אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
רציתי לשאול האם במצב סטנד-ביי ישנה בעיה לנטרל או להפחית את עוצמת המאווררים (גם של המעבד וגם של כרטיס המסך)? כלומר אני מעוניין לבנות מערכת שתדע לכבות אותם בכניסה למצב סטנד-ביי ותדע להעיר אותם אוטומטית כשהמחשב מתעורר. רציתי לוודא שלא עלול להיגרם נזק למעבד בכל זאת כתוצאה מחימום יתר.. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה ביום ראשון להתחיל את הפרוייקט שלי ויש לי שאלה קטנה בקשר לנגדים, נגיד אני הולך לחנות וקונה 5 לדים צבועניים (UB אני חושב,תקנו אותי אם אני טועה) ואני צריך לקנות גם נגדים. עכשיו המוכר ישאל אותי איזה נגדים,מה אני אמור להגיד לו? אני לא ממש מבין בזה,אני רק צריך שתגידו לי איזה סוג נגד לקנות :] תודה רבה רבה מראש , דור.
-
- 6 תגובות
- 901 צפיות
-
-
שלום... אני מעוניין לקנות פאנבאס חדש, הדרישות: - כמה שיותר ערוצים. - שחור. - אם אפשר, בלי אורות. אם יש בכל זאת, האם יש דרך לנתק אותם? - שיוכל לספק למאווררים את המתח שהם צריכים. - 5.25". תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 871 צפיות
-
-
שלום, אני מקווה שזה המקום הנכון לשאלה הזאת , אם לא אני מתנצל. ראיתי בעבר במארזי LIAN LI (אם אני לא טועה) שהמאוורר שיושב על הדלת הצדדית לא מחובר בחיבור רגיל (4 או 3 פינים או מולקס) אלא ישנה נק' מגע על המסגרת של הדלת ונק' ממולה על שלד המארז וכששתיהן נוגעות אחת בשניה המאוורר עובד. א.רציתי לדעת האם יש מקום שבו אפשר לרכוש סט מגעים שכזה ולעשות מודינג קטן ב.האם מבחינה חשמלית (קצר וכד') יש סיכון במגע שכזה והאם בכלל שווה להתעסק עם זה. תודה!
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני לא הכי חזק בכל התחום הזה של מודינג, אבל חשבתי על רעיון נחמד ורציתי לדעת האם יש בכלל את האפשרות ליישם אותו.. ברשותי רמקולים של Creative דגם SBS 370 2.1. ברמקולים האלה ישנה יחידה חיצונית שמאפשרת לשנות את הווליום (מעין שלט שמחובר בין הכרטיס קול לסאבוופר ומשם לשני הרמקולים), תהיתי האם יש אפשרות להוסיף מחבר לאוזניות (3.5mm) ביחידה הנ"ל. כך נראים הרמקולים כולל השלט: עוד לא ניסיתי לפתוח את השלט, אבל חיצונית נראה שיש בו כפתור ON/OFF, פוטנציומטר ווליום ונורית LED המחווה על הדלקות הרמקולים. האם לדעתכם ישנה את האפשרות להוסיף מחבר אוזניות לשלט המדובר?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני השבוע קונה מחשב ואני רציתי לשאול איזה מאוררים ומודים כדי לקנות שיהיו יפים ומכל מיני צבעים ואני קונה מארז tower המחשב הוא מ logicpc הבקש את עזרתכם תודה
-
- 6 תגובות
- 957 צפיות
-
-
אהלן, כרגע בחדר יש לי על שקע אחד מפצל של 6 והוא לא ממש מספיק לי. אני צריך עוד שניים. קניתי מפצל של 10, אך אני פוחד לחבר אותו עדיין כדי לא לשרוף שום דבר. השאלה שלי היא, האם יש סכנה בשימוש במפצל כזה, שמחובר לשקע אחד בחשמל? אני רוצה לחבר אליו את המחשב, מסך, מודם, ראוטר, LCD, ממיר של הוט, הגה עם FORCE FEEDBACK, ורמקולים. אשמח לתשובות, תודה מצטער אם אני במקום הלא נכון, לא הייתי בטוח איפה לפתוח את הדיון
-
- 6 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
אתמול הייתי אצל שכן שלי והוא הביא לי חצי מהמחסן שלו. בין כל הדברים שקיבלתי היה חצי בקבוק של משחה טרמיט כמה מאווררים ועוד מלא דברים אחרים וגם ספריי צבע. עכשיו אני רוצה לצבוע ת' מארז ואני רוצה לשאול אם זה מספיק שאני אשייף את המארז ואצבע שכבה אח ואז אני אשייף שוב ואצבע שניה ואז אותו דבר עם לקה? או שני צריך שכבה של מעבר בין בצבע למארז המשוייף?
-
- 6 תגובות
- 734 צפיות
-
-
היי יש לי gamepad של מיקרוסופט הוא כבר בן איזה 7-8 שנים הנה תמונה: עכשיו יש לו יציאה של 15 פינים ולי אין כזאת במחשב רק במחשב הישן והרקוב שלי יש כזה יציאה עכשיו מה אני עושה איתו???? הנה תמונה של היציאה:
-
- 6 תגובות
- 955 צפיות
-
-
שלום לכולם, ודאי ראיתם את המדריך המסביר כיצד מסירים ציפוי אנודי ממארז מחשב והופכים אותו למבריק כמראה. אם לא כנסו ל: http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/shinyshuttle/index_eng האם מישהו פה יודע מאיפה ניתן להשיג את החומר הזה בארץ ?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תראו אם אני קודח בלמעלה של המארז 5 חורים קטנים-בנוניים בלי לשים מאוורר וכלום האם זה יתרום במשהו? יצא אוויר חם או משהו כדומה?
-
- 6 תגובות
- 665 צפיות
-
-
השאלה הזאת לא מכוונת למודינג, היא ממכוונת יותר לקניית דראמל, וכיוון שאני יודע שרבים מעושי המודינג משתמשים באחד כזה, מצאתי לנכון לשאול פה. אני מחפש דראמל לקניה, צריך הצעות לקניה באזור חיפה.
-
- 6 תגובות
- 957 צפיות
-
-
אהלן, לכבוד יום ההולדת האחרון החלטתי להתחדש באיפוד טאצ' דור רביעי מיד 2. שמתי לב שהסוללה יורדת בצורה ניכרת מאוד, כמעט מתרוקנת, במצב שינה והחלטתי לבדוק את העניין. קודם כל ניסיתי לראות כמה זמן הוא יחזיק בכללי ואחרי הבדיקה שבה השירות מיקום היה מכובה ואני גם חושב שהWIFI היה מכובה הוא הגיע לי לזמן נגינה של 17-18 שעות. לאחר מכן הטענתי אותו לגמרי או קרוב לזה וכיביתי אותו (לא שינה), היום שפתחתי אותו ראיתי שהסוללה שוב על 20%. האם הבטרייה ישנה, זה בעיה במשהו אחר או שזה אמור להיות ככה. האייפוד היה כבוי במשך יום יומיים והתרוקן. אני רוצה לציין שהאיפוד אסטתית מאחורה לא נראה הכי חדש, הוא שרוט ויש מכה קטנה, האם זה מעיד?? תודה אם זה לא המקום וזה שייך יותר לגאדג'טים אני אשמח אם יוכלו להעבי…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב הנייד הישן שלי הלך לעולמו.... אז פירקתי ממנו את המסך, ואני רוצה להשתמש בו בתור מסך רגיל יש איזשהו מדריך שמסביר איך לחבר את החוטים?
-
- 6 תגובות
- 999 צפיות
-
-
שלום! ניסיתי היום לשייף ולהבריק סינק ישן של מעבד...לא יודע מה קרה אבל זה לא קרה....הצדדים שלא נגעתי בהם יותר מבריקים... קראתי כמה הודעות בפורום ועשיתי כמו שאמרו...שייפתי אם נייר שיוף בסדר הבא1200 1000 800 600 400 בסדר יורד.. ואז ניסיתי גם להרטיב אותם...ולהשתמש בסקוטש..אבל לא יצא....אני מצרף תמונה.... ואני ממש מקווה שמישהוא יוכל לעזור לי... [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 6 תגובות
- 792 צפיות
-
-
של ATI יענו באדום עם חיתוך עם תאורה וממש הכל..מה דעתכם?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב לפני כמה זמן פירקתי שלושמה מחשבים ישנים עכשיו מה שיש לי זה שתי מעבדים אחד I486 DX2 והשני נראה לי פנטיום 1, שלוש לוחות אם, כרטיס מסך, כרטיס רשת, כרטיס קול, שלושה ספקים והארד אחד של 8 גיגה WD. מה ניתן לעשות מהמחשבים האלה אם ניתן לעשות משהוא. יש הצעות?
-
- 6 תגובות
- 699 צפיות
-
-
http://www.usbdmx.com/schematic.html זה הופך מDMX לUSB זה יכול לחסוך לי כמה אלפי שקלים ומאיפה אני יכול להשיג כזה מעגל? ככה זה אמור לצאת בסוף http://www.usbdmx.com/building_7.html
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, בניתי פאן באס לשלושה מאווררים. לפי מה שהבנתילגבי מולקס: צהוב=12 וולט, אדום=5 וולט, ושני השחורים ה 0. על זה מתבססת כל המערכת (שתי מהירויות). הבעיה היא שכשאני מחבר את החיבור הראשי שממנו כל המאווררים מקבלים מתח, לא קורה כלום לעומת זאת, כשאני מחבר 12 וולט משנאי חיצוני (פלוס לצהוב, ומינוס לאחד השחורים). הכל תקין. מה הבעיה בעצם?
-
- 6 תגובות
- 712 צפיות
-
-
קניתי מחו"ל דרמל ואני רוצה לחבר אותו לחשמל אבל יש לו חיבור של חשמל כמו של ארצות הברית הלכתי לחנות ואמרו לי האם אני צריך רק ממיר מהחיבור של חו"ל או של הארץ או שבכלל אני צריך שנאי האם ידוע לכם מה אני צריך???
-
- 6 תגובות
- 962 צפיות
-
-
לאחרונה פינקתי את עצמי ב-GIGABYTE 3D AURORA 570 מיד שניה ;D המארז בכלליות נמצא במצב טוב. יש כמה שריטות על הדלתות משני הצדדים ומכה קטנה בדלת השמאלית (שמאחורי לוח האם), הפנל הקדמי כנראה קיבל מכה , והוא היה מוחזק למארז בדבק חם וברגים חוץ מהקליפסים שבאים מהמפעל (לא בעיה כלכך רצינית, רק שהתיקון ע"י הבעלים הקודם בוצע ברשלנות וללא כל חוש אסטטי), ודרך אגב כבר פירקתי וטיפלתי בבעיה עם התאמה לדלתות ורווחים אפסיים (שלא כמו הרווחים שהיו - כאילו הפרונט מרחף חצי ס"מ מהמארז). שניים משלושת המאווררים הוחלפו ע"י הבעלים הקודם (גם ככה נראה לי שאני אחליף את כולם בזמן הקרוב), רק שלאחד מהם (כנראה של THERMALTAKE) משום מה נעשה מוד מוזר, תקנו אותי אם אני טועה: אם ישנם שלושה חוטי חשמ…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, היום אמא שלי הביאה לי מהעבודה אל פסק תקין שסתם פשוט היה זרוק להם בארון. בהמשך תבינו למה. מי שנתן לי אותו אומר שרוב הסיכויים שהוא תקין ואם הוא היה דפוק היו כבר מזמן מעיפים אותו במשרד ולא שמורים בארון. הייתה לי הנחה שבטח הסוללה גמורה ולכן הם שמו אותו בצד (סוללה עולה כמה מאות שקלים מול שווי הספק שזה 1300 ש"ח בפלונטר - http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=PR1000&cart=1250727127605323〈=heb) חיברתי לחשמל בהנחה שהוא יזמזם על הנורה שמתריאה על החלפת סוללה (יש לו לד מיוחד לזה) ואכן זה מה שקרה. האל-פסק התריע באמצעות לד "battary fault" לאחר מכן עשיתי חיפוש נוסף באינטרנט לפני שאני פותח אותו והבנתי כי יש לו סוללה 24 וולט, 7 אמפר (לפי דברי פלונטר, הספק מחזיק שני מסכים ושני…
-
- 6 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
היי חברים, אני בונה מחשב עבור קרוב, נתקלתי בבעיה ואשמח לעצותיכם הנתונים 1. המחשב יבנה במארז Midi tower סולידי כלשהו. כרגע נראה שב- Couger Archon. 2. אחת הדרישות הינו לוח שיכיל אופציות לכרטיסי הרחבה רבים, עדיף 7 3. העדפה (לא חובה) היא אופציה לחבר 1-2 כרטיס PCI ישנים שיש ברשותו. 4. הבטתי על לוחות שונים. PCI הינו סוקט מסוג ישן מאוד ובלוחות המועמדים אין אתו. לרדת ברמה\ לבחור בלוח משרדי סופר בסיסי של אינטל\ לחפש לוח יקר או מיוחד לשם כך אינן אופציות שתשקלנה. 5. אופציה שאולי קיימת היא לחבר לאחת מסוקטי ה- PCI-E *1 כרטיס הרחבה שמאפשר PCI. אולם הכרטיס דורש מקום להבריגו למארז + חריצי הרחבה פנויים בגב המארז. . תהיתי, 1. כאשר הבטתי על חלק מהלוחות של אסוס. נראה …
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
קודם כל, אני חייב לציין שאף פעם לא התעסקתי באלקטרוניקה או במודינג. אוקיי אז תקשיבו.. אני אוהב לחבר את המחשב לטלויזיה ולצפות בסרטים, אבל כאשר אני רוצה להפסיק, להעביר לסרט הבא ב Playlist להעביר אחורה/קדימה וכו' זה מעצבן לקום מהספה למחשב, תמיד נכנסים לחדר שלי בחופשיות ומפריעים לי (זה מה שקורה שאין לך בחדר מנעול...) אז השאלה שלי האם יש מדריך, או כבר שלט שקיים שיאפשר לי לשלוט על ה Media Player (אני מניח שאם קיים שלט כזה הוא יעבוד רק על התוכנה הזאת...) ? תודה מראש..
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עברתי קצת על מדריכים בפורום ונתקלתי במשתמשת שפרסמה מדריכים תחת הנושא: "מודינג בשעה". ערכתי חיפוש ולא מצאתי את התארד. מישהו יודע משהו על זה?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-