עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Psychogenik,

שלום לכולם, לאחר התעניינות ארוכת שנים באלקטרוניקה ובמודינג החלטתי ללמד את עצמי את הדברים הבסיסיים ולאחר חיפוש שנמשך לתוך הלילה נפל בחלקי המזל למצוא את הפורום הנפלא הזה. בגלל שאני צריך לקום עוד 3 שעות ללימודים אני יקפוץ ישר לכמה שאלות שאני ישמח אם תוכלו לענות: - אני מעונין לקנות מולטימטר בסיסי במחיר סבבה ותהיתי אם מישהו יוכל להמליץ על חנות באזור המרכז (עדיף באזור רחובות\ראשון). - לאחר ריפרוף במספר אתרים החלטתי להתחיל בערכת ARDUINO מכיוון שזה יאפשר לי להתנסות גם בתכנות וגם באלקטרוניקה, תהיתי אם מישהו יכול להמליץ על חנות (גם באזור המרכז) שאני יוכל לרכוש אחד מן הלוחות שלהם. בדקתי בשתי חנויות מומלצות (טלמיר וארהיב) אבל אין להם את הרכיב המדובר, החנות היחידה שמצאתי שמוכרת את רכי…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by Lapland,

יש איזה דרך להלדיק תמחשב בלי מארז ?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. שלום, בקרוב ארכוש את המארז HAF 932 ואני מחפש כל מיני פתרונות לפילטרי אבק.. (כן ראיתי באתר את המדריך עם הסנו רב מגבת..) מישהו יודע אם יש מקום שאפשר לקנות בו פילטר לפי מידות או משהו כזה? למישהו יש רעיון לגבי פילטרים למארז? (אני לא מתכוון להחליף את המאווררים ל 120 או 140, ראיתי שהציעו את זה פה באשכולות אחרים והדבר נשמע מגוכך..מכיוון שההחלפה עולה הרבה כסף). תודה. מצאתי פורום באנגלית ששם מישהו קנה גרביונים בגודל SUPER EXTRA LARGE ופשוט כיסה איתם את הדלת הצדדית ואז גזר את מה שנשאר. זה נשמע אחלה אבל אולי יש משהו יותר טוב?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by שם משתמש_1234,

רציתי לדעת האם אני יכול לשלוח הודעהת סריאל ל2 מקומות שונים ? ולקבל תגובה מ2 מקומות שונים? זאת אומרת שהמחשב יהיה רק "צופה" מהצד - וככה אוכל לדעת איפה אני נתקל בבעיה ,איזה צד לא מגיב לי?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by achla226@walla.com,

האם ישנה דרך בה ניתן להפוך מסך LED LCD רגיל לכזה שיפלוט תאורה אולטרה סגולית UV LED? תודה, אורי.

6. Started by Pro modder,

חג שמח. הרעיון מכונה THOR. (אל הרעם הסקנדינבי) לקוח מתוך החיבה הגדולה של psycotix לויקינגים. (ושמו של המארז הוא Sviking) המקור: הרעיון: אז כך: נתחיל מה Top של המארז. על ה "טופ" ישב טרפז שעשוי מעץ ועליו כיסוי אלומיניום מוברש. בחלק העליון של הטרפז יכנס לתוך חריטה שהוכנה מראש, מלבן פרספקס בצבע כחול, המלבן יואר בעזרת תאורת לדים, באלומיניום בעץ ובפרסקס תתבצע חריטה של 3 פסים אשר תעבור גם את פח המארז ואלו ישמשו פתחי איוורור לאוויר החם שמצתבר, והצצה לפנים המארז. האלומינום יוחזק בעזרת 8 בירגי נירוסטה (מברג כוכב..). Left door: הפרספקס שבדלת יוחלף לפרספקס כחול. והשם THOR ייחרט עליו, ויואר בעזרת לדים כחולים. Front: פסיי האוורור יוארו גם כן בלדים כחולים. …

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. אז ככה אני רוצה לבנות את התאורה האחורית של המסך... איזה כרטיס כדאי לי לקנות[כמובן שיהיה כמה שיותר זול אבל לא להתפשר על נוחות!] ולגבי החנות-מצאתי אתר שמוכר כרטיסים ועוד כמה דברים: http://www.4project.co.il מכירים? הזמנתם משם?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by bluz,

קודם כל עבדתי עם PCB אומלל וקטן. עכשיו יש כמה דברים: -ההלחמות נעשו בצורה רשלנית למדי, מלחם מגושם. האם בדיל מוליך? -הדיודה שמבקשים במדריך נשברה אז השתמשתי בדיודה אחרת. זה משנה משהו? כמו כן הקבל האלקטרוליטי הורכב בהנחה שהרגל הארוכה זה ה+. גם בגלל שמעל הרגל השניה (-) היה פס אפור שמן לאורך הקבל. חוץ מזה, השתמשתי במקלט IR ושמתי אותו כמו בציור - הוא נראה לי 100% כמו שבתמונה. מה הבעיה :s05:

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. שלום מה מיוחד בממסר הבא? http://www.ebay.com/itm/5V-30A-Optocoupler-Isolated-Relay-Module-with-Diode-over-current-protection-/150997811429 יש לו צורה מיוחדת שמזכירה "T". האם הוא Latching במקרה? או אם לא, מה הייחוד של ממסרים עם צורה כזו? תודה card

10. ראיתי כבר בכמה מודים שהדביקו מין שפיץ כזה באמצע של המאורר. נראה לי אחד היפים, אין לי מושג אם הוא גם תורם במשהו (מעבר לזה שמפחיד אותי שהוא יפגע בפיזור משקל ויפריע לפעולה של המאורר). בכל אופן, למאורר 120ממ אם מישהו מכיר משהו כזה... תודה (:

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by Dave85,

אני לא בטוח שזה המקום הכי מתאים לשאול זה אבל אני אנסה בכל מקרה. מה אני צריך בשביל להכניס למחשב מידע שמתקבל מחיישן דרך פתח USB. לדוגמא: אני רוצה שחיישן טמפרטורה יעביר את הקריאה שלו למחשב דרך כבל USB, איזה רכיבים אלקטרונים מינימאלים אני צריך כדי שאני אוכל בסופו של דבר לקבל את קריאת הטמפרטורה על הצג (לא מבחינת תוכנה). תודה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by גיבורי,

אהלן, בכל כבל USB יש ארבעה חוטים שונים: אדום ושחור - למתח, וירוק ולבן. השאלה שלי היא מה עושים / איך שולטים בלבן והירוק. יותר ספציפית, יש לי איזה צעצוע שעובד על 6 וולט ואפשר להפעיל אותו עם היואסבי, ואני תוהה אם אפשר להשתמש איכשהו בחוטים הירוק והלבן כדי להשתמש ברמקולים והמגבר של המחשב במקום הרמקול של הצעצוע. מה אתם אומרים? תודה, אלון

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by Godmoney,

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1208056

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by Buffer,

אהלן כולם, לפני בערך מיליארד שנה(לפני המפץ הגדול) פתחתי פה אשכול ואמרו לי שהמארז שלי נורא מבולגן וזה. והחלטתי לסדר אותו, אבל לא היה לי הרבה זמן בשנתיים האחרונות, אז עשיתי את זה רק עכשיו וגם הרכבתי את הכרטיס מסך שלי שחזר מתיקון והיה זרוק אצלי פה כבר חודשיים.. לפני: (לחצו על התמונות להגדלה) אחרי: אשמח לשמוע תגובות, הצעות והערות. שבוע טוב, אור.

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by Bashash,

אוקיי... אחרי מחשבה מרובה לבסוף החלטי לצבוע באמצע המארז מאחורי הרשת השחורה שני פסים לבנים! (כמו במכונית ספורט...) אני ממש עומד לסיים אבל נגמר הצבע השחור שרציתי לצבוע איתו את גוף המתכת. הנה כמה תמונות! כמה תיקונים... אני מקווה שמחר אני כבר יסיים וישלח תמונה של כל המחשב מורכב. עדכון:

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. אני רוצה להוסיף עוד 4-5 מאווררים למארז (עדיין לא יודע כמה מאווררים), אבל הבעיה היא שנגמרו לי המקומות בשביל המאווררים בספק כוח. אני יודע שאפשר לעשות רישרוש של חיבורי המאווררים (לחבר אותם ביחד) אבל אני מעדיף לא לעשות את זה. אני חיפשתי מפצל מולקס (אם כך קוראים לו) בחנויות ברשת ולא מצאתי, אז בבקשה תביאו לי לינק כדי שאני אוכל לקנות.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. שלום לכולם, ברצוני לדעת מהו השם המקצועי לצינור שחתוך לכל אורכו בצורה מסולסלת. הצינור שקוף והוא נועד לעטיפת כבלים וכו'. תודה. עריכה: נראה לי שקוראים לזה לפלף ספירלי... אבל אינני בטוח כי זהו השם המקצועי. ומהו שמו בלעז?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by nirh216,

איך אני עושה את זה? ליציאה של ה- S-Vide יש 4 פינים ופין אחד שחור באמצע... איך אני הופך את זה ליציאת RCA? תודה רבה לכולכם!

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by Arik.G,

הגיעה לסופו פרוייקט המודינג ההכי יפה בעולם (לדעתי) של המודר G69T (אני יודע שהוא נגמר מזמן אבל היתי חייב להעלות את זה) במידת ההשקעה הוא עומד מול ה ORAC3 האגדי. הפרוייקט התחיל הדצמבר 2004 וכעת הוא הסתיים. אז מי שלא ראה חייב לראות ומי שרוצה להגיד שזה ישן שיראה שוב. הלוג מכיל כ 103 עמודים ובעל מספר מדהים של צפיות: מעל 2 מיליון קישור: http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=76374&page=103

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. היי. אומנם זה קשור לאלקטרוניקה, אבל כצאת שונה. יש לי טלפון אלחוטי ישן שאני רוצה להפעיל אותו, הספק נשבר. כתוב עליו 12V 500mA זה אומר שעם אני יחבר אליו ספק 12V עם 1A או נגיד 890mA אז זה ישרוף אותו??. עם אני יחבר ספק עם נגיד 300mA ו12V זה ישרוף את הספק?. חיברתי לו לו מזמן מטען 10V 700mA 7AV והיה כזה זמזום. האם שרפתי את הטלפון? תודה רבה לעונים. מנהלים עם הכותרת לא תקנית או לא קשור, תעבירו/או תעירו לי כתוב בתמצית פורום שזה גם פורום אלקטרוניקה אז בגלל זה רשמתי את זה פה.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  21. Started by jeyjey,

אני בונה בלוק מים והכלי היחיד שיש לי גישה אליו בשביל לעשות את זה זה דרמל אני מתכוון לקנות את ראשים 193 ו9904 לפי מה שהבנתי מהת'רד שבסטיקי הם יהיו טובים רציתי לשאול - האם החיתוך איתם יהיה מדויק? וכמה עולה כל ראש בערך?

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by roeesnir,

יוצא לי להוציא קבוצות לחו"ל. כמעט תמיד אין מקרופון באוטובוס, או שהוא לא תקין (מדינות עולם שלישי). נזכרתי שכשהייתי קטן, בניתי מקרופון עם משדר FM, זה היה קיט שעלה כמה שקלים. יש למישהו מושג איפה אפשר להשיג מקרופון עם משדר FM? (לא מצאתי משהו נורמאלי ב-eBay) או קיט לבנייה עצמית? תודה. נ.ב. אבל משהו לא זבל.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by OmEr.il,

שלום, יש לי קורקינט חשמלי עם שתי סוללות 20AH, 12V כלומר יחד 40 אמפר ו24 וולט. אני חושד שכשקניתי אותן הן לא היו בדיוק חדשות,יש דרך לבדוק? (הן עברו משהו כמו 10-15 טעינות עד עכשיו...) תודה. נ.ב:לדעתי זה הפורום הכי מתאים,אם לא מנהלים נא להעביר

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. היי, במסגרת המודינג שאני עושה למחשב התחלתי לעשות את פרוייקט הלדים המהבהבים של הP2. פרוייקט עם חיבורים לא מסובכים, אני רק צריך חיבור מולקס ואולי להחליף את הלדים לUB, ואני מסיים. הבעיות שלי פשוטות: 1. אני לא בטוח אם חיברתי את הלדים טוב - בסכמה זה מוצג ממש כציור של לד, אבל אני רוצה להיות בטוח. 2. חיבור הP2 מכיל 3 רגליים: 2 קצרות בצדדים ואחת גדולה בצדדים (תראו בתמונה). האם הגדולה היא אדמה 100%? תודה מראש! החיבורים עד עכשיו: חיבור הP2: מחובר חיבור הP2: פתוח מהפלסטיק עוד תמונה של הP2 פתוח עוד אחת ממבט על, קצת מטושטשת תודה לImageshack.us על אירוח התמונות (צריך לכתוב אם לא נותנים קישור לדף עצמו : )

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by Moty_p,

אני רוצה לעשות חלון למארז אבל הפרספקט שיש לי הוא גדול מידי ואני צריך לחתוך ממנו כמה סנטים הבעיה היא שאין לי דרמל ואין לי כסף לקנות אחד ואני לא יודע איך לחתוך את הסנטים האלה מהפרספקט וגם איך לעשות חלון יפה וסינתתי אגב יש לי עוד שאלה בניתי מערכת אפקט תאורה על ידיד לדים אולטרה בריט ונגדים אם מפסק אני פוחד לחבר את זה למחשב שלי שלא יהיה לי חס וחלילה קצר במחשב וילך לי שם חלקים האם זה בטוח להשתמש בזה ולהפעיל דרך מפסק של הלדים מבלי שהיה לי בעיות כל שהם?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים