אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני לא יודע עם זה הפורום המתאים : אבל אני מחפש חנויות שמוכרות קיט של ספוג או פלסטיק מוקצף להדבקה במארז של המחשב קיט עם דבק אבל לא חייב או מקום שיוכל למכור לי יריעות לפי מתר ואני יחתוך אותם לבד לי הדרישות שלי לא "פלציב לא בא בחשבון הם מאוד רחוקים לי אני מאשדוד ועם נמצאים בעין הנציב" אני יודע שיש קיטים של חברה שנקראת אקסא? או משהו דומה לה אבל איפה לקנות את זה אני לא יודע!?
-
- 11 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
פסח הגיעה,ועימו - העלמת החמץ. לאחר שנתיים שהמארז לא נוקה,העלתי בטובי לקחת הפסקה של שעה,ולנקות. עדיין יש על הכבלים אבק,אני לא עשיתי ניקיון יסודי,של הוצאת כל רכיב ורכיב,אבל הטמפ' לא משקרות. לאחר הניקיון,המעלות של הכרטיס מסך ירדו בכ-10-11 מעלות. לדיסק הקשיח ירדו 2-3 מעלות. ללוח אם ירד לי 8-9 מעלות. והטמפ' של המעבד נשארו כמו שהיו לפני,מכיוון שהסרתי את המשחה הטרמית הישנה, אני מאמין שכאשר אני ישים חדשה המעלות יירדו ב-5-6 מעלות בשל התנאים החדשים במארז. תמונות: לפני: http://www.siz.co.il/up.php?file=etdzwd4zuqxo.jpg http://www.siz.co.il/up.php?file=2zeij0txntoc.jpg אחרי: http://www.siz.co.il/up.php?file=yyyzz4hmwuyw.jpg http://www.siz.co.il/up.php?file=ggzml4m2yjmo.jpg MuTaTiOn.
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קיבלתי עכשיו מחשב לתיקון, שבחיים שלי לא ראיתי דבר כזה מלוכלך, כולה מחשב בן שנתיים שדווקא אוכסן במקום סביר ובעיר לא מפוצצת אבק (לא באר שבע), והכמויות אבק שם מטורפות, ניסיתי להוציא עם הידיים את כל הגושים שיכלתי, אבל עדיין הוא נראה אפור ומזעזע. קומפרסור אין לי וגם אין שום סיכוי שאני אשיג בשעות הקרובות, אז חשבתי על ניקוי עם מיבש שיער (על קר כמובן). השאלה היא מה הסיכון, זה לא המחשב שלי ככה שאני לא רוצה לסכן את המחשב הזה אפילו במעט, האם יש סיכוי לחשמל סטטי או משהו אחר שיגרום לפגיעה? המון המון תודה.
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום יש ב-buyincoins.com זסדרה של ממסרים, שנמכרים במחיר ממש טוב. לדוגמא: סט של 2, עולה 2.5$: http://www.buyincoins.com/new_en/details/new-5v-2-channel-relay-module-shield-for-arduino-arm-pic-avr-dsp-electronic-10a-product-11200.html סט של 4, עולה 5$: http://www.buyincoins.com/new_en/details/new-style-5v-4-channel-relay-module-switch-board-for-arduino-pic-arm-avr-dsp-plc-product-11201.html סט של 8, עולה 9$: http://www.buyincoins.com/new_en/details/new-5v-8-channel-relay-module-board-for-arduino-pic-avr-mcu-dsp-arm-electronic-product-11203.html לא יודע מה איתכם, לי זה גורם לריגוש. עכשיו לשאלה: האם אפשר להשתמש בממסרים האלה לכל מטרה, או שהם מיועדים להתחבר רק ללוח מ…
-
- 19 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מכשיר ג'יפיאס מקולקל והדבר היחידי שאני חושב שאפשר לשמור ולהשתמש בו זה המסך שלו (מסך מגע), בדקתי אותו על מכשיר ג'יפיאס אחר והוא עובד. השאלה שלי היא אם אפשר לחבר אותו לחלק כלשהו במחשב ושיציג לי תמונה או כל דבר אחר, לא משנה לי מה. זאת כדי להרכיב אותו לפאנל מקדימה ליופי. לא אכפת לי לוותר על המגע שלו, כמו שאמרתי ,הכי חשוב לי שיוצג בו משהו. האמת שניסיתי לקרוא מדריכים פה באתר ולא מצאתי הסברים על מסכים עם חיבור כמו שלי, בנוסף ניסיתי לחפש דברים שיוכלו לעזור לי באתרים באנגלית (למרות שאני לא ממש מבין אנגלית) וגם, לא מצאתי שום דבר. אז אני אשאל פה, אולי אתם תדעו, מספיק לי לדעת אפילו אם זה בכלל אפשרי או לא, אם התשובה חיובית זו כבר התקדמות מבחינתי. זה המסך זה…
-
- 6 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
כשאני קורא את המדריך ורואה את התמונת מה שנמצא בתמונות בתוך המחשב ומסתכל בתוך המחשב שלי הכל ממש שונה! אני לא יודע איפה ואיך ולאן לחבר חוטים של המאווררים ... מישהו מוכן לנסות לעזור לי דרך אייסיקיו שלב אחר שלב...אני יודה לו מאוד! אייסיקיו 178801680 מסנגר : commander01_gav@hotmail.com תודה לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 946 צפיות
-
-
שלום אנשים יקרים. שמי זיו ואני סטודנט שנה ב' בתואר עיצוב תעשייתי בhit מכון טכנולוגי חולון. יש לי פרויקט ואני מעצב פנסי תיחום לאופניים. חיפשתי בדף הנושאים בהתחלה אך לא מצאתי תשובה ולכן אני כותב כאן. אני מעוניין למקד תאורת לדים (או סוג אחר אני לא מבין בתחום.) לפס של אור על הריצפה. אני לא מעוניין להשתמש בלייזר. אשמח להבין איך אני ממקד אור לכדי הלומה חזקה ומה אני צריךבשביל לבנות דבר כזה. ואיפה. אם תוכלו להפנות אותי למעבדה המתאימה או להאיש המדהים שיוכל ללמד אותי את הידע הדרוש ובעצם להציל אותי אני יותר מאשמח. תודה מראש! זיו שפר
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חבר'ה. קיבלתי את המאוורר הזה ואני מעוניין לחבר אותו לדופן המארז. חיתוך ריתוך והגנות זאת לא הבעיה. הבעיה היא שהוא צורך 12 וולט DC. לאן אני מחבר אותו בדיוק והאם יכולה להיות בעיה במידה וספק הכח ישן (בן 4). הנה 2 תמונות שימחישו קצת ויתנו קצת פרטים. תודה תודה! עוד שאלה קטנה, אם אני רוצה להוסיף נורות לד, אני צריך לחבר אותן במקביל או בטור?
-
- 9 תגובות
- 944 צפיות
-
-
-
חרטטי איזה דרקון סקסי בסטייל הכל על פרספקס קניתי לדים חוטים נגדים וכל מה שצריך ועכשיו הכל טוב ויפה עד שנתקלתי בבעיה קשה ....איך מחברים את הלדים לפרספקס...בעיקרון יש כבר "מפרצים" ללדים במסביב של הפרספקס... אבל איך אני מחבר את הלד שלא יזוז בלי שיפריע לאור לעבור?
-
- 8 תגובות
- 891 צפיות
-
-
אוקיי הבנתי שיש לחשב את כל הפרטים וזה חייב להיות נכון. אבל השאלה שלי היא כיצד אני יודע כמה V הלד שברשותי? איך אני יודע פרטים לגביו..? ועוד כמה שאלות: 1) אפשר לקבל אתרים שיש בהם מדריכים למודים או פשוט מודים כלשהם.. אני מעדיף שהם יהיו מדריכים, או מודים שמסבירים יותר כיצד הכל נעשה. אם אפשר, להתמקד בנושא האלקטרוניקה שבמודינג, דברים מדליקים שניתן להכין, ורעיונות. הלחמות וכן הלאה. 2) ניסיתי להכין מקלט IR לפי המדריך שבאתר (שהיה בתחרות המדריכים). זה לא עבד, אבל זה לא העניין. השאלה שלי בעקבות ההתנסות בהלחמה היא... א. האם באריהב יש לוחות PCB שיש עליהם פסים מוליכים לאורך החורים..? ב. אם לא, מה הפיתרון הקל ביותר? (כי [עוד לא שאלתי באריהב- נעשה זאת מחר] בדקתי בהמון חנויות אלקט' בנתניה…
-
- 1 תגובה
- 837 צפיות
-
-
יש אנשים שפשוט יש להם שש שבע מאווררים ואם הם רוצים שכולם יעבדו אז כולם יעבדו ואם הם רוצים שש יעבדו ואחת לא אז הם עושים זאת אז אני רוצה לנסות .מאיפה אני קונה את הדבר הזה שנותן לך שליטה על המאוור ?ואם להנמיך ואם שלא יעבוד ואם שיעבוד חלק .ואם לכבות אותו ויש כל מיני דברים שמאפשרים שליטה במאוור מבחוצ . מאיפה אני קונה את הדברים האלו ? ראיתי כל כך הרבה תמונות ולכולם יש את הדבר הזה שנותן לך שליטה על המאוור .
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מחפש בנרות חנות שמוכרת Scotch Blue, זה טייפ איכותי ביותר לצביעה. ראיתי גם שהמון מודרים משתמשים ספציפית במוצר הזה וכידוע, 3M אכן יצרן איכותי. בכל מקרה, אני מתקשה למצוא את זה בארץ... בהום-סנטר יש מוצרים של 3M אבל אין להם את הטייפים האלה, סביר להניח גם שאם היה, אז במחיר מופקע. אני סבור שיש חלופות איכותיות לא פחות, ולכן פתחתי אשכול, אז שוט.
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי 2 שאלות קטנות קודם כל רציתי לדעת אם כמות הזרם שמולקס אחד יכול להוציא מוגבלת? הכוונה אם אני אחבר 4-5 מאווררים לאותו מולקס האם זה יכביד או אולי ישרוף משהו? כי באותו היום שחיברתי את הפאנבאס שבניתי (מתחים של 5-12) הלוח נשרף (מזל שהייתה עוד אחריות) האם זה הגיוני שזה קרה בגלל עומס? השאלה השניה שלי אם הספק הוא 400W ג'נרי האם אפשר לדעת כמה ההספק האמיתי שלו? או לדעת אולי בערך?
-
- 4 תגובות
- 770 צפיות
-
-
שלום אנשים... נמאס לי מהMP3 256MB (שבמלא כבר חצי עובד..והIPOD כבר החליף אותו ממזמן) ולכן החלטתי לעשות מימנו מעיין DOK... מי שלא מכיר אז זה הMP3 הנפוץ... http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=38628 פירקתי את הפלסטיקים וכו נשאר רק הPCB.... עכשיו אני מחפש כמה שיותר להקטין אותו (כמובן שלחתוך תPCB לא בא בחשבון)... אבל לדעתי החלק השני עם המסך וכו לא הכי נחוץ ולכן אני שואל אם אפשר "לחתוך" אותו...או כול דבר אחר שיכול להקטין תגודל... הנה כמה תמונות שתבינו מה קורה...(צולמו בK800i).. [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מתקוון ביציאות מולקס כמה V יש בכל אחת מהם ואם אני רוצה לחבר את היציאה ללד של 3V למשל אז נגד של כמה אני צריך וד"א יש למישהו מדריך לאלקטרוניקה אבל משהו רציני לא כמו בעוגן
-
- 5 תגובות
- 865 צפיות
-
-
זהו אפשר להגיד שכמעט סיימתי את הפרויקט,הוא כולל LCD פאן באס חלונות תאורה מאווררים צביעה אני מציין שהמצלמה שבה צולמו התמונות,לא טובה במיוחד,ושהמארז נמצא מתחת לשולחן אז יש אזורי צל בחלק מהתמונות.. אני מציע שלפני שתראו את התמונות,תראו איך נראה המארז לפני(בתמונות הקודמות שפירסמתי),ואיך נראה לאחר הצביעה.. http://photos.walla.co.il/yossin56 לכו ל"מודינג סופי צביעה" יש אפקט "מראה" מהצבע.. מי שרוצה לדעת על אופן הצביעה שיגיב, חסר לי להוסיף פקספקט (אני מחפש צבע שחור).. איך יצא?
-
- 19 תגובות
- 3k צפיות
-
-
http://www.overclockersclub.com/reviews/nexuspanel3/3.htm מצאתי את המוצר באיזה מחשב ישן מנסה להפעיל אותו אבל חסרים לי התרמיסטורים. קניתי תרמיסטורים של 100, 1K , 20K אוהם 100 ו-1K נתנו תוצאות לא רלוונטיות (בטמפרטורת החדר הצג הראה 88 מעלות על 100 , ו 90 על 1K) לעומת זאת 20K נתן 9 על טמפרטורת החדר.(הכל בצלזיוס) עשיתי מדידה, לא מספיק מדוייקת, אבל בהערכה סבירה - על חום האצבעות שלי - עם מד חום רגיל: מד חום -32.7 , התרמיסטור של ה-20K נתן תוצאה של 12.5 השאלה שלי - האם יש קשר ישיר(הפוך למעשה) בין החום להתנגדות - ומכאן אני יכול להסיק שאני צריך משהו באיזור ה-5K עד 8K או שזה נוסחה פיזיקלית מעניינת יותר -ואם כך - מה ההתנגדות הרצויה?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני הורדתי מהאתר כמה תמונות, מצאתי תמונה שאהבתי ואני רוצה לעשות את הסמל שיש בתמונה על דלת המארז שלי. יש לי דלת מפרספקס, אני אדביק את התמונה על הדלת ולפי התמונה אני אכין את הסמל. אבל הבעיה היא שאני לא יודע במה לכסות את הסמל אחרי זה? הרי זאת דלת מפרספקס, אני אמור לכסות את הסמל בכך שאני אשים עוד פרספקס מעליו? ועוד דבר: זה קשה להכין סמל על דלת מפרספקס? הסמל הוא די קל להכנה, אים בו עיגולים או משהו כז, רק ריבועים ומלבנים ובגלל זה הוא די קל להכנה. רק רציתי לדעת אם ידוע לכם על קושי שקיים כשמכינים כזה דבר על דלת מפרספקס?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אפשר לחבר קתודה קרה לספק של המחשב אבל להשאיר את הקתודה לא במחשב נגיד במקום אחר?
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
נמאס לי כל שניה לקום להעביר שירים בזמן שאני בחדר. החלטתי לעשות שלט רחוק למחשב שיעביר בשבילי שירים בווינאמפ או כל תוכנה אחרת לא משנה איזו (וזה הכי חשוב כי זאת כל הפואנטה של השלט - לא לקום להעביר שיר)... ואם אפשר גם שיגביר וינמיך ואולי עוד פונקציות אם כבר עשינו שלט. אבל הבעיה שלי זה איך לאזעזל אני עושה את זה? והאם זה אפשרי בכלל?! אם מישהו מכיר דרך ומבין בזה בבקשה תעזרו, מדריכים יהיה מאוד נחמד. אני לא מבין כלום בנושא הזה אז בבקשה כמה שיותר בפשטות... תודה רבה.
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
נושא חשוב מאוד : לכל אלו שגם נוהגים. יש שם שוטרים בחוץ עם רובה ממל"ז זה נקרא , והוא גורם להרבה שלילות בארץ . ישנם משבשי רדאר למניהם אם עולים יקר מאוד .4000שח העניין הוא האם אפשר להכין אחד בבית מכמה רכבים ולחסוך המון כסף ולשמור על הרשיון כי בגדול אם תופסים דווקא את הלו שנוסעים טוב . זה שאלה לכול התותחים !!! לא זה לא גלאי ראדר זה משבש יש גם גלאי ... המשבש גורם להודעה של תקלה על הממלז של השוטר בעת נסיון התפיסה.
-
- 8 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
שלום. יש לי נגן MP3 עם הקלטות מאוד חשובות. \חיבור הUSB נשבר, ואני חושש לנסות לתקן בעצמי. (קניתי בebay מחברים חדשים) יש למישהו המלצה על מקום / מישהו מקצועי שיוכל לתקן לי? כמה דבר כזה אמור לעלות? תודה.
-
- 7 תגובות
- 4.3k צפיות
- 1 follower
-
-
סליחה תתקנו אותי אם רשמתי את הכותרת לא טוב ואם כן אז סליחה אני יתקן!! אני צריך שמישהו שיודע לצייר יפה יצייר לי תמונה יפה ויפנה אלי לאיסיקיו בבקשה 174724290 אני רוצה לחרוט על הפרספקטס את הציור או שמישהו ימליץ לי על תמונה כי אני לא מוצא תמונות מתאימות בגוגל!! אז מס' האיסיקיו שלי 174724290 או במסנג'ר taldrom1@hotmail.co.il תודה מראש טל!!!
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתכוון בלי GPS כי זה יהיה בתוך מבנה. ואם יש, כמה מדויק זה יהיה? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-