אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי כרטיס Radeon9600P של GigaCube או GeXCube (קשה כשהחברה משנה את השם שלה כל שבועיים. עכשיו זה Club3D או שזה משהו אחר?) והוא בא עם 3 לדים באיזור המאוורר שמאירים לי את החדר בלילה ודי מפריעים לישון. רציתי לדעת אם מישהו יודע איך להפטר מהם. ניחא אם היו רק מאירים אבל הם מהבהבים בקצבים מוזרים... ועכשיו אחרי המאוורר האחרון שהוספתי בדלת אז גם המארז לא נסגר :-\ אז כל החדר מואר. (עשיתי את הסימונים על הדלת כשהיא הפוכה וכשחזרתי להרכיב אותה חזרה עם החור ראיתי שבמקום שזה יוצא מעל המעבד המאוור פוגע במתקן של הכונני חמש ורבע אינץ'. באסהעעע)
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהוא יודע איפו יש חנות שמכורת פרספקט בבאר שבע בדקתי בהום סנטר ואייס ואין שם
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי דלת סטנדרטית כזאת 43*43.5 עם גריל למאוור בצד למעלה... חשבתי על לחתוך את כל הדלת כולל הגריל..? או אולי לעשות מן סער כזה אבל יש לי שאלה. אני עושה את החתוך ואז אני עוטף מבפנים בגומי U ואז אז שם מאחורי הגומי את הפרספט? זה אבל לא יוצא צמוד למארז...
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הכרטיס מסך שלי מרעיש כי יש לו מאוורר של 2 חוטים (אין שליטה על מהירות) וגם לא בא לי להוציא 150 שקל על קירור פסיבי בשביל כרטיס מסך ש99% מהזמן בidle. ראיתי את הפתרון של פוטנציומטר, אני לא מבין באומים, התנגדויות וולטים וכל המושגים האלה, ואני מעדיף לחבר את הפוטמנציומטר בטור בצורה הכי פשוטה שיש. אז מישהו יכול בבקשה לכתוב לי איזה ערכים צריך שיהיו לפוטנציומטר? ואם יש סכנה כלשהיא במוד הקטן הזה? וגם 2 מתוך ה3 רגליים של הפוטנציומטר הולכים לחוט של המאוורר עצמו (אני מתאר לעצמי), מאיפה אני מביא את החוט השלישי? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ראיתי פעם סרטון שמישהו יצא מין מפסק כזה לתאורה על ידי כפיים הדבר שזיהה לו את הכפיים זה מין רכיב אלקטרוני כזה [אני חושב שהוא מזהה תנודות אני ממש לא זוכר] אני לא זוכר איך קוראים לו אבל אני זוכר שהוא נראה כמו מטבע כזה מוזהב... איך קוראים לזה? אם לא הסברתי טוב תגידו לי לא שמנה מצאתי בסוף וסליחה על הספאם... זה זה http://www.4project.co.il/product/1118?sectid=1
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
נמאס לי מהשחור המשעמם של המארז. אני לא רואה את עצמי עושה שום דבר דרסטי אבל חשבתי לשים עליו כמה תמונות מגניבות שמודפסות על מגנט (כמו מגנטי מקרר רק גדולות יותר). על פניו זה נראה לי בלתי מזיק מה גם שמדובר במגנטים חלשים יחסית אבל העדפתי בכל זאת להתייעץ. אם אני מכסה דופן שלמה במגנטים האם זה עלול לפגוע ברכיבים אלקטרוניים בדגש על דיסק קשיח?
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש בידי 4 מעבדי P3 ללא שימוש,יש איזה שהוא מודינג שאני יכול לעשות איתם? (מחזיק מפתחות כבר עשיתי) בתודה, ושבת שלום.
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה: יש לי רמקולים דיי רגילים בלי שלט ששמתי עכשיו בטלוויזיה לרמקולים יש מגבר ומשם שולטים על הווליום הרעיון הוא ליצור שלט לגלגל של הווליום השאלה היא אי לעשות את זה בעצם אם יש איזשהו מדריך אני אשמח.. אם לא,תביאו רעיונות זה בעצם מודינג למגבר ככה שפה זה הפורום הכי נכון לדעתי
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בניתי את מקלט האינפרא אדום שמתואר בדיון הזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=73896.0 תודה על המדריך עזר לי מאוד, הסתבר שהלחמתי את ה vcc וה tx הפוך. עכשיו זה עובד יופי. אז כמו שאומרים, עם האוכל בא התאבון, חשבתי למה לא לעשות מוד לעכבר רגיל (PS2 לא אופטי) ולהפוך אותו לאלחוטי באמצעות אינפרא אדום. לפני שמישהו יקפוץ וישאל, למה? אז התשובה היא כי בא לי, אני לא משתגע על אלחוטי בגלי רדיו וגם יש לי איזה שלושה עכברים ספייר בבית אז זה יהיה מעניין. מישהו יכול לעזור? כמו כן, מצאתי דרך google את זה: http://jap.hu/electronic/infrared.html ואני מאוד מקווה שזה רלבנטי... יותר מדי טכני בשבילי. גם הרעיון של להוסיף לד למקלט נשמע מעניין: http://www.hwzone.co.il/community/index.…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
הכרטיס קול שלי OB עושה בעיות... הצד השמאלי שלו מקרטע זאת אומרת ברמקול אחד שועים טוב וברמקול השניכימעט ולא שומעים כלום... יש אפשרות שזאת בעיה אלקטרונית שבגגלה יש את הרעשים האלה? או שזה רק בעיה בחיבור עצמו ופירוק החיבור והחזרתו יכולים לסדר את העינין ( החיבורים מולחמים ללוח האם) יש מעל החיבורים כמו מין מכסה פח כזה... אי אפשר למצוא את הסיבה לבעיה? ממש לא בא לי לקנות כרטיס קול חדש... תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אם יש מישהו באיזור הצפון שיכול לעזור בפתיחת חלון למארז FRACTAL DESIGN R4? לא משהו עם צורה מסובכת, פתיחת מלבן/ריבוע פשוט ? תודה מראש!!!
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכל מי שיכול לעזור (וגם מי שלא) אני צריך לצרוב את ה- 8952 שלי דרך יציאת הCOM של המחשב אני יודע שצריך MAX232 אך אני צריך שאוכל להגיע גם לEEPROM שלו ולשנות חלק מן ההגדרות לאחר שהמעגל כבר קיים, אשמח אם משהו יוכל לתת לי כיוון ואפילו סרטוט מתאים בתודה מראש משה
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני זוכר פעם מישהוא פרסם פה קישור לאיזה מוד נחמד שנקרה מחשב בתוך הקווריום פשוט לקחו אקווריום שמו בו שמן מנרלי (שקוף) וסמו את הלוח אם בפנים ורק את ההרדים והצורבים בחוץ אני מת לראות את הסרטון הזה עוד הפעם אני פשוט לא מוצא את זה וחיפשתי שעה עכשיו בחיפוש אני מקווה שאיזה מישהוא פה שמר את זה במעודפים וישלח כאן את הקישור חוץ מזה היתי מת גם לעשות את זה רק עם איזה משהוא שיקרר את השמן המנרלי ושזה יהיה מינוס 5 מעלות ולעבוד ככה..
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איך אני מחשב את ההספק של הנגד שאני צריך לא הבנתי את זה במדריכים... אם למשהו יש הסבר פשוט אז בבקשה אני צריך עזרה
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
תראו בכל המדריכים שראיתי בנתיים ומהם הגדלוים שבפיסיטיפ ובHWZONE ראיתי שצריך להלחים את הפינים שמגיעים עם הצג לצג אבל אצלי הכל שונה, אני לא קיבלתי פינים(קניתי בחנות אלקטרוניקה רגילה בהרצליה) אני קיבלתי מין צמת תקשורת כזאת קטנה... עכשיו עוד משהו ששם הפינים היו אמורים להתחבר כשורה ארוכה ואצלי יש שתי שורות קטנות בצד ושתי הצדדים של הצמה מליחים להיכנס פנימה ככה שאין לי מושג איזה צד צריך להיכנס מה שעוד יותר מעצבן זה שאולי עכשיו כל ההלחמות וזה יהיה שונות... עכשיו צילמתי כמה תמונות של זה(מצטער האיכות ירודה מאוד) אז אם אתם לא מבינים משהו או שרוצים שאני יצלם עוד אז אני יצלם http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=folder&path=200401191852379872
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם יש חנות שאוכל למצוא את הרכיב הזה בה? איך הוא נקרא מקצועית? אני צריך מקסימום 2-3 רכיבים (אחד להתקנה ואחד או שניים ספייר) אשמח לעזרתכם. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איפה אפשר לקנות לוח PCB בהזמנה אישית? והאם מוכרים ביחידים?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם יש דרך לחבר את המקלט הזה בחיבור USB? נשמע לי לא סביר אם אני פשוט יבוא ויחבר את המקלט לכבל USB זה יעבוד.. בטח גם הזרם שהוא פולט לא כמו של ה-SERIAL פורט.. למישהוא יש דרך לזה? תודה..
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מארז, ואין פרספקס.לא בהום סנטר ולא ב ACE (אני גר בראשון)ואני לא יודע אפה לקנות :-[ המוכר בהום סנטר שלח אותי בכלל לראש העין ואמר שהם לא מחזיקים את זה בכלל ברשת.. אז אני שלחתי אותו למקום אחר ... ;D מישהו יודע איפה אפשר לקנות (חוץ מזיגזאג) פרספקס ? עדיף באיזור המרכז, והמחיר כמה שיותר נמוך. אם מישהו יודד בבקשה שיכתוב כאן. ואודה מאוד למי שיעזור לי למצוא חנות שמוכרים בה דיסקיוט לדרמל בראשון (או בסביבה) תודה על העזרה התמונות צולמו עם Canon PowersShot A75 (והדרמל עלה 400 שקל : P בלי הציר ) *** אני רואה שזה לא יוצר טוב ועכשיו אני מת לישון, אז פשוט תסתכלו כאן : http://briefcase.walla.co.il/yurims ותראו גם אוע תמונות של המצלמה עצמה. Sorry, אני אתקן …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקיי אז כמו שרשום בכותרת, יש לי באוטו כבר כמה שנים טובות דיבורית (של מכשיר סמסונג כלשהו) של הבעלים הקודם של הרכב ועד היום היא סתם ישבה לי ברכב ללא שום שימוש, עם קנייתי של האייפון 4 רציתי גם דיבורית וחשבתי על דרכים יצירתיות לשדרג את הישנה שתעבוד בתאום עם האייפון 4 ורציתי לדעת מה אתם חושבים ? האם יש בכלל אפשרות כלשהי להמיר את הדיבורית הישנה כך שתעבוד עם אייפון 4 בצורה שגם תאפשר דיבור עם הרמקול של הדיבורית + הטענה של המכשיר ! חשבתי שפשוט ניתן להחליף את התקע של הדיבורית לחתוך ולהלחים תקע של אייפון 4 אבל במחשבה שנייה זה נראה לי קצת יותר מסובך ממה שחשבתי, מה לגבי המתח המתאים להטענה ? האם יכול להיות שהוא יהיה גבוה או חלש מידי ? לגבי התושבת עצמה אני יארגן איזה קומבינה.. השאלה…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היה לי מאוורר על הצ'יפסט שנשרף ומת והחלפתי אותו באחד אחר שאני קניתי, אבל לצערי הרב הוא לא מחזיק על הלוח וממשיך ליפול אז עכשיו אני צריך לקנות משחה טרמית ולפי מה שהבנתי צריך לערבב בפנים פוקסי כדי שהמאוורר לא יפול, השאלה היא איך בדיוק עושים את זה ובמה בדיוק משתמשים? מה היחס בין המשחה לדבק? וכו'. מדריך קטן יכול לעזור כאן.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מה שנקרא "נורת קדם ברקס" הפנס הזה שיושב על המגש מאחורה באוטו ברגע שלוחצים ברקס הוא נדלק, אז ככה הנורה עובדת ברכב על 12V או פחות יש לי אותה עם הבסיס שלה וזה ממש יתאים לי למארז, להושיב אותה היא מתאימה בדיוק!! השאלה שלי היא: האם אני יכול לחבר אותה עם מחבר מולוקס ישירות לספק הכוח.< או שעלי להוסיף לו נגדים? ואם 12 זה חזק מדי בשבילו אני יכול לחבר במולוקס על החיבור של ה5V לא? אנשים תעזרו לי בזה ובקרוב אני אעלה את המארז החדש שעשיתי!!!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מארז של טרמלטק שבימים אלה עובר אוברול רציני בכל הנוגע לקירור וסידור פנימי,עלה הצורך לחבר מסך היות ובחדר קולנוע שלי המחשב מחובר באופן קבוע למקרן שלא תמיד אני מעוניין להדליק אותו (ובטח לא להדליק סתם לכמה דקות לבדוק עם ירד סרט וכ'). המחשב מחובר מיציאת ה DVI למקרן. (קיימות שתי יציאות DVI מהכרטיס + S VIDEO ). כמו כן קיים כרטיס OB ללא SVIEDO. במקרה נתקלתי במארז דומה מאוד לשלי שהוסיפו לו מסך , http://www.hardware.info/images/news/lanboxht_angleview_450.gif הרכיבים במחשב: מארז LANBOX http://www.thermaltakeusa.com/product/chassis/vf1000_index.asp מעבד Q6600 זכרונות של GSKILL 800MHZ 4 GB כרטיס מסך SAPPHIR HD2600 PRO 512 MB לוח של ASUS P5KV M ספק של SWEEX 650 W אני…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות קצת סדר בבלאגן ולעזור לכל מי שעומד בפני הזמנת Sleeving בעזרתכם הנדיבה. קיימים קטרים שונים של השרוולים: 1/2, 1/4, 1/8. בנוסף, קיימים אורכים שונים. איזה אורך ואיזה קוטר יספיק לעטוף ספק כוח אחד שלם? האם כדאי להזמין את הערכה? טיפים, עצות והארות יתקבלו בברכה. תודה לכל מי שמוכן לעזור בנושא.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-