אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אוקי אז התעוררה שאלה שהיא לא מהשאלות השגרתיות שלי אבל פתאום קפץ לי הרעיון לראש: המארז שאקנה (NZXT APOLLO) הולך להיות לי בחדר שינה, ראיתי בתמונות ובביקורות שהוא כולל תאורות לדים מקדימה וגם מבפנים, דרך החלון יוצא האור, השאלה שלי היא האם יש דרך לישון כשהמחשב דולק בלי תאורות הלדים? האם הלדים מוכרחים לפעול? והאם באמת יש לדים פועלים באופן רגיל במארז הזה? אני מפחד שהלדים יאירו לי את כל החדר בצבע כחול כשאנסה לישון.
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב מי שלא זוכר אז קניתי לפני משהו כמו חצי שנה את הזלמן,7000B מנחושת,עלה לי 250 (יחסית זול לחנות שלא מהאינטרנט.......) וכמובן שהפעלתי אותו והוא היה עובד פיקס אך אחרי איזה יום ניסיתי לסדר איזה מאורר של הגשר הצפוני ובום נשברה לו כנף והוא התחיל לעשות שריקות ורעשים וובירציות מטורפות,עצוב וכועס שמתי אותו בצד ועברתי לקירור סטוק אך אתמול לקחתי על עצמי פרוייקט לחדש אותו בלי שהCFM של המאוורר ייפגע,לקחתי דבק שעולה משהו בסיבות ה300 שקל(אבא שלי קנה אז לקחתי,מה אסור?) קיצר התחלתי להדביק והדבק הזה מה שמיוחד בו שהוא הופך להיות כמו בטון אחרי שמדביקים אותו יענו אי אפשר לשבור אותו בשום צורה,ממש ממש חזק,הפעלתי את המאוורר והמהירות שלו נשארה כמעט אותו דבר (2413 כשלפני כן היה 2480) והנה התמונו…
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
!!! אני לא בטוח אם זה המקום הנכון, אז אם הוא לא אנא העבירו אותו למקום הנכון !!! אני מתכוון לבנות בקרוב אתר שיקרא GUIDE LINK כאמור הוא יהיה אתר עם לינקים למדריכים, מכיוון שאני רואה המון מקרים שאנשים מחפשים מדריכים ולא מוצאים אותם. אני מעוניין בעזרתכם על מנת למצוא את כל הלינקים האפשריים על מנת שהאתר אכן יוכל לעזור לכל מי שירצה. מדריכים מתקבלים בברכה מכל שפה , מה שיהיה שונה מאנגלית ועברית יתורגם בעמצאות אתרים המתמחים בכך. תודה ;D
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לא יודע אם לכאן זה מתאים, אבל זה למטרות מודינג אז רשמתי כאן. אני צריך להוציא מהמחשב בקרה של 5V ע"י תוכנה. חשבתי להוציא מהLPT (יש לי גם תוכנה שעושה את זה) אבל היות ואני מרכיב LCD האופציה הזאת יורדת לצערי. על המחבר הסריאלי בפינים 1 7 5 יש לי מקלט IR. יש דרך להוציא בקרה מאחד הפינים שנשארו לי אחרי החיבור של הLCD והמקלט IR? יש דרך להוציא בקרה של 5V (שתישלט ע"י תוכנה) בדרך אחרת מהמחשב?
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מטען של 500mA ומצבר עם 8.5 אמפר אבל אני רוצה מטען שיטעין אותו מהר מאוד אז עם למשל אני יקנה שנאי של 220V<12V ושימיר ל5 אמפר אז יטעין יותר מהר לא? ואם אפשר ,ראיתי פעם מעגל עם 2 לדים וכמה נגדים שמחברים בין המטען למצבר ושמסיים להטעין הנורה נדלקת תודה לעוזרים אתם ממש עוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אנ יחושב שאני צריך עוד ספק השאלה איך אני מוסיף ויכול לפתוח אותו בפתיחת המחשב או משהו עוד שאלה מהו ספק ג'נרי אל תנעו לי ותגידו לי חיפוש כי חיפשתי הרבה ומצאתי איזה מדריך אבל התמונות נפלו ולא הבנתי וגם אחד המנהלים אמר שש מדריך על זה בסטיק ולא מצאתי
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בונה מארז(לא למחשב), בעבר פרויקטים הרבה יותר קטנים ופשוטים הייתי לוקח את לוח האלומיניום שלי, מדביק עליו ניר דבק ומשרטט ישירות. הפעם עקב המורכבות ועקב הזיווד בתוך המארז עשיתי את כל השרטוט ב-sketchup. התוכנית שלי היא להדפיס את השרטוט בגודל אמיתי(בבית דפוס) על גבי דף אחד, להדביק עם דבק ישירות על גבי המשטח ולחוך לפי הקווים. אמור להיות הרבה יותק מדוייק משרטוט ידניו ויחסוך לי את העבודה הידנית. בינתיים כל הנסיונות שלי ליצא את השרטוט מהתוכנה בגודל אמיתי לא צלחו. שימוש ב-2 תוכנות שיוצרות מדפסת וירטואלית לא הועילו. התוכנה מתעקשת להתעלם מגודל הדף אותו אני מנסה לייצר באופן ידני , התוכנה כוללת בהדפסה מקומות ריקים מתחת לשרטוט ובאופן כללי אני לא מצליח להכניס את השרטוט לג…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי חבר'ה, מישהו מכיר אפשרות כזו? אני רוצה להוריד נתוני מיקום GPS ולהזין לתוכנה בארדואינו. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
תמונות של מודינג שעשיתי היום עשיתי חלון בגג ובצד, וצבעתי את המארז. http://img172.imageshack.us/img172/8065/00001vl1.jpg http://img137.imageshack.us/img137/7802/00002qr1.jpg http://img139.imageshack.us/img139/8181/00003uy2.jpg http://img145.imageshack.us/img145/6130/00005wy4.jpg
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זה נכון שככל שאני מוסיף נגדים ללד הוא יעבוד כרגיל? שהאור שלו לא יפחת
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר קטודה קרה או לדים לרמקולים של מחשב כך שהאורות יהבהבו בקצב של השירים מהמחשב. איך עושים את זה ? משהו כזה, אבל רק שיהיה מחובר לרמקולים של המחשב.. יש לי רמקולים 2.1 של לג'וטק עם מגבר, אם זה משנה משהו. נראה לי שחשוב לציין שהכל יופעל דרך מחשב נייד!!!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב הישן שלי PIII 1000 MHZ 128 sdram (i think so) riva TNT 32 mg כרטיס קול זול (נראה לי 5.1 הכי פשוט שיש) וכרטיס רשת (חיבור לרשת דרך הראוטר). הקטע שיש יותר מחשבים בבית מאשר אנשים (טסו התגיסו וכו') וממש אין טעם במחשב הזה שהוא הכי ישן. אז חשבתי אולי לעשות פרויקט נחמד. הבעיה שאין לי מושג מה לעשות. וגם אם הייתי יודע לא יודע איך לעשות. אני לומד טוב ומהר כל דבר, אין לי בעיה עם מדריכים. אין לי שום ציוד למודינג, כל ציוד שאני אקנה למודינג נכנס לתקציב בנוסף אין לי בעיה לקנות חומרה, וציוד. התקציב הוא 800 ש"ח הבעיה היחידה זה שאני בצבא, אז אני מקווה שיהיה לי זמן לקנות את החומרים (למזלי שבוע הבא אני יוצא, מקסימום אני אעשה קניות בקניון באר שבע בדרכי לבית ביום שישי) משום מה נראה לי שהל…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לרכוש מסך LCD קטן למארז המחשב. עקבתי אחרי המדריכים ושמתי לב שישנם שני סוגים פשוטים ובסיסיים. הנומרי שהוא הזול, והגרפי שהוא קצת יותר יקר. השאלה שלי היא איזה מידע יכול מסך נומרי להציג? {האם זה רק מידע של טמפ' או שאפשר להציג גם מידע על סרטים וקבצי מוזיקה.} בתודה מראש, שניר =]
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת האם אוכל *לשלב את זה במעגל אורגן האורות? *לחבר את זה במקום הלדים+נגדים (ה-LED strip עובד על 12V, ואחבר את המעגל ל-12V כמובן) http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320419432000&ssPageName=ADME:X:RTQ:MOTORS:1123 השאלה שלי והתשובה של החנות: http://contact.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ShowAllQuestions&ShowASQAlways=1&frm=284&iid=320419432000&ssPageName=PageAskSellerQuestion_VI&redirect=0&requested=idealhere-us שאלתי אותו עוד שאלה, אבל רק כאשר הוא יענה עלייה היא תופיעה שם. תודה מראש, דני ליסיאנסקי.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב סיימתי את הסליבינג בשעה טובה... היה קשה בעיקר בכבל של חשמל הספק(ללוח אם). עכשיו בקשל ללוגו על דלת המארז,יצאו כמה פשלות שאני יכול לתקן(הצבע בכמה מקומות יצה מגבול הלוגו) אבל זה שטויות אני חושב שאני יסדר את זה...זאת פעם ראשונה שאני צובע משהו במחשב תהנו... נ.ב צילמתי את הסליבינג כשהו לא מסודר..בכוונה כדי להראות לכם את כול החוטים מוסלבים [attachment deleted by admin]
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב חדש. ואני רוצה לשפר אותו אבל אני לא יודע איך ... יש לי כאן תמונה שלו תציעו הצעות בבקשה.. תודה מראש לירן http://www.geocities.com/liranss/ תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי דרמל של וולף וגם קניתי סט כזה מ-ACE גדול עם ראשים נוספים ומלא דיסקיות וכו' (גם מחוזקות). עכשיו: אני רוצה לחתוך שם על הדלת בפונט גוטיק... לא כל כך מסובך אבל קשה\בלתי אפשרי לעשות עם דיסקית, אם איזה ראש אני יכול לחתוך דלת שיהיה הכי קל ומדוייק? בנוסף אשמח לדעת האם יש מקום שמסביר על כל ראש והשימוש שלו..... ואם אתם יכולים לתת טיפים אז בכלללללללל
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לחבר תצוגות 7 SEG (כ42 תצוגות) ליציאת הLPT כך שאני אשלוט על תצוגת המידע שלהן באמצעות תוכנה שאני אבנה בVB. עם בניית התוכנה המתאימה אינ אסתדר, הבאלה היא מהי השיטה הטובה ביותר לחבר מספר כזה של תצודות לLPT?
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ערב טוב, קניתי 2 קתודות של למפטרון- http://www.lamptron.com/product.php?p_id=32 חיברתי אותן, המחשב עולה-הכל רגיל. אך כאשר אני מדליק אותן, המסך מראה NO SIGNAL- אולם המחשב עובד והקתודות דולקות. מה יכולה להיות הבעיה לפי דעתכם? חיברתי למספר מולקסים ואותה תוצאה. צירפתי תמונה אולי תעזור למישהו. תודה מראש, יאיר.
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהו מכיר חנויות אלק'באיזור פ"ת-ת"א שאפשר לקנות את הרכיבים שאתם מדברים אליהם פה?? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אנשים דוד שלי סיפר לי על "חיישן מצב מצערת", זהו פוטנציומטר שפועל ע"פ מצב הציר שאליו הוא מחובר... רציתי לדעת אם שמעתם על זה, ואם כן, אשמח לקבל מידע איפה ניתן לקנות את זה ומידע כליי על הרכיב... אני בונה משהו למחבש, ופוטנציומטר זה יקל עליי מאוד לכן אני מודה מראש לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעונין להשתמש בבלוק כח שסיפק כח למארז 3.5" כדי להפעיל HDD ישירות . הכיתוב על הבלוק הוא , אחרי המודל 100-240V AC 1.5A MAX 50/60HZ OUTPUT : 12 =_=_ 2A 5V=_=_2A הקווים כאן הם קו ישר ומתחתיו קיווקוו יש לו חבור עגול של 4 פינים שה + של 12 ו5 למעלה וה GND של כל אחד מתחתיו. למעשה מולקס בצורה אחרת . האם אפשר לחבר אליו מולקס זכר 4פין ישירות , וממנו לדיסק ? (בלי ניצוצות ופיח ודיסק תקול) רצב תמונה של הספק , אלא שהחיבור הוא כאמור 4 פין . [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי שלום הבחנתי היום כי LED אחד מהבהב במארז הגנ'רי שלי משום מה ... האם ה-LED נשרף ולמה הוא מהבהב ? תודה רבה על העזרה.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש והחלטתי שבמחשב הזה יהיו לי כבלים מעוגלים אז לקחתי את הכבל IDE והכבל פלופי שבאו עם השלוח סימתי כל 8 גידים עם טוש ויצאתי לעבודה וזו התוצאה הסופית: גיד אחד חשפתי ממנו טיפה בטעות, אבל שמתי לו פלסטר אז עכשיו הוא מחלים נו, מה אתם אומרים למוד ראשון? לא מקסים, אבל פרקטי נ.ב. לעגל פלופי יותר קשה מIDE, כמה מוזר...
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני בונה עכשיו את הפרוייקט גמר שלי להנדסאי אלקטרוניקה... עכשיו אני בונה מכונת שתייה וחשבתי לבנות אותה בפרספקס... כדי שיהיה מגניב אני רוצה לשים לחצני מעלית אם מישו יודע מאיפה אני יכול להשיג שיגיד לי אם אפשר... כמה מ"מ לקחת פרספקס כדי שיתאים לי לפרוייקט ואיך אני יכול לחבר את הלוחות אחד לשני ברגים ואומים דבק חם? ממממממממממ ברגים קודחים...אין לי מושג איך... הנה תמונות של הסקיצות שסרטטתי בתלת מימד [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-