עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני מתכוון שאם אני קונה איזה מטען למכשיר שלי מחו"ל ששם הכול מותאם למתחי השקעים שלהם 110V +- אני חושב. ובארץ זה 210V בערך אז אם אני יחבר תמטען שקניתי שם בארץ אז יכול ליהיות שזה ישרוף משהוא לא?? אוו שצריך לקנות איזה שנאי.? תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by rafi2391,

מצאתי באינטרט פיתרון זול לחבר את הממיר למסך מחשב שאין לו כניסה של SCART הנה התרשים החשמלי: עכשיו השאלות שלי,אם למישהו יש מושג האם זה עובד ושאלה שנייה האם כדאי לי לבנות את זה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by -LosNir-,

אהלן, האם יש איזשהו מסך LCD, פשוט 2 שורות בחיבור USB?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by Pro modder,

חג שמח. הרעיון מכונה THOR. (אל הרעם הסקנדינבי) לקוח מתוך החיבה הגדולה של psycotix לויקינגים. (ושמו של המארז הוא Sviking) המקור: הרעיון: אז כך: נתחיל מה Top של המארז. על ה "טופ" ישב טרפז שעשוי מעץ ועליו כיסוי אלומיניום מוברש. בחלק העליון של הטרפז יכנס לתוך חריטה שהוכנה מראש, מלבן פרספקס בצבע כחול, המלבן יואר בעזרת תאורת לדים, באלומיניום בעץ ובפרסקס תתבצע חריטה של 3 פסים אשר תעבור גם את פח המארז ואלו ישמשו פתחי איוורור לאוויר החם שמצתבר, והצצה לפנים המארז. האלומינום יוחזק בעזרת 8 בירגי נירוסטה (מברג כוכב..). Left door: הפרספקס שבדלת יוחלף לפרספקס כחול. והשם THOR ייחרט עליו, ויואר בעזרת לדים כחולים. Front: פסיי האוורור יוארו גם כן בלדים כחולים. …

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. מישהוא יודע איפה אני יכול למצוא מדבקות וינליות כמו סרטון הבא? לא חייב להיות בדוגמה של הCARBON FIBER רק שיהיה מדבקה כזאת אני רוצה לכסות בזה את העכבר שלי כי אני לא אוהב את איך שהG5 נראה (רק הציור הזה לא נראה לי משהו) +/- אולי אני גם יעשה את זה למקלדת(G15 =P) אבל אולי בלי להוציא את המקשים אני יקמבן משהו בלי לפגוע באחריות למרות שהיא נראת דיי טוב

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. ברשותי 3 קתודות ואני רוצה לחבר אותן ישירות לחשמל בלי שום קשר למחשב. קניתי שנאי שמוציא 12v וחיברתי אותן והכל עובד..הבעיה היא שכאשר אני מדליק את שלושתן ביחד אז העוצמה של כל אחת נחלשת. נראה לי שאפשר ליצור מצב שכולן תהיינה מחוברות לאותו שנאי בלי שעוצמתן תחלש אך כנראה החיבור שלי לא היה טוב :-\ אני אצרף תמונה של המעגל שעשיתי, תגידו לי בבקשה מה לא טוב ואיך לעשות את זה אחרת כך שהכל יעבוד כמו שצריך ובעוצמה המירבית. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by DavidM,

הינה: תגידו אם משהו לא נכון שאני ישנה: http://www.siz.co.il/up.php?file=n2jlzwkrzolt.bmp כל לד צורך 3V וזרם של 0.02mA כל נגד משתנה יצא לי 225Ohm 300mW

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by shlomikarni,

האם אפשר לחבר לארדואינו UNO 4 מנועי סרבו + 6 לדים כאשר הוא מקבל מתח רק מה - USB?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by tamos2006,

קצת רקע: אני מתעסק בתחום הטיסנים/רחפנים. אני כרגע בשלבי מחשבה על תחנת קרקע, בתחנת הקרקע יהיו בין היתר LCD, מקלטים, מקליטים וכו'. תחנת הקרקע תעבוד או ממתח של מצבר הרכב, או מסוללת ליטיום שתשב בתוך התחנה. הרעיון שלי הוא, במידה וניתן, לחבר את 2 מקורות המתח ביחד בו-זמנית. ואם וכאשר תקרה תקלה(סוללה מתפוצצת, נשרפת וכו'), התחנה תעבור ישר, למקור המתח השני. אולי זה שאפתני מדי/יקר מדי. אבל אשמח לשמוע חוות דעת ממביני עניין על אופן הביצוע ואם זה בכלל כדאי. בנוסף, איזה סוויץ מתאים לבחירה בין מקור מתח אחד לשני-אם נגיד אני רוצה להשתמש דווקא בסוללה ולא במצבר הרכב? תודה!!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  10. Started by kOblenZ,

אהלן חברה, לא מזמן קניתי לוח אם חדש ובמקום 3 חיבורים למאווררי מארז יש לי רק 1. אבל יותר ממאוורר 1 מן הסתם . להבנתי ישנם כבלים המחברים בין הספק כוח ישירות למאווררים. אז מישהו יודע איפה אני יכול לקנות כבל מולקס 4פינים זכר ל3פינים זכר? או אפילו יותר טוב כבל מולקס 4פינים זכר שמתפצל לפעמיים 3פינים זכר? אני יודע שניתן להזמין את הכבלים האלה מחנויות בחול. אני שןאל לגבי הארץ. אם ישנה אפשרות פשוטה יותר של עשה זאת בעצמך, משמע לחבר את חוטי החשמל בעצמי, אשמח לדעת כמה היא קשה לביצוע וכיצד ניתן לבצע אותה. בכללי אם ישנה אופציה נוספת לחיבור 2 מאווררים למחשב אשמח לדעת. תודה מראש, יונתן.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. האם אני צריך לחתוך את הצינור לרוחבו וככה להכניס את הקבל? ואם כן אז איך אני דואג ששהקבל לא יצא מהצינור? או שאני צריך איכשהו לפרק את הראש של הקבל IDE, להכניס לצינור ולהרכיב בחזרה? תודה מראש לעונים

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by SkeletonBoy,

שלום אנשים... יש לי מאוורר למארז שהוא די רועש בקיצור, רציתי להשתיק אותו קצת ע"י מוד ל-7V האם המוד הזה יכול לגרום נזק למחשב (לא אכפת לי אם המאוורר ימות כתוצאה מהמוד)?? יש סיכון נוסף ממוד שכזה? אולי חוסר יציבות בספק? תודה אנשים...

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. במכשירי קשר בצבא יש חיבור שנקרא "5 נקודות" לפחות ככה אני הבנתי שזה השם שלו, זה חיבור עגול שיש לו פשוט 5 פינים, האוזניות הגדולים של הצבא מתחברים לזה ואני רוצה להביא פשוט אוזניות רגילות מהבית, השאלה שלי היא איך אני יכול להמיר את החיבור של ה5 נק' לחיבור רגיל שאני יכול לחבר את האוזניות הרגילות שלי, תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by urich,

40 אוהם 2w יכול להיות שזה עולה 50!!!! שקל באריהב לא קצת יקר?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. איפה קונים? כמה עולה? והאם זה יעיל לאורך זמן? מה שאני רוצה לעשות(אולי, אני שוקל) ,במקום להלחים (כיוון שהאזור מאד לא נח להלחמה) להשתמש בלכה הזו. רק שמעולם לא ראיתי אותה פרט לכתבות שונות באינטרנט ...

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by shai11,

מה ניתן לעשות איתם? יש לי ידע ממש מצומצם באלקטרוניקה אבל יש לי מישהו שיודע איך להתעסק עם זה כמה הם שווים? כי יש לי כמות די גדולה וקצת מידע עלהם.. תודה! תמונות: http://eliad.org/uploads/1204068253.jpg http://eliad.org/uploads/1204077687.jpg

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. אהלן ח'ברה, האמת היא שאת שלושת שנותיי בתיכון סיימתי במגמת אלק' והאמת שלא הייתי כל כך גרוע בזה, מאז עברו הרבה שנים ואני לא ממש זוכר הרבה. הכיוון הוא קופסא מבוססת על ה-TIP31 וכ-6 לדים +- עכשיו ראיתי שהאתר הזה: http://led.linear1.org/led.wiz מציע לחבר עד 3 לדים לנגד שערכו 100Ohm בהספק של 0.5W (בהנחה שכל ערכי הלדים מוכרים וידועים כ-3.4V וכ-20ma ) אני רק יכול לשער שהוא לא מציע לחבר יותר מ-3 לדים מכיוון שיהיה קשה למצוא נגדים בערכים נמוכים אבל עם הספקים גבוהים, או שאני טועה? האם יש אופציה לחבר מספר מסויים של לדים ללא נגד זאת אומרת שמכמות מסויימת של לדים אני לא אצטרך לחבר להם נגד ואיך אני יודע מה ההספק שנופל על הנגד (0.25W,0.5W וכו') או שבתצורה אחרת האם אני יכול לחבר את כל …

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. מה המצב אנשים ?.. יש לי מאוורר 120mm במארז והוא לא עובד טוב . הוא פעם עובד ופעם לא וכשהוא עובד, עדיף שלא יעבוד כי הוא מסתובב נורא חלש . לפני שאני קונה מאוורר חדש אני רוצה לנסות להחליף את היציאה שלו (היציאה הסטנדרטית של כל מאוורר של מחשב) ליציאה של ספק כוח, ז'תומרת היציאה שמחברים אותה לכוננים, לדיסקים קשיחים וכדו' . אני רוצה לנסות את זה כי חיברו לי את המאוורר הזה בלוח אם למקום שבו אמור להיות המאוורר של הקירור למעבד מחובר, אבל יש לי BT שהיציאה של המאוורר שלו היא של 3 פינים, ולא של 4 כמו שבלוח אם שלי (Gigabyte P965 DS3), וחיברו אותו לכניסה של 3 פינים כמו של המאוורר ה - 120mm שיש לי, ואת המאוורר ה - 120mm שאני רוצה לשנות את היציאה שלו חיברו לזה של ה - 4 כשאחד המפינים של ה - …

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by mosheva,

שלום !!! החלטתי שאני רוצה לבנות מודינג הכולל תצוגת LCD לפי המדריך באתר... עכשיו הבנתי שמתייחסים שם לצג מסויים בעל בקר מסויים... אני רוצה להשתמש בצג כמו שבתמונה...או כל צג אחר שיוכל להציג תמונות כמו הצג בתמונה... עכשיו רציתי לדעת מאיפה אפשר להשיג אותו, מחיר, האם יש משהו שווה יותר באותו מחיר והאם בשבילו צריכים יותר רכיבים מהמפורט במדריך... אשמח לכל עזרה אפשרית!!! [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by mei,

כמצורף. מתחי ההזנה מוצגים כפרמטר, איך אני מחשב ? תודה ! [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by Ran B,

טוב, אחרי שהחלטתי בצער רב לנסות לעבור לווינאפ, עד עכשיו השתמשתי במיוזיק מאצ', שלפי דעתי תוכנה הרבה יותר טובה, אבל בכל זאת, רציתי אקולייזר בLCD, אז לקחתי את ה"אומץ" לתכנת את הפקודות לתצוגה שלי בתוכנה JalCDs, היא די "מסובכת" אני יותר רגיל לקלות של LCDsmartie, פה לא הבנתי איך אני יכול לבדוק איך זה נראה על המסך מה שעשיתי בלי לשמור ואז להלחיף קובץ של התצוגה ואז להחזיר לקובץ ששמרתי ואז לראות איך זה, בLCDsmartie פשוט לחצתי על apply (אם ככה רושמים..), ואז זה הראה לי מה עשיתי.. אז למי שיש תשובה איך אני פותר את הבעיה הזאתי אני גם אשמח. אבל הבעיה הכללית היא האקולייזר, עשייתי שברגע שהווינאפ ינגן זה יקפוץ למסך של הווינאפ, אז ה"פאק" הקטן הוא שמסך עשיתי אותו ל5 שניות, אז כל 5 שנ…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  22. קניתי את המקדחה החשמלית הזאת ומצורפת תמונה של המטען. לא ברור לי כל כך מה הכוונה בכניסה של 240W, והאם אני צריך יותר משנאי קומפקטי של 25W בשביל המטען לפי מה שהוא מוציא.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by Moty_p,

אני מחפש נגד משתנה של 100% הכוונה היא לכזה שלא נותן התנגדות בכלל כאשר הוא מסובב עד הסוף (מעביר 100% חשמל) וכאשר הוא מסובב לצד השני עד הסוף הוא לא מעביר בכלל חשמל (מתנגד 100%) (כמו דימו) יש כזה? (לצורך מאוור 120MM 3000RPM)

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by Mike-,

אהלן, כרגע נתקלתי בזה: לכבוד הכריסמס Sparkfun מציאים יום אחד - 26/11/12- שבו המשלוח יהיה חינם (גם לחו"ל תלוי במשקל). עוד מידע פה. נשמע כמו דיל לא רע. אז מה אתם הולכים לקנות ?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by SHAKED286,

שלום לכולם ושבת שלום אני רוצה לעשות חלון ולשים שם פרספקס אם חריטה חשבתי לקנות פרספרס שחור (יד מאיפה לקנות זאת לא הבעיה) אבל אני חיפשתי שחור חצי שקוף והמוכר אמר לי שיש להם רק פרספקס שחור לגמרי אז הששאלה שלי היא כזאת : אם אני קונה פרספקס שחור לגמרי ואני חוקט עליו משהו ומאיר את זה אם לדים אז יראו את מה שחרטטתי ? תודה ושוב שבת שלום שקד

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.