עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום החלטתי לבנות ריאובאס (סתם כי זה נראה מגניב ומשעמם לי) לאחר עיון במדריך שיש פה באתר: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=80577.0 ובמעגל עצמו בפרט (עבור מאוורר בודד) http://img684.imageshack.us/img684/505/indexyz.jpg (עבור 4 מאווררים) http://img684.imageshack.us/img684/6181/index3q.jpg יש לי כמה שאלות: מדוע צריך קבלים, נגדים (לא הנגדים שמחוברים בטור עם הלד) ומייצבי מתח ? ולא מספיק להתשמש בנגד משתנה יחיד (פוטנציומטר ) הרי הגדלת הנגד, ושמירת הפרש הפוטנציאלים ע"י הספק תגרום לזרם נמוך יותר שיסובב לאט יותר את המאוורר v=ri מה ההסבר ל 5k שליד הפוטנציומטר שנדרש שם ? ברצוני להוסיף פוטנציומטר ראשי במקום מפסק ראשי, שיתפקד בתור מסטר... אם אני מסתכל לפי השרטוט של ה4 מאוו…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by Tom22,

אהלן.. אני חדש בתחום אני לא מבין ממש חח רכשתי את הלדים האלו, כמובן שהם עדיין לא הגיעו.. לאיזה חיבור זה מתחבר ? זה אכן מתחבר לחיבור הזה ? תודה רבה לעוזרים.

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. יש לי מעגל מודפס, וסימן של דיודה. לדיודה יש רגל אחת קצרה ואחת ארוכה. האם הרגל הארוכה אמורה להיות לכיוון קודקוד המשולש או הצלע? תודה. נ.ב. אם למישהו יש איזה לינק לרכיבים, סימונים באלקרוניקה ואופן החיבור - אשמח לקבל.

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. שלום לאיזה מסוגי הקבלים הנ"ל יש קוטביות ולאיזה אין? לאלקטרוליטיים יש קוטביות, אבל מה עם השאר? תודה

• 35 תגובות
    • 5.2k צפיות
  5. אני רוצה לעשות בחדר שלי תאורת לדים (UV) שיהיו פרוסים בחדר (כמובן במקומות שלא בולטים יותר מידיי) . מדובר בכ- 40 יח' לדים 3.2V - 3.4V Maximum Current 20mA Continuous, 50mA peak for 10% Pulse Width נגדים אני מקבל: 1/4W 220 ohm , 1/4W 470 ohm. השאלות שלי: 1. איזה שנאי אני צריך שיחזיק לי את הלדים (מעדיף להזמין מדיל אקסטרים) ולא יפגע לי בעוצמה שלהם? 2. אני צריך לחבר אותם במעגל מקבילי אם אני לא טועה נכון? 3. איזה נגדים להשתמש? תודה. טל.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. אני רוצה לחבר מאוורר מארז ליציאת כח MOLEX מהספק . ליציאה זו יש 4 פינים. לאיזה יציאות אני מחבר את המאוורר?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. השאלה בכותרת. תודה רבה לכולם. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 887 צפיות
  8. הבאיו לי מאוור של ספר + בלוק קירור ענקי! עכשיו המאוור בעל שלוש חוטים שחור אגום ולצהוב ובעל מתח של 12V איזה חוט הוא הוא RPM? ולאיפה ניתן לחבר אותו על מנת לבדוק האם הוא עובד? האם יש מקום על הלוח אם חוץ מחביור של המאוור של הספק שיש לי עכשיו?

• 9 תגובות
    • 827 צפיות
  9. אני צריך לבנות מעגל שיוכל לסנן את החלק השלילי של האות כמו בתמונה למטה.

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by matan007,

אני מתכנן לרכוש טלוויזיה מארה"ב של חברת VIZIO (יצרן מספר 1 בארה"ב), חשבתי טריוויאלי שהמתח יהיה אוניברסלי אך מסתבר שהוא 120V @ 60Hz בלבד. שאלתי היא האם שנאי STEP DOWN מ-220V ל- 110V יעשה את העבודה או שחייב להתאים גם את התדרים (רחמנא לצלן)?

11. קניתי את הדרמל של WOLF היום וקיבלתי דיסקיות ככה בשקית אבל לא מחובר אליהם שום ברזל שאפשר לחבר לדרמל ולא מצאתי במה שהביאו עם הדרמל משהו שאפשר להכניס לתוכו דיסקיות, מישהו יכול לעזור? תודה

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. הכנתי LCD לפי המדריך ואני דיי מבסוט אבל כתוב בו "אחרי שחיברנו למחשב" ואין לי מושג לאן חיברנו... אז תסבירו בבקשה עדיף גם לשים תמונה... תודה מראש!

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. אהלן חבר'ה,. אני עושה מודינג למארז ישן (תמונות בהמשך) ואני ממש לא מתמצא בתחום האלקטרוניקה. חיברתי (פיסית, עם ברגים) מספר מאווררים. לאן אני מחבר אותם כדי שהם גם יפעלו ושיזוהו ע"י המחשב? כרגע כל מאוורר הוא עם שני חוטים חשופים, שחור ואדום. תודה על העזרה.

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  14. שלום חברים, אני כבר מחפש כמה שבועות בלי מוצא לחפש את המדריך הנ"ל של הפיכת בקר פלייסטיישן 1 לבקר שיכול להיתחבר למחשב ב-USB והבעיה היא שאני פשוט לא מוצא אותו! ערכתי חיפושים רבים כאן, בגוגל ובספריית המועדפים שלי שחשבי אולי אולי זה יהיה לי שם.. שום מוצא, תם ונעלם בלי להשאיר סימן.. מצאתי באמזון רק מתאם לחיבור של שתי בקרים בעזרת מתאם שכזה של USB רציתי לדעת אם מישהו ממכם יודע לאן הוא נעלם ואם הוא כבר לא אקטואלי אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי בחיבורים ובקטוביות ואיך זה מתנהל. מבחינת טכנית בכללי זה לא בעיה, מגלים ת'חוטים של הבקר ושל הכבל USB, מחברים X ל-X ו-Y ל-Y ואז שמים היט שרינק על הכל כדי שיהיה אסטטי וטוב ואז מחברים למחשב ומתחילים לשחק. הרבה תודה רבה וסוף שבוע נעים!

• 3 תגובות
    • 990 צפיות
  15. Started by simla101,

יש לי בלוק קירור מים של TT שיש לי כבר איזה שנה והוא אכל אחושרמוטה לכלוך (לא בטוח אם זה קורוזיה או לא)... עכשיו אני רוצה לשייף אותו כדי להוריד את השכבות העליונות לפחות... הבלוק הוא מנחושת איזה ניירות שיוף אני צריך להשתמש והאם יש טכניקה מסויימת שכדאי לי להשתמש בה בשביל הלאפינג?

• 10 תגובות
    • 825 צפיות
  16. קודם כל רקע כללי על DMX שיש תאורה חכמה (שזזה לפי מחשב או בקשר) היא מתחברת ע"י שירשור של DMX, אפשר לבחור שהפנס יזוז X, Y, צבע וכו... לעוד פרטים http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Multiplex עכשיו יש את החיבור למחשב שזה אחד מהם: http://sweetlight.thelightingcontroller.com/english/html/modules/sw_box/ והם מאוד יקרים (מתחיל מ2500 שקל) אז יש פיתוח חדש שהוא יותר פשוט ויותר זול שזה רק כבל http://sweetlight.thelightingcontroller.com/english/html/modules/sw_cable/ עכשיו הגיוני אם אני יקנה חיבור DMX ויעשה ככה: 1. Signal Ground 2. DMX Negative 3. DMX Positive ופשוט יחבר את 1 ל4, 2 ל2 ו3 ל3 הגיוני שזה יעבוד? ???

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. שלום תשמעו היום התחברנו לטלפונים של HOT אבל נשארנו עדין עם בזק. עכשיו מה שקוראה בזק משמש לשיחות נכנסות וHOT ליוצאות. שזה יצר מצב שיש לי שני טלפונים בחדר (בגלל שהחיבור לקיר מקום לא נוח) עכשיו רציתי לדעת אם יש אפשרות לבנות מעריך שבעזרתו אני יכול פשוט עם ברת מתג או משהו כזה(או אפילו לנתק את הכב מאחד ולעבור לשני) ובצורה כזאת אני עובר בין הקייו של HOT לקיו של בזק. אם יש כזה דבר תגידו לי אני מעדיף לקנות. אם אין וזה אפשרי, תוכלו להסבר בכללי אך לבנות? מקווה שזה קשור לפה ותודה מראש

• 4 תגובות
    • 886 צפיות
  18. Started by urinka,

הי בזמן האחרון נורא נורא משעמם לי בבסיס אחרי העבודה אז חשבתי להתחיל לבנות כל מני דברים וחשבתי לעצמי אולי אני יבנה ספק כוח של מחשב בקיצור חפשתי שירטות ולא מצאתי :s05: אם מישהוא יכל להביא לי שירטות כזה זה יהיה נחמד נ.ב א. אני יודע שזה לא הכי בטוח ללוח אם וכל שאר רכיבי המחשב אני פשוט רוצה לבנות אחד כזה כי נורא משעמן לי ב. אני יודע שזה דורש התעסקות עם מתח הרשת זה בסדר אני חשמלאי מוסמך ג. אם יש למישהוא עוד כל מני רעיונות עם שירטותים של המעגל (של הרעיון) אני אשמח תודה תודה תודה לכל העוזרים :yelclap: :yelclap:

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. העלתי פה רעיון די מזמן והיום ישמתי אותו, החלפת הפוטנציומטרים על הפאן באס גרם לפסיקת ההבהוב ופעולת הפאן באס באופן איכותי יותר, קחו את זה כהצעה למי שיש לו את זה , וכידע כללי למי שאין, חג שמח ושנה טובה

• 0 תגובות
    • 631 צפיות
  20. Started by Ran B,

טוב, אחרי שהחלטתי בצער רב לנסות לעבור לווינאפ, עד עכשיו השתמשתי במיוזיק מאצ', שלפי דעתי תוכנה הרבה יותר טובה, אבל בכל זאת, רציתי אקולייזר בLCD, אז לקחתי את ה"אומץ" לתכנת את הפקודות לתצוגה שלי בתוכנה JalCDs, היא די "מסובכת" אני יותר רגיל לקלות של LCDsmartie, פה לא הבנתי איך אני יכול לבדוק איך זה נראה על המסך מה שעשיתי בלי לשמור ואז להלחיף קובץ של התצוגה ואז להחזיר לקובץ ששמרתי ואז לראות איך זה, בLCDsmartie פשוט לחצתי על apply (אם ככה רושמים..), ואז זה הראה לי מה עשיתי.. אז למי שיש תשובה איך אני פותר את הבעיה הזאתי אני גם אשמח. אבל הבעיה הכללית היא האקולייזר, עשייתי שברגע שהווינאפ ינגן זה יקפוץ למסך של הווינאפ, אז ה"פאק" הקטן הוא שמסך עשיתי אותו ל5 שניות, אז כל 5 שנ…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  21. Started by avishalev2,

שבב ccd( ממיר אנרגיה של פוטונים הכוונה אור לאנרגיית אלקטרונים ) יש לי שאלה האם השבב מורכ ב מהרכב כזה ? למעלה יש שכבת גופרית במרכז שכבת סיליקון(צורן) ולמטה שכבת קדמיום האם המבנה של התא הוא כזה? ברגע שאחד מכם עונה לי על זה הוא עשה לי את היום

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by omers28,

a

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. איפה קונים אותן?

• 2 תגובות
    • 893 צפיות
  24. Started by eXquiZz,

שלום רציתי לשאול שאלה... יש לי מחשב חדש והתקנתי את הדיסק של הלוח אם- Abit-ip35-e וכל פעם כשאני מדליק את המחשב התוכנה נפתחת מן כזה מד טמפ' ויש לי עוד לשוניות. יש לי -Temperature ,Voltage ,Fan בקיצור רציתי לשאול שבלשונית של הטמפ' יש לי למטה FAN EQ . והיה לי מתחת CPU Fan ו -SYS FAN ולידם היה Current PWM Duty Cycle ואז כתוב את האחוזים של כל אחד, ל-CPU היה 50% ול-SYS היה 100% רציתי לדעת מזה והאם זה בסדר? ולמעלה למעלה כתוב לי טמפ' של חלקים: CPU-33C SYSTEM 37C PWM 47 כל הטמפ' תקינות וטובות? איזה תוכנה אני יכול לבדוק את כל הטמפ' המדויוקת של רוב החלקים? דרך אגב- המאורר של האפולו רועש מאחור נראה לי יש דרך שהוא יהיה קצת יותר איטי ולאט ואז יפסיק לעשות רעש ? או שהטמפ' של החלקים יעלו…

• 0 תגובות
    • 623 צפיות
  25. Started by mr_orion,

אני משתמש באחד מחיבורי המולקס שיוצאים מהספק שלי, כן? אם ככה אני חותך לו את הראש ומשתמש בכל אחד מהכבלים בנפרד בהתאם להוראות? תודה לכל העוזר.

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים