אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
ראיתי כבר בכמה מודים שהדביקו מין שפיץ כזה באמצע של המאורר. נראה לי אחד היפים, אין לי מושג אם הוא גם תורם במשהו (מעבר לזה שמפחיד אותי שהוא יפגע בפיזור משקל ויפריע לפעולה של המאורר). בכל אופן, למאורר 120ממ אם מישהו מכיר משהו כזה... תודה (:
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני יכול לחבר 2 לדים למקור חשמל 7V (כל LED זה 3V + 1-0.5 %V נראה לי) ואז אני מחבר את הLED1 לLED2 ורגל ארוכה של LED2 לכבל צהוב ורגל קצרה מLED1 לכבל אדום נכון ? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה אני יודע לתכנת בשפה גבוהה , אבל ידע באלקטרוניקה ממש אין לי. רציתי לדעת אם כדאי לי לקנות ארדואינו ואם כן איזה? בהתחלה חשבתי רק להכיר את המערכת ומכוון שאני רוצה להמשיך ולעשות עם זה כמה פרויקטים בעתיד אני רוצה לוח טוב עם הרבה רכיבים שאוכל להתחיל לשחק איתם ולראות מה קורה שם. בהתחלה חשבתי על בנייה של מנעול לדלת אבל לפי מה שראיתי ביוטיוב כל הקופסאות שם נראות ממש גדולות ומסובכות. אין בעיה של מחיר ואני מעדיף לקנות מהארץ יש למישהו לתת לי כיוון? תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אזהרה: הת'ראד הזה מציג תמונות של מקלדת מלוכלכת מאוד. מי שלא מסוגל לעמוד בזה, שלא יפתח אותן ויעבור לתראד הבא (או לדיסני...). המקלדת העתיקה מאוד שלי (מ 1995 בערך, אפילו לא PS-2 אלא AT, מעולם לא נוקתה) הייתה מלוכלכת מאוד ונמאס לי מזה. פירקתי, ניקיתי ואלה התמונות מהתהליך. לקח חשוב! כשמנקים את המקשים, לא להשתמש במברשת קשה או סבון חזק מדי. אצלי ירד קצת צבע מהמקשים בגלל זה. לפני הניקוי: המקלדת הייתה סגורה בפיני (?) הפלסטיק המעצבנים האלה. לקח לי כמה דקות להבין איך פותחים את זה בלי לשבור אותם: האירים האלה יודעים לבנות מקלדות... (רמז: מדבקה). ככה נראה פין סגור (אחד שעשיתי עליו ניסוים): סוף סוף פתחתי את זה, ואיזה הפתעה, כמויות היסטריות של ליכלוך: כמו ש…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בשעה טובה ומוצלחת קניתי היום דרמל של WOLF 60 חלקים וציר גמיש ב 110 שקל עכשיו אני ממש חדש בעניין של דרמל ורציתי לשאול כמה שאלות לפני: החלקים שבאים עם הדרמל לחיתוך חזקים מספיק? שמעתי ממוכר בחנות שדיבר משהו על יהלום(שהוא מתאים לחיתוך והוא ממש חזק) אם מישהו יוכל לעזור לי בכול העירפול הזה אודה לו מאוד וד"א האם כפפות ומשקפיים להגנה חובה? או שתלוי בסוג העבודה
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קצת לא קשור לעולם המולטימדיה, ראיתי בטיול שחבר הביא משהו שנראה כך: בית בטריה, מתאם למצת רכב, ונורות (4 לדים בכל אחד) שניתנות לשרשור. נראה לא מסובך בכלל לבנות לבד. בכל מקרה, מה שלא הצלחתי לעשות הוא למצוא באיביי משהו שאפילו דומה במקצת לנורות האלה. יש למישהו רעיון איך זה יכול להקרא או איך אפשר למצוא את זה? בנוסף - מעבר להלחמת החוטים, יש צורך במשהו נוסף? (נגדים וכ'ו). תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי קורקינט חשמלי עם שתי סוללות 20AH, 12V כלומר יחד 40 אמפר ו24 וולט. אני חושד שכשקניתי אותן הן לא היו בדיוק חדשות,יש דרך לבדוק? (הן עברו משהו כמו 10-15 טעינות עד עכשיו...) תודה. נ.ב:לדעתי זה הפורום הכי מתאים,אם לא מנהלים נא להעביר
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן כולם, לפני בערך מיליארד שנה(לפני המפץ הגדול) פתחתי פה אשכול ואמרו לי שהמארז שלי נורא מבולגן וזה. והחלטתי לסדר אותו, אבל לא היה לי הרבה זמן בשנתיים האחרונות, אז עשיתי את זה רק עכשיו וגם הרכבתי את הכרטיס מסך שלי שחזר מתיקון והיה זרוק אצלי פה כבר חודשיים.. לפני: (לחצו על התמונות להגדלה) אחרי: אשמח לשמוע תגובות, הצעות והערות. שבוע טוב, אור.
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להכין מוד למחשב שלי שמציג את השמות של השירים של ה- Winamp כמה זמן נשאר וכו' וכו' איך אני עושה את זה? המסך שאני מתכוון אליו הוא לא בדיוק LCD אלא יותר מסך כזה קטן (יותר גדול בהרבה ממסך של נגן MP3 פשוט) יש לו נגיד 4 שורות ואורך של 16 תווים או יותר אני בטוח שאתם מבינים למה אני מתכוון פשוט שכחתי את השם המקצועי שלו.. אם אפשר הצעה למסך כזה (איך הוא נקרא) ואם אני יכול להשיג אותו בת"א איפשהו וכמובן שירטוט שמראה איך אני מחבר אותו ומה זה כל יציאה שלו תוכנה שאני יכול להציג איתה מה שאני רוצה שתכלול גם כמובן את המטרה העיקרית, תצוגה של הווינאמפ. תודה רבה לכולכם, תותחים אין עליכם
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי. אומנם זה קשור לאלקטרוניקה, אבל כצאת שונה. יש לי טלפון אלחוטי ישן שאני רוצה להפעיל אותו, הספק נשבר. כתוב עליו 12V 500mA זה אומר שעם אני יחבר אליו ספק 12V עם 1A או נגיד 890mA אז זה ישרוף אותו??. עם אני יחבר ספק עם נגיד 300mA ו12V זה ישרוף את הספק?. חיברתי לו לו מזמן מטען 10V 700mA 7AV והיה כזה זמזום. האם שרפתי את הטלפון? תודה רבה לעונים. מנהלים עם הכותרת לא תקנית או לא קשור, תעבירו/או תעירו לי כתוב בתמצית פורום שזה גם פורום אלקטרוניקה אז בגלל זה רשמתי את זה פה.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
תמיד אומרים שהזרם זורם מההדק החיובי להדק השלילי אבל בהדק החיובי יש מטען חיובי כלומר חוסר באלקטרונים ובהדק השלילי יש עודף אלקטרונים אז זה לא אמור להיות כיוון תנועה הפוך ? קצת התבלבלתי תודה לעונים [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מצאתי ותיקנתי מסך LCD (צבעוני כמובן) בגודל 12" בערך חיברתי אותו ליציאת DVI וחיברתי אותו למארז מלמעלה ... אבל מה שאני "רוצה" ממכם זה לדעת האם אפשרי להציג עלו דברים בלי קשר לשולחן העבודה המקורי שלי יענו לשדר אלו מסך ניפרד לחלוטין ... בעזרת תוכנה או משהוא ... כרטיס מסך הוא GFORCE FX5600 או ATI8500 יהיה ממש מגניב עם אני אוכל לשדר לשם דברים אחרים ... תודה מראש !
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, ברשותי גוף קירור למעבד (+מאוורר) של AVC מהמידע שיש באתר שלהם כתוב שהמאורר הספציפי הזה עושה 4400RPM אך בביאוס ובספיד פאן כתוב שהוא עושה רק 22XX .. איך מעלים את המהירות שלו ? זה מה שיש לי http://www.avc.com.tw/products/Z9U740P001.htm יש לי לוח M P35 של MSI אם זה משנה עריכה: מיצטער לא ראיתי שאני בפורום מודינג אפשר להעביר לפורום קירור ?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה להאיר את המארז אם לדים ולשם כך אני צריך נגדים. היכן ניתן לקנות אותם? ומה מחירו בערך?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
HELP
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חרטתי עכשיו על חתיכה של פרספקס וזה הלך ממש יפה חריטה יפה מאוד עכשיו זה יצא הפוך ידעתי שזה יצא הפוך פשות סתם רציתי לראות מה שאני צריך לחריטה הרצינית זה תוכנה שאני יהפוך את התמונה שלא יצא הפוך מישו מכיר?
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התחלתי פרויקט וריציתי לדעת אם תוכלו לעזור לי לחשוב על צורה של חלון למארז תודה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי כנראה הצתברות של זיעה אחרי המון זמן בגלגלת של העכבר שלי ואני רוצה מאוד לפתוח את העכבר אבל אני לא רואה ברגים בו עכשיו ראיתי כול מיני מודים שעשו לעכבר שלי ובלי לפתוח אותו זה היה בלתי אפשרי לעשות המודים האלה עכשיו יש לי את העבר של microsoft intellimouse explorer 3 אם אינפרה +4 כפתורים
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בחנות מסויימת(אני אגיד איפה ות'שם אם תגידו לי שזאת באמת גניבה)מכרו לי לד אדום(סופר לד...)ב5 ש"J וכחול ב7,הייתי בטוח שזאת גניבה אבל עד שהגעתי כבר,אז קניתי מה שכן שילמתי 25 שקל על 5 לדים אדומים ונגדים(2 של 100 ו1 של 150)משמע שאת הנגדים הוא נתן לי חינם(הם באמת אמרוים לעלות משהו :?) בכל מקרה תגידו אם זאת גניבה ואני אזהיר מפני אותה חנות.
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום מה מיוחד בממסר הבא? http://www.ebay.com/itm/5V-30A-Optocoupler-Isolated-Relay-Module-with-Diode-over-current-protection-/150997811429 יש לו צורה מיוחדת שמזכירה "T". האם הוא Latching במקרה? או אם לא, מה הייחוד של ממסרים עם צורה כזו? תודה card
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1208056
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש דרך לחבר לחצן לפנל מתכתי (שהוא המארז של המעגל החשמלי). הפנל מאלומיניום והעובי שלו הוא כ1 מ"מ. חשבתי להשתמש בTactile switch פשוט (עם ידית טיפה גבוהה) שיולחם ללוח והלוח יחובר קרוב לפנל כך שהכפתור יצא קצת החוצה. כעת אני צריך למצוא חנות בישראל שהיא ספק מורשה של משרד הבטחון ויש לך מכסה/"כובעון" ללחצנים. משהו בסגנון הזה. מישהו מכיר חנות שמוכרת מכסה שכזה ? או אולי לחצן שמתאים להצבה על פנל ? או שאולי יש דרך לייצר תחליף שיראה סביר ?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ישנם הרבה מארזים אבל אני נדלקתי על אלה עם המאוורר הענקי בדלת. מאוורר בגודל 25ס"מ! נראה טוב. מסתובב 600 RPM ככה שהוא לא עושה הרבה רעש ועושה המון רוח (בסביבות 90 CFM). האם כדאי לקנות ב 250 שח? או שעדיף לקבל מהחנות סתם אחד עם ידית נשיאה. או שעדיף סתם לשים 12ס"מ בדלת? תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מחשב כף יד שנשבר לו מסך ה LCD. השגתי מסך חדש אבל הכבל שלו לא מתאים לחיבור שקיים בו. אני צריך כבל LCD, זה בעצם FLAT CABLE רגיל שצד אחד שלו יהיה מתאים לכבל של המסך החדש, והצד השני יהיה מתאים לחיבור שלו על הלוח. רואים את זה בתמונה השמאלית, יש כבל שהפינים שלו קטנים יותר מהפינים שנמצאים על הלוח עצמו, אז אני צריך כבל ממיר או משהו... למישהו יש מושג מאיפה אני יכול להשיג כבל כזה? יש לי כמה תמונות כדי שתבינו על מה אני מדבר, קצת קשה להסביר...
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, כבר תיכננתי את המודינג שלי לחותך את הדלת לשים עליה חלון פרספקס (שלקחתי ממארז אחר) ולשים את הפרספקס ואולי מאורר בדלת גם. מצאתי מישהו שיעשה לי את זה בעזרת משחזת ציר, הבעיה היא שאבא שלי לא מרשה לי :-[ . אבל מצד שני אני יכול כאילו לעשות כי ביום שקבעתי הוא לא בבית, רק אני מפחד שלא יצא טוב בגלל שצריך להכניס את הפרספקס עם ברגים. אל תצחקו בבקשה, ותגידו לי מה הייתם עושים ואם יש לכם אז עוד הצעות למודינג
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-