך מה השימוש לכל השאר? הכוונה היא לחבר אליהם פס לדים ועוד קופסא עם 4 לדים שלכל אחד מהם חוטי + ו - נפרדים. תודה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by o07,

האם אפשרי לקנות נגיד קורא דיוידי רגיל של מחשב ולהחליף את הקורא שיש ברדיו של רכב שהתקלקל\התיישן ? לא חייב דיוידי כן אבל זה מעניין, אני רוצה לנסות. מה אתם אומרים? עריכה: אני רוצה לעשות את זה בגלל שהקורא אצלי (Buffer?) ממש איטי, נגיד שמתי בדיסק הרבה שירים יקח לו איזה חצי שעה למצוא\לחפש את כולם. (עוד לפני הרצה של שיר אחד )

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. אני מתכנן פרויקט גדול לחופש הגדול, ואני צריך אומדן מחירים לכמה כל הסיפור יעלה קודם רציתי לדעת, מה יותר יקר? פרספקט או אלומיניום? עכשיו זה המארז אלומיניום שחשבתי עליו,במידה והפרספקט יהיה יקר יותר אני אביא את הפרויקט המתאים (כבר פירסמתי אותו פה) אני צריך אומדן לשילדה כל המארז הולך להיות מהחומר ששומש בפרויקט (dragon) הרוחב 14 ס"מ והאורך כמה שיותר קצר, תלוי ברוחב הלוח אם גם הגובה,אני הולך לנסות לעשות מארז כמה שיותר מינייטורי. http://img502.imageshack.us/img502/4724/consolepcqd5.jpg http://img526.imageshack.us/img526/9489/62375439qn3.jpg בינתיים עשיתי חשבון של תאורה ואיוורר אם אפשר גם מידע לכמה יעלה לי הפנציומטר (אני מחפש כפתורים עגולים כאלו שישלטו על המאוורר ויש אפשרות גם לכ…

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by yakirsh4,

שלום לכל חברי הפורום, יש לי את האוזניות האלא http://www.turtlebeach.com/products/ps3-gaming-headsets/ear-force-px5.aspx וכרגע אני משתמש בבטריות של דורסל שזה יקר ניסיתי את הבטריות הנטענות של GP וזה לא עבד כמו שצריך ורציתי לדעת אם יש בטריות אחרות שיותר זולות מדורסל ועדיין יעבדו כמו שצריך (עדיפות לבטריות נטענות אבל אם אין בטריון נטענות מספיק חזקות אני ישמח גם לבטריות רגילות יותר זולות מדורסל שעולות 3.2 שקל לבטריה) תודה רבה

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by Rnold,

אני לומד אלקטרוניקה בביה"ס כך שידע באלקטרוניקה יש פחות או יותר. אני מעוניין להתייעץ איתכם בקשר למה אפשר לבנות. אני רוצה לבנות משהו מגניב ופשוט יחסית על לוח בנייה, רצוי שהמשהו הזה ישמש למחשב אך לא חייב, עם רכיבים פשוטים ולא יקרים. חשבתי על לדים שנדלקים לפי המוזיקה, אשמח לשמוע עוד רעיונות.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. מחליף מארז ועל הדרך רוצה מעט סליבינג יפה ,כרגע יש לי GX300 ועובר אל S340 לבן ,כל המערכת הולכת להיות בצבעים לבן אדום שחור המפרט שלי : i5 6600 + Freezer 7 Pro Rev.2 Msi H170A Gaming Pro ATX Msi GTX 97 Gaming 4G OC Antec HCG 520W בעצם כל הרכיבים הם בצבעים שחור אדום ,מתוכננת גם קניית 2 מאווררים עם לד אדום ככל הנראה של קורסאייר ,עכשיו נשאר לי העזרה שלכם - ראיתי בכמה מקומות ערכות הארכה לכבלים של הכ.מסך והלוח אם שזה בעצם החלקים היחידים שאני יראה בS340 הכוונה ל24 פינים ובנוסף 8+6 פינים לכ.מסך,מקום מומלץ להזמין דרכו ? זה מה שראיתי ונראה לי סך הכל שווה. https://store.cablemod.com/product/cablemod-basic-cable-extension-kit-86-pin-ser…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. עבדתי לפי המעגל הזה אבל הוא עובד רק עם לד של עכבר וגם הלד של העכבר לא דולק בעוצמה אלא ממש ממש חלש ולא מהבהב לפי המוזיקה ואם אני מחבר לד UB הוא לא דולק בכלל ולא בגלל ה+ וה- כי גם שאני הופך אותו זה לא עוזר ניסיתי גם להפוך את החיבורים שיוצאים מהבננה אבל זה גם לא עוזר בבקשה אם תוכלו לעזור לי פשוט אני לא מצליח לתקן אותו שיפעל טוב ??? :s05: החלקים שאיתם בניתי 2 טרנזיסטורים BC548C והשני BC547C 2 של 10 קילואום אחד של 100 קילואום ואחד של 510 אוהם שני קבלים קרמים של 0.1uF (סימון 104) יש לי גם רב מודד אם זה יעזור לבדוק את המעגל תודה רבה רבה רבה מראש לעוזרים

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by amisha,

הכותרת אומרת הכול והצעות שקצת קרובות לראשון יועילו במיוחד!!!!!!! אל תציעו לי להדביק 2 של 5 ....

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by Big_Guy7,

יש לי זוג קתודות UV של טרמלטייק. לפי מה שראיתי באתר של טרמלטייק, לקתודות יש תכונה שהן מופעלות בקצב של מוסיקה או משהו כזה.. איך מפעילים את זה?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. שלום, אני מחפש דרך להפוך מכשיר לקולט ומשדר בלוטוס. לדוגמא - נגן MP3 בלי אופציית בלוטוס ישדר לאוזניות רגילות שיהיו מחוברות (לדוגמא - בחיבור 3.5) למתאם בלוטוס. כלומר מתאם שבנוי משתי חלקים - חלק אחד משדר וחלק אחר קולט. מליון אחוז שקיים כזה מוצר- אבל לא מצליח למצוא אותו.

14. Started by SkyCity,

שלום, מישהו יכול להסביר לי מה מיוחד ב UV ומה הוא עושה? תודה.

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. שלום ... יש לי מסך lcd עם בקר שונה מסוג- cm1610 s1lyc803 02.13w p0203148 רציתי לדעת אם זה אפשרי לחבר מסך LCD 1X16 לחיבור הcom ? או כל חיבור אפשרי .. שאפשר לחברו למחשב.. אם כן , ישנו איזה מדריך כל שהוא .. ?! אשמח לקבל עזרה .. תודה , שי !!

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. אני ראיתי במודינג מחול שחיברו וולטמטר למחשב והוא מראה לדוגמא cpu ואודיו וכ'ו והמחט זזה בהתאם לרמת הcpu לדוגמא.. יש לי קישור לפרויקט אבל לא הבנתי משם איך הוא חיבר את זה (גם לא נראה לי שהוא כותב בידיוק איך אלא בכללי) ואני ממש רוצה לחבר גם למחשב שלי ווטמטר שיראה את רמת הcpu אצלי או כל דבר אחר כגון רמת האודיו או הטמפ'.. אם מישהו יודע איך לעשות את זה או שיש לו רעיון אני ממש אודה לו אם הוא יכתוב את זה בפירוט פה! (תנסו לכתוב את זה כמה שיותר פשוט כי זה המודינג הראשון שלי ואני לא כל כך יבין...) תודה רבה! קישור לפרויקט: http://www.bit-tech.net/modding/2006/07/10/Silent_ContexYZ_by_MisterKholl/1.html (יש שם תמונות שמראים למה הוא מחבר וממש את כל הלוח חשוף כשהו בונה אותו וכ'ו! …

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by lion03,

שלום לכולם! רציתי להתחיל יומן פרוייקט שבו אני אפרסם את התקדמות הפרוייקט שלי, יכלול גם הסברים מפורטים על סף המדריך. הפרוייקט שלי הוא בעצם שולחן קפה שמשולב בו המשחק פונג ובמקום ג'ויסטיקים משתמשים בכוסות קפה. בנתיים אני אפרסם את הבטא, הקוד שבו אני אשתמש רק ללא השילוב של השולחן עצמו. http://www.youtube.com/embed/MJGfzEpjpWQ

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by fire1ce,

שלום אני צריך טיפה עזרה. קיבלתי עכשיו 10 לדים UB אדומים. ויש לי 3 כחולים ו3 ירוקים. השאלה של איזה נגדים אני צריך לכל אחד מהצבעים של הלדים? נגיד אם אני מחבר לא בתור אלה במקביל, אז איזה נגדים אני צריך ל5V ול12V לכל אחד מהמתחים? *כל צבע מתחבר בניפרד. אני פשוט יודע שהלדים האדומים צריכים נגדים יותר חזקים. תודה על עזרה! **אני לא מחבר יותר מ 3 לדים במעגל.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. הי אני רוצה להוסיף תא לפנים המארז , וכמו שהכותרת אומרת אני רוצה שיהיה מאלומיניום שחור מט/פחם או מפח שחור מט/פחם זו תא די בסיסי אבל נדרשת עבודת חיתוך של כמה חורים בגדלים שונים ואני רוצה גם חיתוך של לוגו או כתובת מה שיהיה גלוי למראה מבעד לחלון הצד אז אני צריך בעלי מקצוע ( עדיפות מאזור המרכז ) שעושים חיתוך / כיפוף / צביעה ועובדים עם יחידים. אם מישהוא מכיר אני אשמח ! או אם מישהוא יודע איפה לקנות אם עם אילו כלים אפשר לעבוד כדי להגיע לאותה רמה זה גם יעזור. תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by ScreameR,

איפה קונים ספרי שרגיש לקרינת UV ? הייתי בACE ואין להם, וזה הגיוני שפרמייר אפור עולה 40 שקל ?!

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. שלום אני רוצה לקנות פרספקס כתום/ירוק (הזוהרים האלה...) הלכתי לזגג הוא אמר לי שהוא לא מוכר דברים כאלה מאיפה אני יכול לקנות?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by yakirsh4,

עריכה:הונקטור שאני מחפש לקנות הוא קונקטור mini din-10b כזה https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/42/Pseudo_miniDIN-10b_Diagram.png את הנקבה מצאתי (אבל רק בקנית שישיה במחיר 5 דולר ככה שאם אתם מוצאים ביותר זול זה מעולה) ואת הזכר אני עדיין צריך תודה

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. טוב סיימתי את הסליבינג בשעה טובה... היה קשה בעיקר בכבל של חשמל הספק(ללוח אם). עכשיו בקשל ללוגו על דלת המארז,יצאו כמה פשלות שאני יכול לתקן(הצבע בכמה מקומות יצה מגבול הלוגו) אבל זה שטויות אני חושב שאני יסדר את זה...זאת פעם ראשונה שאני צובע משהו במחשב תהנו... נ.ב צילמתי את הסליבינג כשהו לא מסודר..בכוונה כדי להראות לכם את כול החוטים מוסלבים [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. מחשב נייד ישן בטירוף אבל המסך תקין יש מצב לשמש את המסך שלו איכשהו? יש רעיונות?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. שלום לכולם, אני מנסה לתכנת בקר atmega328p-pu נקי ללא בוטלואדר בעזרת ארדואינו אונו, סביבת פיתוח 1.0.1 attiny 2313 הצלחתי לתכנת. אלה הצעדים שעשיתי: הורדתי תוכנת arduino isp לאונו שמתי קבל 10uf בין הריסט לגראונד הוספתי לוח של atmega328p on breadboard בחרתי אותו. programmer: arduino as isp חיברתי מיסו מוסי קלוק ריסט ומתח ניסיתי להעלות את תוכנת בלינק ואני מקבל את השגיאה הבאה avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding כנל לגבי burn bootloader עזרתכם בבקשה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.