עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום לכולם, ברצוני לדעת מהו השם המקצועי לצינור שחתוך לכל אורכו בצורה מסולסלת. הצינור שקוף והוא נועד לעטיפת כבלים וכו'. תודה. עריכה: נראה לי שקוראים לזה לפלף ספירלי... אבל אינני בטוח כי זהו השם המקצועי. ומהו שמו בלעז?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by nir_ofer,

רציתי לדעת האם אפשר להחליף ראש למלחם, מכיוון שהראש של המלחם שלי שחוק לגמרי ואם כן איפה אפשר לקנות וכמה עולה דבר כזה תודה ויאללה מכבי!!!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. ראיתי כבר בכמה מודים שהדביקו מין שפיץ כזה באמצע של המאורר. נראה לי אחד היפים, אין לי מושג אם הוא גם תורם במשהו (מעבר לזה שמפחיד אותי שהוא יפגע בפיזור משקל ויפריע לפעולה של המאורר). בכל אופן, למאורר 120ממ אם מישהו מכיר משהו כזה... תודה (:

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. שלום, בקרוב ארכוש את המארז HAF 932 ואני מחפש כל מיני פתרונות לפילטרי אבק.. (כן ראיתי באתר את המדריך עם הסנו רב מגבת..) מישהו יודע אם יש מקום שאפשר לקנות בו פילטר לפי מידות או משהו כזה? למישהו יש רעיון לגבי פילטרים למארז? (אני לא מתכוון להחליף את המאווררים ל 120 או 140, ראיתי שהציעו את זה פה באשכולות אחרים והדבר נשמע מגוכך..מכיוון שההחלפה עולה הרבה כסף). תודה. מצאתי פורום באנגלית ששם מישהו קנה גרביונים בגודל SUPER EXTRA LARGE ופשוט כיסה איתם את הדלת הצדדית ואז גזר את מה שנשאר. זה נשמע אחלה אבל אולי יש משהו יותר טוב?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. שלום, אני צריך למדוד הספק של מחשב נייד לאורך זמן, ביחס לפעילות של תוכנה מסוימת על אותו מחשב. אני מחפש רב מודד (או מכשיר אחר) שיאפשר לי למדוד את ההספק ולראות את זה בצורה ברורה במחשב. המטרה היא כמובן לאפשר יכולת ניתוח של הנתונים לאורך זמן ולא רק לראות את ההספק הנוכחי. תודה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  6. יש לי את המארז הזה (כבר הרבה זמן) ואני רוצה לעשות לו הרבה מודינג. רציתי לקבל טיפים לגבי הכבלים איך אפשר שכמה שפחות יראו אותם ? ומה אפשר להוסיף לו דברים נחמדים כמו מסך שיגיד לי טמפרטורות של כל מיני רכיבים וכמה זמן המחשב דולק... ראיתי בעבר הרחוק דברים כאלו אם אני לא טועה זה מסך LCD קטן כזה נכון ? קיצור אני רוצה שיהיה יפה ומסודר מאוד. יש לכם רעיונות בשבילי ?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by moshe_S_m,

שלום כולם, אני ואחי התחלנו לעשות מודינג (ראשון שלנו) על אחד המחשבים. לקחתי כמה וכמה רעיונות מן הפורום (תודה לכולם), ואני רוצה לשטף אותכם בו ממש התחלנו אז תמיד אפשר לתת רעיונות המחשב היה מחשב רגיל [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by Arik.G,

הגיעה לסופו פרוייקט המודינג ההכי יפה בעולם (לדעתי) של המודר G69T (אני יודע שהוא נגמר מזמן אבל היתי חייב להעלות את זה) במידת ההשקעה הוא עומד מול ה ORAC3 האגדי. הפרוייקט התחיל הדצמבר 2004 וכעת הוא הסתיים. אז מי שלא ראה חייב לראות ומי שרוצה להגיד שזה ישן שיראה שוב. הלוג מכיל כ 103 עמודים ובעל מספר מדהים של צפיות: מעל 2 מיליון קישור: http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=76374&page=103

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. אז ככה אני יודע לתכנת בשפה גבוהה , אבל ידע באלקטרוניקה ממש אין לי. רציתי לדעת אם כדאי לי לקנות ארדואינו ואם כן איזה? בהתחלה חשבתי רק להכיר את המערכת ומכוון שאני רוצה להמשיך ולעשות עם זה כמה פרויקטים בעתיד אני רוצה לוח טוב עם הרבה רכיבים שאוכל להתחיל לשחק איתם ולראות מה קורה שם. בהתחלה חשבתי על בנייה של מנעול לדלת אבל לפי מה שראיתי ביוטיוב כל הקופסאות שם נראות ממש גדולות ומסובכות. אין בעיה של מחיר ואני מעדיף לקנות מהארץ יש למישהו לתת לי כיוון? תודה רבה.

10. Started by nir_1996,

שלום, אני מעוניין לבנות מערכת לדים לפי מוזיקה. רציתי לבדוק היום איך החיבורים לסאב נראים ולא הצלחתי להוציא אותו (העיגול). הרמקולים שלי הם: microlab b72. לאחר שתענו לי על השאלה הזאת, הנה עוד כמה שאלות שאתם יכולים לענות (לא דחוף לעכשיו, אבל הם שאלות חשובות): 1. רציתי להזמין 2-3 חוטים של לדים כאלה: http://www.aliexpress.com/item/Mail-Free-5PCs-DD01-N-5M-3528-300-LED-DC12V-20W-Red-Yellow-Blue-Green-White/590837037.html האם הם יתאימו לי ואני אוכל לחבר אותם לסאב? 2. האם צריך עוד חלקים? או שצריך לחבר אך ורק את הלדים וזה מספיק. 3. האם יש סיכון בלעשות את זה? תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by kkffiirr,

אני מעוניין ליצור מעגל קטן שיחלק מתח בין הצרכנים. בכניסה יהיה ספק מיוצב של 12 וולט 5 אמפר. זה יחולק לשלושה צרכנים. שניים יקבלו עד שני אמפר (זה טווח ביטחון, הם לא אמורים לעבור את האמפר כל אחד) ועוד אחד יקבל עד אמפר (כנ"ל, הוא לא אמור לעבור את החצי אמפר). באילו מחברים, ואיזה עובי חוטים כדאי להשתמש? לפי טבלה שראיתי ברשת, 18 AWG אמור להספיק לצרכנים הכבדים. האם זה נכון? תודה

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. שלום, לאחרונה הופיע בטלוויזיה שלי (ללא אחריות) פס לבן - מצורפת תמונה. החלטתי לפרק את המסך בכדי לנסות להשמישו. גיליתי שחסרים מספר פסי נחושת על הPCB, נראה שהם ממש נמסו. מצרף תמונות גם של צד ימין התקול וגם של צד שמאל השמיש להשוואה. אשמח לרעיונות כיצד לפתור זאת. תודה!

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by CyberBot,

יש לי את הכרטיס הנ"ל http://images.bit-tech.net/content_images/2009/10/amd-ati-radeon-hd-5770-review/asus2.jpg אני רוצה לצבוע את החלקים האדומים שלו לכחולים יש דרך לפרק אתת הפלסטיק לגמרי כולל את האדומים? אם לא יש רעיון איך לעשות את זה?

14. Started by Peri228,

אחרי שראיתי את המדריך שפורסם ב PCArena ( הכנת פד זוהר .. ) , חשבתי שיהיה נחמד לעשות את זה . הבעיה מתחילה בחיבור מקור מתח . ברגע שאתה צריך לחבר את הפד שלך לחיבור המולקס , הכל ניהיה מאוד מסורבל , ולא נוח להעברה . האפשרות השניה היא לחבר את הפד ( סך הכל שני לדים ) עם שנאי , ישירות לחשמל . הרעיון שלי הוא לחבר את הפד דרך החשמל שמגיע לעכבר ( USB ) העכבר שלי הוא Microsoft IntelliMouse Explorer , והוא מתחבר דרך ה USB . נתוני צריכת החשמל של העכבר הם 5V , 100mA . השאלות שלי הן ( ואני מצטער מראש על הכמות ) - 1) יש דרך להתחבר למתח שמגיע מיציאת ה USB דרך העכבר ? 2 2) אני אשתמש בלד של 3.3V , 20mA , באיזה נגד אני אצטרך להשתמש ? 3) אם אני אכניס נגד X , נגד כזה אני אצטרך להוציא מה…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by OmEr.il,

שלום, יש לי קורקינט חשמלי עם שתי סוללות 20AH, 12V כלומר יחד 40 אמפר ו24 וולט. אני חושד שכשקניתי אותן הן לא היו בדיוק חדשות,יש דרך לבדוק? (הן עברו משהו כמו 10-15 טעינות עד עכשיו...) תודה. נ.ב:לדעתי זה הפורום הכי מתאים,אם לא מנהלים נא להעביר

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by ido12234,

היי, רציתי לשאול אם זה אפשרי לקחת את Bluetooth module של רמקול אלחוטי ולחבר אותה לרסיבר מודע לזה שיש פיתרונות כאלו שאפשר לקנות אבל רוצה לנסות לקחת את זה כפרויקט

17. Started by Moty_p,

שלום לכם קניתי את המוצר הזה: http://www.ebay.co.uk/itm/331012338529?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 ורציתי לדעת איך אני מחבר אותו כי לא כתוב עליו כלום ולא הצלחתי להבין איך זה עובד עם מולטימטר..

18. Started by Gonk,

אזהרה: הת'ראד הזה מציג תמונות של מקלדת מלוכלכת מאוד. מי שלא מסוגל לעמוד בזה, שלא יפתח אותן ויעבור לתראד הבא (או לדיסני...). המקלדת העתיקה מאוד שלי (מ 1995 בערך, אפילו לא PS-2 אלא AT, מעולם לא נוקתה) הייתה מלוכלכת מאוד ונמאס לי מזה. פירקתי, ניקיתי ואלה התמונות מהתהליך. לקח חשוב! כשמנקים את המקשים, לא להשתמש במברשת קשה או סבון חזק מדי. אצלי ירד קצת צבע מהמקשים בגלל זה. לפני הניקוי: המקלדת הייתה סגורה בפיני (?) הפלסטיק המעצבנים האלה. לקח לי כמה דקות להבין איך פותחים את זה בלי לשבור אותם: האירים האלה יודעים לבנות מקלדות... (רמז: מדבקה). ככה נראה פין סגור (אחד שעשיתי עליו ניסוים): סוף סוף פתחתי את זה, ואיזה הפתעה, כמויות היסטריות של ליכלוך: כמו ש…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. תמיד אומרים שהזרם זורם מההדק החיובי להדק השלילי אבל בהדק החיובי יש מטען חיובי כלומר חוסר באלקטרונים ובהדק השלילי יש עודף אלקטרונים אז זה לא אמור להיות כיוון תנועה הפוך ? קצת התבלבלתי תודה לעונים [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by ElEmEnt,

case badge = המדבקות שיש על המארז הקטנות שרשום עליהן amd intel וכו' תמונה של חבריה ופשוט זה אומר מה שמקבלים שקונים מעבדים באריזת box וכו'

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. היי. אומנם זה קשור לאלקטרוניקה, אבל כצאת שונה. יש לי טלפון אלחוטי ישן שאני רוצה להפעיל אותו, הספק נשבר. כתוב עליו 12V 500mA זה אומר שעם אני יחבר אליו ספק 12V עם 1A או נגיד 890mA אז זה ישרוף אותו??. עם אני יחבר ספק עם נגיד 300mA ו12V זה ישרוף את הספק?. חיברתי לו לו מזמן מטען 10V 700mA 7AV והיה כזה זמזום. האם שרפתי את הטלפון? תודה רבה לעונים. מנהלים עם הכותרת לא תקנית או לא קשור, תעבירו/או תעירו לי כתוב בתמצית פורום שזה גם פורום אלקטרוניקה אז בגלל זה רשמתי את זה פה.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  22. Started by gal1,

עם מה עושים חריטה???

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by שם משתמש_1234,

רציתי לדעת האם אני יכול לשלוח הודעהת סריאל ל2 מקומות שונים ? ולקבל תגובה מ2 מקומות שונים? זאת אומרת שהמחשב יהיה רק "צופה" מהצד - וככה אוכל לדעת איפה אני נתקל בבעיה ,איזה צד לא מגיב לי?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. אני רוצה להוסיף עוד 4-5 מאווררים למארז (עדיין לא יודע כמה מאווררים), אבל הבעיה היא שנגמרו לי המקומות בשביל המאווררים בספק כוח. אני יודע שאפשר לעשות רישרוש של חיבורי המאווררים (לחבר אותם ביחד) אבל אני מעדיף לא לעשות את זה. אני חיפשתי מפצל מולקס (אם כך קוראים לו) בחנויות ברשת ולא מצאתי, אז בבקשה תביאו לי לינק כדי שאני אוכל לקנות.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by Buffer,

אהלן כולם, לפני בערך מיליארד שנה(לפני המפץ הגדול) פתחתי פה אשכול ואמרו לי שהמארז שלי נורא מבולגן וזה. והחלטתי לסדר אותו, אבל לא היה לי הרבה זמן בשנתיים האחרונות, אז עשיתי את זה רק עכשיו וגם הרכבתי את הכרטיס מסך שלי שחזר מתיקון והיה זרוק אצלי פה כבר חודשיים.. לפני: (לחצו על התמונות להגדלה) אחרי: אשמח לשמוע תגובות, הצעות והערות. שבוע טוב, אור.

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.