עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Udi21,

יש לי מעגל מודפס שאני רוצה להפריד ממנו את החיישן בכדי לשים שניים, השאלה שלי אם אני מחבר במקום הרגליים של החיישן חוטים אני יכול לחבר 2 חיישנים ושניהם יעבדו כמו שצריך או שטווח הקליטה שלהם יפגע ?

• 4 תגובות
    • 770 צפיות
  2. Started by zniibidl,

אני צריך לקחת זרם חשמל רגיל [220AC] ולהמיר אותו ל-12DC הבעיה - אני צריך שנאי "עירום" זאת אומרת לא בצורת תקע שנכנס לשקע אלא עם כבלים שמתחברים פנימה והחוצה ממנו יש כזה שנאי? היכן?! אם אין האם יש שנאי שפשוט ממיר את הזרם הקיים מ-AC ל-DC ומשאיר אותו על אותו זרם? זאת אומרת לחבר שנאי 220AC~12AC ואז שנאי שייקח 12AC~12DC קיים כזה? אם כן אז שוב...איפה?

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. הכותרת מספרת הכל .. או אם יש שיטה לפצל את החיבור מכוון שאני רוצה שתיהיה לי מדפסת וגם LCD.. ועוד שאלה קטנה כמה עולה מסך LCD בגודל הבא.. 15 על 13 (גובה) תודה לכל העוזרים אמיר.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  4. אני רוצה לבנות פאן באס ל5 מאווררים שנשלטים על ידי מפסקים וכאשר הם עובדים יהיו נורות לדים שידלקו המאווררים הם של ספקי כח ישנים 80מ"מ הלדים הם גם ישנים של מחשבי ששבקו חיים ישנם לדים קטנים וגדולים אני לא מבין גדול בלדים אז אני לאט יכול לתת עליהם יותר פירוט אבל בעיקרון אלה הלדים של המארזים של הפאור הריסט וכדומה. אני צריך לדעת גם את צורת החשמל שאני צראיך לתת להם מהספק בקיצור הכל כולל הכל. חיפשתי מדריך מתאים אבל לא מצאתי בכלל אולי אתם תוכלו למצוא לי איה מדריך שיכול לעזור לי? תודה מראש!!

• 3 תגובות
    • 626 צפיות
  5. Started by lion03,

שלום לכולם! אני שמח לחלוק איתכם את יומן הפרויקט הראשון שלי. רקע: קודם כל קצת רקע עליי על מנת להסביר את השם הלא רגיל של הפרויקט, קוראים לי לאון רוזנגרטן אני סטודנט למדעי המחשב ומהנדס מחקר ופיתוח בשתי חברות סטארטאפ קטנות וגיימר כבד. למזלי הרבה עיקר העבודה שלי היא בתחומים שקשורים בטכנולוגיות מעולם הגיימינג כמו עבודה עם Opengl, Direct X ושימוש מאסיבי ב(GPGPU (general purpose graphics processing כמו CUDA של Nvidia או OpenCL של AMD. ככה שכל מחשב גיימינג טוב הוא גם מחשב עבודה מצויין ולהפך. החומרה: מעבד: היות ואחת הדרישות שלי היכולות Multitasking מצויינות הבחירה הייתה ממש קלה ומעבד שנבחר הוא AMD FX 8350. להבדיל מIntel המעבד הנ"ל הינו Oct core אמיתי ולא נרובע ליבות שבו כ…

• 6 תגובות
    • 4.8k צפיות
  6. זה המחשב שלי לפני כמה חודשים ועכשיו אני הולך לקנות דברים חדשים. אז ככה: 1)Thermaltake A1908 Thunderblade Red Led 80mm Fan - ארבעה מאווררים כאלו 2)Thermaltake A1716 Neon light redCathode 3) ThermalTake 80x80 Fan Grill 2 pieces 4) Thermalright SLK 947U 5)Thermaltake 80mm Smart Case Fan 2 6)Twinmos TMD7608S8E50D 256MB DDR3200 Memory- שנים כאלה בתוספת לעוד שניים שיש לי כבר

• 5 תגובות
    • 953 צפיות
  7. לאחרונה ובשל המצב החיווטי הקשה במארז שלי החלטתי ללכת על פרוייקט מודינג מקיף שיכלול שינוי קירור לכרטיס המסך (HD5850) שינוי הקירור למעבד לקירור מים מבית THERMALTAKE עם בלוק מתקדם שינוי חלון המארז למשהו טיפה יותר "ייצוגי" ובאופן כללי הוספת אווירת UBER לפנים המארז מה שאומר הרבה כחול, הרבה שחור והרבה אור. הלפני: ככה נראה המצב העגום של היום, לא לבעלי לב חלש זה המארז כפי שהוא היום איזור המעבד איזור כרטיס המסך מה בתוכנית? יעופו כבלים SATA וIDE הקיימים יכנסו כבלים חדשים בצבע כחול ויפה, יגיבו כמו ילדים טובים לUV המגש מאחורי לוח האם יחורר לחיווט מתקדם קתודות גם הן יכנסו מערכת קירור מים עם נוזל כחול דלת המארז תכלול לוגו זוהר של Uber Machine (שם המחשב) ההתחלה ש…

• 36 תגובות
    • 15k צפיות
  8. Started by dbzu,

שלום לכולם!! רציתי לבנות תצוגה של 7 seg שיופיע מילה ואז היא תשתנה למילה אחרת ואז לאחרת ואז מההתחלה סתם דוגמה למשל "I LOVE YOU" בהתחלה יופיע I אחרי 2 שניות LOVE ואז YOU ואז מההתחלה עם פוטנציומטר שישלוט במהירות. רציתי לדעת אם אפשר איזו סכמה לזה או משהוא לא אכפת לי אם זה יהיה עםרכיב שדורש צריבה רק תביאו לי מדריך לבנית צורב ועדיף שיעבוד על מתח usb תודה מראש אילון.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. שלום, אני חדש בפורום זה ובכלל באתר בגעתי לכאן כי אני רוצה לבתחיל ללמוד מודינג ובכלל כל בבתעסקות הזאת עם המחשב אז יש לי כמה בקשות : 1.אני צריך מדריכים למתחילים בסיס במודינג בעברית או באנגלית אבל אם באנגלית אז רק וידאו. 2.אני צריך קצת הסבר ממכם על כל זה והתעסקות אם המחשב והחלקים בו אם יש מדריך אז גם טוב. ואם עברתי על החוקים או משו בפורום תודיעו לי ואני ישנה. ותודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by sharkk,

יש לי לד... ויש לי מקור מתח ונגד נגיד של 180 אוהם... אני רוצה לחבר אותם איך אני מחבר ניסיתי כמה וכמה שיטות עם + ו- וזה לא פועל.... מישהו יכול להביא לי תרשים? תודה!

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. שימו לב יש לי פרספקס בצורה הבא: תמונה למעטה השאלה היא: נכון שהאור של הלד אכן יגיע בכיוון של הצים הירוקים ויגיע 100% לכיוון הפסים הירוקים השאלה היא האם האור יתפשט גם על כל שאר הפרספקס לפי החצים המסומנים באדום? מקרא: הדבר הכחול אם החוט השחור והחוט האדום זה לד הכחול זה פרספקס (שימו לב! זה לא פרספרס מלא זה מין מלבן אם חור באמצע!!) חצים כיוון התפשטות האור [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. האם אני צריך חיבור מולקס פנוי לכל מעגל של לדים?? איך אני בודק כמה כל לד צורך??, חשמל מיליאמפר... זה ממש משגע אותי כי בשביל להאיר 2 לדים אדומים אני צריך חיבור מולקס שלם ואח"כ אני לא יוכל לחבר אותו לא להרדיסק לא לכוננים....? אם מישהו יוכל להסביר לי את זה במפורט.... תודה רבה לכל העוזרים... hwzone אתם המושיעים שלי!

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by Lancer,

מישהו מכם יודע איפה אני יכול לקנות צורב EEPROM שיצרוב זכרון מסוג 28C64? כל החנויות שדיברתי איתם עד עכשיו אמרו לי שצריך להזמין ורק אחריי פסח זה יהיה ואני צריך את זה עכשיו. אם אתם מכירים חנות ,רצוי באיזור חיפה והקריות אז תכתבו את הפרטים שלה בבקשה. תודה

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  14. Started by glik2,

שלום לכולם. ברצוני להכין פנס ,שמרכבים אותו על המצח . שעובד עם led . יש למשהו מדריך איך עושים את זה .

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by roeesnir,

אני צריך ספק כזה: AC IN - 100-240V 50/60Hz 19W DC OUT 12V 1.3A. מצאתי באיביי את אלו: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=290372975267 ואת זה: http://www.ebay.com/itm/12V-DC-1-3A-15W-Regulated-Switching-Power-Supply-/300632204706?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item45ff1365a2 או את זה: http://www.ebay.com/itm/1-Switching-Power-Supply-NES-15-12-12V-1-3A-78x51x28mm-/140338496531?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20acd38413 מה ההבדלים בניהם? איזה כדאי לקנות? תודה.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  16. ברצוני לדעת עד כמה אני יכול להתעלל בו מבחינת מודינג :lol:

• 6 תגובות
    • 818 צפיות
  17. Started by icebreak,

http://www.mini-itx.com/projects/psu-pc/default.asp?page=3 נראה כמו ספק ? זה בעצם מחשב שלם

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. שלום לכולם יש ברשותי פאלם מסוג Palm M515 תמונות : http://images.google.co.il/images?ndsp=18&um=1&hl=iw&q=Palm+M515&start=90&sa=N יש לי בישבילו כבל USB שמיתחבר למחשב .. אני רוצה להפוך רק את המסך שלו (מסך טאצ' 3.2") למוניטור של המעלות והמתחים של המחשב .. איך אני עושה זאת בלי לפרק אותו ? הינה דוגמא http://il.youtube.com/watch?v=7s2qIVPzyDA

• 2 תגובות
    • 883 צפיות
  19. ראיתי עד כה המון מעגלים אבל כולם עם 8 לדים. אני מתכנן לחבר למחשב בכבל LPT ולשלוט דרך פלאג של ווינאמפ DiscoLitez . הייתי רוצה לדעת כמה לדים מקסימום הכבל יכול להחזיק. הבנתי שאם מעמיסים עליו הרבה זרם תהיה לי בעיה. בהנחה שאלו נתוני הלד: Typical: 3.4 V Max: 3.8V 20mA אשמח אם מישהו שמבין בנושא יוכל לצייר לי שרטוט חשמלי בEWB או כל תוכנת סימולציה שהיא ואפילו בצייר כל עוד זה יהיה מספיק ברור.

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. לא משנה הסיבה. אני רוצה לחבר מעין פוטנציומטר רגיש לכל חיבורי הCCFL ולהנחית אותם באופן מדוייק לעוצמה רצוייה. איך אתם מציעים לתכנן את זה?

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by nati27,

איזה חומר משתמשים לבידוד רעש הדיסק ואיפה אפשר לקנות

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. בעיקרון בקשר ללדים כבר החלטתי ורק רציתי לשאול אם מישהו כבר קנה מהם לדים ויכל לומר לי אם הם חזקים?מכיוון שלא מצויין כמה mcd יש להם. בנוסף ללדים אני רוצה להזמין מהם גם נגדים 470ohm ואני לא יודע מה לבחור ומה המחיר שלהם פה,צירפתי תמונה ואני רואה גם שיש שם נגדי 1w שזה יותר מידי בשבילי..ובמיוחד אלו בתקן הצבאי שמנסיון עולים הרבה יותר בגלל עמידותם והאיכות שלהם. וגם המלחם שהיה לי נפח את נשמתו לכן אני צריך אחד חדש ומכיוון שאני עצלן ומזמין משם בכל מקרה החלטתי לקנות גם מלחם,צירפתי תמונה של פירוט מוצר האים הוא בסדר והאם הוא יתאים לי??(התמונה השניה) ודבר אחרון אני צריך לקנות גם heatshrink (שרוול מתכווץ) ותהיתי באיזה קוטר אני צריך לקנות (גם מאריהב) 3.5mm?4?יותר? תודה מראש [attachment de…

• 5 תגובות
    • 958 צפיות
  23. מה אתם אומרים על לעשות מארז שייראה כאילו הוא מעץ? לוקחים את הפלסטיק שדומה לעך, כמו שיש בדלתות\ארונות ומדביקים. זה בטוח ייצא יפה אבל העיה היא איך ייצא הפאנל כשאני יצבא אותו בחום, יפה או כאילו חירבנו עליו?

• 3 תגובות
    • 716 צפיות
  24. ראיתי תוכנה כזו אבל אני לא יודע את השם, תודה

• 2 תגובות
    • 783 צפיות
  25. Started by BENNY-L,

ראש מתפרק הכוונה לחנות תודה

• 2 תגובות
    • 3.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.